![]() |
|
Akurat jeśli chodzi o Pawłowskiego to muszę bEdnarza bronić (qrwa co?!), chłopak jest wyróżniającym się graczem polskiej ligi, znającym jej specyfikę, język polski do komunikowania się z drużyną i jeżeli by go sprowadził nikt nie miałby prawa narzekać! Ryzyko transferu byłoby o wiele mniejsze niżby znalazł jakiegoś murzyna z Zimbabwe gdzie może zaistnieć milion zmiennych, przez które transfer nie wypali. A Wisła nie może sobie w obecnej sytuacji pozwolić na luksus ryzykowania z murzynami 'a nóż wypali' bo jesteśmy w ciemnej dupie i jak nie daj Boże nie wypali to nadal dzielnie walczymy o utrzymanie jak teraz.
PS. Jak nie cierpię łysego tak zauważyłem, że nie zależnie kogo chłop sprowadzi i tak będzie po nim pojazd, chce sprowadzić Polaka - pojazd, chce sprowadzić zagraniczniaka - pojazd. Nie istnieje chyba już u nas takie pojęcie jak 'dobry transfer Bednarza'. Fakt chłop jest niekompetentny, że zęby bolą, ale raz na ruski rok i ślepej kurze trafi się ziarno. |
Ja uważam że należało by wziąć Pawłowskiego skoro będzie za darmo do tego 17 - letniego RYBICKIEGO z Widzewa i niech walczą między sobą o prawą pomoc szczególnie że Iliev po sezonie odchodzi...
|
Z całą pewnością czeka nas solidna przebudowa po sezonie ( miejmy nadzieję że już w zimie rozpoczęta ) jednak ja przed ewentualnym Pawłowskim i Rybickim najpierw zatrudniłbym osoby które będą budowały tą nową Wisłę , zaczął od prezesa , kogoś odpowiedzialnego tylko za sprawy związane z finansami klubu , dyrektora który będzie odpowiadał za pion sportowy , ludzi odpowiedzialnych za marketing i szkolenie , oraz konkretnego ambitnego trenera który zostanie wybrany po starannym zapoznaniu się z Jego warsztatem pracy oraz wcześniejszymi wynikami i dostanie odpowiedni czas na budowę tej drużyny a nie po kilku słabszych meczach zostanie zwolniony ... dopiero później zacząłbym dobierać piłkarzy .
|
Cytat:
Nie ma bata ja tu widzę klątwę łysego :) Generalnie kolejne okienko się zbliża, a tutaj znów testy ... bramkarzy. Mógłby przywieśc kontener piłkarzy z azji czy afryki na testy, ale gości na różne pozycje bo co tylko po bramkarzach ? No i byłaby szansa, że w tym kontenerze przyjechałby nowy Kalu Uche. |
Cytat:
|
Zapytam całkiem serio - co należy zrobić, żeby dostać się na testy w Wiśle ? Wystarczy zadzwonić do Jacka i się polecić ? Bo bym chętnie poszedł, może się uda :)
|
Cytat:
Tzn. Klub sobie zaczął pogrywać z Kosowskim, a Kosowski z klubem - stąd ściągnięto najlepszego prawoskrzydłowego w lidze. Tak, wiem że pół roku w Zagłębiu głównie już siedział, ale wcześniej przez rok grał wyśmienicie (jak się okazało, pasowało do taktyki Miedziowych, do naszej już nijak) i trzeba przypomnieć, że w kadrze mecze za Beenhakkera miał naprawdę dobre. Błąd Bednarza polegał na tym, że bez większego zastanowienia przywalił pięcioletni kontrakt z bajońską kwotą na pensję. Mniemam jednak, że decyzja o zastąpieniu Kosy poszła z góry. Druga sprawa Jirsak. Jak dla mnie od czasów Szymkowiaka nie było piłkarza, który potrafił tak niekonwencjonalnie posłać prostopadłą piłkę. Te pierwsze mecze u nas zdradzały oznaki sporego talentu, ale nie pasowały do koncepcji Skorży. Talent stanął w miejscu, a nawet może i walory piłkarskie się cofnęły, no i znów dupa zbita. Wreszcie Garguła. Garguła był zakontraktowany w zimie przez Wisłę, można było wyłożyć jakąś tam kwotę Bełchatowowi i grałby u nas. Zdecydowano się jeszcze zaoszczędzić i poczekać pół roku, po czym niedługo później Garguła doznał pamiętnej kontuzji, po której do prawdziwej formy nie wrócił już nigdy. I tutaj jest po Łobodzińskim kolejna wielka wina Bednarza, bo jak się bierze pół roku z nadzieją, że nic się nie stanie, to znając prawa Murphy'ego... O Frederiksenie i jego pogrywaniu w jakże silnej duńskiej lidze... Szkoda słów. Niemniej prawda jest taka, że najtrudniej sprowadzić dobry szrot. Nie potrafił tego ani Valckx, ani Mielcarski, ani nie potrafi tego Bednarz. |
Po sezonie znowu wywalimy połowę składu, ściągniemy trochę szrotu i będzie to co jest. Potrzeba nam dobrego trenera, któremu da się ze 3 sezony żeby zbudował drużyne pod swoją koncepcje i dał się im zgrać. Jeżeli chodzi o transfer Pawłowskiego to raczej jego problemem nie są walory sportowe, bo przy obecnym składzie do naszej gry wniósłby coś pozytywnego, natomiast pozostaje pytanie ile taki szanowany w naszej lidze gracz chciałby zarabiać? I czy jest warty tych pieniędzy? Po co nam kolejny wysoki kontrakt, czy nie można znaleźć gracza o podobnych umiejętnościach i nie tak głośnym nazwisku za niższy kontrakt?
P.S. Można gdzieś znaleźć liste transferów za kadencji Grzesia, Holendra i Łysego? Z wyszczególnieniem który kogo sprowadził? |
Wg Borka Cupiał szykuje kolejną finansową ofensywę i zatrudnienie Smudy :)
|
Cytat:
|
I to jest cały Cupiał On nie zrezygnuje pokonany jeszcze pokaże wszystkim,że Wisła jest wielka.
Co do Smudy to jeżeli Kulawik ugra w dwóch meczach 4 punkty to wolałbym żeby został trenerem do wiosny. |
Cytat:
Byleby znalazł sobie jakiegoś jelenia i byle jak najdalej od nas. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jesli owa alternatywa (of.transferowa+Smuda) okaze sie prawda to znaczy ze... Cupial niczego sie nie nauczyl przez 15 lat.
No do kuzwy nedznej, ile trzeba czasu by zalapac ze z ofensywami made in Poland (1-2 mln euro) gowno wielkie sie osiagnie? W naszych realiach trzeba strategii i zimnej glowy, a nie ofensyw na hura, ktore w realiach europejskich (2 liga europejska) znacza tyle ile szarza kawalerii na czolgi. Scauting, szkolenie, profesjonalizacja dzialan klubu, wzmozony marketing... to tam jest potrzebna ofensywa. |
Kolejna ofensywa transferowa - prędzej Wisła wygra Ligę Mistrzów niż klub będzie miał kolejną ofensywę transferową i normalne struktury....
Polityka Transferowa Wisły to kabaret, którego "sukcesy" teraz zbiera nasza Wisełka... P.S. Czy ktoś wie gdzie można znaleść informacje o wszystkich datach kontraktów naszych zawodników??? |
Taa, będzie ofensywa transferowa: sprzedamy Maora, Genkowa i Chaveza, a sprawdzimy młodego zdolnego z Hondurasu albo Kostaryki
|
Gdzieś ktoś coś pisał o słowach Borka w jakimś programie... mówił że Cupiał zamierza zatrudnić Smude i zainwestować trochę w drużynę (piłkarzy). On mówił że ta rewolucja nastąpi teraz w przerwie świątecznej czy dopiero przed nowym sezonem?
|
Wydaje mi się że jeśli nie przewietrzymy kadry to choćby naszym trenerem został Guardiola czy Mourinho to i tak by nic nie zrobili bo niestety obecny skład jest po prostu słaby. Wg mnie za niewielke pieniądze w tym okienku transferowym można pokaźnie wzmocnić drużyne w porównaniu z tym co pokazuje obecna drużyna. Moje propozycje to : pozyskać Arkadiusza Piecha ktoremu za pół roku kończy się kontrakt a w rozliczeniu oddać im kontuzjogennego Boguskiego. Kolejny transfer to oddanie Sikorskiego Podbeskidziu w zamian za Jelenia który już podobno szuka innego klubu oraz sprzedaż Genkowa ktory zapomniał jak strzela się bramki i oferowanie jego kontraktu asowi Lechii Traore ktory jest kompletnie za darmo. Pomoc to reprezentant Pawłowski z Lubina i najlepszy rozgrywający ligi czyli Sebastian Mila ktorym także kończą się kontrakty. Czas aby nasi włodarze wzięli się do roboty bo za chwile możemy mieć derby w pierwszej lidze albo sie miniemy z naszą sąsiadką.
|
facet coś Ty z choinki się urwał...o Piechu możemy zapomnieć za drogi dla nas, u nas bieda.....Jeleń - to nie ten poziom teraz, Traore - nie stać nas na niego a poza tym napewno pójdzie do klubu który będzie grał w pucharach...Mila - nie potrzebujemy drugiego garguły... Pawłowski prędzej pójdzie do lecha niż przyjdzie do nas.
Weźmy jeszcze Rasiaka, Smolarka, każdego kto ma ponad 30 lat, jest za darmo i jest Polakiem - Wisła ekipa starych dziadków - tak o nas będą mówić... A tak na poważnie to już wolę żeby kupili Stępniewskiego i Rybickiego z Widzewa, Skorupskiego, szukali młodych jak Milik i szkolili żeby mieć tylu młodych i zdolnych co legia bo co jak co ale oni pokazują nam jak można szkolić młodzież.... |
Milik jest taką p...ą, że nie kumam każdego kto śmie się nim zachwycić, drewniak z żelem na ryju, który techniki biegu nawet nie opanował, nie wiem co on robił w kadrze ;o
|
ja proponuję na początek ofensywy transferowej wywalić na zbity pysk Bednarza i jego letni zaciąg (może z wyjątkiem Miśka - nie zagrał ani razu w oficjalnym meczu - nie wiadomo - może coś z Niego będzie). po takim początku będzie można o czymkolwiek pomarzyć...
|
Co do Milika to ja bym chciał mieć w składzie kilku takich młodych drewniaków którzy w połowie sezonu mają strzelone 7 bramek....
|
chciałbym Cię uświadomić kolego że Piechowi kontrakt się kończy a 300 tys. Euro załatwiło by sprawe, Jeleń drogi by nie był a i tak będzie grał lepiej niż nasze obecne asy a gra w Podbeskidziu nie pokazuje umiejętności. Lechia oferuje Traore kontrakt na mocy 300 tys. Euro rocznie bo pisał o tym PS więc po sprzedaży Genkowa będzie nas stać na przebicie Lechii. Co do Mili to ty chyba nie widziałeś jak on gra albo zawyżasz umiejętności Garguły a za takie drobne jakie gra w Śląsku jak na te umiejętności to 150 tys. Euro to dużo nie jest a Pawłowski jak zobaczy że montuje się dobra drużyna to może się skusić kto nie probuje ten nie ma. Wiem że najlepiej kogoś wyśmiać i od razu torpedować czyjeś pomysły niż samemu coś wymyśleć ale ja po prostu myśle jak pomoc naszemu ukochanemu klubowi TYLKO WISŁA !!!
|
Jeleń? Po co nam emeryt, który nie trafia ostatnio na pustą bramkę? Do tego bardzo podatny na kontuzje. W sumie pasowałby do naszej pozbawionej ambicji drużyny. Mila po co nam Mila? Nie lepiej poszukać jakiegoś młodszego gościa za połowe tej ceny i dać mu się ograć? Po co nam kolejny kopacz na którym już nie zarobimy o wysokim kontrakcie?
|
Cytat:
Jak podpierasz się artykułami pismaków to powinieneś bardzo dobrze pamiętać wywiad z Jeleniem który mówił że przychodzi do PL ligi żeby wrócić do rytmu meczowego i złapać formę, a zaraz po sezonie wraca do rozmów z klubami które były nim zainteresowane przed sezonem (tj. AOPEL który oferował mu 300 tyś euro, oraz Olympiakos - 500 tyś. euro). Czyli nie stać Wisły na niego biorąc pod uwagę dotychczasowe ruchy transferowe i aktualne kontrakty, z których Wisła stara się od jakiegoś już czasu zejść. Genkova nikt nie kupi... co on w tym sezonie prezentuje? kompletnie nic... słaby grajek, bez formy itp. Koleś miałby trudności ze znalezieniem klubu gdyby miał swoją kartę w ręku. Lechia proponuje Traore 200 tyś. euro... ten chce 300 tyś euro, myślisz że Wisłę stać na takie wydatki? Koleś jasno powiedział w jednym z wywiadów że albo wyjedzie do bundesligi, albo zostanie w Lechii. Nie ma tematu... Pawłowski w jednym z wywiadów powiedział że albo przeniesie się do drużyny grającej w pucharach, albo wyjedzie za granice... Wisła nie spełnia wymagań... Nie torpeduje pomysłów, a raczej staram się sprowadzić Cię na ziemie... Swoje pomysły transferów zamieściłem w odpowiednim temacie już kilka tyg. temu. pozdro |
Podobno Borek w jednym z magazynów przebąkiwał, że Cupiał w zimie sięgnie do kieszeni i zainwestuje kolejny raz. Słyszał ktoś, coś?
|
ktoś takiego posta jebnał, ale nie widziałem by ktokolwiek wiecej potwierdził że takowa informacja z ust borka wypłynęła.
|
Tydzień temu w magazynie ligowym Borek stwierdził że wg informacji ludzi związanych z Krakowem, że Cupiał poważnie się zastanawia nad inwestycją kilkudziesięciu milionów złotych w Wisłę plus do tego Smuda jako trener. Wczoraj w magazynie również o tym coś było. Ile w tym prawdy to choj wi.
|
Nadzieja umiera ostatnia,ale zapewne rok i dwa lata temu puszczano takie same przecieki .Ot i to wlasnie jest polityka klubu .
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:49. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl