Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Dzimi 27.02.2018 22:31

Oby pokazał to co najlepsze w najbliższych 12 meczach. Bo z Koroną pewnie jeszcze nie zagra. Chociaż...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1495024)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1495020)
Co teraz bedzie z 2 mln ktore milo zaplacic nam genoa za brleka? Szczerze mowiac ja wolal bym hajs niz pilkarza na wyporzyczenie i umorzenie im dlugu w jakies czesci?... orjentuje sie ktos jak z tamta kasa ma to wygladac

Dalej musza nam zaplacic, teraz to tylko wypozyczenie, na jakich zasadach nie wiadomo ale raczej na odpowiednich dla klubu. Brlek przyda sie w tym momencie, ciekawe jak u niego z formą

Na pewno Wisła nie płaciła nic Genoi. To Genoa była tu interesantem. Wypożyczenie jest zapewne za zgodę na zmniejszenie kwoty transferu np. z 2,0 do 1,8-1,9 mln Euro. Dodatkowo według mnie bardzo możliwe że warunkiem wypożyczenia ze strony Wisły było przelanie choćby części długu przez FC Genoa - "zapłaćcie trochę, resztę pozostającą do zapłaty Wam zmniejszymy o kwotę ustalona za wypożyczenie, a w zamian Wasz piłkarz nie straci rundy".

brylant17 27.02.2018 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1495016)
Na jakich warunkach Brlek ?

Ty to jesteś jednak leń śmierdzący ciężko wejść na oficjalną ? wypożyczony do końca sezonu obecnego

Arkadiusz.Czerepach 27.02.2018 23:36

Andrzejku wiesz wogle o co ja sie pytałem ?

Szneka 01.03.2018 10:09

Maciej Dąbrowski rozwiązał kontrakt z Legią. Nie wiem jaki ma kontakt ale uważam, że warto byłoby postarać się ściągnąć Go do nas. Arek Głowacki mógłby spokojnie kończyć karierę a Gonzalez zaleczyć kontuzję.

nesta 01.03.2018 10:22

Zdziwił mnie trochę ten ruch Legii. Dąbrowski w Zagłębiu był czołowym obrońcą w lidze, w L jak grał to też raczej zawsze solidnie. U nas Wasyl nie wiadomo ile jeszcze pogra, Głowa to samo i zostajemy z Arsenicem i Gonzalezem (ew. Velez, ale on fajnie sobie radził w pomocy). Na pewno ruch do rozważenia. Pytanie jakie warunki finansowe?

Viper 01.03.2018 10:57

Jak Dąbrowski zgodził się na rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron to jest już z kimś dogadany. Raczej wyląduje w Zagłębiu.

Patryko 01.03.2018 11:17

Dąbrowski raczej nie na nasze możliwości finansowe, w Zagłębiu dostanie lepszą pensję z państwowego garnuszka :)

robert777 01.03.2018 11:33

serio? chcecie Dąbrowskiego? przecież to słoń jakich mało

brylant17 01.03.2018 12:51

Głowacki 39 lat Wasyl 37 do tego Iwan po kontuzji powoli trzeba kogoś szukać

Szneka 01.03.2018 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1495257)
Głowacki 39 lat Wasyl 37 do tego Iwan po kontuzji powoli trzeba kogoś szukać

Nie tak powoli tylko na już. taki Dąbrowski byłby wzmocnieniem na lata

siedzenaganku2 01.03.2018 13:22

Arsenic z Bartkowskim mega szybki srodek obrony i wbrew pozorom-skuteczny w grze o gorne pilki. Moze ta dwojka to dobry pomysl na przyszlosc

sevenheaven 01.03.2018 13:45

nie podniecajmy się tym występem Bartkowskiego, wcześniej wszyscy pisali, że na ŚO na sparingach się średnio prezentował.. jako 4 stopem może być, ale tylko tyle..

dziwię się, że legia puszcza za darmo Dabrowskiego za któego zapłaciła dopiero co 500tys euro, wg mnie ma ugadany bardzo dobry kontrakt i to za granicą, dlatego odchodzi.. dopiero co niektórzy chcieli go powołać do reprezentacjii, ja bym spróbował go ściągnąć do nas, kilka lat gry przed nim

maciekkk 01.03.2018 13:50

Fakt, Bartkowski mnie zaskoczył na stoperze wczoraj swoim występem bardzo pozytywnie. W sparingach wyglądał tam mega słabo. Wydaje mi się, że potrzeba jednak więcej meczów by go obiektywnie ocenić na tej pozycji.

Ogryzek 01.03.2018 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1495266)
Fakt, Bartkowski mnie zaskoczył na stoperze wczoraj swoim występem bardzo pozytywnie. W sparingach wyglądał tam mega słabo. Wydaje mi się, że potrzeba jednak więcej meczów by go obiektywnie ocenić na tej pozycji.

Bo może właśnie po to są sparingi żeby w nich się dopiero uczyć nowej pozycji na boisku (przez to wyglądał słabo) a potem w meczu o coś grać dobrze?

maciekkk 01.03.2018 17:11

O to chodzi... miałem obawy po tym co widziałem w sparingach, ale to prawda, gdyby wczoraj miał grać swój pierwszy mecz na stoperze, to pewnie wyglądałoby to jak podczas przygotowań. Inna sprawa, że Korona w ofensywie wczoraj praktycznie nie istniała.

Patryko 01.03.2018 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1495265)
dziwię się, że legia puszcza za darmo Dabrowskiego za któego zapłaciła dopiero co 500tys euro

Lepiej go puścić niż trzymać na ławce niezadowolonego rezerwowego z kontraktem ~100k miesięcznie (300k euro rocznie).

szprotson 01.03.2018 18:07

a moze Bartkowski wygladal tak dobrze, bo mial malo do roboty dzieki bardzo dobrej grze reszty chłopakow?
Chyba nie powiecie ze to Bartkowski zatrzymal Koronę, ale z checia zobacze jego statystyki.
Ja pamietam tylko jedna sytuacje z konca pierwszej polowy, jak krył Kaczaware ktory wrocil z naszej polowki na swojej, przyjal i podal a on byl metr za nim a powinien go skasowac.
Ale daj Boże by został kotem :)

Vinci 01.03.2018 19:01

Jeżeli to już było to przepraszam. Kilka informacji na temat nieudanego podejścia Wisły po Kolewa z Sandecji:

Cytat:

Aleksandyr Kolew w ostatnim dniu okienka transferowego mógł powędrować z Sandecji Nowy Sącz do Zagłębia Lubin. Transakcja nie doszła do skutku, a piłkarz wyjawił, że miał też propozycje z Wisły Kraków i Lecha Poznań.
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...poznan/mwkfc9q

szym_ek 01.03.2018 19:15

Bartkowski zagrał bardzo solidnie i z tego należy się cieczyć ale ciągle nie widze go jako podstawowego zawodnika Wisły.
Natomiast obrońca który jest w stanie na dobrym poziomie zagrać na prawe, lewej i na środku jest cennym członkiem zespołu i należałoby mu przedłużyć kontrakt na nowy sezon.

Szneka 05.03.2018 19:37

Patrząc na sytuację w obronie kontuzje Głowy Wasyla Bartkowskiego nasuwa się pytanie- czy były szanse? a jesli tak- czy było zainteresowanie z naszej strony Czerwińskim?

kacpaw91 10.03.2018 10:32

Niepokoi brak informacji o przedłużeniu Carlitosa, choćby na następny sezon...

Arkadiusz.Czerepach 10.03.2018 10:40

raczej nie ma co sie łudzić że zostanie , ale obym sie mylił

El'kabat 10.03.2018 11:06

Jak Arsenic dalej tak będzie grał, w lecie też odejdzie za przyzwoite pieniądze.

FraMat 10.03.2018 11:50

Llonch też chyba nie jest przedłużony?

foxtrot_green 10.03.2018 12:59

W weszlo.fm pani prezes powiedziała, że w marcu będą prowadzone rozmowy na temat przedłużania kontraktów z piłkarzami, czyli prawdopodobnie dzieje się to teraz.

mitmichael 10.03.2018 13:18

Do konca marca mamy wszystkiego sie dowiedziec

AntyMod 10.03.2018 13:22

przedluzenie z Llonchem to priorytet - niewiem czy nie wazniejsza sprawa niz z Carlitosem - bo takiego ancymona na def pomocniku to dlugo nie uda sie znalezc

serek.c2 10.03.2018 18:02

Dla mnie bzdura, ale to tylko subiektywna opinia :D

Ma_niek 10.03.2018 18:26

Bez Lloncha sobie poradzimy.A wyobrazcie sobie ten sezon bez Carlitosa.

AgresywnyChomik 10.03.2018 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1496072)
przedluzenie z Llonchem to priorytet - niewiem czy nie wazniejsza sprawa niz z Carlitosem - bo takiego ancymona na def pomocniku to dlugo nie uda sie znalezc

Zakladajac ze na dlugi kontrakt Carlitosa nie ma szans, mozesz miec racje.

mitmichael 10.03.2018 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1496092)

Tak, swietnie sobie radzimy bez niego, wczorajszy mecz to pokazal

silver03 10.03.2018 19:02

To może inaczej. Łatwiej znaleźć dobrego defensywnego pomocnika, niż bramkostrzelnego napastnika.

AntyMod 10.03.2018 19:07

nie zgadzam sie- napastnika czasem mozna trafic dobrego - a takiego kolesia jak Llonch to nie bylo u nas w polskiej lidze dawno - koles odpierdala mega czarna robote w defensywie - az sie dziweie ze mioduski albo amika jeszcze nie robia podchodow pod niego

AntyMod 10.03.2018 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1496092)

oczywiscie ze nikt teraz bez Carlitosa sobie nie wyobraza Wisly - ale czy to dobrze gdy druzyna jest tak bardzo uzalezniona od tylko jednego zawodnika ??/ co w przypadku odejscia / kontuzji czy innych kwestii ?? nie pomniejszam zaslug Carlitosa ale po tym co odwala Llonch to dla mnie to jest serce druzyny - po prostu dawno nie widzialem takiego kolesia - tak zawzietego i walczacego o kazda pilke , gdyby jeszcze choc ciut mial dryg do grania ofensywnego albo jakies kopyto do strzalow z daleka to smiem twierdzic ze to zawodnik lepszy ( na swojej pozycji) niz nawet Radek Sobolewski , ale niestety ofensywa to nie jego bajka

MaLk 10.03.2018 21:11

Łatwo, nie łatwo, nie jesteśmy potentatem w stylu Barcelony albo Borussii, żebyśmy byli w stanie zatrzymać najlepszych zawodników.

Oh, wait, nawet oni nie są w stanie... ale zdaniem wirtualnych ekspertów powinien być w stanie tego dokonać zadłużony klub środka tabeli półprofesjonalnej ligi peryferiów futbolu.

pepe72 11.03.2018 01:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1496072)

Niech mnie ktoś poprawi ale chyba ostatnim razem wykorzystano opcję przedłużenia Lloncha, więc jak się nie dogadają to kontrakt mu się kończy w czerwcu.

AntyMod 11.03.2018 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1496129)
Niech mnie ktoś poprawi ale chyba ostatnim razem wykorzystano opcję przedłużenia Lloncha, więc jak się nie dogadają to kontrakt mu się kończy w czerwcu.

llonch ma umowe do 30 czerwca tego roku - i bardzo mnie to martwi - nie widzialem nigdzie tekstu ze ma umowe jak Carlitos niestety

tsw biała gwiazda 11.03.2018 11:19

Junco na jednej z konferencji w tym roku mówił, że Llonch ma opcję przedłużenia o rok. Trochę dziwna sytuacja, może Junco się pomylił, ale oby miał rację.

krzaq12 11.03.2018 11:46

Llonch obecnie jest na umowie 1+1. Jego kontrakt został automatycznie przedłużony w ubiegłym roku i obowiązuje do czerwca 2018. Junco się pomylił, co zostało potwierdzone przez kilka osób z klubu.

barto 11.03.2018 11:55

Bazując na tym co podaje strona Transfermark Klub nie ma opcji w przypadku Pola

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl