Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Lukasz 13.12.2012 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1290987)
Uważam że wg. Cupiała czy też Kapki Bednarz jest taką osobą.Gdyby taką nie był, ponownie nie został by zatrudniony.
A ty uważasz inaczej? dlaczego?

W zasadzie zapytałem z ciekawości. :mysli:

Tak aby coś odpowiedzieć - moim zdaniem była to kandydatura w ciemno. Bezrobotny prawnik, były piłkarz, bez doświadczenia w restrukturyzacji większej firmy. Generalnie atutów nie widzę.

Chociaż jak się tak zastanowię ... jedynie sens jego zatrudnienia widzę w tym że dla Cupiała osoba Bednarza miała być gwarantem tego że poziom sportowy przy restrukturyzacji nie zjedzie na pysk. Czyli miała zadbać o stronę sportową przedsięwzięcia ;) Wtedy to się jakoś klei.

Lukasz.

For_FuN_ 13.12.2012 02:37

Nie wiem, czy wy czytacie prase, czy ogladacie tv...ale ostatnio Probierz jasno powiedzial, ze Frederiksen to jego pomysl. Ale nie to jest najwazniejsze, tylko ze nikt do Wisly po prostu nie chcial przyjsc. Bylo 4 innych kandydatow(dunczyk byl opcja absolutnie rezerwowa) i z zadnym sie nie dogadali.

P.S - Granda zespolu zaczela sie za Maaskanta i od meczow z APOELem. Chyba, ze ktos nie ogladal tamtego polrocza. Nie wspominam o slawetnej porazce z calkowitymi lamagami z Cracovii(wszyscy ich lali w lidze, bo te ciamajdy w pilke nie potrafily grac). O podejsciu Holendra i jego wypowiedziach nie wspominam. Skorza moglby sie uczyc.

cfa 13.12.2012 07:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1291044)
Nie wiem, czy wy czytacie prase, czy ogladacie tv...ale ostatnio Probierz jasno powiedzial, ze Frederiksen to jego pomysl. Ale nie to jest najwazniejsze, tylko ze nikt do Wisly po prostu nie chcial przyjsc. Bylo 4 innych kandydatow(dunczyk byl opcja absolutnie rezerwowa) i z zadnym sie nie dogadali.

P.S - Granda zespolu zaczela sie za Maaskanta i od meczow z APOELem. Chyba, ze ktos nie ogladal tamtego polrocza. Nie wspominam o slawetnej porazce z calkowitymi lamagami z Cracovii(wszyscy ich lali w lidze, bo te ciamajdy w pilke nie potrafily grac). O podejsciu Holendra i jego wypowiedziach nie wspominam. Skorza moglby sie uczyc.

Imho za Maaskanta grali piach jak i u Skorży, wszystko na fart i faktycznie wtedy się zaczynało źle dziac. Jak drużynę przejął Moskal pojawił się zalążek jakiegoś stylu (czego większośc uber fachowców z forum nie widziało), Wisła grała z klepki, przeważała w posiadaniu i znów napiszę po raz nie wiem który, że brakowało może 1 może 3 meczy żeby chłopaki zaczeli zdobywac bramki i gromadzic punkty.

Frederiksen pomysłem Probierza, a nie ten brazylijczyk co ma iśc do Bełchatowa ?

Lysy 13.12.2012 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1291035)
Chociaż jak się tak zastanowię ... jedynie sens jego zatrudnienia widzę w tym że dla Cupiała osoba Bednarza miała być gwarantem tego że poziom sportowy przy restrukturyzacji nie zjedzie na pysk. Czyli miała zadbać o stronę sportową przedsięwzięcia ;) Wtedy to się jakoś klei.

Lukasz.

Nic się nie klei, gdyż Bednarz już nie jeden raz udowadniał, że jest kiepskim dyrektorem, a większość jego transferów z pierwszego jego pobytu do teraz odbija nam się czkawką (Jirsak, Łobodziński, Garguła) . Jedyne w czym jest dobry to negocjacje odnośnie wysokości kontraktu, choć i ten argument bierze w łeb, widząc jakie umowy podpisał nasz koń trojański z Kirmem, Łobodzińskim, Jiraskiem, czy Gargułą. Moim zdaniem dla Cupiała, 'łysy wąż' jest uosobieniem twardorękiego - gościa który bez skrupułów miał pożegnać piłkarzy którzy nie chcieli zgodzić się na renegocjacje kontraktów.

Ajax 13.12.2012 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abidal (Post 1290983)
Wszyscy napieprzacie na Bednarza ale co on może, dostał polecenie redukcji kosztów więc to robi w oczywisty sposób, pozbywa sie najdroższych. Uważam że jest on bardzo inteligentna osobom i może sie okazac ze będziemy jeszcze dziekować Bogu że Bednarz pracuje w Wiśle bo nie wiadomo jakby ktoś inny sobie radzil z tą sutuacja. Stan Walckx czy jak on tam miał był wychwalany pod niebiosa jak był w Wiśle a prawda jest taka że przez niego mamy problemy.

Ok co do redukcji kosztów nie mam wątpliwości, że dostał takie zadanie i się z niego wywiązuje w jakiś tam sposób. Wiadomo z pustego i Salomon nie naleje. Ale czy dostał też polecenie: olewania kibiców, doprowadzenia do konfliktu, czy utrzymania obsługi kibica na żenująco niskim poziomie (catering obsługa w kasach). Czy jego zadaniem jest pudrowanie totalnej beznadziei? W dobie kryzysu i cięć chyba szczególnie powinni dbać o kibica który chce im kasę na stadion przynieść?

mr_kwolf 13.12.2012 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1291073)
Ok co do redukcji kosztów nie mam wątpliwości, że dostał takie zadanie i się z niego wywiązuje w jakiś tam sposób. Wiadomo z pustego i Salomon nie naleje. Ale czy dostał też polecenie: olewania kibiców, doprowadzenia do konfliktu, czy utrzymania obsługi kibica na żenująco niskim poziomie (catering obsługa w kasach). Czy jego zadaniem jest pudrowanie totalnej beznadziei? W dobie kryzysu i cięć chyba szczególnie powinni dbać o kibica który chce im kasę na stadion przynieść?

On jest wicedyrektorem do spraw sportowych. Na niedługo głód w Afryce będzie również na jego koncie.

szprotson 13.12.2012 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1291028)
Przejebane to jest to, że sam zacząłem łysieć:-/

Ja wiem że wykonuje polecenia, pewnie się stara, ale odpowiedz mi na pytanie: czy Cupiał kazał Jacusiowi zatrudnić najgorszego w lidze lewego obrońcę, napastnika i Qiuoto (nawet nie wiem na jaką pozycję się nadaje)? Znaczy - serio, Łysa pała musiała ich zakontraktować, bo inaczej by wyleciała? Tak to mam rozumieć? Jakieś rozliczenia z menedżerami?
Rozumiem też, że to Cupiał kazał mu ściągać na testy jakieś porażki z całego Świata?

..

jak juz inni piszą, Dunczyka chciał Probierz.
.... wi co z tym kjoto, miał za mało minut, pokazał jedynie głupote.
O Sikorze słyszałem ze ma bardzo niski kontrakt. Niski na tyle ze nikogo lepszego za te pieniadze by nie było.

Cupiał mu nie kazał sciagac debili, ale dał na to przyzwolenie. Zreszta, ja nie wime czy Cupiał czy Kapka, bo nie wiem kto w tym klubie rządzi i kto ma na kogo kwity.

Lysy 13.12.2012 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1291110)
jak juz inni piszą, Dunczyka chciał Probierz.
.... wi co z tym kjoto, miał za mało minut, pokazał jedynie głupote.
O Sikorze słyszałem ze ma bardzo niski kontrakt. Niski na tyle ze nikogo lepszego za te pieniadze by nie było.

Duńczyka chciał Probierz? Jakieś dowody na poparcie tej teorii? Bo z tego co wiem to faworytem Probierza był Michel Garbini Pereira. Duńczyk widocznie chciał najmniej i stąd go zatrudnili.

A ja mam pytanie, czy Piotr Brożek jest gorszym zawodnikiem od Duńczyka? Czy żądał gwiazdorskiego kontraktu na który tylko Lechię stać?

Odnośnie Sikorskiego, co z tego, że ma bardzo niski kontrakt, skoro ma równie niskie umiejętności. Na podobny kontrakt zgodziłoby się połowę zawodników z zaplecza ekstraklasy.

A ja się pytam dlaczego nie podjęto rozmów z Pawłem Brożkiem? Czy Brożek byłby gorszym piłkarzem od Sikorskiego? Czy w drugiej lidze Hiszpańskiej płacą lepiej niż w Wiśle? Swoją drogą nie dziwie się Brożkowi wyboru, Huelva to piękne miasto (bylem :D ), teraz pewnie się wygrzewa w słoneczku, podczas gdy my marzniemy z łysym b... :D

cfa 13.12.2012 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1291107)
On jest wicedyrektorem do spraw sportowych. Na niedługo głód w Afryce będzie również na jego koncie.

Nie wicedyrektorem tylko wiceprezesem http://www.wisla.krakow.pl/pl/klub/Informacje/

-Goral- 13.12.2012 21:45

Pierwsza błędna decyzja.

Zwolnienie Skorży: Zwolnienie w momencie pozycji lidera(przy meczach w Sosnowcu) i 2 mistrzostw w poprzednich 2 sezonach. Patrząc na obecną sytuację, ta sytuacja wygląda mega kuriozalnie.

Druga błędna decyzja:

Zwolnienie Maskanta, sytuacja nie była najlepsza, ale potem się okazało, rywale tracili punkty na potęgę, że wszystko jeszcze się mogło odwrócić. To nie była jednoznaczna sytuacja, ale perspektywa czasu pokazała, że trudno, żeby było gorzej niż za Probierza.

Trzecia błędna decyzja.

Zwolnienie Moskala. Styl mocno poszedł do góry, awans z grupy, zwycięstwa nad Odense, Twente, ostanie dobre mecze Wisły czyli pojedynki ze Standardem. Owszem w lidze przegraliśmy z Koroną, ale wyglądało to optymistycznie, dalej wszystko było do odwrócenia.

syryls 13.12.2012 21:57

Do tego się już każdy przyzwyczaił Cupiał nie miał, nie ma i nie będzie miał cierpliwości.

Marcin_fan 13.12.2012 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1291143)
Do tego się już każdy przyzwyczaił Cupiał nie miał, nie ma i nie będzie miał cierpliwości.

.... ani fachowych współpracowników, doradców którym by naprawde zaufał i dał popracować dłogofalowo...

FraMat 13.12.2012 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 1291141)
Pierwsza błędna decyzja.
(..)
Druga błędna decyzja:
(...)
Trzecia błędna decyzja.
(...).

a wcześniej było zwolnienie Petrescu po krótkim okresie słabszej gry drużyny, a jeszcze wcześniej zwolnienie Kasperczaka po Tbilisi i wygranej rundzie w lidze, zamiast postawienia na wzmocnienie tego zespołu.
Można rozwijać te litanię grzechów

przemek1902 13.12.2012 23:33

Ciekawą informację podaje Weszło. Wraz z Milikiem do Bayeru Leverkusen ma trafić... Konrad Nowak. Ten Nowak, którego testowaliśmy latem i którego Łysy nie zatrudnił.

Wojtas 14.12.2012 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1291145)
a wcześniej było zwolnienie Petrescu po krótkim okresie słabszej gry drużyny, a jeszcze wcześniej zwolnienie Kasperczaka po Tbilisi i wygranej rundzie w lidze, zamiast postawienia na wzmocnienie tego zespołu.
Można rozwijać te litanię grzechów

Kasperczak to juz stare dzieje nie ma co sie rozwodzic,choc do dzis uwazam ze po Tbilisi Cupial w pewnym sensie dal sobie spokój.

naromiast gwozdziem do tej trumny wg mnie byly te zakichane przegrane derby i wywalenie Maaskanta.
I sie zaczelo.

Moskal,Probierz,Kulawik..niedugo jakis pewnie pan X.....

..

po co to ,i na co,ja tego nie pojmuje .

Dariook 14.12.2012 07:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902 (Post 1291157)
Ciekawą informację podaje Weszło. Wraz z Milikiem do Bayeru Leverkusen ma trafić... Konrad Nowak. Ten Nowak, którego testowaliśmy latem i którego Łysy nie zatrudnił.

A moze to jednak Bayer sie frajerzy? Z kad taka pewnosc ze to wlasnie oni sprzatna nam taka perelke z przed nosa? Wnioskujac po zainteresowaniu z ich strony samym Milikiem uwazam ze ich skauci sa huja warci...

cfa 14.12.2012 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902 (Post 1291157)

Przecież taki uber fachowiec jak Jacek zna się na piłkarzach, jakby Nowak był coś wart to by był w Wiśle. Przecież zobacz jakie transfery zostały dokonane przez Pana Bednarza, Jan Fredriksen - duńczyk no i tyle można o nim napisac, ale za to Daniel Sikorski - najlepszy napastnik polski, to nie są przypadkowi piłkarze !

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1291162)
Kasperczak to juz stare dzieje nie ma co sie rozwodzic,choc do dzis uwazam ze po Tbilisi Cupial w pewnym sensie dal sobie spokój.

naromiast gwozdziem do tej trumny wg mnie byly te zakichane przegrane derby i wywalenie Maaskanta.
I sie zaczelo.

Moskal,Probierz,Kulawik..niedugo jakis pewnie pan X.....

..

po co to ,i na co,ja tego nie pojmuje .

Ja niestety za Maaskanta nie widzałem progresu w grze, wszystko wyglądało mniej więcej jak u Skorży. Tak samo ciężko się to oglądało. Podobała mi się gra za Moskala.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1291171)
A moze to jednak Bayer sie frajerzy? Z kad taka pewnosc ze to wlasnie oni sprzatna nam taka perelke z przed nosa? Wnioskujac po zainteresowaniu z ich strony samym Milikiem uwazam ze ich skauci sa huja warci...

Skąd kurcze nie "z kąd" :(
No nie przesadzaj chłopaczyna ma 18 lat strzela bramki i przyszłośc przed nim. Może się rozwinie może nie :)

marcin19876 14.12.2012 11:39

czy ktoś wie, na jakim etapie jest postępowanie w sprawie Łukasza G.?

riv 14.12.2012 13:57

prezes Górnika Zabrze
Cytat:

Znam stanowisko pana Nawałki, ale nie on ma decydujące zdanie przy transferze. Jest jeszcze właściciel klubu, jego zarząd, zawodnik.
Tu akurat chodzi o Milika, ale ponoć (Weszło pisze. Co by o nich nie mówić informacje mają dobre) Zabrze chce jeszcze sprzedać Nakulme i Skorupskiego. Jakby Nawałce wyciągnęli bez jego zgody kluczowych zawodników w zimie to chyba się ciut wkurzy i nasze szanse na wyciągnięcie go z Górnika dramatycznie wzrosną.

dj_ibutti 14.12.2012 14:26

Nawałka byl juz tutaj 3. razy.....

riv 14.12.2012 14:27

To chętnie bym go zobaczył i czwarty. I pewnie połowa forum też.

szprotson 14.12.2012 14:44

Jakoś nie wierzę ze w pół roku Nawałka by zbawił Wisłę

cfa 14.12.2012 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1291238)

To podaj chociaż 3 pierwsze litery nazwiska trenera który by to zrobił ...

Lysy 14.12.2012 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1291242)
To podaj chociaż 3 pierwsze litery nazwiska trenera który by to zrobił ...

Hid.... ? (100 znaków)

syryls 14.12.2012 14:57

Nawałka OK ale jeśli w klubie są Polacy i ambitni zawodnicy. Natomiast "nie" jak Bednarz czy ktokolwiek sprowadzi zagraniczny szrot to żaden trener z Polski sobie nie poradzi!

cfa 14.12.2012 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1291244)
Hid.... ? (100 znaków)

Jacek to Ty ? :-)
A taki bardziej w zasięgu Wisły ?

szprotson 14.12.2012 15:05

ludzie co wy sie z dupy zerwaliscie?

Cupiał zatrudni takiego trenera który mu zrobi wynik "na już". Nie trenera który będzie długofalowo budował drużynę.
Trener ma przyjsc i ma byc efekt, efektu nie ma trener wypierdala.

westersyl 14.12.2012 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1291248)
ludzie co wy sie z dupy zerwaliscie?

Cupiał zatrudni takiego trenera który mu zrobi wynik "na już". Nie trenera który będzie długofalowo budował drużynę.
Trener ma przyjsc i ma byc efekt, efektu nie ma trener wypierdala.

Cupiał nie zatrudni takiego trenera bo nikt nie jest wstanie zrobić z tego materiału ludzkiego wyniku "na już". Czy Cupiał jest tego świadom ? Bednarz na jednej ze swoich pierwszych konferencji wszedł i próbował przekazać kibicom, że o mistrzostwo nie walczymy. To świadczy, że właściciel nie oczekiwał też cudów po tym sezonie.
Do tego nie róbmy z Cupiała idioty doskonale widzi co się dzieję, potrafi spojrzec w tabeli, nie ubliżajmy jego inteligencji.
Ewentuallny nowy trener jeśli przyjdzie będzie miał moim zdaniem spory kredyt zaufania.

Śmieszy mnie ten cały Probierz, a jeszcze bardziej wrzucanie go do ogródka Cupiała jako błąd.
Chłop po meczu z Piastem dostaje mikron i mówi że nie dał sobie rady, że zawiódł, że są takie momenty, że człowiek też sobie nie radzi. A po jakiś tam czasie idzie do magazynu Cafe futbol i mówi że wierzy, że Cupiał żałuje tego, że przyjął jego dymisje. O co temu człowiekowi chodzi ?

Również powstał mit że za Probierza za ciężko trenowano, nie wiem z czego się to wzięło chyba z tego że energicznie gestykuluje i nadawał na piłkarzy, właściwie się na nich obrażał. Ta drużyna kompletnie nie miała siły, nas pod względem biegowym demolowała Polonia Warszawa, która miała 3 tygodnie treningów.

Quorth 14.12.2012 15:18

Nawałka, Kusto, Moskal, Kulawik. Szacun dla nich wiadomo z jakiego powodu ale to już wszystko było, nie wypaliło. Nam trzeba trenera z niepodważalnym autorytetem i doświadczeniem, który nie będzie dla tych leni kopaczy kumplem ale nie będą mięli też czelności się przeciwko niemu zbuntować. Takiego można znaleźć tylko za granicą...ewentualnie najlepszym polskim rozwiązaniem jest jednak Smuda i najważniejsze to w.......ić tego Bednarza

domin_czyzyny 14.12.2012 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1291238)

w krótkim okresie czasu Nawałka nic nie zrobi bez poważnych transferów. W dłuższym okresie czasu potrzebujemy akademii i skutecznego skautingu

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl