Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

brylant17 18.11.2010 21:49

Ale to trzeba już działać! a nie czekać, aż sami przyjdą zaraz ktoś zgarnie nam ich z przed nosa i tylko smaczkiem się obejdziemy :P

Titto 18.11.2010 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1013343)

Co do Soboty to przyznaje że ciekawy zawodnik, ale teraz jak Śląsk zaczął wygrywac to sie nie będą chcieli osłabiac.

A jakby przegrywali to chcieli by się osłabiać? ;)

fanfan 18.11.2010 22:13

Wołąkiewicz może do nas przyjść ale nie jako lewy obrońca do pierwszego składu tylko wszechstronny zawodnik na ławeczkę , takiego piłkarza warto mieć w kadrze , zapchajdziura zawsze się przyda . Ja osobiście wolałbym go na prawej obronie jako alternatywa dla Cikosa ponieważ jest on prawonożny i na lewej stronie męczy się czasami . Co do lewego obrońcy do pierwszego składu to takiego zawodnika musimy szukać za granicą i jak ktoś pisze że na tej pozycji chciałby Polaka to ja się zastanawiam czy śledził ostatnie wydarzenia z repry jak to Smuda szukał i szukał tego Polskiego lewego obrońcy i znalazł wśród Niemców . Co do innych propozycji : Bąk - jest za słaby , lepszy od takiego Bunozy ale my potrzebujemy jeszcze kogoś lepszego , a Krzysiek najmłodszy już nie jest, Bonin - drugi Łobo ,ostatnio wszyscy się nim jarali ale niech jego fani przypomną sobie jak wyglądał jakiś czas temu , grał taką samą padakę jak Wojtek a nawet i większą. Wondolowski - jakiś czas temu pojawił się artykuł że może grać w naszej reprezentacji i od tamtego momentu kilka osób pisało że byłby świetnym transferem że znają go doskonale ale jakoś przed tym artykułem nikt o nim nie wspominał , gość miał jeden dobry sezon, już nie jest najmłodszy - potrzebujemy kogoś lepszego ( dodam że widziałem kilka jego meczów) . Sernas jak najbardziej , ten Nigeryjczyk z Floty też jest ciekawy .

WISŁAZWE 18.11.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1013363)
A jakby przegrywali to chcieli by się osłabiać? ;)

Może tu chodzi o to, że jakby nie daj boże spadli do I ligi to łatwiej byłoby go wyciągnąć niż jak się utrzymają ??

JrQ- 18.11.2010 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reiro (Post 1013172)
Od Jodły to się koledzy odczepcie, jeśli gdzieś przejdzie to tylko za granicę.

Przeciez on jest megacienki, po co nam on?

troj88 19.11.2010 08:45

Gdybym był bogaty...czyli transferowe s-f wokół Wisły

Nieraz jest tak, że ktoś z nas zna, widział lub obserwuje gracza z niższych lig, nie tylko polskich.

W Wiśle pracują skauci, dlaczego nie możemy im pomóc? W Polsce jest mnóstwo talentów!
Nie zawsze są dostrzegane jednak te perełki.
Znacie jakąś, widzieliście? Napiszcie o niej tutaj i zareklamujcie!
Może dzięki temu uda nam się wyłonić drugiego Kubę Błaszczykowskiego?

A może ktoś dostrzegł przez przypadek jakiegoś gracza w Brazylii, Senegalu, Czechach?
Pomóżmy naszym skautom ;)

sportnh 19.11.2010 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez troj88 (Post 1013496)
Nieraz jest tak, że ktoś z nas zna, widział lub obserwuje gracza z niższych lig, nie tylko polskich.

W Wiśle pracują skauci, dlaczego nie możemy im pomóc? W Polsce jest mnóstwo talentów!
Nie zawsze są dostrzegane jednak te perełki.
Znacie jakąś, widzieliście? Napiszcie o niej tutaj i zareklamujcie!
Może dzięki temu uda nam się wyłonić drugiego Kubę Błaszczykowskiego?

A może ktoś dostrzegł przez przypadek jakiegoś gracza w Brazylii, Senegalu, Czechach?
Pomóżmy naszym skautom ;)

Albo skautom INNYCH KLUBÓW :shock:

Feniks1983 19.11.2010 08:59

Ciekawy pomysl. Jednak ze uwazam zeby to mialo jakis wiekszy sens to musi byc to koncepcja przemyslana. Bo jesli chodzi o same propozycje to sa juz na forum odpowiednie tematy. Jesli faktycznie mialoby to wypalic to przedewszystkim musialoby to w jakis sposob byc polaczone z klubem tak aby info na temat takich zawodnikow wpadalo faktycznie bezposrednio do klubu a najlepiej do dyrektora sporotwego. W innym przypadku taki temat jak i praca nie maja sensu, raz ze bedzie to pisanie w eter, dwa ze przeciwnicy nie spia i czytaja Nasze forum, trzy sami przeciez nie sprowadzimy nawet na testy ewentulnych kandydatow. Tak wiec temat ciekawy ale chyba bez wsparcia klubu malo sensowny. Moze ktos z forum jest w stanie cos zadzialac w temacie??

suikoden 19.11.2010 13:44

A ja mam inny pomysł Łobodziniski,Żurawki,Kowalski za Sobote

bridgeburner 19.11.2010 14:13

a różnicę w kontraktach Łobo i Żurawia
dopłacisz Ty !
z kieszonkowego

suikoden 19.11.2010 14:29

Co do wzmocnieni na podwórku ligowym sa nawet ciekawi gracze

Bramka
Grzegorz Sandomierski(Jagielonia) Młody w zamian odał by Jadze serba
Łukasz Sapela (GKS Bełchatów) Dobra alternatywa dla Pawełka
Bojan Isailović(Zagłebia L) niełzy bramkarz
Bartosz Białkowski (Southampton FC) bramkarz z dużym potencjałem

Lewa Obrona
Nikola Mijailović (Korona) Pewny lewy obronica badzi co bądzi tez był juz u nas i grał niezle
Hubert Wołąkiewicz(Lechia Gdańsk) daje go na lewa ale moze to byc drugi Diaz czyli dac tam gdzie jest problem

Stoper
Adam Banaś(Górnik Zabrze) Lepszy od Bunozy jak 3,4 stoper bedzie akurat i jest tani
Tomasz Jodłowiec(Polonia Warszawa) przy Chavezie by byli bardzo niezło obrona
Adam Kokoszka( Empoli FC)BUnoza to przy ni cienizna
Kamil Glik(US Città di Palermo) lepszy od Bunozy

Prawa Obrona
Grzegorz Bartczak (Zagłebie L) niezły jak na naszą ligę
Grzegorz Bronowicki(Ruch Chorzów) może być nizłym zmienikiem

Lewa Pomoc
Kamil Grosicki(Jagielonia) Świetny na dżokera na podmeczanego rywala jego atut to szybkość

Środek Pomocy
Abdou Razack Traoré(Lechia Gdańsk) ma papiery na granie
Przemysław Kaźmierczak(Śląsk W) niełzy defensywny pomcnik ograny na zachodzie
Radosław Majewski( Nottingham Forest FC) chyba najlepszy rozgrywajacy młodego pokolenia

Prawa Pomoc
Waldemar Sobota(Ślask W)
Szymon Pawłowski(Zagłebie L) wymiłbym go za Łobodzińskiego

Napastnik
Łukasz Teodorczyk(Polonia Warszawa) młody Talent mozna by bylo go spróbować w Wiselce
Marcin Robak(Widzew) jako zmienik Brożka moze być
Charles Uchenna Nwaogu(Flota) wyróznijacy się gracz na zapleczu
Grzegorz Rasiak(Reading FC) Gracz który by był idalny do gry z Brozkiem do zgrywania Pawłowi piłek
Michał Janota ( DVV Go Ahead Eagles) dobry gracz i młody
Ilijan Micanski(1.FC Kaiserslautern) Mało gra mozna wypozyczyć

Marwell 19.11.2010 14:39

Pewnie Amica sprzątnie Wołąkiewicza, ale w sumie nie wiadomo czy był brany pod uwagę przez nasz klub jako wzmocnienie.

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...z_go_chce.html

borys 19.11.2010 14:44

Ogolnie: Koszt/efekt na wlasnym podwórku niestety powalilby nas na lopatki zainteresowanie Wisly= w wiekszosci przypadkow 1 ml. EUR.

Wskazani do pozyskania: Nwaogu(choc nie jestem pewien czy to nie sezon konia - gosc byl juz w Zniczu, w legii go nie chcieli, w Polinii tez chyba nie blszyszczal), Pawlowski (duzy znak zapytania to jego kontuzje) Sobota(tez nie wiem czy to nie produkt reklamy za szybko aby oceniac dokladnie)
Nierealne: GLIK(dopiero co sie stad wyniosl), Kokoszka(za to jak odszedl), Majewski(patzr Glik)Ilijan Micanski, Grosicki(jak pojdzie to za granice)
Reszta: nie podniosla by poziomu drużyny owszem an polksa lige jako tako ale to za malo. Nam potrzeba pilkarzy co najmniej wyrozniajacych sie w lidze.

Ale z Rasiakiem to pojechales:)

HEDu 19.11.2010 14:44

Rasiak gra w AEL Limassol i nic jeszcze na tym Cyprze nie strzelił. Chociaż chętnie bym go zobaczył u nas.

borys 19.11.2010 14:46

Co wy z tym rasiakiem? powaznie pytam?

HEDu 19.11.2010 14:58

wysoki, dobrze gra głową :D

borys 19.11.2010 15:29

32 lata gosc ma i drewno niesamowite adodatkowo odchodzimy od taktyki "dzidy".

Teqcontroller 19.11.2010 15:41

nie no jak nie Kosa to zaś Rasiak haha weźcie on jest pewnie w jeszcze gorszej formie niz Kosa. Nawet jak by przyszedł do nas to by się pewnie cały kraj z nas napierdalał.Dla mnie Rasiak to drewno i nie chciałbym go u nas widzieć.

neq. 19.11.2010 16:10

widziałem dzisiaj kawałek meczy Flota-Łks i nie mówiąc o grze bo za mało widziałem to ten murzyn z Floty co się nim podobno interesujemy to jakoś młodo nie wygląda, ja bym go zbadał węglem c14 ;d

TymonPRO 19.11.2010 16:31

Rasiak to chyba jako medialny hit :)

Już widzę te kolejki po koszulki z napisem GR9 :D

borys 19.11.2010 16:34

Tak jak piszesz z takimi pilkarzami zawsze jest ryzyko przekreconego licznika, a druga sprawa ze on tak nagle nie wyskoczyl znikad szalu w Zniczu, Polonii nie gral a w Legii mu podziekowli. Zeby to nie byl 2 Tshibamba.

neq. 19.11.2010 19:15

dlatego jak bym go nie brał, sczerze to w ogóle się nie orientuje kogo by można z 1ligi brać

cfa 19.11.2010 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1013670)
Ogolnie: Koszt/efekt na wlasnym podwórku niestety powalilby nas na lopatki zainteresowanie Wisly= w wiekszosci przypadkow 1 ml. EUR.

Wskazani do pozyskania: Nwaogu(choc nie jestem pewien czy to nie sezon konia - gosc byl juz w Zniczu, w legii go nie chcieli, w Polinii tez chyba nie blszyszczal), Pawlowski (duzy znak zapytania to jego kontuzje) Sobota(tez nie wiem czy to nie produkt reklamy za szybko aby oceniac dokladnie)
Nierealne: GLIK(dopiero co sie stad wyniosl), Kokoszka(za to jak odszedl), Majewski(patzr Glik)Ilijan Micanski, Grosicki(jak pojdzie to za granice)
Reszta: nie podniosla by poziomu drużyny owszem an polksa lige jako tako ale to za malo. Nam potrzeba pilkarzy co najmniej wyrozniajacych sie w lidze.

Ale z Rasiakiem to pojechales:)

W czasie gdy był u nas nie miał szans na grę. A jego występy w reprezentacji było dobre.
Chłopak szukał szansy na regularną grę, co raczej nie świadczy o nim źle. No chyba, że dla Was ambicja jest czymś niedobrym.

westersyl 19.11.2010 23:09

Niektórzy z was ślepo wierzą w to że ten Nwaogu ma 20 lat... jak patrze na tego gościa i porównując go dajmy do takiego Salomona Kalu z Chelsea to od razu widach który murzyn wygląda młodziej różnica jest widoczna jak na dłoni.

Kluvi 19.11.2010 23:15

westeryl bez jaj każdego murzynka będziesz się czepiał??
ja mam kumpla w moim wieku < 24l > a koleś wygląda jakby był dobrze po 30...

bez przesady panowie :)

westersyl 19.11.2010 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1014086)
westeryl bez jaj każdego murzynka będziesz się czepiał??
ja mam kumpla w moim wieku < 24l > a koleś wygląda jakby był dobrze po 30...

bez przesady panowie :)

Jak to bez przesady... koleś wygląda jakby był po 30, o jego karierze osobiście wiem tylko tyle że zaczęła się w Polsce...
Pamiętam jak był u nas na testach w wieko cos około 17, wiem że było to za Petrescu...
Dan powiedział że jak na swój wiek ma bardzo wysokie umiejętności i jest pod wrażeniem jego budowy fizycznej.

bonawentura 19.11.2010 23:38

Oj tam, oj tam - przesadzacie. Zaczyna się tutaj nagle rasizm pojawiać na tym forum. Ja bym paru piłkarzy z Wisły zaliczył do starszych, kilku do młodszych. Nie rozdrabniajmy się - jak taki Nwaogu strzela dużo bramek, to trzeba go kupić. Tyle w temacie.

westersyl 19.11.2010 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1014114)
Oj tam, oj tam - przesadzacie. Zaczyna się tutaj nagle rasizm pojawiać na tym forum. Ja bym paru piłkarzy z Wisły zaliczył do starszych, kilku do młodszych. Nie rozdrabniajmy się - jak taki Nwaogu strzela dużo bramek, to trzeba go kupić. Tyle w temacie.

Nic bardziej mylnego, co z tego że strzela dużo bramek ? Na ilość się nie patrzy...
Trzeba patrze przede wszystkim na sposób zdobywania bramek. Ile na pustą, ile z karnych, trzeba patrzeć w jakim stopniu o jego bramkach decydują umiejętności, a nie przypadek.
Był kiedyś taki w lidze strzelił kilka bramek na śniegu potem był przymierzany do połowy klubów w Polsce... teraz nawet w ekstraklasie nie gra.
Co do Nwagou to zostanę jednak przy swoim, koleś wygląda na takiego który ma mocno przekręcony licznik. Widziałem goscia w jednym meczu powiem szczerze wygląda miernie.

PS. Mam nadzieję że nikt w klubie nie wpadnie na to aby ściągać Sernasa czy Robaka...

JrQ- 19.11.2010 23:56

On ma tyle lat, jest od najmłodszych lat w Polsce, w wieku 13-15 lat by mu wieku nie przekręcili, nie przesadzaj, przecież to by od razu szło poznać, że murzyn jest o dwie głowy wyższy i dwa razy szerszy od rówieśników.

AYALA 20.11.2010 00:31

trzeba pamiętac że Nwague był już w Polonii Warszawa i tam sie nie przebił.No ale może sie pomylili....

Sernas zdecydowanie na TAK ale On pewnie już baaaardzo drogi.Gole w Repr. Litwy podbiły cene

Acapelo 20.11.2010 00:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1014121)
Nic bardziej mylnego, co z tego że strzela dużo bramek ? Na ilość się nie patrzy...
Trzeba patrze przede wszystkim na sposób zdobywania bramek. Ile na pustą, ile z karnych, trzeba patrzeć w jakim stopniu o jego bramkach decydują umiejętności, a nie przypadek.
Był kiedyś taki w lidze strzelił kilka bramek na śniegu potem był przymierzany do połowy klubów w Polsce... teraz nawet w ekstraklasie nie gra.
Co do Nwagou to zostanę jednak przy swoim, koleś wygląda na takiego który ma mocno przekręcony licznik. Widziałem goscia w jednym meczu powiem szczerze wygląda miernie.

PS. Mam nadzieję że nikt w klubie nie wpadnie na to aby ściągać Sernasa czy Robaka...

Sernas wygląda na zawodnika, który jest lepszy od tych co mamy teraz z przodu oprócz Brożka. Więc czemu nie. Jest to dobry gracz. Ale w pierwszej 11 raczej by się nie załapał. Jednak lubię tego piłkarza:) Tyle że on drogi będzie. Jego przydatność do drużyny oceniam na jakieś 400tys Euro w porywach:) Gdyby miał mniej lat i takie umiejętności:) Chodzi o to, że zbawić to on nas nie zbawi pewnie. Chociaż bramki potrafi zdobywać.

bonawentura 20.11.2010 01:43

Sernas Sernasem, ale ja bym poszerzył krąg poszukiwań. Na pewno warta świeczki jest gra o niektórych graczy BATE Borysów. Na pewno warto przyjrzeć się graczom z niższych lig - mówię oczywiście o polskich ligach. Liga holenderska to kolejny krąg poszukiwań. Ja bym osobiście chciał jakiegoś Kagawę ze wschodu, bo chyba nikt "skośnooki" w naszej drużynie nie grał, a po drugie, to wierzę w notatnik Valcksa pełen chińskich, japońskich i koreańskich piłkarzy, którzy za przyzwoitą cenę mogliby trafić pod Wawel. Ale zobaczymy, jak będzie wyglądało okienko transferowe, ale wydaje się, że Cupiał jednak tym razem nie poskąpi na transfery.

Uran235 20.11.2010 13:12

Hm, Bandrowskiemu ponoć wygasa kontrakt. Ja bym się zainteresował. Nawet jak go nie ściągniemy, to Kuchenkorz będzie musiał wybulić więcej na jego kontrakt.

Sernas ma całkiem fajne umiejętności, ale to kopacz bardziej podwórkowy. Łeb w dół i jazda.

gasienica10 20.11.2010 16:05

hmm:Slobodan Medojević ciekawy zawodnik http://www.transfermarkt.de/de/slobo...ler_48164.html można by go pozyskać

tomasz_19 20.11.2010 18:39

biorąc pod uwagę jaką karierę robi w Polsce Artjoms Rudnevs to ja z chęcią widziałbym w naszym zespole innego zawodnika z ligi węgierskiej... Brazylijczyk Andre Alves - w 13 meczach 14 bramek... w czerwcu przyszłego roku kończy mu się kontrakt... może warto pójść tym tropem?

http://www.transfermarkt.de/de/andre...ler_74306.html

Maksim Skavysh - napastnik BATE, z którego prawie każdy może odejść za darmo w krótkim czasie... wielu dobrych zawodników w tej białoruskiej drużynie... ciekawe czy Staszek sprowadzi kogoś interesującego z tej ekipy?

http://www.transfermarkt.de/de/maksi...ler_81224.html

bonawentura 21.11.2010 14:07

Maksim Skavysh jest ciekawym zawodnikiem, na którym Wisła w przyszłości mogłaby zarobić. Jest młody. Strzela całkiem dużo bramek. Na rynek wschodni trzeba się otworzyć, a nie wstydzić się tego, że kupuje się jakiegoś Białorusina, czy Litwina, czy choć kogo innego. W ten sposób możemy tylko naszą ligę wzmocnić, a nie osłabić. Lech kupił Kriwca i zrobił moim zdaniem niezły interes, bo jego gra na boisku mi się całkiem podoba.

WhiteStarDvisionTheBest 21.11.2010 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1014806)
Maksim Skavysh jest ciekawym zawodnikiem, na którym Wisła w przyszłości mogłaby zarobić. Jest młody. Strzela całkiem dużo bramek. Na rynek wschodni trzeba się otworzyć, a nie wstydzić się tego, że kupuje się jakiegoś Białorusina, czy Litwina, czy choć kogo innego. W ten sposób możemy tylko naszą ligę wzmocnić, a nie osłabić. Lech kupił Kriwca i zrobił moim zdaniem niezły interes, bo jego gra na boisku mi się całkiem podoba.

Maksima rozumiem polecasz bo widziałeś go w akcji ?czy kupiłeś go sobie do Wisły w FM-ie i Ci bramki strzela w każdym meczu ;>?

tofik 21.11.2010 14:18

Bressan Renan
http://transfermarkt.co.uk/en/renan/...ler_66008.html
To może być dobre wzmocnienie do środka pola. Kreatywny pomocnik strzela dużo bramek jak również asystuje.

tomasz_19 21.11.2010 18:00

Stan zapewne penetruje rynek holenderski, zarówno pierwszą jak i niższe ligi. Pewnie zna tego piłkarza, kończy mu się kontrakt w czerwcu przyszłego roku...

http://transfermarkt.de/de/bruno-and...ler_80756.html

brylant17 22.11.2010 14:54

Wasilewski wiem, że miał ciężką kontuzję, ale na pewno byłby lepszy od Cikosa aktualnie jest na wylocie z Anderlechtu a w lecie kończy mu się kontakt.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl