![]() |
Cytat:
Różnica w zwolnieniu Dana i Maaskanta polegała na tym, że Petrescu został wywalony przez piłkarzy, którym nie chciało się pracować ( i temu zwolnieniu byłem przeciwny). Maaskant natomiast był bardzo przez nich lubiany, pewnie dlatego, że niczego od nich nie wymagał, a po każdym meczu był z ich postawy bardzo zadowolony. Dlaczego teraz któryś z piłkarzy miałby zarzucać mu wydumane przewinienia? Aaaa, już wiem. Pewnie dlatego, że Ty tak mówisz. Jeśli w takim razie Brud kłamie i wcale nie ćwiczyli dziś z Moskalem tych stałych fragmentów, a ćwiczyli je wcześniej, to liczę, że ktoś z biura prasowego Wisły straci pracę za rozpowszechnianie kłamstw, a całość sprostuje Moskal, bo przecież nie może tak być, że ktoś nas karmi kłamstwami (oczywiście oprócz Roberta, bo on mógł - w końcu nie był muzułmaninem, a za to był Holendrem). Poziom piłkarskich umiejętności Bruda nie ma tu nic do rzeczy, więc nie rozumiem po jakiego ... w ogóle o tym wspominasz? Chcesz zdeprecjonować wartość tej wypowiedzi więc czepiasz się nieznaczących "faktów"? I dlaczego słowo "znawców" wziąłeś w cudzysłów? Ten termin (oczywiście bez cudzysłowu) jest zarezerwowany tylko dla ciebie? Może wypadałoby w końcu zrozumieć, że nie masz patentu na rację ostateczną i jeśli ktoś ma inne zdanie, to nie wypada podważać jego wiarygodności, bo Tobie wydaje się (tzn. nie, Ty jesteś pewny, bo wiesz wszystko), że jest inaczej? |
Jak dzieci w piaskownicy !
1906 % poparcia Franek zdrajca Pikniki na drugą stronę Błoń ! Maaskant be, Maaskant cacy itd. A karawana i tak pojedzie dalej, a że w oparach własnego (kibicowskiego i klubowego) smrodu ... ... a kogo to w tych czasach rusza. :-/ |
Ja akurat wierze w to co mówi Brud. Przecież to jest niemożliwe, że gdyby te stałe fragmenty trenowali to traciliby tak łatwo bramki. One były naszym mankamentem już w rundzie wiosennej. Na jesień praktycznie w każdym meczu traciliśmy bramkę ze stałych fragmentów.
Cytat:
|
Przydałby się właśnie nam taki Petrescu co wziąłby piłkarzy w garść a płaczków po wywalał.
Maaskant zdobył MP w meczu z scracovią, a stracił pracę po meczu z scracovią. |
Cytat:
Zresztą całą naszą sytuację podsumował wywiad chyba z Kłosem czy tam kimś, który stwierdził, że Dan po treningu kazał im biegać aż po 3 km (przeszkadzało im to, mimo, że Petrescu biegał zazwyczaj z nimi). Oj biedni byli Ci nasi piłkarze, za tak śmieszne pieniądze biegać aż całe 3 km!!! To jest po prostu skandal, jak takie coś może się dziać w czołowym polskim klubie, no ja nie wiem, co ten trener sobie wyobrażał, taki wysiłek! |
Cytat:
|
up-- >
ale tak było, piłkarze skarżyli sie na treningi Petrescu. I nie trzeba biegać do Cupiała : (np.-druzyna ma słabe wyniki, przyjdzie jak Kapka na trening i popyta : chłopaki co tam czemu tak cięzko? - a idź w ch** Zdzisiu, takie treningi ze świeżości brak, z takim trenerem to nie zajdziemy daleko. No i niech tak powie z 5. Potem Zdzisiu spotyka się z Cupiałem a ten pyta : Towarzyszu, czemu takie słabe wyniki ? A Kapeczka, nie powie ze ściagnał piłkarzy którzy nie lubią pracowąc tylko powie to co poweidzieli mu chłopaki : Boguś, piłkarze narzekają ze cięzkie treningi, ze przez to sa wolni ospali, słabo to wygląda. No i Cupiał wtedy wpada na genialny pomysł : Czyli trzeba zwolnić trenera skoro zajeżdza drużyne a wyników nie ma. Prawda Zdzisu ? Tak, prawda. E: co do Brożków i Małego ,to ich piłkarskim tata jest Skorża co wielokrotnie powtarzali. |
Cytat:
|
Co do Dana, to podobno jest po rozmowach z Romkiem i w przypadku najbliższych perturbacji trenerskich, w niedalekiej przyszłości prawdopodobnie będzie trenował Chelsea. Jak mu pójdzie ? Zobaczymy, ale już sam fakt możliwości trenowania Chelsea, zasługuje na docenienie faceta.
Zobaczymy co stanie się z Maaskantem ? Możemy być w niedługim czasie mocno zaskoczeni. Choć, zawsze miło wspominać kogoś z Wisły, kto ewentualnie potem, osiąga sukcesy na top arenie. Nie ma co się kłócić o warsztaty tych trenerów. Oni z Wisłą coś osiągnęli. Teraz pora skupić się na Moskalu. Podobno jest w stanie zmienić oblicze Wisły na lepsze, a zwłaszcza obrony. Oby słowa ciałem się stały. Ostatecznie, Maaskant wyprowadził Wisłę na mistrza, chyba z większego zabagnienia, niż to, które po Maaskancie, odziedziczył Moskal, więc liczę, że fakty a nie słowa, wyprowadzą Wisłę i tym razem na mistrza. Czego Moskalowi lub jego następcy, życzę z całego serca, aby Wisła nie musiała tym razem, czekać na mistrza niesamowicie długo, a LE traktować, jak dar od Boga. |
Cytat:
pan Dudi - dla mnie jesteś frustratem, który w każdej wypowiedzi doszuka się sposobu na dowalenie Maaskantowi. Szczerze mówiąc - wali mnie co tam jeszcze znajdziesz, bo i tak masz już u mnie ignora. Na razie Wisła pod wodzą Moskala nie zagrała meczu, więc takie .......enie jest po prostu żałosne. Pamiętam doskonale wywody na podobnym poziomie o tym, jak to Okuka naprawia błędy Petrescu. I tu mamy to samo - jakieś chrzanienie o tym jaki to niesamowity postęp zrobimy na podstawie jednego zdania marnego piłkarza. A co do Bruda - obawiam się, że jemu już żadna ilość treningów nie pomoże w staniu się czymkolwiek więcej niż ligowym planktonem. |
Cytat:
|
Nie ma ludzi nieomylnych,Maaskant miał swojego Jaliensa, Skorża "gnębił" Jirsaka i wolał Beto, a Dan lubił "piachu"
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7433 który zresztą kariery nie zrobił |
Cytat:
|
Niejako potwierdzenie tego, co opisywaliśmy w wielu postach (w tym temacie). Jak widać ocena najlepszych meczy (Bełchatów, Śląsk) z wiosny poprzedniego sezonu jest podobna także u samych piłkarzy. Pytanie czemu Maaskant zrezygnował z takiego stylu??
http://www.futbolnews.pl/informacje/...stylu-gry.html |
Zrezygnował, bo wszyscy śmiali się z zamieszania w ofensywie, dośrodkowań, a krytykowali brak punktów. Później były punkty, ale znowu krytykowano brak stylu.
Proste. :) |
|
Cytat:
|
Ja wczoraj Maaskanta widziałem na Rynku.... Nie wiem, prowokacja jakaś?
|
Nie prowokacja. Zaczął okupować Rynek żeby uniemożliwić fetowanie mistrzostwa, zdrajca jeden ;)
PS. Może by tak zamknąć temat i ,za mądrą sugestią kolegi kota, skupić się na obecnym trenerze. |
Bez jaj :) dalej jest pracownikiem klubu i chyba może sobie łazić gdzie chce?
Pismaki jak zwykle się nudzą... |
i co teraz? powrot maaskanta? :P
|
Z takimi amatorami w zarządzie wszystko jest możliwe.
|
Maaskant BARANIE !! widziałeś jak dziś grał Czekaj? Bierz Jaliensa na bagażnik i rowerem do Holandii !!
|
Ten 2 ligowy trener Holenderski może jest u nas na praktykach. Nigdy nic nie wiadomo. Jest tam gdzie jego miejsce, czyli na zwolnieniu.
|
po dzisiejszym "meczu" można powiedzieć tylko jedno: Maaskant wróć
|
FraMat przecież to styl gry Maaskanta, to Maaskant zabił naszą ofensywę, więc nie rozumiem po co ma wracać Maaskant.
|
Cytat:
|
haha Framat to chyba prowokacja z twojej strony. Ty naprawdę myślisz że Moskal wybił przez niecałe 2 tygodnie Wiśle styl, taktykę, ustawienie formacji itp. Powtórze to co napisałem w innym temacie. Za porażke z Górnikiem odpowiada być może nawet bardziej Maaskant niż Moskal (choć to żadny trener). Ten mecz pokazał (a przynajmniej powinien), że to nie była zadyszka ostatniego miesiąca, tylko to że Robert stworzył drużyne nie potrafiącą obsolutnie niczego.
Ja się ne dziwie że w tej chwili Moskal jest trenerem, bo zaden poważny trener nie weźmie tej drużyny bezpośrednio po Maaskancie by sobie CV brudzić kompromitacjami. Moskala i tak nikt jako trenera poważnie nie traktuje więc on będzie przyjmował na sioebie tą Maaskantową biede. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzisiaj bez Maaskanta nasza Wisła grała pierwszą połowe jak stado przedszkolaków:
- złe ustawienie taktyczne - źle dobrane pozycje - brak myślenia na boisku (a Moskal nie potrafił im niczego podpowiedzieć) i reagowania na aktualną sytuację W drugiej połowie gdy Górnik zszedł do defensywy bliżej swojego pola karnego, zdawało sie, że gramy lepiej. To nie był styl Maaskanta. Środek pola byl całkowicie oddany bo Garguła i Jirsak, oraz Brud to panienki odstawiające nogę gdy tylko jakiś zabrzanin przebiegał obok. Za Maaskanta staralismy się budowac grę defensywne od środka. Dziś Moskalowi zdawało się (jak wiekszości na tym forum), że wstawienie bardziej ofensywnych graczy do środka (Iliev i Jirsak) ktorych asekurowac miał Brud zmieni styl Wisły na ofensywny. Zmienił... na chaotyczny. Gratuluje dobrego samopoczucia zwolennikom zwolnienia Roberta i zwolennikom talentu Moskala |
Jak widać zmiana trenera niczego nie zmieniła. A możliwe, że miała nawet negatywny wpływ na morale drużyny.
Jaki był sens zwalniać trenera na kilka meczów przed końcem rundy i nie mieć nikogo na jego zastępstwo? FraMat, popieram :) |
Cytat:
|
FraMat, wiekszosc mysli ze jak przyjdzie nowy trener to bedzie swietnie, od razu bedzie piekny styl i zwyciestwa
tylko wiekszosc kibicow jest nie cierpliwa,oni juz chca sukcesow, stylu tylko nie wazny jaki trener zaliczy kilka wpadek, to kibice chca jego glowy, w Wisle trener nie moze dlugo pracowac |
Lubie jak junior membery znają się na piłce
|
Niestety, ale "styl"(czyli totalny chaos, brak wypracowanych schematow) Maaskanta bedzie nam sie odbijal czkawka do konca rundy. Oby w zimie przyszedl jakis trener z glowa na karku(a nie taki, ktory spuszczal kluby z Eredivisie).
|
Cytat:
Dlaczego jak przed meczem z Wisłą do Śląska przychodzi Lenczyk to nastepuje tam mobilizacja? Dlaczego nigdy nie ma mobilzacji w takim przypadku w Wisle? |
Ja to widze tak ze ten jebany styl 4-5-1 bedzie nam sie odbijal czkawka i odbijal , ktos powie nowoczesny , Barca tak gra - ok - dajcie do nas Inieste , Messiego , tez tak zagramy , won z tym antyfutbolem z Krakowa !!!!!!!!!
na + Czekaj zagral dzis taki mecz jakiego Jalins nie zagral u nas nigdy!!!!!!!!!!!!!!! |
Dajcie spokój Moskalowi, to nie jego wina, że wpakowano go w takie gówno. Zwolnienie Maaskanta było głupie, ale jeszcze głupsze jest trzymanie w tej drużynie pewnych zawodników. Zresztą, szkoda się w ogóle angażować w te sprawy. Że obecna Wisła jest kaleką widzimy wszyscy, a winą za to kalectwo obarczyć należy głowę, która regularnie dokonuje kolejnych okaleczeń. Gorące gratulacje.
|
Po zwolnieniu Maaskanta ,powinniśmy zatrudnić jakiegos konkretnego trenera ,tak jak np. Zaglebie zatrudniło Hapala, w 2 tygodnie cudu nie zrobi ale im wiecej ma czasu tym lepiej , tymczasem prowadzenie druzyny przez Moskala to jest dalsze pograzanie sytuacji .Cos tam pomieszal w skladzie, pewnie mówił pilkarzom zeby probowali grac szybko z klepy ,ale na tle tego jak Górnik grał z klepy to była marna imitacja. Jak dla mnie zatrudnienie dobrego trenera to punkt 1 ,od ktorego w ogóle mozna o czymś myśleć ,zreszta i tak juz prawdopodobnie po meczach z Slaskiem ,Polonia i Widzewem bedzie pozamiatane
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl