![]() |
|
Cytat:
Każdy by się chciał pozbyć kilku piłkarzy, twierdząc że gorzej już być nie może. Nie wiem dotychczasowe ruchy Jacka Bednarza w kwestii transferów niczego was nie nauczyły? Że tylko przypomnę, słaby Palijć - wywalić, zwolnić, nie płacić itd... Słabszego już nie będzie, a jednak jest - Frederiksen. Ja rozumiem frustracje postawą mr. Orbita, owszem mnie też drażni ale kto przyjdzie na jego miejsce? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jesli nie daj Boże doszło by do wymiany na linii Garguła - Mączyński to będzie idealne podsumowanie polityki transferowej tego klubu.
Tymon : Widzisz, dla jednych Diaz był słaby dla innych dobry. Ja np. wolałbym go od każego z defensorów jakich mamy. Owszem czasem irytował ale jako nieliczny potrafił swoje szczudła wepchac tam gdzie inni sie boją. I piszesz ze sie w Mainz na Nim poznali. YY ? A to on przyjechał wczoraj na palecie bananów ze sie mieli poznac? Chłop juz troche gra w Polsce, jak zapewne wiesz jest tutaj telewizja i to jakim ktos jest piłkarzem mozna ocenic przez pryzmat 60 meczów np. Z Niemiec do Polski nie jest daleko, nawet na mecz czy trening wysłąnnik mógł przyjechac i go ogladac. Zreszta, dziwne ze grał na początku bo skoro jest słaby to w ogole nie powinien.... |
Też się podpisuje pod powyższym postem ... Wisła to taki dziwny klub który bierze zawodników np kontuzjowanych , jak np Garguła , których trzeba utrzymywać , leczyć itd ... Nie rzadko płacić dużo , potem jak grają słabo , to nadal płacić kilkukrotnie więcej niż są warci , a jak już jakimś cudem zaczną grać w miarę poprawnie (bo nie uważam zęby Garguła był w tej chwili jakimś kozakiem) to od razu za bezcen sprzedać konkurencji i tam , dziwnym trafem taki gracz za 1/3 ceny gra 4 razy lepiej niż "u nas" .
|
Cytat:
PS:Swoją drogą Dragan na obronie i tak był lepszy niż Diaz,Frederiksen i kto na tej lewej obronie tam jeszcz grał |
Ja bym oddał Gargułe z pocałowaniem ręki, wiecie przecież jak wysoki kontrakt ma ten pseudograjek. Jego unik przy bramce w Bełchatowie chyba najlepiej oddaje jego podejście. Jestem za sprzedaniem Orbita, a za uzyskane pieniądze sprowadzić kogoś utalentowanego z 3 ligi
|
Cytat:
Tylko problem w tym, że nikogo dobrego nie sprowadzamy w ich miejsce. Odszedł słaby Paljic, zastąpił go parodysta Frederiksen. Odszedł Biton jest Sikorski. Coraz gorzej. Ogólnie zawsze jesteśmy do tyłu sportowo na każdej wymianie kadr. Właściwie jestem pewny, że pomimo wszystkich wad Garguły nie zastąpi go nikt lepszy. Przyjdzie jeszcze gorszy szrot. Cytat:
Dokładnie tak będzie jak w Wodzisławiu. |
Cytat:
Cytat:
|
Teraz się okaże ,czy Garguła taki słaby ,czy też trenerzy pracujący z nim ostatnio , nie potrafili go odpowiednio przygotować ?
Ciekawe że trener Górnika widzi w nim potencjał a tutaj jest jednym z najbardziej wyśmiewanych. Dlaczego to piszę ? Ponieważ uważam ,że skład personalny drużyny nie jest tak zły ,jak przedstawia to tabela . Dla mnie osobiście to przygotowania do sezonu były głównym powodem słabej postawy zawodników. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Za Bitona, którego nie wykupiliśmy przyszedł młody polski talent - Daniel Sikorski, jego statystyki po rundzie jesiennej to ZERO bramek! Ja rozumiem oburzenie i frustrację z postawy Garguły, jak już wspominałem o tym wcześniej. Tylko na chwilę obecną mamy gwarancję 99,9% ze na jego miejsce Jacek Bednarz sprowadzi kolejny ''talent'', który fakt faktem nie będzie pobierał takiej gaży jak Garguła ale nie będzie prezentował ''jako takiego'' poziomu. W pełni się zgadzam, że Łukasz zarabia w Wiśle pieniądze nieadekwatne do swojej postawy na boisku. Cytat:
Sprzedała go do Belgii, po czym go wypożyczyła? Tzn, jak się poznała bo nie rozumiem, był aż tak beznadziejny, że zdecydowano się go wypożyczyć? Może do niektórych w końcu dotrze, że ten koleś będąc w Wiśle grał u Skorży, Kasperczaka, Maaskanta, musiał być przydatny drużynie skoro u każdego z trenerów grywał w pierwszym składzie. Dla niektórych zapchajdziura a dla innych piłkarz uniwersalny ( może i brzmi to śmiesznie ale tak było), grał jako defensywny pomocnik, Lewy obrońca a w razie konieczności jako stoper. ---- Każdy z nas wymienił by piłkarzy, których z pocałowaniem ręki oddał by za darmo nawet jeszcze dopłacając aby ich ktoś wziął. Ale jak przyjdzie do wymienienia konkretnych nazwisk, które przyszły by w ich miejsce większość powie: ''nieważne kto..'', ''Każdy lepszy byle nie ...''. A jak już wspaniały Jacek sprzeda Łukasza i w jego miejsce sprowadzi kolejnego klauna do tego cyrku, to może wtedy się okazać, że Mr. Orbit wcale nie był taki fatalny. |
wislazwe-no dla mnie Diaz był dramatycznie słaby w obronie,o jego katastrofalnych - niecelnych podaniach nie chce już wspominać a o genialnym przyjęciu piłki to odsyłam na you tube
PS: Oczywiscie zgadzam się że był dużo lepszy niż frederiksen bo junior przynajmniej coś do przodu grał,do samej osoby Diaza nic nie miałem,tylko do jego gry na lewej obronie |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście jakiś dobry plan przebudowy zespołu na przyszłość (dalsza) byłby fajny ale jakos nie wierze ,wiec dlatego Smuda :) |
Mija kolejny rok, ale ten tekst dalej nie traci na aktualności, patrząc po opiniach co poniektórych:
http://www.weszlo.com/news/1017-Ulub...poczynek_wolne |
Zawodnicy, którym kończą się kontrakty w czerwcu 2013:
1.Burliga, - przedłużyć 2. Sobolewski, - dziękujemy 3. Uryga,- przedłużyć 4. Czekaj, - dziękujemy 5. Sikorski,- dziekujemy 6. Pareiko,- dziękujemy 7. Jaliens, - dziękujemy 8. Frederiksen,- dziekujemy 9.Iliev.- dziekujemy. jednym słowem będzie kolejna Rewolucja!!! |
Cytat:
Podziękować wszystkich w/w może poza Urygą, który jednak musi wreszcie zacząć grać w extra lub chociaż pierwszej. |
A czemu dziękować Czekajowi? Gość jest lepszy od tego tak zajebistego młodego asa polskiej obrony Kamińskiego z Amiki. Czekaja trzeba wypożyczyć aby się ograł w 1 lidze i w końcu włączył mózg a nie pozbywać się perspektywicznego obrońcy.
|
Masz rację, mój błąd...
Małecki bez klubu...Małecki WRACA DO WISŁY????!!!!! http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._Wraca_do.html |
Jeśli nie znajdzie NIKOGO kto chciałby go zatrudnić to wraca do Wisły....
|
Niech wrócą Małecki, Kosowski a trenerm niech będzie Orest i naprawdę będzie wesoło :rotfl::lol::rotfl::haha::haha:
|
Cytat:
Mały wracaj i ratuj Wisłę! Quioto do domu. |
Małecki jest Nasz... no chyba że klub zgodzi się go wypożyczyć znów bądź sprzedać...
A co do Czekaja to dla mnie to jest szrot a nie perspektywiczny obrońca..... Perspektywiczny i bardziej solidny jest ALAN URYGA. |
Cytat:
|
Wystarczy jeden rzut oka na nasze skrzydła, żeby stwierdzić że Małecki byłby dla nas zbawieniem.
|
Małecki również był NASZ przed sezonem. Dlaczego więc poszedł na wypożyczenie ?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:39. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl