Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wiesniak842 04.05.2018 17:41

Ja nigdzie nie napisalem, ze z tego drewna nie da sie czegos wiecej wystrugac;) Mysle, ze z podobnego zalozenia wychodza "obserwujace go kluby z Bundesligi". Za ile sprzedalismy Bunoze?

TIR_DO_SŁUBIC 04.05.2018 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1500170)
Ja nigdzie nie napisalem, ze z tego drewna nie da sie czegos wiecej wystrugac;) Mysle, ze z podobnego zalozenia wychodza "obserwujace go kluby z Bundesligi". Za ile sprzedalismy Bunoze?

Okrągłe 0.

Patryko 04.05.2018 18:00

Niby strzela bramki i wydaje się być solidnym obrońcą, ale nie ustrzega się katastrofalnych błędów w kryciu (polecam bramkę Pasquato z ostatniego meczu z 7). W tym wieku ma jeszcze do tego prawo, on jeszcze cały czas się rozwija, szkoda że raczej nie będzie nas stać na utrzymanie takiego grajka w szerszej perspektywie czasowej :(

Ogryzek 04.05.2018 18:00

Kto sprowadzał Arsenica? Przecież nie Junco. Ja czekam na pierwsze pieniądze zarobiona na sprzedaży ściągniętych przez niego piłkarzy. Na razie tylko Carlitos daje nadzieje na zarobek.

TIR_DO_SŁUBIC 04.05.2018 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1500173)
Kto sprowadzał Arsenica? Przecież nie Junco. Ja czekam na pierwsze pieniądze zarobiona na sprzedaży ściągniętych przez niego piłkarzy. Na razie tylko Carlitos daje nadzieje na zarobek.

Arsenic jest jeszcze "kapkowy"? Na pewno? Przy informacjach o transferze Arsenica (styczeń 2017) wypowiadał się już Junco:

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...krakow/e3y0fl4

Cytat:

Wisła spróbuje jednak dojść do porozumienia z chorwackim klubem, by do transferu doszło już teraz. - Podejmiemy taką próbę, ale nie mamy presji, by sprowadzić go do Krakowa już teraz. Równie dobrze możemy na niego poczekać do lipca – mówi wiceprezes klubu, Manuel Junco.

Ogryzek 04.05.2018 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1500174)
Arsenic jest jeszcze "kapkowy"? Na pewno? Przy informacjach o transferze Arsenica (styczeń 2017) wypowiadał się już Junco:

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...krakow/e3y0fl4

Chyba cos pomieszałem - zatem to pierwszy piłkarz Junco na którym coś zarobimy. Oby tak dalej - spłaćmy wreszcie te długi i do przodu :)

TonyWiślak 04.05.2018 18:11

Cytat:

Pierwsze zapytania Chińczyków opływały na kwotę około 3 mln euro, a na pewno nie jest to ich ostatnie słowo. Europejskie kluby też łatwo broni nie złożą. Czy do Krakowa wpłynie oferta z gatunku „nie do odrzucenia”?
Na temat Carlitosa dzisiaj przeczytałem to na meczykach :D
Myśle ,że gdyby była kasa rzędu 3mln E to by już chłopa na zimę nie było.

siedzenaganku2 04.05.2018 18:31

Zoran to nasz najlepszy gracz a wy sie jaracie milionem

ashkeczup 04.05.2018 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1500170)

Dlatego krążą plotki o 1 mln euro, a nie 80 jak za Van Dijka. Po co w ogóle takie głupie gadanie? Przecież każdy wie, że zapłacą za potencjał, a nie w nadziei, że pozwoli im z miejsca o majstra powalczyć. O Lewym też tak większość mówiła- 'taki drewniak do Borussi? A po co to komu? A komu to potrzebne'. I na koniec, to Zoran wcale nie jest drewniany. Jak na obrońce to gość ma bardzo przyzwoitą technikę, taką, o której Głowacki czy Wasyl mogą sobie pomarzyć.

wiesniak842 04.05.2018 19:01

Wlasnie to mnie lekko zastanawia bo za potencjal to sie placi za zawodnika w wieku 18-21 lat, a nie 24. Lewandowski ile mial lat i jakie osiagniecia w naszej lidze i przede wszystkim w jakiej druzynie? No wlasnie. Jesli te plotki okaza sie prawdziwe to gonic poki sa chetni bo takich Arseniciow to na peczki. Z drugiej strony 1mln euro to sa grosze dla zachodnich druzyn, dla nas powazne pieniadze. Niestety.

regan 04.05.2018 19:17

Pewnie po ch.uj sprzedawać za 1 mln jak przecież drewno :D

Jak dają to brać i całować ręce.

W takim wypadku trzeba sie zastanowić nad przedłużeniem Ivana, nawet na ławke lepiej żeby był w razie czego.

TIR_DO_SŁUBIC 04.05.2018 19:20

Ivan ma wahania nastroju. Rano kochał Wisłę, popołudniu narzekał. No cojones.

Adrio 04.05.2018 19:22

Jeżeli takich Arseniciów to na pęczki to gdzie oni są i czemu nie grają u nas w klubie? Gość też potrzebował szansy i stabilizacji co teraz procentuje i nie powiedział bym, że nie jest łatwo znaleźć takiego piłkarza... Jak dla mnie w ostatnim czasie najbardziej perspektywiczny gracz który jeszcze sporo może się nauczyć.

wiesniak842 04.05.2018 19:56

Ilu Arseniciow chcialbys miec grajacych na srodku obrony, dziesieciu? To nie jest przypadek bo od kilku juz lat mamy podobne doswiadczenia z takimi zawodnikami. Bierzemy ich ze srednich lig, w miare mlodym wieku bo sa tansi niz pierwszoligowe polskie gwiazdeczki, dajemy im grac cos sie rozwijaja i opylamy. Guzmics, Brlek, Jovic, teraz moze Arsenic czy Halilovic. W sumie nawet nam sie oplaca prowadzic taka polityke.

Ogryzek 04.05.2018 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1500186)
Ilu Arseniciow chcialbys miec grajacych na srodku obrony, dziesieciu? To nie jest przypadek bo od kilku juz lat mamy podobne doswiadczenia z takimi zawodnikami. Bierzemy ich ze srednich lig, w miare mlodym wieku bo sa tansi niz pierwszoligowe polskie gwiazdeczki, dajemy im grac cos sie rozwijaja i opylamy. Guzmics, Brlek, Jovic, teraz moze Arsenic czy Halilovic. W sumie nawet nam sie oplaca prowadzic taka polityke.

Bardziej opłacałoby się nam jednak hodować takich Bednarków jak Amica i za 5 mln euro sprzedawać za sztukę :)

pepe72 04.05.2018 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1500187)
Bardziej opłacałoby się nam jednak hodować takich Bednarków jak Amica i za 5 mln euro sprzedawać za sztukę :)

Może poczytaj ile lat Amica inwestowała w ośrodek we Wronkach, który został jej jako szkoleniowy po przenosinach do Poznania.

LucjuszWielki 04.05.2018 20:37

HAHA

ludzie wy jestescie chorzy czy jacy??

BASCHA - szklany bo jedna kontuzje na 3 miechy załapał

IVAN - cienki szklany, uj ze gral przez rok bez urazu i nagle sie cos talo

ARSENIC - drewniany...

CUESTA - podobny do Buchalika...

ja nie wiem... przeciez Ci zawodnicy to trzon zespolu - ponoc NIEDRODZY i bardzo solidni..

Nie kumam tej niechęci do Ivana. Zgadzam sie natomaist, ze prezentuje wyzszy poziom od Ryśka, po ktorym nie plakalem, mialem to gdzies, a zwykle sie rozczulam nad odejsciem solidnego grajka vide Donald...

Głowa, Ivan moze Arsenic - przyjdzie jakas ciamajda i bedzie placz jak Wasyl kontujze zlapie, albo totalnie straci motoryke z wiekiem - bo na pl lige jeszcze styka...

Cuesta najlepszy bramakrz od czasow dobrej rundy Ciezniaka
Ivan bardzo dobry obronca.. Nie wiem czy tylko strach przed tym, ze znowu sie posypie kieruje Wami czy jakies inne wzgledy??

:/

Taaaa... Brozdek atmosfere robi, a tyle urew szło jak łapami wymachiwał na murawie...

Ogryzek 04.05.2018 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1500188)
Może poczytaj ile lat Amica inwestowała w ośrodek we Wronkach, który został jej jako szkoleniowy po przenosinach do Poznania.

Ale co mam czytać? Od lat byłem zwolennikiem "kopiowania" pomysły Amici w tym zakresie na forum. Też podobno chcemy tak jak Amica szkolić i sprzedawać swoich wychowanków. Czas przeleci i za parę parę lat zobaczymy czy faktycznie działamy w tym temacie.

btw
Nie będę płakał po Ivanie. Z czasem grał coraz słabiej.

El'kabat 04.05.2018 22:16

Z Carlitosem podobno dalej jakieś gierki menago

https://twitter.com/janekx89/status/992431891369353217

pepe72 05.05.2018 11:08

Tu jeszcze po Polakach w Wiśle:
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...kakuje/psppkhc

EnzoKrk 05.05.2018 12:50

Carlitos pójdzie za jakieś 2,5 mln Euro na wchod , za Arsenica niech wezmą z 1,5 mln rur z bonusami ładnie się u nas rozwinął .. trochę kasy nam wpadnie na długi . W przyszłym sezonie już będzie lepiej to wszystko wyglądało

regan 05.05.2018 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1500194)
Z Carlitosem podobno dalej jakieś gierki menago

https://twitter.com/janekx89/status/992431891369353217

Co tam jest napisane, bo mam u niego blokade? :D

regan 05.05.2018 13:15

2.5 euro za Carlitosa i 1.5 za Arsenica to bylby strzał w 10

El'kabat 05.05.2018 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1500214)
Co tam jest napisane, bo mam u niego blokade? :D

https://preview.ibb.co/m9CuTn/2018_0..._co_dzieje.png

EnzoKrk 05.05.2018 13:42

Niech idzie w chu* i tyle . Janek pisał jakiś czas temu ze małego obserwują kluby z 2 Bundesligi i belgijskiej ekstraklasy . Może tez go chcą sprzedać ? Tylko pytanie za ile 200-300 tys euro ?

TonyWiślak 05.05.2018 13:44

Cytat:

Niech idzie w chu* i tyle . Janek pisał jakiś czas temu ze małego obserwują kluby z 2 Bundesligi i belgijskiej ekstraklasy . Może tez go chcą sprzedać ? Tylko pytanie za ile 200-300 tys euro ?
Niech idzie w chu*,ale za dobre pieniądze.Nie śpimy na forsie żeby takich grajków puszczać za friko.
Jeśli było jakieś niedociągnięcie zarządu w tym temacie to będzie wielka kompromitacja.

brylant17 05.05.2018 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1500215)
2.5 euro za Carlitosa i 1.5 za Arsenica to bylby strzał w 10

4 euro za dwóch piłkarzy jadę i wymieniam walutę i są moi na własność :D karzę im grać w Wiśle jak nie to sprzedaję za gruby hajs :D

ashkeczup 05.05.2018 15:13

Pięknie rzucacie kompromitacjami na prawo i lewo. Kompromitacją to będzie ewentualny spadek Lechii w tym sezonie, bo coś mi się wydaje, że podstawowa 11 u nich zarabia podobne pieniądze, co u nas 30 osobowa kadra.

regan 05.05.2018 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1500220)
4 euro za dwóch piłkarzy jadę i wymieniam walutę i są moi na własność :D karzę im grać w Wiśle jak nie to sprzedaję za gruby hajs :D

Toż to kompromitacja! :D

arti 06.05.2018 07:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1500221)
Pięknie rzucacie kompromitacjami na prawo i lewo. Kompromitacją to będzie ewentualny spadek Lechii w tym sezonie, bo coś mi się wydaje, że podstawowa 11 u nich zarabia podobne pieniądze, co u nas 30 osobowa kadra.

Z tym zarabianiem w L chyba nie jest całkiem tak. No bo jaka może być inna przyczyna ich sytuacji?

St Yabol 06.05.2018 09:25

Z zarabianiem, a raczej brakiem przelewów. W sumie podobnie jak u nas, tylko na większą skalę :)

ashkeczup 06.05.2018 09:59

Lagi mają, ale koniec końców te pieniądze dostaną.

pepe72 07.05.2018 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1500244)
Lagi mają, ale koniec końców te pieniądze dostaną.

Ale w międzyczasie Lechia zaliczy spadek do 1 ligii :>

Hives4 07.05.2018 19:14

Pamiętam jakąś teorię spiskową, że władze Lechii chcą spadku, bo wtedy ktoś się tam wycofa czy coś innego się stanie i dostaną jakąś ziemię na własność. Ale czy jest w tym prawda to nie wiem i jak dokładnie brzmi ta teoria spiskowa to ktoś inny musiałby opisać :P Trochę offtop się tu zrobił.

ashkeczup 07.05.2018 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1500442)
Ale w międzyczasie Lechia zaliczy spadek do 1 ligii :>

No przecież tego dotyczy mój pierwszy post wariacie

KOMINEK 07.05.2018 20:39

więc koniec offtopu

Hives4 07.05.2018 20:51

No to powrót do polityki transferowej ;)

Dukat:
- Cuesta dostanie nowy kontrakt
- Basha automatycznie przedłużony o rok
- Gonzales pa pa
- Llonch bliski przedłużenia, zostały detale
- rozmawiają z 4 Polakami i z 5 obcokrajowcami, ale to nie znaczy, że 9 dojdzie
- kadra ma być uszczuplona do około 23 graczy

Charlie 07.05.2018 21:02

Llonch jeszcze miesiąc temu miał się zbierać z Krakowa, a teraz nagle bajlando i przedłużają. Oby, ale uwierze, jak zobacze info na oficjalnej. Co do Gonzaleza - ok, jesli zostaną Velez (zostanie jeśli bedzie chciał, niby kontrakt do 2019, ale nikt go pewnie nie bedzie trzymać na siłe) i Arsenic (zostanie jeśli nikt go nie kupi, a nie można tego wykluczyć). Powinniśmy uniknąć rewolucji w obronie, bo nie może ona skończyć się dobrze.

LucjuszWielki 07.05.2018 21:33

Myslicie, ze olanie Gonsalesa jest wynikiem jego operacji w ostatnim czasie? Chyba innej opcji nie ma bo sportowo sie bronil.

Karherop 07.05.2018 21:48

2 rozwalone kolana
gdy go podpisywaliśmy lekarze już ostrzegali o problemach zdrowotnych
i tak długo wytrzymał

Szkoda go ale to dobra decyzja Zarządu.

Wasilewski, Velez, Arsenić, z czasem dojdzie na środek Sadlok i do tego potrzebujemy jakiegoś młodszego stopera, takiego na którym można zarobić.

Zastanawia mnie bardziej inna rzecz, z kim się jeszcze pożegnamy poza Głową, Broziem, Cywką, Brlekiem i Ivanem. Dukat potwierdził tylko słowa Junco i Carrillo, że kadra zostanie mocno obcięta, a jednocześnie że będzie dość sporo transferów (4-5? poza Grabowskim i Suljiciem).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl