Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

zgrybus 22.11.2011 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez art (Post 1194378)
@willow - rok temu wyciągnęliśmy MP z podobnej sytuacji i po roku jesteśmy praktycznie w takiej samej sytuacji. Troche lepszej, bo gramy w LE.

Lepsza jest i to wiele. Przykładem są zawodnicy. Czy nawet trener młodzieżowy .
A tak apropo niego , fajny pomysł z tymi Wilkiem na treningu młodzieżowym . :)

willow 22.11.2011 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez art (Post 1194378)
@willow - rok temu wyciągnęliśmy MP z podobnej sytuacji i po roku jesteśmy praktycznie w takiej samej sytuacji. Troche lepszej, bo gramy w LE.

I jaki wyciągasz z tego wniosek?

Dariook 22.11.2011 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1194380)
Pamięć zawodzi, bo po Śląsku był notabene Górnik, z którym przegraliśmy 0:2. W tym jakże "ofensywnym" ustawieniu przegrywaliśmy walkę o środek pola, bo Sobolewski sam nie dawał gady zdominować tego obszaru. Dopiero odważna decyzja Maaskanta i gra z 2 defensywnymi pomocnikami zaowocowała poprawą gry i wygranymi z Lechem, Cracovią czy Lechią Gdańsk.

To nie była poprawa, to bylo coś nowego i Tyle. Dostalismy z kontry bo gnietlismy ich całą drużyna . Słynne autobusy nie były zeby z nami wygrać tylko żeby dostać niski wymiar kary na R22.
Ale skutek tego był taki ze Robert wystraszył o posadke, i zrezygnował budowania Wielkiej Wisły 4-3-3.
Zaczął błądzić i to był początek końca. Zagrywka z Podbeskidziem przy 2-0 dobitnie świadczyła ze ważniejsza jest posada niż ambicja.

Później Zaowocowalo to kolejnymi porażkami, statystyka w pucharach i upośledzeniem sił ognia z jakiego Wisła slynela.

Ja rozumiem Maaskanta ze tak jechał, bo to mu pozwalało cos ugrywac. Przy większym szczęściu nawet trafialismy 2 gole.
Poprostu sfiksowal mu ten 4-3-3 na jakąś choinke. Ale nigdy nie spróbował czegoś innego, cos co by mogło zaskoczyć przeciwnika, zagrać na 5-3 i ucieszyć R22.
Beton taktyczny.

art 22.11.2011 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1194385)
I jaki wyciągasz z tego wniosek?

Generalnie zgadzam się z Twoim postem, tylko, że my się nie uczymy na błędach niestety. O to mi głownie chodziło. Może jakby nie było MP, nie było baloniku LM to byłaby teraz lepsza drużyna, a nie zbudowana w dwa miesiące na LM? MP jest sprawą otwarta, nikt mi nie powie, że ktoś teraz zdominuje E-klasę i będzie wygrywał wszystko jak leci bez żadnego kryzysu, więc nawet te punkty teraz można spokojnie odrobić. Choć z drugiej strony nie wiadomo, czy za rok znowu nie będziemy w tym samym miejscu? Czasem lepiej zrobić krok do tylu, żeby potem zrobić dwa do przodu.

zgrybus - napisałem prawie i odnosiłem się do sytuacji I zespołu. Widać, że coś się rusza, pytanie tylko jak głęboko te zmiany maja sięgnąć i obietnice zostaną wreszcie spełnione.

FraMat 23.11.2011 20:07

a tymczasem Apoel zremisował w Rosji i ma niemal 100% awans.

Blaszczu16 23.11.2011 20:34

APOEL już awansował do 1/8 finału LM. Bez znaczenia są pozostałe rozstrzygnięcia dla APOEL-u, oprócz walki o pierwszą lokatę, bo drugą już mają zapewnioną.

wikink1 23.11.2011 20:42

Panowie a co Waszym zdaniem oznacza ta mityczna budowa drużyny, bo ja tego kompletnie nie pojmuje . Większości zawodników trafia tu przez przypadek bo ja jakiejkolwiek logiki tu nie widzę .DS pozbawiony pieniędzy robi co może .I jeszcze jeden przygotowanie fizyczne piłkarzy jest fatalne i to ewidentna wina ludzi za to odpowiedzialnych . FraMat Twoje podejście do tego co się dzieje w Wiśle przypomina stosunek FIDELA DO KOMUNIZMU , chodź z jednym się z tobą zgodzę zwalnianie trenera niczego nie załatwi .

willow 23.11.2011 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1194993)
a tymczasem Apoel zremisował w Rosji i ma niemal 100% awans.

Czy to ten APOEL z mniejszym budżetem od nas?
Ach zapomniałem... raj podatkowy...
No i te plaże i czyste morze...

JrQ- 24.11.2011 10:47

Skończcie pisać bzdury.
Nie mają mniejszego budżetu od nas.
Ktoś rozsiał plotkę i teraz żyje na forum...

Romuald 24.11.2011 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1195174)
Skończcie pisać bzdury.

Neo przeczytaj sobie np

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...iej_placi.html

tez plotka? :rotfl:

Dariook 24.11.2011 11:24

Cytat:

Skończcie pisać bzdury.

A co? Szczypie w oczka?

martin_6 24.11.2011 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1195180)
Neo przeczytaj sobie np

Ale że co? Powołują się tu na jakieś wiarygodne źródło? Skąd ta wiara, że sport.pl ma jakieś własne, wiarygodne źródła, a nie powtórzył bezmyślnie tej właśnie krążącej plotki? Zaufanie w wiarygodność polskich gazet jest zadziwiająca, żeby nie powiedzieć mocniej.

Jeszcze bonusowy rotfl dla Ciebie, skoro tak lubisz tę emotikonkę: :rotfl:

Romuald 24.11.2011 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1195187)
Ale że co? Powołują się tu na jakieś wiarygodne źródło? Skąd ta wiara, że sport.pl ma jakieś własne, wiarygodne źródła, a nie powtórzył bezmyślnie tej właśnie krążącej plotki? Zaufanie w wiarygodność polskich gazet jest zadziwiająca, żeby nie powiedzieć mocniej.

Jeszcze bonusowy rotfl dla Ciebie, skoro tak lubisz tę emotikonkę: :rotfl:

Napisał,że ten niższy budżet to plotka jakiegoś forumowicza więc podałem inne zródło niz forum,jak poszukasz na necie to znajdziesz inne artykuły potwierdzające ten fakt,kolejne zródło na polsacie również mówili,że mamy większy budżet niz APOEL ale różnica polega na gospodarowaniu tymi pieniędzmi....ale pewnie zaraz napiszesz,że polsat i portale internetowe się mylą i APOEL na pewno ma większy budżet bo jeden z forumowiczów tak napisał:lol:

PS;na pocieszenie... po tej edycji LM APOEL zapewne przeskoczy nas z budżetem...

martin_6 24.11.2011 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1195194)
Napisał,że ten niższy budżet to plotka jakiegoś forumowicza więc podałem inne zródło niz forum,jak poszukasz na necie to znajdziesz inne artykuły potwierdzające ten fakt,kolejne zródło na polsacie również mówili,że mamy większy budżet niz APOEL ale różnica polega na gospodarowaniu tymi pieniędzmi....ale pewnie zaraz napiszesz,że polsat i portale internetowe się mylą i APOEL na pewno ma większy budżet bo jeden z forumowiczów tak napisał:lol:

Nie wiem, czy się mylą. Mam natomiast graniczące z pewnością przekonanie, że wszelkie polskie media nie mają o tym zielonego pojęcia. Ktoś wymyślił sobie kiedyś, że Wisła ma wyższy budżet i wszystkie media to bezmyślnie powtarzają, a Ty traktujesz to jako potwierdzenie tej wiadomości, co jest absurdem.

Dariook 24.11.2011 12:34

Roczny budżet APOEL - 10 milionow ojro! Swoją drogą bardzo fajny artykuł.

http://worldfootball.dailymail.co.uk...e-history.html

Tak trudno to pojąć? Romuald ma racje.

wyar 24.11.2011 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1195202)
Nie wiem, czy się mylą. Mam natomiast graniczące z pewnością przekonanie, że wszelkie polskie media nie mają o tym zielonego pojęcia. Ktoś wymyślił sobie kiedyś, że Wisła ma wyższy budżet i wszystkie media to bezmyślnie powtarzają, a Ty traktujesz to jako potwierdzenie tej wiadomości, co jest absurdem.

http://www.theglobeandmail.com/sport...rticle2240754/

Tu jest raczej potwierdzenie tego,co piszą inni. Wynika z tego,że budżet roczny Apoel-u to jakieś 45 mln PLN (bez wpływów z LM).Budżet Wisły to chyba ok. 50 mln PLN. Także co racja to racja - z drugiej strony oczywiście inna jest struktura wydatków,koszty np. podróży,mediów itd.,itp są na pewno różne,więc tu mała przewagę ma Apoel,ale fakt jest jeden - problem tkwi w tym,że oni trafiają na odpowiednich ludzi w klubie,a my już od ładnych kilku nie...Więc raczej lepiej wydaja swoje diengi...

Pablo84 24.11.2011 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 1195207)
http://www.theglobeandmail.com/sport...rticle2240754/

Tu jest raczej potwierdzenie tego,co piszą inni. Wynika z tego,że budżet roczny Apoel-u to jakieś 45 mln PLN (bez wpływów z LM).Budżet Wisły to chyba ok. 50 mln PLN. Także co racja to racja - z drugiej strony oczywiście inna jest struktura wydatków,koszty np. podróży,mediów itd.,itp są na pewno różne,więc tu mała przewagę ma Apoel,ale fakt jest jeden - problem tkwi w tym,że oni trafiają na odpowiednich ludzi w klubie,a my już od ładnych kilku nie...Więc raczej lepiej wydaja swoje diengi...

Ludzie, ale o czym Wy piszecie?Budżet Wisły to sobie możecie w dupe wsadzić.Tak w ogólę budżet Legii czy Lecha na ten sezon wynosił ok 70 mln, i co?Nakupywali jakiś przezajebistych graczy?Tu chodzi o to, jakich piłkarzy kupili i ile im płacą.W związku z tym, że Cypr jest przysłowiowym rajem podatkowym, de facto Apoel ma o wiele wyższy budżet od Wisły jak i sami kopacze zarabiają więcej jak i odprowadzają w .... mniejsze podatki.Czy tutaj trzeba wałkować to 100 razy by ktoś to wkońcu pojął.
TAK ....A.APOEL MIAŁ I MA WIĘCEJ PIENIĘDZY OD WISŁY, ale awansował dlatego, bo cypryjczycy postawili na długa i systematyczną pracę bez rewolucji w składzie z trenerem który jest tam od paru lat, tymczasem tu, w zimie przyszło 6 nowych kopaczy w tym paru na wypożyczenie i wymaga się k rwa cudów na kiju.

Jak Valckx ma wydawać diengi jak ich praktycznie NIE MA!!!?Myslicie, że Diaz czy Biton z nami zostaną?Dlaczego nie zdecydowano się na zakup?Dlatego bo wypożyczenie jest TAŃSZE!

cassius31krakow 24.11.2011 13:04

Pablo84
szkoda nerwów, i tak tłuszcza tego nie zrozumie!!!

Dariook 24.11.2011 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1195210)
Ludzie, ale o czym Wy piszecie?Budżet Wisły to sobie możecie w dupe wsadzić.Tak w ogólę budżet Legii czy Lecha na ten sezon wynosił ok 70 mln, i co?Nakupywali jakiś przezajebistych graczy?Tu chodzi o to, jakich piłkarzy kupili i ile im płacą.W związku z tym, że Cypr jest przysłowiowym rajem podatkowym, de facto Apoel ma o wiele wyższy budżet od Wisły jak i sami kopacze zarabiają więcej jak i odprowadzają w .... mniejsze podatki.Czy tutaj trzeba wałkować to 100 razy by ktoś to wkońcu pojął.
TAK ....A.APOEL MIAŁ I MA WIĘCEJ PIENIĘDZY OD WISŁY, ale awansował dlatego, bo cypryjczycy postawili na długa i systematyczną pracę bez rewolucji w składzie z trenerem który jest tam od paru lat, tymczasem tu, w zimie przyszło 6 nowych kopaczy w tym paru na wypożyczenie i wymaga się k rwa cudów na kiju.

Jak Valckx ma wydawać diengi jak ich praktycznie NIE MA!!!?Myslicie, że Diaz czy Biton z nami zosta
ną?Dlaczego nie zdecydowano się na zakup?Dlatego bo wypożyczenie jest TAŃSZE!

Ty i te twoje domysły. Było Tylko o budżecie...bam! To znowu tam raj podatkowy.
Tylko czekac jak w LM bedzie grał mistrz Lichtensztajnu.

Rozwiązanie:
Rejestrujesz pilkarzy jako firmy użyczające swojego wizerunku. Oczywiscie w raju podatkowym.
Tak jak to robił pan Jež w Górniku.

Pablo84 24.11.2011 13:17

cassius masz racje.Ręcę opadają...

Teqcontroller 24.11.2011 13:22

Pablo84 zgadzam się w 100% z tobą nic dodać nic ująć , a reszta niech się dalej napina.

Pablo84 24.11.2011 13:36

Tak dla przypomnienia.

Fakty i mity rywalizacji z APOELEM.

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20932

For_FuN_ 24.11.2011 15:25

Boze, przeciez wiele roznych zrodel(w tym Kamil Kosowski, czyli byly pilkarz tego klubu) mowi o tym, ze budzet APOEL'u to okolo 10 mln euro(wobec naszych ~13). Widac do niektorych jeszcze to nie dotarlo. Jesli ma sie profesjonalnego trenera i caly sztab, to za taka sume mozna zbudowac ekipe, ktora awansuje do LM. Przypominam tez o BATE, ktore ma jeszcze mniejszy budzet. O podatkach nie dyskutuje, bo to mozna ominac na rozne sposoby...nie wspominajac o tym, ze mowimy o roznicy kilku mln euro :].

snyrting 24.11.2011 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1195262)
Boze, przeciez wiele roznych zrodel(w tym Kamil Kosowski, czyli byly pilkarz tego klubu)

Ty tak na poważnie?

koniak 24.11.2011 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1195233)
Tak dla przypomnienia.

Fakty i mity rywalizacji z APOELEM.

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20932

Nie wiem czy Ty sam czytałeś ten tekst, ale ewidentnie wynika z niego, że cypryjski raj podatkowy dotyczy tylko przedsiębiorców( o czym od dawna wiadomo) a nie piłkarzy.
Jeśli ktoś nie czytał to na podstawie tego linku piłkarze w Polsce płacą 32% a na Cyprze 30% plus oczywiście kwota bazowa, która nie została tam podana.

kacpaw91 24.11.2011 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1195262)
Boze, przeciez wiele roznych zrodel(w tym Kamil Kosowski, czyli byly pilkarz tego klubu) mowi o tym, ze budzet APOEL'u to okolo 10 mln euro(wobec naszych ~13). Widac do niektorych jeszcze to nie dotarlo. Jesli ma sie profesjonalnego trenera i caly sztab, to za taka sume mozna zbudowac ekipe, ktora awansuje do LM. Przypominam tez o BATE, ktore ma jeszcze mniejszy budzet. O podatkach nie dyskutuje, bo to mozna ominac na rozne sposoby...nie wspominajac o tym, ze mowimy o roznicy kilku mln euro :].

BATE może brać ze swojej ligi bez problemu najlepszych rodaków, my już nie. Kiedy mogliśmy wtedy również w lidze byliśmy hegemonem, a w Pucharach coś ugrywaliśmy mimo, że było trudniej. W dodatku ten klub ma świetną bazę treningową/ Czy akademię tego nie wiem, jednak możliwe.

Apoel działa w kraju, w którym podatki są niższe to raz, a dwa Cypr kusi piłkarzy ciekawą i dobrze płatną emeryturą. Ściągając znanych piłkarzy zbliżających się do emerytury podnosili poziom swojej ligi. A tacy piłkarze mimo wszystko wolą piękną pogodę za oknem niż zimę w Polsce/

Możliwe, że włodarze mają więcej cierpliwości. Apoel ma tego samego trenera już ponad 3 lata. U nas tyle pracował rekordzista w ostatnim 15-leciu.

Czy poza zbliżonymi pieniędzmi mamy argumenty, aby zawodnicy wybierali naszą ofertę, a nie powyższych drużyn? Podajcie choć jeden mocny argument dlaczego piłkarz zagraniczny ma wybrać grę w Wiśle, a nie w Apoelu.

Pablo84 24.11.2011 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1195273)
Nie wiem czy Ty sam czytałeś ten tekst, ale ewidentnie wynika z niego, że cypryjski raj podatkowy dotyczy tylko przedsiębiorców( o czym od dawna wiadomo) a nie piłkarzy.
Jeśli ktoś nie czytał to na podstawie tego linku piłkarze w Polsce płacą 32% a na Cyprze 30% plus oczywiście kwota bazowa, która nie została tam podana.

A czy ja dobrze zrozuiałem, że działalnośc gospodarcza pow jakieś kwoty w PL wynosi 32% a tam 10?

koniak 24.11.2011 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1195285)
A czy ja dobrze zrozuiałem, że działalnośc gospodarcza pow jakieś kwoty w PL wynosi 32% a tam 10?

O tym napisałem innymi słowy w pierwszym zdaniu. Nigdy się nie interesowałem żadnymi budżetami, ale jeśli podajesz link to musi mieć to jakiś cel.
Oni maja budżet 10 baniek. Płacą 10%. Zostaje 9 baniek.
My mamy 13. Płacimy 32%. Zostaje ponad 8,5 mln euro.
Czy to jest tak duża różnica ? Nie wydaje mi się.

O ile te dane są prawdziwe możemy zakończyć rozważania o budżecie bo te netto są prawie identyczne. Natomiast liczy się jak ktoś napisał, w jaki sposób się tym budżetem dysponuje. W tym aspekcie jesteśmy daleko za Apoelem biorąc pod uwagę jakich ma zawodników a jakich mamy my. Ze zgraniem, o którym napisał autor też się zgadzam. Z resztą byłem jedną z nielicznych osób, która mówiła, że trafiliśmy najgorzej jak się dało i ostatnio się to w 100% potwierdziło.

BlurgH 24.11.2011 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1195301)
Oni maja budżet 10 baniek. Płacą 10%. Zostaje 9 baniek.
My mamy 13. Płacimy 32%. Zostaje ponad 8,5 mln euro.
Czy to jest tak duża różnica ? Nie wydaje mi się.

Te 500K EUR różnicy to jest właśnie akademia piłkarska, której nam brakuje...:(

Dodatkowo - z tego co się orientuję, to Wisła jest spółką akcyjną, a takowe spółki płacą CIT - a ten wynosi stale i nieodmiennie od jakiegoś czasu 19%...

tedyy 24.11.2011 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1195194)

PS;na pocieszenie... po tej edycji LM APOEL zapewne przeskoczy nas z budżetem...

tylko zwróć uwagę na podatki jakie płacą na Cyprze kluby a jak u nas zwłaszcza od wynagrodzeń

willow 24.11.2011 21:47

Cytat:

Skończcie pisać bzdury.

Ktoś rozsiał plotkę, ale właśnie przeciwną.
Na tym forum podałem kilka linków do źródeł, gdzie jest to napisane. Różnych źródeł. Jednoznacznie z nich wynika, że budżet APOEL-u oscyluje wokół 10 mln Euro.
Ci, co twierdzą inaczej, nie potrafili - mimo moich próśb - wkleić choćby jednego linka na udowodnienie swojej chorej tezy.
Za to plują się o jakiś tajnych dochodach i tym podobnych bzdurach.
Nie moja wina, że część forumowiczów jest ślepa i nie czyta dokładnie postów.

Podobnie, jak ktoś pierdyknął na tym forum o raju podatkowym na Cyprze. Nie dociekam, czy zrobił to dla żartu, czy dlatego, że jest bezdennie głupi. Stało się, plotka poszła w świat. A forumowe stado baranów powtarza oczywiście jak echo.
"Raj podatkowy na Cyprze!"

Podałem link, gdzie jest napisane, jakie są podatki na Cyprze.
Nie będę się powtarzał, szkoda czasu. Kto chce, to sobie ten post znajdzie.

JrQ- 24.11.2011 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1195180)
Neo przeczytaj sobie np

Cytat:

Tylko Jimenez,Basałaj tylko Jimenez.
http://www.youtube.com/watch?v=O4RBW5ADiEo

:lol: :lol: :lol:

Traktuj wszystko co wyczytasz w gazetach jako prawdę objawioną, to będzie w zimie w trampkach chodził.
Po drugie, co z tego większego budżetu, skoro:
1.) oni więcej płacą
2.) oni więcej wydają na transfery

Cytat:

A co? Szczypie w oczka?
tak, Twoja głupota

Cytat:

polać mu

@willow - sluchaj, mam Cie za inteligentnego goscia, co z tego, ze w fakcie napisza ze mamy budzet na poziomioe 100 mln, jak:
1.) oni więcej płacą
powiedz mi, co wynika z tych cyferek, bo ja kompletnie nie rozumiem, jeszcze gdyby Wisła rzeczywiście szastała kasą i przegrała to takie stwierdzenie ma sens, ale tak?

willow 24.11.2011 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1195450)
http://www.youtube.com/watch?v=O4RBW5ADiEo

:lol: :lol: :lol:

Traktuj wszystko co wyczytasz w gazetach jako prawdę objawioną, to będzie w zimie w trampkach chodził.
Po drugie, co z tego większego budżetu, skoro:
1.) oni więcej płacą

tak, Twoja głupota

polać mu

@willow - sluchaj, mam Cie za inteligentnego goscia, co z tego, ze w fakcie napisza ze mamy budzet na poziomioe 100 mln, jak:
1.) oni więcej płacą
powiedz mi, co wynika z tych cyferek, bo ja kompletnie nie rozumiem, jeszcze gdyby Wisła rzeczywiście szastała kasą i przegrała to takie stwierdzenie ma sens, ale tak?

Struktura wydatków, JrQ, struktura wydatków.
Poza tym - więcej płacą? Jednemu, dwóm... może trzem. Nie mają kominów. Reszta jak zarabia?
Ja od początku twierdziłem - a chyba z 6-7 lat temu - naszym problemem jest brak kominów płacowych.
To jest chore, żeby w firmie były ograniczenia tego typy.
U mnie jest tak, że jak jesteś dobry, zarabiasz fajnie. Jak jesteś bardzo dobry, zarabiasz super. A jak jesteś zajebisty, zarabiasz kosmicznie.
Jest k...a motywacja do pracy? Jest.
A jak usłyszysz od szefa, że bez względu na poziom zajebistości i tak pewnego poziomu nie przeskoczysz, no na ch..j ci się starać? Lepiej odejść do lepszego klubu...

Ktoś powie, kominy płacowe źle wpływają na szatnie...
A od czego jest k...a trener?
Jaką szatnie? Nie podoba się? Wylot!
Wszystko da się zorganizować, jak się ma wiedzę. Jak na razie, Basałaj&consortes jak dla mnie są w pewnych sprawach totalnie zagubieni.

szczebrzeszcz 24.11.2011 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1195467)
Wszystko da się zorganizować, jak się ma wiedzę. Jak na razie, Basałaj&consortes jak dla mnie są w pewnych sprawach totalnie zagubieni.

coś w tym jest...

Markus 24.11.2011 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1195467)
Struktura wydatków, JrQ, struktura wydatków.
Poza tym - więcej płacą? Jednemu, dwóm... może trzem. Nie mają kominów. Reszta jak zarabia?
Ja od początku twierdziłem - a chyba z 6-7 lat temu - naszym problemem jest brak kominów płacowych.
To jest chore, żeby w firmie były ograniczenia tego typy.
U mnie jest tak, że jak jesteś dobry, zarabiasz fajnie. Jak jesteś bardzo dobry, zarabiasz super. A jak jesteś zajebisty, zarabiasz kosmicznie.
Jest k...a motywacja do pracy? Jest.
A jak usłyszysz od szefa, że bez względu na poziom zajebistości i tak pewnego poziomu nie przeskoczysz, no na ch..j ci się starać? Lepiej odejść do lepszego klubu...

Wreszcie jest ktoś kto podziela mój pogląd na ta sprawę. "Problem" kominów płacowych istnieje tylko w umysłach polskiego środowiska piłkarskiego wychowanym na myśleniu z minionej epoki.

W normalnych klubach to nie jest żaden problem. Więcej, niemal w każdym normalnym i profesjonalnym klubie istnieja kominy płacowe dla najlepszych zawodników. Mało tego, stanowią tam istotny, naturalny element i WARUNEK prowadzenia zdrowej polityki kadrowej! I tak o nich należy myśleć, a nie jako o zagrożeniu. Bez kominów płacowych nie ma długofalowo stabilnej i rozwojowej polityki personalnej.

JrQ- 24.11.2011 23:30

tylko, że u nas jest taki problem, że nie jest tak, że nie ma kominów płacowych, bo taka jest idea, tylko ich nie ma, bo nasi nie chcą dużo wydać.

Pablo84 25.11.2011 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1195497)
tylko, że u nas jest taki problem, że nie jest tak, że nie ma kominów płacowych, bo taka jest idea, tylko ich nie ma, bo nasi nie chcą dużo wydać.

Dokładnie.Dyskusja zatacza koło.Pretensje miejcie do Cupiała a nie szukajcie ich w mitycznych doradcach czy Valckxie.

Markus 25.11.2011 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1195497)

Niestety nie - wielokrotnie padały wypowiedzi, zresztą nie tylko ze strony naszego klubu, ale całego środowiska piłkarskiego, że u nas jest to głównie kwestia doktryny ideologicznej. W Polsce tak się niestety o nich myśli i traktuje jako zlo samo w sobie. Co jest strasznym błędem.

wikink1 25.11.2011 10:00

ale to już była .....Pamiętacie ile swego czasu w Wiśle zarabiał Żurawski jak na polską ligę to był własnie komin płacowy .

tommiyacht 25.11.2011 10:08

nie ma problemu, skompletujmy jedenastke z nietuzinkowych garczy , ktorzy by u nas zarabiali po 500tys Euro i pozbedziemy sie kominów płacowych a i druzyna bedzie solidna. Wilk cały i owca syta

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl