![]() |
Stawianie na młodych piłkarzy, dawanie im szans - to nie fanaberia, a szansa na rozwój Wisły. Liczę na to że nowy trener będzie dawał szanse młodym piłkarzom z CLJ.
|
Zając też walił bramki, jak na zawołanie. Odpalili go w Koronie, w Sandecji, teraz będzie grał w Stomilu. W seniorskiej piłce bilans ma powalający: 35 meczów w E-klapie i 0 goli. W 1. lidze: 33 występy i 2 gole.
To, że ktoś wyróżnia się w piłce juniorskiej, nie znaczy, że będzie gwiazdą w seniorach. A przy okazji, to w kadrze pierwszego zespołu są juniorzy, więc nie płacz tak. |
Cytat:
Stała śpiewka - bo Zającowi sie nie udało. Ale Chrapkowi sie udało. Jak któryś nie daje rady, to się z nim żegany i stawiamy na innych. Stały proces, a nie jednorazowy event. A może temu chłopakowi się własnie uda? |
Obecnie większość juniorów ma wakacje. Później skończyli rozgrywki CLJ U19
Z zespołem trenuje Broda (U17), dojdzie Chorążka (19) którego jednak musimy wypożyczyć. Z zespołem zostanie max 4-6 juniorów z rocznika 2000, reszta wedle nowych przepisów i tak by nie pograła w CLJ. Korczyk, Laskoś, Plewka, Świątko - regularnie trenują z pierwszym zespołem już od jesieni. |
A Świątko nie był wypożyczony do Katowic?
|
Słomka
i 10 znaków |
W wariancie super oszczędnościowym ja bym skład widział tak : Lis-Bartkowski,Arsenic,Velez,Sadlok - Suljic,Basha,Augustyniak,Halilovic,Imaz - Kolar. Ustawieniem 4-2-3-1 bo wydaję mi się że do takiego wrócimy. I oczywiście nie jestem pewien czy Augustyniak z nami podpisze wgl :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Przykład Chrapka jest kompletnie od czapy, bo poza 1 minutą w 2010, na serio zaczął grać w E-klapie po ukończeniu 20 lat, więc porównywanie go z debiutem Kownackiego jest lekko nietrafione. |
Cytat:
A tak poza tym z braku laku warto odświeżyć Pietrzaka na defensywnym pomocniku. Małecki na pewno tez poczuje krew po przyjściu Stolara. Ondraska pewnie nie uda się odpalić i obstawiam, że po odejściu Carlitosa on będzie pierwszym wyborem Stolara. W koncu walczak z niego.. Tak czy siak paniki kadrowej nie ma, ale musimy sprowadzić 2 środkowych pomocników. Inaczej bedziemy przegrywać z każdym rywalem w tej strefie. I też jestem zdania że wrocimy do 451 |
A tak w ogóle to chyba nie było oficjalnego info, że Basha przedłużony. Chyba, że mi umknęło?
|
Nie było, ale potwierdził to na tt Dukat oraz osoba z biura prasowego.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dlatego właśnie boję się o ten sezon z kreatywnym Boguskim u sterów...
|
Cytat:
Jak odejdzoe Carlitos to będzie pewnie kasa na rozsadne wzmocnienie, a jak nie to pozostaje liczyc że ktoś z maszych asiorów złapie formę. Poki co nawet nie wiemy czy Kolar z Balaniukiem potrafią strzelać na pustą. |
Cytat:
|
Bartosz Wiktoruk na testach sportowych. 19 latek z druzyn juniorskich Villareal. Ciekawe jak będzie wyglądał na tle Plewki, Laskosia czy Śliwy. Skoro regularnie gra w kadrach mlodziezowych to może rokowac jakieś nadzieje.
|
Podobna droga do Wojtkowskiego, z tym, że Wojtkowski pokopał w Eklapie i był bliski gry w pierwszej drużynie RB.
Natomiast 18 letni Błażej Skórski przebywa na testach w... Miedzi Legnica. Nie wiadomo czy chodzi o przejście na stałe czy o wypożyczenie w celu ogrania. Dziwne, że nasz osiemnastolatek trafił na testy do beniaminka Eklapy. Przeważnie juniorzy trafiali do 3 ligi. Edit: Skórski miałby zostać włączony w transfer: kasa + Skórski za Augustyniaka. |
Gdzie Ty przeczytałeś że Skórski idzie w rozliczeniu za Augustyniaka?
Augustyniaka nie będzie w Wiśle. Stolarczyk to dzisiaj potwierdził. |
Augustyniak przedłużył kontrakt z Miedzią, więc nie ma tematu.
Polegliśmy w walce o każdego wyróżniającego się piłkarza z 1 ligi. |
z Augustaniaka to my zrezygnowalismy ,nie ma sensu placic pol banki za goscia ktora ma 24 lata i podobnego mozna znalezc za free
|
A jest sens płacić pół bańki za gościa, który ma 21 lat, jest bramkarzem porównywalnym do Chorążki i brany był jako czwarty bramkarz? Przestałem się doszukiwać logiki w działaniach podejmowanych przez władze klubu.
|
Cytat:
|
Te 500 tys to zapewne w wiekszosci ekwiwalent za wyszkolenie.
Jak ma u nas być numerem 1 to się ten wybór obroni. Poczekajcie z ferowaniem wyroków. |
Cytat:
|
Cytat:
|
jestem ciekaw co ten Wiktoruk pokaże, jeżeli jest na podobnym poziomie co Wojtkowski to brać !
|
Cytat:
Hm, 18 letni junior bez występu w Wiśle (tylko juniorzy) trafia na 3 lata do beniaminka Eklapy. Jak tam odpali to będzie się działo na forum :D |
też jestem ciekaw, czy my nie widzieliśmy w nim nic szczególnego, skoro puszczamy bez problemów. W sumie pierwszy raz o chłopaku słyszę.
|
To nie był podstawowy piłkarz drużyny juniorów, w dodatku jest z rocznika 2000 - po zmianach w regulaminie rozgrywek CLJ zawodników z tego roku będzie mogło grać - jeśli mnie pamięć nie myli - chyba tylko czterech. Przypominam, że drużyny rezerw jeszcze nie mamy.
|
Chłopak by się u nas nie przebil. Grał ciągle na amatorskim kontrakcie. I zupełnie szczerze na jego pozycji mamy lepszych. A Miedź kiepsko wygląda z juniorami, więc pewnie szukają punktu zaczepienia. Przypuszczam że i tak go wypożycza.
|
Cytat:
|
Cytat:
Trzeba natomiast życzyć Skorskiemu powodzenia. |
a my też dostaniemy ekwiwalent 500 tys za niego ? tak jak my zapłaciliśmy Lechowi ? czy na jakiej zasadzie to działą ?
|
Cytat:
Liczy się wiek zawodnika, czas spędzony przez niego w klubie i poziom rozgrywkowy klubu, a także to czy otrzymał pisemną propozycję nowego kontraktu od starego klubu czy odchodzi do nowego klubu bez pisemnej propozycji nowego kontraktu od starego klubu. Wisła dostanie za niego góra z kilkadziesiąt tysięcy złotych. A te 500 tysięcy ekwiwalentu za Lisa to jakiś chory mit, który wszyscy powtarzają. Cytat:
To 500 tysięcy zawierało w sobie ekwiwalent, a nie samo w sobie było ekwiwalentem. Wisła zapłaciła za Lisa normalnie jak za każdy inny transfer gotówkowy. Nie przyszedł do nas za free + ekwiwalent tylko normalnie za kasę. |
Mało znany fakt: dzięki Kuzbie trafili do Wisły Brlek, Halilovic, Arsenic i Kolar
|
Cytat:
Kuźba odpowiada tez za Videmonta, crivellaro, ze Manuela i kilku innych ogórków. Dziwi mnie, że tak rozsądny kibic jak ty go promie takim wpisem. Gosc powinen odejść juz dawno. A za Brleka to odpowiadał Zdzichu |
To nie są moje słowa, tylko Stupki, naszego byłego szefa miedzynarodowego skautingu, dzisiaj o tym rzucił temat
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl