![]() |
Niedługo będzie śmierdzieć przy zwalnianiu, gdy się okaże, że rozdawanie posad za zasługi piłkarskie nie jest najlepszym pomysłem...
|
Jak dla mnie Cuesta > Buchalik&Załuska. Nie przypominam sobie żadnego gola, którego by zawalił. Trzeba było przedłużyć kontrakt jak jeszcze była klauzula, ale ktoś zaspał. Teraz to już było oczywiste, sam pewnie nie chciał tu zostawać widząc co się dzieje.
|
Niestety jestem rozczarowany odejściem Cuesty. Myślę,że to kolejne znaczące osłabienie, mimo faktu sprowadzenia Lisa. Jeżeli nowy jest tak faktycznie dobry, to Lech zwyczajnie by go nie oddał.
Pozostaje mieć nadzieję, że Buchalik wróci do optymalnej dyspozycji, co kilka razy potrafił udowodnić, przeplatając niestety ze słabszymi występami. Miejmy nadzieję,że Głowa coś wyczaruje i jakieś wzmocnienia klepnie... |
Buchalik podpisany
Cuesta odesłany banda idiotów, nic więcej |
Cytat:
Moim zdaniem Hiszpanie byli jednak kosztowo niezwykle efektywni. Zbędni okazali się raczej tacy piłkarze jak Bałaniuk, Kolar, Ondrasek czy ... Małecki. Iberyjczyków bym do tego nie mieszał. Hiszpanie to ostatni zawodnicy od jakich zaczynałbym odchudzanie składu. Pytanie brzmi czy teraz o przydatności do zespołu nie zacznie decydować... bariera językowa zamiast umiejętności. |
To jest ciekawa kwestia
Czy ktos w pionie sportowym (Glowa, Sobol, Jop, Kmiecik, Laciak,potencjalnie Baszczu) mowi płynnie po angielsku? O innym hiszpanskim to nawet nie mysle |
Cytat:
Po co nam kolejny bramkarz? Tzn chodzi Ci o Lisa? Przeciez to Lis doszedl, a Cuesta juz był,oceniam poziom sportowy, bramakrzem jest bardzo dobrym, wiec w czym problem? Było mowione, ze scigamy zawodnikow niedrogich na takich nas stac i co? I teraz okazuje sie, ze jednak ktoś źle policzył? Było oglądanie każdej złotówki, gadka o tym jak to wszystko jest zbilansowane i okazuje sie, ze wyszedl Stan Valckx II ??? Przeciez tyle konferencji, tyle gadek było... Po co zatem była nam tak liczna kadra?Bałaniuki i Kolary? Cuesta sie akurat sprawdził i to całkiem dobrze, dlatego jest mi porzykro z tego powodu, ze wmawiano mi , ze bramkarz niedrogi okazuje sie lepszym od ręcznika i nagle BUM... Zabawkę z hiszpanów... Wmawiano 3 msc, ze graja za frytki, ze sa tański od Polaków i nagle ogryzek pisze, ze to druga Holandia. Gdzie tu sens gdzie tu logika? |
Teraz to musimy się modlić żeby jakoś opchnac Carlitosa, bo bez hajsu za niego może być nie ciekawie...
|
Carlitos już tu nie wróci i najprawdopodobniej Wisła nie dostanie za niego złamanego grosza
|
Chłopie idź sie przewietrz bo nie masz zielonego pojęcia o sprawach a sietutaj produkujesz... rozumiem, że 11 w nicku to Twój wiek?
|
Tyle lat na forum, a niektórzy dalej nie potrafia używać opcji ignoruj..
A tak poza tym, jak macie tyle uwag do zarzadu to mam nadzieję że już wyslaliscie swoje pytania na adres klubu, oczywiście z podpisem z imienia i nazwiska? |
Cytat:
Więc o co jest ta panika? |
Chyba nikt nie spodziewał się, że przedłużą kontrakt z Cuestą po kupnie Lisa?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Oczywiście, że spełnił oczekiwania, ale z jakiegoś powodu zdecydowano się na Lisa, i raczej była to jeszcze decyzja przy współudziale Junco. A jeśli chodzi o przepływ pieniędzy, to poczekaj może trochę na rozwój wypadków...
|
Cytat:
Oczywiście ze z imienia i nazwiska np Wiktor piekarski :haha: |
Z Carlosem coś już wiadomo ?
|
A co ma być wiadomo?
|
Klub dał mu dłuższy urlop.
|
Cytat:
|
Cuesta to bardzo średni bramkarz na poziomie Buchalika , wiec nie ma co za nim płakac , fajnie jak dostana szanse młodsi Lis może Chorązka . na pewno większe szanse na powodzenie w przyszłości z takimi zawodnikami niż z Cuesta .
|
No nie wiem.
Cuesta dawał w bramce spokój. A co dadzą młodzi? Jesteś pewny, że będzie spokojnie? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie ma co się dziwić Cueście. Na takie warunki to mógłbym ja się zgodzić, a nie on. Śmiech na sali.
|
Cytat:
|
@Sebak @regan chłopaki, komentujecie informacje, którymi się nie dzielicie. Sebak, "takie warunki", tzn. dokładnie jakie? regan, z "taką bombą", tzn. z dokładnie jaką? Ty masz zresztą w ogóle słabość do bomb:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo jakoś nikt z nazwiska się pod tymi rewelacjami nie chce podpisać. Patrzyłem u Janekxa ale jedyne co potwierdził, to rozwiązanie kontraktu. |
No przecież powszechna jest opinia na TT i forum ze Cuesta ma gruby problem z kregoslupem i tylko kwestią czasu jest kiedy stanie mu sie coś poważnego. Klub w takiej sytuacji nie może ryzykować
|
Carlitos to mógłby trochę honoru mieć ....a, gdyby nie Wisła to dalej by się kopał po czole z półaamatorami gdzieś głęboko w ESP..
|
Cytat:
ogólnie to uj w dpe tym co wogle chca zeby im jakiekolwiek pieniadze za swoja prace placic :haha: |
sedonh
Sezon 16/17 13-goli Sezon 15/16-13 goli Jakoś istniał Carlitos bez Wisły.... |
Zamiast pi....lić o głupotach poczytajcie i popatrzcie co się dzieje w wiślackiej Akademii.
U-19 - utrzymani w CLJ U-17 - na najlepszej drodze do awansu do CLJ (dziś wygrana w pierwszym meczu barażowym 6:0) U-15 - wygrało swoją grupę CLJ i walczy o medale Mistrzostw Polski (wczoraj remis w pierwszym meczu półfinałowym) A teraz na osłodę dla wszystkich zmartwionych. Te dwie bramki strzelił ten sam zawodnik. Ma 16 lat. https://twitter.com/AdrianFilipek/st...08546457866240 https://twitter.com/AdrianFilipek/st...77016838508544 To jest kierunek "polityki transferowej" Wisły Kraków!!! |
Nie ma sensu sugerowac sie wynikami w centralnej lidze juniorow.Przypomnij sobie co sie dzialo jak wygralismy mistrzostwo i jednoczesnie uzyskalismy wynik derbowy 10-0 w finale.Wielu zachwycalo sie jaka wspaniala mlodziez mamy,ile radosci dadza nam w przyszlosci.Skonczylo sie tym,ze z pamietnej mistrzowskiej druzyny...zaistnial tylko Bartosz.
|
Również bardzo mnie cieszą wyniki drużyn juniorskich, ale... licza się umiejętności indywidualne. Możemy mieć świetne roczniki, ale tylko gra w seniorach zweryfikuje ich potencjał.
Jeśli choć jeden zawodnik z każdego rocznika zaistnieje w pierwszej drużynie to będzie sukces. |
Cytat:
|
Narzekajcie dalej.
Ja problem widzę w braku dopuszczenia najzdolniejszych juniorów do treningów z pierwszą drużyną i braku dawania im szans pogrania w E-klapie. Tą drogą idzie np. Zagłębie czy Cracovia. Pokazałem Wam przykład zagrań jednego zdolnego napastnika. Gdyby to był raz to moglibyście jęczeć, że "mu zeszła". Ale on wali hattricki i strzela z różnych pozycji. Ma 16 lat. Czy jest za młody, żeby wciągać go w dorosłą piłkę? Kownacki w tym wieku debiutował w E-klapie. Jeśli "polityka transferowa" Wisły nie pójdzie tą drogą to nie uratują nas Carlitosy, Meliksony, Stilice... A Wy dalej będziecie mieli pole do popisu w tym temacie. I jeszcze jedno: Akademia Wisły to też Wisła Kraków. Bez odbioru. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl