Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Nitrox 26.05.2009 17:13

Dlaczego filmy czy mecze które sciagnąłem z rapida, nie chodzą na DVD ?? ?? Coś trzeba zrobić aby zostały odtworzone na DVD ??

Romy S. 26.05.2009 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 735120)
Dlaczego filmy czy mecze które sciagnąłem z rapida, nie chodzą na DVD ?? ?? Coś trzeba zrobić aby zostały odtworzone na DVD ??

Pewnie w większości są to pliki .avi , a nie wszystkie odtwarzacze DVD je obsługują ( zwłaszcza te starsze, nowsze czytają przecież DivX-y i XviD-y z napisami włącznie ).
Można takie pliki przekonwertować by czytał je Twój odtwarzacz, lecz trochę z tym zabawy jest.

Nitrox 26.05.2009 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 735128)
Pewnie w większości są to pliki .avi , a nie wszystkie odtwarzacze DVD je obsługują ( zwłaszcza te starsze, nowsze czytają przecież DivX-y i XviD-y z napisami włącznie ).
Można takie pliki przekonwertować by czytał je Twój odtwarzacz, lecz trochę z tym zabawy jest.

Jak je przekonwertowac ?? jaki program ??

Romy S. 26.05.2009 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 735131)
Jak je przekonwertowac ?? jaki program ??

Poszukaj po internecie, zacznij na przykład tu:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=74404

miba 26.05.2009 17:34

panowie, kogos kumatego ze statystyki matematycznej potrzebuje... Ktos sie zna? Jakis namiar?

shad 26.05.2009 18:22

Pytanie od laika kapciowego: co do tego mordobicie co o nim teraz tak trąbią (między Motorem a Lechem) - pociąg był wynajęty przez kibiców Motoru czy to zwykły "rozkładowy" (o ile to w ogóle możliwe?).

dawidTS 26.05.2009 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shad (Post 735182)
Pytanie od laika kapciowego: co do tego mordobicie co o nim teraz tak trąbią (między Motorem a Lechem) - pociąg był wynajęty przez kibiców Motoru czy to zwykły "rozkładowy" (o ile to w ogóle możliwe?).

zwykły rozkładowy,bo inni pasażerowie to nagrali i dzwonili na pały.Moim zdaniem jest to możliwe,wcześniej sie ugadali w wyznaczonym miejscu ci z Motoru pociągnęli awaryjny hamulec i wyszli sie naparzać.

Zola 26.05.2009 18:54

do usunięcia

Maciejj 26.05.2009 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 735215)
Jest taka stronke na necie, gdzie mozna spr czy w TV bedzie grany dany film (wpisany przeze mnie) w najblizszym czasie? (nie mowie o programie tv)

http://www.tv.wp.pl/szukaj.html

kroko. 26.05.2009 19:27

Jest jakiś klub w Krakowie gdzie grają Happy Hardcore?

emsi 26.05.2009 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kroko. (Post 735243)
Jest jakiś klub w Krakowie gdzie grają Happy Hardcore?

Nie ma albo ja o istnieniu takiego nie wiem. Zdarzały się imprezy z taką muzyką w Krakowie, ale bardzo bardzo rzadko.

Pozdrawiam

Krzysiek 26.05.2009 20:38

Dobry wieczór... Mam takie pytanie:
- no bo wiecie (a przynajmniej większość wie), jak to jest jak jakaś rocznica związku się zbliża, no i właśnie ja w takiej sytuacji jestem. I o pomoc proszę. Doskonale wiem, że intuicja powina zadziałać, czy tam serce podpowiedzieć, ale wszystko co do tej pory do łba mi wpadło, jakieś takie 'oklepane' się mi wydawało. No więc piszę, co radzicie na I-rocznice związku wykombinować? Myślałem o jakiejś przezajebistej kolacji, ale jedyne co umiem zrobić w kuchni to burdel, spaghetti, no i jajecznicę może;) ale to też nie zawsze... Później myślałem o jakimś prezencie... No ale co kupie? Przecież chyba nie pierścionek, bo pomyśli że zaręczynowy... Kwiaty? Ileż można;) wypad do Restauracji ? no ok, ale jak pożyczkę dostane... Tak więc jestem hmmm w ciężkiej sytuacji... A chciałbym jakoś ten dzień uczcić... Liczę na małą chociaż pomoc:)

Z wiślackim pozdrowieniem!

Karmelka1906 26.05.2009 21:34

noo wiesz dużo jest fajnych w sumie podarunków.
np.: jakaś fajna bielizna.
duuuza (na prawdę duza )ramka taki kolarz z waszymi zdjęciami
brat dostał kiedyś kalendarz z opisem każdego miesiąca spędonego razem.
hmm co by tu jeszcze..
zawsze jest moźliwośc spytania partnerki jak będziecie to świętować.. itp. i Czy ma coś wymarzonego . ;)

mic 26.05.2009 21:50

Krzysiek: napewno najbardziej "zapunktujesz" jak zrobisz cos sam. To ze umiesz gotowac same proste rzeczy, nie znaczy ze sa zle. Zwykle spagetti, ale zrobione samemu i fajnie podane naprawde moze dziewczyne zaskoczyc. Dawno mialem tak, ze nie wazne co chcialem zrobic do jedzenia to zawsze wychodzila mi jajecznica, i tak samo uwazalem jak Ty. Ale zrobilem jakas ".......e" i naprawde wszystko fajnie wyszlo.

Sprobuj dac album na zdjecia, wsadz do niego z pare wspolnych zdjec (np z poczatku zwiazku, "srodku" i obecnej chwili), kobieta pozniej juz zadba zeby uzupelniac. Ja kiedys tak zrobilem, i teraz co miesiac dodajemy wspolne zdjecia, mamy juz 3 album :D

O bizuteriach, bieliznach to nawet nie pisze :)

re_set 26.05.2009 22:16

wypowiem sie jako kobieta, ktora kilka juz takich pierwszych rocznic przezyla :P
po pierwsze- bizuteria/bielizna etc sa mile, owszem, ale do bolu poprawne... tzn na pewno uciesza, ale inwencja/pomyslowoscia nie powala na kolana ;) zreszta, bielizna to tez prezent niejako dla Was panowie, bo to Wam sie w niej mamy potem prezentowac ;)
jak nie kolacja, bo boisz sie, ze makaron al dente przekracza jeszcze Twoje mozliwosci, to moze np cos mniej zobowiazujacego- jakis piknik na lonie natury, z fajnym widokiem na Krakow, polezenie na sloneczku i powspominanie jak to bylo przez ten rok i jak to bedzie dalej... ;)rzecz jasna tu tez wymagane jest troszke wiecej inwencji niz wyciagniecie zmietych kanapek z maslem orzechowym z plecaka;)
uzupelnic to wlasnie mozesz albumem na zdjecia/ze zdjeciami- koszt niewielki, a gest mily... tudziez np zrobic w punkcie foto poszewke na poduszke z Twoim zdjeciem, zeby mogla sie przytulac do Twojej podobizny, gdy Ciebie brak ;)

Bartosz 26.05.2009 22:34

Jak nazywa się program usprawniający ściągnie z Rapidshare?

El'kabat 26.05.2009 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek (Post 735297)
Dobry wieczór... Mam takie pytanie:
- no bo wiecie (a przynajmniej większość wie), jak to jest jak jakaś rocznica związku się zbliża, no i właśnie ja w takiej sytuacji jestem. I o pomoc proszę. Doskonale wiem, że intuicja powina zadziałać, czy tam serce podpowiedzieć, ale wszystko co do tej pory do łba mi wpadło, jakieś takie 'oklepane' się mi wydawało. No więc piszę, co radzicie na I-rocznice związku wykombinować? Myślałem o jakiejś przezajebistej kolacji, ale jedyne co umiem zrobić w kuchni to burdel, spaghetti, no i jajecznicę może;) ale to też nie zawsze... Później myślałem o jakimś prezencie... No ale co kupie? Przecież chyba nie pierścionek, bo pomyśli że zaręczynowy... Kwiaty? Ileż można;) wypad do Restauracji ? no ok, ale jak pożyczkę dostane... Tak więc jestem hmmm w ciężkiej sytuacji... A chciałbym jakoś ten dzień uczcić... Liczę na małą chociaż pomoc:)

Z wiślackim pozdrowieniem!

Hmm no wiec,jezeli jak dysponujesz lokalem pod kolacje,gdzie nikt Ci nie bedzie przeszkadzal to mozesz zrobic fajna kolacje :)
-zakladasz jakis elegancki obrus
-gotujesz to swoje spaghetti(wazny jest dzien,wiec jej powinno smakowac wybornie ):)
-kupujesz wino ( nie musi byc drogie przeciez),a dwie lampki na stole zrobia nastroj :)
-sciagnij sobie jakas fajna muzyje milosna (np the best love ever),na plytke i klimat jest :)
Roze mozesz polozyc na stole np.wzdluz lampek czy jakos artystycznie i kolacja gotowa.
Mile slowa,czule gesty i rocznica jak sie patrzy !Nie wazne gdzie,wazne z kim.Zakochana dziewczyna powinna to docenic jak sie starasz,nie kazdy facet jest przeciez wirtuozem w sprawach damsko-meskich. Ale jest facetem,ktoremu zalezy !

Kamil 26.05.2009 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 735417)
Jak nazywa się program usprawniający ściągnie z Rapidshare?

http://jdownloader.pl.malavida.com/d...gratis-windows

Mati10 27.05.2009 00:12

Igrzyska Studenckie - pomożecie?

http://www.iaeste.agh.edu.pl/igrzyska/index.php?site=32

Razem z kolegami chcemy wystartować w Międzywydziałowych Igrzyskach Studenckich w ramach obchodów 90-lecia Akademii Górniczo-Hutniczej,
ale aby tak się stało potrzebujemy głosów.

Pod powyższym linkiem znajduje się opis naszej drużyny i kilka fotek. Bardzo proszę pomóż nam i oddaj głos na naszą drużynę.
To naprawdę zajmie Ci tylko chwilę, a nam da możliwość na stałe wpisanie się w historię AGH.

Z góry dziękuję :)

dj_ibutti 27.05.2009 01:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 734637)
Panowie Wiślacy, potrzebuje dwie karty Multisport. Może ktoś ma takie cuda w firmie i mógłby odsprzedać? :>

No to jak panowie? Wystarczy mi jedna. Podobno można dać komuś 'zaproszenie do załozenia' i wtedy już on ponosi odpowiedzialność. Można także wziąć na osobę towarzyszącą. Ma ktoś coś takiego ? :>
Moze być info na priv. Oczywiście się odwdzięczę :)

Lupo 27.05.2009 09:00

Problem natury simlock'owej. Stary (bardzo stary) telefon mi się zepsuł, ekran ślepnie.. nieważne.. nie mam zbyt dużych środków aby kupić nowy, tudzież używany telefon z komisu/allegro. Pomyślałem więc czy by nmie ściągnąć blokady z sagem'a my401X. Czytałem w necie o różnych kalkulatorach, których sam używałem do ściagania simlocków z Nokii, niestety do tego Sagema takiego cudu nie ma. Niektórzy nawet twierdzą, że z tego modelu blokady nie da się ściągnąć. Czy ktoś próbował i czy komuś się udało?

Zola 27.05.2009 10:45

do usunięcia

mic 27.05.2009 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 735547)
1) Szybciej na starcie zbiera sie "dobry" samochod z manualna skrzynia biegow czy ten z automatyczna?

Z manualna, ale duzo zalezy od umiejetnosci kierowcy
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 735547)
2) Na jakiej zasadzie "działa" automatyczna skrzynia? (bo z tego co wiem to sa tam jakies "opcje zmian") i czy samochod z atomat. ma sprzeglo normalnie?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Automat...ieg%C3%B3w . Co do zmian to w zaleznosci od samochodu sa rozne "wersje" przelozen, dopasowane np do terenu
Sprzegla (pedalu) nie ma, chyba ze istnieje mozliwosc zmiany na reczna.

Mlody Wislak 27.05.2009 11:39

w automacie można zmieniać biegi manulanie :)) zależy od modelu samochodu. Można to robić przyciskami na kierownicy (wiem bo jezdzilem takim samochodem :) ) a pedału sprzęgła nie ma

Carol09 27.05.2009 12:15

panowie mam pytanie jak sie dostać na ulicę Bagrową 7?
mieszkam pod Krakowem więc nie bardzo sie orientuję.
prosze o pomoc

ja_ka_ 27.05.2009 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Carol09 (Post 735598)
panowie mam pytanie jak sie dostać na ulicę Bagrową 7?
mieszkam pod Krakowem więc nie bardzo sie orientuję.
prosze o pomoc

jeszcze jakbyś napisał skąd to byłoby super.

Carol09 27.05.2009 12:44

nie wiem,
najlepiej z okolic dworca lub Bagateli
albo Salwator

luk02 27.05.2009 13:15

Witam, mam pytanko wybieram sie na kilka dni do Belgii i ptorzebuje stamtad wykonac 1,2 romozwy doslownie po kilka minut, mam pre paida orange jednak tam za pakiet 15min place 50zl ;/ jestem sklonny kupic nowa karte i z niej dzwonic jednak nie orientuje sie gdzie jest najtaniej;/ pomozecie ?

Marcinnno 27.05.2009 15:03

Cześć nie wiecie gdzie w Krk można kupić race ;>

Romy S. 27.05.2009 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Carol09 (Post 735617)
nie wiem,
najlepiej z okolic dworca lub Bagateli
albo Salwator

Z Dworca Głównego Wschód linią autobusową 185 na ul. Lipską i tam kawałek na piechotę.

Carol09 27.05.2009 15:21

nie wiem gdzie w Krakowie ale np:
http://allegro.pl/item646231559_flar...abatowy_5.html

Grzegorz z Sanoka 27.05.2009 15:22

Mam problem z Nowym GG. Mianowicie wpisuje, hasło i zamiast mnie zalogować wywala mi takie coś:

http://img10.imageshack.us/img10/2849/ggfail.png

To jakiś błąd u centrali GG? Czy najlepiej od razu przeinstalować program? Z góry dzięki :)

Chorynatrzykolory 27.05.2009 15:33

Ja pobierałem nową wersje i tak samo :) Wejdź na strone gg ściągnij to gadu ręcznie i będzie działać

tomek_TSW 27.05.2009 16:06

czy to rozdanie medali i reszta dupereli bedzie gdzies transmitowana (c+sport)?

Gordian 27.05.2009 16:25

Ostatni raz:

Przedstawicieli wiślackich fanklubów proszę o kontakt na priv. Sprawa ważna dla was i dla wszystkich kibiców Wisły. FC Słomniki, FC Trzciana oraz FC Bochnia już się skontaktowały.

Druga prośba. Potrzebuje dobrego torrenta do fify 09.

LuKaS TSW 27.05.2009 16:26

a ja mam pytanie czy ma ktoś link do pełnej wersji gry fifa 2002?:D

mic 27.05.2009 16:27

Gordian: thepiratebay.org
LuKaS TSW: peb.pl , darkwarez.pl

Marcinnno 27.05.2009 16:34

Ja mam pytanie kiedy będzie wiadmo o której na rynek dotrze się itd plan fety będzie coś takiego?

uher 27.05.2009 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 735463)
No to jak panowie? Wystarczy mi jedna. Podobno można dać komuś 'zaproszenie do załozenia' i wtedy już on ponosi odpowiedzialność. Można także wziąć na osobę towarzyszącą. Ma ktoś coś takiego ? :>
Moze być info na priv. Oczywiście się odwdzięczę :)

Podpinam się, jedną sztukę potrzebuję :)

Kamson 27.05.2009 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzegorz z Sanoka (Post 735739)
Mam problem z Nowym GG. Mianowicie wpisuje, hasło i zamiast mnie zalogować wywala mi takie coś:

http://img10.imageshack.us/img10/2849/ggfail.png

To jakiś błąd u centrali GG? Czy najlepiej od razu przeinstalować program? Z góry dzięki :)

Też to nie dawno miałem i... samo przeszło.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl