Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

cfa 15.01.2013 07:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1294781)
Sprawdziłem gdzie będzie teraz sobie urzędował Maor. Miasto przeszło 40 tys. Do Paryża autostradą przeszło 200km, do Brukseli niewiele ponad 100km. Pewnie klimat lepszy od naszego. Mimo wszystko jeśli chodzi o miejsce do życia to w Krakowie wydaje mi się lepiej. No ale pewnie dostał o wiele lepszy kontrakt. Myślę, że wypali w tym klubie. Raz, że motywacja będzie, bo nowe miejsce i kasa. No i będzie miał z kim poklepać. Szkoda, ale lepsze to niż odejście za darmo za parę miesięcy. Dla tego francuskiego klubu wydanie 900k euro to zapewne pryszcz. Powinni mieć z niego trochę pociechy.
Ciekawe czy kogoś zakontraktują za część tej kasy na środek pomocy? Jeśli nie, niech lepiej Garguła dobrze się przygotuje do sezonu i oby znowu nie złapał kontuzji na zgrupowaniu.

No i mógłby już przestac udzielac pomeczowych komentarzy :)

zim zum 15.01.2013 08:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1294778)
Ciężko powiedzieć, raz kiedy grał z konieczności w napadzie słabo to wyglądało. Poza tym pozostaje otwarte pytanie - jeżeli on ma być napastnikiem, to kto zagra na skrzydle?
Kosowski i Iliev? OK - ale co przez pozostałe 60 minut?

Wymieniona dwójka może być bardzo pomocna przy zdobywaniu bramek przez Marcina Kuźbę. :)

AYALA 15.01.2013 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1294778)
Ciężko powiedzieć, raz kiedy grał z konieczności w napadzie słabo to wyglądało. Poza tym pozostaje otwarte pytanie - jeżeli on ma być napastnikiem, to kto zagra na skrzydle?
Kosowski i Iliev? OK - ale co przez pozostałe 60 minut?

Boguski jak bedzie zdrowy, no i jest jeszcze Szewa

MichaelMyers 15.01.2013 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1294787)
Boguski jak bedzie zdrowy, no i jest jeszcze Szewa

Jemu raczej chodzilo o boki na ekstraklase, a nie I lige.Zagrozenie spadku jest realne w przyszlym sezonie, zwrodzcie uwage, ze Cupial ostatnio jak zmienil zdanie i zaczal Wisle wzmacniac mial kase dla Holendrow z transferow Marcelo, Brozkow itd a teraz juz nie ma kogo sprzedac, Melikson byl ostatni za ktorego moglismy dostac jakies powazne pieniadze.

DEBO 15.01.2013 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1294774)
A Ty piszesz "Paryż", czy "Paris"?

Chyba na czas ferii trzeba sobie dać spokój z wizytami na forum...

mam 20 lat. Ale wyjeb mi z tekstem o feriach tyle sobie możesz.
Pan taki dojrzały a zwykłej szydery nie rozróżnia, Grunt to spina przez neta nie? = ]

hunter 15.01.2013 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DEBO (Post 1294805)
mam 20 lat. Ale wyjeb mi z tekstem o feriach tyle sobie możesz.
Pan taki dojrzały a zwykłej szydery nie rozróżnia, Grunt to spina przez neta nie? = ]

Proste. 100% internetowa agresja ;-)

To że masz 20 lat nie świadczy o tym, że nie masz ferii :-) Bez obrazy.

Co do Meliksona jeszcze. Krzyż mu na drogę skoro tak bardzo był u nas nieszczęśliwy. Co do samej kwoty transferu to Wisła mogła spuścić z ceny w zamian za to, że Francuzi wezmą na siebie koszty równe zaległościom jakie miał wobec Żyda nasz klub.

bódyń 15.01.2013 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1294765)
Oj ludzie ludzie on miał 6 miesiecy do konca kontraktu więc po sezonie Marsylia miała by go za free

Ma 29 lat

Wyceniany na 3,5mln €

PS:Melikson przeszedł testy medyczne a jutro podpisze 2,5 letni kontrakt

Czyli byl wart polowe z tego. Maor tez byl wyceniany na 2.3 a wyszlo mniej niz polowe. Jesli mowimy o niemieckiej zawyzajacej stronie.

Lukasz 15.01.2013 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1294810)
Co do Meliksona jeszcze. Krzyż mu na drogę skoro tak bardzo był u nas nieszczęśliwy. Co do samej kwoty transferu to Wisła mogła spuścić z ceny w zamian za to, że Francuzi wezmą na siebie koszty równe zaległościom jakie miał wobec Żyda nasz klub.

Czyli że niby jak finansowo i prawnie? Nie zapłacimy podatku, ZUS itp za okres kiedy Maor grał u nas?

W sumie nie wiem po co malować trawę na zielono - jeśli nawet 'wstyd' puścić go realnie za 0.5 mln to trzeba brać ten fakt 'na klate' i tyle.

Kaan 15.01.2013 14:50

a znacie to? ;)

http://www.przemas.art.pl/prasa/bravo/maor_melikson.jpg

Pulpet 15.01.2013 14:58

Czy ktoś pamięta artykuł (pewnie na Weszło) gdzie było napisane, że Kosowski po odesłaniu do ME przyniósł urlop wychowawczy na dziecko, przez co nie musiał się stawiać na treningach ME?
Jeśli tak to musi być w życiowej formie!

Ale możliwe, że coś mi się strasznie pomieszało, jeśli tak to sorry.

borys 15.01.2013 15:13

U nas nigdy nie moze byc prosto:

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...u_Patryka.html

Dzimi 15.01.2013 16:23

Z Polonii to powinniśmy wyciągnąć Kokoszę i Baszcza

EDIT: Sorry. Nie jestem w temacie na bieżąco. W takim razie zostaje Kokosza :)

KacpiTSW 15.01.2013 16:26

Baszczyński klika dni temu podpisał półroczny kontrakt z Ruchem......:rotfl:

PlacekTSW 15.01.2013 16:49

Kokoszka, po tych wypowiedziach i zachowaniu? W życiu.

MichaelMyers 15.01.2013 16:54

Lepiej niech wezma Piecha, puki sa jakies pieniadze i jeszcze cos zostalo przyzwoitego do brania z polskiej ligi.

wikink1 15.01.2013 17:11

Lepiej ,lepiej i lepiej juz nie bedzie.Ale gorzej moze .PROPONUJE PRZYZNAC NAGRODE ZA POLITYKE TRANSFEROWA W KLUBIE DLA lysego .................taczke z kwadratowym kolem DAR OD KIBICOW ZA WYTRWALA POSTAWE

wolfy 15.01.2013 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wikink1 (Post 1294855)
Lepiej ,lepiej i lepiej juz nie bedzie.Ale gorzej moze .PROPONUJE PRZYZNAC NAGRODE ZA POLITYKE TRANSFEROWA W KLUBIE DLA lysego .................taczke z kwadratowym kolem DAR OD KIBICOW ZA WYTRWALA POSTAWE

Atmosfera się zagęszcza.

mistico 15.01.2013 19:45

podpisał 2,5 letni kontrakt
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...89205881_n.jpg

Griszka30KR 15.01.2013 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1294848)
Z Polonii to powinniśmy wyciągnąć Kokoszę i Baszcza

EDIT: Sorry. Nie jestem w temacie na bieżąco. W takim razie zostaje Kokosza :)

To chyba bardzo nie na bieżąco,bo jakoś nie widzę powrotu Kokoszki po takim rozstaniu z nami... :)

Blaszczu16 15.01.2013 20:11

To jak już łysy postawił na politykę powrotów to może z Łobo niech podpisze? Siedem goli w Miedzi zdobył.

Reserve 15.01.2013 20:33

No i dobrze że podpisał. Niech spierdala skoro tak mu źle u nas. Szczerze mówiąc już od dłuższego czasu sie wszystko we mnie gotowało jak patrzłem na jego pozorowaną grę.
A to że nie miał z kim grać to już inny aspekt.

@Blaszczu16:
To może jeszcze Pawełka z Polonii? :)

Uran235 15.01.2013 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1294867)
To jak już łysy postawił na politykę powrotów to może z Łobo niech podpisze? Siedem goli w Miedzi zdobył.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1294868)
No i dobrze że podpisał. Niech spierdala skoro tak mu źle u nas. Szczerze mówiąc już od dłuższego czasu sie wszystko we mnie gotowało jak patrzłem na jego pozorowaną grę.
A to że nie miał z kim grać to już inny aspekt.

@Blaszczu16:
To może jeszcze Pawełka z Polonii? :)

Napisałbym, że los kusicie, ale tak chwilę podumałem i wyszło mi na to, że gorsi od tych naszych obecnych pokrak, to oni specjalnie nie są, szczególnie Pawełek od Pareiki w jesiennej formie.

Grisza1 15.01.2013 21:22

Sprzedaliśmy Maora i ... dobrze. Każdy tęskni za Maorem z pierwszego sezonu. I takiego Maora za taką cenę żal byłoby puszczać. Natomiast teraz odszedł zawodnik, który dobry mecz w Wiśle rozegrał hmmm.... Szczerze, to nie pamiętam kiedy. Brak zakwalifikowania się do europejskich pucharów w poprzednim sezonie, kompromitujące miejsce w tabeli w obecnym. Skoro Maor był tak dobry, dlaczego jest tak źle? Szanują Meliksona za to, co dla Wisły zrobił w pierwszej części swojego kontraktu, natomiast wielkiej różnicy między np. Łukaszem Gargułą a Meliksonem z ostatnich miesięcy nie widzę. Można było Maora zatrzymać. Tylko po co? Tyle, co dawał zespołowi w ostatnich miesiącach, da wielu innych, tańszych zawodników. Oczywiście, nieliczni dadzą tyle, ile Malex dawał na początku. Ale o powrocie do tamtej formy można tylko pomarzyć. Słychać tu i ówdzie o symulowaniu kontuzji, innych dziwnych zachowaniach. Niech bierze przykład z tak wyklinanego Jaliensa. Jego klub wręcz chciał wyrzucić, zesłanie do Młodej Ekstraklasy, facet postawił na swoim, klub mi płaci, ja uczciwie gram dopóki jestem zawodnikiem tej drużyny. I był jednym z najlepszych jesienią. Dzięki Maor za wszystko, powodzenia we Francji.

Mario Nh 15.01.2013 21:22

Niech ucieka stąd jak najdalej najemnik.

Reserve 15.01.2013 21:28

Cholera, jak tak patrzę na naszych bramkarzy, to odkąd przyszedł Primel jest coraz gorzej. No bo, nawet Pawełek w sezonie w którym odszedł bronił świetnie (jak na niego).

Z resztą w ogóle cała drużyna zanotowała taki regres, że nawet ciężko jest go opisać. Cholera, czy naprawdę te wszystkie Paljiće i Nunezy byli aż tacy dobrzy? :)

wolfy 15.01.2013 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1294875)
Niech ucieka stąd jak najdalej najemnik.

Żałośni jesteście.

Czego od niego oczekiwaliście? Przywiązania do barw? Jakim prawem?

:cenzura:

Reserve 15.01.2013 21:38

Wolfy,
nikt nie oczekiwał przywiązania do barw, ale solidnej gry na takim poziomie na ktorym go było stać. Ale cóż, sodówka uderzyła do bańki i sie chłopak przenosi na zachód podbijać wielkie kluby :) Jak teraz tak myślę to dobrze że nie zwerbowali go do kadry narodowej.

@edit:

Już oficjalnie: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lenciennes_fc/

bonawentura 15.01.2013 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1294876)
Cholera, jak tak patrzę na naszych bramkarzy, to odkąd przyszedł Primel jest coraz gorzej. No bo, nawet Pawełek w sezonie w którym odszedł bronił świetnie (jak na niego).

Z resztą w ogóle cała drużyna zanotowała taki regres, że nawet ciężko jest go opisać. Cholera, czy naprawdę te wszystkie Paljiće i Nunezy byli aż tacy dobrzy? :)

To nie jest wina jakości trenera bramkarzy, że bramkarze tak słabo bronią. Mamy słabych bramkarzy, ale... rezerwowych. Pareiko nie ma z kim rywalizować. Moim zdaniem przy tym składzie bramkarzy jest po prostu bezkonkurencyjny. Ma przyzwoitą komunikację na przedpolu - a w porównaniu z Miśkiewiczem ta komunikacja jest po prostu doskonała.

Miśkiewicz to kolejny "supertransfer" Bednarza. Dlaczego nikt nie wpadł wreszcie na pomysł by Bednarza stąd wyrzucić? Ten człowiek spuści Wisłę do pierwszej ligi. Koniec, kropka. Jak Cupiał chce ładować pieniądze, czy też nie chce, jakikolwiek transfer Bednarza okaże się niewypałem, a to z tego względu, że Bednarz nie ma zielonego pojęcia o tym, jak się buduje drużynę i raczej nie bierze się piłkarzy z łapanki, tylko zawodników użytecznych, tj. takich, którzy chociażby podniosą poziom rozgrywania akcji, a nie zawodników, którzy tylko na pierwszy rzut oka wydają się pożyteczni. Wisła się osłabiła i to diametralnie. Moim zdaniem mieliśmy straszną lukę w środku pola, nadal ją mamy. Sobolewski czy Wilk to nie są piłkarze, którzy zapewnią nam spokój w grze. Potrzeba nowych graczy - defensywnych pomocników, którzy będą przez kilka lat stanowić o sile tej drużyny. Dla mnie sercem i mózgiem zespołu jest defensywny pomocnik. Wisła nie ma w chwili obecnej żadnego piłkarza w tej strefie, który potrafiłby uspokoić grę, potrzymać piłkę, rozegrać. Cóż - nie wiem, dlaczego nikt nie patrzy na ten aspekt, a znalezienie takich graczy jest absolutnie niezbędne, by Wisła wyszła z dołka.

leyzer87 15.01.2013 21:46

I powodzenia Maor'owi. Teraz pytanie tylko, czy ktoś za niego przyjdzie, bo może być ciężko z wymaganiem od Garguły gry na jego poziomie. Pewnie znów się Garguła posypie w okresie przygotowawczym i dupa zbita.

Blaszczu16 15.01.2013 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1294874)
Sprzedaliśmy Maora i ... dobrze. Każdy tęskni za Maorem z pierwszego sezonu. I takiego Maora za taką cenę żal byłoby puszczać. Natomiast teraz odszedł zawodnik, który dobry mecz w Wiśle rozegrał hmmm.... Szczerze, to nie pamiętam kiedy. Brak zakwalifikowania się do europejskich pucharów w poprzednim sezonie, kompromitujące miejsce w tabeli w obecnym. Skoro Maor był tak dobry, dlaczego jest tak źle? Szanują Meliksona za to, co dla Wisły zrobił w pierwszej części swojego kontraktu, natomiast wielkiej różnicy między np. Łukaszem Gargułą a Meliksonem z ostatnich miesięcy nie widzę. Można było Maora zatrzymać. Tylko po co? Tyle, co dawał zespołowi w ostatnich miesiącach, da wielu innych, tańszych zawodników. Oczywiście, nieliczni dadzą tyle, ile Malex dawał na początku. Ale o powrocie do tamtej formy można tylko pomarzyć. Słychać tu i ówdzie o symulowaniu kontuzji, innych dziwnych zachowaniach. Niech bierze przykład z tak wyklinanego Jaliensa. Jego klub wręcz chciał wyrzucić, zesłanie do Młodej Ekstraklasy, facet postawił na swoim, klub mi płaci, ja uczciwie gram dopóki jestem zawodnikiem tej drużyny. I był jednym z najlepszych jesienią. Dzięki Maor za wszystko, powodzenia we Francji.

Ja pamiętam więcej takich meczów niż wiosna 2011. Choćby z GKS-em w Krakowie, gdy ładnie sobie poczynał z obrońcami GKS-u. Ładnie grał też w meczu ze Standardem w Krakowie, wtedy to szalał na całego. Fajnie rozgrywał z Zagłębiem co się skończyło 2-2 za Moskala. Wtedy zainicjował ładną akcję, którą wykończy chyba sam? Jeszcze by się kilka spotkań znalazło z niedalekiej przeszłości, tylko że utarło się, że Maor miał jedną rundę i większość w to ślepo wierzy. A i można na plus Meliksonowi zaliczyć mecz z Widzewem i kilka innych.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl