![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
jak najszybciej pokupować obrońców i stawiać na Jovanovica. Jaliens z Lameyem ostatecznie pokazali że mogą starczyć na słabsze zespoły ligowe i nic więcej - czyli rezerwa.
|
Cytat:
|
Cytat:
No to mamy 11 czy nie mamy? Bo Twojego wywodu zrozumiałem tyle ile z wykresu u Gmocha.... Bo wg mnie na solidnym europejskim poziomie to mamy jednego zawodnika (Melikson). Na poziomie krajowym trzech (Jovanović, Nunez, Biton) Reszta gra bo mamy tak słabą ligę, że mimo, że ciężko ich oglądać to i tak przewyższają pozostałych. |
Brak słów. Bedzie znów lanie na kolanie w niedziele. Na to się zapowiada. Nie mamy wogóle obrony. ehhhhhhhh
|
Cytat:
|
Cytat:
Sobolewski to on sie nadje na Polską ligę, Nunez , jeśli Maaskant każe mu grać to gra , chłop idzie do przodu i coś ciągnie tę grę , Kirm jest za słaby , Iliev nie ma z kim grać , o obronie już powiedziałem , nie no druzyny nie da śie zbudować w dwa okienka , no ale ile mamy sie jeszcze łudzić , 4 obrońców którzy grają jakby grali 1 raz ja .......e.... |
Cytat:
A tak na poważnie z Chavezem to jeszcze pół biedy, natomiast Jaliens i Lamey irytują mie od samego początku. |
po prostu nie podjęli rękawicy, + 3/4 obrony do wyjebania...
grali jakby mieli kilo w gaciach, a niektórzy to nie wiem, powinni się zastanowić nad sobą, bo bramka na 3:1 to żenada... |
Cytat:
|
Cytat:
brakuje paru piłkarzy z jajami i tyle... za dużo ciptoków. dwa mecze i 7 bramek! frajersko straconych. Gdyby w obronie grał Marcelo - Głowacki -Baszczyński, to dzis mielibysmy dwa mecze wygrane 1:0 i 6 pkt |
Cytat:
Rozrysowałbym Ci to, ale nie mogę się zdecydować na kolor strzałek. Dramatu w pucharach nie ma, chyba każdy racjonalny kibic wie na co stać naszą drużynę w obecnej chwili, kilka miesięcy wspólnych treningów to trochę mało, żeby walczyć z europejską czołówką. Żeby wyjąć, trzeba włożyć. - panie B.C. Musimy sprowadzić zawodników z wyższej półki, za pieniądze, nie za worek piłek. Zawodnikami z wyprzedaży możemy zwojować polską ligę, nie Europe. |
Cytat:
|
Na razie nasz podbój Europy wygląda tak, że po dwóch meczach mamy najgorszy bilans ze wszystkich drużyn grających w LE.
|
Cytat:
|
Cytat:
Irytowało mnie już gadanie po meczach ze słabiutkim Skonto i troche lepszym Litexem, gdzie gra była równie h**wa ale przecież "zwyciężców się nie rozlicza", prawda jest taka, że jak nie grasz, to na fukksie raz czy dwa się może udać, ale jeśli jest róznica kilku klas jak dzisiaj, nawet mega fart nie pomoże. Lamey i Jaliens, od początku rokowali na "gwiazdy"... i sam pomysł ich zatrudnienia był poroniony, nie wspomnę już o Diazie. |
Ale nie ma się co dziwić że Lamey jest słaby i to bardzo jak to możliwe że taki zawodnik gra w naszej Wisełce przecież on w poprzednim sezonie zagrał 4 słownie cztery mecze w drugiej lidze angielskiej gdzie kolejek jest mnóstwo.
|
Pareiko w tym sezonie jest tragiczny . Wiekszosc goli ktory puszcza to albo sobie wrzuca pilke do bramki ,albo sie od niego odbije ,albo po rekach ,albo pod brzuchem...tragedia . Obrona z Odense zagrala katastrofalnie ,dzis nie bylo duzo lepiej ,gol na 2-1 ,po ktorym Jaliens sie odsunal ,zostawil pilke co to mialo byc ?
Jak na nasze mozliwosci to ta grupa jest bardzo ciezka ,jakbysmy awansowali do LM to nie wiem jaki bysmy mieli bilans bramkowy skoro w dwoch meczach LE tracimy 7 goli.. Niestety trzeba byc realista ,pilkarzami wartymi 500 tys euro ,nie mozna walczyc z pilkarzami wartymi 10 razy tyle |
Naprawde nie rozumiem jak mozna bylo wybrac kogos takiego zamiast Cikosa. Slowak rokowal nadzieje na przyszlosc, walczyl, byl szybki, zwrotny, zadziorny, mial potencjal aby sie rozwijac. Braki w ustawieniu czy doswiadczeniu eliminowalby z kazdym sezonem. Na takich zawodnikach powinna byc budowana Wisla.
|
Cytat:
Mi bardziej podobalo się krycie Jaliensa przy golu na 3-1. Jop wróć..... Cytat:
Tylko że on najpierw powinien "popędzić kota" samemu sobie za wystawianie z uporem maniaka Jaliensa, a przecież można dać szanse zagrać Bunozie, nie jestem jego fanem, ale slabiej od Holendra nie zagra napewno. Maaskant wbił sobie coś do głowy ze przy Q cala obrona czuje się pewnie i jeszcze próbuje cisnąć ten kit innym, a prawda jest taka że nie umie się przyznać do błedu transferowego i brnie w to g**no dalej. |
Na początku rozgrywek grupowych łudziłem się, że Wisła "zaliczy" ze dwa zwycięstwa i jakiś remis. A teraz boję się, aby nie było "powtórki z Amiki" (tej prawdziwej, z 2004 r.). Łomot i 0 pkt. Łudzić się można chyba tylko tym, że kadra zdąży wyzdrowieć do kolejnego meczu, i nie przegramy 1-5 (bo 1-4 i 1-3 już było). No i Jaliens - jak dla mnie wyjątkowe rozczarowanie. Jak on mógł zagrać tyle meczy w Holandii? Chyba, że na trybunach.
Co do bilansu bramkowego: najgorsze jak na razie są: Sharmrock (0 pkt, 1-6 br.); Malmo (0 pkt, 2-6 br); Wisła (0 pkt, 2-7 br.), AEK (0, 2-6 br.), Slovan (0, 1-5 br.). No i 8 drużyn przegrało po 2 mecze. Legia pewnie się cieszy, a nasi? Jestem bardzo ciekaw, czy Maaskant popędzi im kota, czy nadal będzie "głaskał po główce" mimo kolejnych wp...li |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cikos tak samo zostawiałby wolne miejsce, ale przynajmniej jest szybszy i młodszy. I tańszy w utrzymaniu. A kto wie, czy summa sumarum, nie wychodziłoby po podliczeniu pensji i odstępnego na to samo. |
Cytat:
|
Skandal przed meczem Wisły w Holandii
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...ndii,id,t.html Mecz - meczem. Po raz kolejny niestety pokazał, gdzie leży Polska na piłkarskiej mapie Europy. Nie ma się co napinać. Leży w d... Jednak to, co stało się przed meczem, to są jaja. To nie cywilizowana Europa. To bandytyzm. Niestety, tym razem to kibice Wisły zapłacili za rosnącą, podkreślaną przez publicystów, holenderską niechęć do obcych. A było od lat 70-tych wpuszczać do kraju każdego, kto chciał? W Holandii zorientowali się, że przegięli i teraz mają odpał w drugą stronę. Ale żeby białych tak traktować?? Powinni dostać taką karę, że się nie pozbierają. |
Cytat:
Co do Lameya ,to wydawalo sie ze po meczach z Litexem sie rozkrecil ,teraz niestety forma w dol , tak samo Jaliens ,na tle pucharowych druzyn jest fatalny |
Cytat:
hehe nasz podbój Europy wlasciwie powinien zakonczyc sie po laniu w .......Łoweczu.U siebie bysmy nieodrobili i finito. A tak traktujemy ta grupe LE troche jak za kare,no bo przeciez z tym skladem Liga Mistrzow nasza!. Z taka obroną to my mozemy sobie w chińskie bierki zagrac,niewiem jakim cudem Jaliens w Holandii zagral tyle meczow w poprzednim klubie.Ktos tu robi kogos w konia.On wyglada jak amator. |
oglądam powtórke i widać 3 bramy zjabeał Jaliens
Przy pierwszej zamiast kryc gdzies sie chacał po polu karnym Przy drugiej zamiast isc na piłke i wy.......ić, to se stanął nabiegł gość, z Chavezem na plecach i pyknął o trzeciej nie mówie, bo skandal. Pilka leci pół boiska zawiesina, ten zamiast byc blisko, to sie ogląda nie wiadomo na co. |
Cytat:
|
Cytat:
Po prostu jest za duży kocioł pod naszą bramką i on ze swoimi nie najlepszymi warunkami nie daje rady. Tzn 2, 3 razy da a za czwartym się wyłoży. To nie jest usprawiedliwienie natomiast nie szukajmy kozła ofiarnego.Jaliens jest za słaby na takie drużyny jak Apoel czy Twente, czasami jest za słaby nawet na ligowców ale nasz problem jest większy o wiele bardziej niż Jaliens Mamy lata zaniedbań i amatorki, jeśli ktoś uważał że styknie zatrudnić trenera który ma niezłe pojęcie o zawodzie , podobnego dyr. sportowego i nagle wszystko się odmieni to niestety musi się rozczarować. Ja mam tylko nadzieje że Cupiał zadowoli się bilansem finansowym który jest chyba najlepszy od lat i da pracować tym ludziom dalej a oni nie są ślepi i widzą że np Jaliens to nie jest to. |
Nie ma co , Kew przypomniał się swoim rodakom . 3 bramki na jego konto .Gdyby Twente faktycznie zagrało jakieś fantastyczne spotkanie z pięknymi akcjami to można zrozumieć , że Wisła nie jest w stanie się temu przeciwstawić . Natomiast jeżeli Wisła wygrywa 1:0 grający przy tym nie najgorzej a traci następnie 3 bramki po indywidualnych błędach jednego stopera to człowieka szlag trafia . Jestem przekonany , że Bunoza przy pierwszej bramce nie straciłby krycia w tak frajerski sposób a przy drugiej wybił piłkę a nie patrzył się spokojnie gdzie ona zmierza . Nie wierzę , że ten facet zagrał 400 spotkań w lidze holenderskiej , po prostu patrząc na jego grę nie wierzę .
|
Cytat:
|
Lech zagrał bardzo dobrze w pucharach, już nawet Legia zagrała świetnie, a czy mi będzie dane w przeciągu najbliższych 10 lat przynajmniej raz dumnie wypiąć pierś, bo Wisła w pucharach zagrała dobrze? Gramy jak cioty, przegrywamy jak cioty a nawet lidze wygrywamy jak cioty. Jak Lamey, Diaz i Jaliens wyjdą w meczu z Legią w podstawowej 11 to stracę ostatnie resztki szacunku dla partacza Maaskanta.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie wspominajmy o Bunozie, bo w momencie, jak zaczyna grać, po kilku interwencjach wszyscy chcą, żeby powrócił Jaliens i tak w kółko. Problem na tej pozycji polega na tym, że każdy z nich nie jest, delikatnie mówiąc, najlepszym wyborem, i że właściwie nie ma alternatywy, bo Jovanović jest nam potrzebny na gwałt na prawej obronie. Właściwie to nie jest problem, to tylko niedogodność, bo w tej sytuacji najgorsze jest to, że Bunoza będzie tu jeszcze 3.5 roku, Jaliens 1.5 roku, a to oznacza, iż będą blokowali miejsce nowym nabytkom. Wisły, niestety nie stać, na zatrudnienie 2 ekstra stoperów w sytuacji, gdy obaj panowie zostaną w klubie. A zostaną, bo gwarantują im to ich kontrakty. Cytat:
|
Ale co ma Żurawski do Kew ? Dwie totalnie różne pozycje .
Chyba każdy wiedział , że holender nie jest wybitnym stoperem skoro pozbywają się go lekką ręką z AZ . Wiadomo , że w jego wieku szybkość i motoryka jest słabsza niż u 20 latka ale do cholery od stopera tak doświadczonego nawet nie powinno się wymagać dobrego ustawienia , podejmowania dobrych decyzji czy spokoju bo to jest oczywistość .Natomiast Kew co rusz gubi krycie , źle się ustawia a o tym , że nie jest pewny w swoich interwencjach nie muszę przekonywać . Pamiętam jak przychodził Cleber , forum wrzało bo przychodzi jakiś emeryt z ligi portugalskiej . Pierwszy sezon Clebera w Wiśle był perfekcyjny .W przypadku Jaliensa była sytuacja odwrotna bo przychodzi facet co ma na koncie 400 spotkań w lidze holenderskiej oraz jest byłym reprezentantem Oranje więc na forum panowała euforia . Dlatego na niego właśnie będzie padała największa krytyka za poczynania linii obronnej bo od kogo jak nie od niego wymagać gry na europejskim poziomie ? |
Po naszych meczach w tym sezonie mozna stwierdzic ze trzeba pozyskać jak najszybciej srodkowego obronce, lewego obronce, bramkarza (to co Siergiej"Gumowe Palce" Pareiko wyprawia w tym sezonie przypomina najlepsze lata Pawełka...) no i dwóch solidnych srodkowych pomocników... Niestety ale bieda w tym naszym skladzie, Lamey- poziom Branco, Jaliens?...przemilcze... Sobol co raz starszy, a Nunez to jednak nie srodkowy pomocnik. Ehhh żal tego meczu bo była szansa chociaz na remis...
|
Cytat:
1 Jaliens nie kryje, 2 Jaliens obserwuje, 3 Jaliens statystuje. 2 Chavez spóźniony do piłki której tam nie miało prawa być bo powinnien wybić ją Jaliens, 4 Chaveza. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl