Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

dj_ibutti 08.11.2010 14:49

Ja mam tylko jedno do Małego. To jak sie odezwał do pani z BP... Do GW może mówić co chce, do niej... już nie bardzo.

pcpc 08.11.2010 14:52

Mały ma taki temperamet jeszcze rok dwa i przejdzie

Żmijka 08.11.2010 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 1007375)
Żmijka a to dywagacje prasowe czy Małecki rzeczywiście tak się zachował?

Oczywiście, że się zachował. Jak napisałam tan niżej, stałam centralnie "na lini ognia". Jakieś 2-3m po prawej był rzeczony dziennikarz, jakieś 4m po lewej Małecki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1007452)
Czyli Mały tak z dupy do chłopa skoczył? Ot tak? Nigdy, nigdy nic sie nie dzieje bez przyczyny. TO 1.

Jeśli chodzi o samą sytuację w pt to tak - z dypy do chłopa skoczł. Jak pisze wyżej - stali od siebie jakieś 8m, po czym nagle Małecki się na dziennikarza wydarł. Pretensje miał o coś napisanego przez tego dziennikarza kiedyś/jakoś niedawno chyba.

Zaś jeśli chodzi o dziewczyne to wybacz, nie było to starcie na lini Wisła-Craxa, a dziewczyna tylko zwróciła Małeckiemu uwagę, żeby się tak nie zachowywał. No sorry - BP odpowiada za potrzeganie kopaczy w mediach, ich kotakty z nimi ect. Więc uwaga całkiem słuszna i na miejscu.

akakiusz 08.11.2010 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1007462)
Ja mam tylko jedno do Małego. To jak sie odezwał do pani z BP... Do GW może mówić co chce, do niej... już nie bardzo.

"A ty co się "wtrancasz"? Jesteś za nim?"

Jeśli odezwał się w taki sposób to moim zdaniem nic się nie stało, bez przesady....

Marwell 08.11.2010 14:57

Możemy tak przez kilka dni pisać o PM. Każdy ma swój pogląd na jego zachowanie i nie wyparzony język.
Fakt jest jednak taki ze powinien w pewnych sytuacjach wykazać się większym wyczuciem i kulturą osobistą i nie ma znaczenia czy w stosunku do kobiety czy dziennikarza.

Ela 08.11.2010 14:58

Mały już się nie zmieni.
Taki charakter a dodatkowo słówko "k***a" traktuje jako znak interpunkcyjny.

Jednakże w tym konkretnym wypadku nie bądźmy tacy zasadniczy ;)
Zachowanie samo w sobie karygodne lecz tu akurat zachodzą okoliczności łagodzące :)

Przy kontaktach z pismakami ze szmatławca GW i po meczu w takich a nie innych warunkach każdemu mogą puścić nerwy.
A co dopiero takiej Oazie Spokoju i wyluzowanemu Kwiatu na Tafli Jeziora jakim jest Malecki :D

felipe 08.11.2010 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 1007375)
Żmijka a to dywagacje prasowe czy Małecki rzeczywiście tak się zachował?
Stawianie pomników chłopakowi za bluzganie - to tylko w Polsce.
Piłkarsko - widzę w nim na tle naszej kadry całkiem spory potencjał. Jak na razie niestety rzadko wykorzystywany.i

Przecież Żmijka napisała wyraźnie, że była w centrum wydarzeń... Więc linia obrony pt "pismaki wyolbrzymaiją aferę" odpada.

Generalnie zbyt wielu myli tutaj bycie chłopem z jajami od bycia prostakiem.
Małecki obraził pracownicę naszego Biura Prasowego. Kobietę! Wiślaczkę! Już ten fakt wystarczy by nie traktować go poważnie, a na osoby go broniące patrzeć z zażenowaniem. Ale cóż, różne różni ludzie mają wartości.

yoda79 08.11.2010 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1007470)
Oczywiście, że się zachował. Jak napisałam tan niżej, stałam centralnie "na lini ognia". Jakieś 2-3m po prawej był rzeczony dziennikarz, jakieś 4m po lewej Małecki.

Jeśli chodzi o samą sytuację w pt to tak - z dypy do chłopa skoczł. Jak pisze wyżej - stali od siebie jakieś 8m, po czym nagle Małecki się na dziennikarza wydarł. Pretensje miał o coś napisanego przez tego dziennikarza kiedyś/jakoś niedawno chyba.

Zaś jeśli chodzi o dziewczyne to wybacz, nie było to starcie na lini Wisła-Craxa, a dziewczyna tylko zwróciła Małeckiemu uwagę, żeby się tak nie zachowywał. No sorry - BP odpowiada za potrzeganie kopaczy w mediach, ich kotakty z nimi ect. Więc uwaga całkiem słuszna i na miejscu.

No to z kwiatami powinien się wybrać. Chyba,że jego ego jest już tak przerośnięte,że nie widzi dalej niż czubek nosa.

HEDu 08.11.2010 15:15

Ciekawy komentarz:

Małecki, CO?
14 na 100! (wynik egzaminu gimnazjalnego)

potem sie dziwić czemu tak sie zachowuje. z resztą, najlepsi piłkarze muszą być inteligentni, a tak leci z piłką do przodu, bo nie myśli.

mr_kwolf 08.11.2010 15:31

Mówicie że dobrze zrobił a wg mnie dobrym zachowaniem i to zachowaniem z klasą byłoby jakby powiedział po prostu temu dziennikarzowi że przykro mi ale z kłamcami nie gada i odszedł. Byłoby to zachowanie z klasą a ponadto bardziej by uderzyło tego dziennikarza niż takie zachowanie które paradoksalnie jest na ręke temu dziennikarzowi bo ma chodliwy artykuł do napisania. To nawet lepsze niż normalny pomeczowy wywiad "grało się ciężko, ważne 3 pkt ale od teraz już koncentrujemy się na Legii."

tommiyacht 08.11.2010 15:46

Maly jest jaki jest, ale to jedyny pilkarz we Wisle, ktory robi jakis wiatr, minie kogos 1 na 1, o czy nie mozna powiedziec o Kirmie, Pieti, o Lobo nie wspominam. Tak, wozi czasem glupio ta pilke ale ja wole jak na 20 akcji spieprzy 15 bo duze prawdopodobienstwo ze w tych 5 jest jakas akcja bramkowa. Powiem wam tak, nigdy nie wie co sie ma dopoki sie tego nie straci. Tak wlasnie sobie myslalem o Baszczu i .. byc moze nawet o Zieniu. Chyba kazdy widzial jakie byly dziury jak odeszli.

mr_kwolf 08.11.2010 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1007503)
Maly jest jaki jest, ale to jedyny pilkarz we Wisle, ktory robi jakis wiatr, minie kogos 1 na 1, o czy nie mozna powiedziec o Kirmie, Pieti, o Lobo nie wspominam. Tak, wozi czasem glupio ta pilke ale ja wole jak na 20 akcji spieprzy 15 bo duze prawdopodobienstwo ze w tych 5 jest jakas akcja bramkowa. Powiem wam tak, nigdy nie wie co sie ma dopoki sie tego nie straci. Tak wlasnie sobie myslalem o Baszczu i .. byc moze nawet o Zieniu. Chyba kazdy widzial jakie byly dziury jak odeszli.

A kiedy to Małecki ostatnio zaliczył asyste albo po jego wietrze była jakaś sytuacja? Ile takiej sytuacji było w tym sezonie? Ja tam wole Kirma który gra rozsądnie, wie kiedy zwolnić, wycofać a i tak daje dwie "patelnie" jak w ostatnich derbach (bramka i setka Brożka) niż Małeckiego który niedość że traci mnóstwo piłek to jeszcze mniej jest z tego jakiś sytuacji. O ile w ogóle jakieś są.

QBAS 08.11.2010 15:58

Przecież sprawa w ŻADNYM stopniu nie dotyczy obecnej formy Małego na boisku. Zresztą to również nie działałoby na jego korzyść...

grzybek69 08.11.2010 16:03

Paweł Brożek w kadrze na WKS!!

http://www.90minut.pl/news/139/news1...ecz-z-WKS.html

uzytkownik_forum 08.11.2010 16:19

Jakoś tak myślę, że sa piłkarze, któych postawa klubowa nijak nie przekłada się na grę w Reprze. Takim piłkarzem jest chyba włąśnie Brożinho, który nawet sięgając po koronę Króla niekoniecznie w kadrze robił cokolwiek dobrego. Może inna specyfika, inny poziom, może Wisła zawsze na Niego grała jako ostatniego na szpicy i naturalnie On kończyl starania całej druzyny.Nie wiem, jednak w kadrze zawsze wyglądał na słabszego niz w klubie. Zakładam, że moge sie mylic, i tym razem może być inaczej - nikt nie mówi, że Brożek może nie grać teraz świadomiej, a być może ustawienie Franza i specyfika drużyny akurat mu przypasuje. Różnie bywa. Jednak przykład Lewandowskiego, któy również był takim Brożkiem w Poznaniu, gdzie po transferze został rezerwowym, zmienił środowisko i od razu to zupełnie inny piłkarz, niestety dla Polski gorszy.

Mareq 08.11.2010 17:14

Cytat:

Wole ludzi charakternych, zadziornych i cwaniaków na boisku niz ....eczki.
A ja wole Radka Sobolewskiego. Nie trzeba być ani cwaniakiem ani jechać ....ami na lewo i prawo , żeby nie być cipeczką na boisku.

Małego bardzo cenie za waleczności i ambicję na boisku , ale przywódcą drużyny raczej nie będzie.

Przy okazji.
Z obserwacji postronnego obserwatora wygląda , że atmosfera w zespole odbiega od ideału .
Bogów piłkarskich w Wiśle nie ma , więc aby osiągnąć sukcesy trzeba się skupić na tym żeby 11 osób stanowiło drużynę.

wolfy 08.11.2010 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 1007476)
Przy kontaktach z pismakami ze szmatławca GW i po meczu w takich a nie innych warunkach każdemu mogą puścić nerwy.
A co dopiero takiej Oazie Spokoju i wyluzowanemu Kwiatu na Tafli Jeziora jakim jest Malecki :D

A działo się to w środku Wiśniowego Gaju zawsze Kwitnącej Miłości Bliźniego, dodajmy.

Dla tych twierdzących, że Patryk "psuje atmosferę" - od tego jest kapitan, od tego jest trener, a Żurawski też niemotą nie jest. Nie wiecie, to nie twórzcie jakiś chorych historii.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1007486)
Ciekawy komentarz:

Małecki, CO?
14 na 100! (wynik egzaminu gimnazjalnego)

potem sie dziwić czemu tak sie zachowuje. z resztą, najlepsi piłkarze muszą być inteligentni, a tak leci z piłką do przodu, bo nie myśli.

To nie onet, raz. Dwa - ciesz się, że nie jestem już moderatorem, bo ostro zamulasz takimi postami. FYI - wrzucenie tego posta z forum onetu również świadczy o inteligencji, ale Twojej. Brak krytycyzmu - wiadomo...

EDIT: Zajrzyj jeszcze na forum Cracovii, tam dopiero będziesz miał zajebiste posty. Pewnie jadą też po jego rodzinie, matce. Ulżysz sobie, chłopcze.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 1007574)
A ja wole Radka Sobolewskiego. Nie trzeba być ani cwaniakiem ani jechać ....ami na lewo i prawo , żeby nie być cipeczką na boisku.

A ja cenię obu.

vivez 08.11.2010 22:48

Chętni do osobistego udzielenia nagany, czy też bycia świadkiem 'wspaniałego' zachowania PM mogą stawić się w najbliższą sobotę w niejakim klubie B**e, gdzie chociażby po derbach wyżej wspomniany piłkarz wraz ze strzelcem zwycięskiej bramki 'świetnie' się bawili. Tak btw. skoro Boukhari jest muzułmaninem i podobno nie kłamie, to można by go zapytać, czy też nie spożywa alkoholu podczas clubbingu z koleżkami z drużyny. Powinien powiedzieć prawdę, chyba, że... wiadomo, o co chodzi. Można powiedzieć, że obaj panowie świetnie się dobrali, bo prezentują ten sam poziom na boisku.

picasso 08.11.2010 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vivez (Post 1007790)
Chętni do osobistego udzielenia nagany, czy też bycia świadkiem 'wspaniałego' zachowania PM mogą stawić się w najbliższą sobotę w niejakim klubie B**e, gdzie chociażby po ostatnich derbach wyżej wspomniany piłkarz wraz ze strzelcem zwycięskiej bramki 'świetnie' się bawili. Tak btw. skoro Boukhari jest muzułmaninem i podobno nie kłamie, to można by go zapytać, czy też nie spożywa alkoholu podczas clubbingu z koleżkami z drużyny. Powinien powiedzieć prawdę, chyba, że... wiadomo, o co chodzi. Można powiedzieć, że obaj panowie świetnie się dobrali, bo reprezentują ten sam poziom na boisku.

znam paru muzułmanów i ono oczywiście piją,ale tak żeby allach nie widział.widac tam musi byc wystarczająco ciemno.

Oldpara 09.11.2010 00:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vivez (Post 1007790)
Chętni do osobistego udzielenia nagany, czy też bycia świadkiem 'wspaniałego' zachowania PM mogą stawić się w najbliższą sobotę w niejakim klubie B**e, gdzie chociażby po derbach wyżej wspomniany piłkarz wraz ze strzelcem zwycięskiej bramki 'świetnie' się bawili. Tak btw. skoro Boukhari jest muzułmaninem i podobno nie kłamie, to można by go zapytać, czy też nie spożywa alkoholu podczas clubbingu z koleżkami z drużyny. Powinien powiedzieć prawdę, chyba, że... wiadomo, o co chodzi. Można powiedzieć, że obaj panowie świetnie się dobrali, bo prezentują ten sam poziom na boisku.

No dla mnie to znakomita wiadomość. Jak Mały pije z Boukharim, to znaczy że pogłoski o smrodzie i niesnaskach w szatni pomiędzy Polakami i zaciągiem zagranicznym są grubo przesadzone. Teraz tylko zadbać, żeby nie pili za dużo i będzie ok.

Co do Małeckiego - cóż.... cham, prostak, prymityw i nerwus - ale dla takich też jest miejsce na tym świece :) Należy tylko odpowiednio go traktować, temperować i będzie ok. Ja go lubie i doceniam za pewne cechy, a potępiam za inne.

Nehiar 09.11.2010 01:36

Wszystko fajnie i piknie tylko jedno mi nie pasuje .... po jakiemu oni się dogadują skoro Mały nie zna nawet angielskiego :lol: Więc trudno mi uwierzyć, że razem piją ...

matti123 09.11.2010 02:33

Myslalem ze po Maleckim to splynie. Taki doping powinien go dopingowac a nie wkurzac. Usmiech na twarz strzelic bramke i dopiero wtedy mozna pokazac faka pseudokibicom. Wtedy wszyscy wybaczyliby mu. Obrazac sie odreaogowywac to w przedszkolu albo z kolegami na podworku.

fan01 09.11.2010 08:11

ja mam w dupie czy Małecki umie powiedzieć zdanie bez przekleństwa, napisał test gimnazjalny na 5 czy na 55 procent, dziennikarzy GW wyzywa od kurew czy nie; dopoki mu to nie przeszkadza grać. jak na boisku daje z siebie wszystko i jest jednym z motorow napedowych to niech sobie robi i mowi jak chce.
Rooney to prymityw, wieśniak i idiota, a do tego jeden z najlepszych pilkarzy na swiecie.. tyle, ze jego formie chodzenie na 50 letnie .....i mocno zaszkodzilo

PANDEM0NIUM 09.11.2010 08:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1007449)
Na początek napiszę, że nie znoszę Małeckiego i denerwuje mnie - zarówno jako piłkarz, jak i człowiek.

Niestety jego reakcja była zrozumiała - 90 minut trwał "fanatyczny doping kibiców Cracovii" (tak to określił pismak z "futbol.pl"; http://www.futbol.pl/artykul/95490.html ) skupiony był tylko na nim i jego rodzinie. KAŻDY, będąc w takiej sytuacji, byłby wkurzony. Domyślam się, że oliwy do ognia dolały pytania od przedstawiciela GW i Małecki nie wytrzymał, wyładował się. Rozumiem powyższe komentarze, ale Małecki do bystrzaków nie należy i nie potrafi się bronić kulturalnie lub ironizować. To po prostu prosty człowiek z Suwałk. Jak dla mnie, ta sprawa powinna zakończyć się naganą i przeprosinami.

Sory ale Patryk sam zapracował sobie na opinie wśród kibiców w Polsce. Pokaż mi stadion gdzie nie jest wygwizdywany. Jest dorosły. Powinien ponieść konsekwencje swoich zachowań czyli wiecznych prowokacji, pyskówek, gestów w stronę trybun. Niech się nie dziwi że inni go lżą skoro swoją postawą daje ku temu powody. Ktoś tu napisał że każdy dorośleje i Patryk też...
Mam inne zdanie na ten temat. Czowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nigdy.

Osobna kwestią jest jego postawa piłkarska. Przecież jego gra wygląda następujaco:
Głowa w dół, holowanie piłki, strata...
Głowa w dół, holowanie piłki, niecelne podanie...
Głowa w dół, holowanie piłki, strata, machanie rękami...
Głowa w dół, holowanie piłki, strata, opieprz kolegów...
Chcielibyście pracować w zespole z taką osobą?

Gość nie ma dośrodkowania (te jego baloniki!), strzału, słaby drybling i zaledwie dobrą szybkość. Statystycznie na 10 meczów 2 ma dobre. Ja za nim tęsknić nie będe.

Chrisman 09.11.2010 09:02

dobra wypowiedz upkaXD zgadzam sie w 100%

gigant 09.11.2010 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 1007866)
Wszystko fajnie i piknie tylko jedno mi nie pasuje .... po jakiemu oni się dogadują skoro Mały nie zna nawet angielskiego :lol: Więc trudno mi uwierzyć, że razem piją ...

Akurat do tego żeby razem wypić nie trzeba być poliglotą.

petred 09.11.2010 14:35

Milan Jovanić ten już się poznał na Polkach ;).

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...onsoli//41780/

jeszcze młoda, ale za parę lat hmmm ...

szczebrzeszcz 09.11.2010 17:46

a już brwi nie ma

PS. sorry za komentarz w stylu onetu:D

chudy_TSW 09.11.2010 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez petred (Post 1008013)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...onsoli//41780/

jeszcze młoda, ale za parę lat hmmm ...

a w lewym dolnym rogu czyżby Kowalski % ??:-P:-P:-P:-P:>

zbymak 09.11.2010 17:56

Kto był dzisiaj na treningu widział niezłe spiecie Małeckiego z....

royalmichael 09.11.2010 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chudy_TSW (Post 1008133)
a w lewym dolnym rogu czyżby Kowalski % ??:-P:-P:-P:-P:>

Pewnie podczas gry na konsoli jak wychodził Rooneyem na płytę główną boiska to potknął się o murawę i złapał kontuzję. nie wytrzymał ciśnienia i musiał coś wypić.

Mixu 09.11.2010 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak

No właśnie z kim?

rafkur 09.11.2010 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1008137)

Jak pewnie się każdy domyśla 99% nie było na treningu i nie widziało spięcia Małeckiego z .....
Jeżeli stawiasz pytanie to napisz o kogo chodzi a nie rób jakichś bezsensownych quizów. Dodatkowe teorie spiskowe nie są chyba potrzebne. Już jest dość kwasu. Drugą równie rozsądną możliwością jest podarowanie sobie takiego wpisu jeżeli nie masz zamiaru podzielić się z pospólstwem wiedzą tajemną .

Jaapowy 09.11.2010 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 1008128)
a już brwi nie ma

PS. sorry za komentarz w stylu onetu:D

haha
no i tak niestety bywa w życiu

zbymak 09.11.2010 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1008149)
Jak pewnie się każdy domyśla 99% nie było na treningu i nie widziało spięcia Małeckiego z .....
Jeżeli stawiasz pytanie to napisz o kogo chodzi a nie rób jakichś bezsensownych quizów. Dodatkowe teorie spiskowe nie są chyba potrzebne. Już jest dość kwasu. Drugą równie rozsądną możliwością jest podarowanie sobie takiego wpisu jeżeli nie masz zamiaru podzielić się z pospólstwem wiedzą tajemną .

Dalsza czesc zajscia po meczu derbowym z jednym dziennikarzem

PvD 09.11.2010 18:44

Skoro ten dziennikarz był na treningu Wisły i miałby reprezentować Gazetę Wyborczą to obstawiam śmiecia PJ

zbymak 09.11.2010 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1008159)
Skoro ten dziennikarz był na treningu Wisły i miałby reprezentować Gazetę Wyborczą to obstawiam śmiecia PJ

Zgadza sie .Najgorsze ,ze było to z udziałem dzieciakow z Limanowej

iiYama 09.11.2010 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1008161)
Zgadza sie .Najgorsze ,ze było to z udziałem dzieciakow z Limanowej

Wychowawcy zatkali chociaż szkrabom uszy?

kreseq 09.11.2010 18:53

Gazeta Wyborcza zyje w matrixie :
http://www.sport.pl/sport/1,65025,86...__Gazety_.html

Macie nowego goscia w zarzadzie ? :D

Syn Kangura z 1984 09.11.2010 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1008165)
Gazeta Wyborcza zyje w matrixie :
http://www.sport.pl/sport/1,65025,86...__Gazety_.html

Macie nowego goscia w zarzadzie ? :D

Jak dla mnie to dziennikarzyny z marnego szmatławca przepraszać nie musi, bardziej ucieszyłoby mnie gdyby przeprosił Panią z PB :foch: To tak BTW :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl