![]() |
http://www.pilka.pl/zawodnik,felix-dja,ettien
według tej strony Ettien ma 41 lat. Może dlatego nie było klubu który by go zatrudnił :P I ciekawi mnie jak to sie stało, że jest on bez klubu skoro w 2006 roku podpisał kontrakt do 2011. |
Cytat:
|
Jeżeli to jest tylko prawda, gośc nie jest kulawy albo coś, dobrze zagra jutro w spraingu to go brać natychmiast - może z Tomašem Jiršakiem tworzyć zabójczy duet środkowych pomocników, a jakby się jeszcze udało Gargułę ściągnąc na wiosnę to już w ogóle:D
|
Dobra dobra panowie zeby nie okazalo sie ze Ettien okaze sie dobrym ale to bedzie koniec transferow...
Silanpaa, Gargula(byc moze jeszcze teraz, ale lepiej nie zapeszac) i Ettien ktory mimo 30 lat na karku to wyszkoleniem technicznym przebijal wielu pilkarzy ktorzy tutaj wystepowali. Przypomina mi Uche pod wzgledem umiejetnosci tlyko troszke szybszy od niego. Teraz tylko lewoskrzydlowy i ja jestem naprawde szczesliwym czlowiekiem na ziemi... |
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5258 ciąg dalszy serialu :)
|
Bogowie. Tyle stron tekstu, tylu ekspertów i w znaczącej większości wypisywanie głupot.
To może wytłumaczmy, co stało się w Levante. Klub Levante był ofiarą tragicznego zarządzania, został koszmarnie zadłużony i w efekcie latem roku 2008 klub de facto zbankrutował. Większość zawodników rozwiązało kontrakty z winy klubu. Ale problemy piłkarzy Levante były poważne już rok wcześniej. Klub będąc w tragicznej sytuacji finansowej nie płacił zawodnikom i zapewniał warunki do treningu gorsze niż np. w ŁKS-ie. Piłkarze mieli zaimprowizowaną( bez prawdziwych przyrządów) siłownię w jakiejś klitce, a posiłki klubowe dla oszczędności odbywały się w... McDonaldzie. To wszystko spowodowało, że wielu czołowych piłkarzy Levante odmówiło treningów już w trakcie rundy jesiennej sezonu 2007/2008, co więcej część piłkarzy zwyczajnie uciekła z klubu, jednakże z nadal ważnymi kontraktami nie mogli podjąć pracy w innym klubie. Piłkarze którzy w klubie pozostali również strajkowali, m.in. nie chcieli rozegrać spotkania z Realem Madryt( nie pamiętam, czy spotkanie ostatecznie doszło do skutku). Efektem tego wszystkiego były tragiczne wyniki sportowe klubu i zajęcie ostatniej lokaty w tabeli. Właśnie z takiego klubu przyszedł Descarga i to w pełni tłumaczy czemu nie może dojść do formy. Po prostu jest to zawodnik diablo zaniedbany i podobnie musi się przedstawiać sytuacja Ettiena i dlatego testy tego zawodnika są konieczne. Każdy kto twierdzi inaczej zwyczajnie nie zna się na piłce. |
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5258
Jacek niczym guru... Widziałem go ostatnio na Armii Krajowej po sparingu ze słowakami.. albo jest przepity, albo przepalony...kumpel z Bydgoszczy, z którym szedłem, nie mógł uwierzyć, że to trener bramkarzy Wisły Kraków |
Cytat:
|
mysle ze to juz ostatni gwizdek na dopięcie trasferów, decyzja o zatrudnieniu bramkarza powinna sie rozstrzygnąc w najblizszych dniach. Osobiscie jestem ciekaw tego pana z Levante...swoje lata ma, ale wydaje mi sie ( o ile wszystko sie dobrze potoczy) ze moze byc wzmocnieniem:)
|
CV porównując z ostatnio testowanymi graczami wręcz imponujące.Zwłaszcza te 25 meczów w kadrze WKS.Tylko niestety to co pisze Uran jest prawdą a fakt że jak dobrze wyczytałem był testowany w OFI Kreta i oblał? nie napawa optymizmem.Jeżeli natomiast jest chociażby w przyzwoitej formie fizycznej,zdrowy i w naszym zasiegu finansowym to ja jestem jak najbardziej na tak.
A tak na marginesie to Boateng już nie gra w Beitarze tylko w FC Koeln. |
Cytat:
z tymi bramkarzami to już żenada. niech przyjdzie Silanpaa, pokaże się, jak nie to Hajduch i skończmy już z tym. |
Gdy czytam wywiad z Kazimierskim zamieszczony na stronie oficjalnej to.....cierpnie mi skóra. Wrażenie jest takie że nad tematem wybór bramkarza nikt nie panuje. Trener bramkarzy (czyli jako rozumiem główny decydent w tej sprawie) mówi że od poczatku wiedział że Australijczyk jest słaby (bo szuka klubu), Hajducha którego ma pod nosem widział pierwszy raz dopiero w ostatnim sparingu i nie potrafi na jego temat powiedzieć nic wiecej ponad to co widział w tym meczu, Fina trzeba testować. Za co on kurna bierze kasę? Za to że psuje Pawełka?
Nie chciałbym spekulować ale wygląda na to że Kazimierski prowadzi jakąś wojenkę z Bednarzem (trudno powiedzieć gdzie w tym wszystkim sytuuje się Skorża). Obyśmy tylko nie beknęli za konflikty obu panów w nadchodzącej rundzie. |
Jakby przyszedł Fin i ten Ettien to okienko transferowe można by uznać za w miarę udane. Szkoda tylko że do tej pory Ćwielong wydaje się być większym wzmcocnieniem niż Beto...
|
Ettien to prawy pomocnik a ta pozycja jest całkiem nieźle obsadzona w Wiśle (Boguski,Łobo,Mały).No ale jakby miał grac jak inny ciemnoskóry prawy pomocnik co kiedyś był w Wiśle Kalu Uche to jestem jak najbardziej za !!!
|
Cytat:
|
Ważne jest żeby wszystko równoważyć. Do drużyny powoli wprowadza się młodych chłopaków jak Chrapek czy Leszczak. Na razie to są tylko testy więc nic jescze przesządzony więc poczekajmy będzie kontrakt będzie można dyskutować o formie Ettiena.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Niestety ale poziom absurdu jesli chodzi o bramkarza, przekroczyl granice, ktorej wydaje sie ze przekroczyc nie mozna. Co do pierwszego cytatu - jasne , to czy Fin czy Slowak sa lepsi od Pawelka - ani po statystykach, ani po skrotach ktore byly wrzucane, ani tym bardziej po 1 sparingu stwierdzic nie mozna. I tu przechodzimy do drugiego cytatu - ja co prawda nie widze najmniejszego sensu sprawdzania przynajmniej polowy bramkarzy , ktorych 'testowalismy' ,bo wystarczy zobaczyc gdzie i ile grali a raczej, to ze w ogole praktycznie nie grali, zeby wyrobic sobie o nich opinie - ale ok.Bierzemy takiego cholera wi kogo , kto jest niby za darmo , trza go sprawdzic na zywo bo innej mozliwosci by sie przekonac ze jest slaby - nie ma. Jednak jesli chodzi o Fina i Slowaka to przeciez jest to jakies gigantycznie nieporozumienie by uzalezniac ich transfer od jakiegos nic niewaznego jednego sparingu. Obaj graja w podstawowych skladach 1 ligowych europejskich klubow - ja juz pomijam ze bylo kupe czasu by ich poogladac na zywo(bo jak wiadomo bramkarza szukamy od przynajmniej pol roku) ,ale przeciez do cholery jasnej chyba nie ma problemu by zdobyc plyty DVD z calymi meczami z ostatniej rundy czy nawet calego sezonu ,tak jednego bramkarza jak i drugiego. Usiasc - stracic te 2, 3 , 4 czy 5 dni i je po prostu dokladnie przegladnac.Przeciez wtedy trener posiada pelna wiedze co do wszystkiego co dany bramkarz prezentuje. Po obserwacji jedno meczowej a z tego linka http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5258 wynika ze nikomu w klubie nie chcialo sie niczego ogladac, to jest zwykla zenada do kwadratu a nie profesjonalne podejscie do tematu. Jak czytam jeszcze takiego kwiatka ktory pojawil sie po sparingu Slowaka " W bramce Ružomberoka dość pewnie spisywał się Ľuboš Hajdúch. - Jego postawę w dzisiejszym sparingu uważam za pozytywną. Zastanawiamy się jednak, czy nie popełnił błędu przy bramce dla nas. Na materiale wideo zobaczymy, czy nie powinien wyjść do dośrodkowania Małeckiego. Przyznam również, że bardzo ładnie obronił w drugiej połowie strzał głową Małeckiego. Pierwsze wrażenie jest więc pozytywne. Teraz wszystko zależy od Jacka Bednarza. to choc ze mnie w miare spokojny czlowiek, to normalnie we mnie gotuje. Ja .......e....oni zamiast sprawdzic jak bronil Slowak w lidze, beda sobie powtarzac na video jedna sytuacje ze sparingu czy aby nie popelnil bledu i debatowac o tym - rozumiem ze uzalezniajac od tego czy warto go kupic czy nie. Ja wiem ze nasz klub(jak i wszystkie w naszej lidze) zawsze byl troche ułomny, jesli chodzi o profesjonalne podejscie do biznesu jakim jest pilka nozna, ale przyznam sie bez bicia ze ten cyrk i ta totalna amatorszczyzna, jesli chodzi o zakup bramkarza ,jak dla mnie - nie ma po prostu precedensu. Wytyczylismy zupelnie nowe standardy i nie chodzi mi tu oczywiscie o kwestie finansowe. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Do Hajducha zapewne zaczeto miec watpliwosci po nie do konca udanym meczu z Wisla. Tylko, ze przeciez chyba po to obserwuje sie kogos kilka miesiecy zeby miec generalna opinie na temat jego umiejetnosci, ktora nie bylaby zalezna od jego super meczu w Krakowie czy tez od slabszej dyspozycji.
|
Dobra, co do tego murzyna, którego mamy zamiar testować - jeżeli faktycznie nie dogadał się z Energie Cottbus w kwestiach finansowych, to z nami też się nie dogada.
Ja wiem, że tu zaraz wpadnie nesta i zacznie nam udowadniać, że powinniśmy mu dać nawet i milion euro jeżeli sobie tego zażyczy, ale... Sugeruję nie grzać się specjalnie tą informacją. A tak w ogóle, to gość ma za dobre CV, żeby przychodzić na testy do jakiejkolwiek drużyny polskiej ekstraklasy. Coś jest ewidentnie nie tak. No chyba, że jest on kolejną - po Darku Dudce - ofiarą kryzysu finansowego. Cytat:
Tak tylko gdybam sobie, ale wygląda na to, że to po negocjacjach(a raczej nie po meczu)entuzjazm co do sprowadzenia Słowaka znacznie zmalał. |
Cytat:
A z drugiej strony przepłacamy za polskich zawodników pieniądze, choćby ostatnio Garguła, który w formie z ostatnich dwóch lat nie jest wart 350 tys euro rocznie, ostatnie spotkania w reprezentacji to pokazały Dziwne jest to parcie na to co polskie Łobodziński, Graguła, Niedzielan- za takie pieniądze można by spokojnie sprowadzić zawodników średniej klasy potrafiących grać w piłkę itd... Zobaczcie na czolowe kluby rumuńskie, bułgarskie, ukraińskie... |
Cytat:
|
Cytat:
Tyle ze jak pisalem wczesniej - gdyby to wynikalo z gruntownej obserwacji - ja nie mam nic przeciwko by ani Fin ani Slowak nas nie zasilil , bo nie potrzeba nam kolejnego zawodnika z wysokim kontraktem , ktory nie spelni oczekiwan - tyle ze wyglada na to ze to kolejne kupowanie kota w worku gdzie 1 sparing ma decydowac czy ktos sie nadaje czy nie. W przypadku tego Ettiena to akurat golym okiem widac ze to takie last minute - propozycja ktora pojaiwla sie 'znikad'.Papiery do gry ma - nic tylko dac mu szanse w sparingu, na kilku treniengach i moze , moze uda nam sie za niewielki pieniadz pozyskac na prawde bardzo wartosciowego gracza a moze to podobna 'okazja' , jaka przerobili Legionisci. |
Cytat:
|
A ja niedawno wspominałem żebyśmy pozyskali kogoś z Wybrzeża Kości Słoniowej bo to świetni technicznie piłkarze, afrykańska Brazylia. Oby się sprawdziło bo czuję że po wystawieniu tego Ettiena w środku pomocy moglibyśmy znowu grać bardzo widowiskowo.
Zebrałem mały wywiad i sądzę że Ettien pewnie będzie chciał coś na naszym poziomie płacowym. Jeżeli się zgodzi na motywację to myślę ze jest szansa. Oczywiście może być to zwykły chwyt marketingowy. Najpierw testy znanego gracza, a potem smieszna oferta. Później powiedzą że był dobry ale nie ta półka płacowa:) |
Pogadal Skorza z Bossem i cos sie ruszylo...
|
Piszą że Wisła jest bardzo blisko podpisania kontraktu z Fińskim bramkarzem!niby wczoraj dojechał na zgrupowanie?!
|
muszę to napisać Ettienna transfermakrcie 2,6 mln € brać go
|
Cytat:
|
Ten Ettien kusi ,ale trzeba wiedziec ze przez rok po kontuzji ,oprocz treningów ,nigdzie nei gral.Mieli go zatrudnic w Energie Cottbus i OFI Kreta i odziwo tego nie zrobili ,byl za slaby czy bali sie o kontuzje ? Jesli patrzec na samo nazwisko to powinni go brac bez zmruzenia oka,ale niech mu zrobia najpierw konkretne testy,bo Dawidowskich i Niedzielanów Wisła wiecej nie potrzebuje.
|
Jeśli może biegać to i tak będzie większym wzmocnieniem od Dawidowskiego, może faktycznie Cupiał postanowił troszkę się szarpnąć ? Do Gdańska wkracza Kuchar więc może Cupiał chce rywalizować ? :D
|
no wiesz kuchara majątek wycenia się na 200milionów zł a Cupiała na 5.6 miliarda zł więc w czym ma rywalizować?
|
Jest jeszcze Solorz z Wroclawia... :P
|
no ten ma o 1miliard więcej niż Cupiał
|
Co do Ettiena - nie należy popadać w zachwyt. Gość nie grał prawie rok w zawodową piłkę ( od maja), więc może być kompletnie bez ogrania - jak Niedzielan. Owszem trenował, ale kondycja to nie wszystko. Należy go dobrze sprawdzić.
|
Gdybym byl Cupialem i przeczytal wywiad z Kazimierskim to jutro już Bednarz szukal by nowego trenera bramkarzy, jak taki gosc ma decydowac czy wydać pewnie z 1 mln euro na zawodnika to ja sie nie dziwie że mamy takie dlugi.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl