![]() |
|
Jest kilka czynników prowadzących do takiej, a nie innej ceny Maora.
1. Brak trenera. Melikson, a także reszta Wisły, grał najlepiej za kadencji najlepszego z ostatnich trenerów. 2. Brak partnerów na poziomie. Inaczej wypada Maor przy boku Sikorskiego, Burligi, Garguły, a inaczej kiedy grał z będącymi w niezłej formie Kirmie, Małeckim, Ilievie, Genkovie. 3. Brak wzmocnień. Jestem pewien, że w towarzystwie Mili, Teodorczyka, Traore -> Maor pokazałby jeszcze więcej. Wzmocnienia przykładowe. Kiedy wszystko byłoby w normie - Maor i cała Wisła osiągnęłaby wyższy poziom. Po sezonie, do którego piłkarzy przygotował dobry trener, z piłkarzami w formie, dodatkowo wzmocnionym składem, cena Meliksona skacze od razu w górę. Pisałem, ale powtórzę. Sprzedanie Maora za mniej niż 2mln euro nie przyniesie nam żadnej korzyści, bo potencjalnie może nam dać więcej swoją postawą na boisku. |
Który skaut wypatrzył dla Wisły Kamila Kosowskiego? Maciej Żurawski?
Na Kosę patrzy się z przyjemnością. Podczas pierwszego treningu z Wisłą zalutował pierwszorzędnego gola. Spod linii bocznej wpakował piłkę w samo okno. Naciągnął czapkę mocniej na głowę i popatrzył w kierunku ławki rezerwowych – czy wszyscy widzieli? A tam Zdzisek. Trzeba podejść bliżej, by zauważyć różnicę. Wtedy Kamila zdradza siwa broda. Ale i tak zdaje się być dobrze zakonserwowany, dlatego wciąż strzela bramki po których młodym piłkarzom Wisły, tym utalentowanym niby chłopakom, opadają szczęki. Kiedyś, powiedzmy w egzotycznym kraju, wszyscy mieli srakę. Tylko nie ja z kolegą, bowiem my postawiliśmy na higienę. Po umyciu zębów płukaliśmy jamę ustną 60-procentowym ginem. Tak samo jest z Kosą – tajemnica sukcesu, dieta cud? Tak. Zawiera się w trzech słowach – pić trzeba umieć... http://lutuj.wordpress.com/2013/01/1...a-jamy-ustnej/ |
Melikson jest tak fantastycznym pilkarzem, ze trudno go opchnac gdziekolwiek :D i to niech swiadczy o tym, jak postrzegaja go profesjonalne kluby. Jak to, taki pilkarz tylko za 1 mln euro i co? I tylko jacys Francuzi sa nim ewentualnie zainteresowani. Przeciez taka okazja, taki obrotny menadzer...jak to tak?
Pomijajac kwestie zainteresowania, a sama kwestia ceny...to nikt nie da duzych pieniedzy za zaraz 29-latka, ktory ma problemy ze strzelaniem goli i asystowaniem w polskiej lidze. Nie wspominam o jego malo powaznym podejsciu do wykonywanego zawodu. |
Cytat:
Przegapiłem Twoj post.:mysli: Własnie - często przewija się uwaga że Maorowi się już nie chce. Jakoś tego nie kupuję. To nie wolontariat - płacimy wymagamy. Rozumiem że można mieć problem wychowawczy z Małeckim - młody, głupi i charakterny. Nie rozumiem jednak jak można mieć problem fochów z 28-mio letnim chłopem o spokojnym usposobieniu? Jak? btw Zabawa w przedszkole i rozkmina nad każdym zawodnikiem czy mu się 'chce' czy 'nie chce, czy 'zrobił kupę' i zjadł kolacje jest nie na miejscu. To jest profesjonalista i tego trzeba wymagać. Dobrym przykładem jest tu Jaliens - czy ktoś się zastanawia czy mu się chce czy nie chce? On robi swoje, prosić się nie trzeba. Wydaje mi się że z 'fochami' Maora jest tak samo jak z 'słabym przygotowaniem do sezonu' piłkarzy. Takie empatyczne wyjaśnienie sytuacji mające słabą korelację z rzeczywistością. Maor jako filar sportowy - dlaczego tak uważam? Bo nie mamy klarownej alternatywy. Gdyby nie finanse to nie wyobrażałbym sobie sprzedaży tego zawodnika. Tak na koniec refleksja - zastanawiające jest to jak łatwo my kibice odpuszczamy to co mamy, z prostych i błahych powodów (foch, charakter, pochodzenie, wiek). Przecież nie dostajemy w zamian nic poza 'nadzieją na lepsze jutro' którą i z Maorem możemy mieć. |
Chciałbym się wypowiedzieć o polityce transferowej Wisły CO TO K......... Ja p.......... jak K........ można coś takiego robić toż to K......... ........... ............ ......... ....... ........... .......... .......... ............ ........ ........ ...... ........ ..... ....... ...... ...... i tyle w tym temacoie
|
Cytat:
Cytat:
|
Powinniśmy wziąć Sulera bo Nowa Legia rozwiązała z nim kontrakt a interesuje się nim Partizan Belgrad który jest od ras lepszy z 3 razy i który ma 10 razy lepszy skauting.
|
Cytat:
W tym sezonie tyle dobrze że są już wytypowane dwie drużyny do spadku.. W następnym sezonie drużynę będziemy budować Kamińskim, Boguskim, Burligą ... Byle do przodu ! |
Cytat:
ps. Suler popelnia tyle bledow, ze raczej szkoda byloby wydawac komukolwiek z naszej ligi na niego z 200 tys euro za sezon. |
|
Cytat:
no to skoro sie nim Partizan Belgrad interesuje to na pewno pol europy stanie po niego w kolejce :lol: Dziwne ze nie ma zainteresowania ze strony najlepszych klubów Krzysztofem Krolem, przeciez Real Madyt sie nim interesowal ! nawet w rezerwach tam gral ! Maciuc i ten jego glupkowaty tok rozumowaina.. co drugi jego post powoduje u mnie chec wyjecia noza z kieszeni. |
Taki jest Maciuś, bananowy miszcz. Zapomniał chyba, że zawodnicy z serbskiej ligi przechodzą do naszej, nie na odwrót.
|
Cytat:
|
biorac pod uwage ze dla 99,9% zawodnikow z naszej ekstraklasy, piłka nozna to zawód z którego żyja, nasza liga jest liga profesjonalną.a myślałeś że jaką?
|
Cytat:
Suler to drewno jakich mało już wolę żeby męczył nas CZekaj, albo niech ściągną z wypożyczenia Nalepę ... |
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą, w kwestii zarobków też powoli dążymy w kierunku może nie amatorstwa, ale niskich kontraktów dla niskiej klasy kopaczy. Przykłady Patejuka, Adamka czy nawet całego Widzewa wiele mówią. Model z dwoma klubami tłukącymi resztę (u nas mogłyby to być Legia i Amica) i utrzymujących się ze sprzedaży wyszkolonych/przyuczonych do zawodu zawodników to IMHO jedna z możliwych dróg dla E-klasy. |
nie wiem wolfy, nie ogladam ligi serbskiej, ale powiedz mi jak jest bo sam jestem ciekaw.
p.s. to ze kupilismy Jovanica ktory był jednym z lepszych bramkarzy ligi (sic!) a on naszej pensji trzymał sie niczym ostatniej deski ratunki zapewne o niczym nie świadczy.To że nie łapał sie nawet na ME to też nie świadczy o niczym bo zawsze sie można pomylić. Niczego nie sugeruje, ot taka dygresja |
co niektórzy piszą tu a o jakimś zadłużeniu Wisły u TF czy tam BC!
może ktoś kompetentny napisać czy Wisła SA to prywatny klub BC czy nie? jeżeli prywatny to o jakim zadłużeniu mówicie ? przecież jak kupię sobie mercedesa i będę do niego dokładał kasy to u kogo będę miał dług u siebie chyba nie ? |
Cytat:
Wisła wówczas sprawdzała po 15 bramkarzy naraz ... I trafiło się ślepej kurze ziarno. Dobrze że go juz nie ma szkoda tylko że Wisła i tak mu będzie musieć zapłacić. |
Cytat:
Najlepsze w Jovanicu jest to, że za żąda od Wisły 600 tys euro, co ma być równowartością 2 i pół sezonu jego kontraktu. Wniosek - nasz rezerwowy bramkarz miał kontrakt na poziomie 240 tys. euro. Kto to podpisywał... ? |
Cupiał ma ostatnie slowo jak przychodzi do wydawania pieniędzy. A wyszukał go pewnie Kapka.
|
No zanosi się że sprzedamy najlepszego piłkarza.
Zawsze patrzę z optymizmem na przyszłość więc na siłę szukając pozytywu w fakcie sprzedaży Meleksa mam nadzieję za te 900 tys kupimy kogoś porównywalnego .... Tak na marginesie: Drużyna ligi francuskiej bierze Meliksona na testy ... co za nieprofesjonalizm ...testy to tylko w Wiśle są ! |
Cytat:
A właśnie oficjalna potwierdziła wyjazd Maora do Francji na testy medyczne- myśle, ze to już formalność tylko. Cóż Wasze płacze nic już nie zmienia ... Łukasz, tak Maor ma 28 lat i jest starym koniem, ale jest strasznie podatny na działania swojego menago. Co wiecej, myśle ze On chciał grać w Europie zachodniej, to było Jego marzenie. A przygoda z Wisła wg Niego już i tak trwała za długo. |
Grantar , ale tu chodzi o testy medyczne , a one chyba są w każdym klubie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Testy.....medyczne....czytamy do końca....
|
Cytat:
|
Cytat:
Cała ta nagonka nie powinna mieć miejsca,gdyż decyzja należała tylko i wyłącznie do Maora a pobudki jakie nim kierowały gówno nas powinny obchodzić. Czy to wszystko kompromitacja Maora i każdego kto się łączy z jego nazwiskiem? Jesteś pewny, że on pierwszy o tym pomyślał? To kolego PZPN, polskie media, polscy kibice... wy.......ili z takim pomysłem, to oni naciskali na niego i dał się po prostu w huja zrobić godząc sie na to. \Od tamtego czasu jego kariera pikowała w dół a cała sytuacja tylko zryła mu beret. Groźby śmiercią i nagonka na jego osobę w Polsce musiały tak się skończyć. Mało kto by sobie z tym poradził a już dalsza kontynuacja kariery w Wiśle, była odważną decyzją w świetle tego co się w okół jego osoby wydarzyło. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:33. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl