Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Lechista69 14.02.2009 10:17

Wiecie, kiedy Diaz przychodził do Wisły za 150 tys dolarów to tez były glosy kto to jest, ze uzupełnienie składu etc... a ja nie widzę pierwszej 11 bez niego. Ten Ettien jak juz bylo powiedziane ma papiery na gre i zycze mu zeby dobrze wypadl w sparingu, lepiej miec zawodnika ktory nadzieje na lepsza gre zespolu niz dawidowskiego w 18 meczowej. Pozdrawiam =)!

przemek_wisla 14.02.2009 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 673893)
Muszę to napisac: Mariusz Pawełek jest wyceniany na 1,6 mln euro sprzedać go: za taką kasę mamy kilkakrotnie lepszego bramkarza....:-/

to miała byc ironnia, szkoda ze nie zczaiłes
ale ja uważam że ten ettien bardzo by sie przydał jeśli teraz nie doszedł by do formy to trudno ale następny sezon z gargułą i żurawskim hmmm to mogłobybyc coś :):shock:

_ukoL 14.02.2009 10:41

Osobiście uważam patrząc tylko i wyłącznie na CV tego murzynka i fina, że gdyby podpisali to okienko transferowe dla Bednarza zakończyło by się "hepiendem". :-)

wislak68 14.02.2009 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Colin (Post 673800)
A mi się wydaje, że nadinterpretowujesz fakty. Jedna gazeta napisała jakiś czas temu niepochlebnie o Kaźmierskim i teraz wielu znalazło sobie kozła ofiarnego a wcale to nie trener bramkarzy musi być słabszym ogniwem w zespole. Trener bramkarzy jest od tego żeby testować, to on jest specjalistą w tej dziedzinie i wydaje swoją opinię a Bednarz jest od tego ,żeby organizować testy. Tu wg. mnie nie ma działania przeciwko sobie ale wspólnie, kolegialnie, jeden słucha uwag drugiego. A że testują... Dobrze, niech testują. Lepiej się dobrze zastanowić nad wyborem "tego pierwszego" niż strzelać na pałę. Dobrze, że testują bo mogą potwierdzić lub nie swoje pierwsze odczucia na temat bramkarza.

Problem plega na tym że chyba jednak nie działają kolegialnie. No bo co powiesz o sytuacji gdy bramkarz nie jest testowany (patrz: Hajduch) tylko obserwowany w meczach. Prasa twierdzi że juz od jakiegoś czasu Wisła przypatruje się (jak rozumiem ogląda mecze z jego udziałem) Hajduchowi po czym okazuje sie że główny decydent (Kazimierski) widzi go po raz pierwszy. To znaczy kto przypatrywał mu sie wczesniej, Rysiu Czerwiec? Bez sensu.

Sloth 14.02.2009 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 673907)
Co do Ettiena - nie należy popadać w zachwyt. Gość nie grał prawie rok w zawodową piłkę ( od maja), więc może być kompletnie bez ogrania - jak Niedzielan. Owszem trenował, ale kondycja to nie wszystko. Należy go dobrze sprawdzić.

My nie kupujemy Ettiena tylko na najbliższą rundę, by jego obecna dyspozycja miała o czymkolwiek decydować. Wisła w tym przepadku powinna się tylko upewnić, czy istnieją jakiekolwiek trwałe przeszkody uniemożliwiające mu powrót do optymalnej formy, "zwykłej gry" na swoim poziomie (np: zdrowotne, ukryte urazy itd) - jeśli nie istnieją, powinien zostac zakontraktowany, bo będzie potężnym wzmocnieniem - jak nie teraz, to w przyszłości.

Philips_Zaspa 14.02.2009 13:16

Życzę Ettienowi, żeby w dzisiejszym sparingu pokazał się z jak najlepszej strony. Nie liczę od razu na grad bramek jego autorstwa, ale przynajmniej na dobrą grę, komunikację z kolegami z drużyny i jakąś asystę. Co do kwestii kontraktu: myślę, że jeśli tyle czasu spędził w PD to jakieś pieniądze przyzwoite zarobił. Oby nie miał u nas wygórowanych żądań.

chojrak 14.02.2009 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Philips_Zaspa (Post 673993)
Życzę Ettienowi, żeby w dzisiejszym sparingu pokazał się z jak najlepszej strony. Nie liczę od razu na grad bramek jego autorstwa, ale przynajmniej na dobrą grę, komunikację z kolegami z drużyny i jakąś asystę. Co do kwestii kontraktu: myślę, że jeśli tyle czasu spędził w PD to jakieś pieniądze przyzwoite zarobił. Oby nie miał u nas wygórowanych żądań.

Przecież mówił w jednym wywiadzie, że pieniądze to nie problem... xd

jgw 14.02.2009 13:20

Na oficjalnie piszą że Ettien raczej nie zagra w dzisiejszym sparingu.

szczaq21 14.02.2009 13:35

Raczej nie zagra w pierwszej 11, a nie wogóle w sparingu. Czytanie ze zrozumieniem sie kłania.

piter116 14.02.2009 13:48

Cytat:

Słowacki bramkarz Lubos Hajduch czeka co zrobi Wisła Kraków. Biała Gwiazda dogadała już warunki zatrudnienia golkipera MFK Rużomberok, ale na razie wstrzymuje się z decyzją odnośnie transferu, testując innych piłkarzy na tę pozycję.

Hajduch czeka na ruch Wisły, trenując ze swoim klubem - MFK Rużomberok. - Przedstawiliśmy Wiśle nasze żądania. Teraz czekamy na to jak zareaguje. Wiemy, że Wisła testuje innego bramkarza, ale liczymy wkrótce na odpowiedź czy angażują Lubosza czy nie - powiedział menedżer MFK Rużomberok, Michal Mertinyak. Tymczasem na testach w Wiśle przebywają inni bramkarze - Fin Henri Sillanpaa i Australijczyk Jess Vanstrattan.

Menedżer potwierdza informacje, że inny zawodnik MFK Rużomberok, Miroslav Bozok, stał się obiektem zainteresowań Wisły. - Poczuliśmy zwiększone zainteresowanie nim. Pytały o niego kluby z Czech i Polski - dodał Mertinyak. Wcześniej zawodnik przebywał na testach w Dynamie Mińsk, ale ostatecznie klub z Białorusi ostatecznie nie wykazał zainteresowania jego transferem.
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...2a763195fd2ce4

Chesteroski 14.02.2009 14:19

Cytat:

Menedżer potwierdza informacje, że inny zawodnik MFK Rużomberok, Miroslav Bozok, stał się obiektem zainteresowań Wisły.
Czyli Bednarz teraz powie, że będziemy wiosną obserwować tego zawodnika bo póki co to za młody by go kontraktować już teraz. Latem zaprosimy go na testy by zagrał w jakimś sparingu i jeśli zawodnik będzie miał odpowiedni dorobek asyst lub goli w tym spraingu, i nikt nas nie ubiegnie w między czasie, to 31 sierpnia go zaklepiemy. :) (tak mi wychodzi ze schematu)

rafalek 14.02.2009 14:24

Jeżeli teraz kupimy tego Bozoka, Ettiena i Sillanpee, to będzie to naprawdę bardzo udane okienko, ale jednak wstrzymałbym się z oceną wiarygodności informacji o graczu Ruzomberoka.

Tomek_TS 14.02.2009 14:44

http://sport.wp.pl/kat,37360,wid,108...wiadomosc.html

To w ogole nie chodzi o Wisłe.

Sloth 14.02.2009 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kandzior (Post 674047)
Co do piłkarza Ettien to zobaczymy co pokaże, na co go stać i czy w ogóle byłby w stanie zasilić drużynę.

To, na co stac Ettiena pokazał już w meczach Primera Division i swojej reprezentacji - tego nie trzeba sprawdzać, aby wiedzieć, że w tej "normalnej" dyspozycji będzie dla Wisły skarbem.

Sprawdzić trzeba tylko to, czy nie ma żadnych istotnych przeszkód, aby do powyższej dyspozycji powrócił. Nic więcej. Jego aktualna forma sportowa nie ma żadnego znaczenia - bo ona jest zmienna i wiadomo, że po okresie dłuższej przerwy w grze, na chwilę obecną nie może być wysoka. A pilkarza tego typu i o takim CV nie sporowadza się z myślą wyłącznie o chwili obecnej, czy najbliższej rundzie.

TSW06 14.02.2009 14:57

Bozok+Vanstrattan+Ettien <- na te transfery liczę.
Bozok - lewoskrzydłowy. widocznie spodobał się na sparingu Wisły. na tę pozycję szukamy kogoś mlodego i gotowego do gry.
Vanstrattan - od kiedy usłyszałem że będzie testowany jestem za tym transferem. Sillanpaa ma 30 lat. pogra jeszcze z pięć sezonów. a Jess może grać jeszcze dwa razy tyle. Jest do wzięcia za darmo i mocne CV
Ettien - kiedyś oglądałem skrót z meczu Levante z Realem M. i ten chłopak szalał na prawej flance. Strzelił bramkę i był nie do zatrzymania. Stary ale jary - Mały się może od niego czegoś nauczyć

Blacha92 14.02.2009 15:10

[quote=TSW06;674061]
Vanstrattan - od kiedy usłyszałem że będzie testowany jestem za tym transferem. Sillanpaa ma 30 lat. pogra jeszcze z pięć sezonów. a Jess może grać jeszcze dwa razy tyle. Jest do wzięcia za darmo i ma mocne CV
/quote]
Zajebiście mocne. Możesz przypomnieć ile meczy rozegrał?

szprotson 14.02.2009 15:14

ja bym wziął Hadjucha bo gra w nowych adidasach
poza tym ma fajne rękawice
a ten Srilanpa jest łysy i wygląda na dziadka słabego.

a ten Ettien to wogole czarny, i nie powinien u nas grać. Na bank jest jakies ale i lepiej by pojechał do domu
to było offtop

a co do Bednarza, to chodzi o Grzegorza. Nie jednemu psu burek

Bozok to Słowak, wiec przydałby sie transport % from Slovakia.
Juz był Vitlicka pamietacie...;]

Blacha92 14.02.2009 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 674072)

a ten Ettien to wogole czarny, i nie powinien u nas grać. Na bank jest jakies ale i lepiej by pojechał do domu
to było offtop

A co o Bozoku powiesz?

Proud 14.02.2009 15:53

widzę że ironia to obce zjawisko...:)

Myślę że ten Fin ma najlepsze referencje...ale i tak my sobie tylko możemy gdybać...żadnego nie widzieliśmy. Miejmy nadzieje że Skorża dokona dobrego wyboru.(na naszego trenera golkiperów nie liczę...)

szprotson 14.02.2009 15:55

no własnie moze byc pyta ,jeżeli o czymś będzie decydował trener K.

ale konsekwentnie wierze w Macieja Skorże. Nawet jeśli by zatrudnił chłopa ze zmywaka na tą bramke

airborne4009 14.02.2009 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 674072)

to było offtop

Bozok to Słowak, wiec przydałby sie transport % from Slovakia.
Juz był Vitlicka pamietacie...;]

Vidlicka jak cos i to byl reprezentant czeskiej mlodziezowki,a ze nie wypalil to mowi sie trudno. Niech bedzie nawet jakis indianiec byle lepszy od Pawelka.

piter116 14.02.2009 16:39

Cytat:

W styczniu Ettien był na testach w OFI Kreta, gdzie gra Arkadiusz Malarz. - Pamiętam go. Miał pojęcie o graniu, był bardzo silny, mocno stał na nogach i trudno było go przewrócić. Także wydolnościowo wytrzymywał wszystko - mówi polski bramkarz. - Miał jednak wadę: był za wolny, i to pewnie zaważyło na tym, że trener nie zdecydował się go pozyskać.
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...dobrym_CV.html

Cytat:

Według naszych informacji najbardziej prawdopodobne jest podpisanie przez Sillanpę umowy na trzy i pół roku. Wcześniej jednak zawodnik musi przejść badania lekarskie, które miałyby się odbyć w przyszłym tygodniu w Krakowie. Przyjazd Sillanpy do Hiszpanii oznacza, że Wiśle i Vaasan w krótkim czasie udało się zniwelować rozbieżności, które kilka tygodni temu wynosiły ok. 150 tys. euro. W pierwszej wersji Finowie żądali za swojego piłkarza ok. 350 tys. euro.
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...pieniadze.html

brasilia79 14.02.2009 18:08

z relacji wynika, że lepiej sie prezentuje Vanstrattan

antony1906 14.02.2009 20:06

Myślę że w sprawie Henriego przewidziałem poniekąd to co może się stać, pokazało to że testowanie bramkarza w tak krótkim czasie i pod taką presją daje za przeproszeniem gówno.
Dla przypomnienia mój post w którym przewidziałem to co może się stać:
Cytat:

Swoją drogą, jestem zdania, że bramkarz na takich testach nie pokazuje swoich prawdziwych umiejętności.
Na tej pozycji niezwykłym ważnym elementem jest psychika i koncentracja. Teraz kwestia jest tego jak się skoncentrować kiedy w głowie masz tylko 2 myśli zostanę czy nie. Co może mieć teraz w głowie Slinapa kiedy wszystko już jest ustalone ? Pewnie coś na styl: Jak teraz coś spartolę to będę pakował walizki. Czy to może go sparaliżować ? To się okaże.
Było tyle czasu aby go oglądać a nasz zidiociały trener bramkarzy wolał sobie przyćpać i włóczyć się po krakowskich galeriach. Jakby Kazimierskiego nie było na jednym meczu Wisły też nic by się nie stało, mógł śmiało polecieć do Finlandii i zobaczyć jego prawdziwie umiejętności, może Pawełek nie zawaliłby jakiegoś meczu. Poziom wywiadu Kazimierskiego na oficjalnej jakby to delikatnie powiedzieć nie przystoi osobie zajmujące tak wysokie stanowisko w naszym klubie...

Jestem zdania że zmęczenie i stawka o jaką grał Fin sparaliżowawszy go i stąd ten jego nie najlepszy występ. Z moich kontaktów z kibicami klubu Henriego wynika że ten bramkarz ratuje im dupę przed spadkiem.

Jak okaże się że weżniemy gościa który w całej swojej karierze rozegrał 13 spotkań to padnę.

Naprawdę starałem się odcinać od tematu krytyki Kazimierskiego ale z tym gościem jest coś nie tak, ten wywiad pokazał że narkotyki - nie od jednej osoby to słyszałem , wyżarły mu już chyba doszczętnie mózg.

Lemoniadowy Joe 14.02.2009 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez antony1906 (Post 674284)
. Poziom wywiadu Kazimierskiego na oficjalnej jakby to delikatnie powiedzieć nie przystoii osobie zajmujące tak wysokie stanowisko w naszym klubie...
.

po tym wywiadzie powinien sie juz pakować , klub ma zdecydować czy wydać 3-4 mln zł po 1 sparingowym meczu i na podstawie Cv zawodnika, to skandal i wlaśnie takie dzialanie doprowadzilo Wisle do takiego długu.

jak kupimy złego bramkarza to bądzcie pewni na na nastepnego Cupial juz nie da szybko kasy

Pablo84 14.02.2009 20:14

****A CUPIAŁ ŻADNEJ KASY NIE DAJE!!!ILE TO TRZEBA RAZY POWTARZAĆ!!!!!!!
On jedynie może się zgodzić, lub nie zgodzić na transfer, ale pieniędzy do klubu nie daje od 3 lat.

Poza tym, trzeba mięć naprawde zryty beret, by komentować poczynania danego bramkarza na podstawie relacji tekstowej i 45 minutach gry!

1q2 14.02.2009 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 674292)
Poza tym, trzeba mięć naprawde zryty beret, by komentować poczynania danego bramkarza na podstawie relacji tekstowej i 45 minutach gry!

Byle sie tylko nie okazalo ze klub wybierze bramkarza na podstawie jednej udanej interwencji w meczu sparingowym.

Lemoniadowy Joe 14.02.2009 20:29

Cytat:

****A CUPIAŁ ŻADNEJ KASY NIE DAJE!!!ILE TO TRZEBA RAZY POWTARZAĆ!!!!!!!
On jedynie może się zgodzić, lub nie zgodzić na transfer, ale pieniędzy do klubu nie daje od 3 lat.

no chyba sobie żartujesz to jak Cupial nie daje kasy to jakim cudem Wisla z drużyny balansującej miedzy 1 a 2 ligą od 10 lat jest zdecydowanie najlepszą druzyną w PL

Cytat:

a na jakiej podstawie zostanie podjeta decyzja przez Kazimierskiego? 4 interwencji i CV

Pablo84 14.02.2009 20:29

Ja w to nie wierze, bo była by to kompromitacja.

Maćko 14.02.2009 21:23

Powiem Wam, że mnie też zaciekawiła ta sytuacja z bramkarzami i... Przypomniałem sobie o wielkim fanie futbolu, u którego wynajmowałem w tym roku domek na Słowacji. Pogadaliśmy trochę, przy okazji powiedziałem mu, że interesujemy się Hajduchem. Z tego, co mówił, jasno wynika, że Lubos to absolutne przeciwieństwo Mariusza Pawełka - tj. wychodzi do każdej piłki, nawet w beznadziejnej sytuacji stara się "wyciągnąć", natomiast potrafi prostą piłkę zamiast złapać, lekko odbić przed siebie czy coś w tym stylu - podobno zazwyczaj nie kończy się to źle z jednego powodu - jest typem "byczka" i zawodnicy nabierają dystansu przy jego interwencjach typu wyjście do dośrodkowań. Niestety, nie mógł porównać Lubosa z Mariuszem, gdyż kompletnie nie wie, jak broni nasz bramkarz, ale pokusił się o porównanie z Muchą - "na pewno Jano, którego pamiętam jest bardziej stojący, a Lubos chce złapać nawet nierealne piłki. Mucha jest chyba trochę pewniejszy w chwycie, Hajduch to taki aktywny bramkarz, na pewno będziecie mieć z niego radość" - mniej-więcej tak to brzmiało.
Jeśli jest tak faktycznie, a mówi to człowiek, który widział Lubosa wielokrotnie w akcji, to kompletnie nie rozumiem naszego sztabu.
Cd. Sillanpy i Australijczyka - chyba nikt z nas nie widział ich na żywo, nie ma więc sensu komentować.

Maciuś 14.02.2009 21:31

Ja bym zrobil tak: postawil w jednej bramce Pawełka, Cebanu, Silanpe, Hajducha i tego kangura. I bym nap**** 100 karnych, dwoch bramkarzy z najwieksza iloscia obronionych strzalow zostaje w klubie, reszta won.
Oszczedzamy czas, kase i nerwy.

rafalek 14.02.2009 21:37

Ale przeciez karne to loteria - lepiej strzaly z dystansu albo coś...

Sam juz nie wiem kogo powinni wziąć, wg relacji Hajduch bronił bardzo dobrze, Sillanpaa zawalil gola, a Vanstrattan gra bardzo ambinie...ehh

Bóg Trybun (objawion) 14.02.2009 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 674352)
Ja bym zrobil tak: postawil w jednej bramce Pawełka, Cebanu, Silanpe, Hajducha i tego kangura. I bym nap**** 100 karnych, dwoch bramkarzy z najwieksza iloscia obronionych strzalow zostaje w klubie, reszta won.
Oszczedzamy czas, kase i nerwy.

To od razu w ramach oszczędności:

wybieramy dziesięciu najlepszych strzelców a resztę wyp***** w kosmos. I mamy wyjściową jedenastkę.*

na ławę idą juniory i mistrzostwo nasze.

*bramkarzom nie wolno strzelać, bo się wzór komplikuje!

Martinus 14.02.2009 21:57

Hmm jak dla mnie Sillanpaa zawalił wszystkie 3 bramki./przy pierwszym powinnien wyjsc do dośrodkowania 2 gol sytuacja oczywista a 3 tutaj ponosi najmniejszą winę ale również za późno skracał kąt.Oczywiscie nie zamierzam go oceniac na tej podstawie i mam nadzieję że nie zrobi tego również sztab który powinien(w założeniach) obserwowac w innych meczach.
Co do Vanstrattana to był bliski obrony karnego i dobra interwencja z tą główką.Nic więcej nie pokazali.
Jestem bardzo ciekawy jak zagrał Ettien ma ktoś jakieś informacje?

martinius028 14.02.2009 22:07

Poczekajmy pewnie redakcja skręci filmik z całego meczu może będzie tam widać coś więcej.Też mi się wydaje że Sillampa mogł sie zachować lepiej ale za mało materiału żeby coś konkretnego powiedzieć.

Pusiek 14.02.2009 22:13

Jak dla mnie Silanpaa jest trochę "przyciężkawy".. może to efekt zmęczenia,ale takie sprawia wrażenie..natomiast kangur całkiem, całkiem...chociaż obawiam się, że żaden nie prezentuje wyraźnie lepszego poziomu od Pawełka...a brać kogoś na siłę?..no nie wiem

jgw 14.02.2009 22:25

Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta :) bierzmy tego Słowaka.

konrad1991tsw 14.02.2009 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pusiek (Post 674390)
Jak dla mnie Silanpaa jest trochę "przyciężkawy".. może to efekt zmęczenia,ale takie sprawia wrażenie..natomiast kangur całkiem, całkiem...chociaż obawiam się, że żaden nie prezentuje wyraźnie lepszego poziomu od Pawełka...a brać kogoś na siłę?..no nie wiem

A po czym wnioskujesz że "kangur całkiem, całkiem"...? Po tym że bym bliski złapania karnego ? Nie rozumiem jak nasz trener bramkarzy chce oceniac przydatnośc Silanppy (sory za pisownie), który wczoraj dołączył do zespołu (po długiej podróży), odbył 1 trening i ze sporym bagażem psychicznym (wygląda na to że od tego meczu miało zależec czy zostanie u Nas) po 45 minutach gry. Przecież wiadomo że było że nie pokaże on pełni możliwości... W ciągu tygodnia powstały 3 opcje do wybrania bramkarza: w zasadzie z tego co mi się wydaje to zarówno Vanstrattan, Silanpaa i Hajduch prezentują mniej więcej ten sam poziom... Tylko wszystko wskazuje na to że wybór bramkarza zależy od kasy... Jeśli będziemy chcieli zaoszczędzic to zostanie raczej Vanstrattan, jeśli wydamy kasę to albo Fin albo Słowak... Pozdrawiam

PS. Podobnie jak kolega poniżej uważam że najlepiej byłoby zakontraktowac Hajducha... ale to tylko moje zdanie

nesta 14.02.2009 22:45

Ja bym osobiscie z tej 3 postawil na Slowaka. Wiele pozytywnych opinii, ktore sam rowniez slyszalem, postawa w meczu z reprezentacja Francji, to raczej nie jest przypadek i chyba on ma najwyzsze umiejetnosci z kandydatow, ktorych bierzemy pod uwage.

ToTylkoJa 14.02.2009 22:48

a może wypożyczymy wam Kostię na jakieś dwa sezony, aby mógł się gdzieś ograć.

komentarz w ramach żartu:-p

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl