Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Rob_Zombie 19.01.2013 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1295287)
Bitona bym z otwartymi rękami przyjął. Znakomity napastnik. Niech wymienią Sikorskiego na Bitona :)

Tak, a później tylko czekać aż znów mu się odwidzi granie z zaangażowaniem. :evil:
A winnym słabych wyników będzie oczywiście Maaskant/Moskal/Probierz/Kulawik. Jak zawsze.

piter116 19.01.2013 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1295310)
Tak, a później tylko czekać aż znów mu się odwidzi granie z zaangażowaniem. :evil:
A winnym słabych wyników będzie oczywiście Maaskant/Moskal/Probierz/Kulawik. Jak zawsze.

Domyślam się, że piszesz o jego wiosennych występach. Gdyby miał podpisany kilkuletni kontrakt i dostał zaufanie od trenera, może inaczej by to wyglądało. Co jak co, ale Biton to gość, który potrafił strzelić bramkę z niczego i osobiście wolałbym oglądać jego popisy niż padolino Genkova. Ale o czym my w ogóle mówimy ? Mamy pustki w skarbcu i stawiamy na młodych Polaków.

FraMat 19.01.2013 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1295265)
:D niezła rozkmina :D

mozna to gdzies zobaczyc,przeczytac ?

http://forum.vaenl1.com/viewtopic.ph...3491&start=480

post w 20.02 i następne...

wolfy 19.01.2013 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fresh.cie (Post 1295264)
Jestem ciekaw czy pieniądze z transferu Meliksona zostaną przeznaczone chociaż w części na jakiegoś piłkarza, czy może "znikną"...

Pójdą na zaległości płacowe i spłatę długu.

Rob_Zombie 19.01.2013 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1295316)
Gdyby miał podpisany kilkuletni kontrakt i dostał zaufanie od trenera, może inaczej by to wyglądało.

Albo jest się profesjonalistą i się zasuwa na pełnych obrotach albo nie. Nie rozumiem usprawiedliwiania takich śmierdzących leni. Miał ważny kontrakt? Miał! Więc o co chodzi? Gdzie tu miejsce na jakiekolwiek usprawiedliwienia? Wiem że nawet opierdalający się byłby sto razy lepszy od patologii zwanej Sikorskim, ale jak dla mnie ściąganie zawodników mających podejście do swojej pracy takie jakie ma Biton też jest patologią.

wolfy 19.01.2013 14:10

Ludzie, nas na Bitona zwyczajnie nie stać. Nie przy kilkumiesięcznych zaległościach w wypłatach dla innych zawodników...
Dlatego cała ta dyskusja jest zwyczajnie DEBILNA. Pozbawiona jakiegokolwiek realnego kontekstu. Równie dobrze moglibyście spierać się o to czy brać Ronaldo, czy Fabregasa.

cfa 19.01.2013 14:22

No właśnie druga runda w jego wykonaniu powinna uciąć wszelkie spekulacje na ten temat. Jakby był takim uber napastnikiem to by w tej Belgii chyba trochę więcej grał. Myślę, że trener się na nim poznał.

DEBO 19.01.2013 14:22

biton to ten grajek który stał na połowie rywala bez zaangażowania ... Owszem strzelał ale nie po wypracowanych sytuacjach przez siebie a kogo? no właśnie kogo... I jeszcze kilkuletni kontrakt mu chcecie dać? wtedy tu już zupełnie by się nie ruszał "Czy się stoi czy się siedzi.. pieniądz się należy" - a jak pieniędzy brak to sprawę skierować do FIFA

Biton się nie sprawdził ! i już. W WIŚLE nie ma dla niego miejsca.

Ma_niek 19.01.2013 14:36

Chciałbym żeby każdy zawodnik tak sie nie sprawdzał jak Dudu.:) A co to za argument że nie wypracował?.

FraMat 19.01.2013 14:56

O ile pamiętam to Biton potrafił też sam sobie sytuację wypracować i sam strzelić z daleka, więc nie przeginajcie....

nesta 19.01.2013 16:54

Pomijajac, ze ten pomysl jest teraz nierealny to niesamowici sa niektorzy.. W ataku biega paralityk Sikorski, paralityk Boguski i cien pilkarza Genkov, klub sie posilkuje totalnymi anonimami zeby zwiazac jakos koniec z koncem, a tu znajda sie jeszcze tacy, ktorym sie Biton nie podoba :lol: Ludzie, modlcie sie zeby Wisla jak najszybciej mogla sobie pozwolic na taki dylemat Biton czy nie, na w ogole rozwazanie zatrudnienia takiego grajka. To bedzie znaczylo, ze jest juz bardzo dobrze w klubie.

wolfy 19.01.2013 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1295355)
Pomijajac, ze ten pomysl jest teraz nierealny to niesamowici sa niektorzy.. W ataku biega paralityk Sikorski, paralityk Boguski i cien pilkarza Genkov,

Poprawka - Boguski nie biega. W ostatnim sparingu nie grał. Liczenie że zagra więcej niż trzy mecze w rundzie jest naiwnością.

gypsy 19.01.2013 20:01

zgadzam się z kolegą nestą... w obecnej sytuacji nie mamy co liczyć nawet na Bitona, więc gdyby mógł ktoś taki do nas przyjść, to byłby cud. można wszystko o nim mówić, ale nikt nie odbierze mu tych wszystkich strzelonych dla nas bramek. Sikorskiego zjadłby na śniadanie, Genkova w obecnej formie również.

piopry 20.01.2013 12:47

http://www.warszawa.sport.pl/sport-w...ml#BoxSportTxt
Dudu Biton do Legii ?

pierdek18 20.01.2013 13:00

Legia się wzmocni jeszcze bardziej jak go wezmie...
U nas cisza ...

KrzychooR 20.01.2013 13:16

Panowie a jak tam Maor wczoraj? Grał? Forme już załapał?

gooro33 20.01.2013 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1295453)
Panowie a jak tam Maor wczoraj? Grał? Forme już załapał?

http://pl.soccerway.com/matches/2013...-club/1286216/

rezerwa

Blaszczu16 20.01.2013 13:41

Mi Dudu kojarzył się zawsze z Maćkiem Żurawskim - ten soczysty i dokładny strzał z dystansu, coś wspaniałego. Tylko Maciek był dynamiczniejszy i był lepiej wyszkolony technicznie, ale Biton miał identyczne uderzenie jak Maciek.

Oby nie poszedł do Legii.

maqz 20.01.2013 13:43

nie zagral
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ie_wszedl.html

cfa 20.01.2013 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1295378)
zgadzam się z kolegą nestą... w obecnej sytuacji nie mamy co liczyć nawet na Bitona, więc gdyby mógł ktoś taki do nas przyjść, to byłby cud. można wszystko o nim mówić, ale nikt nie odbierze mu tych wszystkich strzelonych dla nas bramek. Sikorskiego zjadłby na śniadanie, Genkova w obecnej formie również.

Jak byśmy mieli odpowiednią osobę odpowiedzialną za transfery to o Bitonie byśmy już zapomnieli. Niestety nie wiem czemu ale jakiś trend jest, że lepsze się zamienia na gorsze. Można by napisać, że gorzej być nie może :)

R33 20.01.2013 18:47

http://www.warszawa.sport.pl/sport-w...astycznie.html

Cytat:

Plotki transferowe. Dudu Biton: Byłoby fantastycznie trafić do Legii

Profil facebookowy "Scoutpush" - firmy należącej do menedżera Dudu Dahana - przytacza słowa byłego napastnika Wisły Kraków Izraelczyka Dudu Bitona, który przyznaje, że chciałby trafić do Legii. Izraelski menedżer twierdzi, że Biton ma ofertę m.in. z Łazienkowskiej.

"Legia byłaby dla mnie fantastycznym miejscem przez najbliższe pięć miesięcy. To wielki klub, z wspaniałymi kibicami. W zeszłym roku byłem bardzo zadowolony z pobytu w Krakowie i gdyby mój menadżer uzgodnił odpowiednie warunki finansowe, byłoby świetnie trafić do Legii" - czytamy na profilu "Scoutpush".

25-letni Biton jest wychowankiem Maccabi Hajfa. W poprzednim sezonie został wypożyczony do Wisły z belgijskiego Charleroi i okazał się najlepszym strzelcem krakowskiego klubu. Trafił 16 razy z czego 11 razy w lidze. Pod Wawelem nie został, bo Wisły nie było stać na wykupienie go. W tym sezonie Biton gra w Standardzie Liege, ale jest rezerwowym. W dziesięciu meczach trafił raz - w przegranym 2:4 meczu z FC Brugge.

Legia z zasady nie potwierdza plotek transferowych. Kilka tygodni temu prezes Bogusław Leśnodorski zapowiadał trzy transfery zimą - wskazywał na jednego piłkarza, do przedniej formacji i jednego lub dwóch do obrony. Kilka dni temu warszawski klub podpisał obowiązujący od lata kontrakt z 21-letnim Bartoszem Bereszyńskim. Gdyby Izraelczyk miał trafić do Warszawy, musiałby otrzymać wysoką jak na polskie warunki pensję, a przy Łazienkowskiej ostatnio raczej tnie się koszty, niż wydaje pieniądze.

Jak informuje Dahan, Biton ma ofertę również z rumuńskiego FC Vaslui.

Charlie 20.01.2013 19:03

Będzie mi autentycznie smutno jak go zobacze w Legii. Wiadomo, że to był tylko zwykłym najemnikiem, ale jednak dał nam trochę miłych chwil w ubiegłym sezonie. Znając życie to strzeli więcej bramek w tej rundzie niż Genkov, Sikorski i Garguła razem wzięci.

lorddavy 20.01.2013 21:11

A tymczasem nasza była gwiazda Andraz Kirm rozegrał kolejny bezproduktywny mecz w barwach Groningen zakończony porażką 0-2. Jego obecny bilans to 16 występów i 0 bramek i 0 asyst. Forma jaką czarował u nas jak widzę podtrzymana:lol:

tofik 20.01.2013 21:26

Najważniejsze, że liga nie jest corrupt, bo go gra, a nie siedzi na ławie :)

TymonPRO 20.01.2013 23:03

Byle nie do Legii,niestety takie czasy że nas nie stać nawet na Dudu Bitona,jak Legia go kupi to zrobi świetny interes bo grać potrafi i jest młody

Ledwo do nas wpadł a został najlepszym strzelcem,chyba miał 18 bramek we wszystkich rozgrywkach

Legia spokojnie może mu dać kontrakt w okolicach 350tys € u nas takie kontrakty nie przejdą

Ljuboja + Biton kontra Genkov + Sikorski :(

Wywalili Bednarza i Legia odżyła w każdym aspekcie

Nehiar 20.01.2013 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1295515)

Wywalili Bednarza i Legia odżyła w każdym aspekcie

Przecież Bednarz nie pracował w Legii ? Od czasu zwolnienia przez nas był bezrobotny ...

Lysy 20.01.2013 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1295515)
Byle nie do Legii,niestety takie czasy że nas nie stać nawet na Dudu Bitona,jak Legia go kupi to zrobi świetny interes bo grać potrafi i jest młody

Jeszcze jakby strzelił nam bramkę, to by mnie totalnie dobiło. W sumie to Dudu ma sporo do udowodnienia, zwłaszcza Kaziowi Moskalowi, który wolał miernego Genkova od Bitona.

ooona 21.01.2013 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1295518)
Jeszcze jakby strzelił nam bramkę, to by mnie totalnie dobiło. W sumie to Dudu ma sporo do udowodnienia, zwłaszcza Kaziowi Moskalowi, który wolał miernego Genkova od Bitona.

Jeden i drugi są tak samo mierni. W Liege nie zachwycił, bodaj strzelił aż 1 bramkę. Dla Legii nie będzie żadnym wzmocnieniem, chyba że na ławę. Coś mi się wydaję, że zbytnio gloryfikujemy obu piłakrzy z Izraela. Melikson także we Francji kariery nie zrobi, zobaczycie.

JrQ- 21.01.2013 00:41

Kobieto - po raz drugi Ci piszę - nie znasz się, nie zabieraj głosu...
Żal czytać takie głupoty, naprawdę.

Po czym wnosisz, że Biton jest słaby?

lazy 21.01.2013 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1295522)
Jeden i drugi są tak samo mierni. W Liege nie zachwycił, bodaj strzelił aż 1 bramkę. Dla Legii nie będzie żadnym wzmocnieniem, chyba że na ławę. Coś mi się wydaję, że zbytnio gloryfikujemy obu piłakrzy z Izraela. Melikson także we Francji kariery nie zrobi, zobaczycie.

Ufff....
Od razu mi lepiej. A już się martwiłem...

Charlie 21.01.2013 00:43

Cytat:

Na Moskala ponoć były naciski, żeby wystawiać Genkova, kiedy było jasne, że nie mamy kasy na wykup Dudu. Inna sprawa, że Genkov jak dostał szanse to strzelił gole przeciwko Twente i Standardowi, więc też nie można powiedzieć, żeby nic nie grał. A potem przyszedł Łysy stwierdził, że Wisła nikogo nie wykupi i Biton spuścił z tonu, pomimo, że Probierz na początku dość często po niego sięgał. Jak dla mnie Dudu mieści się w pierwszej piątce napastników, którzy grali u nas w erze Cupiała - za Frankiem, Żurawiem, Kuźbą i Brożkiem.

Lysy 21.01.2013 03:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1295526)
Na Moskala ponoć były naciski, żeby wystawiać Genkova

Trudno powiedzieć czy naciski, czy po prostu uważa(ł) Genkowa za lepszego napastnika. Niespełna miesiąc po objęciu stanowiska pierwszego trenera w Wiśle (Piątek 16.12.2011) , udzielił pamiętnej odpowiedzi na chacie:

Jak Pan widzi pierwsza 11 Wisły gdyby wszyscy byli zdrowi
Cytat:

Pierwotnie napisane przez "Kazimierz Moskal
Pareiko - Jovanović, Czekaj, Bunoza, Diaz - Sobolewski, Wilk - Garguła, Melikson, Iliev - Genkow.

Dlaczego pamiętnej i dlaczego było to aż tak ważne. Z tego co mówił Moskal w ostatnim wywiadzie, to Małecki poczuł się
urażony tym, że Moskal go nie uwzględnił go wtedy w swojej koncepcji i był to moment zapalny, który zapoczątkował niekorzystny splot wydarzeń zakończony odesłaniem Małego do Turcji. Widać było również , że Moskal bardziej cenił wracającego do zdrowia Genkova, niż najlepszego strzelca drużyny. Jak widać Moskal miał koncepcje z jednym napastnikiem zanim przyszedł do nas łysy wąż (bednarz pojawił się tu w marcu 2012) .

MatMario 21.01.2013 09:58

Cytat:

Ale co by Cię dobiło? Że izraelski najemnik strzela nam gola? Że dla Legii? Czy o co chodzi bo nie pojmuje.

Może dobijać gol Frankowskiego, może dobijać gol Baszczyńskigo, Brożka, ale jakiegoś chłopa co był tutaj z rok, coś tam kopał, co miał zarobić to zarobił i poszedł w .... jakoś Cię dotyka?

Charlie 21.01.2013 10:02

Ja nie wątpie, że miał koncepcję z jednym napastnikiem, bo podobną koncepcję miał Maaskant, ale nie było tak, że Biton został przez Moskala posadzony na ławie i nie dostawał żadnych szans na grę - za Kazka dostał 90 minut z Górnikiem, Odense (gol), Polonią i Koroną. Rotacja to normalna sprawa i nawet jeśli w grudniu Moskal stwierdził, że woli Genkova to wcale nie oznaczało, że Dudu jest bez szans na grę. A znaczny regres formy zaliczył dopiero na wiosnę, kiedy już było jasne, że nie zostanei wykupiony.

cfa 21.01.2013 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1295537)
Ja nie wątpie, że miał koncepcję z jednym napastnikiem, bo podobną koncepcję miał Maaskant, ale nie było tak, że Biton został przez Moskala posadzony na ławie i nie dostawał żadnych szans na grę - za Kazka dostał 90 minut z Górnikiem, Odense (gol), Polonią i Koroną. Rotacja to normalna sprawa i nawet jeśli w grudniu Moskal stwierdził, że woli Genkova to wcale nie oznaczało, że Dudu jest bez szans na grę. A znaczny regres formy zaliczył dopiero na wiosnę, kiedy już było jasne, że nie zostanei wykupiony.

Tym samym pokazał jaki to z niego profesjonalny piłkarz. A może po prostu zarżnął się na pilates.

FraMat 21.01.2013 10:50

Cytat:

W sumie to Dudu ma sporo do udowodnienia, zwłaszcza Kaziowi Moskalowi, który wolał miernego Genkova od Bitona.

Myślisz, że Legia z Bitonem w składzie spotka się z Niecieczą z Moskalem jako trenerem? W I lidze czy ekstraklasie?
:>

syryls 21.01.2013 14:09

Dudu to były świetny ruch Legii, zawodnik młody, perspektywiczny, ograny z super umiejętnościami za grosze, widać że w Liege sobie nie poradził co nie umniejsza jego aspektów sportowych. Nawet gdyby pojawił się w Polskiej Lidze jestem pewny że strzeliłby te 7-8 bramek minimum w sezonie. Mam nadzieje że wybierze FC Vaslui choć jest to mało prawdopodobne. Widziałbym go w Wiśle ale na wypożyczeniu jak wcześniej bo wykup mija się z celem po sezonie i tak chciałby odejść z przyczyn finansowych.

westersyl 21.01.2013 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1295553)
Dudu to były świetny ruch Legii, zawodnik młody, perspektywiczny, ograny z super umiejętnościami za grosze, widać że w Liege sobie nie poradził co nie umniejsza jego aspektów sportowych. Nawet gdyby pojawił się w Polskiej Lidze jestem pewny że strzeliłby te 7-8 bramek minimum w sezonie. Mam nadzieje że wybierze FC Vaslui choć jest to mało prawdopodobne. Widziałbym go w Wiśle ale na wypożyczeniu jak wcześniej bo wykup mija się z celem po sezonie i tak chciałby odejść z przyczyn finansowych.

Nie widzę Bitona w Legii, ten gość nie potrafi nic poza lutowaniem na bramkę i robi to bardzo dobrze, technikę strzału ma nie mal perfekcyjną. Sprawa jest prosta w Legii jest Ljuboja, któremu trzeba podawać i to dobrze, czy Biton potrafi podawać ? Nie, Biton nie czuje gry, nie wie kiedy i w jakie miejsce podać piłkę, najczęściej jak już ma piłkę to widzi tylko prostokąt z białym obramowaniem. Co robi Daniel kiedy mu nie podają ? W....ia się... a Biton to jest naprawdę spokojny gość on sobie nie dałby z tym rady. To by się źle skończyło dla Bitona.
Generalnie mam wrażenie że to tylko medialna gierka aby wynegocjować więcej od jakiegoś innego klubu np Vaslui Dahan umieszczał już pilkarzy w Rumuni i jest chyba z tego zadowolony.

ooona 21.01.2013 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1295524)
Kobieto - po raz drugi Ci piszę - nie znasz się, nie zabieraj głosu...
Żal czytać takie głupoty, naprawdę.

Po czym wnosisz, że Biton jest słaby?

Zachowujesz się tak, jakby to było Twoje prywatne forum.
Naucz się "facecie" szanować zdanie innych. Kobiet także, tu nie obowiązuje szariat.
Dla mnie obaj są tak samo słabi jak Ty i ten Twój intelekt.
Bez odbioru!

Lysy 21.01.2013 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1295555)
Nie widzę Bitona w Legii, ten gość nie potrafi nic poza lutowaniem na bramkę i robi to bardzo dobrze, technikę strzału ma nie mal perfekcyjną.

To taki zawodnik któremu nie można zostawić odrobiny wolnego miejsca bo od razu to wykorzysta. Większość goli zdobytych w Wiśle to sam sobie wypracował :) Całkowite przeciwieństwo Genkova , któremu to trzeba idealnie wyłożyć piłkę, a u nas nie ma gości z dobrym kończącym podaniem.

Ljuboja NIESTETY ma obie cechy, potrafi mocno i soczyście uderzyć z dystansu, jak i wystawiać się na pozycje, dlatego nie wierzę, by mógł wygryźć Serba ze składu.. no chyba, że jest przymierzany na jego miejsce, wcale bym się nie obraził :-))

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl