![]() |
https://twitter.com/KiewiczKrz/statu...19449321582593
'Informator' raczej pewny, więc nie w plotkach, a polityce. ''Kto za Mitrovica? Pewnie Basha który wraca do 18tki, a wkrótce ma przedłużyć umowę z Wisłą' Bardzo cieszy mnie ta wiadomość |
Cytat:
|
Cytat:
Podobnie jak kolegę wyżej dziwi mnie przedłużenie z Basha. To szklany zawodnik. Jedynym wytłumaczeniem może być fakt że zawodnicy o takim potencjale sportowym kosztują dużo wiecej, a Basha ma niski kontrakt. |
Stop stop stop. Skąd wzięło się przekonanie o podatności Bashy na kontuzje? Sprawdźcie sobie transfermarkt, jego poprzednie sezony. Na jesień wypadł na 2 mecze- drobny uraz. W zimie, ktoś na treningu zrobił mu potężne kuku i to niby ma o czymś świadczyć? Jakby wpadł pod TIRa to też miałby wyjść bez szwanku? Szklany to jest Zdenek, który co chwile łapie kontuzje i urazy.
|
Cytat:
Potem, kiedy zaczęło to wpływać na jego zdrowie grał dalej. Bo tak było trzeba. Potem się posypał, a ledwo zaczął się zbierać, znowu coś się stało. Czego by mogło nie być, gdyby był wprowadzany do drużyny normalnie a nie na wariata. A teraz na forum zrodził się mit, że Basha jest szklany. I tak będzie ten mit trwał dopóki nie narodzi się nowy, wokół którego będzie można snuć kolejne teorie. |
Basha to dobry piłkarz. Jak sie wykuruje może być liderem naszej drugiej linii.
|
Cytat:
|
Cytat:
Życzę Bashy duzo zdrowia i dobrej formy, ale myślę że nie ja jeden wśród kibiców mam jednak wątpliwości co do jego stanu zdrowia. Jego obecna kontuzja miała spowodować miesieczna absencje a jednak facet wypadł na ponad 2. Nad zdrowiem Palcicia tez niektorzy dali sobie rękę uciąć i mamy jego pierwszą u nas kontuzję. Szkoda, że jesteśmy zmuszeni do kontaktowania piłkarzy z takimi "defektami". Mam nadzieje że Zarzad pójdzie po rozum do głowy, bo jednak obecny sezon z perspektywy liczebności kadry i ilosci kontuzji był ewenementem. 28 chłopa z czego notorycznie kontuzjowanych bylo 20-30%. Łatwiej wymienić kto nie miał miesięcznej absencji w tym sezonie niż tych którzy ją mieli. W naszej sytuacji finansowej to nie do pomyślenia... |
|
Basha ma odpowiednie umiejętności żeby być wyróżniającą się postacią w drugiej linii, a to że teraz miał dłuższą przerwę nie świadczy o tym, że to typ "szklanki". Jak Palcić przychodził też wszyscy zaczęli grzmieć, że ściągamy gościa który ma poważne problemy z kolanem i był po operacjach i będzie więcej w gabinetach lekarskich niż na boisku... A od kiedy tylko wskoczył do 11 to grał regularnie bez żadnych problemów.
To, że ktoś w Ekstraklasie złapie kontuzję która wyklucza go z gry na lekko ponad miesiąc to już trzeba mu przypisać taką łatkę piłkarza podatnego na kontuzję i chuchać i dmuchać na niego żeby sobie nic znowu nie zrobił... Takie już myślenie w naszym kraju. |
https://www.transfermarkt.pl/vullnet.../spieler/56324 Tu link na temat kontuzji. Nie wyglada na szklanego.
|
Wycinek z prasówki dla weszlo:
Wydaje się, że z kolei z Wisłą Kraków pożegna się Ivan Gonzalez. â Bardzo chciałbym tu zostać. Jeszcze przed operacją, gdy rozmawialiśmy z dyrektorem Manuelem Juncą, bezpośrednio mu to zakomunikowałem. Pojawiał się wtedy temat możliwego sprzedania mnie, ale ja jasno powiedziałem, że chciałbym w Wiśle skończyć karierę, grać w niej jeszcze pięć-sześć lat, bo bardzo dobrze się tu czuję. Kocham Wisłę â mówi. Skąd taka miłość Andaluzyjczyka do Krakowa? â To dla mnie drugi dom. Od pierwszego momentu wywiązało się szczególne uczucie z klubem â tłumaczy. Jednocześnie jest jednak realistą. â Mój menedżer niedawno był w klubie na negocjacjach. Nie zapadły żadne decyzje, choć z moich odczuć i doświadczenia wnioskuję, że kontrakt raczej nie zostanie przedłużony â twierdzi. Edit: jest i cały artykuł: https://www.przegladsportowy.pl/pilk...krakow/749zw6q |
Identyfikuje się z klubem! Obcokrajowiec! Kontrakt do 2035 r, lekko! Gdzie my takiego znajdziemy?
|
Cytat:
|
Ciapate i Erasmusy są właśnie takie kochliwe latino romantiko.
Popieram ashkeczupa, podpisać do 2035 roku. |
To Gonzales na chorobowym otrzymuje jakiś dobry hajs?
Paczpan... to może dlatego mamy tyle kontuzji? Tylko głupi Carlitos się nie kapnął. |
Dla mnie to gadanie nie ma znaczenia, lecz oceniam gościa przez pryzmat jakości i przydatności do drużyny, zawsze podkreślałem, ze to mocny punkt i bdb obrońca. Myślałem, że będzie miał sporo ofert i odejdzie gdzie indziej, aby podpisac z kimś lepszą kasę.
Jestem za przedłużeniem umowy... Nie wiem po co głupkowato drwić, że do 2035, to nie Uryga... |
"Szanowny" Janekx donosi, ze przyjdzie do nas srodkowy obronca z Hiszpanii wiec to z Ivanem by sie zgadzalo, ze chca jego odejscia
|
30 letni gościu, 2 kolana robione? Warto ryzykować?
|
Ivan gdyby był zdrowy to zapewne grałby od deski do deski. W sumie szkoda, że tak to się wszystko potoczyło.
|
Odejdzie Ivan, Velez, Głowa, pewnie Wasyl też.
Zostaje Arsenic na stoperze :) |
Velez zostanie, Wasyl też, nie siej fermentu.
|
Cytat:
|
A niby takie kokosy mieli zarabiać Głowacki i Brożek że po ich odejściu będzie nas stać na nie wiadomo kogo...
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...iego,13148408/ |
Ale że co, warto Brożkowi który naprawdę nie zrobił jednej porządnej akcji poza tym potknięciem się płacić te 30 tys? By robił atmosferę, serio?
Głowacki dla drużyny znaczył nieporównywalnie więcej, ale nie wiem skąd mamy pewność że decyzję podjęto za niego? |
Odnosnie Ivana to zadajcie sobie proste pytanie.
Czy gdyby Ian nie byl zawodnikiem naszego klubu i zostal nam w tym momencie (w jego obecnej sytuacji) zapronowany przez menagera to czy chcielibyscie aby go klub podpisal? Lubie Ivana, to swietny obronca ale smiem twierzdic, ze Wisla podpisala go wtedy tylko i wylacznie dlatego bo potrzebowali goscia na juz, goscia ktory ma umiejetnosci i ktory byl tani. Ivan byl tani bo mial problemy ze zdrowiem i zdawal sobie sprawe, ze to jest dla niego dobra opcja. Dla Wisly to tez byla dobra opcja bo w tamtym momencie byl na chodzie i prezentowal dobry poziom. Nie mam watliowsci, ze Ivan nigdy by u nas nie zagral gdyby jedna z dwoch sytuacji miala miejsce: - Wisla miala kase, zeby przebierac wsrod zawodnikow - gdyby Ivan byl w 100% zdrowy to by albo nie odchodzil z Aue albo zaczepil sie gdzies w Niemczech. |
Ja nie wiem po co nam dwóch podobnych gości tj. Basha i Pol. Jedynie co potrafią to przeszkadzać 90% ich walorów to odbiór, poza tym atutów brak.
Ja bym zastanowi se nad tym skąd tylu zawodników sprowadzanych przez Junco i spółkę łapie tyle kontuzji. Jeżeli chcemy odchudzić kadrę w której ma zostać tylu inwalidów to gratuluje strategii. |
Moja opinia ws. Ivana jest taka, że jak przyszedł to większość pierwszej rundy grał skoncentrowany i był lepszy niż Gumiś, którego zastąpił. Potem było coraz więcej niechlujstwa, dziwne kiksy i dużo kartek.
A potem się rozsypał na 3/4 sezonu. Dziękujemy, do widzenia, mam nadzieję, że na Jego miejsce przyjdzie podobnej klasy stoper lat 25. Jeśli faktycznie Głowa gra za 20 i chce jeszcze pograć to myślę, że jakby klub chciał to mógłby Go zatrzymać i np. znaleźć sponsora na płacenie całości albo części tej kwoty. |
Wszystko wskazuje na to, że po 1,5 roku zakończy się przygoda Ivana Gonzaleza z Wisłą Kraków. Hiszpański obrońca musi szukać nowego klubu.
http://sportdziennik.pl/ivan-gonzale...wisly-to-cios/ |
Cytat:
|
Cytat:
:alleluja: |
Cytat:
P.S. Nie rozumiem dlaczego nie chcemy przedłużyć Ramosa (G). |
"Chorwacki obrońca Białej Gwiazdy â Zoran Arsenić â jest obserwowany przez kluby m.in. z Bundesligi. Kwota ewentualnego i zaskakującego mogłoby się wydawać transferu przekroczyć może milion euro."
Info Janek http://zagranie.com/janekx89-w-lechi...mpression=true |
Cytat:
|
A co to malo drewien trafia do Bundesligi?
|
Cytat:
Czeka nas dużo ruchów transferowych w każdej linii z wyjątkiem bramki. |
Za rok czy dwa matka Lechia go przygarnie.Za chwilę zostaniemy bez obrony....
|
No cóż... Zoran pkazał ostatnio dużo solidności. Pisanie o nim jako o drewnie to chyba sarkazm?
|
Solidny obronca w kilku spotkaniach gownianej ligi. Nie, nie sarkazm.
|
Tym lepiej go o.......ic póki się nikt nie zorientuje :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl