Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

domin_czyzyny 23.04.2018 21:12

8 tysięcy euro podobno. A po przedluzenie + 20 %

funkykoval 24.04.2018 08:21

Panowie 30 tys. zł miesięcznie to raptem 360 tys zł rocznie, czyli mniej niż 100 tys euro...
Na pewno nie są to kokosy i podejrzewam, że gdyby zaoferowali Llonchowi 60 tys miesięcznie to bez gadania podpisałby kontrakt. Mając na uwadze,że najprawdopodobniej nie zostaną przedłużone kontrakty Głowackiego i Brożka, a przynajmniej według "Piłki Nożnej" są to 2 najlepiej zarabiający nasi gracze, odejdzie kilku zawodników nawet z przeciętnymi kontraktami, to warto raczej dać podwyżki tym, z którymi chcemy się związać na dłużej jak chociażby właśnie Pol Llonch - bo widać, że ten chłopak nie będzie stroił fochów tylko grał najlepiej jak potrafi, a na naszą skopaną ekstraklasę jest naprawdę świetnym zawodnikiem.

Ogryzek 24.04.2018 08:41

funkykoval
Nie wiemy czy nie będzie stroił fochów - bo nie wiemy ile chce zarabiać i jakie ma inne opcje. Poza tym - pensje Głowy i Brożka to była pozostałość z dawnych lat + dodatek za bycie legendą. Nie sądzę że Zarząd i Junco chcieliby robić wyjątek i płacić tak dużą kasę mimo wszystko za defensywnego pomocnika. Mamy mieć zbilansowany budżet bez kominów płacowych podobno. Tym bardziej jeśli chcemy spłacać zadłużenie.

Nie będzie Lloncha (szkoda) będzie ktoś inny.

btw
60 tysięcy i więcej to można dać Carlitosowi a nie defensywnym piłkarzom w naszej sytuacji finansowej.

ArturBarlinek 24.04.2018 08:50

Myślę, że 60 zarząd nie da, ale 45 może już tak
Jeśli nie będziemy konkurencyjni to całe życie będziemy w środku tabeli/stawki

El'kabat 24.04.2018 08:58

Ja akurat z odejściem Lloncha to się raczej pogodziłem. Zdziwię się, jak zostanie.

Nic na siłę z naszej strony. Pol też wie, że ma wysokie notowania i spokojnie znajdzie się klub, który znacznie przebije naszą ofertę. Dokładając do tego średnie wyniki ostatnio i wcale nie aż tak różowe scenarusze na przyszłość, watpię żeby chciał zostać. Do tego prawdopodobne odpalenie jego erasmusowych przyjaciół jak Veleza Ivana i Carlitosa.

Jesteśmy średniakiem ligowym i średnio też płacimy.

LucjuszWielki 24.04.2018 09:11

Będziemy grać na środku Żemło to sobie przypomnicie jak grał Ivan... Gość kontuzja i od kopa odpalają...

Gonzalez i Bascha byli kluczowymi postaciami u nas, dlaczego mielibyśmy ich odpalić? Kogo znajdziemy lepszego? Cywke 2.0 ?

Ogryzek 24.04.2018 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1499445)
Będziemy grać na środku Żemło to sobie przypomnicie jak grał Ivan... Gość kontuzja i od kopa odpalają...

Gonzalez i Bascha byli kluczowymi postaciami u nas, dlaczego mielibyśmy ich odpalić? Kogo znajdziemy lepszego? Cywke 2.0 ?

My Polaków nie szukamy więc się nie denerwuj. Będzie kolejny Ivan 2.0, 3.0, 4.0 itd.

Śpij spokojnie będą kolejni Iberyjczycy.

El'kabat 24.04.2018 09:39

Lucjusz, z tego co ćwierka TT, to z Ivanem i Bashą niekonieczne zostaniemy...
https://twitter.com/janekx89/status/987356652126048256

Generalnie to będzie wariackie lato, jak dodatkowo pewnie pozegnamy starą gwardię + do sprzedaży Carlitos, Zdenek i może Arsenic.

@ Ogryzek

Ciapaty z pontona zawsze spoko na stopera!

donecki 24.04.2018 09:43

Carlitos chcial sto tysiecy ale tyle mu nie dali i dlatego tylko umowa roczna. Pa pa

Ogryzek 24.04.2018 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1499447)

Generalnie to będzie wariackie lato, jak dodatkowo pewnie pozegnamy starą gwardię + do sprzedaży Carlitos, Zdenek i może Arsenic.

@ Ogryzek

Ciapaty z pontona zawsze spoko na stopera!

Miało być do Lucjusz nie do Ciebie :)

Janek89 24.04.2018 10:13

https://www.facebook.com/mistrzpl/ph...type=3&theater

Daje do myślenia. Szczerze mówiąc nie bardzo podoba mi się droga którą idzie Wisła. Jest kilku niezłych obcokrajowców, jest świetny Carlitos, ale brakuje takiej konkretnej promocji Wiślackiej młodzieży, no wiecie kogoś kogo można by za chwilę sprzedać za 3-5 milionów euro i mieć spokój w budżecie.

obikenobi 24.04.2018 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat

Jeżeli to prawda, co pisze janek, to Gonzalezowi można już zamawiać bukiet kwiatów na pożegnanie. Przecież on przed meczem z Lechem przeszedł artroskopię kolana, nie ma szans żeby wrócił przed końcem sezonu.

Bardziej żal mi Bashy, bo przed kontuzją prezentował się nieźle, ale obstawiam tak na 90% że i z nim się pożegnamy.

Jak dodać do tego Cywkę, Lloncha, Brleka, Carlitosa, Zdenka, starą gwardię + ewentualnie obrażonego Małeckiego, to lepiej złóżmy się wszyscy na powerbanka dla Junco bo będzie miał chłop sporo roboty.

!!IRIVER!! 24.04.2018 10:41

Gonzalez i Basha bez względu na kontuzję powinni dostać roczny kontrakt...

Hives4 24.04.2018 10:46

Cytat:

Jak dodać do tego Cywkę, Lloncha, Brleka, Carlitosa, Zdenka, starą gwardię + ewentualnie obrażonego Małeckiego]
Z tej listy akurat Zdenka w ogóle nie szkoda i... on prawdopodobnie jako jedyny z tej listy zostanie :/ Ma kontrakt do 2019, a kto go weźmie? Za dobrą kasę u nas dostał, żeby odszedł :(

TonyWiślak 24.04.2018 11:05

Cytat:

Gonzalez i Basha bez względu na kontuzję powinni dostać roczny kontrakt...
I to z jakiego względu?
Potrzeba nam zawodników na boisku a nie w szpitalu.Basha to już w ogóle człowiek szklanka,który non-stop coś łapie,dajmy spokój z zawodnikami pokroju Dawida Nowaka.

szczepans21 24.04.2018 11:54

http://www.michaltrela.pl/lekka-reka-wisly/

LucjuszWielki 24.04.2018 12:27

Ehhhhh... Takie pieprzenie w tym artykule...

Cywka?? Ktoś się łudzi, że może się na coś przydać?? Być może będzie w amice grał, nawet nieźle, nie mówię, że nie, ALE u nas wyżej nie podskoczy i jestem tego pewien! Lepiej żyć w stagnacji czy ryzykować ściągnięcie kogoś kto może dac więcej? Tym się pewnie kierujemy... sory... Tomek fajny chłopak, tak jap pisał Trela , nie marudzi pracuje, ale niestety jest figurantem na środku. Potrzebujemy kogoś kto pociągnie grę, a nie zawodnika, który podaje do najbliższego zawodnika lub do tyłu.

Boguski? Szacunek duży, ale sam nie wiem czy lepie aby został czy odszedł. Choćby ze ze wględu na stara gwardię i Polaków... Od lat wiemy jak gra, ale znajdziemy kogoś lepszego?

Uryge został odpalony, a kto trzymałby go w perspektywie wielu zawodników środka pola? To mam płakać za nim tak samo jak za Stawarczykiem?? Uryga??? Ty chciałeś coś udowodnić tydzień temu?? A dlaczego tego nie udowadniałeś jak grałeś u nas?? Piłka nie polega na udowadnianiu czegoś komu TYLKO GRANIU - miałeś 100 spotkań, aby udowodnić coś, a udowodniłeś tyle, że Cywce do pięt nie dorastasz...

Stilic - z nim wiadomo jak było, Brlek, Mączyński, Bascha, Velez, Halilovic... duża konkurencja, Stilic w dole z pewnie nie małą pensją - nie było innego wyjścia. W Płocku przebił się bo nie miał z kim rywalizować, więc grał, u nas tych szans dostawałby mniej.

Załuska - przecież chcieliśmy go zostawić, ale nie dogadali się odnośnie pensji. Nie uważam Cuesty za słąbego bramkarza, jest przyzwoity.

Głowa, Brozio, Rafał... szkoda mi ich wiadomo z sentymentów, ich odejście zakończy pewien etap, tyle lat gry, postacie kojarzone z Wisłą... Nie wiem jak z Arkiem, ale chyba urazy go wyłączyły z gry, dopóki się trzymał to grał. Najgorzej podziało się z Pawłem... Strasznie przykro oglądało się jego ostatnie występy, jeszcze z dwa sezony strzelał po 10 bramek i nagle... nagle tak upadł, że płakać się chce z litości.. Dodatkowo przegrywa rywalizację z Ondraskiem, więc ciężko coś sensownego napisać. Może jakby grał więcej byłoby lepiej? Carlitos gra prawie w każdym meczu, więc wiadomo, że nie ma szans. Jedynie można było rozważyć grę dwoma napastnikami...

ehhhh ciężkie czasy, ciężko podjąć właściwe decyzje. Bascha i Gonzalez wyzdrowieją , będą grać, a ich nie podpiszemy to ŹLE, podpiszemy, a dalej będą się leczyć też ŹLE - decyzja ciężka bo zawodnicy są dobrzy.

rozarian 24.04.2018 13:04

"Obcokrajowcy, którzy nic nie wnoszą

Co do zasady, nie mam do Manuela Junki pretensji o ściąganie obcokrajowców. Zdaję sobie sprawę, że lepiej tanio ściągnąć Carlitosa, niż drogo Bartosza Śpiączkę. Mam pretensje o ściąganie zbędnych obcokrajowców, w żaden sposób nie podnoszących poziomu zespołu. Gdyby się przyjrzeć wszystkim zagranicznym transferom, okaże się, że bez żadnych wątpliwości trafione są tylko trzy: Carlitosa, Jesusa Imaza i Zorana Arsenicia. Utalentowani ponoć Denys Bałaniuk i Marko Kolar u dwóch trenerów uzbierali łącznie 105 minut w ekstraklasie, co każe trochę powątpiewać w ich talent. Perez, Kostal, Ze Manuel na nic się Wiśle nie przydali, Mitrović, Cuesta, Velez grają regularnie, ale gdyby ich nie było, nikt by nie zauważył różnicy. Wreszcie Tibor Halilović i Kamil Wojtkowski to na razie bardziej obietnice, że kiedyś będzie lepiej. Są naprawdę dość mocne podstawy, by wątpić, czy Wisła na miejsce Cywki faktycznie ma kogoś znacznie lepszego"

Trela nie wymienił wśród trafionych transferów Lloncha, a więc albo manipuluje, albo dziennikarz z niego jak z koziej dupy trąbka.

funkykoval 24.04.2018 13:44

Ale za to wymienił jako obcokrajowca Wojtkowskiego....

Patryko 24.04.2018 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1499459)

Typowe pisanie o niczym. Nie sprawdzili się więc odchodzą. W piłce nie można czekać w nieskończoność, aż ktoś odpali.

pepe72 24.04.2018 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1499462)
"Obcokrajowcy, którzy nic nie wnoszą

Co do zasady, nie mam do Manuela Junki pretensji o ściąganie obcokrajowców. Zdaję sobie sprawę, że lepiej tanio ściągnąć Carlitosa, niż drogo Bartosza Śpiączkę. Mam pretensje o ściąganie zbędnych obcokrajowców, w żaden sposób nie podnoszących poziomu zespołu. Gdyby się przyjrzeć wszystkim zagranicznym transferom, okaże się, że bez żadnych wątpliwości trafione są tylko trzy: Carlitosa, Jesusa Imaza i Zorana Arsenicia. Utalentowani ponoć Denys Bałaniuk i Marko Kolar u dwóch trenerów uzbierali łącznie 105 minut w ekstraklasie, co każe trochę powątpiewać w ich talent. Perez, Kostal, Ze Manuel na nic się Wiśle nie przydali, Mitrović, Cuesta, Velez grają regularnie, ale gdyby ich nie było, nikt by nie zauważył różnicy. Wreszcie Tibor Halilović i Kamil Wojtkowski to na razie bardziej obietnice, że kiedyś będzie lepiej. Są naprawdę dość mocne podstawy, by wątpić, czy Wisła na miejsce Cywki faktycznie ma kogoś znacznie lepszego"

Trela nie wymienił wśród trafionych transferów Lloncha, a więc albo manipuluje, albo dziennikarz z niego jak z koziej dupy trąbka.

Rozarian, gdyby Junco maił 100% trafionych transferów to może pracowałby w Realu czy innej Barcelonie. Trafił diament i dwa razy całkiem nieźle, i to za niewielką kasę.
Jak pamiętasz gość, który miał teoretycznie najlepsze CV w Wiśle się nie sprawdził.
Czasy kupowania kogo się chce minęły kilka lat temu.
Kluby bez bogatego sponsora pętają się w połowie stawki, więc doceniajmy 8 miejsce w tym roku. Oby za rok nie było gorzej.

buczo1985 24.04.2018 15:49

A ja uważam, że sezon jest beznadziejny i nie ma się z czego cieszyć i co doceniać jeżeli zajmiemy 8 miejsce i tytuł najgorszej drużyny grupy mistrzowskiej. Nie byłoby wstydu gdybyśmy w przekonujący sposób wywalczyli 5 miejsce. W innym przypadku trzeba wręcz mówić o stagnacji, braku poprawy i tkwieniu w pułapce. Bez dużej kasy też można odpalić co pokazują przykłady Płocka i Kielc. Zastanawiam się czy i Zabrze jest takie przy kasie?

Przeraża mnie myśl, że gdyby nie Carlitos zajmowalibyśmy miejsce w dole tabeli być może na pograniczu utrzymania.

Oj ma nad czym myśleć Zarząd i Prezes. Kolejny rok kaszany. Za rok powtórka czy równia pochyła i wskoczenie na poziom Śląska Wrocław, Piasta Gliwice?!

Ogryzek 24.04.2018 15:54

W zeszłym roku ze słabym Urygą zajęliśmy 6 miejsce - teraz jak zajmiemy każde słabsze to będzie zjazd w dół
(trzeba pamiętać że walczyliśmy niemal do końca o 5 pozycję w zeszłym sezonie)

Mamy niby lepszych piłkarzy a jest gorzej...

Oczywiście to nie jest dramat (zresztą możemy jeszcze zająć to 6 miejsce) ale widać że nie idziemy tak gdzie chcielibyśmy dojść. Po tym sezonie znowu z 12 nowych piłkarzy i kolejna budowa zespołu od "0".

wiesniak842 24.04.2018 16:09

O jaka piata pozycje walczylismy? Zapomniales juz co gralismy w grupie mistrzowskiej? Nieciecza nas bila w Krakowie. Za szoste miejsce z tamtego sezonu to tylko i wylacznie Moskalowi trzeba dziekowac:D (biorac pod uwage nasze mecze z grupy mistrzowskiej)

Ogryzek 24.04.2018 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1499482)
O jaka piata pozycje walczylismy? Zapomniales juz co gralismy w grupie mistrzowskiej? Nieciecza nas bila w Krakowie. Za szoste miejsce z tamtego sezonu to tylko i wylacznie Moskalowi trzeba dziekowac:D (biorac pod uwage nasze mecze z grupy mistrzowskiej)

No właśnie przegraliśmy z Niecieczą w Krakowie (wystarczyłby remis) a wyprzedzilibyśmy koronę.

Zatem walczyliśmy do końca (przedostatniej kolejki) jak wolisz.

wiesniak842 24.04.2018 16:24

Spoko, jak dla Ciebie bilans 0-1-5 to walka to luz. W takim razie dziwia mnie jakiekolwiek zarzuty w tym momencie bo jakby nie bylo dalej walczymy o puchary;) (wystarczy wygrac wszystko do konca).

Ogryzek 24.04.2018 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1499484)
Spoko, jak dla Ciebie bilans 0-1-5 to walka to luz. W takim razie dziwia mnie jakiekolwiek zarzuty w tym momencie bo jakby nie bylo dalej walczymy o puchary;) (wystarczy wygrac wszystko do konca).

Jak widać to wystarczyło - do 6 miejsca wiec w czym masz problem?

My też możemy jeszcze zająć 6 miejsce.

wiesniak842 24.04.2018 16:31

Mozemy zajac i czwarte, przeciez walczymy;)

MaLk 24.04.2018 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1499477)
Rozarian, gdyby Junco maił 100% trafionych transferów to może pracowałby w Realu czy innej Barcelonie.

A i to nie wiadomo, bo na razie zajmuje się grzebaniem w outlecie zawodników bez kontraktu, których nikt lepszy nie chciał, a Reale i inne Barcelony takimi się nie interesują ;)

Tak na serio, to podtrzymuję to, o czym pisałem na początku sezonu - w takich warunkach jeśli trafi się 1 na 3, to już jest sukces.

Swoją drogą, coś już z tą naszą ligą jest takiego, że im ktoś ma lepsze CV, tym gorzej się tu odnajduje. Niektórzy ludzie tłumaczą to brakiem motywacji takich piłkarzy, ale mnie to wytłumaczenie nie przekonuje. Za dużo tego było, żeby zakładać, że aż tylu teoretycznie dobrych zawodników przychodzi tu bez motywacji do tego, żeby dobrze grać.

bob85 24.04.2018 18:15

Chcialem przypomniec, ze w poprzednim roku w fazie finalowej byl podzial punktow. Sytuacja wyjsciowa w tym roku moglaby byc calkiem inna, ale nie ma co o tym dywagowac.

wiesniak842 24.04.2018 18:19

Ciekawe uwagi. Ja prywatnie, tak pod nosem, nazywam to "syndromem Ekstraklasy":D Przychodzi taki pilkarz, chwile pogra i z czasem dostosowuje sie do poziomu bo widzi, ze za wiele pracowac nie trzeba. Szczególnie widoczne jest to w przypadku technicznych zawodnikow vide Stilic, Melikson. To tak z przymruzeniem oka oczywiscie bo nie ma ogolnej zasady. Dajmy na to naszego Pereza, papiery mial i chuja gral:D Ogolnie ciezko sie doszukiwac jakiejs logiki w tej lidze.

tomasz_19 25.04.2018 08:10

z taką grą to nic prócz 8 miejsca nam nie grozi, to i tak sukces biorąc pod uwagę nasze problemy i to że na razie gramy bez trenera bo nie widać żeby Carillo specjalnie ogarniał temat... no ale może coś z tego będzie ?

_gilardino_ 26.04.2018 16:51

Cytat:

W Wiśle Kraków zamierzają przynajmniej o kilkanaście procent zmniejszyć budżet na kontrakty zawodników. Jest to zastanawiający ruch, patrząc jak mocno przeciętną drużyną w ostatnich latach jest ekipa spod herbu Białej Gwiazdy. Zupełnie nie spełnia oczekiwań szerokiej rzeszy kibiców. Dodatkowo nie wierzę w wiedzę i transferowy nos dyrektora sportowego Manuela Junco, gdyż większość jego dotychczasowych pomysłów to były mocne niewypały. Jak daje się usłyszeć, sposób prowadzenia rozmów przez Hiszpana z polskimi zawodnikami pozostawia wiele do życzenia, a oferta (bez wcześniejszego zapytania), jaką zimą złożył za Szymona Żurkowskiego, odebrano w piłkarskim środowisku jako kompromitację i obnażenie nieznajomości specyfiki rynku. Pozytywne transfery Hiszpanów w większości wynikały z kontaktów i rozeznania na tamtejszym rynku byłego trenera Kiko Ramireza. Jako przykład można przytoczyć sytuację, że Junco i klubowy skaut Marcin Kuźba nie byli do końca przekonani do transferu „amatora Carlitosa” z rezerw Villarrealu.

Co ciekawe, Boguski, środkowy obrońca Gonzalez i bramkarz Cuesta mogą nie zrealizować limitów minut potrzebnych do przedłużenia kontraktu. Polak został zwyczajnie odstawiony i klub z premedytacją robi wszystko, żeby nie osiągnął wymaganego limitu, a Hiszpanie byli kontuzjowani. Decyzję w ich sprawie podejmą włodarze. W Wiśle zapowiada się na uszczuplenie kadry i małą rewolucję, szczególnie w środku pola, gdzie trzecią propozycję kontraktu odrzucić miał Pol Llonch. Hiszpan w przynajmniej trzech klubach z Ekstraklasy dostałby lepsze warunki niż te oferowane przez Wisłę. Zakusy na niego, z tego, co pisał Piotr Koźmiński z "Superaka", ma nawet walcząca o awans Miedź Legnica.
http://www.2x45.info/aktualnosci/545...skawka-i-tort/

South 26.04.2018 17:01

Jak dla mnie zlepek informacji z neta i wywiadu z Junco.
Wielki bum bo chcemy zejść z kontraktów, nic dziwnego jak cześć zawodników cały czas kontuzjowana, druga cześć prezentuje żenujący poziom.
Boguski z premedytacja odstawiony( rozumiem z premedytacja żeby nie spełnił warunku) - kabaret. Poza tym Junco mówił ze do przedłużenia kontraktu Boguski wcale nie musi spełnić tego warunku minut...

pawlozm 26.04.2018 17:42

W tym momencie mamy zdecydowanie zbyt szeroką kadrę. Nie jesteśmy w stanie utrzymywac tylu zawodników, gdzie kilku sposrod tych, którzy nie łapią się do 18 mają wysoką pensje. Głębokie rezerwy a więc zawodnicy 19, 20, 21, 22, czy 23-go wyboru to powinni być młodzi piłkarze z racjonalnymi kontraktami.
Myślę, że cięcie w budżecie płacowych będzie oznaczać zwyczajnie uszczuplenie kadry

LucjuszWielki 26.04.2018 19:24

Kto polecony przez Kiko prócz Pereze (Ze Manuel?) nie sprawdził się u nas?

tomasz_19 27.04.2018 08:35

Kiko Ramirez na dyrektora sportowego !

kacpaw91 03.05.2018 11:32

Jest jakaś szansa na przywrócenie rezerw? Zlikwidowaliśmy je, o ile dobrze pamiętam, ze względu na sytuację finansową.

Bez rezerw młodzi zawodnicy, których ściągamy, a którzy nie przebiją się do 1. składu nie mają gdzie się ogrywać. Też nie mamy gdzie w seniorskiej piłce przetestować młodych z CLJ.

Czy ktoś się orientuje czy zaczynalibyśmy od 3. czy 4. ligi?

butazango 03.05.2018 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1500077)
Jest jakaś szansa na przywrócenie rezerw? Zlikwidowaliśmy je, o ile dobrze pamiętam, ze względu na sytuację finansową.

Bez rezerw młodzi zawodnicy, których ściągamy, a którzy nie przebiją się do 1. składu nie mają gdzie się ogrywać. Też nie mamy gdzie w seniorskiej piłce przetestować młodych z CLJ.

Czy ktoś się orientuje czy zaczynalibyśmy od 3. czy 4. ligi?

Junco ostatnio wspominał w którymś z wywiadów, ze nie planują przywrócenia rezerw w najbliższym czasie.

Colin 03.05.2018 14:25

Mam wątpliwości

Mnie zastanawia polityka podpisywania kontraktów z zawodnikami, która zakłada automatyczne przedłużanie takich kontraktów po "wyrobieniu" określonej liczby minut na boisku w sezonie. Mam tu wątpliwości bo to może powodować celowe odstawianie niektórych od składu w sytuacji gdy mogli by coś oni dać jeszcze zespołowi w obecnym sezonie w danym momencie (mimo tego, że w dłuższej perspektywie czasowej (np: przyszłego sezonu przez różne czynniki np: wiek, czy chęć zastąpienia kimś bardziej perspektywicznym, lepszym) nie rokuje się z nimi nadziei). Mam wątpliwości co do skuteczności takiej formy przedłużania kontraktów. O wiele bardziej przekonują mnie kontrakty 1+1 gdzie to do klubu należy decyzja (do pewnego momentu w sezonie) czy zostanie on przedłużony o rok a nie suche liczby, wyrobione minuty na boisku, bo one nie uwzględniają wielu czynników i tak naprawdę nie zawsze pokazują czy z kimś można wiązać nadzieje przy budowaniu i wzmacnianiu składu na przyszły sezon.

Natomiast w danym momencie sezonu niezależnie od okoliczności (jeśli to możliwe, jeśli nie ma kontuzji itp.) powinno się mieć możliwość skorzystania z całej kadry mimo iż pewnych zawodników nie widzi się w składzie na przyszły sezon. Odstawianie kogokolwiek od składu zabija naturalną rywalizację i tłumi rozwój zespołu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl