![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
czuje w moczu odwolanie tej kolejki
|
Mrozy duze dalej trzymaja, zarzad ekstraklasy powinien chyba odwolac te kolejke. Moim zdaniem nie ma sensu grac w takich temperaturach. W Bialym progonza na sobote wieczor to -15 C. Szkoda zdrowia moim zdaniem.
|
Jaga już chce przełożyc mecz
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html |
W Moskwie wczoraj grali europejskie puchary (CSKA - Porto) przy - 14 C i jak widać dało się. Zreszta w sobotę ma być znacznie cieplej niż -15 C. Jagiellonia zdziwia, pytanie dlaczego.
|
http://www.90minut.pl/news/148/news1...k-8-marca.html
Tylko w Białym są mrozy? czekamy na odwołanie całej kolejki. To tylko wyjdzie Wiśle na lepsze, więcej czasu na zgranie się reszty grajków. Rosja to Rosja, dla nich to normalne. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak przenieśli jeden mecz to powinni odwołać całą kolejkę, HOWGH.
|
W śledziowie, w sobotę ma być od -4--13...
|
Żadnego odwoływania, od piątku ma być cieplej. Dziwie się że tak szybko odwołali ten mecz w Białymstoku. W Niemczech czy we Francji grali już w tym roku przy sporych mrozach i nic nie było odwołane. U nas jak zwykle takie płaczki.
|
Z jednej strony rozumiem argumenty, że gra na zmrożonej murawie w takiej temperaturze zwiększa ryzyko urazów i zmniejsza widowisko oraz liczbę widzów na trybunach ale z drugiej strony po co organizować mecze w lutym w godzinach popołudniowych czy wieczornych, kiedy maleje temperatura. Robić w weekend kolejkę w południe plus ogrzewana płyta i problem w znacznym stopniu zostaje rozwiązany. Na siłę szukanie problemów, tragedii nie ma.
|
ale sa mozgi w tej ekstraklasie
pisalem w grudniu zeby nie przekladac -> http://www.wislakrakow.com/forum/sho...35#post1021035 wtedy byl tylko snieg |
A jak się ociepli, to sypnie śniegiem i sparaliżuje lige tym bardziej :)
Wg mnie ta kolejka niezagrożona. Najwyżej niech grają w kalesonach, Lepszy lekki mrozik (-8 co to jest) niż śnieżyca gdy nie widac piłki i linii. |
Czuję, że guzik będzie a nie inauguracja...:)
|
Jak czytam komunikat o przełożeniu meczu to wyraźnie chodzi o to, że boisko jest nie przygotowane do meczu. Od kilku dni się starają przełozyć mecz zamiast go dobrze przygotować uprzątajac ewentualny śnieg i podgrzewając murawę przynajmniej od tygodnia. Ewidentnie nie byli zainteresowani rozegraniem meczu w tym terminie. Gdyby murawa była podgrzewana codziennie od tygodnia nie bułobyproblemu. Jak widać w centrali tez się łapią na takie ściemy.
|
Cytat:
Cytat:
|
Od jakiegos czasu porównuje temperatury w Polsce i w Niemczech by zobaczyć czy mamy podobny klimat do gry w piłkę. Z moich obserwacji wynika, że u naszych zachodnich sąsiadów jest obecnie znacznie cieplej niż u nas. Różnica temperatur w zachodnich Niemczech i wschodnią Polską wynosi przykładowo w tym tygodniu około 10-15 stopni. W takiej Koloni czy Dotmundzie temperatura waha się między 2-10 stopniami w ciągu najbliższych kilku dni.
|
Ku*** ile można czekać na Polish Premiership! nic nie przekładać, grać w kurtkach nawet przy -20 :xena:
|
I jak mamy do czegoś dojść w pilce skoro kluby chca przekladac mecze nawet w ostatni weekend lutego!? Powinni grac i zapie***lać od polowy stycznia jak bundesliga i sie cieszyc, ze moga tyle zarabiac, kopacze-nieudaczniki. W bundeslidze jakos potrafia systematycznie odszniezac plyte boiska, aby podgrzewacze pod murawa mogly normalnie dzialac. W Polsce brak lopat do sniegu, czy co? Rozumiem przekladac mecze przy temp. -20, gdyżkibicom ciezko wytrzymac 2 godzin tyle ( o kopaczach nie mowie, bo oni powinni nawet przy - 35 grac, bo za to im placa! Grasz, biegasz - jest ci cieplo! Maja przerwe od grudnia do marca praktycznie. Pracują od marca do maja, nastepnie znowu przerwa od czerwca do sierpnia. Zarabiaja miliony ZA NIC i jeszcze im zle. Brawo ku**a!!
|
Cytat:
Ale można to zrozumieć że Polscy Kopacze to gwiazdeczki i boją się że im coś odmarznie :rotfl: |
Cytat:
Na ktorym stadionie tak bylo zeby mozna bylo plyte podgrzac trzeba bylo oswietlenie wylaczyc? |
Cytat:
P.s. Poproszę o dożywotniego bana żeby mnie nie korciło, aby wypowiadać się jeszcze kiedykolwiek w tym miejscu. Z poważaniem, rw88. |
Cytat:
Drugi z nich to mentalność naszych kopaczy, bo tak ich nazwać trzeba. Dostają tyle kasy, że 2h biegania w -15 nie powinno im przeszkadzać. |
Jak nie mają kasy na podgrzanie murawy, to skąd mają wziąć pieniądze na szkolenie młodzieży, nowe boiska, rozwoj infrastruktury ? Przecież niedługo ma wejść wymóg kilku boisk treningowych i każdy klub ekstraklasowy będzie musiał rozbudować bazę.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja osobiscie nie mialbym za bardzo ochoty spedzac na stadionie/na zewnatrz w ogole 2 godz. przy -10 czy wiecej stopniach. |
Cytat:
Co najwyżej mogą sobie ponarzekać na pogodę, tak samo jałowo jak wy na nich. Ale dla was zawsze każdy powód do narzekania jest dobry. |
Ja nie rozumiem o co się w ogóle sprawa rozchodzi. W Finlandii mogą grać teraz w piłkę, a w Polsce nie? Odwołanie meczu Jagiellonii to jakaś kpina. Jaga musi mieć chyba mocne plecy w PZPN, najpierw sprawa Hermesa, teraz odwołany mecz, w którym by było im na pewno ciężej, coś za dużo tych zbiegów okoliczności..
|
Cytat:
|
Jeśli Wisla i Legia wygrają w piątek, to kto będzie liderem ?
|
Wisła
@fialo - grają i to jeszcze w dodatku w Rovaniemi |
Cytat:
Rozumiem, że zjadłeś wszystkie rozumy, ale popatrz swoją (nie) myśl sprawdziłem, a właściwie wpadłem na nią przypadkowo. Masz tu taką stronkę ---> http://www.livesports.pl/, zjedź sobie do literki F jak Franciszka i łaskawie popatrz na Finlandię. Gra tam Liiga Cup, co oznacza, że grają w piłkę. Ja nie mówiłem, że gra liga. Następnym razem jak będziesz wyskakiwał z ironią na poziomie Adasia z grupy starszaków, to łaskawie przeczytaj ze zrozumieniem, a następnie sprawdź swoje informacje, bo obawiam się, że w tym momencie się 'lekko' skompromitowałeś, ekspercie od ligii fińskiej. |
Cytat:
Po pierwsze Wisla musi Wygrac. A Gdybanie nic nie da trzeba grac swoje i nie ogladac sie. |
A przy ilu stopniach mrozu grała Amika z Juventusem ? I to mecz w europejskich pucharach. I co ? można było grać ? UEFA jakoś nie odwołało meczu.
|
heh,
dla mnie to jest bez znaczenia kto wygra, interesowalo mnie po prostu kto w takiej sytuacji zostanie liderem ,jak 3 czolowe druzyny beda miec taka sama liczbe punktow i kazda z nich bedzie miec jedna porazke i 1 wygrana z dwoma pozostalymi. |
Warto do tego dodać, że sypał wtedy śnieg, i wiał cholerny wiatr, przez to temperatura odczuwalna była jeszcze większa. Mecz powinien się odbyć i koniec kropka. Jak w Białymstoku mieli taki problem, to trzeba było przełożyć spotkanie, na niedziele na 12 00, i by mieli koło -6/7 stopni, a nie takie sranie w banie...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl