![]() |
Llonch mówił gdzieś o miłości do klubu?? Przegapiłem. Ja nie jestem ani zdziwiony ani rozczarowany, tym że zawodnicy od nas odchodzą. Dostawanie pensji raz na ruski rok to nie jest coś o czym marzy zawodowiec (w jakiejkolwiek dziedzinie). Dopóki będziemy mieli problemy z finansowaniem podstawowych spraw to nikt nie będzie entuzjastycznie do nas przychodzić, a nawet jeśli przyjdzie to po jakimś czasie nie będzie chciał zostać u nas kosztem bardziej stabilnej i bezpiecznej oferty.
|
Jeśli ktoś jest choć trochę zaskoczony, że sprawa się rypła na ostatniej prostej to jest po prostu niezwykle naiwny.
Ale i tłumaczenia Dukata idiotyczne: "gdyby Pol chciał więcej kasy, to byśmy mu dali, ale przecież nie chciał" :D |
Cytat:
Lionch jest najemnikiem i to najlepszym jaki moze byc. wychodzi na boisko robi za co mu placa. |
Cytat:
Dukat wspomnial o kwocie za podpis. Jesli dograli warunki i nie bylo mowy o wiekszej kasie za podpis to dlaczego mielismy cos oferowac? |
Janekx dzisiaj wracał ze Słowacji, wiec wie wszystko o kwestii przyczyn rezygnacji Lloncha. Zwłaszcza o zmianie wynegocjowanych warunków.
Llonch dostał po prostu większy hajs w Holandii i tyle. Oczywiście szkoda gościa, bo mozna było negocjować jesienią przedłużenie jak się leczył........szkoda, ale K.... nie dramatyzujmy..... Wkurza wszyskich ciągła przebudowa zespołu, ale taki mamy budżet.... Co do raportu delloitte.... przychody mamy na poziomie 27 mln zł niby razem z kwotami transferowymi tak tylko palcem po wodzie licząc coś mi sie tu nie zgadza bo sumując przychody z C+ biletów i transferów wychodzi mi ok 26-27 mln zł a gdzie sponsorzy pamiątki klubowe etc.? |
Cytat:
- czy te warunki Panu odpowiadają? - jak najbardziej, akceptuję! - ale jak to, my chcieliśmy jeszcze Panu zaproponować odpowiednią kwotę za podpis! |
Cytat:
|
Cytat:
Nasza pozycja negocjacyjna była dramatycznie słaba, to jest oczywiste, nie wiem oczywiście kiedy ktoś popełnił błąd, a nawet czy w ogóle popełnił, bo piłkarza do nowego kontraktu zmusić się nie da, jeśli wyłączymy pomysły typu klub kokosa. Gdyby Dukat powiedział: "nie stać nas było na ten kontrakt, dziękujemy Polowi za grę w Wiśle", wystarczyłoby. Nawet gdyby zakończył na: "mieliśmy uzgodnione warunki kontraktu, w ostatniej chwili wybrał inaczej, jesteśmy zawiedzeni." Ale wychodzenie i rozpaczliwe kłapanie jadaczką ujawniając (nawet przyjmując, że prawdziwe) szczegółowe okoliczności w jakich do tego nie doszło jest żenującym podlizywaniem się kibicom i jeśli tego nie czujesz, to cóż.. Chciałbyś negocjować w przyszłości z kimś, kto tak postępuje? Założysz się, że zaraz Pol lub jego agent wyjdzie i powie, że to Wisła postępowała nie fair? Ja chętnie. Klasa polega też na tym, że czasem wiesz, czego nie mówić. |
Dziwne, że Arsenic podpisał nowy kontrakt..
Nie rozumiem, dlaczego pół roku temu nie chcieli klepnąć Pola czy nawet w wakacje kiedy było wiadomo, że koleś jest dobry... |
Pol to taki typ zawodnika, który nie kalkuje czy ma kontrakt czy go nie ma, czy mu płacą na czas czy nie. Wychodzi na boisko i jeździ na dupie. Ewentualne problemy zostają w szatni czy gdzieś tam schowane już po pierwszym gwizdku. Przynajmniej tak to wygladało okiem kibica. Szkoda, bo takich piłkarzy, z takim sportowym podejściem... naprawdę bardzo cenię...
|
Cytat:
Ivan: Ivan Gonzalez dziękujemy za półtora roku przy Reymonta! Powodzenia w dalszej karierze! Pol: Pol Llonch nie zdecydował się przedłużyć kontraktu z Wisłą To są cytaty z oficjalnego konta tt. Dla mnie to taka dziecinna zagrywka. Konsekwentnie mogli napisać "Nie zdecydowaliśmy się przedłużyć kontaktu z Ivanem." Wg. mnie wygląda to jak zrzucanie odpowiedzialności na kogoś innego, podczas, gdy samemu się zawiniło. |
@thechris
Nie wiem czy aż tak ciężko o takich piłkarzy. Gdy Polonia Warszawa była degradowana i piłkarze nie mieli kasy od kilku dobrych miesięcy to wykręcali rewelacyjny wynik w lidze. Głównie dlatego by się wypromować przyszłym pracodawcom.. Dlatego też - nie liżmy wszystkich po jajkach tylko dlatego że chciało im się wyjść i zagrać dobry mecz. Wykonują jeden z najprzyjemniejszych zawodów na świecie. |
Pytanie co będzie z Rafałem Pietrzakiem. On nie wyglądał źle na przygotowaniach przed sezonem na pozycji... środkowego pomocnika. Stracił sporo czasu przez kontuzje, więc różnie może być, ale może tak jak Llonch był wielką niewiadomą, to może on wypali. Pytanie jednak czy Zagłębie go wykupi.
|
Z Ivanem było wiadomo, ze nie podpiszą, a Lloncha zapowiadano w zeszłym tygodniu jako pewniaka do przedłużenia. Napisali wiec odpowiednio do sytuacji obu zawodnikow
|
Takiego gościa od zapieprzania z jednej strony ciężko będzie znaleźć, ale z drugiej łatwiej o takiego co tylko potrafi zapieprzać niż o takiego co umie kreować, notować asysty czy strzelać gole. Więc trochę dramat, ale Wisła bez niego nie zginie. Moim zdaniem dobrze, że nie chcemy przepłacać przeciętnych piłkarzy.
|
Llonch to był nasz czołowy zawodnik ,ale już się tak nie podniecajcie i nie dramatyzujcie ,bo pewnie wyciągniemy kolejnego z III ligi hiszpańskiej.
Facet w destrukcji mega kozak ,ale gra do przodu to już gorzej dlatego myślę,że znajdziemy kogoś za racjonalne pieniądze. Wyjście na prostą to dla nas priorytet. Zastanawia mnie tylko dlaczego tyle czasu zwlekamy z Cuestą ,bo Basha zostanie patrząc na to,że odszedł Pol. |
Cytat:
Daleki jestem od wychwalania Dukata, bo nie uważam, by był odpowiednią osobą na na stanowisku, które piastuje. W tym momencie jednak nie zauważyłem żadnego podlizywania się. Prostymi słowami przedstawia jak było. Czy mógł odpuścić sobie takie słowa - jasne. |
ja .......ę, ale niektórzy wybielają zarządzik, co on był od asyst? czy od zapierdalania i gryzienia jak wściekły pies? pożałowano na serce i motor tej drużyny, kompromitacja na całej linii, ważne że dla Michałków i Rafałków pieniędzy starczyło, dno dna Pani Sarapata
|
Cytat:
|
Informacja fatalna. Ale Pol pomimo tego, że walczak bulterier etc - liczyć też potrafi :)
Nie ma co się mu dziwić, to my powinniśmy temat załatwić już dawno. Druga sprawa to wierząć w formę negocjacji, że jednak chcieliśmy kwotę rozkładać na raty etc, z kasą jest dalej bardzo krucho i najwazniejsze teraz to dobrze sprzedać Carlitosa. A przyszly sezon na dogranie i wyjście na prostą, chyba ze trafi się znowu jakaś perełka. Kto wie co będzie z Cuestą i Bashą. Żebyśmy tylko nie przesadzili z tą kompleksową wymianą całego zespołu w lecie.... Bo zaraz będziemy łapać kogokolwiek, byleby grał. |
Następny sezon na dogranie i wyjście na prostą... I tak co roku od 7 lat.
|
Robić co sezon rewolucję kadrową to jest nienormalne. Z takim zawodnikiem jak Pol przedłużenie umowy powinno najpóźniej nastąpić w grudniu 2017 r. Przez prawie 2 lata działalności pod szyldem TSu nie zbudowano nawet zalążka drużyny. Sprzedaż 15% akcji klub szumnie zapowiadana od stycznia na wszelkich możliwych forach społecznościowych w tym słynna konferencja, że papiery są wszystkie gotowe i czekają na tłumaczenie to mistrzostwo świata. Sportowo jesteśmy w tym samym miejscu co rok wcześniej, finansowo też nic nie drgnęło.
Teraz mamy burzę wokół klubu i exodus zawodników a w tym momencie Pani Sarpata siedzi cicho szkoda... |
Ale dlaczego nikt nie bierze pod uwagę, że może sam zawodnik nie chciał kontraktu przedłużyć, a wcześniej odwlekał rozmowy kontraktowe? Naprawdę uważacie, że Zarząd i Dyrektorzy nie widzą tego co widzi przeciętny kibic?
|
Z ważnymi zadownikami to się kontrakty przezdłuża ponad pół roku przed wygaśnięciem tak żeby nikt takiego nie podkupił, a my jak zwykle na ostatnią chwilę, a potem jeszcze na koniec podmiana warunków i wielkie z.....o, że
się nie udało. |
W sumie, mogli napuścić panów w krótkich spodenkach, może by Pol uległ presji :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Llonch wybrał ofertę klubu z lepszej ligi, bliżej domu, z duża możliwością wypromowania się. Wydaje mi się że pieniądze nie byly w tym przypadku najważniejsze, więc nawet nie czekal na kontroferte od Wisły. Przyciągał na czas pewnie tez dlatego, że transfer do Holandii zawsze mógł się wysypać. A Wisła była tu opcją rezerwową... Oczywistym jest, że sam zawodnik nie chciał przedłużyć, ewentualnie się mocno wahał. Prawdy się nie dowiemy. Jednak podobnie jak kilka innych osób nie wierzę, że klub zmienił warunki w ostatniej chwili. Zbyt mocno się tym "chwalil" że Llonch dostal wszystko co chciał. |
Być może czekał czy awansujemy do pucharów, bo tam by się jeszcze lepiej mógł wypromować, a tak wybrał ofertę bliżej domu w lepszej lidze
|
Z tymi pucharami jako zachętą dla zawodników to gruba przesada. Jechać na kaukaz żeby odpaść, co to za promocja i zachęta? Prawdziwe puchary zaczynają się od fazy grupowej, no na upartego ostatnią rundą eliminacji. Przecież szansa żebyśmy tam doszli była mała / żadna.
|
Wygląda na to że wielu 'kibicom' wypadałoby przeprosić zarząd. Z ostatnich informacji z TT wynika z Llonch był obserwowany od 10 meczy, i od jakiegoś czasu prowadził negocjacje z WillemII. Wisła była dla niego opcją rezerwową. A zarząd zaufał zawodnikowi że skoro przystał na warunki to podpisze. Pewnie jak zwykle manager miał sporo do powiedzenia, bo większą prowizję ma od premii za podpisanie niż za sam kontrakt.
|
Cytat:
|
@Jova w .... miał tych ofert jak wylądował w 13 zespole ligi holenderskiej... rzeczywiście.
|
Tyle, ze Llonch dostal oferte nowego kontraktu juz przed tym gdy Wisla skorzystala z jednostronego przedluzenia czyli rok temu. Nie podjal rozmow. Kolejna sprawa, ze jesli faktycznie byl obserwowany od 10 meczow to wlasnie te jego ostatnie 10 meczow bylo najlepsze w jego wykonaniu. Wczesniej wcale nie gral jakos oszalamiajaco. Widac, ze traktowal klub tylko jako trampoline.
|
w samej Ekstraklasie pół ligi by go wzięło. Nie musiał mieć ofert z silnych klubów, by mieć ich wiele.
|
Na takim zawodniku jak Llonch powinniśmy budować jedenastkę na najbliższe sezony... ale sprawa została spartolona koncertowo.
|
To już potwierdzone ze źródeł holenderskich: Llonch byl na celowniku Willem II od lutego. Także ta majowa szopka z podpisaniem kontraktu była najpewniej tylko grą na nosie włodarzy Wisły i opcja rezerwowa dla Lloncha.
|
Cytat:
Druga rzecz, to rzekoma zwyżka formy w ostatnich meczach. Przecież to jakieś bajki. Mam odkopać posty, jak rok temu część forum pisała nawet, że Llonch jest lepszy od Cantoro? Bardzo proszę, rozmowa z kwietnia 2017. |
Cytat:
|
No a od kiedy miał być na celowniku? Od dwóch tygodni?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl