![]() |
Cytat:
|
Pewni ludzie nie rozumieją, że w transfer kasa to jedno a szansa na grę i wybicie to drugie, a niestety łatwiej wybić się z kiepskiej Holenderskiej drużyny jak z polskiej ligi
|
Cytat:
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...krakow/fzhw1gm niech w końcu już Ondrasek zejdzie z tym swoim kontraktem, budżetowo to blokuje on 2-3 inne kontrakty |
Ondrasek niestety będzie z nami do końca. Kto mu da więcej? Ma też swoje lata. Dla mnie gdyby był chociaż trochę szybszy mógłby być przydatny. Ale niestety, czeski drewnoid jest strasznie powolny.
|
Cytat:
|
To przesadzone, że chciał z niego zrobić napastnika. Z Tottenhamem w debiucie wysłał go w pole karne i ... o mało nie strzelił bramki głową.
Myślę, że jeśli jako środkowy obrońca zaliczał 8 bramek w sezonie, to gdyby grał w ataku spokojnie strzelałby 2 razy więcej. Może się zmarnował na środku obrony? ;) |
Marcelo jak na Brazylijczyka trochę drewniany do ataku , ale jako Polak to by była lepsza wersja Rasiaka
|
Cytat:
|
Cytat:
Aby nie rozmywac tematu.... Drzazga praktycznie oficjalnie wypozyczny do Puszczy, więc opierać naszą grę będziemy na "lepszych" napastnikach. Myślę że Junco już teraz kogoś ostro szuka za Carlitosa ktory jednal podobno.... mocno kręci nosem na wschodnie kierunki. A Wisła bardzo by chciała go opchnac do Dynama. |
Cytat:
Zgodzę się co do PL napastników przez wiele lat w naszej lidze napastnicy mieli problem z przekroczeniem 10 bramek, zresztą wystarczy spojrzeć na klub 100 ;) Okienko się jeszcze nie otworzyło, może ktoś z zachodu wyłoży podobna kasę co Dynamo. |
Cytat:
|
a pamiętasz może w jakim wieku odpalił na dobre Brożek Paweł ? :> około 23 lata... być może klub zabezpiecza się na ewentualność że Drzazga wystrzeli z formą?
|
Brozek w wieku 23 lat:
- mistrzostwo europy u-18 - ponad 20 goli w ekstraklasie - wyjazd z reprezentacja na Ms2006 - gole w reprezentacji i pucharach -10 goli w eliminacjach u-21 Przy calym szacunku do Drzazgi ale porownywanie go z Brozkiem to jak porownywanie , cytujac Hajte, gowna z czekoladą |
mnie chodziło o to od kiedy Brożek tak na poważnie zaczął strzelać w ekstraklasie
|
Ale tego, ze zacznie strzelac mozna bylo oczekiwac
Bo byly ku temu przesłanki Drzazge poza meczami Wisly widzialem w 5 meczach I ligi I jestem pewiem, ze takich przeslanek nie ma Ma braki motoryczne i techniczne nie do nadrobiena w tym wieku, Poziom Spiaczki/Jankowskiego z tego sezonu czy innego Janoszki to dla niego sufit |
Tylko, że Brożek od juniora trenował w profesjonalnej piłce, a Krzysiek wyszedł z piłkarskiej dupy w wieku 21 lat. I tak sobie nieźle radzi
|
Jak ten ogórek nie potrafi się przebić w słabym zespole Iszej ligi, to nie ma tu o czym dyskutować.
|
Ja bardziej wierzę w Kolara i Bałaniuka niż tego całego Drzazgę. To już jest ostatni dzwonek dla niego, żeby zaistnieć w 1 lidze, jeśli tego nie zrob,i za rok Wisła pewnie się go pozbędzie!
|
|
Cytat:
Jak wyżej. 10 znaków |
Pietrzak też się wyróżniał w 1. lidze
|
Dzimi ba ! nawet strzelał i asystował !
tak na poważnie, to zainteresowanie Augustyniakiem to symbol upadku tego klubu, strasznie nisko upadamy... no ale cóż. |
Cytat:
|
Augustyniak przypuszczam nie będzie może WIELKIM WZMOCNIENIEM i Pola nie zastąpi, ale to solidny grajek. W Miedzi grał sporo minut, ma 3 gole, nie kartkuje się jak pojebany przynajmniej, wiekowo jeszcze ujdzie w tłumie.
|
Piotr777 jeżeli okaże się wzmocnieniem to odszczekam swoje słowa, a Ty? Ty pewnie zapadłbyś się pod ziemię...
|
Jak słuchałem jakiś magazynów o 1szej lidze, to go tam chwalili. Nowak (trener Miedzi) w wywiadzie mówił, że zatrzymanie Augustyniaka to jedna z kluczowych kwestii i był bardzo zadowolony, że im się to uda (bo mieli pierwokup). Dałbym szanse gościowi a nie skreślał go na starcie tylko dlatego, że z 1szej ligi przychodzi.
|
tomasz_19 : symbol upadku?;D
Nie rozśmieszaj mnie. Koleś może zostać ogórem, a może wystrzelić z formą. Jest stosunkowo młody, takim trzeba dawać szanse trenować w lepszym towarzystwie i patrzeć jak (i czy w ogóle) chłopak się rozwija. Jeden na trzech wypali? Dobry interes. Na tym to właśnie polega. Bartkowski też wyglądał ogórowo jak do nas trafiał, a obecnie radzi sobie bardzo dobrze. Borussia Dortmund też często ściąga piłkarzy z lig ogórkowych (w porównaniu do Bundesligi) i masowo kreuje gwiazdy europejskiego formatu. Podobny tekst do twojego mógł rzucić przypadkowy kibic BVB jak Borussia ściągała Łukasza Piszczka. A gość okazał się strzałem w sam środek tarczy. Gość albo wskoczy na odpowiedni poziom w lepszej drużynie, albo nie da rady. Każdy zaczynał grać niżej. Dodam też, że nawet w niższych ligach jest sporo utalentowanych graczy. Jedyne czego nie można znacząco poprawić to szybkość i dynamika. Jeśli chodzi o wytrzymałość, technikę czy przegląd pola - to jest kwestia ogrania, odpowiednich treningów i ciężkiej pracy. Wystarczy popatrzeć na Carlitosa. Marnował się w niższych ligach hiszpańskich, które poziomem ZNACZĄCO odstają od naszej ekstraklasy, bo po prostu nigdzie wyżej nie dostał odpowiedniej szansy. Takich piłkarzy jest dużo. Często nie przebijają się w skutek menadżersko - trenerskich machlojek. Tak się dzieje zarówno w Polsce, w Hiszpanii jak i wszędzie na całym globie. |
Mam dziwne wrażenie, że zawodnicy którzy tu trafią i tak będą gorsi od Pola, Gonzaleza czy Cywki.
|
Augustyniak to zawodnik o podobnej przeszłości do Bartkowskiego. Też grał w ekstraklapie w barwach Widzewa, też trafił do 1 ligi i też się tam wyróżniał. Tyle, że jest młodszy 2 lata od Bartkowskiego.
Bartkowski wszedł na przyzwoity poziom, więc i Augustyniak może da radę. O ile faktycznie przyjdzie. |
Byli doswiadczeni zawodnicy - zle
Byli polamatorzy z III ligi hiszpanskiej - zle. Byli zagraniczni pilkarze - zle Teraz sa mlodzi Polacy z I ligi - zle No i jak tu dogodzić? |
Cytat:
|
trzeba odpalić jakąś bombę :D
|
|
Cytat:
|
Na dzisiaj same niewybuchy...
|
Cytat:
|
Tymczasem Drzazga zostaje na kolejny sezon w Puszczy.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...polomice_1762/ |
Cytat:
Jak jest profesjonalistą to będzie grał tak samo dla nowego trenera jak grałby dla Carillo. Ludzie to nie syn Carillo. |
@regan całkowicie się z Tobą zgadzam - dla części użytkowników cokolwiek zrobi zarząd to jest to za mało i nie tak jak być powinno............
Nie na Kubę nikt słowa nie powiedziałby, gorzej z Uchekinierem ten to raczej nie zaskarbi sobie sympatii...... A powinni poszukać jeżeli chodzi o graczy zagranicznych kolejnego Lloncha czy kolejnego Carlitosa - szlak przetarty do kariery na pewno większej niż robili w 3 czy 4 lidze hiszpańskiej...... |
Moze pora sie przeprosic z Pawlem Brozkiem, po rozstaniu z hiszpanskimi parodystami? Carlitos tez tu dlugo nie zabawi, zostaniemy bez napastnika znow...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl