![]() |
Cytat:
Stepinski i Linetty graja wszystko od dechy do dechy w serie A i naprawde sobie wybrałeś kiepski przykład do kpin. Panowie zarabiaja pewnie z 50 tysi euro miesiecznie ale her Framat nazywa ich posmiewiskiem. Boki zrywać. |
Cytat:
FM to nie moje pokolenie kolego ale mojego chrześniaka :) |
A my nie mamy pieniedzy.
|
Cytat:
(pozyskiwanie młodych) Może ograniczmy "wagon" straniersów np. o 2-3 "sztuki piłkarskie" a za pensje dla nich pozyskajmy tych kilku z niższych lig? Skoro parchom sie udaje to czemu nam ma się nie udać? Kolejna wymówka? kasę mamy dla licznej kadry a dla takiego Struzika czy Pika by nie było? (Przykładowo) |
Cytat:
Człowieku, zrozum, każdy w Polsce chciałby być tam, gdzie Lech, jeśli chodzi o szkolenie młodzieży. To jest rzecz oczywista. Tyle tylko, że żeby być tam, gdzie Lech, trzeba zainwestować w cholerę pieniędzy. Nie wystarczy wysłać skautów do Sanoka. Nie wspominając już o tym, że trzeba przede wszystkim tych skautów mieć, płacić im regularnie pensje, mieć pieniądze na opłacenie kosztów podróży itp. A potem, ci skauci muszą mieć czym przekonać zawodnika do trenowania w naszej akademii. Dobre słowa i sławna nazwa nie wystarczą. Na koniec trzeba mieć gdzie tego zawodnika wyszkolić, bo polowanie na talenty odbywa się gdzieś tak do 15 roku życia, potem są już tylko wyjątki, które gdzieś się uchowały albo mają jakieś wady, niczym nasz szrot z Hiszpanii i Chorwacji. To nie jest sprawa lenistwa zarządu, Junco czy mitycznego działu skautingu. Nas po prostu nie stać na to, żeby w tym momencie konkurować z najlepszymi. Dokładnie tak samo, jak nie stać nas na konkurowanie w sprowadzaniu seniorów-Polaków, nie stać nas na to, żeby ściągnąć do siebie młode talenty. Przegrywamy walkę rynkową nie dlatego, że komuś się nie chce jechać do Sanoka, tylko dlatego, że nie mamy atrakcyjnej oferty do przedstawienia w tym Sanoku. A nawet jeśli kogoś przekonamy swoją "marką", to gotowy do gry będzie za dwa lata najwcześniej. Cracovia buduje w Rącznej nowy kompleks treningowy za 20 baniek i kupuje jakiegoś ogórka słowackiego za 800 tys. euro bo zagrał jeden dobry mecz. Nas nie stać na utrzymanie drużyny rezerw i przyjmujemy z pocałowaniem ręki ofertę na 400 tys. euro za reprezentanta Polski. Ja nie wątpię, że Wisła chętnie się zgodzi, jeśli zgłosisz się żeby pełnić rolę charytatywnego skauta i jeździć po Podkarpaciu za dobrymi, młodymi zawodnikami. Oczywiście koszty po Twojej stronie. Pewnie by się zgodzili na to, żeby wynagrodzenie było w formie prowizyjnej po sprzedaży takiego wyszukanego i wyszkolonego delikwenta na zachód. Złóż im taką propozycję, nie czekaj! Zobaczymy czy to jest takie proste, czy to tylko napinanie się na forum... |
Cytat:
I już zamykamy rozdział. Nie da się konkurować i już. Koniec dyskusji. Pytanie jest czy się chce? Parchy nie zawsze muszą złowić najlepszych. Część nawet z innych względów może by nie chciała u nich grać. Na razie zresztą budują ten ośrodek, ale już rynek penetrują. My? Za to za darmo latamy do Hiszpanii, Chorwacji czy Portugalii żeby takich Ze Manueli oglądać.... btw Np. taki Górnik sra kasą ze hej! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
My tymczasem cały czas bronimy się przed upadkiem sportowym i finansowym nie mając żadnych kroplówek ani bogatych wujków. To wymaga działań doraźnych. Oczywiście prędzej czy później muszą poważnie zająć się wychowywaniem własnej młodzieży, ale nie kosztem rozpieprzenia wszystkiego tu i teraz. |
Ogryzek, ale u nas od dawien dawna więcej się zatrudniania kopaczy pokroju Mitrovicia, Pereza lub Ze Manuela i to się nie zmieniło przez tyle lat i raczej nie prędko zmieni. Skautów, którzy się przewinęli przez nas to można policzyć na palcach jednej ręki... Kapka na wiecznych wakacjach nikogo nie znalazł, a w tylu był krajach, Cleber coś tam polecał, kogoś tam miał ale nie to był jeden wielki niewypał, a Kuźba dalej szuka diamentu po 3 lub 4 lidze...
Niestety ale myśl naszego klubu jest taka, że lepiej rzucić trochę groszy jakiemuś szrotowi, który nie wypalił przez 2 lata w jakiejś lidze i nóż będzie objawienie jak Llonch lub Carlitos albo trafi się "brylant" jak panowie wymienieni na początku... |
|
Cytat:
Lewandowski czy Piszczek czy np. Teodor też? Pytam bom ciekaw. |
Nie slysze strzelajacych korkow bo odchodzi Mitrovic :)
|
Cytat:
Słuszna decyzja, zapowiada się letni exodus - Głowa, Brożek, Ivan, Mitro, Cywka, Carlitos, pewnie Mały i Zdenek. Może Arsenic.. Oby podpisali Bashe i Lloncha , bo bez nich środek praktycznie nie istnieje. Bedzie się działo :) |
Cytat:
|
Odejście Mitrovicia to wyraźny sygnał przetasowań w środku pola.
Przecież aktualnie nie ma żadnego gracza pod umową ;-) Co prawda Llonch i Basha zaraz pewnie przedłużą, grać ewentualnie w 4-3-3 może w środku Halilovic, ale przynajmniej 2 piłkarzy brak do tej formacji. |
Mitrovic to byla pomylka. Dobrze, ze ktos go wybil trenerowi z glowy lub... zrobil on to sam.
|
Mitro odchodzi.. Tego się nie spodziewałem. Wyjdzie nam to na dobre, ale fakt faktem już wiemy ze co najmniej na 3 pozycjach odpada nam "podstawowy" zawodnik.
Szykuje sie bardzo intensywne okienko. |
Model "Kielecki" w pełnej krasie - wagon już podstawiony na bocznicy w Hiszpanii. Kogo przywiezie tym razem? Oby nie gorszych od tych co odeszli. I tak co sezon...
|
Cytat:
Cytat:
|
Ja bym na narodowość nie patrzył, jedynie na przydatność. Nie mamy pieniędzy by wybrzydzać więc jak się trafi ktoś lepszy, to moze byc i z Grenlandii.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cuesta>Buchalik Velez bardzo solidny zawodnik Llonch,Carlitos- mam coś o nich pisać? Imaz-marnuje na potęgę, ale i tak jest naszym najlepszym 'skrzydłowym' Ty naprawdę nie masz ŻADNYCH argumentów |
Cytat:
Odchodzą: Głowacki (39 lat) Brożek (35 lat) Mitrovic (31 lat) Cywka (30 lat) Gonzalez (30 lat) Brlek (25 lat) - wyjątek I być może: Malecki (30 lat) Ondrasek (30 lat) Carlitos (?) (28 lat) Na Brleku zarobilismy, na Carlitosie zarobilimy (oby), na reszcie i tak nie ma szans. Dojdzie do mocnej przebudowy pokoleniowej, bo nie sądzę że Junco nasciaga nam samych 30 latkow. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak z przymrużeniem oka ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Buchalik to jakiś junior JEST że podajesz jego przykład? To młody zdolny z niższych lig? Nie uprawiaj oszołomstwa tylko czytaj co piszą inni a nie naciągaj fakty. Bo jesteś inteligentny a odwalasz bucuwe z jakimś Buchalikiem. Nie przypisuj mi że jestem PRZECIW ściąganiu stranierosów. Jestem natomiast przeciw ściąganiu TYLKO stranierosów manipulatorze. Jestem za ściąganiem takich piłkarzy którzy dają nam jakość tu i teraz jak Lloncj, Imaz, Velez Cuesta czy Carlitos. Ale nie tylko. Ściagajmy też piłkarzy na jutro z niższych lig. Nie ściągamy natomiast UWAGA ŁAP - MŁODYCH ZDOLNYCH z niższych lig. I o tym piszę. (Buchalik nie jest młodym od lat) NIE PISZĘ!! (Łap) 1. Grajmy tylko Polakami 2. Grajmy TYLKO młodymi Polakami 3. Grajmy tylko Hiszpanami Złapałeś? Piszę zbilansujmy zespół. Poza piłkarzami dającymi jakość TU i TERAZ jak Lloncj, Imaz, Velez Cuesta czy Carlitos zamiast dać na pensje jednego, dwóch więcej jak Ze Manuel dajmy takiemu Pikowi, czy innemu z niższych lig. Podsumuje - braki w argumentacji nadrabiasz przeinaczaniem wypowiedzi interlokutora i stosujesz sofistyczne chwyty (ten post) polemizując nie ze mną a swoim wyobrażeniem co piszę. Szanujmy się kolego. btw W tym czasie Pogoń zgarnęła 2 mln euro za uwaga Jakuba Piotrowskiego pozyskanego z Chemika Bydgoszcz (2 mln euro) Czemu my tak nie możemy? |
Cytat:
W dalszym ciągu jestem przekonany, że "Młodzi Polacy" w Zabrzu to śpiewka jednego sezonu konia w klubie prowadzonym przez Brosza. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ostatnim, który na wypożyczeniu dobrze sobie radził, to był bodaj Chrapek w Kolejarzu i Nalepa, ale kiedy to było to sami możemy powiedzieć jaki jest obraz. Liczyłem, że Kuba Bartosz coś pogra w Sączu. Co prawda grał dużo, ale jakoś specjalnie się nie wyróżniał, w obronie to wręcz katastrofa. Obawiam się, że tam powinien być motorem napędowym jeśli miałby realnie walczyć o skład u nas.
|
A co z tym testowanym Pjetrovicem? Ktoś wie jak sobie radzi/ł?
|
Cytat:
Jak widać transfery Junco/Wisły zrobiły w E-klapie duże wrażenie i teraz więcej kubów rzuciło się na eksplorację 3 Hiszpanii. |
Cytat:
(Albo w tym samym czasie) Tak samo jak Piast jeszcze wcześniej itd Junco nic tu nie wymyślił w tym zakresie. Po prostu było mu tylko łatwiej z racji języka i "paszportu" + kontaktów Kiko. Ale Górnikowi to nie przeszkadza mieć w kadrze Żutrkowskiego i kolegów na których zarobią większą kasę. Hiszpanie nie wykluczają stawiania na młodych. |
Cytat:
Możesz wymienić na których kolegach Zurkowskiego zarobią wieksza kase.? No i wyjasnij co rozumiesz przez wiekszą kase bo to nieostre jest. |
Cytat:
A czym się różnią te 2 mln euro za Piotrowskiego od 2.25mln euro za Brleka? Jakieś lewe są? Wzieliśmy tego chłopaczka z Lecha (lewego obrońce), wzięliśmy Słomke, próbowaliśmy Bartosza, w odwodzie Laskoś, Świątko, Plewka, Chorążka. Oglądałem sparingi i niestety niczym się nie wyróżniali. Ponoć w tym okienku mocno obcinamy kadrę, więc powinni doczekać się swoich szans w razie kontuzji podstawowych piłkarzy, ale obawiam się, że wykorzystają je dokładnie tak samo, jak Zając, Marszalik czy Kamiński. Super star akademii- Handzlik, podkupiony nam przez Mistrza Polski, z którym pół forum wiązało wielkie nadzieje epizodycznie pojawia się na boisku Olimpii Grudziądz, która najprawdopodobniej poleci z 1 ligi. Nie pamiętam, żeby w ostatnich latach ktoś był bardziej pompowany na większą gwiazdę, a wyszło jak zawsze. Metryka i paszport nie grają, wychodzimy z długów dzięki szrotowi z Chorwacji i Hiszpanii. Mnie ta polityka odpowiada. |
Niczym, poza tym że Brlek to zasługa poprzedniej ekipy a nie Junco. Zarobek na Carlitosie czy Arsenicu dopiero będzie sukcesem Manuela.
Skoro są tak słabi - to czemu Junco nie szuka jak parchy takich co jest szansa ze wykorzystają swoją szansę? A może woli dopychać wagon w Hiszpanii w tym czasie? |
Cytat:
Czemu ty wymagasz żeby Junco zarabiał na takich w ciągu roku? Czym Piotrowski się różni od takiego Słomki czy Śliwy, których ściągnął? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl