Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

szprotson 20.11.2014 11:01

ale czy kasa zamrożona przez UEFA = Kasa na koncie w banku oprocentowanym by pieniadz nie tracił na wartości, czy po prostu gdzies sobie leży 7 stówek ojro i czeka ?

Imho taka bańka euro nawet dla chłopa który ma przejsciowe problemy nie powinna być problemem.

Kurz 20.11.2014 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1382665)
ale czy kasa zamrożona przez UEFA = Kasa na koncie w banku oprocentowanym by pieniadz nie tracił na wartości, czy po prostu gdzies sobie leży 7 stówek ojro i czeka ?

Imho taka bańka euro nawet dla chłopa który ma przejsciowe problemy nie powinna być problemem.

Nie wiemy czy ciągle czeka. Klub chyba czynił starania, aby "uwolnić" te pieniądze.

Jest jeszcze jedna smutna kwestia. Nasz prezes wspominał o tym, że mamy 12-15 mln długu. Ciekaw jestem czy brał pod uwagę pieniądze na przykład dla Genkowa.

silver03 20.11.2014 13:56

Teraz jak BC nie sypnie kasą to chyba w nowym sezonie spotykamy się na I lidze... czarno to wszystko widzę :(

szprotson 20.11.2014 14:07

klub dał teraz w ofercie bluzy za 270 zł :)

jeśli to jest akcja mająca na celu wyciągnięcie nas z długów to szapo ba dla autora

Kocur 20.11.2014 14:12

Nie mogę tego pojąć...

Korzysta się z usług zewnętrznego konsultanta (Manadziara) i w umowie jest napisane: 30% kwoty transakcji dla konsultanta. Więc do ....y nędzy jak transakcja dochodzi do skutku to płacę te 30% i mam święty spokój.

Coraz bardziej widać kto rządził naszym klubem przez ostatnie "n" lat ... :/

Kaan 20.11.2014 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1382665)

UEFA zamroziła wypłatę a nie konkretna gotówkę. Tzn. tą kasę sprzed 2 lat, która miała być przelana dla Wisły trafiła do innego klubu, a dla Wisły została jedynie zarezerwowana wypłata przy słusznym założeniu, ze w chwili wypłaty UEFA będzie wypłacalna. Czyli 700 E UEFA obracało a nie trzymało na koncie.

Pomoc Cupiała, jeżeli takowa będzie, uratuje nas przed degradacją ale nie zmieni wypłacalności klubu czy zbytnio wielkości długu. Aby coś się ruszyło z punktu widzenia kibica, czyli np. transfery to morze gotówki musiałoby być wpompowane. Realnie? Tylko nowy właściciel/udziałowiec spełniłby ten warunek o ile miałby ambicje jak Boguś na początku bycia właścicielem.

Mati_ 20.11.2014 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1382690)
Nie mogę tego pojąć...

Korzysta się z usług zewnętrznego konsultanta (Manadziara) i w umowie jest napisane: 30% kwoty transakcji dla konsultanta. Więc do ....y nędzy jak transakcja dochodzi do skutku to płacę te 30% i mam święty spokój.

Kto był wtedy prezesem?

Kocur 20.11.2014 14:31

Kapka albo Basałaj - nie jestem pewien za kadencji którego Mandziara wniósł ten pozew.

Pan Jotka 20.11.2014 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1382689)
klub dał teraz w ofercie bluzy za 270 zł :)

jeśli to jest akcja mająca na celu wyciągnięcie nas z długów to szapo ba dla autora

Napisane jest, że kupujesz jak chcesz się wyróżnić :) Bluza za 270 zeta zdecydowanie wyróżnia!!! ;-)

szprotson 20.11.2014 14:43

no w sumie coś w tym jest .... :einstein:
niemniej jednak trzeba nam około 11 112 kibiców którzy chcą się wyróżnić i zakupią bluzę by spłacić mende

AntyMod 20.11.2014 15:06

Cytat:

Nie mogę tego pojąć...

i dlatego wlasnie nigdy nie gralismy ani nie bedziemy grac w LM ... Cupial byl i troche wciaz jest dojna krowa ( dla mnie to to samo co FRAJER ) dla cwaniaczkow ktorzy go omotali a i ON trzymal sie ich kurczowo , wiec efekt jest jaki jest ...chytry traci 2 x - zapamietajcie to sobie .... i nawet jesli naprawde dojdzie do degradacji to wspolczuje 95 % ludzi na tym forum i stadionie .....wiekszosc nie ma pojecia jak bylo przed era Cupiala .... przegladnijcie archiwum - Wisla naprawde przed 97 rokiem byla slaba i grala lige nizej , to dla wiekszosci niezly Matrix i naprawde wspolczuje im tego wstrzasu ...to musialo sie tak skonczyc ... tylko LetFootballWin potrafi z dlugu szacowanego ponoc na 300-400 mln wobec ITI - nagle w momencie zejsc do kilku lub kilkunastu ... ale pacynki Kulczyka ktorzy teraz zadza 7 moga - da sie ? da sie ....

szprotson 20.11.2014 15:13

omotali ?
jak jest układ to kazda ze stron ma korzyści.

letfootballwin ? cóż to jest za twór że ma jakieś długi względem iti ? brzmi jak jakis internetowy bukmacher ?

Lukasz 20.11.2014 16:42

Cytat:

Nie mogę tego pojąć...

Jeśli masz jasno powiedziane ze to jest 30%. Jesli nie, albo masz prowizję od prowizji albo kilka umów i każda ma prowizję to jest juz problem. Dwa, cięzko mandziarę nazwać konsulantem. Kosowski nazywał go 'pseudo-agentem' myślącym tylko o sobie. Wisienka na torcie - cytat z dziś,

Cytat:

Nie mam wiedzy, czy teraz będzie klubowi ciężko znaleźć taką kwotę, czy nie.(...) A te dwa procesy nie są ostatnie.
Cięzko to nazwać inaczej jak nie kpiną. Nie wiem co też ma na myśli mówiąc iż nie są ostanie (to że będą następne czy że nei są pierwsze*)

---

Chciałbym też troche poddać pod dyskusje zdanie z http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=29672 :
Cytat:

Później Wiśle udało się odblokować część tej kwoty, o czym w lutym tego roku mówił ówczesny prezes Jacek Bednarz, nie poinformował jednak wówczas dokładnie o jaką sumę chodzi.
Tutaj na sport.pl jest:
Cytat:

Wisła od początku kwestionowała żądania Mandziary. Według słów Bednarza odzyskała już 3/4 zablokowanej sumy. Zostało więc około 175 tys. euro, czyli obecnie ponad 700 tys. zł.
Edit:
Wisła na onecie: "Jak Bogusław Cupiał popłynął na Wiśle" http://biznes.onet.pl/jak-boguslaw-c...,1,prasa-detal

Edit2:
* juz mam: "tocza się trzy inne sprawy przeciwko klubowi z powództwa Mandziary, który domaga się kolejnych trzystu tysięcy"

christof20 20.11.2014 17:12

A czy przypadkiem ten domniemany dług wobec Mandziary nie ulega niedługo przedawnieniu ? W końcu ciągnie się to od 2005 roku.
Art.125 k.c. - Termin przedawnienia - 10 lat: wszystkie roszczenia stwierdzone prawomocnym orzeczeniem sądu lub innego organu powołanego do rozpoznawania spraw danego rodzaju albo orzeczeniem sądu polubownego, ugodą zawartą przed sądem albo przed sądem polubownym, poza roszczeniami okresowymi należnymi w przyszłości.

Wie ktoś, czy ten artykuł ma tutaj zastosowanie ? Jeśli tak, to Mandziara będzie teraz robił wszystko, żeby tą kasę od klubu wydoić.

szorstki 20.11.2014 18:16

10 lat od prawomocnego wyroku sądowego.
Zdąży (o ile będzie z czego ściągać)

Krav 21.11.2014 08:30

niech ktoś mi wytłumaczy, bo nie wiem czy dobrze rozumiem:

przegraliśmy z Mandziarą - mamy mu zapłacić 700 k euro + odsetki (23 k euro). Z tego UEFA na poczet tej sprawy zamroziła nam 700 k euro za udział w pucharach i z tego de facto on zostanie spłacony ? Czy z bieżącej kasy mamy spłacić tylko odsetki ? Bo kasy od UEFY fizycznie nie mieliśmy ? Bo tak na prawdę to pismaki robią chyba raban niewspółmierny do sytuacji, w relacjacj na ten temat można wyczuć, że oto dostaliśmy kolejny cios i do bieżącego zadłużenia dochodzą nam 3 duże bańki. A tak de facto nie jest ?

I kolejna rzecz - mamy z nim kolejną sprawę, tym razem na 300 k euro. Rozumiem, że w przypadku przegranej, musielibyśmy ją spłacić z bieżącego budżetu ? Nie ma nic "zamrożonego" ?

EDIT: dzięki Kaan, rozjaśniłeś

Kaan 21.11.2014 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1382760)
niech ktoś mi wytłumaczy, bo nie wiem czy dobrze rozumiem:

przegraliśmy z Mandziarą - mamy mu zapłacić 700 k euro + odsetki (23 k euro). Z tego UEFA na poczet tej sprawy zamroziła nam 700 k euro za udział w pucharach i z tego de facto on zostanie spłacony ? Czy z bieżącej kasy mamy spłacić tylko odsetki ? Bo kasy od UEFY fizycznie nie mieliśmy ? Bo tak na prawdę to pismaki robią chyba raban niewspółmierny do sytuacji, w relacjacj na ten temat można wyczuć, że oto dostaliśmy kolejny cios i do bieżącego zadłużenia dochodzą nam 3 duże bańki. A tak de facto nie jest ?

I kolejna rzecz - mamy z nim kolejną sprawę, tym razem na 300 k euro. Rozumiem, że w przypadku przegranej, musielibyśmy ją spłacić z bieżącego budżetu ? Nie ma nic "zamrożonego" ?

UEFA zamroziła nam 700 k E na poczet ew. przegranej sprawy, natomiast wg tego co mówił Łysy część pieniędzy udało mu się "odblokować" - pytanie ile to było kasy i czy faktycznie doszło do przekazania gotówki. Zatem na poczet przegranej sprawy Wisła musi fizycznie znaleźć na odsetki i brakującą kwotę do 700 k E czyli to co ewentualnie dostała od UEFY.

Co do drugiego pytania to tak dokładnie jest.

FraMat 21.11.2014 11:53

Oj tam... to niech Wisła spłaci Mandziarę sprzedając mu jakiś procencik w akcjach Wisły SA. Jako udziałowiec nie będzie już się z swoją firmą tak szarpał
:cenzura:

siemstein 21.11.2014 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1382791)
Oj tam... to niech Wisła spłaci Mandziarę sprzedając mu jakiś procencik w akcjach Wisły SA. Jako udziałowiec nie będzie już się z swoją firmą tak szarpał
:cenzura:

To już lepiej niech Cupiał sprzeda część akcji kibicom, tak jak to było z Glasgow Rangers na przykład. Fani mieliby większe możliwości decyzyjne no i przede wszystkim załataliby częściowo budżet. Chyba wszystkim byłoby to na rękę

tommiyacht 21.11.2014 12:22

z SKWK na czele... (?)

element 21.11.2014 12:22

Kibice Glasgow Rangers przychodzili na stadion w 4 lidze w sile 50.0000 widzów, co Ty porównujesz? tam jest inna mentalność i realna miłość do klubu, u nas to w większości pokazówka i kibicowanie Legii raz w roku.

Ilu kibiców Wisły wpłaciło pieniądze na Akademię Piłkarską Wisły? ilu wpłaciło na renowację grobu Henryka Reymana? ilu wpłaciło na budowę muzeum Wisły Kraków? to jest kpina.. gdyby nie pomoc SKWK i osób prywatnych ani renowacji grobu ani planów z muzeum by nie było.. a Ty chcesz wykupować część akcji.

U nas jedynie na forum jest duża wrzawa, w ch.uj wpisów, tysiące zarejestrowanych użytkowników, ale jak przychodzi dać coś od siebie Wiśle to 90% z tego grona milczy.

Zdrowia dla Cupiała.

siemstein 21.11.2014 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1382797)
z SKWK na czele... (?)

mam nadzieję, że nie.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1382798)
Kibice Glasgow Rangers przychodzili na stadion w 4 lidze w sile 50.0000 widzów, co Ty porównujesz? tam jest inna mentalność i realna miłość do klubu, u nas to w większości pokazówka i kibicowanie Legii raz w roku.

Ilu kibiców Wisły wpłaciło pieniądze na Akademię Piłkarską Wisły? ilu wpłaciło na renowację grobu Henryka Reymana? ilu wpłaciło na budowę muzeum Wisły Kraków? to jest kpina.. gdyby nie pomoc SKWK i osób prywatnych ani renowacji grobu ani planów z muzeum by nie było.. a Ty chcesz wykupować część akcji.

U nas jedynie na forum jest duża wrzawa, w ch.uj wpisów, tysiące zarejestrowanych użytkowników, ale jak przychodzi dać coś od siebie Wiśle to 90% z tego grona milczy.

Zdrowia dla Cupiała.

Po pierwsze, akademia, grób, muzemu, to nie majątek Wisła Kraków S.A., a o tej spółce mówię.

Po drugie, gdyby nie SKWK i bezsensowny protest, Wisła nie miałaby takich problemów jakie ma teraz. Łaskę zrobili, że przerwali protest, podwyższyli ceny biletów, a o czymś takim jak krzywa Laffera pojęcia nie mają. Teraz widać po frekwencji co to dało. Podstawowe ekonomiczne procesy powinny być znane tym tępakom, ale pewnie Ci, którzy to wymyślili podstawówki nawet nie skończyli, skoro tego nie znają.

ociec Ciemka 21.11.2014 14:04

"O ileż mocniejsze było w młodości dążenie do tego, aby samemu zabłysnąć, niż by ujrzeć coś w jasnym świetle"

Pomnij na to kolego od Laffera.

I zważ też, że z Bednarzem Wisły S.A. pewnie już by nie było.

Viper 21.11.2014 14:16

Niestety nie ma co się spodziewać jakiejś większej akcji opd kibiców, kiedy pomiędzy piknikami a kumatymi panują antagonizmy. Jedna strona bez podstawie wyzywa drugą i odwrotnie. Wisła ma naprawdę wiele kibiców, niestety w ostatnich latach wizerunek kibica ucierpiał. Słusznie, niesłusznie jeden wuj to jest fakt. I zanim SKWK zabierze się za zarządzanie klubem, powinna rozwiązać problemy kibiców i ich zjednoczyć, wszystkich.

siemstein 21.11.2014 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1382815)
"O ileż mocniejsze było w młodości dążenie do tego, aby samemu zabłysnąć, niż by ujrzeć coś w jasnym świetle"

Pomnij na to kolego od Laffera.

I zważ też, że z Bednarzem Wisły S.A. pewnie już by nie było.

Szkoda, że SKWK nie zabłysnęło...

szprotson 21.11.2014 15:18

i znowu sie zaczyna love song from halina

skwk/bednarz/skwk/bednarz

Było mineło na .... drążyć?
A co do opcji kupna części klubu pomysł zarówno wspaniały i nierealny. Dlaczego nierealny opisał element bardzo dosadnie. A kolega einstein czy inny brumsztein niech zważy na to że Wisła Kraków to nie tylko spółka, tylko spóścizna pokoleń w skład którego wchodzi m.in akademia i muzeum.

siemstein 21.11.2014 15:51

Wszystko rozumiem, ale mówimy o problemach nie całej Wisły, a tylko Wisła S.A. Może i pomysł nierealny, ale ja tylko rzuciłem hasło w odpowiedzi na komentarz o sprzedaży jakiegoś procenta udziałów Mandziarze w zamian za zrezygnowanie z długu i zaczęła się napinka

ociec Ciemka 21.11.2014 16:05

siemstein

Masz jakiś kompleks na punkcie SKWK?

siemstein 21.11.2014 16:09

Nie, po prostu wyrażam swoje zdanie. Mogę?

muerte 21.11.2014 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1382792)
To już lepiej niech Cupiał sprzeda część akcji kibicom, tak jak to było z Glasgow Rangers na przykład. Fani mieliby większe możliwości decyzyjne no i przede wszystkim załataliby częściowo budżet. Chyba wszystkim byłoby to na rękę

Tym, którzy nie potrafią nawet 10 złotych wpłacić na Akademię Wisły?

siemstein 21.11.2014 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez muerte (Post 1382835)
Tym, którzy nie potrafią nawet 10 złotych wpłacić na Akademię Wisły?

Nie generalizujmy, nie wszyscy skąpią groszem.

Lukasz 21.11.2014 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1382824)
(...) Wisła Kraków to nie tylko spółka, tylko spóścizna pokoleń w skład którego wchodzi m.in akademia i muzeum.

No ale pora spojrzec trzeźwo na obecny problem. Jak się klub nie wyliże to będziemy przez nastepne kilka lat żywić się historią tak jak dziś Ruskie ropą i gazem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1382824)
Było mineło na .... drążyć?

Warto się zastanowić czu kibice którzy zajmują się promowaniem własnych interesów, działalnością polityczną i akcjami charytatywnymi zajmują się tym czymzajmować się powinni. Jaśniej rzecz biorąc, czy promocja kandydata Jarosława Wójcika, marsz niepodległości czy biblioteka na Ukranie są sprawami które wpisują się w jego statut? Czy to są sprawy które w obecnej sytuacji powinny byc piorytetem stowarzyszenia? Czy tym powini się zając inicjatorzy bojkotu po jego zakończeniu? Czy powinno sie od nich wymagać zmiany kursu czy nie?

AntyMod 21.11.2014 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1382833)
Nie, po prostu wyrażam swoje zdanie. Mogę?

dlaczego tego zdania nie wyrazisz na zebraniach lub na stadionie ( io ile wogole bywasz tam wiecej niz 2 x w roku ) ???? ...ile jeszcze mozna wysluchiwac tego szczekania ....na forum kazdy bezpieczny, bohaterski i dzielny ..... mieliscie pole do popisu przez pol roku , a skonczylo sie to blazenada na cala polske , swoja sile juz pokazaliscie , ogladajac Was przez pol roku mialem wrazenie ze jestesm w teatrze na jakims dramacie albo tragedii - ... zegnam kibicow z Nowej Armii Bialej Gwiazdy ktorzy stawiali sie w sile 2 tys + 2 tys darmowych biletow w McD, Teskach i Bonarkach ...a wracajacac do tematu to nawet 1 roczna degradacja lige nizej to nie jest Koniec Swiata - nie takie druzyny spadaly z ligi ....jedyny problem jest taki ze po takim spadku najwiecej zariobia zaklady pogrzebowe - bo 95 % tutajszycgh i stadionowych szeryfow popelni zbiorowe harakiri lub padnie na zawaly bo niemaja pojecia ze przed 97 rokiem tez Wisla istniala , niekoniecznie z pieniedzmi Cupiala, a raczej jego dlugami i zmarnowaniem klubu ....czasem lepiej upasc zeby miec sie od czego odbic ...chocby przyklad Lechii

Karherop 21.11.2014 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1382839)
Nie generalizujmy, nie wszyscy skąpią groszem.

no tak, patrząc na forum nie skąpi groszem jakiś 1% kibiców, no to nie są wszyscy

u nas by to nie przeszło co w Glasgow, gdzie jest Polska, a gdzie są Wyspy Brytyjskie w poziomie życia, średniej pensji, czy nawet w zaangażowaniu kibiców w realne działania klubu

siemstein 21.11.2014 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1382850)
dlaczego tego zdania nie wyrazisz na zebraniach lub na stadionie ( io ile wogole bywasz tam wiecej niz 2 x w roku ) ???? ...ile jeszcze mozna wysluchiwac tego szczekania ....na forum kazdy bezpieczny, bohaterski i dzielny ..... mieliscie pole do popisu przez pol roku , a skonczylo sie to blazenada na cala polske , swoja sile juz pokazaliscie , ogladajac Was przez pol roku mialem wrazenie ze jestesm w teatrze na jakims dramacie albo tragedii - ... zegnam kibicow z Nowej Armii Bialej Gwiazdy ktorzy stawiali sie w sile 2 tys + 2 tys darmowych biletow w McD, Teskach i Bonarkach ...a wracajacac do tematu to nawet 1 roczna degradacja lige nizej to nie jest Koniec Swiata - nie takie druzyny spadaly z ligi ....jedyny problem jest taki ze po takim spadku najwiecej zariobia zaklady pogrzebowe - bo 95 % tutajszycgh i stadionowych szeryfow popelni zbiorowe harakiri lub padnie na zawaly bo niemaja pojecia ze przed 97 rokiem tez Wisla istniala , niekoniecznie z pieniedzmi Cupiala, a raczej jego dlugami i zmarnowaniem klubu ....czasem lepiej upasc zeby miec sie od czego odbic ...chocby przyklad Lechii

Nie znasz mnie człowieku, nie wiesz ile razy byłem na stadionie. Po co to piszesz? Żeby mi ubliżyć, zdyskredytować w oczach innych? Śmieszne. Po drugie, działania SKWK, którego członkiem nie jestem i nigdy nie będę, są jawne, oczywiście teoretycznie. A jako że są jawne, mam prawo je krytykować. Taka natura demokracji. A forum jest od tego, żeby wymieniać poglądy, nawet te kontrowersyjne,a nie tworzyć propagandowej gadki. Co do chodzenia przez pół roku na stadion, Ci kibice pokazali, że nie ważne są kłótnie na najwyższych szczeblach hierarchii w Wiśle i SKWK, ważna jest drużyna. Mecz piłki nożnej jest spektaklem i takim powinien być, a nie manifestacją poparcia dla ludzi w więzieniu! Przez pół roku chodziliśmy na stadion pooglądać dobrą piłkę, ale też pomagać klubowi. Nie było nas wielu, ale jak mówi jedno z haseł SKWK, który Wy złamaliście - "Każdy grosz złota wart". Szczekam, bo po to jest to forum, pełne ludzi, którzy nie chodzą na mecze dla SKWK, a dla klubu i futbolu. Cieszę się, że wróciliście na stadion, ale uznawanie nas za "gorszych", tylko dlatego, że łamaliśmy protest? Paranoja ludzi, którzy teraz wołają wszystkich na stadion. Nie chciałem tego pisać, bo rozpęta się znów bezsensowna wojna słowna. Ja swoje zdanie wyraziłem, bo od tego jest to forum. Chcesz pisać i czytać pieśni chwalebne o SKWK, pisz na ich forum. Tutaj znajdzie się również krytyka.

AntyMod 21.11.2014 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1382876)
Nie znasz mnie człowieku, nie wiesz ile razy byłem na stadionie. Po co to piszesz? Żeby mi ubliżyć, zdyskredytować w oczach innych? Śmieszne. Po drugie, działania SKWK, którego członkiem nie jestem i nigdy nie będę, są jawne, oczywiście teoretycznie. A jako że są jawne, mam prawo je krytykować. Taka natura demokracji. A forum jest od tego, żeby wymieniać poglądy, nawet te kontrowersyjne,a nie tworzyć propagandowej gadki. Co do chodzenia przez pół roku na stadion, Ci kibice pokazali, że nie ważne są kłótnie na najwyższych szczeblach hierarchii w Wiśle i SKWK, ważna jest drużyna. Mecz piłki nożnej jest spektaklem i takim powinien być, a nie manifestacją poparcia dla ludzi w więzieniu! Przez pół roku chodziliśmy na stadion pooglądać dobrą piłkę, ale też pomagać klubowi. Nie było nas wielu, ale jak mówi jedno z haseł SKWK, który Wy złamaliście - "Każdy grosz złota wart". Szczekam, bo po to jest to forum, pełne ludzi, którzy nie chodzą na mecze dla SKWK, a dla klubu i futbolu. Cieszę się, że wróciliście na stadion, ale uznawanie nas za "gorszych", tylko dlatego, że łamaliśmy protest? Paranoja ludzi, którzy teraz wołają wszystkich na stadion. Nie chciałem tego pisać, bo rozpęta się znów bezsensowna wojna słowna. Ja swoje zdanie wyraziłem, bo od tego jest to forum. Chcesz pisać i czytać pieśni chwalebne o SKWK, pisz na ich forum. Tutaj znajdzie się również krytyka.

urzekla mnie twoja historia ...i idz te przycinki i szyderstwa odpowiedziec na zebranie, na stadion, pod gniazdo ....a jesli nie masz jaj to szczekaj tutaj - tu nic ci nie grozi

pysio 22.11.2014 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1382880)
urzekla mnie twoja historia ...i idz te przycinki i szyderstwa odpowiedziec na zebranie, na stadion, pod gniazdo ....a jesli nie masz jaj to szczekaj tutaj - tu nic ci nie grozi

Mnie natomiast urzekła Twoja odpowiedz. Po kij ktoś normalny, myślący normalnie, wspierający Wisłę na stadionie ma się płaszczyć przed jakąś grupką Panów w dresie w gnieździe, którym brak jakichkolwiek argumentów, poza argumentem siły "stada"?

Niech ów Pan w pojedynke przyjdzie na spotkanie myślących normalnie i ciekawe czy dalej będzie taki do przodu. Już na samym wejściu zorientuje się, że jego odzienie "nieco" oddstaje od reszty, nie wspominając o pozostałych czynnikach t.j. kulturze czy wykształceniu :)

3120c 22.11.2014 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1382906)
Mnie natomiast urzekła Twoja odpowiedz. Po kij ktoś normalny, myślący normalnie, wspierający Wisłę na stadionie ma się płaszczyć przed jakąś grupką Panów w dresie w gnieździe, którym brak jakichkolwiek argumentów, poza argumentem siły "stada"?

Niech ów Pan w pojedynke przyjdzie na spotkanie myślących normalnie i ciekawe czy dalej będzie taki do przodu. Już na samym wejściu zorientuje się, że jego odzienie "nieco" oddstaje od reszty, nie wspominając o pozostałych czynnikach t.j. kulturze czy wykształceniu :)

Poproszę oficjalną bezstronną klasyfikację osoby normalnej. Kto nią jest, jakie spełnia wymagania i co powinien sobą prezentować. Obiektywną opinię, nie subiektywną (czyli nie twoją). Jeśli takowej nie znajdziesz to zamilcz.
Poza tym jeśli chodzi o chłopaków to nieczęsto widzę ich w dresach. Naprawdę porozmawiaj z nimi, jeśli nie brak ci odwagi, bo mają sporo do powiedzenia i uwierz mi w pojedynkę potrafią rozmawiać zachowując kulturę. Wykształcenie nie świadczy o kulturze, więc sam sobie zaprzeczasz. Nie potrafisz nic sensownego wymyśleć, jak i twój forumowicz, którego bronisz. Twoje rzekome" argumenty" są z du.py i do obalenia jednym zdaniem.
Dlaczego ktoś ma się dostosować do "myślących normalnie" skoro nie ma klasyfikacji osoby normalnej?
Wszystkie te fakty pokazują, że ze światem kibicowskim jesteście na bakier i nie macie o nim najmniejszego pojęcia. A to, że szczekać potraficie w sieci to inna sprawa :)

Lukasz 22.11.2014 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1382862)
no tak, patrząc na forum nie skąpi groszem jakiś 1% kibiców, no to nie są wszyscy

Ryba zawsze psuje się od głowy.

qqq_b 22.11.2014 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 3120c (Post 1382918)
Wszystkie te fakty pokazują, że ze światem kibicowskim jesteście na bakier i nie macie o nim najmniejszego pojęcia. A to, że szczekać potraficie w sieci to inna sprawa :)

Standardowy tekst osoby ze środowiska "kumatych", czyli "wy nic nie wiecie, kto ma wiedziec ten wie, gdzie byles, gdy Wisła była w II lidze?, nie wiesz o co chodzi to nie wypowiadaj się...". Skończ z takimi tekstami, bo posikać się ze śmiechu można. To waszym zdaniem osoby, które nie brały udziału w proteście są tymi gorszymi i głupimi. Ten wasz marny protest doprowadził do napięć między kibicami i sytuacji, gdzie Wisła z braku hajssu za bilety jest w punkcie wyjścia. A rzeczywistość jest taka, że 90% tych "kumatych" z młynu nie potrafi powiedzieć ani be ani me jeśli chodzi o rzeczy podstawowe co do działalności klubu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl