![]() |
Potencjalni rywale Ruchu:
1 FC Metalist Kharkiv (UKR) 2 FK Partizan (SRB) 3 AS Saint-Étienne (FRA) 4 Rio Ave FC (POR) 5 PSV Eindhoven (NED) |
Kibicowsko wyjazd do Belgradu marzenie. Pewno hanysy ostrza juz sobie zeby ne ten dwumecz:D
|
Cytat:
Decyzja mafii o 10.30 :) |
Cytat:
Cytat:
Poczekajmy jednak, aż wszystko się wyjaśni. |
Cytat:
Nie idiotyzm tylko praktyczne rozwiązanie sprawy. Jakby inaczej UEFA miałaby mieć kontrolę nad tym kto i kiedy "odbębnia" karę za kartki? Szczególnie, że kontrakty nie muszą być jawne? Nie mówiąc już, że można byłoby "wypożyczać" danego zawodnika do innego klubu, który dalej gra w pucharach żeby się wyczyścił, a skoro nie trzeba go zgłaszać to można byłoby to zrobić nawet w środku sezonu? |
Cytat:
|
Gdyby grał w Wodzisławiu to kara by nie leciała, bo Wodzisławia nie ma w pucharach.
|
Cytat:
|
Cytat:
Mówię, inaczej, przy 20 takich karach klub musialby grać w 3 piłkarzy albo bawić się 10 sezonów w systematyczne rejestrowanie co jest bzdurą. |
Cytat:
Liga grecka/hiszpańska/włoska startują z końcem sierpnia. Jeden z zespołów z tej ligi gra w fazie grupowej LE/LM i ma zawieszonego zawodnika na 4 mecze. Co może zrobić? A no może go wypożyczyć do zespołu, który gra w eliminacjach, żeby go "wyczyścić". Zawodnik nawet nie musi być nigdy w tamtym drugim klubie bo po co? I tak nie zagra tam żadnego oficjalnego meczu, ba, nawet nie będzie nigdzie zgłaszany. A skoro nie będzie zgłaszany to bez problemu z końcem sierpnia może wrócić do swojego macierzystego klubu i bez problemu grać zarówno w lidze jak i pucharach. Jak UEFA może zareagować na takie działania? W żaden sposób. Jest papier, że był w okresie lipcowo-sierpniowym piłkarzem tamtego klubu i tyle. Obowiązek zgłaszania zawodnika dość mocno to wszystko komplikuje. Nie mówiąc już o możliwości kręcenia wałków z mieszaniem w przeszłości. Przykładowo można by fabrykować dokumenty, że przecież "jaki walkower? przecież Iksiński był w lipcu piłkarzem klubu X a oni wtedy grali w pucharach, proszę tutaj macie kwity, nie sprawdził się i wrócił ale wtedy na pewno tam grał". |
walkower!!!!!!!!!!!!!!
|
Nie dla Nas LM w tym roku... Zawiodłem leśny z twita pięknie :lol:
|
Frajerzy roku! ale chociaż ich prezes potrafi wziaśc wine na siebie i przyznać się do błedu....
...w odroznieniu od naszego Prawniczyny |
Wczoraj kompromitacja kartofli a dziś Nowej Legii.
|
abstrahując od decyzji to ciekaw jestem gdzie są ci, którzy wczoraj tak zajebiście 100 % byli pewni że skończy się na karze finansowej
|
Gratulujemy awansu do Ligi Europejskiej.
|
Z jednej strony smiac mi sie chce ale z drugiej jednak szkoda - mozna powiedziec, ze to takie typowo polskie frajerstwo.
My potrafimy wszystko przegrac. I po co im byl ten Bereszynski w ogole ? Zeby dac pstryczka Lechowi. No to maja teraz. Z drugiej strony dziwne, ze delegat zauwazyl to po meczu, a nie przed no ale wiadomo wtedy sa wazniejsze sprawy takie jak bankiety itd. |
Mniejsza z sensownością tych przepisów. Mogą być głupie, ale te przepisy nie zostały wymyślone, żeby dopiec Legii. Są znane od lat, jeśli nawet nie przeciętnemu kibicowi, to taki kierownik drużyny ma psi obowiązek mieć je w jednym paluszku. I jeśli Legia zostanie wyeliminowana, to będzie mogła mieć pretensje tylko do siebie. Nie można oczekiwać od UEFY, że nie będzie egzekwować ustanowionych przez siebie przepisów, bo przecież i tak dowolny trybunał przyzna rację Celtikowi.
|
zdrowie martusi, a Brychczy przestrzegał, obleśnoborski nie słuchał
|
[QUOTE=wiertar;1371553]Frajerzy roku! ale chociaż ich prezes potrafi wziaśc wine na siebie i przyznać się do błedu....
poda się do dymisji? rudy donek bierze odpowiedzialność za wszystko i TRWA MAĆ! |
Koniec LM! Jestem w szoku, że w takim stylu.
|
Legia podwójnie zawaliła sprawę. Po pierwsze działacze. Po drugie piłkarze, którzy w pierwszym meczu mogli strzelić jeszcze kilka bramek a wystarczyło tylko jedną :) Ciekawe co do powiedzenia ma teraz Vdrojlak (czy jak mu tam) po "podchodzeniu trzeci raz do karnego"?
tak czy inaczej, takiego odpadnięcia z eliminacji to się nmie spodziewałem. Legia strzeliła sobie SAMA samobója jak stąd do Księżyca. |
No i gdzie kibice Losserów ?
|
0 22.
Na pocieszenie, to powim ci, że powinniście się cieszyć, że wywalili was po 3 rundzie a nie po 4, bo wtedy dopiero byłby dramat :D Pozdro w LE ;) |
Ale WSTYD, jak było można odpaść w takim stylu ... :lol:
Największa GŁUPOTA i FRAJERSTWO w historii piłki nożnej w Polsce ! :D |
Zauważcie że ani Rumak ani ta Ostrowska nie podali się do dymisji, nie mają honoru czy jak?
|
Ja pienicze, myślałem że najbardziej garbatą dolę z garbatych mają Ci za miedzą. Ale nie.
Kondolencje.To nie powinno się tak skończyć. Ten dowcip chyba na stałe przylgnie do Warszawki: Cytat:
|
Chyba pierwszy raz w życiu życzyłem im dobrze. Odjechali nam już tak daleko, że żaden argument o odskoczeniu finansowym po awansie do LM do mnie nie przemawiał. Pomyślałem więc, a dobra niech w końcu ktoś awansuje. Może będzie to korzystne dla całej naszej zasranej ligi. I nawet nie kibicowałem Celticowi. I nawet z podziwem patrzyłem na wynik dwumeczu (chociaż Celtic to leszcze teraz). I nawet życzyłem im Ludogorca a nie Steuy. A tu coś takiego.
Wyobrażacie sobie niemiecki albo holenderski klub, który wypuszcza na boisko w kluczowym meczu pucharowym zdyskwalifikowanego zawodnika? Dlatego nasza piłka jest w tym miejscu w którym jest. Choćby nie wiem jak amerykański był Boguś Leśnodorski, amatorka wyjdzie prędzej czy później. Niepojęte jest jak przez takie gówno można stracić dziesiątki milionów złotych. To jest rekord świata. |
Cytat:
Boli Nas, będziemy w....ieni, zawodnicy załamani, w klubie żałoba. Czyli w to wam graj :) Zero spiny i napiny. Trzeba porażkę, nawet tak kuriozalną przyjąć na klatę. Nie odskoczymy, może i nie będziemy w LE ale nikogo prócz siebie winić za to nie będziemy. Mnie to smuci ale i śmieszy przez łzy... Taki błąd? To przecież kpina i wstyd na cały świat. Trudno to będzie przebić. Trzeba po prostu w tej naszej lidze kiełbasy do góry i golić frajerów. |
Szmaciany Celtic, mistrzowie zielonego stolika, grają dalej. To jest niewiarygodne jakiego fuksa ma ten klub. Brzydzę się nimi.
Swoją drogą UEFA powinna zająć się swoimi przepisami bo są idiotyczne i porażająco niesprawiedliwe. Przy tej okazji przypomniała mi się nasza sytuacja jak wywalili z pucharów Feyenoord i zamiast dać na ich miejsce kolejną w tabeli Wisłę to woleli żeby rywal który wylosował Holendrów miał wolny los. Widać nie każdy jest godzien dostawać awans przy zielonym stoliku. Pomijam już fakt, że w XXI wieku, gdzie wszystko jest skomputeryzowane i jest świetny przepływ informacji, sędziowie techniczni, delegat UEFA itd. pozwalają jednej z drużyn wprowadzić na boisko nieuprawnionego zawodnika. Czy to jest puchar wójta czy eliminacje Ligi Mistrzów. Za co tym ludziom płacą? Wiadomo, że Legia jest sama sobie winna ale UEFA powinna tego pilnować, żeby unikać potem takich kwasów. Nie wpływa dobrze na wizerunek rozgrywek sytuacja kiedy drużyna prezentująca poziom gówna (Celtic) awansuje dalej przez kruczki prawne. |
Kompromitacja Legii... Inaczej tego nazwać się nie da.
Zgolić frajerów 6-1 w dwumeczu, po czym przegrać przez jeden błąd w papierach. |
Cytat:
Z punktu widzenia kibica Wisły, oczywiście lepiej jak ich nie ma w LM, niż jak są. Ale wolałbym żeby to się odbyło na boisku. Jak wygrali 6-1 - powinni przejść, my powinniśmy pracować, żeby też odnosić takie wyniki. Po ludzku zwyczajnie jest mi strasznie szkoda kibiców L, nie potrafię sobie wyobrazić co bym czuł odpadają w takich okolicznościach. |
Ale trzeba przyznać że UEFA też jest skorumpowana chyba. Nie wiem jaka była dokładnie sytuacja Debreczynu czi identyczna czy nie ale dla czego się na niej nie oparli?? To jest 3 runda ja nie 4.... Nawet bardziej Legia celticowi wtykła niż debreczyn
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak, właśnie kompromitacja Cwelki.... ale również "polskiej piłki". Po prostu w Europie są inne standardy niż w "polskiej piłce". Łamiesz prawo- out... To u nas kilkuset piłkarzy, sędziów i działaczy oszukiwało przez naście lat... I co? I wychodzi Pan Sędzia Wielki Autorytet w C+ i nie widzi problemu 2 metrowego wyjścia piłki na aut... bo to przecież Cwelka... To u nas Amica łączy się z Lechem i powstaje Amica która nazywa się Lech... To u nas goście w białych skarpetach i sandałach rządzą piłką, a Boniek jest kwiatem do kożucha... Język angielski, niemiecki, francuski???? a po ch..j jak są darmowe bilety, darmowe żarcie i darmowa wódka... Kiedyś przez przypadek miałem możliwość uczestniczyć w raucie po meczu Bełchatów- Wisła w Bełchatowie (wtedy co wracał do nas Kosa)... mój Boże... i tylko mina Beenhakkera byłą tam bezcenna...
|
Nawet 7:1 w Wawie nic by nie dało. Walkower dotyczy chyba całego dwumeczu. W ten sposób przykładowo Legia mogłaby wygrać u siebie 4:0 z Barceloną i obawiając się dwucyfrówy w rewanżu specjalnie wystawiać nieuprawnionego zawodnika.
A co do gromów na UEFA to chyba nie bardzo trafny argument. Tam chyba było tak, że za wystawienie zdyskwalifikowanego zawodnika jest tylko jedna kara czyli walkower. Panowie chyba długo obradowali i nic innego nie wymyślili. Orzeczenie wbrew regulaminowi byłoby tutaj niebezpiecznym precedensem. Z Debreczynem sytuacja była chyba inna bo zagrał niezgłoszony zawodnik. |
Nie ma co się śmiać. Przepisy są jasne co prawda, ale przypomnijmy sobie jak nas wywalali z pucharów po meczu z Parmą. Dino Baggio, który został drasnięty biegał sobie po boisku jakby nic sie nie stało, a w innym meczu dwóch klubów włoskich w pucharach, bodajze Inter - Milan spadła bomba na pole karne i ogłuszyła bramkarza, że go chyba znieśli. Nas wywalili a Włosi grali dalej ale w innym mieście. Tak wyglada obiektywizm w UEFA. Jesteśmy dalej traktowani przez nich jak III świat. Prezesura Bońka miała niby cos zmienić w tych relacjach, ale jak widać jest po staremu. Przypomnijmy sobie decyzje UEFY po meczach ze Standardem Liege. Kary dla naszych kibiców, tamci bezkarni. Wiec nie powołujmy sie na jakąś sprawiedliwość ze strony tej mafii.
|
Cytat:
Szczerze to sam nie wiem czy się cieszyć z tego walkowera. Z jednej strony to Poległa, więc jako Wiślak mam uśmiech na twarzy, ale z drugiej strony to jako Polak poczułem się zeszmacony przez Szkotów. I chyba to zeszmacenie jest silniejsze, wolałbym, żeby Legia odpadła w normalny sposób w kolejnej rundzie i pograła w LE, by może dzięki temu gorzej radzić sobie w ekstraklasie. A Szkoci... żałosne robaki. Będą się śmiać nie tyle z Legii co z całego naszego narodu. |
Cytat:
Nie wiem co gorsze odpaść taj jak Wy czy w ostatnich minutach jak My z APOEL Nikozja. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl