Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

WioReXXX 23.11.2010 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1016191)
Chyba jednak zmusiliście mnie do stwierdzenia, że w zimie potrzebne są jednak 4 transfery. Ale muszą być to zawodnicy klasowi, albo inaczej - relatywnie dobrzy jak na polską ligę.

I odnośnie drugiego sformułowania - ja bym był bardzo rad, gdybyśmy znaleźli jakiegoś takiego piłkarza a la Stilic, który byłby powoli wprowadzany do drużyny i można by było na nim zarobić. Po prostu chciałbym, aby Wisła szła w kierunku Lecha, bo polityka transferowa, abstrahując od tych naszych wzajemnych kos, prowadzona przez ten klub bardzo mi się podoba. Tam są właśnie kupowani w miarę młodzi gracze, często mają 20-21 lat, którzy są odważnie wprowadzani do pierwszej jedenastki. Ale to już zależy jaka będzie polityka transferowa naszego klubu - czy zdecydujemy się na młodzież i będziemy liczyć na to, że uda się coś osiągnąć w Lidze Europejskiej, czy pójdziemy na całość, by zdobyć wrota Ligi Mistrzów i grać w klasowo lepszych rozgrywkach. Oczywiście, mówię tutaj o marzeniu byśmy wypatrzyli jakiegoś młodego talenta na tą pozycję, ale nie będę się krzywił jeśli ktoś w wieku Anouira Hadouira przyjdzie do Wisły.

Proszę, proszę i jeszcze raz bardzo proszę żeby nie stawiać Lecha jak wzór polityki transferowej!
Popatrzmy na to lato: Thibamba, Wichniarek, Kiełb (niewypały), Rudnevs (pewnie zostanę zjechany, ale dla mnie to żadna rewelacja, nie mówię, że gra źle, ale w lidze tak średnio- 7 bramek nie powala, a ten "słynny" mecz z Juventusem- karny, dobitka do pustej, strzał życia).
A wcześniej to już cała masa niewypałow: Mikołajczak, Chrapek, Zapotoka, Kasprzik, Salcinovic, Handzic, Turina, Florian, Golik
Na plus (większy lub mniejszy): Gancarczyk, Krivets, Peszko, Buric, Stilic, Lewandowski, Bandrowski, Arboleda.
Pytanie teraz- Kto z tych udanych zakupów jest rzeczywiście takim anonimem wyciągniętym z niższej ligi albo słabego zespołu. Praktycznie żaden. Stilicem Wisła już wcześniej się interesowała, to samo Lewandowskim. Peszko był znany. Może Buric, choć to też nie jakiś mega anonim. Krivetsa, Gancarczyka, Bandrowskiego czy Arboledy nie muszę nawet komentować.

AYALA 23.11.2010 20:06

jak dla mnie wystarczy dwóch napastników KUPIC bo Broziu nie zawsze jest w formie ale żeby to byli 20-24 letni zawodnicy a nie 30-34 latkowie którym brakuje pary i nie mają już z czego uderzyc.Najlepiej żeby to byli reprezentanci młodzieżówek.
Obrona pomału zaczyna nie tracic głupich bramek, pomocników za darmoche pewnie lepszych sie nie znajdzie od tych co są bo w wielkie kwoty na transfery to ja nie licze

Acapelo 23.11.2010 20:26

A moim zdaniem powinniśmy nie cudować tylko wziąść z Bałkanów jakiegoś rozgrywającego. Tam za 1mil Euro zapewne by się znalazło pewny towar na nasze potrzeby.

WislaOnly 23.11.2010 20:39

http://www.weszlo.com/news/5908 poczytajcie to! Oj można by było zapytać....

IncognitoTSW 23.11.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1016356)
A moim zdaniem powinniśmy nie cudować tylko wziąść z Bałkanów jakiegoś rozgrywającego. Tam za 1mil Euro zapewne by się znalazło pewny towar na nasze potrzeby.

Klasy Vrdoljaka? :rotfl:

tomasz_19 23.11.2010 21:21

o ile Wondolowski chciał przyjść do naszej kopanej żeby oddać hołd dziadkowi to podejrzewam, że zdecydowana większość dobrych zawodników z MLS nie ma korzeni w Polsce...

Incognito - Vrdoljak jest def pomocnikiem, odpowiedzialny jest za destrukcje, a nie za kreowanie akcji...więc proste jest, że nie będzie miał tych samych umiejętności co ofensywny pomocnik który wypadałoby, żeby posiadał elementarne umiejętności techniczne do rozgrywania piłki...
a co do Vrdoljaka to jest to wg mnie najlepszy transfer obok Radovicia którego dokonano w Legi na przełomie paru ostatnich lat...

Feniks1983 24.11.2010 11:27

Tak szczerze mowiac to jak juz mialoby byc wydawane 1mln ojro to wolalbym aby to poszlo na jakiegos Polskiego grajka a nie zagranicznego. Pytanie tylko czy u Nas jestesmy w stanie znalesc takich graczy, ktorzy gwarantowali by odpowiedni poziom. Z drugiej strony znamy historie ze i Ci zagraniczni zadko kiedy cos gwarantuja a kosztuja duzo.

arti 24.11.2010 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 1016303)
My tu gadu gadu o graczach z pola a co bedzie gdy nasz "wielki: zarząd nie dogada sie z Pawełkiem??(patrząc na poprzednie przedłuzenia kontraktów naszych graczy mysle ze szanse są 50-50 ze Mariusz zostanie). Kogo mozna by było sprowadzic na pozycje bramkarza gdyby z Pawełkiem nic nie wyszło? wg mnie warto by bylo powalczyc o Białkowskiego.chłopak mało co gra w Anglii.moze to byłby dosc drogi zakup ale pozycja bramkarza to najwazniejsza pozycja w druzynie.co do tanszych a w miare obiecujących graczy na tej pozycjii widziałbym Sandomierskiego z Jagi.chłop jak dąb:) a do tego młody i perspektywiczny. Ja mam tylko nadzieje ze nasz zarząd bedzie szukał zawodników mlodych,głodnych gry a nie zwykłych najemców którzy po pierwsze beda patrzec ile im na konto co miesiąc spływa. wtedy mozemy myslec o wazniejszych meczach niz nasz piekna ekstraklasa:)

Nie wiem czy ten Białkowski tam gra czy wyciera ławę, a nawet jeśli wyciera - to czy będzie chciał wrócić do polskiego bagienka..., druga sprawa - jak ze zdrowiem - bo miał jakąś poważną kontuzję o ile pamiętam.
Jeśli nie to niech Kurto walczy z Jovanicem! Albo wygra rywalizację albo za jakiś czas kop... nie ma sensu Go tu kisić do skończenia 25 lat. Jeśli umie bronić to niech gra, jeśli nie to do widzenia - powtórka z Juszczyka jest bez sensu.

bonawentura 24.11.2010 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1016564)
Tak szczerze mowiac to jak juz mialoby byc wydawane 1mln ojro to wolalbym aby to poszlo na jakiegos Polskiego grajka a nie zagranicznego. Pytanie tylko czy u Nas jestesmy w stanie znalesc takich graczy, ktorzy gwarantowali by odpowiedni poziom. Z drugiej strony znamy historie ze i Ci zagraniczni zadko kiedy cos gwarantuja a kosztuja duzo.

Odpowiedź jest jednak prosta - zagranicą za 1 mln euro znajdziesz lepszego zawodnika, niż kilka razy przepłaconego polskiego piłkarza. Niestety u nas można szukać co najwyżej solidnych wzmocnień. Nic więcej.

sevenheaven 24.11.2010 13:24

Gdybym był bogaty ..

Out -
Pawełek
Branco
Rios ( jego bym zostawił, ale nie za te pieniądze )
Jirsak
Cleber ( koniec kariery )
Kowalski

Do Wisły :
Tytoń
M. Kowalczyk
Kupisz/Grosicki/Sobota
Mączyński z wypożyczenia
Wołąkiewicz
+ jakiś środkowy obrońca

na transfery trzeba byłoby wydać ok 2 milionów euro myślę, nie wiem czy realne
myślę, że bylibyśmy dużo mocniejsi, odmłodzy skład, sami polacy

jeszcze bym Radka Majewskiego ściągnął, ale to raczej nie możliwe ..

bonawentura 24.11.2010 14:22

Na te transfery co mówisz to trzeba by wydać o wiele więcej niż myślisz.

Tytoń - 1 milion euro
Kowalczyk - 500 tysięcy euro.
Sobota/Grosicki - 1 mln euro
Wołąkiewicz - 700/800 tysięcy euro.

Ponad 3 miliony euro śmiało za te transfery. Napewno na takie transfery nas nie stać. I nie jest możliwe ściągnięcie tych graczy. Z polskiej ligi na dziś dzień byłoby możliwe wyciągnięcie Lisowskiego z Widzewa na lewą obronę za całkiem niewielkie pieniądze. Owszem, Jirsaka trzeba raczej sprzedać, podobnie nie liczyć się z Cleberem, Branco etc. Pawełka bym jednak zostawił. Generalnie Branco odchodzi po sezonie, Kowalskiego trzebaby sprzedać. Rios pewnie też odejdzie, choć ja mu daję jeszcze szansę pokazania się w pierwszej 11.

Titto 24.11.2010 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1016629)

Wołąkiewicz 700/800 tyś. euro ?
Z końcem sezonu kończy mu się kontrakt...

grzybek69 24.11.2010 14:46

Przecież Lechia ma teraz troche kasy i myślicie że tak go oddadzą bo My go chcemy??

sevenheaven 24.11.2010 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1016629)
Na te transfery co mówisz to trzeba by wydać o wiele więcej niż myślisz.

Tytoń - 1 milion euro

Ponad 3 miliony euro śmiało za te transfery. Napewno na takie transfery nas nie stać. I nie jest możliwe ściągnięcie tych graczy. Z polskiej ligi na dziś dzień byłoby możliwe wyciągnięcie Lisowskiego z Widzewa na lewą obronę za całkiem niewielkie pieniądze. Owszem, Jirsaka trzeba raczej sprzedać, podobnie nie liczyć się z Cleberem, Branco etc. Pawełka bym jednak zostawił. Generalnie Branco odchodzi po sezonie, Kowalskiego trzebaby sprzedać. Rios pewnie też odejdzie, choć ja mu daję jeszcze szansę pokazania się w pierwszej 11.

nie do końca ..

Kowalczyk o ile się nie mylę też niedługo będzie wolny, więc spokojnie za 300 tys byłby do ściągnięcia, tak samo Wołąkiewicz, myślę max 300 tys

biorąc pod uwagę sprzedaż np Branco 50 tys, Kowalskiego 50 tys, Jirsaka 250 tys
spokojnie w 2 milioonach byśmy się zmieścili

dla mnie najlepszym tropem jest ściągnięcie najlepszych młodych polaków ale z zagranicy .. takich jak Tytoń, Majewski itd

ale niestety trzeba mieć na to pieniądze

arti 24.11.2010 15:43

[QUOTE=bonawentura;1016629]Na te transfery co mówisz to trzeba by wydać o wiele więcej niż myślisz.

Tytoń - 1 milion euro
Wołąkiewicz - 700/800 tysięcy euro.QUOTE]

Tytoń to na pewno do nas przyjdzie jak ma pewny plac w średniaku NED, a poza tym gdzieś czytałem wypowiedź Smudy, że ma oferty z PSV i Ajaksu (ale to akurat mogą być pierdoły). Jest na fali wznoszącej i powrót do Polski mu teraz na guzik potrzebny.

Reiro 24.11.2010 16:59

Tytoń to na pewno do nas przyjdzie jak ma pewny plac w średniaku NED, a poza tym gdzieś czytałem wypowiedź Smudy, że ma oferty z PSV i Ajaksu (ale to akurat mogą być pierdoły). Jest na fali wznoszącej i powrót do Polski mu teraz na guzik potrzebny.[/QUOTE]

Tytoń w lecie miał ponoć oferty z Ajaxu i PSV ale wolał pozostać w Rodzie, gdzie ma "pewność" gry w pierwszej jedenastce, a jak wiadomo jest młody i najważniejsza jest dla niego "gra". Szczerze wątpię czy on bądź Majewski chcieliby wracać do Polski :D
Co do Kowalczyka czy Wołąkiewicza to jeden bez problemu może rozwiązać umowę bo w Dinamo go nie chcą, a drugiemu za pół roku kończy się kontrakt, więc z nimi problemu by nie było.
No tak zapomniałem...to są Polacy, a tacy są za słabi na wielką Wisłę.

tofik 24.11.2010 18:46

A Antolovic z Legii miał oferty z każdego dobrego klubu...

AYALA 24.11.2010 18:59

myśle że Valcx postawi jednak na zaciąg zawodników za darmo (bez kontraktu) z Holandii.

Ja bym sprowadził tego Beninczyka co gra w Zilinie -Babatounde.Ma kontrakt ważny czerwca 2011 roku.Wczoraj strzelił gola przeciwko Chelsea.Ogólnie zagrał poprawnie na tle silnego rywala.Chyba fortuny za niego nie będą chcieli....

anthony09 24.11.2010 19:25

Nie wiem czemu ale ciekawe rzeczy robi ten dyrektor Arki. Widać, że zna się na swojej robocie ;) Zobaczymy na co stać Valcx-a, mam nadzieję że nie na rezerwowych II Bundesligi tylko na młodych polaków, latynosów. Podobała mi się wizja Bednarza, podoba Czyżniewskiego, mam nadzieję, że Valckx-a też mi się będzie podobać.
Jak dla mnie gdybym był bogaty to bym kupił z ok. 5-6 graczy z młodzieżowych rep U-18, U17, U16. Następnie jakiegoś rep. U21 z brazyli, argentyny, ponieważ są to gracze bardzo dobrzy o nieograniczonym potencjale (przykłady sami znacie), Rios akurat jest akurat takim typem nie dla nas, on musi grać w systemie 4-4-2.
Ty samym nie chcę zawodników widzieć wypalonych, na zasadzie Makinwa, Raul itp. którzy lata świetności mają za sobą, teraz to im lotto czy coś osiągną czy nie, ważne żeby się pensja zgadzała.
I jak to ostatnio często mówię Kamil Grosicki za 500-650 tys. euro mile widziany w Wisełce :)

WhiteStarDvisionTheBest 24.11.2010 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1016779)
Nie wiem czemu ale ciekawe rzeczy robi ten dyrektor Arki. Widać, że zna się na swojej robocie ;) Zobaczymy na co stać Valcx-a, mam nadzieję że nie na rezerwowych II Bundesligi tylko na młodych polaków, latynosów. Podobała mi się wizja Bednarza, podoba Czyżniewskiego, mam nadzieję, że Valckx-a też mi się będzie podobać.
Jak dla mnie gdybym był bogaty to bym kupił z ok. 5-6 graczy z młodzieżowych rep U-18, U17, U16. Następnie jakiegoś rep. U21 z brazyli, argentyny, ponieważ są to gracze bardzo dobrzy o nieograniczonym potencjale (przykłady sami znacie), Rios akurat jest akurat takim typem nie dla nas, on musi grać w systemie 4-4-2.
Ty samym nie chcę zawodników widzieć wypalonych, na zasadzie Makinwa, Raul itp. którzy lata świetności mają za sobą, teraz to im lotto czy coś osiągną czy nie, ważne żeby się pensja zgadzała.
I jak to ostatnio często mówię Kamil Grosicki za 500-650 tys. euro mile widziany w Wisełce :)

Piłkarze z u-21 Brazylii czy Argentyny kosztują więcej niż Ci się wydaje..a co do Raula..heh jesli on nie ma ambicji to ja nie mam więcej pytań.

anthony09 24.11.2010 20:26

Napisałem: wypalonych, na zasadzie Makinwa, Raul itp
Przytoczyłem te przykłady z racji tego, żeby zobrazować o co mi biega. Mogłem lepiej podać przykłady, np. zestawiając Ronaldinho w Milanie teraz a kilka lat wcześniej. Kilka lat wcześniej byłby gwiazdą bezsprzeczną, a teraz w znaczących ilościach meczów jest osłabieniem tej drużyny. Mówiąc Raul,Ronaldinho, myślimy duże nazwiska, strzelające mnóstwo goli w najlepszych drużynach świata, a teraz ? Przeciętni w swoich zespołach, ligach dużo gorszych. Lepiej jest kupić młodego perspektywistycznego zawodnika, dla którego ten klub będzie ważną postacią w przyszłym klubie, bo będzie dla niego możliwością wyskoczenia na zachód europy i zapewne będzie pamiętał, że gdyby nie Wisła to nie byłoby go tam gdzie teraz jest (przykład Błaszczykowski, w pewnym stopniu też Marcelo), a dla takiego wypalonego grajka w wieku 30 lat będzie to nic nie znaczący klub,będący tylko jakimś tam epizodem w jego karierze, która i tak można powiedzieć że jest prawie zakończona.

Rozumiem też że sporo kosztują, przykład Rios ale dzięki dobrych znajomościach, dobrej polityce transferowej, scoutingu można też znaleźć gracza obiecującego przy kończącym się kontrakcie za niewygórowaną kwotę.

sevenheaven 24.11.2010 21:09

z tym Raulem to wyskoczyliście jak filip z konopi ..
wypalony, a ostatnio strzelił hat tricka w bundeslidze

nie mówiąc o tym, że w 2 lata zarabia więcej niż nasz roczny budżet

tedyy 24.11.2010 21:12

http://www.weszlo.com/news/5908

ciekawy zawodnik :P:P

bonawentura 24.11.2010 22:39

Nie myślę, że Valcks był zatrudniany po to, by brać najtańszych "bezkontraktowców" z Holandii. Przecież Wisła jak ma się rozwijać, to tylko i wyłącznie stawiać na młodych. Kupić takich nowych Żurawskich, Kosowskich, Szymkowiaków, nawet zagranicznych i zgrywać skład. Potem go przez chwilę kadrowo utrzymać i można będzie na tej drużynie nieźle zarabiać. Ale poczekamy na zimowe transfery, bo wierzę, że nie będą to tylko grajkowie bez kontraktów, mam nadzieję, że będą to też piłkarze a la Cikos czy Bunoza. Wisła zasługuje na to, by mieć młodą zdolną jedenastkę piłkarzy, którzy będą mieli jasny cel - osiągnięcie z klubem jak najlepszych rezultatów i wypromowanie się w europejskich rozgrywkach.

tofik 24.11.2010 22:42

Utalentowany młody gość to jest koszt i to spory. Może najpierw zajmijmy się zbudowaniem składu jakkolwiek by on nie wyglądał byle dobrze grali.

bonawentura 24.11.2010 22:46

Ale drużyna już jakaś jest. Chyba nie powiesz mi że Bunoza kosztował wiele, Cikos też nie - a w końcu grają w miarę przyzwoicie w tej obronie. Może zdażają im się wpadki, jak w meczu z Lechem, ale to już tak dawno było że ja tego nie pamiętam...

tofik 24.11.2010 23:34

No imo to jednak szrot menedżerski. Jak na puchary to za ciency w uszach. Ja sie nigdy nie kieruje liga w ocenie zawodnika bo czy mistrz Polski na dobra sprawe potrafi grac w pilke ? :D Drużyny ze wszystkich stron świata co roku nam sie staraja udowodnić, że nie.

bonawentura 25.11.2010 00:06

Ale jednak Lech gra swoje w pucharach. Nie gra w lidze, bo im się nie chce grać za marne pieniędze. Przecież wystarczy im PP, że zdobędą i zarząd będzie zadowolony.

KOMINEK 25.11.2010 09:41

Liga mistrzów - mówi Ci to coś ?? Każdy polski klub a tym bardziej właściciel pragnie tego raju. Bez mistrza nie ma szansy na raj

Feniks1983 25.11.2010 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1016954)
Ale jednak Lech gra swoje w pucharach. Nie gra w lidze, bo im się nie chce grać za marne pieniędze. Przecież wystarczy im PP, że zdobędą i zarząd będzie zadowolony.

Hmmm a czy wedlug Ciebie my jako kibice bylibysmy zadowoleni gdyy bylo takie podejscie NAszych pilkarzy i gdyby tak grali w lidze?? Pozatym Kominek tez ma racje ze celem jest dla takich klubow jak Lech,Legia czy Wisla LM a nie LE.

bonawentura 25.11.2010 10:32

Ale Feniksie - ja nie twierdzę, że my byśmy byli zadowoleni - po prostu wiem, że Lech ma piłkarzy, którzy są dobrzy, a kwestiami pensji motywacyjnych w zupełności nie powinniśmy się przejmować, bo to robota dla zarządu, a dyskusja na ten temat byłaby zupełnie niepotrzebna.

I co do tego celu - LM - jak dla mnie to narazie jedno wielkie marzenie, niewiadomo czy do spełnienia, bo chyba 13-14 lat temu ostatnia polska drużyna grała w LM. Postawmy sobie chociaż za cel LE, tak jak Lech teraz, który, zapewniam, nieźle na tych rozgrywkach zarobi.

Feniks1983 25.11.2010 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1017012)
Ale Feniksie - ja nie twierdzę, że my byśmy byli zadowoleni - po prostu wiem, że Lech ma piłkarzy, którzy są dobrzy, a kwestiami pensji motywacyjnych w zupełności nie powinniśmy się przejmować, bo to robota dla zarządu, a dyskusja na ten temat byłaby zupełnie niepotrzebna.

I co do tego celu - LM - jak dla mnie to narazie jedno wielkie marzenie, niewiadomo czy do spełnienia, bo chyba 13-14 lat temu ostatnia polska drużyna grała w LM. Postawmy sobie chociaż za cel LE, tak jak Lech teraz, który, zapewniam, nieźle na tych rozgrywkach zarobi.

Nie zgadzam sie. Celem Lecha byla LM tylko sami sobie sprawe skopali, najpierw serialem ze sprzedaza Lewandowskiego, potem za poznym transferem Rudnevsa i na koncu Zielinski podszedl do tematu poodbnie jak Skorza do Levadii i zle przygotowal na poczatek zespol.

A LM po reorganizacji wbrew pozrom to nie jest sprawa nierealna. Wystarczylo zeby Lech byl w formie i pyknal Sparte (a w formie spokojnie mogli to zrobic), to potem tez mogliby wygrac z Zilina i dzisiaj graliby w LM. Dlatego uwazam ze jesli bedzie u Nas w zimie madra polityka transferowa to marzenia (przy zalozeniu ze wygramy Nasza skopana) moga nabrac realne ksztalty.

Marszałek 25.11.2010 11:18

Na tą drogę jaką miała Amika przed LM, wystarczyło mieć dwóch sprawnych piłkarzy i byłoby po sprawie. Kreatywny skrzydłówy i solidny snajper. Nie wiem czy polski zespół będzie miał kiedykolwiek jeszcze tak łątwą drogę. Tylko co z tego jak w LM co mecz to oklep.

Budowa zespołu na LM to proces długotrwały, w rok w dwa lata tego się nie wykona za nic. No chyba,że ma się gotówkę ale Cluj np taką ma i poza statystowaniem w LM nic w niej nie znaczy. Podobnie PAO. Wg mnie nalezy porzucić jakieś mrzonki o LM i zwyczajnie budować solidny zespół, z długą ławką, zapleczem treningowym i scautingiem,wejść na pewnien poziom poniżej, którego się nie zejdzie i wtedy realnie myśleć o LM. Sądzę,że spokojna gra z druzynami w LE powinna być tego odnośnikiem. Potrafimy podniecać się jednorazowym wyskokiem aby później od niby leszcza dostać w łeb. Budować, selekcjonować, broń Boże nie patrzyć się na naszą ligę,bo ona nie jest odnośnikiem niczego i wtedy może zaprocentuje to wejściem do LM. Póki co to pchanie się z motyką na słońce.

tofik 25.11.2010 11:24

Jeszcze wracając do tego słabego przygotowania przez Skorżę i Zielińskiego. Wg mnie sytuacja jest inna.
Piłkarze nie trenowali u nich dostatecznie intensywnie w trakcie całego sezonu. Później przyszla przerwa, a po przerwie śruba została przykręcona i akurat na LM przyszedł dół bo organizmy nie przyzwyczajone do zasuwania.
Liczę, że Maaskant będzie cały sezon utrzymywał wysoką intensywność treningów dzięki temu nie będzie wpadek i cięzkich nóg w lecie.

HEDu 25.11.2010 12:01

Polaczki są za dobrze opłacane. My tyramy za 900zł netto, a oni minimalnie biorą w ekstraklasie te 10 tysiaków, i im ma sie chciec grac? hahaha. Maja wszystko, graja dobrze, maja tyle, graja zle, maja tyle samo. W futbolu liczy sie tylko kasa. Chleją, imprezują, a potem maja siły na 30 minut.

zajacek 25.11.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1017036)
Na tą drogę jaką miała Amika przed LM, wystarczyło mieć dwóch sprawnych piłkarzy i byłoby po sprawie. Kreatywny skrzydłówy i solidny snajper. Nie wiem czy polski zespół będzie miał kiedykolwiek jeszcze tak łątwą drogę. Tylko co z tego jak w LM co mecz to oklep.

Budowa zespołu na LM to proces długotrwały, w rok w dwa lata tego się nie wykona za nic. No chyba,że ma się gotówkę ale Cluj np taką ma i poza statystowaniem w LM nic w niej nie znaczy. Podobnie PAO. Wg mnie nalezy porzucić jakieś mrzonki o LM i zwyczajnie budować solidny zespół, z długą ławką, zapleczem treningowym i scautingiem,wejść na pewnien poziom poniżej, którego się nie zejdzie i wtedy realnie myśleć o LM. Sądzę,że spokojna gra z druzynami w LE powinna być tego odnośnikiem. Potrafimy podniecać się jednorazowym wyskokiem aby później od niby leszcza dostać w łeb. Budować, selekcjonować, broń Boże nie patrzyć się na naszą ligę,bo ona nie jest odnośnikiem niczego i wtedy może zaprocentuje to wejściem do LM. Póki co to pchanie się z motyką na słońce.

Popieram.
Tyle, że całkowite odpuszczanie (?) LM kosztuje bardzo drogo marketingowo i czysto finansowo (bo przecież nie chidzi tylko o "niezarobione" dutki, ale o straty wizerunkowe przy ostatnich blamażach) . Droga do LM jest wciąż łatwiejsza, niż do LE, więc argument ze spokojnym ogrywaniem w LE IMO - nietrafiony. Amica miała b. łatwą drogę, ale my rok wcześniej jeszcze łarwiejszą (Estonia/Węgry/Bułgaria).

bonawentura 25.11.2010 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1017023)
Nie zgadzam sie. Celem Lecha byla LM tylko sami sobie sprawe skopali, najpierw serialem ze sprzedaza Lewandowskiego, potem za poznym transferem Rudnevsa i na koncu Zielinski podszedl do tematu poodbnie jak Skorza do Levadii i zle przygotowal na poczatek zespol.

A LM po reorganizacji wbrew pozrom to nie jest sprawa nierealna. Wystarczylo zeby Lech byl w formie i pyknal Sparte (a w formie spokojnie mogli to zrobic), to potem tez mogliby wygrac z Zilina i dzisiaj graliby w LM. Dlatego uwazam ze jesli bedzie u Nas w zimie madra polityka transferowa to marzenia (przy zalozeniu ze wygramy Nasza skopana) moga nabrac realne ksztalty.

Feniksie - ale Ty mi tutaj jedziesz sloganami.Popatrz na tabelę w LE, to zobaczysz o co mi chodzi - Lech nie gra z jakimiś popychadłami z Mozambiku, tylko jednak są to dobre marki - i Juventus i Manchester City, niezależnie od tego w jakiej są formie - ich właśnie Lech pokonał, zremisował - gra o wyjście z grupy. A że nie zdążyli dokupić Rudnevsa przed eliminacjami LM to już ich problem.

Po prostu podoba mi się styl budowy Lecha. Ostatnio jedynie coś przystopowali z transferami, mam nadzieję, że się na wiosnę obudzą i kogoś sprowadzą, ale chodzi mi tylko jedynie o styl budowy tej drużyny - tam działacze nie mają kompleksów, że ktoś gra na Wyspach Zielonego Przylądka, na Seszelach, czy na Łotwie - jak jest dobry i można go wyciągnąć za niewielkie pieniądze, to się go kupuje. Tak powinno być w Wiśle.

Ogryzek 25.11.2010 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1017048)
Polaczki są za dobrze opłacane. My tyramy za 900zł netto, a oni minimalnie biorą w ekstraklasie te 10 tysiaków, i im ma sie chciec grac? hahaha. Maja wszystko, graja dobrze, maja tyle, graja zle, maja tyle samo. W futbolu liczy sie tylko kasa. Chleją, imprezują, a potem maja siły na 30 minut.

Kolejny frustrat co to w życiu mu nie wyszło?

W naszym zespole grają również zagraniczne gwiazdory.... i bynajmniej statystycznie nie grają lepiej niż Polacy a mniej nie zarabiają. Do nich nic nie masz? To cię akurat nie boli? Słynna polska zawiść "żółć"?
W tym legendarny Jirsak zarabiający dużo więcej niż podobno przepłacony Małecki:)

PS
Mnie wkurzają wszyscy przepłaceni i drodzy kopacze z naszej Wisły którzy dają zbyt mało w stosunku do kosztów poniesionych za nich. Numer 1 Łobo a numer 2 to Jirsak.... a nie Polacy czy cudzoziemcy.
A rozumiem może ty się jeszcze wstydzisz że jesteś Polakiem.... (pisanie per Polaczki to żenada)

bonawentura 25.11.2010 13:51

To jest irytacja wynikająca generalnie ze stanu polskiej piłki w stosunku do gry prezentowanej przez niektórych kopaczy. U nas znalazłoby się paru takich, co są przepłacani - numer 1 do wyrzucenia z Wisły jest Łobodziński i jak Valcksowi uda się go wytransferować gdzieś do jakiegoś Kataru, gdzie będzie tyle zarabiał co w Wiśle, to będę mu baż wdzięczny.

Feniks1983 25.11.2010 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1017064)
Feniksie - ale Ty mi tutaj jedziesz sloganami.Popatrz na tabelę w LE, to zobaczysz o co mi chodzi - Lech nie gra z jakimiś popychadłami z Mozambiku, tylko jednak są to dobre marki - i Juventus i Manchester City, niezależnie od tego w jakiej są formie - ich właśnie Lech pokonał, zremisował - gra o wyjście z grupy. A że nie zdążyli dokupić Rudnevsa przed eliminacjami LM to już ich problem.

Po prostu podoba mi się styl budowy Lecha. Ostatnio jedynie coś przystopowali z transferami, mam nadzieję, że się na wiosnę obudzą i kogoś sprowadzą, ale chodzi mi tylko jedynie o styl budowy tej drużyny - tam działacze nie mają kompleksów, że ktoś gra na Wyspach Zielonego Przylądka, na Seszelach, czy na Łotwie - jak jest dobry i można go wyciągnąć za niewielkie pieniądze, to się go kupuje. Tak powinno być w Wiśle.

Bonawentura - mi nie chodzi o zadne slogany. Ja tylko Ci pokazalem ze jakby im sie w meczu z Sparta chcialo tak grac jak w meczach z Juve czy ManCity to dzisiaj bysmy mowili o ich grze w LM a nie LE. I to sa fakty. Bo przy takim podejsciu to i Zyline by lykneli. A napisalem to wszystko w stosunku do stwierdzenia ze LM jest dla nas tylko marzeniem. Ja uwazam ze nie jest tylko trzeba chciec i miec pomysl jak to zrobic. A to ze potem dostaje sie oklep od wszystkich.....no coz, lepiej kilka razy dostac, nauczyc sie i potem grac jak rowny z rownym.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl