Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

doktor granat 10.12.2024 03:12

Jakieś brednie jak zwykle.

Jagul 10.12.2024 07:19

Ostatni raz to chyba za Skorży w sezonie 09/10 :D. Potem strażakiem był Kasperczak.

Patryko 10.12.2024 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1640346)
Plus, pamiętam dyskusję po ostatnim głosowaniu Socios nad dofinansowaniem klubu. Wielu powątpiewało w tym ja, że to ostatni raz, że to się nie powtórzy. To spójrzcie na głosowanie w Socios - fundowanie zgrupowania lub spłacanie długów spółki.. Dla mnie to jest już niesmaczne.

Przecież to było jasne, że póki są jakieś konkretne pieniądze na koncie Socios, to będą one w strefie zainteresowania Wisły. Na koncie mają dwie bańki, teraz sfinansują obóz, w marcu/kwietniu spełnienie wymagań licencyjnych i cykl się zamknie.

pi0tr3k94 10.12.2024 12:21

Przecież po tym jak ostatnio zorganizował to spotkanie dla socios to pewne było, że zaraz wyciągnie łapki po pieniądze.

Adryan 10.12.2024 12:38

Przecież w podpunkcie "Propozycja nr 4: Bieżące dokapitalizowanie działalności spółki" i kwotę 150 tysięcy polskich złociszy to może chodzi o te słynne faktury za obiady w szkole w Myślenicach albo inne zobowiązania, o których kiedyś gazety pisały i to miała być bzdura.

leszekpw 10.12.2024 14:11

Socios jak zwykle, potulne baranki do dojenia, bez żadnej mocy sprawczej.

pchelas 10.12.2024 14:14

.......isz Lesiu, może poczekajmy jaka opcja zwycięży w głosowaniu, co?

leszekpw 10.12.2024 15:51

Pchełko poczekamy...

pi0tr3k94 10.12.2024 15:56

Ładnie się musi palić pod tyłkiem zaskrońcowi bo leci na grubo nie tylko na tweeterze,.ale nawet na fejsbukowej grupce dla socios. Coś czuję, że czeka nas kolejny ciekawy grudzień.....

wierność83 10.12.2024 16:11

"Póki co to najwyżej w Simsach Pan może pozatrudniać, ale trzeba marzyć ��"

Prezes poważnego klubu.. dla mnie już przesada gruba, wstyd

doktor granat 10.12.2024 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1640381)
"Póki co to najwyżej w Simsach Pan może pozatrudniać, ale trzeba marzyć ��"

Prezes poważnego klubu.. dla mnie już przesada gruba, wstyd

Co się dzieje? O co chodzi?

wierność83 10.12.2024 16:43

"Dyskusja" na tt

El'kabat 10.12.2024 17:06

Żenada co ten dzieciak znowu odwala dziś na twitterze.

Kur.wa czy my nie możemy mieć dojrzałego prezesa z krwi i kości?

Takiemu Bogusiowi z cygarem to chłopaczek mógłby buty nosić..

tas de fleia 10.12.2024 17:36

Gdzie Rzym a gdzie Krym, podsumowując porównanie obecnego właściciela do Bogusława Cupiała.

leszekpw 10.12.2024 17:56

Prędzej czy później to wszystko pier... Zabierze swoje zabawki, bo nie bedzie za co dalej tego finansowac. Jak dla mnie, spadek z ktoryms z sezonów do II ligi bardziej realny niz awans do ekstraklasy.
Jeśli w tym sezonie się nie uda, co nas uratuje? PP przepadł. Skąd finansowanie przyszlego sezonu na poziomie aspiracji do awansu?
Cupiał wróć.

Witalis 10.12.2024 17:56

Może nie ma awansu, ale ile emocji!

doktor granat 10.12.2024 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1640384)
Żenada co ten dzieciak znowu odwala dziś na twitterze.

Kur.wa czy my nie możemy mieć dojrzałego prezesa z krwi i kości?

Takiemu Bogusiowi z cygarem to chłopaczek mógłby buty nosić..

Mało światła słonecznego stąd wielu rozdrażnionych.
Aby do wiosny.

Stelio 10.12.2024 21:41

Klasyczny Jaroslaw. Jak 'idzie" (tzn wygramy ze 2/3 mecze z rzędu) to bryluje na twitterku, udziela wywiadów, porusza ważne kwestie takie jak finansowanie klubów z budżetu czy bojkot. Nawet wyjaśnia Marianne Schreiber.

Ale jak tylko jest sraka, to najpierw bunkruje się na 4 dni a potem leci na noże z każdym kto smie go skrytykować albo mieć inne zdanie XD

Niesamowicie krótki lont i piekelnie kruche ego.

Adryan 10.12.2024 21:58

Ciekawe czy obiady zapłacone w szkole w Myślenicach...

adam_09 11.12.2024 11:09

Coś czuje, że nie mając Twittera ( X ) tyle mnie rzeczy omija :)

Martinho 11.12.2024 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1640401)
Coś czuje, że nie mając Twittera ( X ) tyle mnie rzeczy omija :)

Dużo jest pajaców na wiślackim twitterze, ale jeśli chodzi o przepływ informacji to jest u nas top1 i polecam założyć.

serek.c2 11.12.2024 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1640346)
To spójrzcie na głosowanie w Socios - fundowanie zgrupowania lub spłacanie długów spółki.. Dla mnie to jest już niesmaczne.

Przypadkiem umknęły Ci jeszcze 4 propozycje - dodatkowo zgłoszone zostały poniższe pomysły:

- stworzenie szatni bądź zakup odpowiednich kontenerów, by niedawno otwarte boisko spełniało wszystkie standardy,
- zakup sprzętu do pielęgnacji boiska ze sztuczną nawierzchnią (ciągnik + odpowiednie dodatkowe urządzenia),
- dofinansowanie wszystkich sekcji Stowarzyszenia TS Wisła,
- wyposażenie gabinetu fizjo w urządzenie SIS oraz przenośne USG.

W tym momencie trwa dopiero głosowanie wstępne, do którego swoje propozycje może zgłosić każdy członek zwyczajny stowarzyszenia (z wyłączeniem zarządu Socios oraz spółki TS Wisła Kraków SA), a jest takich osób blisko 3 k. Jeśli nawet tylko jedna osoba wpadnie na pomysł dofinansowania klubu, a jest to zgodne ze statutem, to propozycja trafia do wstępnego głosowania (bo zgodnie z przyjętymi procedurami trafić tam musi). Do finału przechodzą 3 najlepiej ocenione w głosowaniu wstępnym pomysły i to z tych pomysłów ostatecznie zostanie wybrany kolejny cel Socios Wisła.

A gdyby ktoś znowu zaczął podejmować temat tego, co Socios powinno, a czego nie powinno, to dodam, że tylko w tym roku, dzięki działaniom Socios, zostało otwarte boisko ze sztuczną nawierzchnią, zamontowane oświetlenie, zakupiono sprzęt treningowy dla młodych Wiślaków z AP. Nie wspomnę o mniejszych akcjach, jak wsparcie organizacji meczu retro, pomoc w przygotowaniach do kwalifikacji olimpijskich pięściarza Wisły, wsparcie turnieju siatkówki, pomoc powodzianom, wsparcie akcji skierowanych na przyciągnięcie na trybuny jak najwięcej dzieci i młodzieży ("Wiślacy idą do szkoły" oraz nadzór nad sektorem Młoda Armia Białej Gwiazdy, gdzie co mecz, dzięki pracy kilku osób w Socios, pojawia się kilkaset młodych kibiców).

adam_09 11.12.2024 15:26

Ja myślę serek.c2, że nikt nie postrzega Socios jako twór, który robi bezwartościowe akcje tylko ma przekonanie, iż pracując tak ścisle z zarządem Wisły Kraków niedostatecznie wpływa na kurs w jakim ten statek płynie. Zdaję sobie sprawę, iż jest to czasem wybór jak między młotem a kowadłem ale jako największy sponsor klubu może pewnymi radykalnymi działaniami wpłynie na tej kolizyjny z rzeczywistością kierunek.

DeadOrAlive 11.12.2024 19:43

Serek,

Ani złotówki Królewskiemu dopóki nie przedstawi czerwcowego trzy-letniego planu, a potem wymiernych efektów dotychczasowej działalności. Wymiernych.

Stelio 11.12.2024 21:38

A tak nawiasem, w międzyczasie ŁKS zmienia właściciela i podnosi kapitał zakładowy spółki o 5 baniek :) :) :) oczywiście wszystko na transfery nie pójdzie, ale Łodzianie będą na pewno również mocno zaangazowani w walk2 o 6.

Także hehe, AWANS XDDDDDD

El'kabat 12.12.2024 10:47

Co to jest kapitał zakładowy?

FraMat 12.12.2024 10:50

serio?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kapitał_zakładowy

Przecież napisałeś pod spodem: GENERALNIE TO WIADOMO CO

Chyba że znowu nie zajarzyłem sarkazmu/ironii

MaLk 12.12.2024 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1640425)
Co to jest kapitał zakładowy?

Taki sposób wkładania pieniędzy do spółki, w jaki zgodnie z wszelkimi prawidłami powinien to robić jej właściciel. Ze względów podatkowych i biurokratycznych właściciele wybierają jednak często pożyczki, co krótkoterminowo wydaje się wygodniejsze, natomiast długoterminowo rodzi same problemy. Zwłaszcza przy poszukiwaniu inwestorów.

MaLk 12.12.2024 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1640417)
A tak nawiasem, w międzyczasie ŁKS zmienia właściciela i podnosi kapitał zakładowy spółki o 5 baniek

Tak kontynuując nawias - w ostatnim czasie w mediach mamy informacje o Śląsku Wrocław i negocjacjach z Westminsterem, przywołanym ŁKS-ie, w który wchodzi lokalny przedsiębiorca, Cracovii szykowanej do sprzedaży przez fundusz, Pogoni (Mroczek) negocjującej z Haditaghim czy Koronie (miasto) prowadzącej "zaawansowane rozmowy" z bliżej nieokreślonymi dwoma zainteresowanymi inwestycją podmiotami.

Jakiś czas temu atakowaliście mnie tutaj za pytanie czy ktokolwiek słyszy o tym, żeby Wisła prowadziła jakiekolwiek rozmowy z kimkolwiek czy przejawiała w ogóle jakąś aktywność w poszukiwaniu inwestora. Tego typu aktywność prędzej czy później przebija się do wiadomości publicznej, tak jak kiedyś przebijały się przecieki o rozmowach z Madą. Ale czy ktoś słyszał o tym, żeby Królewski prowadził jakąkolwiek działalność, która wykraczałaby poza to, że "ludzie wiedzą", że Wisła jest (teoretycznie) do sprzedania? Bo ja nie.

pi0tr3k94 12.12.2024 13:14

Jak pisałem, że większość inwestorów odbija się już przy pierwszych próbach sondowania tematu, to zostałem wyśmiany i forumowi eksperci stwierdzili, że żadnych chętnych nie ma i nie bezie i powinniśmy Jarusia po stopach całować.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl