![]() |
Drużyna w I połowie ustawiona przez Moskala grała strasznie. W drugiej było ciut lepiej ale o ironio przegraliśmy. Dobry mecz Diaza i nie najgorszy Czekaja. Fatalnie Jovanović - tęskniłem do Lameya.
Cóż wychodzi na to, że nie Maskaant był przyczyną poprzednich 0-1 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
:D Forumowe mózgi są na razie w szoku, ale już pewnie myślą nad rozwiązaniem. Uprzedzając fakty - wyjdzie im zmiana trenera. |
Na szybko po tym meczu zmiany jakie nastąpiły za Maaskanta i za Moskala(jeden mecz za mało ale jednak mało szczegółowo)
Maaskant: -gra defensywna -wybicie w dal i czekanie co dalej -gra na bitona -brak mobilizacji Moskal" -gra zrównoważona defensywnie jak i ofensywnie -gra krótko -pressing napewno większy i lepszy niż w przypadku RM -gra z klepy, pierwsza piłka -potrafił zmobilizować w trakcie meczu Podobne aspekty: -brak mobilizacji u zawodników na początku -słaba organizacja obronna, niestety |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Ok, oni nie są decydentami i skoro zarząd uznał, że Maaskant nie jest w stanie poprawić naszej gry, to mieli prawo go zwolnić. Ale w dalszym ciągu nie rozumiem po co to robić na kilka kolejek przed końcem rundy i zastąpić go Moskalem. Namieszali tym w głowach piłkarzom, a sam Moskal namieszał w systemie gry. Wiedział, że coś musi zmienić, ale nie miał żadnego pomysłu. Więc tego przesunę w lewo, tamten pójdzie do środka i może jakoś to będzie. I widzieliśmy dobrze jak było. Nunez i Garguła na skrzydle kompletnie bezradni. Brud klapa. Sądzę, że Maaskant lepiej by to poukładał. Oczywiście dalej graliby słabo, ale lepiej niż po tych zmianach. |
Ja tam różnicy w grze nie widze. Jedyna taka, że Moskal w pierwszej połowie się skompromitował ustawieniem środka pomocy co pokazało że trenerem nigdy nie był i nie będzie. Jednak styl i gra taka jak za Maaskanta, bo jej się nie dało wyeliminować w tak krótkim czasie i nie zrobi tego zresztą Kaziu. Wniosek prosty czy to Kaziu czy Robert i tak byśmy z tym Górnikiem przegrali. Dlatego ja żałuje że Robert do końca rundy nie trenuje bo to on za ich grę powinien się wstydzić i w tej chwili to on powienin się wić jak piskorz przed kamerami tłumacząc się z kolejnej bezstylowej porażki.
|
Cytat:
Spodziewałem się, że dogramy to rundę "zbierając" długą piłkę grające na środkowego napastnika a w zimie dopiero zaczniemy coś zmieniać. |
Cytat:
"Zrealizowalismy załozenia taktyczne i kontrolowalismy grę. Uraz Jaliensa skomplikował nam trochę sytuację ale bylismy zdecydowanie lepsi. Górnik nic nie grał a sędzia nie miał swojego dnia. Ogólnie wszystko zmierza ku dobremu" Tak mniej więcej wyglądałoby to wicie się przed kamerami. |
Cytat:
Ta porażka dobitnie świadczy jak Maaskant zniszczył tą drużynę. Jeszcze wiele uronimy łez zanim Wisła się pozbiera. My powinniśmy zgłosić drużynę do rozgrywek rugby. Tyle bezsensownych podań do tyłu powinno wystarczyć do przyłożenia. |
po pierwsze !!!!!!!!! Maskant by nic nie zmienił panowie.... bo on by uważał po raz enty że zagraliśmy jak Barcelona tyle że zabrakło szczęścia...
tyle mam do powiedzenia! PS: Czekaj do pierwszej 11 zagra kilka takich meczy + nabierze doświadczenia i będzie dobry obrońca na lata ! |
Maaskant powinien być oceniany (zapewne wówczas zwalniany) dopiero po tej rundzie. Patrząc na dzisiejszą grę to dopiero teraz jest bajzel!
Prawdopodobnie dzisiaj przegraliśmy MP ... |
A ja myślę, że gdyby Robert wystawił Czekaja w dwóch ostatnich swoich meczach to by jeszcze pracował w Wiśle.
|
Cytat:
Jovanovic na prawą obronę się nie nadaje... Lepszy jest tam Lamey. A Jovanovicia spróbować na stopera do Czekaja. Bo Diaz regularnie ma kłopoty z trafianiem czysto w piłkę. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Posprzątać ten gnój po Maaskancie będzie ciężko.
Trzeba go było zostawić do zimy, jak pisałem, a w międzyczasie szukać porządnego trenera. Dziesiątki razy pisałem - drużynę buduję się od sztabu szkoleniowego. A myśmy zamienili siekierkę na kijek. Taka prawda. Tak rozp....nej drużyny to dawno nie widziałem. Zdziwię się, jak Maaskant znajdzie zatrudnienie w wyższej klasie rozgrywkowej, niż holenderska II liga. Chyba, że wolfy z FraMatem kupią jakiś klub i go zatrudnią. Oni przecież tacy fachowcy, tak się znają na wszystkim. I chętnie zainwestują kilkadziesiąt milionów Euro, o co tak gardłują... Najłatwiej szastać cudzymi pieniędzmi a potem opowiadać bzdury o podatkach na Cyprze, o których się nie ma zielonego pojęcia. |
Boję się o niektórych Forumowiczów - czytając te posty można dojsc do wniosku, że Maaskant odpowiedzialny jest też za brak orła na koszulce reprezentacji, globalne ocieplenie i zamieszki w Egipcie...
|
Cytat:
Wystarczy, że jest odpowiedzialny za holenderską myśl szkoleniową, którą wdrożył w naszym klubie. |
Cytat:
|
Mimo porazki widać ze druzyna ma potencjał, tylko trzeba konkretnego fachowca który to poukłada.
Z całym szacunkiem dla Moskala, ale od Maaskanta to wiele sie nie rózni. Raz w plecy, raz wygrana, taka bedzie jedo kariera. Jednak dzieki niemu mogliśmy się przekonać w jakiej dupie był Maaskant, jaki z niego marny trener. Kilka przetasowań zrobiło różnice. Nie chodzi mi o róznice w jakości bo takiej nie było tylko w pomysle na gre. Własnie zwykła rotacją Moskal osiągnoł wyższy level niz Maaskant. Dzisaj mogliśmy się przekonać ze gra 7 defensywnymi zawodnikami była błedem. Ten idiotyzm tylko pogłebiał rozkład druzyny. Brak wiary w umiejętności bloku defensywnyego stało sie jego obsesją. Skupienie sie na murowaniu i strach przed utratą bramki, spowodowało olbrzymie upośledzenie ofensywy., Dzisiaj było to doskonale widać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tyle się pisało,że zwolnienia Roberta nie ma sensu bo z takim składem bez kontuzjowanych zawodnikow cudów nie będzie z nowym trenerem i wczorajszy mecz potwierdził, szkoda Roberta bo z nim mogliśmy do zimy zachować szanse na mistrzostwo .
|
Szkoda wspominać Maaskanta, bo z jego taktyką skończyłoby się jak na wiosnę 0-2 albo jeszcze gorzej.
|
Moim zdaniem Maaskant to dobry trener. Ale bez Meliksona i Małeckiego Wisła nei istnnieje.
|
Jeszcze nie dawno co innego pisałeś o Maleckim.
Oj szybko sobie uświadomiliście, że Wisła nie może sobie pozwolić na odejście takich piłkarzy jak Patryk. |
Kiedy ma w końcu wrócić Melikson i Małecki?
|
Cytat:
|
I ja się zupełnie z tym zgadzam
Zawodników trzeba doprowadzić do właściwej formy - część naprawdę jest wysokiej klasy jak na polskie warunki tylko ,że są w katastrofalnej formie bądź kontuzjowani, nauczyć ich odpowiedniej taktyki schematów , część niestety (przy całej sympatii do nich jako ludzi) nadaje się do odstrzału żeby zrobić miejsce na nowych zawodników. |
Dokładnie, pierwsze co powiedzieć do widzenia panu Jaliensowi ( a Kaziu znów uparcie wystawił go do pierwszej 11, po czym wchodzi przypadkowo Czekaj i gra mecz tak dobry o jakim Jaliens może tylko pomarzyć bo jeszcze sie mu taki nie przytrafił w Wiśle) Diaz przy całej sympoatii dla niego też do odstrzału co potwierdza już w kolejnym meczu, Paljić, którego zawsze broniłem ale ostatnio moje zdanie o nim wygląda mniej więcej tak - "z dużej chmury mały deszcz".
|
Cytat:
A żeby nie uciekać od tematu - Maaskant może by nie przegrał tego meczu (a już na pewno by nie zmarnował I połowy na dziwne roszady), ale to oceny jego pracy ani trochę by nie poprawiło. Dobrze, że go nie ma - źle, że zmieniono go na łapu-capu. |
Cytat:
|
Cytat:
Ludzie tym skladem zdobylismy mistrzostwo, wiem ze wtedy inne zespokly graly gorzej, ale jednak. Wiec nie pier... ze grozi nam spadek czy cos podobnego, wroca kontuzjowaniu i wszystko wroci do normy czyli 1-4 miejsce tym skladem....do tego dojdzie trener i bedzie dobrze. Pare miesiecy temu 1/2 forum mowila ze to sklad na faze grupowa LM,a teraz na spadek:rotfl: |
Cytat:
Kluczem w naszej druzynie moze byc dostosowanie pozycji i optymalnej formacji. Tak zeby beszczelnie kazdego wykozystac. Dobry trener to potrafi. Byl pomysł na 4-3-3, szło wszystko w dobrym kierunku az do meczu ze Śląskiem. Strach przed utrata gola, był tak wielki ze graliśmy 3 defensywnymi . To oznaczal najzwyklejsza dziurę . Mały, Kirm, Meleks, Iliev zaczeli sie normalnie gubic. Nigdy nie grali tak głęboko , cofajac się po piłkę, gdy któryś ją już miał to szedł sam do konca. Dzięki takim indywidualnym akcjom zdobywalismy bramki. Pewne było to że jest Tam tylko Biton/Gienek wyłączeni z defensywy. Szkoda ze Maaakant nawet nie spróbował czegos zmienić. Tluklismy tak z każdym, dlatego tak wiele wynikow 0-1. Brama w plecy i robił się problem. Diaz - nie nominalna, Nunez - nie nominalna, Paljic, Bunoza, Iliev, Maly tez . Sobol z Czarkiem sami sobie przeszkadzali. |
Cytat:
W najlepszym przypadku, przy dobrym trenerze będziemy wyglądać jak Śląsk. Bo oni piłkarzy też nie mają jakoś szczególnie lepszych, ale Orest ich poukładał i prezentują jakąś kulturę i taktykę - na naszą ligę starcza jak ulał. Ale już w Europie różne Rapidy będą nas lać, niestety. |
Cytat:
Nic nie jest albo czarne, albo białe. Są jeszcze odcienie szarości. Według mnie wielu forumowiczów popełnia poważny błąd myślowy, próbując szukać powodów obecnej sytuacji tylko w jednym miejscu. Piszą - trener dobry, tylko skład jest na I ligę. Inni - że skład na LM, tylko trener fatalny... Tymczasem to, co się obecnie dzieje w naszym klubie, jest kompilacją wielu czynników i tak po trochu każdy ma rację. Mieliśmy przeciętnego trenera, dalej mamy przeciętnego trenera. Obaj na tym samym poziomie. Zawodników również mamy, jakich mamy - poza 2-3 wyjątkami. Nie są to orły na miarę LM, ale już Mistrzostwo Polski powinno być w zasięgu ich rąk. Że nie wspomnę o zwycięstwach z drużynami pokroju PBB, Górnika czy koleżanek zza Błoń. Czkawką odbija się fatalna polityka transferowa naszego klubu, dziwne, niezrozumiałe decyzje o wysprzedaniu hurtem całego bloku obronnego, brak długofalowej polityki, brak szkolenia młodzieży. Brak sensownego reinwestowania środków finansowych. Do tego dochodzi rozchwianie emocjonalne naszego właściciela i niechęć miasta... Czynników jest wiele i na prawdę nie można jednoznacznie powiedzieć, że winna jest tylko jedna ze stron. Pisałem nie dawno, że Wisła jest kolosem na glinianych nogach i dalej podtrzymuje swoje zdanie. Recepta na dziś? Ha... gdybym ją znał, wysłał bym swoje CV do Cupiała. Ale uważam, że w pierwszej kolejności powinniśmy skupić się na uratowaniu MP... jest jeszcze szansa, mizerna, ale jest. Dlatego na pierwszy ogień zatrudniłbym dobry, uznany sztab szkoleniowy, z udokumentowanymi sukcesami. Nie można pisać, że klubu na to nie stać. Nie stać nas na brak takiego sztabu. A od sztabu wszystko się zaczyna. I musi on mieć minimum te 3 lata czasu. Ponadto uważam, że zatrudnienie dobrych szkoleniowców pozwoliłoby jednoznacznie ustalić, co się tak na prawdę dzieje. Jeśli oni mieli by kłopoty, to oznaczałoby, że faktycznie mamy zawodników na poziomie I ligi. Pozostawienie obecnych szkoleniowców (również Bahra) uznam za sabotaż. Następnie - w miarę posiadanych środków finansowych - zimowe transfery. Nie musi być ich dużo - tu zgadzam się z Valckx`em. Niech będą te dwa, ale jakościowo bardzo dobre. Na prawdę jest w tej drużynie potencjał. I mamy szanse na obronę MP... A w międzyczasie? No cóż... z tego, co wiem, to na razie na rozbudowę infrastruktury nie ma kasy w klubie, a Cupiał niechętnie odda własne tereny pod ten cel. Tu może być pat. Ale zobaczymy. Na razie trzeba stanąć na głowie i obronić MP. |
@willow - rok temu wyciągnęliśmy MP z podobnej sytuacji i po roku jesteśmy praktycznie w takiej samej sytuacji. Troche lepszej, bo gramy w LE.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl