Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

xanti1906 16.06.2018 00:45

Niedługo będzie śmierdzieć przy zwalnianiu, gdy się okaże, że rozdawanie posad za zasługi piłkarskie nie jest najlepszym pomysłem...

Charlie 16.06.2018 07:05

Jak dla mnie Cuesta > Buchalik&Załuska. Nie przypominam sobie żadnego gola, którego by zawalił. Trzeba było przedłużyć kontrakt jak jeszcze była klauzula, ale ktoś zaspał. Teraz to już było oczywiste, sam pewnie nie chciał tu zostawać widząc co się dzieje.

Vinci 16.06.2018 07:12

Niestety jestem rozczarowany odejściem Cuesty. Myślę,że to kolejne znaczące osłabienie, mimo faktu sprowadzenia Lisa. Jeżeli nowy jest tak faktycznie dobry, to Lech zwyczajnie by go nie oddał.

Pozostaje mieć nadzieję, że Buchalik wróci do optymalnej dyspozycji, co kilka razy potrafił udowodnić, przeplatając niestety ze słabszymi występami. Miejmy nadzieję,że Głowa coś wyczaruje i jakieś wzmocnienia klepnie...

TOMEK 11 16.06.2018 07:32

Buchalik podpisany
Cuesta odesłany

banda idiotów, nic więcej

Arked 16.06.2018 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1505038)
Tak, z kasą jest gorzej niż rok temu. Za dużo było tych Iberyjczyków jak widać.
(Uzależniony jesteś od tych Hiszpanów czy jak?)

Po co nam kolejny bramkarz? Jest Buchalik, jest Lis - po co zatem drogi i chory na kręgosłup Cuesta? Żebyś ty miał zabawę z Hiszpanów w których sie zakochałeś? Jakbyś nie zauważył zmieniamy politykę kadrową. Będzie taniej, a kadra będzie mniej liczna.

Najłatwiej obwinić Hiszpanów tak jak kiedyś Holendrów ;) Ktoś te kontrakty jednak zatwierdzał. Poza tym nie byłoby Hiszpanów mogłaby być nędza w lidze ze spadkiem włącznie i wcale w tym względzie nie przesadzam. Wystarczy spojrzeć na to jakie drużyny broniły się w tym sezonie rozpaczliwie przed spadkiem i to by była dopiero katastrofa finansowa. Granica między grupą mistrzowską i spadkową jest cienka.

Moim zdaniem Hiszpanie byli jednak kosztowo niezwykle efektywni. Zbędni okazali się raczej tacy piłkarze jak Bałaniuk, Kolar, Ondrasek czy ... Małecki. Iberyjczyków bym do tego nie mieszał. Hiszpanie to ostatni zawodnicy od jakich zaczynałbym odchudzanie składu. Pytanie brzmi czy teraz o przydatności do zespołu nie zacznie decydować... bariera językowa zamiast umiejętności.

bridgeburner 16.06.2018 08:08

To jest ciekawa kwestia
Czy ktos w pionie sportowym (Glowa, Sobol, Jop, Kmiecik, Laciak,potencjalnie Baszczu) mowi płynnie po angielsku?
O innym hiszpanskim to nawet nie mysle

LucjuszWielki 16.06.2018 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1505038)
Tak, z kasą jest gorzej niż rok temu. Za dużo było tych Iberyjczyków jak widać.
(Uzależniony jesteś od tych Hiszpanów czy jak?)

Po co nam kolejny bramkarz? Jest Buchalik, jest Lis - po co zatem drogi i chory na kręgosłup Cuesta? Żebyś ty miał zabawę z Hiszpanów w których sie zakochałeś? Jakbyś nie zauważył zmieniamy politykę kadrową. Będzie taniej, a kadra będzie mniej liczna.

Twej odpowiedzi tez nie kumam. Był sezon co Uryga grał stopera i kilku innych mało ogranych (wtedy jak przegralismy z pogonia u siebie), wiec poszerzylismy kadre... Ja zabawke?? A to ja ustalalem kontrakty, to ja ustalalem ilosc zawodnikow? Po co tak prymitywnie piszesz?

Po co nam kolejny bramkarz? Tzn chodzi Ci o Lisa? Przeciez to Lis doszedl, a Cuesta juz był,oceniam poziom sportowy, bramakrzem jest bardzo dobrym, wiec w czym problem?

Było mowione, ze scigamy zawodnikow niedrogich na takich nas stac i co? I teraz okazuje sie, ze jednak ktoś źle policzył? Było oglądanie każdej złotówki, gadka o tym jak to wszystko jest zbilansowane i okazuje sie, ze wyszedl Stan Valckx II ??? Przeciez tyle konferencji, tyle gadek było...

Po co zatem była nam tak liczna kadra?Bałaniuki i Kolary? Cuesta sie akurat sprawdził i to całkiem dobrze, dlatego jest mi porzykro z tego powodu, ze wmawiano mi , ze bramkarz niedrogi okazuje sie lepszym od ręcznika i nagle BUM...

Zabawkę z hiszpanów... Wmawiano 3 msc, ze graja za frytki, ze sa tański od Polaków i nagle ogryzek pisze, ze to druga Holandia. Gdzie tu sens gdzie tu logika?

butazango 16.06.2018 08:49

Teraz to musimy się modlić żeby jakoś opchnac Carlitosa, bo bez hajsu za niego może być nie ciekawie...

TOMEK 11 16.06.2018 09:08

Carlitos już tu nie wróci i najprawdopodobniej Wisła nie dostanie za niego złamanego grosza

funkykoval 16.06.2018 09:18

Chłopie idź sie przewietrz bo nie masz zielonego pojęcia o sprawach a sietutaj produkujesz... rozumiem, że 11 w nicku to Twój wiek?

Karherop 16.06.2018 09:37

Tyle lat na forum, a niektórzy dalej nie potrafia używać opcji ignoruj..

A tak poza tym, jak macie tyle uwag do zarzadu to mam nadzieję że już wyslaliscie swoje pytania na adres klubu, oczywiście z podpisem z imienia i nazwiska?

regan 16.06.2018 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1505044)
Jak dla mnie Cuesta > Buchalik&Załuska. Nie przypominam sobie żadnego gola, którego by zawalił. Trzeba było przedłużyć kontrakt jak jeszcze była klauzula, ale ktoś zaspał. Teraz to już było oczywiste, sam pewnie nie chciał tu zostawać widząc co się dzieje.

Z tego co da sie slyszeć z różnych źródeł to nie mieli zamiaru z nim przedłużać z jakiegoś powodu tak jak nie mieli zamiaru przedłużać z Gonzalesem!
Więc o co jest ta panika?

serek.c2 16.06.2018 09:53

Chyba nikt nie spodziewał się, że przedłużą kontrakt z Cuestą po kupnie Lisa?

Karherop 16.06.2018 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1505070)

Chyba nie zdajesz sobie sprawy z ilości Januszy, dzieci i graczy FM. Tam sie budżet przecież bilansowal!

lazy 16.06.2018 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1505079)
Chyba nie zdajesz sobie sprawy z ilości Januszy, dzieci i graczy FM. Tam sie budżet przecież bilansowal!

Czasem wydaje mi się że zarząd też ćwiczył na FM-ie.

Markus 16.06.2018 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1505070)

Z tego wyboru na pewno niezwykle cieszy się agencja menadżerska mająca u siebie Lisa. Nie zdziwię się, jak kiedyś zostanie to opisane jako niezły przekręt finansowy. Wielu osobom zależało na zmianie kierunku przepływu pieniędzy wydawanych przez Wisłę. Cuesta spełnił oczekiwania w poprzednim sezonie.

serek.c2 16.06.2018 12:23

Oczywiście, że spełnił oczekiwania, ale z jakiegoś powodu zdecydowano się na Lisa, i raczej była to jeszcze decyzja przy współudziale Junco. A jeśli chodzi o przepływ pieniędzy, to poczekaj może trochę na rozwój wypadków...

funkykoval 16.06.2018 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1505068)
Tyle lat na forum, a niektórzy dalej nie potrafia używać opcji ignoruj..

A tak poza tym, jak macie tyle uwag do zarzadu to mam nadzieję że już wyslaliscie swoje pytania na adres klubu, oczywiście z podpisem z imienia i nazwiska?

Potrafią, ale używają rzadko.

Oczywiście ze z imienia i nazwiska np Wiktor piekarski :haha:

El'kabat 16.06.2018 16:04

Z Carlosem coś już wiadomo ?

Karherop 16.06.2018 16:11

A co ma być wiadomo?

wolfy 16.06.2018 16:21

Klub dał mu dłuższy urlop.

kacpaw91 16.06.2018 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1505124)
Klub dał mu dłuższy urlop.

Pytanie czy już wie, że jeszcze rok kontraktu mu obowiązuje, bo manager jego nie wiedział :rotfl:

lukas14 16.06.2018 19:01

Cuesta to bardzo średni bramkarz na poziomie Buchalika , wiec nie ma co za nim płakac , fajnie jak dostana szanse młodsi Lis może Chorązka . na pewno większe szanse na powodzenie w przyszłości z takimi zawodnikami niż z Cuesta .

FraMat 16.06.2018 19:44

No nie wiem.
Cuesta dawał w bramce spokój.
A co dadzą młodzi? Jesteś pewny, że będzie spokojnie?

Karherop 16.06.2018 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1505136)
No nie wiem.
Cuesta dawał w bramce spokój.
A co dadzą młodzi? Jesteś pewny, że będzie spokojnie?

Dawal też robotę lekarzom w krakowskich szpitalach.

Fugiel 16.06.2018 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1505125)
Pytanie czy już wie, że jeszcze rok kontraktu mu obowiązuje, bo manager jego nie wiedział :rotfl:

Slyszalem, ze ma to totalnie w dupie.

Sebak 17.06.2018 08:30

Nie ma co się dziwić Cueście. Na takie warunki to mógłbym ja się zgodzić, a nie on. Śmiech na sali.

regan 17.06.2018 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sebak (Post 1505153)
Nie ma co się dziwić Cueście. Na takie warunki to mógłbym ja się zgodzić, a nie on. Śmiech na sali.

To klubowi nie ma co sie dziwic. Z taka bombą tykajacą o jakiej sie mówi na twiterwch to nikt normalny nie dałby lepszych warunków tymbardziej w sytuacji takiej jak nasza.

crux.a 17.06.2018 10:32

@Sebak @regan chłopaki, komentujecie informacje, którymi się nie dzielicie. Sebak, "takie warunki", tzn. dokładnie jakie? regan, z "taką bombą", tzn. z dokładnie jaką? Ty masz zresztą w ogóle słabość do bomb:)

kacpaw91 17.06.2018 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1505156)
@Sebak @regan chłopaki, komentujecie informacje, którymi się nie dzielicie. Sebak, "takie warunki", tzn. dokładnie jakie? regan, z "taką bombą", tzn. z dokładnie jaką? Ty masz zresztą w ogóle słabość do bomb:)

A nie chodzi o jego problemy z kontuzjami pleców? Coś wiecie więcej na ten temat?

pepe72 17.06.2018 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1505155)
To klubowi nie ma co sie dziwic. Z taka bombą tykajacą o jakiej sie mówi na twiterwch to nikt normalny nie dałby lepszych warunków tymbardziej w sytuacji takiej jak nasza.

Może byś chociaż podlinkował te twetty.
Bo jakoś nikt z nazwiska się pod tymi rewelacjami nie chce podpisać.
Patrzyłem u Janekxa ale jedyne co potwierdził, to rozwiązanie kontraktu.

regan 17.06.2018 12:50

No przecież powszechna jest opinia na TT i forum ze Cuesta ma gruby problem z kregoslupem i tylko kwestią czasu jest kiedy stanie mu sie coś poważnego. Klub w takiej sytuacji nie może ryzykować

sedonh 17.06.2018 13:02

Carlitos to mógłby trochę honoru mieć ....a, gdyby nie Wisła to dalej by się kopał po czole z półaamatorami gdzieś głęboko w ESP..

Arkadiusz.Czerepach 17.06.2018 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sedonh (Post 1505174)
Carlitos to mógłby trochę honoru mieć ....a, gdyby nie Wisła to dalej by się kopał po czole z półaamatorami gdzieś głęboko w ESP..

heheh jaja to są takie posty

ogólnie to uj w dpe tym co wogle chca zeby im jakiekolwiek pieniadze za swoja prace placic :haha:

brylant17 17.06.2018 16:11

sedonh

Sezon 16/17 13-goli
Sezon 15/16-13 goli

Jakoś istniał Carlitos bez Wisły....

borsuk 17.06.2018 19:11

Zamiast pi....lić o głupotach poczytajcie i popatrzcie co się dzieje w wiślackiej Akademii.
U-19 - utrzymani w CLJ
U-17 - na najlepszej drodze do awansu do CLJ (dziś wygrana w pierwszym meczu barażowym 6:0)
U-15 - wygrało swoją grupę CLJ i walczy o medale Mistrzostw Polski (wczoraj remis w pierwszym meczu półfinałowym)

A teraz na osłodę dla wszystkich zmartwionych. Te dwie bramki strzelił ten sam zawodnik. Ma 16 lat.
https://twitter.com/AdrianFilipek/st...08546457866240
https://twitter.com/AdrianFilipek/st...77016838508544

To jest kierunek "polityki transferowej" Wisły Kraków!!!

roztropny 17.06.2018 19:30

Nie ma sensu sugerowac sie wynikami w centralnej lidze juniorow.Przypomnij sobie co sie dzialo jak wygralismy mistrzostwo i jednoczesnie uzyskalismy wynik derbowy 10-0 w finale.Wielu zachwycalo sie jaka wspaniala mlodziez mamy,ile radosci dadza nam w przyszlosci.Skonczylo sie tym,ze z pamietnej mistrzowskiej druzyny...zaistnial tylko Bartosz.

Karherop 17.06.2018 19:47

Również bardzo mnie cieszą wyniki drużyn juniorskich, ale... licza się umiejętności indywidualne. Możemy mieć świetne roczniki, ale tylko gra w seniorach zweryfikuje ich potencjał.

Jeśli choć jeden zawodnik z każdego rocznika zaistnieje w pierwszej drużynie to będzie sukces.

regan 17.06.2018 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borsuk (Post 1505205)
Zamiast pi....lić o głupotach poczytajcie i popatrzcie co się dzieje w wiślackiej Akademii.
U-19 - utrzymani w CLJ
U-17 - na najlepszej drodze do awansu do CLJ (dziś wygrana w pierwszym meczu barażowym 6:0)
U-15 - wygrało swoją grupę CLJ i walczy o medale Mistrzostw Polski (wczoraj remis w pierwszym meczu półfinałowym)

A teraz na osłodę dla wszystkich zmartwionych. Te dwie bramki strzelił ten sam zawodnik. Ma 16 lat.
https://twitter.com/AdrianFilipek/st...08546457866240
https://twitter.com/AdrianFilipek/st...77016838508544

To jest kierunek "polityki transferowej" Wisły Kraków!!!

I co z tego jak ci zawodnicy z juniorow sa fizycznie cieniutcy i jak wejda w doroslosc to nie maja szans przebic sie nawet do 2 ligi.

borsuk 17.06.2018 20:04

Narzekajcie dalej.
Ja problem widzę w braku dopuszczenia najzdolniejszych juniorów do treningów z pierwszą drużyną i braku dawania im szans pogrania w E-klapie. Tą drogą idzie np. Zagłębie czy Cracovia. Pokazałem Wam przykład zagrań jednego zdolnego napastnika. Gdyby to był raz to moglibyście jęczeć, że "mu zeszła". Ale on wali hattricki i strzela z różnych pozycji. Ma 16 lat. Czy jest za młody, żeby wciągać go w dorosłą piłkę? Kownacki w tym wieku debiutował w E-klapie.
Jeśli "polityka transferowa" Wisły nie pójdzie tą drogą to nie uratują nas Carlitosy, Meliksony, Stilice...
A Wy dalej będziecie mieli pole do popisu w tym temacie.

I jeszcze jedno: Akademia Wisły to też Wisła Kraków.
Bez odbioru.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl