![]() |
I zapewniam Cię, że nadejdą czasy, że wielu Wiślaków zatęskni za doczołganiem się na tron w obojętnie jakim stylu.
Niestety.[/QUOTE] Jakos mam co do tego spore wątpliwosci, wiecej - jestem pewny ze takie czasy nie nadejdą. Oczywiscie mistrzostwa seryjnie zdobywac nie bedziemy, i bedzie pewnie kilka lat z rzędu bez niego, ale jednak myśle ze czołowki nie opuscimy. Sam jeszcze pamietam czasy drugiej ligi, i jakie przetasowania w polskiej piłce nastapily od tego czasu tez wiem, ale mysle ze powoli sie to stabilizuje. I bedzie tak jak w wiekszosci lig, ze jest okreslona czołowka, ktora w kazdym sezonie walczy o mistrza, i pojedyncze zespoły doskakujące do niej na jeden / kilka sezonów. U nas w ciagu ostatnich 12 lat jest to Wisła i Legia, mysle ze niedługo moze dojsc do tego Lech (chociaz oni caly czas są w drodze, tzn "idą na majstra" :D ) . Innych narazie nie widac, ale te 3 kluby powinny byc w stanie utrzymac okreslony poziom przez długi czas. |
|
Cytat:
|
Wojciechowski w ostatnim Cafe Futbol wspominał, że mają podpsianego reprezentanta Polski. Od nowego sezonu.
Dlaczego od razu pomyślałem o Pawelku ? :)) |
Cytat:
100% racji Obyśmy jednak nigdy nie musieli tego potwierdzać empirycznie... |
Cytat:
|
Paweł Janas kandydatem na trenera Legii.Myśle że to dobry pomysł.
http://sport.wp.pl/kat,32284,title,G...wiadomosc.html |
Cytat:
Ale to tak bedzie i do tego trzeba bedzie przywyknac dzis Janas,jutro Engel pojutrze dla checy Mietek Broniszewski i tak w kółko. ja juz jestem na to wyczulony i weszlkiego typu newsy traktuje tylko jako zwykła plotke. |
Cytat:
Dla mnie dobrym pomysłem był duet Urban-Trzeciak, lepszy mógłby być tylko Majewski. Wpisujesz Janasa w ten nurt polskiej myśli szkoleniowej? Moim zdaniem akurat Janas jest jednym z lepszych trenerów w Polsce. Fakt- zawalił MŚ, ale za jego kadencji reprezentacja miała choć namiastkę stylu, traciła spor bramek ale jeszcze więcej strzelała. Pozostaje jeszcze syndrom Gepetta, ale akurat w naszej lidze Rasiak byłby faworytem do korony króla strzelców. Poza tym w Widzewie Janas odwala kawał dobrej roboty. |
Nie wiadomo ile w tym prawdy, zresztą wątpie żeby Widzew go puścił. Stopniowo buduja ciekawą drużyne, która pewnie będzie chciała być w czołówce ligi za 2-3 sezony.
|
Cytat:
Już MP w 2012 wieścił Górnik i jego potężny Alianz, miejsce "w czubie" zapowiadała Arka. Także po wejściu Solorza Śląsk. Nawet pan profesor ma zapędy na Champions League. Na "majstra" od 3 lat idzie Lecho-amica. Jak to wygląda każdy widzi. |
Widzew nie miałby nic do powiedzenia bo ponoć Janas ma tam umowę na czas nieokreślony, którą może rozwiązać w każdej chwili z miesięcznym okresem wypowiedzenia.
|
Janas w Legii? Ploteczki wpisują się w zafundowaną nam przez szefów zasadę "stary trener, dobry trener" ;)
|
Cytat:
|
80 i 60 zł za bilet o.O Ja rozumiem, że to Wisła, ale ceny jak na Real Madryt xD
|
a bo ja wiem, czy to taka arcyzbójecka cena? jakby nie patrzeć, średnia pensja jest w Warszawie wyższa niż u nas, skoro stać ich, to niech płacą ;)
|
a i tak sprzedali w 2 h bo tam "wszyscy idą na Legię":)
|
Cytat:
|
Faktycznie to może być niezrozumiałe jak 3500 biletów można sprzedać w 2h.. Normalnie szok.
|
Cytat:
Jak pojechaliśmy do Bytovia to też bilety rozchodziły się jak świeże bułeczki. Gdziekolwiek nie jedziemy to także przyciągamy ludy na trybuny. Taki to już los żywych legend kraju. |
Cytat:
|
Cytat:
To po prostu niezrozumiałe tak długo jak Wisła i Legia będą żywą legendą, tak długo na mecze tylko z ich udziałem będą się rozchodzić bilety jak bułeczki. To zrozumiałe :D |
Piwko na polskich stadionach?
http://s24.pl/uefa_chce_piwa_na_pols...ch-s71698.html I jakby ktoś miał nosa: http://s24.pl/ostatni_gasi_swiatlo_o...es-s71695.html A jeśli chodzi o mistrzostwo to teraz na Wisłę 1.60, na Lecha 3.75, na Legię 4.75 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja nie chcę by było inaczej. Zapełniony ponad 45-tysięczny stadion byłoby z korzyścią dla klubu, ale mimo legendy jaka towarzyszy Wiśle - troszkę w to niestety wątpię (choć mam taką nadzieję). Na Legię powinien się zapełnić :) i to (jak słusznie zauważył 0 22 ) bez względu na poziom sportowy ;) |
No już nie przesadzajmy z tą legendą Wisły. Jesteśmy klubem owszem ponad 100-letnim ale poza pierwszymi latami ciąży nad nami widmo konfidentów.
|
Cytat:
Masz chęć pisania historii od nowa to zgłoś się do fortarta. co do widma - mów za siebie. "poza pierwszymi latami", dobre. |
biechowianin: 40 lat wobec 104 to nie tak znowu wiele. Poza tym to złożona kwestia i tylko naprawdę nielubiący Wisły mogą używać argumentów na takim poziomie. Bo, idąc tym tokiem, wstyd być Polakiem, skoro w naszym kraju przez 45 lat był zbrodniczy system komunistyczny. :>
|
Cytat:
Adios. * _____ * Adios (hiszp.) - do widzenia, idz precz, spierdalaj. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl