Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Orson 28.03.2010 17:58

milutko :)

bearex 28.03.2010 17:59

Zajebiście :D

Tylko niech nasi nie przetrwonią tej przewagi.

fanKA92 28.03.2010 17:59

Brawa dla Odry i podziękowania dla wodzisławskiego zespołu. :) Onyszko znów czyste konto... Naprawdę trzeba poważnie zastanowić się nad ściągnięciem Arka do nas podczas wakacji. Jeszcze trochę pogra i na pewno się przyda, bo jak lubię Pawełka, tak ostatnio boję się, gdy widzę go między słupkami.
Po tej kolejce to szkoda, że Lechia nie potrafiła choćby zremisować [chwila milczenia], ale ogólnie dobra kolejka ;)

daniello1987 28.03.2010 18:00

Mam nadzieje ze sie nie myle ale Lech chyba znowu przegra majstra remisami. w zeszłym sezonie u siebie w tapiali teraz na wyjazdach:) Treaz Wisła MUSI to wykorzystac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Grisza1 28.03.2010 18:00

Hahaha Szymek the best: Olek Kwiek, dobry pomysł, zaprosil dziewczyny do szatni ;)

prober 28.03.2010 18:01

Lech bardziej stracił 2 punkty niż zyskał 1 biorąc pod uwagę ich potencjał.

qchar90 28.03.2010 18:02

brawo dla Odry!
Onyszko pokazuje ze jest z niego bardzo dobry bramkarz i kij z tym ze ma 36 lat
koles potrafi bronic i nie kiksuje, pewny, taki ktos z tylu by nam sie przydal

Griszka30KR 28.03.2010 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 877868)
Lech bardziej stracił 2 punkty niż zyskał 1 biorąc pod uwagę ich potencjał.

Odkrycie sezonu :)

Wasiu 28.03.2010 18:08

Fajnie, ze Odra zremisowala i mamy 4 pkt przewagi nad Kuchennymi, ale jest zdecydowanie za wczesnie zeby wyciagac jakies daleko idace wnioski. W ciagu 5 kolejek odrobili do nas 4 pkt. Zostalo jeszcze 8 spotkan i Amica ma lepszy terminarz. Nic jeszcze nie jest przesadzone, zwlaszcza, ze zarowno Legia jak i Ruch pokazaly potencjal w tej kolejce. Myslalem, ze obie druzyny najwyzej zremisuja, a tu prosze - przekonywujace zwyciestwa i ciagle pozostaja w grze.

Kozi TS 28.03.2010 18:09

Widzieliscie jak Odra wychodzila z wlasnego pola karnego :O? Krotkie podania.
Nie to zebym sie zachwycal i sugerowal jakimis uwagami komentatorow, aczkolwiek ciesze sie ze Odre mamy pod koniec i to w Krakowie :D.
Totalna przemiana zespolu.

Lechista69 28.03.2010 18:09

No to czekaja nas kolejne eliminacje LM, oby Kasperczak wykonywal swoja robote jak do tej pory bo czas w ktorym on odmienil oblicze zespolu zadziwil nawet mnie!

Teraz dyskopolo! Moim marzeniem jest to zeby Amica zajela 3 miejsce i obeszla sie smakiem :-p

prober 28.03.2010 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 877871)
Odkrycie sezonu :)

Cieszę się.

Ogryzek 28.03.2010 18:09

Widać że dobry bramkarz to podstawa (Onyszko) - gdyby nie On to byłoby 1-0 dla Lecha (strzał Peszki). Tak czy owak cieszy ten remis Lecha z niezatapialną Odą:)

daniello1987 28.03.2010 18:09

Cieszmy sie z tego co jest. 4pkt nad Lechem i 5 nad Legią.Treaz trzeba wygrac w Warszawie z Polonią i isc do przodu! Heniu,trzymaj naszych krótko a bedzie MISTRZ!

qchar90 28.03.2010 18:09

za tydzien dobry by byl podział punktow na Lechu
trzeba przyznac ze Odra niepokonana jest w tym roku i moga sie utrzymac, maja Onyszko, Cantoro

0 22 28.03.2010 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 877880)
Heniu,trzymaj naszych krótko a bedzie MISTRZ!

Czy tylko ja nie mam watpliwosci, ze ze Skorżą tez by był? No, chyba ze ktoś się bał KP Legii :)

Lechista69 28.03.2010 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 877885)
Czy tylko ja nie mam watpliwosci, ze ze Skorżą tez by był? No, chyba ze ktoś się bał KP Legii :)

Legie to ja na samym poczatku skreslilem, w walce o mistrza Wisle mogla tylko Amica robic pod gore, dla mnie czarnym koniem stal sie Ruch...

Widac ze nie ogladasz meczy Wisly skoro myslisz ze z Mackiem bylby Mistrz...

Simao1 28.03.2010 18:24

Panowie, najbliższe kolejki mogą praktycznie przesądzić o tytule.
W następnej serii spotkań Lech gra u siebie z Legią. Jeden z rywali po tym meczu praktycznie straci szansę na mistrzostwo (zakładając oczywiście, że nasza Wisła wygra z Polonią w Warszawie). Dwie kolejki później, 17 kwietnia gramy z Lechem u siebie. Będzie szansa na odskoczenie w tabeli. Teraz los jest w rękach, a raczej nogach naszych zawodników.

Pozwoliłem sobie na kilka założeń:

- W najbliższej kolejce Wisła wygrywa z Polonią, ma na koncie 50 punktów, Legia i Lech na remis (chyba najkorzystniejszy wynik), co daje nam:

Wisła - 50 pkt
Lech - 44 pkt
Legia - 43 pkt

- Dwie kolejki później:

Wisła wygrywa z Lechem w Krakowie, i zyskuje przewagę 9 oczek nad przeciwnikiem. Legia ma po drodze Jagiellonię i Piasta Gliwice, więc jestem przekonany, że któryś z zespołów urwie im punkty.

Jeśli do końca sezonu, przy założeniu, że udałoby nam się osiągnąć zakładane rezultaty, mistrzostwo będzie w kieszeni (oczywiście wiadomo, że czeka nas jeszcze mecz z Legią).

Marcin_fan 28.03.2010 18:26

bardziej był to brak Lewandowskiego czy znakomita dyspozycja ( po raz wtóry ) bramkarza Odry.. ???? kto ogladał prosze o odp ;]

podszywacz 28.03.2010 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 877894)
Wisła wygrywa z Lechem w Krakowie, i zyskuje przewagę 9 oczek nad przeciwnikiem.

Pomarzyć zawsze można.

prober 28.03.2010 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 877894)
Wisła - 50 pkt
Lech - 44 pkt
Legia - 43 pkt

- Dwie kolejki później:

Wisła wygrywa z Lechem w Krakowie, i zyskuje przewagę 9 oczek nad przeciwnikiem. Legia ma po drodze Jagiellonię i Piasta Gliwice, więc jestem przekonany, że któryś z zespołów urwie im punkty.

Te wyliczenia są mocno optymistyczne. Lech jest w stanie pokonać u siebie Legię, na stadionie Hutnika remis jest bardzo prawdopodobny. Wtedy na pięć kolejek przed końcem Wisła zostaje z przynajmniej 6 punktami przewagi (przy wygranej z Polonią i Śląskiem) - a to i tak bardzo dużo.
Kluczowe pozostałe mecze tej rundy: Cracovia-Wisła, Ruch-Lech, Legia-Wisła.

Przede wszystkim musimy zobaczyć sobotnią Wisłę Kasperczaka, nie Wisłę Skorży z początku rundy.

daniello1987 28.03.2010 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 877899)
Te wyliczenia są mocno optymistyczne. Lech jest w stanie pokonać u siebie Legię, na stadionie Hutnika remis jest bardzo prawdopodobny. Wtedy na pięć kolejek przed końcem Wisła zostaje z przynajmniej 6 punktami przewagi (przy wygranej z Polonią i Śląskiem) - a to i tak bardzo dużo.
Kluczowe pozostałe mecze tej rundy: Cracovia-Wisła, Ruch-Lech, Legia-Wisła.

Przede wszystkim musimy zobaczyć sobotnią Wisłę Kasperczaka, nie Wisłę Skorży z początku rundy.

Wisła-Lech(najtrudniejszy i zarazem najwazniejszy mecz tej rundy. 3 pkt dla nas mogą wiele przesądzic) Cracovia-Wisła(mecz jakby u siebie,zwycięstwo na 90%) Ruch-Lech( strata punktów Lecha raczej oczywista) Legia-Wisła( smierdzi remisem,zalezy jaka dyspozycja dnia którejs z druzyny)

Mecz Lecha z Legią moze sie okazac bardzo waznym. jesli padnie remis i Wisła wygra to bedzie tylko prosta do zdobycia MP!!!

PS.oczywiscie to moja optymistyczna wersja.oby sie sprawdziło w 80% chociaz:)

Grisza1 28.03.2010 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 877885)

Ze Skorżą to bylibysmy za Legią i Amicą. Trzeba byc slepym, zeby nie wiedziec roznicy miedzy meczami z Arka, Belchatowem i Jagą, a tymi z Lechią i Polonią Bytom. Teraz nawet jak stracimy bramke, to druzyna nie staje. Bądźmy dobrej mysli :):):)

podszywacz 28.03.2010 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 877900)
Wisła-Lech(najtrudniejszy i zarazem najwazniejszy mecz tej rundy. 3 pkt dla nas mogą wiele przesądzic) Cracovia-Wisła(mecz jakby u siebie,zwycięstwo na 90%) Ruch-Lech( strata punktów Lecha raczej oczywista) Legia-Wisła( smierdzi remisem,zalezy jaka dyspozycja dnia którejs z druzyny)

Mecz Lecha z Legią moze sie okazac bardzo waznym. jesli padnie remis i Wisła wygra to bedzie tylko prosta do zdobycia MP!!!

PS.oczywiscie to moja optymistyczna wersja.oby sie sprawdziło w 80% chociaz:)

Co Wy nagle tacy optymiści jesteście? Punkty z Lechem? Punkty z Cracovią? Oj chciałbym bardzo ale o to bedzie niezwykle trudno, myślę że na Ł o nie będzie łatwiej.

wislakrakow124 28.03.2010 18:47

Maciek sie poprostu bal posadzic na lawke Kirma albo sciagnac Pawla Brozka!! Heniek gdy widzi ze jednemu nie idzie to jest w stanie go sciagnac lub posadzic na lawe!! Mysle ze wraca stara dobra Wisla:)

!!IRIVER!! 28.03.2010 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 877900)

Uspokójże się k...a. Sam jesteś na tym forum? Naprawdę masz 23 lata, czy podczas wpisywania nicka palec Ci się omsknął i zamiast nacisnąć 9 nacisnąłeś 8?

Nie świętujcie zawczasu. Mamy 4 pkt więcej, fajnie, ale mamy też mecz z Lechem u siebie i Legię na wyjeździe, a Lech, choć traci punkty ze słabszymi, to jednak na najbardziej prestiżowe mecze się odpowiednio spina. Nasi, co warte uwagi - mają w końcu coś do udowodnienia w meczach z ligową czołówką i oby tego wreszcie dokonali.
Poza meczami z Legią i Lechem, mamy też na koniec sezonu 'wyjazdowe' Derby i Odrę Wodzisław na własnym podwórku. Wierzę jednak, że te ostatnie potyczki nie będą już miały znaczenia w kwestii Mistrzostwa, bo po meczu w Warszawie najpiękniej byłoby świętować MP.

daniello1987 28.03.2010 18:51

Co do innych druzyn naszej rodzimej ekstraklasy to chciałbym zeby z ligi spadł Piast i Arka(lub Polonia),a z I ligi awansowały zasłuzone i atrakcyjnie kibocowsko druzyny takie jak Widzew i Górnik Z.

daniello1987 28.03.2010 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 877904)
Uspokójże się k...a. Sam jesteś na tym forum? Naprawdę masz 23 lata, czy podczas wpisywania nicka palec Ci się omsknął i zamiast nacisnąć 9 nacisnąłeś 8?

Nie świętujcie zawczasu. Mamy 4 pkt więcej, fajnie, ale mamy też mecz z Lechem u siebie i Legię na wyjeździe, a Lech, choć traci punkty ze słabszymi, to jednak na najbardziej prestiżowe mecze się odpowiednio spina. Nasi, co warte uwagi - mają w końcu coś do udowodnienia w meczach z ligową czołówką i oby tego wreszcie dokonali.
Poza meczami z Legią i Lechem, mamy też na koniec sezonu 'wyjazdowe' Derby i Odrę Wodzisław na własnym podwórku. Wierzę jednak, że te ostatnie potyczki nie będą już miały znaczenia w kwestii Mistrzostwa, bo po meczu w Warszawie najpiękniej byłoby świętować MP.

wez wyluzuj chłopie. trzeba cieszyc sie narazie z tego co jest. bo na poczatku rundy wyglądało to KATASTROFALNIE. Lech zaczął gubic pkt a MY je zdobywamy( w koncu) . przyszła kolejka moze byc dla nas szczęsliwa.poczekajmy.....

Marcin_fan 28.03.2010 18:54

ja chce żeby spadła Odra bo tam chyba nigdy nie wybudują jakiegoś nowego stadionu...a drugi mój typ na spadek to Polonia Bytom gdzie również bedzie ciężko o nowy obiekt... jak widać nastawiam sie na infrastrukture bo inaczej to my zachodu nie dogonimy..... A jeśli chodzi o awans to można powiedzieć że chce derby Łodzi w najwyższej klasie rozgrywkowej..

podszywacz 28.03.2010 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 877901)
Ze Skorżą to bylibysmy za Legią i Amicą.

Były za Skorży dwa mistrzostwa i to z trudniejszym finiszem to i mogło być trzecie. Nie nam oceniać kto bardziej przyczynił się do obecnej gry. A może to był kryzys i nadeszło przełamanie? Jak mi na nerwy działają teksty że Heniek odmienił Wisłę. Życzę najlepszego Heniowi ale za wcześnie na oceny.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl