![]() |
Cytat:
Co do bramkarzy, Silanpaa przegrał transfer tym meczem moim zdaniem. Nie wnikam, czy to bramkarz z potencjałem i czy naprawdę może okazać się dobry, po prostu gdyby Pawełek tak się zachował przy tych bramkach, to byłby tutaj armageddon. Vanstrattenowi warto by się przyjrzeć jeszcze we dwóch, trzech meczach - gdyby pokazał się z dobrej strony, to pewnie jego weźmiemy na zmiennika. Jeśli nie, to zawsze zostaje Hajduch (mój osobisty faworyt z tej trójki). |
Cytat:
|
Już to pisałem parę tygodni temu, ale się powtórzę: co to za różnica jakiego bramkarza weźmiemy, jeśli będzie ich trenował obecny trener.
On by i Buffona szybko fachu oduczył. Przypominam, że Pawełek najlepszy okres miał wtedy, gdy trenerem bramkarzy był Stignaciu. Tak się składa, że wtedy najlepszy okres (przynajmniej z gry w Polsce) miał też Dolha, bo w Lechu już nie było tak różowo jak w Wiśle. I nie jest to przypadek. Kto widział rozgrzewką czy treningi prowadzone przez Stignaciu, ten wie na czym polega różnica w stosunku do sytuacji obecnej. Dlatego czy weźmiemy Słowaka, Australijczyka, Fina czy może Eskimosa - nie ma to w zasadzie większego znaczenia. |
Cytat:
Aczkolwiek, gdyby wszystkie te pieniądze były reinwestowane, to dług by się nie zmniejszał a tymczasem ze 110 mln złotych zrobiło się 64.Innymi słowy Cupiał nie daje a bardziej odzyskuje pożyczoną kasę.(bo gdzie się podziało 3,2 mln Euro za Żurawia, 3,5 mln euro za Błaszczykowskiego, 2 mln euro za Gorawskiego? + ekiwalent od UEFY (500 tys Euro) za użyczenie reprezentantów , 500 tyś Euro za wygranie turnieju w Chicago itp? Gdyby Cupiał dalej bawił się w inwestowanie, nie kupowalibyśmy zawodników z kartą w ręku, nie testowali 15 bramkarzy w Indonezji, Australii, kontrakt Lewandowskiego czy Stilica nie byłby problemem. |
Cytat:
aaa nie pomyślałem, że możecie nie łapać jego pseudo :-p to Kostiantyn Machnowskij. W sparingach pokazuje, że ma niezłą smykałkę do bronienia. No i co najważniejsze, Dowhań wypowiada się o nim w samych superlatywach, a jemu ufam w Legii, jak nikomu innemu:D Ale jednak na pierwszy skład to szans póki co nie ma...hmm Kazimierski, w sumie fakt, nie wiem czy chciałbym ryzykować:-p |
Jedyna kasa od Cupiała to podobno 5 baniek od Telefoniki rocznie za reklame, ale to raczej idzie na bieżącą działalność, niestety nie ma już dobrego wuja Bogusia, który wykłada nie wiadomo jąką kasę na grajka, więc skończmy z tym mitem, raczej kreowanym przez media...
Myśle że z trójki kandydatów na bramkarzy to Skorża powinien wybierać, a jego deycyzje zzkceptuje jakaby nie była... |
Dla mnie to wygląda tak, że Skorża chyba nie chce kupować żadnego bramkarza. Jeżeli trafiłaby się jakaś darmowa perełka z łapanki, czyli z testów to może i by go wziął ale w innym przypadku to robi wszystko, żeby kogoś nie kupić.
Z tym Finem to już są kompletne jaja - z wypowiedzi Kazimierskiego wynika, że sztab szkoleniowy widział go tylko podczas kilku dni treningów w Wiśle a potem już nikt się nie pofatygował do Finlandii na jakiś mecz. Pewnie oglądali jakieś skróty na youtube, czyli profesjonalizm pełną gębą. Potem gość przylatuje o północy na zgrupowanie a o 16 ma zagrać 45 minut, które zadecydują o jego zatrudnieniu. Super. To się nazywa przemyślany transfer. Słowak - o nim to już Kazimierski nie mówi nic, co oznacza że jego również w meczach nikt nie obserwował. Gramy sparing z Rużomberokiem, więc sztab obejrzał kilka filmików z grą bramkarza tego klubu i pomysł - może się go kupi ale oczywiście warunkiem decydującym jest rozegranie supermeczu przeciwko Wiśle. Co tam, że drużyna się na mecz spóźniła i gość praktycznie wyszedł prosto z autokaru. Nie zagrał rewelacyjnie więc go nie bierzemy. Tak to wygląda z mojej perspektywy. Także na wiosnę i na jesień Pawełek Mariusz. |
"Na boisku treningowym pojawił się na natomiast Felix Dje Ettien, który indywidualnie pracuje z trenerem Andrzejem Bahrem.''
to może oznaczać że chcą podpisać z nim kontrakt, bo po co by ćwiczył indywidualnie? |
Wiadomo ze w tej rundzie musimy sie pogodzic z tym ze Gargula nie zagra a w dodatku kontuzja Sobola wiec na pol roku mozna podpisac z tym kopaczem kontrakt. a jesli by sie okazal dobrym graczem to czemu i nie przedluzyc z nim pozniej umowy, konkurencja w zespole powinna dzialac motywujaco...
a co do Slowaka to podobno jest juz prawie dogadany z Wisla, no i prezentuje sie najlepiej ze wszystkich testowanych bramkarzy |
Pewnie Bahr chce zobaczyć jak Ettien wygląda pod względem wydolnościowym. Bramkarze pojechali to może Słowak przyjedzie?
|
Wiem że pesymizm, narzekanie i czarnowidztwo powinno być zakazane ale... Czy Ettien nie okaże się drugim Quadją , Ekwuemem i innymi tego typu grajkami?
W temacie konkurenta dla Pawełka, Silampa NIC nie pokazał , a druga bramka, eech..., jak tak to brać Słowaka , a podziękowałbym Kazimierskiemu bo "cusik mi się widzi" że nie jest on najwyższych lotów trenerem. |
po pierwsze to Ouadja ! nie Q
A może będzie to w końcu nasz zbawienie..a a może nie podpiszą z nim umowy a może... |
A tak sie fajnie zapowiadal poczatek okienka transferowego, Gargula mial dyrygowac od marca pomocą, Beto mial byc zbawieniem dla Brozka. A tu Gargula od lipca, o Beto Skorza mowi ze to melodia przyszlosci, ze jest w slabej formie fizycznej itp. Szopka z bramkarzem trwa nadal...
Mozecie mnie bic ale ja nie jestem zadowolony. Oby w czerwcu byl mistrz :) |
heheheh Ktos juz dodał ETTIENA do Składu Wisły na transfermarkt.de
|
Podobno biorą kangura i bardzo dobrze....
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=20248
Czyli wybór już padł ? Na bramkarza, który ma najgorsze referencje z całej 3 ... No nic życie pokaże. |
Bardzo dobra decyzja, jeśli tylko jest prawdziwa.
|
Cytat:
|
Raczej był w Juventusi e a nie grał w Juventusie :) życie oceni czy to była dobra decyzja. Miejmy nadzieję że tak.
|
http://www.youtube.com/watch?v=rwN993fCW24 Ettien z nr 7 widoczny w 2 akcjach od 1.55 min...
http://www.youtube.com/watch?v=Tseh-9dTz-w 1.55 świetne podanie http://www.youtube.com/watch?v=KndLfJqW-fE ettien strzela 1.23 |
Cytat:
Wystarczą mi natomiast pewne dwie informacje by uznać, ze Fin jest fachowcem: - Silanpaa uplasował się w ścisłej czołówce najlepszych zawodników (nie bramkarzy!) ligi - Jest drugim bramkarzem kadry (a przegrać rywalizację o mijesce w bramce z Jaskalainenem to nie wstyd) I wybacz ale przekonują mnie one dużo bardziej niz 45 minut treningowego spotkania gdzieś na wiejskim boisku, gdzie chłop broni niemal prosto po przybyciu z lotniska... Dajmy spokój, ta prowizorka Wisły jest po prostu żałosna i szkoda jej komentować bo wstyd jak cholera. Czy jak kupowali od nas Dudkę, Błaszcza, Żurawia to ktokolwiek brał ich na jakieś śmieszne "testy" i zwracał po jednym nieudanym meczu? Nie, jeśli ktoś gra cały sezon na dobrym poziomie to normalny klub rozmawia z zawodnikiem, potem z klubem, dogaduje sie i podpisuje kontrakt. Ale u nas nowe obyczaje sie wprowadza. Co do "Kangura" zwróc lepiej uwage na to ILE grał, a nie GDZIE grał |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W obecnej sytuacji dużo lepszym pomysłem jest dać grać Pawełkowi i zatrudnić kangura na pół roku. Niech ma szanse. A w tym czasie szukać dalej. Bo po prostu nie znaleźliśmy i tyle... |
Cytat:
Człowieka nie ocenia sie na podstawie jednego meczu,ale chyba na podstawie ostatnich miesięcy.... pozatym, jak Sillnpaagra w meczach to mozna sobie zobaczyć. Testy wg mnie mają znaczenie bardziej na treningu. Bo czy chcecie czy nie Hajducha czy Sillanpęę ;) to w meczach mozna bło sobie naogladac sie do woli. Australijczyk to inna sprawa, bo jak nigdy nie grął, to pasowałoby zeby widzieć jak gra. Moim zdaniem na siłę udowodniono, ze róznica między dobrymi bramkarzami ale za kase, a wielką niewiadomoą za darmo nie jest taka duża by wiele wiecej płacić. Jak bedzie przekonamy sie już niedługo. Moze nasz sztab wypatrzył perełkę :D Druga sprawa: maił byc konkurent dla Pawełka, a pewnie zaraz usłyszymy, ze V... musi dostac troche czasu itp itd :/ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
U nas to przecież nawet drugoligowiec może się załapać (vide Cierzniak)... Pawełek zaliczał epizody w meczach o pietruszkę, w reprezentacji tworzonej przez graczy krajowych/dublerów. W normalnej sytuacji kazdy wymieni conajmniej kilku lepszych fachowców. Zwłaszcza obecnie, kiedy umówmy się, juz nawet w polskiej lidze Mariusz nie wyróżnia się NICZYM pozytywnym. |
Dobrze ze bierzemy tego kangura, nie czesto sie zdarza zeby polski klub klepał gracza wielkiego Juventusu Turyn.
PS Podejrzewam ze on kosztowal BARDZO smieszne pieniadze. |
13 meczy przez 10 lat w tak znamienitych ekipach jak Hellas Verona, Carrarese i Ancona(w tym 2 przez ostatnie 4) - mi sie to we lbie nie miesci ale pewnie ograniczony jestem.
|
szczerze to Euro jest prawie po 5 złotych i chociażby dlatego boję sie transferu tego fina.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jakie wy głupoty o tym Pawełku piszecie to się w pale nie mieści, gość jest przyzwoitym bramkarzem, ma świetny refleks, dobrze gra na linii. Czasami miewa niepewne interwencje, ale do cholery, który bramkarz ich nie miewa? |
farfocel z Gornikiem 2 punkty
|
Jeśli naszym bramkarzem zostanie Australijczyk, będzie to naprawdę zdumiewające. Ponoć Hajduch i Sillanpaa byli oglądani przez nasz sztab trenerski od dłuższego czasu i trenerzy byli pewni ich umiejętności. Przyjeżdża nie wiadomo skąd całkowice anonimowy grajek, gra w dwóch meczach (w których - z tego co można wywnioskować z filmików i relacji - nie ma tak naprawdę ani jednej interwencji znamionującej klasę), odbywa kilka treningów i okazauje się lepszy od pozostałych kandydatów? Po co w takim razie te całe obserwacje, jak nasz trener bramkarzy jest taki wspaniały, że po paru treningach jest w stanie zaobserwować wszystko co najlepsze u bramkarza... Szkoda słów.
Powiem jedno - najwięcej wiem o Hajduchu - to naprawdę solidny goalkeeper. Dużo lepszy niż Pawełek. Silllanpyy nie potrafię ocenić, nie wiem jak gra a po 45 minutach gry oceny mu wystawiać nie mam zamiaru. Kompletnym wynalazkiem jest Australijczyk, jego statystyki to jakiś dramat. Już nie wspomnę, że z Juventusem to on miał tyle wspólnego co niejaki Miśkiewicz z Milanem. No, ale przecież takie kluby ogórków nie biorą ;) ps. farfocle z Legią, Lechem... |
Pawełek zawalił:
z Lechem- 2 gole z Górnikiem- 1 gol z Legią- chyba mógł sie lepiej zachować w tych sytuacjach ze Sląskiem- 1 gol |
Facet rok nie grał, ale trenował przez cały czas z Levante B. nie siedział na dupie jak Niedzielan, do którego jest porównywany. Rozegrał tyle spotkań w Hiszpanii,że budzi respekt. Zapewne ma gigantyczne pojęcie o piłce, na takich facetach bazują klubu z Rosji, brać go jeśli jest w naszym zasięgu cenowym. Poza tym nie narzekajcie, na naszą ligę jest to mega postać.,
|
kangur jest najtańszy może nawet zgodzi sie na bardzo krótki kontrakt latem można ewentualnie wrócić do szukania bramkarzy takze do Fina i Słowaka :) tak to widze i może to najlepsze wysjscie skoro Kazimierski nic nie wie
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl