Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

kk23 13.07.2018 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1509103)
Ja do końca nie rozumiem, o co znowu ten krzyk. Przecież przekazano dziennikarzom skan sprawozdania finansowego, żebyście nie musieli chodzić robić zdjęć do krs.

Dla jasności nikt nic nie przekazywał ani łaski nie robił wszystko w formie online widnieje na stronach krs, nie trzeba dalej biegać niż do biurka z komputerem.

rozarian 13.07.2018 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1509100)
Jestem zdecydowanie przeciwko publicznemu podawaniu wysokości bieżących zobowiązań/długu Wisły.

Można ukrywać szczegóły zobowiązań, ale i tak ktoś to w końcu wyniucha - jak pożyczkę od syna Ziętka na 8%. No chyba, że ten ktoś dostał taką wersję, bo lepsza taka niż inna :-D

_al3x 13.07.2018 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1509075)
Jak czytam takie podejście to po prostu nie mogę uwierzyć co ludzie mają w głowach.. Jestem pewien, że przez całe życie byłeś pracownikiem.

Od takich rzeczy masz BILANS, który S.A. musi składac raz do roku. Żadna spółka do opinii publicznej nie poda szczegółów, że wisimi byłemu rzecznikowi tyle i tyle, Wdowczykowi tyle ale tu sąd itd.... Nie wymagam abyś tego rozumiał...

nie musi podawać ile wisi "Wdowczykom", wystarczy że % przedstawi ile było na wejściu a ile jest obecnie. Taki wskaźnik pokaże o geniuszu naszego zarządu.

a sytuacja z Surmą to jest PR-owy samobój, najpierw przyjmują a później "kibice" zwalniają. Nikt normalny w taki śmieszny klub nie zainwestuję, a i większość kibiców nie przyjdzie na Wisłę.

domin_czyzyny 13.07.2018 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _al3x (Post 1509113)
nie musi podawać ile wisi "Wdowczykom", wystarczy że % przedstawi ile było na wejściu a ile jest obecnie. Taki wskaźnik pokaże o geniuszu naszego zarządu.

a sytuacja z Surmą to jest PR-owy samobój, najpierw przyjmują a później "kibice" zwalniają. Nikt normalny w taki śmieszny klub nie zainwestuję, a i większość kibiców nie przyjdzie na Wisłę.

Jesli z tego powodu nie przyjdziesz to idz od razu na Kałuze. Serio, takie perdoly opowoadasz, ze przykro sie robi...

funkykoval 13.07.2018 18:53

_al3x

Jaki procent i czego procent ????
Procent zadłużenia w stosunku do przychodów ? Procent w stosunku do budżetu ???
Geniuszu .....

Sprawa z Surmą - pomijam kwestię słuszności/niesłuszności (też go nie lubię) to po ostatnich 2 miesiącach zawirowań w zarządzie Wisły to po prostu strzał zarządu już nie w stopę - w kolano i to nawet w oba kolana i jeszcze ze 2 w brzuch - pacjent trudny do jakiejkolwiek reanimacji..... sorry, ale można było to załatwić inaczej, później etc. a SKWK jakby nie widziało, że to dolanie kanistra benzyny do płonącego ogniska na Reymonta...

qubu 13.07.2018 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1509115)
_al3x

Geniuszu .....

Sprawa z Surmą - pomijam kwestię słuszności/niesłuszności (też go nie lubię) to po ostatnich 2 miesiącach zawirowań w zarządzie Wisły to po prostu strzał zarządu już nie w stopę - w kolano i to nawet w oba kolana i jeszcze ze 2 w brzuch - pacjent trudny do jakiejkolwiek reanimacji..... sorry, ale można było to załatwić inaczej, później etc. a SKWK jakby nie widziało, że to dolanie kanistra benzyny do płonącego ogniska na Reymonta...

Dlatego oprócz dymisji zarządu należy znacząco ograniczyć rolę i możliwości SKWK. Zakomunikować ze ta epoka w klubie się kończy i zacząć być otwartym na kibiców Januszow. Niestety to jedyna droga do zapełnienia stadionu i znalezienia inwestora.

_al3x 13.07.2018 19:08

Cytat:

_al3x

Geniuszu .....

% zadłużenia przy przejęciu przez TS vs zadłużenie obecne.

My tak naprawdę zarządu nie mamy, skoro stadion jest załatwiany poza nami (EkSTraklasa/miasto).

serek.c2 13.07.2018 19:13

Ale % zadłużenia względem czego? :D

Skąd wiesz, że stadion był "załatwiany" poza nami?

FraMat 13.07.2018 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1509099)
Milion zł jest propozycją uczciwą pod jednym warunkiem. Miasto oprócz tego wykupi projekt stadionu żeby można było go w końcu dostosować do działalności komercyjnej.
Z resztą chyba sobie poradzimy pod warunkiem, że organizacją wydarzeń na stadionie zajmą się kompetentni ludzie

Czym się różni 1,1 mln rocznie + wszystkie koszty utrzymania - (około 5,1 mln zł rocznie) od dotychczasowego najmu? ( około 3 mln)?
Na kwotę 5,1 mln składają się: podatek od nieruchomości (ok. 2 mln zł wpłacanych do budżetu gminy), pensje pracowników (ok. 300 tys. zł) oraz koszty mediów, drobnych prac związanych z utrzymaniem i ochrony (2,8 mln zł).
(http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...a_bez_dna.html)

Będąc operatorem Wisła czerpałaby zyski z wynajmu powierzchni stadionu dla firm zewnętrznych i obszaru parkingu - 3,3 mln zł.
Podsumowując:
- koszty
  • - bycie operatorem 1,1
  • - koszty 5,1
RAZEM 6,2

Ewentualne przychody
  • -3,3 mln z wynajmu da firm zewnętrznych (głownie miejskich, o ile zostaną)

Dalej daje to roczny wydatek per saldo 2,9 mln, który zbilansuje się przy sprzedaży biletów (przy założeniu 20 spotkań w roku) za kwotę 150 tys zł za mecz, czyli średnio około 7-8 tys frekwencji (więcej jeśli trzeba odjąć karnety, które dają niższy średni przychód meczowy.

I w dodatku nie można nic zrobić ze stadionem.

Poza tym, jak te 130 tys za mecz, które mamy płacić ma się do oficjalnych stawek miasta, w których od lutego 2018 podaje się, że za wynajem stadionu na 24 godziny trzeba zapłacić 45 tys zł?
http://www.gazetakrakowska.pl/wiadom...zien,12937786/

_al3x 13.07.2018 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1509119)
Ale % zadłużenia względem czego? :D

Skąd wiesz, że stadion był "załatwiany" poza nami?

zobowiązania Wisły w dniu przejęcia przez TS Vs zobowiązania na dzień dzisiejszy.

ps. Pol Llonch + Carlitos to powinno być min 3mln euro = 12mln PLN

funkykoval 13.07.2018 19:34

Jeżeli w 2016 r. przychody był na poziomie 32 mln zł a w 2017 przychody były na poziomie 27 mln zł, to nawet jak zmniejszyli dług o 1 mln to procentowo jest on większy w stosunku do przychodów rok do roku

zobowiązania Wisły na dzień przejęcia klubu ---->>>oświadczenie TFK plus zobowiązania które nagle stały się wymagalne później (czyli pochodzące z długów po TFK) do tego rok 2016 zakończył się dziurą budżetową w kwocie 3 mln zł - z powodu nagłego odcięcia od źródeł przychodów (reklamy TFK i firm powiązanych).....

Jeszcze coś chcesz wiedzieć ???

LucjuszWielki 13.07.2018 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1509106)
-dokąd zmierza Wisła
-czy obecny Zarząd wie co robi
Wykaż się wielkością i odpowiedz na nie .

Nie trzeba być wielkim, aby znać odpowiedzi na te pytania. Na pierwsze z nich odpowiedź była podana już DAWNO: Wisła walczy o życie. Na drugie pytanie możemy już odpowiedzieć: obecny zarząd raczej nie wie co robi lub wie, ale im nie wychodzi - jakież to banalne...

wiesniak842 13.07.2018 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _al3x (Post 1509121)
zobowiązania Wisły w dniu przejęcia przez TS Vs zobowiązania na dzień dzisiejszy.

Dolicz kase za wygranie LM. Przeciez powinnismy wygrac.

serek.c2 13.07.2018 19:38

Cytat:

Już Ci kolega wytłumaczył, bo ewidentnie czegoś nie rozumiesz :)

Możesz mi napisać w jaki sposób mieliśmy sprzedać Lloncha, w momencie gdy skończył mu się kontrakt, a wcześniej nie było żadnych sensownych ofert?

dziki 13.07.2018 19:40

Niech no ktoś zredaguje ładny dokument/folder o Wiśle, Polsce, dorzuci odpowiedni watek o związku Wisły, Krakowa i Polski z rynkiem a. chińskim/b.arabskim (lub innym bliskowschodnim)/c. azerskim lub podobnymi. Zareklamować nas jako markę, która ma dalej wpływ na świadomość kibica w tej części Europy, o dużym potencjale marketingowym i sprzedażowym - bo wiadomo, duże miasto i nie tak dawno era sukcesów. Dorzucić info o tym, że kibice potrafią się zebrać i robić akcję zbiórkowe, protesty lub wsparcie dla firm etc. Reklamować jako spółkę, w której i koszykówka dobra, piłka niezła, lekkoatleci dają.radę, a w ogóle to jak nam przyślecie kilku ludzi od siebie, to zrobimy z nich kolejnego Kagawę i Lina.

Podesłać to np. do funduszu inwestycyjnego Yao Minga, arabskich spółek wspierania rozwoju porozumień biznesowych w Europie, ministerstwa sportu w Azerbejdzanie etc. Masowy cold contact, na trzy zmiany, obskoczyć każdą firmę inwestującą w sport, wyslac maila do kazdego biznesmena z milionem na zbyciu. Dzwonic do ich sekretarek, dopytywac czy przeczytali, dosylac nowe info, zaprosic ich na kolacje do Wierzynka i wyslac obwarzanka kurierem. Przecież to nie może być tak awykonalne, c'nie?

serek.c2 13.07.2018 19:42

Tylko dlaczego ta kolacja akurat w Wierzynku?

czaro 13.07.2018 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1509107)
Oczywiście możemy dalej żyć w matriksie i zapewnieniach że będzie dobrze .Tylko niestety do czasu .
Pierwszy pożar (stadion) udało się ugasić ale czy uda się następny ?

Ale do czego Ci ta wiedza? Jesteś akcjonariuszem? Członkiem rady nadzorczej? Wierzycielem? Liczącym się sponsorem? Jaki wpływ na możliwość gaszenia pożarów będzie miało to, czy klub odpowie Ci na wszystkie Twoje pytania? Przecież nim nie zarządzasz. Naprawdę, jeżeli klub będzie miał w tym interes i będzie mógł to zrobić, to poda do wiadomości.

Tak, jak pisałem: transparentność działania i rozwaga jak najbardziej tak. Spowiadanie się przed anonimami w internecie - nie.

Np. krytyka za Surmę się należy i można oczekiwać, że klub poinformuje, który z pracowników zaproponował, a który członek zarządu podjął decyzję o akceptacji tej kandydatury. Ale informacji finansowych b. dokładnych niż w sprawozdaniu, nie można albo nie należy podawać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kk23 (Post 1509108)
Dla jasności nikt nic nie przekazywał ani łaski nie robił wszystko w formie online widnieje na stronach krs, nie trzeba dalej biegać niż do biurka z komputerem.

Touche!

Cytat:

Dlaczego nie 30? Albo 300?

A co do zasadności: przecież ta dyskusja była przerabiana już kilka razy. Niska cena za Carlitosa wynikała z obiektywnych okoliczności, w których znalazł się klub, nie z winy chociaż przy udziale zarządu. Dodatkowo i Carlitos i Llonch zrobili bardzo wiele, byśmy na nich nie mogli zarobić.

dziki 13.07.2018 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1509127)
Tylko dlaczego ta kolacja akurat w Wierzynku?

bo troche ch.wo ich zabrac na zapieksę

stary dziad 13.07.2018 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1509123)
Nie trzeba być wielki aby znać odpowiedzi na te pytania. Na pierwsze z nich była podana już odpowiedź DAWNO: Wisła walczy o życie. Na drugie pytanie możemy już odpowiedzieć: obecny zarząd raczej nie wie co robi lub wie, ale im nie wychodzi - jakież to banalne...

No własnie , Ty znowu o taktyce a nie strategii , jakże to banalne...
To że teraz walczymy o życie to wie każdy . A ja pytam czy mamy plan na to co będzie za rok , dwa , pięć .
Planowanie na 2 lata w każdej firmie powinno być standartem , na 5 lat to już raczej prognoza ale też ją warto mieć . A planowanie to przede wszystkim określanie jaką kasę będziemy mieć w danym momencie i co z nią zrobimy to .

_al3x 13.07.2018 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1509125)
Już Ci kolega wytłumaczył, bo ewidentnie czegoś nie rozumiesz :)

Możesz mi napisać w jaki sposób mieliśmy sprzedać Lloncha, w momencie gdy skończył mu się kontrakt, a wcześniej nie było żadnych sensownych ofert?

a kto dopuścił do wygaśnięcia kontraktu takiego zawodnika ??? przecież po rozegraniu 5-10 spotkań było wiadomo z jakim piłkarzem mamy do czynienia, czyż nie ??? i od razu powinno się podpisać dłuższy kontrakt.

LucjuszWielki 13.07.2018 19:49

My tu gadu gadu od kilkunastu dni o cyfrach, a kadra z Ondraskiem i Kolarem na szpicy :/ BARDZO ŹLE to wszystko wygląda...

pepe72 13.07.2018 19:49

Cytat:

_al3x

Geniuszu .....

Dokładnie.
Wystarczy poczytać komentarze w prasie:
http://weszlo.com/2018/07/13/kibice-...zbisurmanieni/
https://eurosport.interia.pl/klub-wi...pr,nId,2606369
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,13337273/

Czy ten klub ma jakiś PR?

LucjuszWielki 13.07.2018 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1509130)
No własnie , Ty znowu o taktyce a nie strategii , jakże to banalne...
To że teraz walczymy o życie to wie każdy . A ja pytam czy mamy plan na to co będzie za rok , dwa , pięć .
Planowanie na 2 lata w każdej firmie powinno być standartem , na 5 lat to już raczej prognoza ale też ją warto mieć . A planowanie to przede wszystkim określanie jaką kasę będziemy mieć w danym momencie i co z nią zrobimy to .

Tak był plan, który nie wypalił: zgarnięcie kilku groszy z gry w europejskich pucharach. To był plan pod kryptonimem "va bank".

A teraz poczytaj co popisali do Ciebie inni użytkownicy. Nie widzę, aby popierali Twoich argumentów i "spowiedzi zarządu" ile komu co wisimi... Możesz teraz dyskutować z kolejnymi, gdyż ja się zmęczyłem :D

czaro 13.07.2018 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dziki (Post 1509126)
Niech no ktoś STOP zredaguje ładny folder o Wiśle na rynek chiński/arabski STOP będziemy ją reklamować jako spółkę, w której i koszykówka dobra, piłka niezła, a i lekkoatleci dają radę STOP zrobimy sobie kolejnego Kagawę i Lina STOP Podesłać to np. do funduszu inwestycyjnego Yao Minga, arabskich spółek wspierania rozwoju porozumień biznesowych w Europie czy ministerstwa sportu w Azerbejdzanie STOP zrobić masowy cold contact, wszyscy na trzy zmiany STOP obskoczyć każdą firmę inwestującą w sport STOP wyslac maila do kazdego biznesmena z milionem na zbyciu STOP najpierw dzwonić do ich sekretarek STOP potem dopytywać czy przeczytali STOP a na koniec zaprosić ich na kolacje do Wierzynka

W mortal kombat takie kombo nazywało się fatality.

dziki 13.07.2018 20:03

Still a better love story than Twilight.

I wciąż wiarygodniejsze niż to co się dzieje obecnie w gabinetach.

czaro 13.07.2018 20:06

Masz rację, to ciekawa wizja. Wybierz się, jeśli możesz, na spotkanie SKWK i ją przedstaw. Tylko nie zapomnij o Wierzynku, proszę!

dziki 13.07.2018 20:13

Jak tylko kolejnym razem zawitam do Polski to się na pewno wybiorę. W międzyczasie podeślę im to w formie listownej, razem z innymi pomysłami forumowiczów, poradami transferowymi, numerami na najbliższe losowania lotka i kuponem groupona na Wierzynka. Albo zapieksę. Myślę, że się skuszą.

sandomingo 13.07.2018 20:17

Taka ciekawostka.
Zgodnie ze statutem Wisła Kraków S.A. do składania oświadczeń woli potrzebnych jest dwóch członków zarządu.
Skoro Dukat jest w Turcji to raczej nie ma opcji podpisania umowy z miastem na stadion. A deadline mija w poniedziałek. DD zdąży wrócić czy raczej nie będzie przerywał wakacji?

kacpaw91 13.07.2018 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1509142)
Taka ciekawostka.
Zgodnie ze statutem Wisła Kraków S.A. do składania oświadczeń woli potrzebnych jest dwóch członków zarządu.
Skoro Dukat jest w Turcji to raczej nie ma opcji podpisania umowy z miastem na stadion. A deadline mija w poniedziałek. DD zdąży wrócić czy raczej nie będzie przerywał wakacji?

Rada Nadzorcza może delegować członka RN do pracy w zarządzie ; - )

czaro 13.07.2018 20:29

Pełnomocnik jeszcze : )

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dziki (Post 1509141)
...

Sorry, nie załapałem, że żartowałeś. Tu się pojawiają takie rzeczy, że byłem w stanie w to uwierzyć.

stary dziad 13.07.2018 20:45

[QUOTE=czaro;1509128]Ale do czego Ci ta wiedza? Jesteś akcjonariuszem? Członkiem rady nadzorczej? Wierzycielem? Liczącym się sponsorem? Jaki wpływ na możliwość gaszenia pożarów będzie miało to, czy klub odpowie Ci na wszystkie Twoje pytania? Przecież nim nie zarządzasz. Naprawdę, jeżeli klub będzie miał w tym interes i będzie mógł to zrobić, to poda do wiadomości.

Tak, jak pisałem: transparentność działania i rozwaga jak najbardziej tak. Spowiadanie się przed anonimami w internecie - nie.

Nie rozumiemy się zasadniczo i ... niech tak zostanie :D

stary dziad 13.07.2018 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1509134)
Tak był plan, który nie wypalił: zgarnięcie kilku groszy z gry w europejskich pucharach. To był plan pod kryptonimem "va bank".

A teraz poczytaj co popisali do Ciebie inni użytkownicy. Nie widzę, aby popierali Twoich argumentów i "spowiedzi zarządu" ile komu co wisimi... Możesz teraz dyskutować z kolejnymi, gdyż ja się zmęczyłem :D

Część użytkowników zgadza się ze mną , część nie , to normalne
A co do planu to Ty dalej o tym co było , a ja o tym co jest i co będzie .
I na koniec , skoro się zmęczyłeś to życzę miłego odpoczynku ;)

LucjuszWielki 13.07.2018 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1509147)
Część użytkowników zgadza się ze mną

że co?? :haha:

Jam55 13.07.2018 23:46

Abstrahując od tego kim jest i co uczynił Surma znowu nasz Zarząd dał popis nieudolnosci. Od Twittera po strony internetowe nagłówki o zwolnieniu Surmy przez kiboli. Jak w takich okolicznościach ktoś miałby pomoc Wiśle i wykupić akcje od TSu kiedy wszędzie trąbia jak to kibole rządzą w klubie. PRowo to my juz leżymy na grzbiecie i kwiczymy.

xanti1906 14.07.2018 00:26

http://weszlo.com/2018/01/26/marzyle...ic-udowadniac/

Cytat:

-Nastawiałem się na to, że będę spełniony i odejdę od dużej piłki. Śniła mi się kariera Zbigniewa Bońka, który odchodzi w glorii i chwale, ubiera garnitur i nie musi nic udowadniać.

-Czekam, aż znajdę drogę, która da mi spokój.
Wierzę, że będzie nią trenowanie seniorów. Może w szatni wśród dorosłych facetów bardziej będę potrafił pozbyć się swoich emocji? Wśród dzieci trzeba jednak bardzo dużo udawać. Gdy jest się zdenerwowanym, trzeba założyć maskę. W seniorach bycie sobą popłaca. Może mi tego trochę brakuje? Sam nie wiem.

-Myślałem też o szkółce piłkarskiej w Krakowie, ale najpierw chciałem spróbować potrenować samemu w innym środowisku by zobaczyć, czy będę miał do tego cierpliwość.

-Żałuję też, że nie jestem biegły z obsługi komputera. Żona wypomina mi, że nie potrafię opłacić przez internet rachunków. Nawet próbowałem się zapisać na lekcje indywidualne. Chłopaki śmiali się, że jest postęp, bo ostatnio im coś przeskanowałem i wysłałem papiery. Wcześniej tego nie umiałem. Życie po piłce mnie zaskoczyło. Jestem człowiekiem starej daty. Teraz nawet jak jadę na trening z dziećmi, lubię sobie napisać konspekt na papierze albo mieć go w głowie. Nigdy by mi nie przyszło do głowy, by mieć to na pendrivie albo tablecie.

-Nie, absolutnie. Mieliby osobną szatnię, po każdym błędzie byliby zrugani, szybko pewnie by odpysknęli, a wtedy trzeba było powiedzieć grzecznie „przepraszam”. Ale ja wychowałem się w innym środowisku, z innymi zasadami. Na podwórku też obowiązywała reguła, że starszy niezależnie od wszystkiego miał szacunek. Dziś tego nie ma. Ale z drugiej strony – czy ja bym sobie poradził w tych czasach? Pewnie nie. Pozmieniało się.

-Jestem starej daty. Nigdy nie rozumiałem, jak ktoś może mieć na półce te wielkie kubły z proszkami. Koledzy sobie to robili i rozdrabniali przed meczem. Albo jakieś tabletki, karnityna i tak dalej. Prosto podchodziłem do jedzenia. Wpieprzałem jak najwięcej tego, co dawała Polska.

-Zdaję sobie sprawę, że niektórych rzeczy musiałbym się nauczyć. Ale generalnie jestem pewien, że gdy Orest Lenczyk wchodzi do szatni to nie ma laptopa, drużyna nie ma sporttesterów, a potrafi przygotować zawodnika. Najbardziej utytułowany trener w Polsce, Franz Smuda, z którego wszyscy się śmieją, jednak ma najwięcej mistrzostw bez obliczania wszystkiego na komputerze.

-Możesz napchać najwięcej pachołków, napisać największy konspekt, ale gra 4×4 to coś najważniejszego. Trenerowi zostaje potem tylko wybór piłkarzy do swojej koncepcji. Nieraz jakiś trener zrobił rozgrzewkę – super schemat podań, super coś tam. I potem gra 11 na 11 i ci, którzy byli słabi w ćwiczeniach, byli najlepsi w gierce. Cała esencja futbolu jest tutaj.

-Ja też często nie rozumiem obecnego pokolenia. W szatni nie wiesz jakim językiem do nich mówić, o jakich zawodnikach porozmawiać. Powiesz Marek Citko, a oni „o co chodzi?”. Podczas obozu w ramach integracji ja bym zrobił kalambury i piwko, bo tak się najlepiej integrowało za moich czasów. A może im by to nie pasowało i woleliby turniej na PlayStation?
Może nie każdy pamięta ten wywiad lub nie każdy czytał. Akurat mamy taki .......nik, że to, co jedni uważają za strzał w stopę (zwolnienie Surmy po 3 dniach), dla mnie jest po prostu trudną, ale dobrą decyzją i w sumie mamy taki burdel w klubie, że takie coś powinno przejść niezauważenie. Redaktor Białek być może zapomniał o tym wywiadzie, bo dzisiejsze jego słowa o tym, że Wisła powinna oferować swojej młodzieży perspektywę awansu do lepszej drużyny, np Legii, całkowicie kłócą się z osobą Surmy jako trenera juniorów.

wolfy 14.07.2018 02:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1509147)
Część użytkowników zgadza się ze mną , część nie , to normalne
A co do planu to Ty dalej o tym co było , a ja o tym co jest i co będzie .
I na koniec , skoro się zmęczyłeś to życzę miłego odpoczynku ;)

Część użytkowników dałoby się niedawno pokroić za Meresińskiego i Stecherta. W każdej odpowiednio licznej grupie znajdzie się trochę debili. Co nie zmienia faktu że Twoje pomysły są poronione i wskazują raczej na osobę która nie ma zielonego pojęcia o czym mówi.

Wydaje mi się że jesteś zwyczajnie za głupi żeby zrozumieć możliwe konsekwencje tego co proponujesz. Widzisz, najsensowniejsza teoria tłumacząca działania Kaszrelańca i Bernatzkiego to wyłudzenie dostępu do dokumentów klubu, którą to imformacje można by potem sprzedać potencjalnym dłużnikom (przykładowo). Ty chcesz żeby klub unawniał wrażliwe informacje bo jakiś internetowy oszołom czuje się oszukany...

Transparentność nie polega na ujawnianiu wszystkiego każdemu.

bódyń 14.07.2018 06:34

Ciekawe bylo, ze SKWK mialo zwrot: " Większość kibiców Wisły nie popiera zatrudnienia Łukasza Surmy na stanowisku trenera drużyny CLJ.". Byla jakas ankieta/glosowanie, ze wiedza ze wiekszosc? czy wiekszosc podejmujacych decyzje o tym stanowisku z SKWK? To mogli tak napisac przeciez "wiekszosc członków SKWK". I wtedy by wiadomo bylo czy chodzi o kibicow czy o członków.

wolfy 14.07.2018 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1509171)
Ciekawe bylo, ze SKWK mialo zwrot: " Większość kibiców Wisły nie popiera zatrudnienia Łukasza Surmy na stanowisku trenera drużyny CLJ.". Byla jakas ankieta/glosowanie, ze wiedza ze wiekszosc? czy wiekszosc podejmujacych decyzje o tym stanowisku z SKWK? To mogli tak napisac przeciez "wiekszosc członków SKWK". I wtedy by wiadomo bylo czy chodzi o kibicow czy o członków.

Ja nie jestem członkiem SKWK a nie popierałem. Ty popierałeś?

serek.c2 14.07.2018 09:47

Cytat:

Zacznij się udzielać, przyjdź czasem na jakieś spotkanie (tak, chodzą na nie nie tylko zrzeszeni w stowarzyszeniu), a nie ....... o jakiś ankietach/głosowaniach... Może mają ankiety na fb robić, żeby każdy internetowy krzykacz miał możliwość głosu?

rokfor 14.07.2018 09:56

Cytat:

Wystarczyło poczytać komentarze w internecie, albo po prostu mieć trochę wyobraźni, żeby wiedzieć, że większość kibiców nie popiera zatrudnienia Surmy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl