![]() |
Cytat:
A tak apropo niego , fajny pomysł z tymi Wilkiem na treningu młodzieżowym . :) |
Cytat:
|
Cytat:
Ale skutek tego był taki ze Robert wystraszył o posadke, i zrezygnował budowania Wielkiej Wisły 4-3-3. Zaczął błądzić i to był początek końca. Zagrywka z Podbeskidziem przy 2-0 dobitnie świadczyła ze ważniejsza jest posada niż ambicja. Później Zaowocowalo to kolejnymi porażkami, statystyka w pucharach i upośledzeniem sił ognia z jakiego Wisła slynela. Ja rozumiem Maaskanta ze tak jechał, bo to mu pozwalało cos ugrywac. Przy większym szczęściu nawet trafialismy 2 gole. Poprostu sfiksowal mu ten 4-3-3 na jakąś choinke. Ale nigdy nie spróbował czegoś innego, cos co by mogło zaskoczyć przeciwnika, zagrać na 5-3 i ucieszyć R22. Beton taktyczny. |
Cytat:
zgrybus - napisałem prawie i odnosiłem się do sytuacji I zespołu. Widać, że coś się rusza, pytanie tylko jak głęboko te zmiany maja sięgnąć i obietnice zostaną wreszcie spełnione. |
a tymczasem Apoel zremisował w Rosji i ma niemal 100% awans.
|
APOEL już awansował do 1/8 finału LM. Bez znaczenia są pozostałe rozstrzygnięcia dla APOEL-u, oprócz walki o pierwszą lokatę, bo drugą już mają zapewnioną.
|
Panowie a co Waszym zdaniem oznacza ta mityczna budowa drużyny, bo ja tego kompletnie nie pojmuje . Większości zawodników trafia tu przez przypadek bo ja jakiejkolwiek logiki tu nie widzę .DS pozbawiony pieniędzy robi co może .I jeszcze jeden przygotowanie fizyczne piłkarzy jest fatalne i to ewidentna wina ludzi za to odpowiedzialnych . FraMat Twoje podejście do tego co się dzieje w Wiśle przypomina stosunek FIDELA DO KOMUNIZMU , chodź z jednym się z tobą zgodzę zwalnianie trenera niczego nie załatwi .
|
Cytat:
Ach zapomniałem... raj podatkowy... No i te plaże i czyste morze... |
Skończcie pisać bzdury.
Nie mają mniejszego budżetu od nas. Ktoś rozsiał plotkę i teraz żyje na forum... |
Cytat:
Neo przeczytaj sobie np http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...iej_placi.html tez plotka? :rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze bonusowy rotfl dla Ciebie, skoro tak lubisz tę emotikonkę: :rotfl: |
Cytat:
Napisał,że ten niższy budżet to plotka jakiegoś forumowicza więc podałem inne zródło niz forum,jak poszukasz na necie to znajdziesz inne artykuły potwierdzające ten fakt,kolejne zródło na polsacie również mówili,że mamy większy budżet niz APOEL ale różnica polega na gospodarowaniu tymi pieniędzmi....ale pewnie zaraz napiszesz,że polsat i portale internetowe się mylą i APOEL na pewno ma większy budżet bo jeden z forumowiczów tak napisał:lol: PS;na pocieszenie... po tej edycji LM APOEL zapewne przeskoczy nas z budżetem... |
Cytat:
|
Roczny budżet APOEL - 10 milionow ojro! Swoją drogą bardzo fajny artykuł.
http://worldfootball.dailymail.co.uk...e-history.html Tak trudno to pojąć? Romuald ma racje. |
Cytat:
Tu jest raczej potwierdzenie tego,co piszą inni. Wynika z tego,że budżet roczny Apoel-u to jakieś 45 mln PLN (bez wpływów z LM).Budżet Wisły to chyba ok. 50 mln PLN. Także co racja to racja - z drugiej strony oczywiście inna jest struktura wydatków,koszty np. podróży,mediów itd.,itp są na pewno różne,więc tu mała przewagę ma Apoel,ale fakt jest jeden - problem tkwi w tym,że oni trafiają na odpowiednich ludzi w klubie,a my już od ładnych kilku nie...Więc raczej lepiej wydaja swoje diengi... |
Cytat:
TAK ....A.APOEL MIAŁ I MA WIĘCEJ PIENIĘDZY OD WISŁY, ale awansował dlatego, bo cypryjczycy postawili na długa i systematyczną pracę bez rewolucji w składzie z trenerem który jest tam od paru lat, tymczasem tu, w zimie przyszło 6 nowych kopaczy w tym paru na wypożyczenie i wymaga się k rwa cudów na kiju. Jak Valckx ma wydawać diengi jak ich praktycznie NIE MA!!!?Myslicie, że Diaz czy Biton z nami zostaną?Dlaczego nie zdecydowano się na zakup?Dlatego bo wypożyczenie jest TAŃSZE! |
Pablo84
szkoda nerwów, i tak tłuszcza tego nie zrozumie!!! |
Cytat:
Ty i te twoje domysły. Było Tylko o budżecie...bam! To znowu tam raj podatkowy. Tylko czekac jak w LM bedzie grał mistrz Lichtensztajnu. Rozwiązanie: Rejestrujesz pilkarzy jako firmy użyczające swojego wizerunku. Oczywiscie w raju podatkowym. Tak jak to robił pan Jež w Górniku. |
cassius masz racje.Ręcę opadają...
|
Pablo84 zgadzam się w 100% z tobą nic dodać nic ująć , a reszta niech się dalej napina.
|
Tak dla przypomnienia.
Fakty i mity rywalizacji z APOELEM. http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20932 |
Boze, przeciez wiele roznych zrodel(w tym Kamil Kosowski, czyli byly pilkarz tego klubu) mowi o tym, ze budzet APOEL'u to okolo 10 mln euro(wobec naszych ~13). Widac do niektorych jeszcze to nie dotarlo. Jesli ma sie profesjonalnego trenera i caly sztab, to za taka sume mozna zbudowac ekipe, ktora awansuje do LM. Przypominam tez o BATE, ktore ma jeszcze mniejszy budzet. O podatkach nie dyskutuje, bo to mozna ominac na rozne sposoby...nie wspominajac o tym, ze mowimy o roznicy kilku mln euro :].
|
Cytat:
Ty tak na poważnie? |
Cytat:
Jeśli ktoś nie czytał to na podstawie tego linku piłkarze w Polsce płacą 32% a na Cyprze 30% plus oczywiście kwota bazowa, która nie została tam podana. |
Cytat:
Apoel działa w kraju, w którym podatki są niższe to raz, a dwa Cypr kusi piłkarzy ciekawą i dobrze płatną emeryturą. Ściągając znanych piłkarzy zbliżających się do emerytury podnosili poziom swojej ligi. A tacy piłkarze mimo wszystko wolą piękną pogodę za oknem niż zimę w Polsce/ Możliwe, że włodarze mają więcej cierpliwości. Apoel ma tego samego trenera już ponad 3 lata. U nas tyle pracował rekordzista w ostatnim 15-leciu. Czy poza zbliżonymi pieniędzmi mamy argumenty, aby zawodnicy wybierali naszą ofertę, a nie powyższych drużyn? Podajcie choć jeden mocny argument dlaczego piłkarz zagraniczny ma wybrać grę w Wiśle, a nie w Apoelu. |
Cytat:
|
Cytat:
Oni maja budżet 10 baniek. Płacą 10%. Zostaje 9 baniek. My mamy 13. Płacimy 32%. Zostaje ponad 8,5 mln euro. Czy to jest tak duża różnica ? Nie wydaje mi się. O ile te dane są prawdziwe możemy zakończyć rozważania o budżecie bo te netto są prawie identyczne. Natomiast liczy się jak ktoś napisał, w jaki sposób się tym budżetem dysponuje. W tym aspekcie jesteśmy daleko za Apoelem biorąc pod uwagę jakich ma zawodników a jakich mamy my. Ze zgraniem, o którym napisał autor też się zgadzam. Z resztą byłem jedną z nielicznych osób, która mówiła, że trafiliśmy najgorzej jak się dało i ostatnio się to w 100% potwierdziło. |
Cytat:
Dodatkowo - z tego co się orientuję, to Wisła jest spółką akcyjną, a takowe spółki płacą CIT - a ten wynosi stale i nieodmiennie od jakiegoś czasu 19%... |
Cytat:
tylko zwróć uwagę na podatki jakie płacą na Cyprze kluby a jak u nas zwłaszcza od wynagrodzeń |
Cytat:
Na tym forum podałem kilka linków do źródeł, gdzie jest to napisane. Różnych źródeł. Jednoznacznie z nich wynika, że budżet APOEL-u oscyluje wokół 10 mln Euro. Ci, co twierdzą inaczej, nie potrafili - mimo moich próśb - wkleić choćby jednego linka na udowodnienie swojej chorej tezy. Za to plują się o jakiś tajnych dochodach i tym podobnych bzdurach. Nie moja wina, że część forumowiczów jest ślepa i nie czyta dokładnie postów. Podobnie, jak ktoś pierdyknął na tym forum o raju podatkowym na Cyprze. Nie dociekam, czy zrobił to dla żartu, czy dlatego, że jest bezdennie głupi. Stało się, plotka poszła w świat. A forumowe stado baranów powtarza oczywiście jak echo. "Raj podatkowy na Cyprze!" Podałem link, gdzie jest napisane, jakie są podatki na Cyprze. Nie będę się powtarzał, szkoda czasu. Kto chce, to sobie ten post znajdzie. |
Cytat:
Cytat:
:lol: :lol: :lol: Traktuj wszystko co wyczytasz w gazetach jako prawdę objawioną, to będzie w zimie w trampkach chodził. Po drugie, co z tego większego budżetu, skoro: 1.) oni więcej płacą 2.) oni więcej wydają na transfery Cytat:
Cytat:
@willow - sluchaj, mam Cie za inteligentnego goscia, co z tego, ze w fakcie napisza ze mamy budzet na poziomioe 100 mln, jak: 1.) oni więcej płacą 2.) oni więcej wydają na transfery powiedz mi, co wynika z tych cyferek, bo ja kompletnie nie rozumiem, jeszcze gdyby Wisła rzeczywiście szastała kasą i przegrała to takie stwierdzenie ma sens, ale tak? |
Cytat:
Poza tym - więcej płacą? Jednemu, dwóm... może trzem. Nie mają kominów. Reszta jak zarabia? Ja od początku twierdziłem - a chyba z 6-7 lat temu - naszym problemem jest brak kominów płacowych. To jest chore, żeby w firmie były ograniczenia tego typy. U mnie jest tak, że jak jesteś dobry, zarabiasz fajnie. Jak jesteś bardzo dobry, zarabiasz super. A jak jesteś zajebisty, zarabiasz kosmicznie. Jest k...a motywacja do pracy? Jest. A jak usłyszysz od szefa, że bez względu na poziom zajebistości i tak pewnego poziomu nie przeskoczysz, no na ch..j ci się starać? Lepiej odejść do lepszego klubu... Ktoś powie, kominy płacowe źle wpływają na szatnie... A od czego jest k...a trener? Jaką szatnie? Nie podoba się? Wylot! Wszystko da się zorganizować, jak się ma wiedzę. Jak na razie, Basałaj&consortes jak dla mnie są w pewnych sprawach totalnie zagubieni. |
Cytat:
|
Cytat:
W normalnych klubach to nie jest żaden problem. Więcej, niemal w każdym normalnym i profesjonalnym klubie istnieja kominy płacowe dla najlepszych zawodników. Mało tego, stanowią tam istotny, naturalny element i WARUNEK prowadzenia zdrowej polityki kadrowej! I tak o nich należy myśleć, a nie jako o zagrożeniu. Bez kominów płacowych nie ma długofalowo stabilnej i rozwojowej polityki personalnej. |
tylko, że u nas jest taki problem, że nie jest tak, że nie ma kominów płacowych, bo taka jest idea, tylko ich nie ma, bo nasi nie chcą dużo wydać.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ale to już była .....Pamiętacie ile swego czasu w Wiśle zarabiał Żurawski jak na polską ligę to był własnie komin płacowy .
|
nie ma problemu, skompletujmy jedenastke z nietuzinkowych garczy , ktorzy by u nas zarabiali po 500tys Euro i pozbedziemy sie kominów płacowych a i druzyna bedzie solidna. Wilk cały i owca syta
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl