![]() |
Cytat:
głupi Bednarz oszczędza ..... a recepta taka prosta. |
Cytat:
była w momencie dużego marazmu, pałętała się między 1 a 2 ligą, a ostatnie mistrzostwo zdobyła w 78 roku. Tam była. Może i przez najbliższe 50 lat nie osiągniemy tyle sukcesów ( na krajowym podwórku) ile w ostatnich 17 latach z Cupiałem, ale czy było warto ? to pytanie powinno być retoryczne, ale jak widać nie jest. Przykre. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
I do tego jeszcze jedna ciekawostka: Cytat:
|
Bednarz widziany u nas na superpucharze.
|
Cytat:
|
Matko Boska! Bracia! Róbmy coś do ....y nędzy, bo zaraz rozpie.dole ten monitor!
Klub się wali a my siedzimy na forum! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Za rok SKWK będzie pisać, że to Bednarz kierował budową naszego stadionu i dlatego jest niefunkcjonalny. :lol:
|
SKWK płacze że idziemy na dno bo na stadionie nie ma kibiców ....
lekka schizofrenia .... Z Bednarzem powinno się walczyć NA STADIONIE a tak .... ????? kto na bojkocie najwięcej traci ???? nasza WISŁA ..... a Bednarz ??? nawet jak będzie musiał odejść znajdzie pracę za podobne pieniądze w klubach które płacą pensję ..... |
Cytat:
|
Cytat:
Niestety na dzień dzisiejszy bez Cupiała będziemy gnić w 3-4 lidze. Długi holenderskie nas tam niechybnie chcą sprowadzić. A lepszych 'właścicieli' nie widać. Chyba że wiesz o czymś czego ja nie wiem. Nie wiem czy obecna sytuacja gdzie Wisła, która ledwo wiąże koniec z końcem potrwa jeszcze rok, 2 czy 5 lat. Mieliśmy 14 lat tłustych gdzie wieszano transparenty "Boguś Cupiał Zawsze z Wisłą", teraz po 3 latach chudych słyszę już ' Żegnaj Cupiale". Szlag mnie trafia widząc takie hasła. Łaska kibica na pstrym koniu jeździ. |
Cytat:
Jak wyobrażasz sobie walkę z Jackiem na stadionie, kiedy po przejściu przez kołowrotek, baa! Nawet po zakupie biletu zarząd macie w dupie bo Ty kupiłeś bilet i kasa do klubu wpłynęła? Jaki widzisz sens walki na stadionie? |
Cytat:
Cytat:
|
Jeśli to prawda ze sponsorem, który chciał zapłacić 3 mln zł za reklamę na koszulkach, a jedynym Jego warunkime było wyrzucenie warszawskiej łysej gnidy, a Cupiał (jego doradcy ? ) się na to nie zgodzili to mamy mega wał. I potwierdzenie, że działania myslenicko- chorzowskich doradców (z warszawskimi wykonawcami) mają zaprowadzić nas do upadku i pozbycia się przez T-F "problemu Wisły".
W tej chwili marzy mi się właściciel może mniej rozpoznawalny i mniej spektakularny od Pana Cupiała, ale który potrafi liczyć i ma rozum (a nie doradców), ma tez czas, siły i ochotę sprawnie zarządzać tym WIELKIM KLUBEM. Potencjał tego klubu i potencjał tego miasta jest marnowany przez nasz obecny układ właścicielsko - zarządzający. Co więcej kklub został obarczony daniną dla UFA SPORTS i innymi długami, które całkowicie przekreśla nam możliwość wyjścia na prostą przez obecna jednostkę czyli Wisłe S.A. Niestety najlepszym rozwiązaniem będzie zawiązanie nowej spólki piłkarskiej przez TS WISŁA i zgłoszenie jej do niższych lig, ułożenie się z miastem na wynajem stadionu i kierowanie tam młodzieży do gry. Będzie to rozwiązanie BOLESNE DLA WIELU, DŁUGOTRWAŁE CZASOWO - tzn. terapia szokowa. Ale chyba w naszej sytuacji będzie to rozwiązanie najlepsze z możliwych... Zastosowanie tego będzie jak wprowadzenie "Planu Balocerowicza", pełne problemów i trudności. Ale trwanie z tym co mamy doprowadzi nas do trwałej stagnacji... |
Jeśli prawdą są te 3 miliony to my mamy nie mega wał, a katastofe umysłową w trzynastokrotnym mistrzu Polski.
Swoją drogą szacun dla sponsora, że chociaż próbował uzmysłowić tym głąbom jak Bednarz ciąży temu klubowi. |
No niestety trzeba sobie to powiedzieć wprost.
Załatwili nas na cacy. Dla mnie w tej chwili nie ma możliwości odwrócenia sytuacji. Trzeba zakładać klub w niskich ligach i jechać do góry. Nie wiem czy jest jeszcze czas ale może uda się jeszcze w tym sezonie wystartować, zawsze to rok mniej... Umowa z UFA i kto tam wie co jeszcze po podpisywali, skutecznie uwali próbę restrukturyzacji w spółce. A spłacać te kretyńskie umowy to gorsze niż puścić w skarpetkach tych cwaniaków którzy na Wiśle od lat żerowali. |
Cytat:
Przepraszam. Pewien "ktoś" napisał dość obraźliwego posta w stosunku do właściciela. Krytyka jest dopuszczalna, ale musi trzymać poziom. Potem jego wypwiedź znalazła się w cytacie. Na zasadzie łańcuszka też to usunąłem. Potem ta odpowiedź pojawiła się w kolejnych postach, ktore bez odniesienia do skasowanych postów byłyby niezrozumiałe, więc poszło z górki. Pewne posty poleciały niepotrzebnie z racji znalezienia się w tym łańcuszku. Za to przepraszam. ps. na drugi raz prośba. Nie cytujcie bzdetów. |
Cytat:
Wisła,Legia, klub z Poznania po prostu nie mogą nie mieć nikogo.Naprawdę wierzysz w to, że zaczynając od zera nie poradzilibyśmy sobie? Wisła jak i Kraków to naprawdę bardzo poważne z ogromnym potencjałem marki w Europie. Zdaje sobie sprawę, że istnieje bardzo duży sentyment do właściciela, ale też sobie trzeba zadać pytanie i chłodno odpowiedzieć sobie w myśli- kto tak naprawdę tym klubem steruje Bednarz czy Cupiał. Przypomne jeszcze raz święte zdanie, które wryło mi się na zawsze: Cytat:
|
Cytat:
Nie Jacek a urażona duma kibiców ... inaczej to ujmując jest walka o władzę na trybunach. Kibice uważają że przyjęcie zasad proponowanych przez Bednarza to porażka a przyjście na stadion jest równoznaczne z przyjęciem tych zasad. Cytat:
Nie bardzo wiem o co ci chodzi ? ..................... co masz dostać od "zarządu" po zakupie biletu ? - przecież nie chodzi ci o kiełbasę ...chyba ... Po zakupie biletu masz prawo wymagać: - godziwych warunków oglądania - bezpieczeństwa (!) na stadionie - dobrej gry zespołu ( co już częściowo zależy od właściciela = kasy na transfery) Nie wiem na czym polega wg ciebie olewanie kibiców, którzy kupili bilet... Doprecyzuj Ponadto twoja uwaga dotyczy raczej tych co kupują karnet ... bo w przypadku kupowania pojedynczych biletów nikt nie oleje kibica wiedząc że w takim przypadku drugi raz nie przyjdzie. Jak walczyć z Bednarzem ? Trzeba go punktować jak to robi SKWK ale w mediach, na stadionie i poprzez osoby zbliżone do Cupiała ... Niech odważny sponsor oficjalnie zaproponuje coś właścicielowi .... bo na razie to wygląda to na jakieś dziwne podchody pana Wawry... |
Normalny prezes by walczył o kibiców by ten stadion się zapełniał i były przychody. Ale są tacy też jak Osuch i Bednarz który wolą walczyć ze swoimi kibicami. Zawisza ma ten jeden + przynajmniej że finanse jako tako tam wyglądają i mają szanse na europejskie puchary co w naszym przypadku nie możemy powiedzieć.
|
Z tym Zawiszą bym nie przesadzał, jeśli chodzi o ich finanse. Takie same z nich gołodupce jak my, z tą tylko różnicą, że tyle siana ile ma Osuch ogólnie, to Cupiał "nosi w portfelu na co dzień". U nas chociaż istnieje hipotetyczna możliwość, że będzie lepiej (za ile lat i czy w ogóle - pewności nie ma). W Zawiszy takie gówno będzie zawsze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wtedy kibice wiedzieliby na czym stoją i Cupiał widziałby wszstko oczami kibiców, a nie jakiś Pilchów którzy mają Wisłę głęboko w .. |
Cytat:
|
Cytat:
JKM Dzisiaj pokazał co to jest honor. Dość S....ienia zakłamania i bezczelności. Bic po ryju wszystkich s....%^&* Nie godzę się na odpowiedzialność zbiorową, na przedmiotowe traktowanie kibiców, traktowania Wisły jako prywatnego folwarku a kibiców jak ich klientów, niszczenia tradycji, wprowadzanie kurewskich zasad. Cytat:
2)Tym, że kupuje karnet a potem blokuje mi się kartę kibica na 5 meczy 3)Tym, że ktoś blokuje 2 tys kart kibica z karnetami na jeden mecz. Cytat:
Cytat:
|
Parę faktów dotyczących Bogusława Cupiała;
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
^^ Podjął widać głupią decyzje odrzucając stanowisko w zarządzie, wtedy miałby realną moc decyzyjną na to co się dzieje w klubie. Ideałami tutaj nic się nie wywalczy.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl