![]() |
Wiecie, kiedy Diaz przychodził do Wisły za 150 tys dolarów to tez były glosy kto to jest, ze uzupełnienie składu etc... a ja nie widzę pierwszej 11 bez niego. Ten Ettien jak juz bylo powiedziane ma papiery na gre i zycze mu zeby dobrze wypadl w sparingu, lepiej miec zawodnika ktory nadzieje na lepsza gre zespolu niz dawidowskiego w 18 meczowej. Pozdrawiam =)!
|
Cytat:
ale ja uważam że ten ettien bardzo by sie przydał jeśli teraz nie doszedł by do formy to trudno ale następny sezon z gargułą i żurawskim hmmm to mogłobybyc coś :):shock: |
Osobiście uważam patrząc tylko i wyłącznie na CV tego murzynka i fina, że gdyby podpisali to okienko transferowe dla Bednarza zakończyło by się "hepiendem". :-)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Życzę Ettienowi, żeby w dzisiejszym sparingu pokazał się z jak najlepszej strony. Nie liczę od razu na grad bramek jego autorstwa, ale przynajmniej na dobrą grę, komunikację z kolegami z drużyny i jakąś asystę. Co do kwestii kontraktu: myślę, że jeśli tyle czasu spędził w PD to jakieś pieniądze przyzwoite zarobił. Oby nie miał u nas wygórowanych żądań.
|
Cytat:
|
Na oficjalnie piszą że Ettien raczej nie zagra w dzisiejszym sparingu.
|
Raczej nie zagra w pierwszej 11, a nie wogóle w sparingu. Czytanie ze zrozumieniem sie kłania.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeżeli teraz kupimy tego Bozoka, Ettiena i Sillanpee, to będzie to naprawdę bardzo udane okienko, ale jednak wstrzymałbym się z oceną wiarygodności informacji o graczu Ruzomberoka.
|
|
Cytat:
Sprawdzić trzeba tylko to, czy nie ma żadnych istotnych przeszkód, aby do powyższej dyspozycji powrócił. Nic więcej. Jego aktualna forma sportowa nie ma żadnego znaczenia - bo ona jest zmienna i wiadomo, że po okresie dłuższej przerwy w grze, na chwilę obecną nie może być wysoka. A pilkarza tego typu i o takim CV nie sporowadza się z myślą wyłącznie o chwili obecnej, czy najbliższej rundzie. |
Bozok+Vanstrattan+Ettien <- na te transfery liczę.
Bozok - lewoskrzydłowy. widocznie spodobał się na sparingu Wisły. na tę pozycję szukamy kogoś mlodego i gotowego do gry. Vanstrattan - od kiedy usłyszałem że będzie testowany jestem za tym transferem. Sillanpaa ma 30 lat. pogra jeszcze z pięć sezonów. a Jess może grać jeszcze dwa razy tyle. Jest do wzięcia za darmo i mocne CV Ettien - kiedyś oglądałem skrót z meczu Levante z Realem M. i ten chłopak szalał na prawej flance. Strzelił bramkę i był nie do zatrzymania. Stary ale jary - Mały się może od niego czegoś nauczyć |
[quote=TSW06;674061]
Vanstrattan - od kiedy usłyszałem że będzie testowany jestem za tym transferem. Sillanpaa ma 30 lat. pogra jeszcze z pięć sezonów. a Jess może grać jeszcze dwa razy tyle. Jest do wzięcia za darmo i ma mocne CV /quote] Zajebiście mocne. Możesz przypomnieć ile meczy rozegrał? |
ja bym wziął Hadjucha bo gra w nowych adidasach
poza tym ma fajne rękawice a ten Srilanpa jest łysy i wygląda na dziadka słabego. a ten Ettien to wogole czarny, i nie powinien u nas grać. Na bank jest jakies ale i lepiej by pojechał do domu to było offtop a co do Bednarza, to chodzi o Grzegorza. Nie jednemu psu burek Bozok to Słowak, wiec przydałby sie transport % from Slovakia. Juz był Vitlicka pamietacie...;] |
Cytat:
|
widzę że ironia to obce zjawisko...:)
Myślę że ten Fin ma najlepsze referencje...ale i tak my sobie tylko możemy gdybać...żadnego nie widzieliśmy. Miejmy nadzieje że Skorża dokona dobrego wyboru.(na naszego trenera golkiperów nie liczę...) |
no własnie moze byc pyta ,jeżeli o czymś będzie decydował trener K.
ale konsekwentnie wierze w Macieja Skorże. Nawet jeśli by zatrudnił chłopa ze zmywaka na tą bramke |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
z relacji wynika, że lepiej sie prezentuje Vanstrattan
|
Myślę że w sprawie Henriego przewidziałem poniekąd to co może się stać, pokazało to że testowanie bramkarza w tak krótkim czasie i pod taką presją daje za przeproszeniem gówno.
Dla przypomnienia mój post w którym przewidziałem to co może się stać: Cytat:
Jestem zdania że zmęczenie i stawka o jaką grał Fin sparaliżowawszy go i stąd ten jego nie najlepszy występ. Z moich kontaktów z kibicami klubu Henriego wynika że ten bramkarz ratuje im dupę przed spadkiem. Jak okaże się że weżniemy gościa który w całej swojej karierze rozegrał 13 spotkań to padnę. Naprawdę starałem się odcinać od tematu krytyki Kazimierskiego ale z tym gościem jest coś nie tak, ten wywiad pokazał że narkotyki - nie od jednej osoby to słyszałem , wyżarły mu już chyba doszczętnie mózg. |
Cytat:
jak kupimy złego bramkarza to bądzcie pewni na na nastepnego Cupial juz nie da szybko kasy |
****A CUPIAŁ ŻADNEJ KASY NIE DAJE!!!ILE TO TRZEBA RAZY POWTARZAĆ!!!!!!!
On jedynie może się zgodzić, lub nie zgodzić na transfer, ale pieniędzy do klubu nie daje od 3 lat. Poza tym, trzeba mięć naprawde zryty beret, by komentować poczynania danego bramkarza na podstawie relacji tekstowej i 45 minutach gry! |
Cytat:
|
Cytat:
no chyba sobie żartujesz to jak Cupial nie daje kasy to jakim cudem Wisla z drużyny balansującej miedzy 1 a 2 ligą od 10 lat jest zdecydowanie najlepszą druzyną w PL Cytat:
|
Ja w to nie wierze, bo była by to kompromitacja.
|
Powiem Wam, że mnie też zaciekawiła ta sytuacja z bramkarzami i... Przypomniałem sobie o wielkim fanie futbolu, u którego wynajmowałem w tym roku domek na Słowacji. Pogadaliśmy trochę, przy okazji powiedziałem mu, że interesujemy się Hajduchem. Z tego, co mówił, jasno wynika, że Lubos to absolutne przeciwieństwo Mariusza Pawełka - tj. wychodzi do każdej piłki, nawet w beznadziejnej sytuacji stara się "wyciągnąć", natomiast potrafi prostą piłkę zamiast złapać, lekko odbić przed siebie czy coś w tym stylu - podobno zazwyczaj nie kończy się to źle z jednego powodu - jest typem "byczka" i zawodnicy nabierają dystansu przy jego interwencjach typu wyjście do dośrodkowań. Niestety, nie mógł porównać Lubosa z Mariuszem, gdyż kompletnie nie wie, jak broni nasz bramkarz, ale pokusił się o porównanie z Muchą - "na pewno Jano, którego pamiętam jest bardziej stojący, a Lubos chce złapać nawet nierealne piłki. Mucha jest chyba trochę pewniejszy w chwycie, Hajduch to taki aktywny bramkarz, na pewno będziecie mieć z niego radość" - mniej-więcej tak to brzmiało.
Jeśli jest tak faktycznie, a mówi to człowiek, który widział Lubosa wielokrotnie w akcji, to kompletnie nie rozumiem naszego sztabu. Cd. Sillanpy i Australijczyka - chyba nikt z nas nie widział ich na żywo, nie ma więc sensu komentować. |
Ja bym zrobil tak: postawil w jednej bramce Pawełka, Cebanu, Silanpe, Hajducha i tego kangura. I bym nap**** 100 karnych, dwoch bramkarzy z najwieksza iloscia obronionych strzalow zostaje w klubie, reszta won.
Oszczedzamy czas, kase i nerwy. |
Ale przeciez karne to loteria - lepiej strzaly z dystansu albo coś...
Sam juz nie wiem kogo powinni wziąć, wg relacji Hajduch bronił bardzo dobrze, Sillanpaa zawalil gola, a Vanstrattan gra bardzo ambinie...ehh |
Cytat:
wybieramy dziesięciu najlepszych strzelców a resztę wyp***** w kosmos. I mamy wyjściową jedenastkę.* na ławę idą juniory i mistrzostwo nasze. __________________________________ *bramkarzom nie wolno strzelać, bo się wzór komplikuje! |
Hmm jak dla mnie Sillanpaa zawalił wszystkie 3 bramki./przy pierwszym powinnien wyjsc do dośrodkowania 2 gol sytuacja oczywista a 3 tutaj ponosi najmniejszą winę ale również za późno skracał kąt.Oczywiscie nie zamierzam go oceniac na tej podstawie i mam nadzieję że nie zrobi tego również sztab który powinien(w założeniach) obserwowac w innych meczach.
Co do Vanstrattana to był bliski obrony karnego i dobra interwencja z tą główką.Nic więcej nie pokazali. Jestem bardzo ciekawy jak zagrał Ettien ma ktoś jakieś informacje? |
Poczekajmy pewnie redakcja skręci filmik z całego meczu może będzie tam widać coś więcej.Też mi się wydaje że Sillampa mogł sie zachować lepiej ale za mało materiału żeby coś konkretnego powiedzieć.
|
Jak dla mnie Silanpaa jest trochę "przyciężkawy".. może to efekt zmęczenia,ale takie sprawia wrażenie..natomiast kangur całkiem, całkiem...chociaż obawiam się, że żaden nie prezentuje wyraźnie lepszego poziomu od Pawełka...a brać kogoś na siłę?..no nie wiem
|
Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta :) bierzmy tego Słowaka.
|
Cytat:
PS. Podobnie jak kolega poniżej uważam że najlepiej byłoby zakontraktowac Hajducha... ale to tylko moje zdanie |
Ja bym osobiscie z tej 3 postawil na Slowaka. Wiele pozytywnych opinii, ktore sam rowniez slyszalem, postawa w meczu z reprezentacja Francji, to raczej nie jest przypadek i chyba on ma najwyzsze umiejetnosci z kandydatow, ktorych bierzemy pod uwage.
|
a może wypożyczymy wam Kostię na jakieś dwa sezony, aby mógł się gdzieś ograć.
komentarz w ramach żartu:-p |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl