Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

ToTylkoJa 01.06.2010 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 907531)
PS. Oczywiście na gazeta.pl wszystko działa bez zarzutu. Na onecie i legia.com - nie da się oglądać. Profesjonalizm pełną gębą:-D

W sumie to dziwna sprawa. Legia.com, onet i gazetę.pl łączy to, że należą do iti
Dlaczego na gazecie dało się dobrze zrobić, a na dóch pozostałych już nie?
Na szczęście jako mieszkaniec Warszawy mam dostęp do TVN Warszawa i mogłem tam obejrzeć prezentację (konferencję)

Pablooo 01.06.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 907623)
W sumie to dziwna sprawa. Legia.com, onet i gazetę.pl łączy to, że należą do iti
Na szczęście jako mieszkaniec Warszawy mam dostęp do TVN Warszawa i mogłem tam obejrzeć prezentację (konferencję)

Na onecie działało ok (nie tylko u mnie ;) ).
Na legia.com tylko ciągle buforowało.

Neon 01.06.2010 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa
Legia.com, onet i gazetę.pl łączy to, że należą do iti

od kiedy? Myślałem że to Agora.

Jaroo1 01.06.2010 20:04

murray wez usun ten swoj post bo jego przeczytanie grozi dlugotrwalym smiechem :D Nie no nie moge, koles sie zali ze musi 1 500 metrow przebec. Masakra, i to jest nasza gwiazda ligi? Wpierdala 5 czekolad na raz i placze ze musi biegac 600 lub 1500 metrow. Ja nie wiem czy naprawde ci pilkarze sa kalekami. Ciekawe czy sa sprawniejsi od przecietnego czlowieka...

19sebawro06 01.06.2010 20:16

skorza na konferencji mówił ze to jego spełnienie marzeń wrócić do legły po tylu latach
czego nie mówił tego jak pracował u nas ???? dwulicowiec

Donki 01.06.2010 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 907644)
skorza na konferencji mówił ze to jego spełnienie marzeń wrócić do legły po tylu latach
czego nie mówił tego jak pracował u nas ???? dwulicowiec

kto to jest legła ??

Kurde a skąd wiesz że w dziecinstwie nie marzył aby trenować Legie ??

PS: Skorza jak przychodził do Wisły to nie mówił że to jego spełnienie marzen, moze wiec marzeniem było trenowanie Legii .

emj10 01.06.2010 20:23

Grzelak jakby przyszedł na choćby jeden poranny rozruch (~ 5km), jaki miałem na obozach w Bieszczadach, bądź na Mazurach to czekałby go roczny urlop. A standardowy interwał 100m - max + 100m - trucht x 10 powtórzeń oznaczałby dla niego koniec kariery. Juniorzy trenują kilka razy więcej niż taki patałach. W tamtym roku widziałem podczas Warsaw Open jak przy truchcie 10 km/h o mało co nie padał na glebę.

PS.
A co do Dysko-Boto-Polo to sprawdzają się moje opinie o kolejny zaciągach z Bełchatowa.

pawelwislak 01.06.2010 20:34

Ja za "Ległą" dostałem bana więc lepiej zrobić edita jak się da. A co do sytuacji w lidze to czuje że nam się ostro wyrówna my bez wzmocnień Legia kupi coś tu coś tam no w sumie zmiana Urban na Skorża to jednak na lepsze. Amica się osłabi jak stracą Peszko i Lewego to ciężko im będzie znaleźć jakieś gotowe zmiennictwo. A my bez zmian na plus tyle że bez Ba, Alvareza i Jopa tak że u nas kadra po prostu węższa, na Ł0:3 trochę mocniej na Bułgarskiej słabiej to pewno i Dysko-Polonia nas dojdzie w przyszłym roku.

19sebawro06 01.06.2010 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelwislak (Post 907663)
. Amica się osłabi jak stracą Peszko i Lewego to ciężko im będzie znaleźć jakieś gotowe zmiennictwo. A my bez zmian na plus tyle że bez Ba, Alvareza i Jopa tak że u nas kadra po prostu węższa, na Ł0:3 trochę mocniej na Bułgarskiej słabiej to pewno i Dysko-Polonia nas dojdzie w przyszłym roku.

no nie wiem czy lech się osłabi. chodzą słuchy że peszko nie odejdzie a z lewym tez nie wiadomo bo chodzi o prowizje dla niego i jego menago ( 900 tys ojro)
nam kadra skurczy się o 3-4 zawodników. w razie kontuzji (odpukać) nie będzie miał kto grac
nie zapowiada się na transfery wiec będzie ciężko a jeśli jakieś będą to ten sam poziom co ba alvarez i ( BOŻE wybacz) jop

pawelwislak 01.06.2010 21:12

Myślisz że nie sprzedadzą Lewego realnie dla nich to jest ostatnia szansa żeby skasować go na jakieś 4 mln euro ? w zimie będzie warty 1,5mln maks a po sezonie tyle co kontrakt... A co do Peszki jak on ma klauzule 500tysięcy czy ile tam to jak będzie chciał odejść i znajdzie się chętny to nawet okiem nie mrugnie dla niego to jest jeden z ostatnich momentów żeby jeszcze coś zwojować a każdy przeciętny klub na zachodzie może mu z powodzeniem dać ze dwa razy więcej niż dostanie w Lechu, jeśli zostanie to będzie wielki sukces Amici.

ToTylkoJa 01.06.2010 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Neon (Post 907630)
od kiedy? Myślałem że to Agora.

Nie no tak masz rację. Zagalopowałem się:D
Pomyliło mi się z bojkotem 'produktów' iti i agory.

flamengista 01.06.2010 22:26

Nie dziwię się Skorży. Ja też marzę o tym, by trenować Legię...

PS. po moim trenowaniu na Łazienkowskiej byłaby tylko spalona ziemia, posypana solą;-)

wolfy 01.06.2010 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 907774)
Nie dziwię się Skorży. Ja też marzę o tym, by trenować Legię...

PS. po moim trenowaniu na Łazienkowskiej byłaby tylko spalona ziemia, posypana solą;-)

Wyślij CV. Wydaje mi się, że pasujesz jak ulał do planów ITI:)

AYALA 01.06.2010 22:44

Górnik wrócił do ekstraklasy.Ciekawe czy Allianz będzie tak samo z rozmachem jak rok temu wzmacniał drużyne ?

Wojtas 01.06.2010 22:48

Ufff to Maciek zabiera do Warszawy profesjonalny sztab ludzi :)

Jeden gdzie nie przygotowywuje zespolu do sezonu czy to Banik czy Wisla tam zostawia za soba tylko smród

a drugi "rozpracowywacz" .....heh ma szczescie Legia ze nie gra w tym roku w Pucharach :D.

Oxydrene 01.06.2010 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 907788)
Górnik wrócił do ekstraklasy.Ciekawe czy Allianz będzie tak samo z rozmachem jak rok temu wzmacniał drużyne ?

Z całym szacunkiem do nich to powinni zacząć od zapewnienia widzom godziwych warunków do oglądania meczu. Mam na myśli stan i wygląd ich stadionu.

flamengista 02.06.2010 09:49

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,79..._zaplacic.html

Odnoszę wrażenie, że sprawy by nie było gdyby nie postępujący "rozbiór" GKS. Przecież tak postępują wszyscy w naszej lidze, w dodatku są to "zapytania" do menedżera. Ciężko udowodnić klubom, że kaperują piłkarzy - konieczna byłaby współpraca menedżera piłkarza z władzami ekstraklasy, a to oznacza jego śmierć zawodową.

Z GKS odszedł Tosik, Rachwał, Pietrasiak. W kolejce czekają Cetnarski i Nowak. To trzon zespołu, w przyszłym sezonie GKS będzie walczyć o utrzymanie.

Jaroo1 02.06.2010 09:51

A ja bym chciał zeby GKS spadl :P Male miasteczko, malo kibicow. Wolałbym zeby w lidze grały takie kluby jak Pogon czy LKS wtedy kibicowsko liga by zyskala. Juz w tym roku pozytywna zmiana Odra i Piast wylot i Widzew i Gornik awans ale za rok mogloby byc jeszcze fajniej.

Baala 02.06.2010 10:05

Mnie to najbardziej w tym okienku śmieszy Polonia. Mając tyle kasy wydają ja na średniaków z Bełchatowa i czego oni śię spodziewają, walki o mistrzostwo? Skończy sie na środku tabeli miejsca 4-8 i tyle. To troche jak sytuacja po połączeniu Amici z Lechem z dwóch średnich drużyn myśleli że zrobią jedną bardzo dobrą i sie ździwili się że nowy Lech był sportowo na tym samym poziomie co przed połączeniem. Tu będzie tak samo z dwóch średnich drużyn wyjmą najlepszych zawodników i połączą w jeden team i dalej ten team będzie tak samo średni.

FraMat 02.06.2010 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 907623)

do TVN Warszawa ma (NIESTETY) dostęp kazdy kto ma Cyfrę. Ja (NIESTETY) też mam dostęp do tej stacji choć mieszkam w Krakowie. Ale prezentacja (konferencja) jakos mnie nie skusiła

ToTylkoJa 02.06.2010 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 907897)
Mnie to najbardziej w tym okienku śmieszy Polonia. Mając tyle kasy wydają ja na średniaków z Bełchatowa i czego oni śię spodziewają, walki o mistrzostwo? Skończy sie na środku tabeli miejsca 4-8 i tyle.

Myślę tak samo jak Ty. Nie chciałem tego pisać, bo jako kibic Legii mogę i pewnie jestem bardzo nieobiektywny w stosunku do tego klubu. No ale kto to jest Tosik, Rachwał czy Pietrasiak? Są to zwykli szarzy ligowcy, którzy mogą powalczyc o środek tabeli. Bałem się, że Wojciechowski sprowadzi Sadloka, Sobiecha, Kiełba, Glika (piłkarzy juz dobrych i cały czas rozwijający się), jakichś ciekawych zawodników z zagranicy itp. A on wydaje kasę bez żadnego pomysłu. Ten człowiek tak samo jak i Walter nie ma zielonego pojęcia o piłce nożnej.

FraMat to się ciesz, możesz poznać Warszawę bez przyjeżdzania tu :D

bridgeburner 02.06.2010 12:06

http://www.90minut.pl/news/125/news1...e-Francji.html
Szacunek, że im się udało takich sparingpartnerów załatwić
Można/ ba nawet powinno/się smiać ze sposobu zarządzania Legią przez ITI
ale ostatnio trzeba im oddać ,że zmierzają we właściwym kierunku
a takich meczów to im zwyczajnie zazdroszcze
pamietam ile dawały takie sparingi za pierwszej kadencji Kasperczaka

Jaroo1 02.06.2010 12:13

No i co, trzymalismy kciuki zeby Legia nie grala w pucharach bo sie skompromituje, za to zeby Ruch grał a sytuacja zmieni sie o 180 stopni w przeciagu kilku tygodni. To w Legii pod wzgledem sportowym zaczyna dziac sie ok, to oni maja nowego (dobrego jak na Polske trenra), to oni zrobia ciekawe transfery i pozbeda sie szrotu, to oni beda zbierali doswiadczenie w sparingach i to oni zdaje sie juz na pierwsze treningi beda mieli zamknieta ekipe- nic tylko sie przygotowywac na lige, za to w Ruchu same problemy, pewnie zero ciekawych transferow, pewnie beda oslabienia, problemy finansowe, plotki ze ich nawet nie stac na gre w Europie, zapewne mniej barwne przygotowania do sezonu- ale w sumie nawet nie ma o wyliczac. Jesli odejdzie Niedzielan, Sadlok i Sobiech to chyba oni nawet w lidze beda mieli problem zeby zajac miejsce w srodku tabeli.

ToTylkoJa 02.06.2010 12:17

Za czasów Wdowca też mieliśmy mocnych sparingpartnerów przed sezonem (PSG, OM). Nawet wygrywaliśmy z nimi.
A potem i tak było ''tato, tato (Walter) kupa!'

AS82 02.06.2010 12:51

Myślę, że to właściwy człowiek na właściwym miejscu - mówi o nowym trenerze Legii Warszawa, Macieju Skorży napastnik Jagiellonii Białystok, Tomasz Frankowski. Legia w ostatnich dniach dokonała trzech znaczących transferów. We wtorek oficjalnie przedstawiła nowego szkoleniowca. - Tych sprowadzonych z zagranicy piłkarzy nikt nie zna. Może będą gwiazdami ligi, a może nie. Natomiast każdy wie jakie dokonania ma na swoim koncie trener Skorża. Dlatego uważam, że na razie to najlepszy transfer w wykonaniu działaczy z Łazienkowskiej - mówi Frankowski.

- Znam tego szkoleniowca, lubię go i cenię. Myślę, że to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Zresztą wyniki mówią za niego. W Wiśle pokazał, że zna się na tej robocie. A czy wyjdzie mu w Legii? życzę mu jak najlepiej, czyli żeby zajmował trzecie miejsce zaraz po Jagiellonii i Wiśle - zakończył "Franek".:lol:

Coach 02.06.2010 14:25

A co Cie tak bawi ? Szacun dla Franka

Zbychu 02.06.2010 16:09

Tak sie zastanawiam.Ekstraklasa 09/10 już się skonczyła,może by założyć nowy temat albo jakiś inny np sezon ogórkowy między rozgrywkami? :)

flamengista 02.06.2010 18:41

Każdemu normalnemu kibicowi wydawało się, że Skorża przyszedł do Legii, by odzyskać Mistrzostwo Polski dla klubu z Warszawy.

Poniekąd to prawda, okazuje się jednak że zadanie Pana Macieja jest dużo trudniejsze. Powiem szczerze, że jak mu się uda, to pełen szacun:

http://www.weszlo.com/news/5041

:-D

I jeszcze jeden uroczy tekścik z Weszło:

http://www.weszlo.com/news/5040

Cytat:

Kibice Wisły - przynajmniej niektórzy - wkurzyli się na Macieja Skorżę za to, że powiedział, iż praca w Legii to "spełnienie jego marzeń". Niepotrzebnie - w końcu obejmując zespół "Białej Gwiazdy" w 2007 roku stwierdził: - Życie przerosło marzenia.

_ukoL 02.06.2010 19:33

No właśnie już wczoraj wspominałęm to, że "życie przerosło marzenia".

flamengista 02.06.2010 21:13

Po Kokoszce mamy kolejnego miłośnika prawa Webstera:

http://www.90minut.pl/news/125/news1...elchatowa.html

ale pewnie chodzi o wymuszenie transferu do Polonii lub Amiki.

Uran235 02.06.2010 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 908136)
Po Kokoszce mamy kolejnego miłośnika prawa Webstera:

http://www.90minut.pl/news/125/news1...elchatowa.html

ale pewnie chodzi o wymuszenie transferu do Polonii lub Amiki.

Zdaje się, że z Websterem jest ten haczyk, że na jego mocy można odejść tylko do klubu zagranicznego. Cetnarski za granicą- śmiechu warte. Ten chłopak jeszcze nie zdążył dorosnąć do kopania futbolówki po pastwiskach ekstraklasy. W całej karierze w ekstraklasie zaliczył osiem bramek i dziesięć asyst, jego rówieśnicy z Serbii, Ukrainy, Chorwacji itp. zaliczają tyle w jeden sezon. No i mają wywalczone pewne miejsce w wyjściowym składzie swojego klubu.

Wojtas 02.06.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 908166)
Zdaje się, że z Websterem jest ten haczyk, że na jego mocy można odejść tylko do klubu zagranicznego. Cetnarski za granicą- śmiechu warte. Ten chłopak jeszcze nie zdążył dorosnąć do kopania futbolówki po pastwiskach ekstraklasy. W całej karierze w ekstraklasie zaliczył osiem bramek i dziesięć asyst, jego rówieśnicy z Serbii, Ukrainy, Chorwacji itp. zaliczają tyle w jeden sezon. No i mają wywalczone pewne miejsce w wyjściowym składzie swojego klubu.

Tez sie dziwie kiedy ktos Cetnarskiego zalicza do grona lepszych polskich pilkarzy.

Kopacz jakich na peczki po innych ligach,widzialem pare meczow Belchatowa i praktycznie niczym sie nie wyrózniał.
Jak pomysle ze mial by robic kariere za granica i walczyc z innymi o 100 razy lepszym przygotowaniu atletycznym i kondycyjnym ,to niech lepiej nie cuduje tylko przygotowuje sie do nowego sezonu w GKS.

simone 03.06.2010 00:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 908072)
I jeszcze jeden uroczy tekścik z Weszło:

http://www.weszlo.com/news/5040

Urocze to są komentarze pod nim:

Stefan Białas (02.06.2010 09:21:14)
A mi ****a placili srednia krajowa ! i jeszcze zapierdalalem po godzinach udeptywac murawe

Do Stefan Białas (02.06.2010 13:41:19)
Stefan, boś Ty nie trener, ino pierdoła!

Mateusz Borek (02.06.2010 10:45:38)
Jak sądzisz Roman, czy w Niemczech przywiązanie do barw klubowych też tak mało znaczy ?Wiem,że ty na bieżąco czytasz Kickera i powinieneś znać temat.

Roman Kołtoń (02.06.2010 11:40:36)
Dobrze,że pytasz Mati,tak?Właśnie w najnowszym Kickerze jest artykuł na ten temat,ale kakało mi się rozlało,strony skleiły i nic nie wiem,tak?

Bartek Grzelak (02.06.2010 18:17:03)
Ja tam lubię jak piłkarz całuje herb klubu. Na przykład wczoraj na treningu nie założyłem koszulki, więc całowałem herb na piersi Maćka Iwańskiego. Niestety dopiero po jakimś czasie zdałem sobie sprawę, że też nie miał na sobie koszulki. Dziwny ten trening wczoraj był :*

:D

bozar 06.06.2010 11:15

A tutaj ciekawy felieton Andrzeja Iwana o działaniach p.Wojciechowskiego... http://futbolnet.pl/wiadomosci/andrz...wczesny-cupial

Pan Jotka 07.06.2010 10:13

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/sko...wiadomosc.html Złotousty Maciej rozpoczął pompowanie balonika. Jak przypomnę sobie grę Wisełki przez ostatnie dwa lata to nawet grę Interu bym wolał od tego co grała Biała Gwiazda by Skorża.

Jaroo1 07.06.2010 11:58

Tylko w Wisle gral tym co mial... a jak juz dostal Gargule to kontuzjowanego na rok. Do tego ten Wloch pol skladu posłal do szpitala. Ja tam Skorze szanuje. Moze nie jest jeszcze super trenerem ale naprawde dobrze sie zapowiada. Pamietajcie ze on jest mlody i ciagle sie uczy. Za nim juz praca w Groclinie gdzie osiagnal bardzo wiele z przecietnym skladem i wielkie doswiadczenie z pracy w jedneym z najlepszych zespolow w Polsce gdzie presja byla zajebista a chlop musial sobie radzic sam bo jak jest prowadzony nasz klub to widzimy sami. On nawet sie bramkarza nie doprosil wiec jesli w Legii dostanie to czego chce to z tym doswiadczeniem ktore napewne moze juz zaprocentowac moze zrobic bardzo dobry zespol. Oczywiscie na miare kraju i moze faz grupowych LM czy LE bo przeciez nie Barcelony czy Interu. A w tym wywiadzie po prostu zostal wyciagniety za jezyk i to nie on pierwszy porownywal do wielkich zespolow. A poza tym nie powiedzial ze chce zeby bylo blizej "do Barcelony" tylko "do polskiej Barcelony" czyli mial na mysli zachowanie wszelkich poporcji, a Wy juz szukacie dziury w calym ;)

pan Dudi 07.06.2010 12:21

Tylko na czyje żądanie ten Włoch pracował w Wiśle, i kto w listopadzie, czy grudniu ubiegłego roku postawił ultimatum, że jak poleci makaron, to i on odejdzie?

Bramkarza się nie doprosił?

A kto i z czyjego rozkazu decydował o tym, który z nich będzie odstrzelony? Jacek Kazimierski, kolega Skorży. Męczy mnie strasznie ten temat, bo prawda jest taka, że Kasperczak ma bardzo dużo za uszami, ale Skorża ma co najmniej tyle samo. Ani jeden, ani drugi nie jest kryształowo czysty. Piszesz, że osiągnął dużo z Groclinem- fakt, ale wcześniej pracował też w aktualnym Lechu Poznań i po spektakularnych wtopach w fazie grupowej pucharu UEFA... mówił i zachowywał się dokładnie tak samo, jak po wtopach z Wisłą. Wniosek- niczego go one nie nauczyły.

A czepianie się, że ktoś mu zasugerował nazwanie jego nowego klubu "polską Barceloną" czy czymś, to już szukanie na siłę problemu. Niech robi co chce, mówi co chce i pracuje, jak chce. To już nie jest nasza sprawa.

Trenerem uważam, że jest cienkim, a już na pewno warszawska młodzież może powoli pakować walizki, bo boiska pewnie za szybko nie powąchają.

Ciekawi mnie za to jak poradzi sobie ze zmanierowanymi piłkarzami Legii. U nas budowanie autorytetu zakończył porażką. Nie udało się też nauczyć tej drużyny wygrywania, a raczej wpojenia piłkarzom mentalności zwycięzcy (co nie udało się też Kasperczakowi), ciekawe jak poradzi sobie w Legii. Na pewno czeka go bardzo trudne zadanie, ale skoro to spełnienie marzeń, to pewnie warto je podjąć. ;)

Cytat:

On pewnie nigdy nie zjebie pilkarzy chociaz im sie nalezy tylko woli po cichutku porozmawiac.
Mylisz się i to bardzo. Przecież krążyły legendy o darciu się na kopaczy po meczach, czy w przerwach meczy. Problem polegał na tym, że oni nic sobie z tego nie robili, bo po co mają słuchać gościa, którego nie szanują? Polski piłkarz, to bardzo niewdzięczny materiał do pracy, ale skoro już tacy są, to obowiązkiem trenera powinna być umiejętność zapanowania nad nimi.

Co do awansu z Amicą- tak, to był pierwszy polski klub grający na tym szczeblu po reformie. Tylko pytanie, czy ze względu na to, można mu wybaczyć tak skandalicznie słabe mecze jak choćby ten z Rangers? Z resztą sądząc po formie Wisły w europejskich pucharach, tak jak napisałem, nie wyciągnął z tamtej katastrofy żadnych wniosków. ŻADNYCH i stąd moje przeczucie, że i tym razem, za rok, jeśli Legii uda się awansować do pucharów, nie zmieni się nic. No i nie zapominaj, że Terziottiego i Janasa, czyli gości, z którymi skompromitował się w Wiśle, zabrał ze sobą do Legii. Ja wiem, że Paolo zajebiście gra na gitarze, ale specem od przygotowania fizycznego piłkarzy nie jest. Dobrze to świadczy o Skorży? Chyba nie.

No i na koniec- nasze stanowiska, Jaro, różnią się między sobą tym, że ja opieram się na faktach, tym, co się już wydarzyło, a Ty na przypuszczeniach i wierze, że będzie u Skorży lepiej. A jak będzie, to najbliższych kilka lat pokaże.

murray 07.06.2010 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 910029)
Tylko na czyje żądanie ten Włoch pracował w Wiśle, i kto w listopadzie, czy grudniu ubiegłego roku postawił ultimatum, że jak poleci makaron, to i on odejdzie?

Bramkarza się nie doprosił?

A kto i z czyjego rozkazu decydował o tym, który z nich będzie odstrzelony? Jacek Kazimierski, kolega Skorży. Męczy mnie strasznie ten temat, bo prawda jest taka, że Kasperczak ma bardzo dużo za uszami, ale Skorża ma co najmniej tyle samo. Ani jeden, ani drugi nie jest kryształowo czysty. Piszesz, że osiągnął dużo z Groclinem- fakt, ale wcześniej pracował też w aktualnym Lechu Poznań i po spektakularnych wtopach w fazie grupowej pucharu UEFA... mówił i zachowywał się dokładnie tak samo, jak po wtopach z Wisłą. Wniosek- niczego go one nie nauczyły.

A czepianie się, że ktoś mu zasugerował nazwanie jego nowego klubu "polską Barceloną" czy czymś, to już szukanie na siłę problemu. Niech robi co chce, mówi co chce i pracuje, jak chce. To już nie jest nasza sprawa.

Trenerem uważam, że jest cienkim, a już na pewno warszawska młodzież może powoli pakować walizki, bo boiska pewnie za szybko nie powąchają.

Zgadzam się ze wszystkim poza ostatnim zdaniem. Może nie jest cienkim, tylko że w odpowiednich momentach, kiedy jest ogromna presja Skorża ustawia drużynę nie tyle defensywnie co pasywnie i przez to nie było wyników w europejskich pucharach.

Jaroo1 07.06.2010 12:32

Tylko ze wlasnie z ta Amica z tego co pamietam to byl jak to sie mowi historyczny awans do PUEFA- chyba to byl pierwszy polski klub ktory wszedl do fazy grupowej tych rozgrywek po ich modernizacji. A ze w grupie dostal baty to chyba nie dziwne, w Amice jakich mial kopaczy.
Z Wlochem i Kazimierskim mysle ze to jest taki sam problem Skorzy jak Cupiala. Oni maja zlych doradcow. Nie wiem czy Kazimierski mial jakas niepisana umowe z Pawełkiem ale to odsylanie 20 bramkarzy po testach to bylo wrecz niewyobrazalne- a chyba czesto bylo tak ze to wlasnie Kazimierski na sile odradzal Skorzy zatrudnianie danego bramkarza (?). Z Wlochem no coz, myslal ze bedzie dobrze, podjaral sie, a tu pol skladu szpital :D Mozna miec pretensje ze sobie zle wspolpracownikow dobiera ale jakby nie patrzec wlasnie oni mu pomogli w tym zeby ten ostatni rok pracy w Wisle wygladal tragicznie. Dla mnie koles sie rozwija i za kilka lat bedzie naprawde jak na rynek Polski bardzo dobrym trenerem. Chociaz naprawde ma jeden problem ze nie ma jaj... nie ma takiej charyzmy do pracy co Smuda. On pewnie nigdy nie zjebie pilkarzy chociaz im sie nalezy tylko woli po cichutku porozmawiac. Jak jest porazka to wybiela kopaczy i bierze wine na siebie. Jak tego nie zmieni to go po kilku latach pracy kopacze nie beda szanowali bo go pozbadna i bedzie tak jak w Wisle. Ale zobaczymy, zycie toczy sie dalej, Skorza ma 38 lat wiec jesli chodzi o trenerke to jeszcze mlody wiek.

1q2 07.06.2010 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 910029)
. Problem polegał na tym, że oni nic sobie z tego nie robili, bo po co mają słuchać gościa, którego nie szanują? Polski piłkarz, to bardzo niewdzięczny materiał do pracy, ale skoro już tacy są, to obowiązkiem trenera powinna być umiejętność zapanowania nad nimi.

Tylko ja się boje że tu by i Mourinho przyszedł i nic nie zdziałał.Problemem jest to że u nas trener ma słabą pozycję.Generalnie to powinno wyglądać tak że przychodzi trener i jest drugi po Bogu.Widzi że jakaś grupa się opierdala, ktoś tam jątrzy -- daje ostrzeżenie jak nie pomaga to ława/2 zespół/wylot - ktoś mu nie pasuje do koncepcji...dziękujemy a klub szuka takiego co pasuje
Tak się robi zespół - Tak robi Mourinho ale żeby S/F nie było, tak zrobił Petrescu w Unirei - Za niewielkie pieniądze kombinował, zostawiał tych co w ogień za nim by poszli, pozbywał się tych którzy nie spełniali oczekiwań - w 1.5 roku przemeblował zespół i zaraz potem zdobył mistrza.

U nas niestety to jest tak że Skorża,Kasperczak czy kto tam będzie - są skazani na tych samych grajków - zrobi czystkę to przyjdzie mu grac juniorami - wyników oczywiście nie będzie i wylot.

Oczywiście zawodnik powinien szanować trenera ale musi tez wiedzieć że trener jest zdecydowanie nad nim w hierarchii i też trener musi mieć możliwość prowadzenia autonomicznej polityki

Co oczywiście nie zmienia faktu że tez oceniam Skorżę jako przeciętnego trenera, a czy w Legii mu się powiedzie?Na krótki dystans - całkiem możliwe i w żadnym stopniu nie przekreślam szans Legii na mistrza w przyszłym roku - natomiast im dalej w las, tym może być gorzej - tak jak to było u nas.
To jest też pytanie czy ITI da mu autonomię i czy Skorża przeanalizował błędy które u nas popełniał.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl