Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

JrQ- 13.11.2011 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1191069)
Nunez trafiony ?. Przecież Nunez na ŚP gra jak łajza. Nie rozumiem po co Holendrzy pchali go na pozycję na której w życiu nie grał. Tzn rozumiem, brak kasy. Trzeba go przetestować na lewej pomocy albo lewej obronie. Jak tam też będzie prezentował taki styl podań "obojętnie do kolegi czy do przeciwnika" to trzeba go odesłać do Argentyny jak Riosa.

Jak dla mnie trafione transfery : Melikson, Pareiko, Jovanovic, Iliev, Genkov, Biton
Niewypały: Branco, Jaliens, Boukhari,
Słabe: Lamey, Nunez, Diaz

Czyli całkiem nieźle. A biorąc pod uwagę, że nie zawsze na transfer możemy wydac pieniądze i trzeba szukać wolnych graczy Stan radzi sobie znakomicie.

Jak dla mnie Nunez to taki pół na pół, ale raczej plus.
Gdy był Melikson w środku, to Nunez idealnie się sprawdzał, umiał przyspieszyć, niekonwencjonalnie zagrać, utrzymać się przy piłce pod presją...

Lemoniadowy Joe 13.11.2011 11:28

do wszystkich wyliczeń wypałów i niewypałów to jeszcze trzeba zwrócić uwagę na długości kontraktów bo mamy kilku "asów" kupionych wcześniej na bardzo długich kontraktach i to jest problem anie tylko legendarny Jaliens i Lamey

Nunez ma papiery pytanie czy pokaże to na wiosnę moim zdaniem ma możliwość byc taki dobrym def pomocnikiem z duza rola odgrywana w ofensywie

sniadecki 13.11.2011 11:39

Spora analiza pracy Maaskanta plus głos z Holandii w jego sprawie: http://www.taktycznie.net/2011/11/do...-maaskant.html

Podobno w Holandii jest bardzo ceniony i raczej długo na pracę czekać nie będzie

kacpaw91 13.11.2011 11:52

Mam przeczucie, które opieram na pewnej istotnej przesłance, że nawet przy braku wzmocnień w okienku zimowym na wiosnę zagramy dużo lepiej. Przerwa naszym piłkarzom dobrze zrobi, bo jej prawie nie mieli. Jeżeli nowy trener nie zepsuje przygotowań do rundy to powinno być dobrze. Dobrym wyznacznikiem jest Chavez i jego ostatnia gra. To samo się dzieje się również z Jaliensem.

Zresztą czy jest piłkarz, który gra lepiej niż w poprzedniej rundzie? Najlepiej grają Ci, którzy wzmocnili nas najpóźniej - Biton, Jovanović, no i Iliev. Nawet nasz najlepszy Melikson przed kontuzją grał gorzej. Chociaż jego gorzej to i tak dobry poziom jak na naszą ligę. Mam wrażenie, że od początku sezonu brakuje im świeżości. Kontuzje też mogą z tego właśnie wynikać. Małecki od początku sezonu był jakiś wolniejszy. Wspomniany Melikson w rundzie wiosennej był bardziej dynamiczniejszy, Genkov grał lepiej. Chavez był pewnym punktem obrony, nawet Jaliens, czy Paljić grali lepiej. Wilk i Kirm również.

Uważam także, że można mówić wiele o Mateuszu Kowalskim, ale gdyby przerwa była dłuższa, albo nie popełniono jakiegoś błędu w przygotowaniach to taki Kowalski grałby w Niecieczy w podstawowym składzie. W ekstraklasowym niegdyś Piaście był podstawowym stoperem razem z Kamilem Glikiem. Na jego przykładzie też będzie można po części zweryfikować ten pogląd. Jeżeli w rundzie wiosennej przebije się do podstawowej jedenastki i będzie grał dobrze to oznaczać będzie to, że może coś w tym być.

O tym mówiłem broniąc Maaskanta. Tak, jeżeli to prawda, to popełnił gigantyczny błąd. Jednak na przyszłość by go pewnie nie popełnił. A jeżeli rozchodzi się o to, to ta drużyna może grać dużo lepiej. Sądzę, że drugi raz Maaskant nie popełniłby błędu.

Być może mylę się w tym co piszę. Jednak pomyślcie co by było, gdyby tak właśnie było. Maaskant być może ratował co się da, stąd zachowawcza taktyka, odrzucenie grama stylu z wiosny. Przecież nie powiedziałby zarządowi "Chłopaki, no sorry, popełniłem ogromny błąd w przygotowaniach, musimy wierzyć w naszych chłopaków, że dadzą z siebie 150%"

thechris 13.11.2011 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1191063)
Z całym szacunkiem ale piszesz straszne ale to straszne bzdury Iliev to jest znakomity piłkarz porównywanie go do Łobdzinskiego ubliża mu i to bardzo.

Mało mnie interesuje jego efektowność jak nie idzie za tym efektywność. Bo efektywność to ma zbliżoną do Łobodzińskiego.

Edit: Filmik bardzo fajny, muzyka ok. Dla mnie cały Iliev to ten z 1:40 minuty z filmiku. Wszystko dobrze a na samym końcu zawsze coś idzie na tak....

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1191065)
Nie jest juz wytrzymałym zawodnikiem ani szybkim ale wciaż posiada dobry strzał, kiwkę jeden na jeden. W ogóle wydaje mi sie że z ofensywy można dużo więcej wycisnąć....

Szybkość i wytrzymałość będzie miał raczej coraz gorszą niż coraz lepszą.

Dobry strzał i kiwkę? A ile on goli strzelił bo ja kojarzę tylko jednego z półamatorami z Łotwy. A asyst? Ja kojarzę tylko jedną z Apoelem i chyba z Polonią. Deczko mało. Bardziej niż kiwki pamiętam jego jaskółki w polu karnym, zresztą bardzo słabe aktorsko. Czasem tak bardzo słabe, że sędziom nie chce się wyciągać kartki.

Moim zdaniem Illiev to niewypał póki co. Daje mu szanse, że zacznie strzelać gole i zaliczać asysty ale raczej to będzie może jeden lub dwa mecze, które mu wyjdą (może się doczekamy, Łobodzińskiemu wyszedł kiedyś mecz w Gdańsku). Poza tym zawodnik, który niestety nic nie wnosi pomimo, że umiejętności ma.

Dariook 13.11.2011 13:25

Proszę przenieść komentarze na temat Stana i jego pracy.
Powstał osobny temat.
Dzięki

JOSE 841 13.11.2011 13:26

Tylko 1 zasadnicze pytanie jeśli nawet V podzieli los M to kto w jego miejsce???.Mielcarski i Bednarz odpadają

wolfy 13.11.2011 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1191054)
Odliczyć od tej grupy można na pewno: Branko i Boukhariego Serga dlatego, że na treningach miał go przecież Robert i to on stwierdził że Branko się nadaje. Boukhari to wiadomo przyjaciel Roberta.

Nie twórz jakichś dziwnych teorii. Jeżeli nie pamiętasz jak było, to albo się w ogóle nie wypowiadaj, albo sprawdź kiedy oboje zostali sprowadzeni. Jeden zaraz przed zamknięciem okienka, drugi już po.
Przyczyna? Rozpierdól Basałaja.
Takie to trudne?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1191136)
Tylko 1 zasadnicze pytanie jeśli nawet V podzieli los M to kto w jego miejsce???.Mielcarski i Bednarz odpadają

To teraz ja mam jedno zasadnicze pytanie: od kiedy to brak rozsądnych następców jest w Wiśle przeszkodą przed zwolnieniem kogokolwiek!? Mam przypominać, ile funkcjonowaliśmy bez Prezesa i (de facto) DS-a?
Właściciel będzie miał taki kaprys i tyle. O szczegóły niech się inni martwią...

kacpaw91 13.11.2011 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1191136)

Powrót tych, którzy już byli dyrektorami i są kilkadziesiąt lat związani z naszym klubem. W końcu będą lepsi od Stana, są gwarantem minimum 90% udanych transferów

JOSE 841 13.11.2011 13:53

kacpaw91 Mielcarski wybrał stanwisko komentatora w pewnej stacji TV .Bednarz po krytyce raczej do Wisły szybko nie wróci a nawet jeśli miałby się potwierdzić jego powrót do ekstraklasy to prędzej do Śląska ,Ruchu ewentualnie do Lechii lub Jagielloni niż do Wisły.Chyba kacpaw91 nie sądzisz że Mazur zawita w miejsce V??wolfy to podaj kilka nazwisk które według ciebie byłby w stanie zastapić V??? jeśli nawet V straci posadę to tylko wtedy gdy następcą M będzie Jimenez albo były szkoleniowiec Chelsea Avram Grant ewentualnie Diego Simeone.każdy z nich będzie miał inną wizje transferów i składu więc wątpliwe jest by któryś z nich dogadał się z V.

kacpaw91 13.11.2011 14:14

Stan jest profesjonalistą, tak samo jak wymienieni przez Ciebie trenerzy. Sądzę, że będą w stanie się dogadać w zakresie obowiązków. W końcu był dyrektorem PSV w bardzo dobrym okresie tego klubu. Nie jest anonimowym człowiekiem w świecie wielkiej piłki. Z całego tercetu BMV spisuje się moim zdaniem najlepiej. Uważam, że nie byłoby przesadą, gdyby dostał od Cupiała propozycję zostania prezesem klubu

Martinus 13.11.2011 15:29

Cytat:

Jimenez albo były szkoleniowiec Chelsea Avram Grant ewentualnie Diego Simeone.każdy z nich będzie miał inną wizje transferów i składu więc wątpliwe jest by któryś z nich dogadał się z V.
Patrząc na nasz profesjonalizm i to co się ostatnio dzieje wokół klubu to Werner Liczka albo Waldek Fornalik to maksimum naszych możliwości.Zresztą kompletnie nie rozumiem tej zależności o której napisałeś.Valckx w PSV dogadywał się nie z takimi trenerami...

ooona 13.11.2011 18:41

A'propos trafionych transferów Stana, nie wiem na 100% ale podobno Pareiko jest zasługą Frankowskiego, Melikson Kleidiensta, a Bitona nam wciskał menago Miliksona - więc może wkład osobowy Stana ograniczał się raczej do rozmów nt. kontraktu a nie polegał na znalezieniu tych graczy.

Saimoz 13.11.2011 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1191271)
A'propos trafionych transferów Stana, nie wiem na 100% ale podobno Pareiko jest zasługą Frankowskiego, Melikson Kleidiensta, a Bitona nam wciskał menago Miliksona - więc może wkład osobowy Stana ograniczał się raczej do rozmów nt. kontraktu a nie polegał na znalezieniu tych graczy.

co to znaczy ze Pareiko jest zasluga Frankowskiego? .... nawet jesli Frankowski w jakis tam sposob go polecil to ktos musial go ogladnac, ktos musial z nim rozmawiac ... a za efekt koncowy jest rozliczany Valckx

tak samo Melikson, znalazl go Klejdinst, ale polecial go ktos jeszcze ogladnac, polecial Vlackx go ogladnac i podjal z nim rozmowy kontraktowe

Bitona moze i wcisnal nam menago, ale jesli menago sie pojawil u Stana Valckxa to on musial zdecydowac, ok kuknijmy na niego, jest warty wypozyczenia? tak .. no to dawac go ... a skad wiesz czy ten menago wlasnie poszedl do Valckxa dlatego, ze go zna ... myslisz, ze jakby byl Kapka czy Bednarz to tez by tak walili do nieznanych im ludzi?

taka jest prawda, ze dzis dyrektorzy sportowi nie wstaja rano i nad umywalka mysla, o ... dzis polece do boskiego Buenos i pojade na taka a taka ulice na jakies tam boisko i na drugi dzien wroce z grajkiem ... tak to robili w Pogonii jak mieli 9 brazylijczykow w skladzie .. z czego jeden to byl pilkarz...

dzis dyro wspolpracuje z ludzmi, ktorzy sie zajmuja szukaniem pilkarzy, jesli dyro nie bedzie konkret gosciem i nie bedzie potrafil sie poruszac na tym rynku grajkow to Klejdinst moglby wydzwonic do Jozwiaka i powiedziec ze ma takiego i takiego i ze chce 15% z wartosci transferu ....

wiec jesli ktos mowi, ze jakis pilkarz jest czyjas zasluga to mogl tak mowic za czasow Kapki ... a teraz to bardziej zaczyna przypominac to co jest na zachodzie, czyli zespol ludzi, ktorzy zbieraja informacje i razem opiniuja, Valckx z tego calego zespolu ma najwazniejszy glos i to on potem idzie do prezesa i "daj pan grosika" ...

edit: jeszcze jedno .. Valckx nie uczy sie robienia transferow (jak Bednarz czy Mielcarski), on to zna od podszewki, nie jest anonimowa postacia ... skad wiecie czy przy sciaganiu jakiegos grajka jakis pilkarz nie poszukal kto to ten Valckx i co on soba prezentuje .. "ooo gosc byl w PSV, ma kontakty, moze i mnie kiedys kopsnie do tego PSV" lepiej to wyglada niz "oooo Mielcarski, komentuje Canal+, zawrze marzylem by pokopac gale z Rosloniem i Smokowskim" ...

juz nie mowiac o tym, ze Valckx ma wyrobione kontakty na swiecie .... co jest mega wazne w tej robocie

westersyl 13.11.2011 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1191271)

Nawet jeśli tak to co zamierzasz się powiesić z tego powodu ? Ktoś zadecydował aby wysłać naszych skautów do Izrela i nie tylko Kleindist tam jeździł, z tego co wiem Cleber opiniował także pozytywnie obrońce z Izraela. Po to mamy skautów żeby wynajdywali piłkarzy to chyba logiczne. Przypuszczam także, że do Belgii Stan nie jeździł na wakacje tylko oglądał Bitona.
Niektórych boli jak coś dobrze funkcjonuje w tym klubie i na siłe szykują dziury i dokooptowują jakieś dziwne teorie. " A może to jednak Stan jest tak naprawdę ch** bo przecież to Kleidins onalazł Meliksona" - założę się że 90% kibiców po zobaczeniu wyczynów Meliksona w Izraelu też by go odnalazła bo to nie było żadną sztuką jak koleś kiwa trzech i asystuje. Jednak nie każdy by go tu ściągnął.

Cytat:

jeszcze jedno .. Valckx nie uczy sie robienia transferow (jak Bednarz czy Mielcarski)
Trafiłeś w sedno. Dla przykładu ciekawe jak taki Mielcarski odnalazłby się w Izaraelu gdzie większość ludzi swobodnie komunikuję się w ang. Zawsze ważne jest aby wywrzeć dobre pierwsze wrażenie na zawodniku menago itp. Grzegorz Mielcarski miota się czasami w języku polskim także nie wiem jakie wrażenie on by wywarł na tamtych ludziach.

ooona 13.11.2011 23:16

[QUOTE=Saimoz;1191274....... ale polecial go ktos jeszcze ogladnac, polecial Vlackx go ogladnac i podjal z nim rozmowy kontraktowe.....
............Nawet jeśli tak to co zamierzasz się powiesić z tego powodu .....[/QUOTE]

Tak samo pojechał i oglądnął Lameya, Jaliensa, Branco itd - niewypały i tu się chyba zgodzimy.

Żeby było jasne - jestem zdecydowanie za pozostawieniem Stana, ale nie wydaje mi się że należy go jakoś specjalnie gloryfikować. Ma swoje plusy jak i minusy i tyle i wcale nie zamierzam go wieszać, wyraziłam tylko swoją skromną opinię. Tak na marginesie to do obowiązków dyr. sportowego nie powinni należeć jedynie dbanie o transfery, ale także budowa drużyny z perspektywą na 3,4,5 lat. I tutaj wygląda to krucho, stajemy się zespołem emerytów. Z żadnym zyskiem nie odsprzedamy nabytków: Jaliens, Lamey, Pareiko,Iliev . Poza Meliksonem jakich perspektywicznych graczy ostatnio kupiliśmy?
Takich dyrektorów na zachód od Odry jest pewnie sporo, Polaków niestety brak. "Ja jako zarząd" powinien wytyczyć Stanowi wyraźny wieloletni plan budowy drużyny, oczywiście dając do dyspozycji jakąś kasę na transfery w każdym z 3-4 kolejnych okienek transferowych.

Malaki 14.11.2011 06:41

Holender dyskretnie "wcisnął" swoje CV do Feyenoordu Rotterdam.

http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...o-giganta.html

Saimoz 14.11.2011 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1191370)
Tak samo pojechał i oglądnął Lameya, Jaliensa, Branco itd - niewypały i tu się chyba zgodzimy.

Żeby było jasne - jestem zdecydowanie za pozostawieniem Stana, ale nie wydaje mi się że należy go jakoś specjalnie gloryfikować. Ma swoje plusy jak i minusy i tyle i wcale nie zamierzam go wieszać, wyraziłam tylko swoją skromną opinię. Tak na marginesie to do obowiązków dyr. sportowego nie powinni należeć jedynie dbanie o transfery, ale także budowa drużyny z perspektywą na 3,4,5 lat. I tutaj wygląda to krucho, stajemy się zespołem emerytów. Z żadnym zyskiem nie odsprzedamy nabytków: Jaliens, Lamey, Pareiko,Iliev . Poza Meliksonem jakich perspektywicznych graczy ostatnio kupiliśmy?
Takich dyrektorów na zachód od Odry jest pewnie sporo, Polaków niestety brak. "Ja jako zarząd" powinien wytyczyć Stanowi wyraźny wieloletni plan budowy drużyny, oczywiście dając do dyspozycji jakąś kasę na transfery w każdym z 3-4 kolejnych okienek transferowych.

oczywiscie, ze Branco to niewypal, ale on byl sciagany na szybko, byla potrzeba miec kogos kto wejdzie na boisko jesli kontuzji dostanie pierwszy prawy obronca

Jaliens? .... sluchaj, jesli ktos jest w reprezentacji Holandii (ktora nie prowadzi ichniejszy Smuda) i troche w niej pokopal (a nie jest to reprezentacja pzpnu gdzie nawet ostatni inwalidzi moga zagrac) i byl w kadrze na Mistrzostwa Swiata (i nie jest to kadra gdzie moze zagrac "Jasiu Wosiu") to to nie jest przypadkowy grajek ... temu Jaliensowi po prostu sie nie chce grac tutaj i olewa, a na to to juz dyro nie ma wplywu, tu powinien dzialas Maaskant .... to cos jak z Uche... Smuda nie mogl z goscia nic wyciagnac.. przyszedl Kasperczak, ktory ma doswiadczenie z pracowaniem z murzynami z Afryki i Uche od razu sie zachcialo ....

Lamey? ... w porownaniu do Cikosa to jest lepszym zawodnikiem dla mnie, podobnie bronia (czyli slabo) ale przynajmniej jak juz Lamey doczlapie do przodu to potrafi dosrodkowac a i potrafi tez strzelic przy rzucie roznym ... wiec tu i tak jest postep ..... no ale nie o taki postep niestety chodzi ... Jovanonic ... to jest to ... gosc jest lepsza wersja Baszcza (maja podobny drybling, tez zapieprzaja od jednego pola karnego do drugiego, tylko ze Baszczu czasem potrafil dosrodkowac a czasem lecialo to gdzies w "buroki"... a Jovanovic potrafi)

oczywiscie, ze kazdy ma inna ocene grajkow, kazdy inaczej ocenia transfery, ale chyba nie da sie zaprzeczyc, ze wiecej jest tych dobrych niz tych zlych ... a i tak dawno nie mielismy takich transferow, zeby pilkarz, ktory przychodzil do Wisly okazywal sie duzym wzmocnieniem, gdzie nawet po kilku meczach nie wyobrazamy sobie bez niego wyjsciowej 11

nesta 14.11.2011 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Malaki (Post 1191395)
Holender dyskretnie "wcisnął" swoje CV do Feyenoordu Rotterdam.

http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...o-giganta.html

Niesamowite... Decyzja o zwolnieniu z Wisly byla "pochopna", "niezrozumiala" i on jest "zly na cala sytuacje". Ale kiedy Koeman po paru miesiacach pracy i zdobyciu jednego pkt w trzech ostatnich meczach (Maaskant trzy ostatnie mecze przegral) moze zostac zwolniony to jest wszystko cacy i "nawet postaram sie o posade w tym klubie."

Po prostu mu nie w smak, ze w tym pilkarskim trzecim swiecie zostal wywalony z pracy. I w sumie normalne, kazdemu by to pojechalo po ambicji.

willow 14.11.2011 09:11

Swoją drogą, to takie delikatnie kopanie dołków pod Koemanem... delikatny balonik w stronę FE, że "jakby coś, to ja jestem chętny"... Ten gość ma u mnie coraz mniej szacunku.

sedTS 14.11.2011 09:34

JANUSZ WÓJCIK??????
Ale się uśmiałem
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...ie-odmowi.html

sedTS 14.11.2011 09:36

Może jeszcze Wdowczyka??

westersyl 14.11.2011 10:49

Cytat:

oczywiscie, ze Branco to niewypal, ale on byl sciagany na szybko, byla potrzeba miec kogos kto wejdzie na boisko jesli kontuzji dostanie pierwszy prawy obronca
Branko to była powiedzmy sobie szczerze tragedia...
Jednak tutaj sprawa jest prosta Maaskant zaczął panikować bo jednak Cikosz za bardzo nie przypadł mu do gusty - może dlatego że chłopak nie za bardzo myślał na boisku. Dlatego zażyczył sobie prawego obrońce. Stan nie podpisał go przecież od razu tylko Maaskant miał Branko na testach i stwierdził że taki zawodnik jest mu potrzebny...

dawiss 14.11.2011 11:08

Branco jednak na poczatku gry w Wisle wygladal jakos nie najgorzej, dopiero pozniej po przerwie to byl prawdziwy dramat...

7 kotów 14.11.2011 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sedTS (Post 1191412)
JANUSZ WÓJCIK??????
Ale się uśmiałem
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...ie-odmowi.html

Ten szmaciarz ma w ogole czelnosc wypowiadac slowa WISLA KRAKOW ?!
Po 93' ?!

Bezczelnosc tego gnoja nie ma granic.

Marcinnno 14.11.2011 12:27

Ja myśle , że Robert powinien przestać lamentować jaki on jest biedny. Niech pamięta o tym , że to Wisła dała mu szansę gry o najwyższe cele : Mistrzostwo Polski, Liga Mistrzów, Liga Europejska. To dzięki Wiśle w jakiś sposób się wypromował i może sobie wpisać do swojego marnego CV te rzeczy. Gdyby był tak zajebisty za jakiego się uważa na pewno nie pakował by się do tak słabej ligi jak nasza. Tyle.

Galonek 14.11.2011 12:56

Robert rozpoczął żebranie o pracę:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

wolfy 14.11.2011 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1191452)
Robert rozpoczął żebranie o pracę:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Dzieci - starczy już tej frustracji. Holendra już nie ma, czeka nas dzięki temu cudowna przyszłość.
Łączono już Roberta z Feyenordem, może coś jest na rzeczy? Jeżeli ktoś pisze, że taki czy inny trener żebra w prasie o posadę, to jest idiotą. Takich rzeczy nie załatwia się przez media.
Zadali mu takie pytanie, to poszła standardowa formułka: "trener XXX jest świetnym fachowcem i bardzo go szanuję, ale klubowi YYY się nie odmawia".

Ależ wy jesteście żałośni z tym swoim jadem. Z Petrescu też kpiliście po jego zwolnieniu i co?
Dostanie ofertę z Feyenordu, to na bank tam zawita - ale to już nie nasz problem. My mamy na oku zajebistych fachowców: Wójcik, Fornalik. Liga Mistrzów nasza.

EDIT: Tak na marginesie: schowajcie swoje frustracje w kieszeń i trzymajcie kciuki, żeby Robert dostał jakąś fajną ofertę. Inaczej będzie mu płacić Wisła, a ja już widzę jak Cupiał poczuwa się do utrzymywania dwóch trenerów jednocześnie (mimo, że cała ta sytuacja to jego wina).

funkykoval 14.11.2011 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1190009)
To teraz dla odmiany ja się z Tobą nie zgodzę - mimo, że w hyde parku nadajemy na podobnych falach - Lamey efektywniejszy? Z przodu - powiedzmy. Tyle, że obrońca ma przede wszystkim bronić.

Zaraz wyjedziesz mi tekstem, że spłacił sie głowka z Litexem. W takim razie wyszedł na zero katastrofalnymi meczami (a maximum piachu zademonstrował przeciw Apoelowi na wyjeździe). Bez dynamiki, ruchliwości, dramatyczny w odbiorze, słabiutko asekurujący stoperów, z masą prostych strat przy wyprowadzaniu piłki.

Sorry że tak późno -ale lepiej późno niż wcale, No i nie będę wyjeżdżał z tekstem, że się spłacił - to niepoważne
W odniesieniu do Cikosa Lamey grał lepiej. Cikos ani w grze do przodu ani w obronie nie prezentował się dobrze. Owszem Lamey beznadziejnie w obronie (wolny niczym żółw) prezentował się z markowymi rywalami, ale biedny Cikosz nawet z takimi rywalami nie mógł się prezentować. Chłopak był słabszy od Lameya, ale nie oznacza to, że Lamey to idealny prawy obrońca - jest wolny i mało zwrotny co najlepiej widać było w meczu z Twente, gdzie jego stroną robili chłopaki co chcieli.
Pozdrawiam

miodzio 14.11.2011 15:00

Hidink byłby chyba dla nas za drogi, zwłaszcza ze trzeba Roberta spłacać =(

MCX 14.11.2011 15:14

Z pewnością do nowości zaliczyć może ćwiczenie stałych fragmentów gry, których rozegranie drużyna doskonaliła pod koniec zajęć. „Stałe fragmenty gry to ten element, nad którym ostatnio nie pracowaliśmy, więc to była jedna ze zmian, o których wspominałem” – podkreśla Daniel Brud. „Ze stałymi fragmentami gry zawsze można coś zrobić. Na pewno, gdy jest on dobrze wykonany przez przeciwnika, będzie niósł ze sobą zagrożenie i tego nie unikniemy. Warto jednak poświęcić trochę czasu na przećwiczenie tego elementu gry” – zaznacza z kolei Kazimierz Moskal.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...atuta_moskala/

Nie mam pytań.

Teqcontroller 14.11.2011 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1191486)
Z pewnością do nowości zaliczyć może ćwiczenie stałych fragmentów gry, których rozegranie drużyna doskonaliła pod koniec zajęć. „Stałe fragmenty gry to ten element, nad którym ostatnio nie pracowaliśmy, więc to była jedna ze zmian, o których wspominałem” – podkreśla Daniel Brud. „Ze stałymi fragmentami gry zawsze można coś zrobić. Na pewno, gdy jest on dobrze wykonany przez przeciwnika, będzie niósł ze sobą zagrożenie i tego nie unikniemy. Warto jednak poświęcić trochę czasu na przećwiczenie tego elementu gry” – zaznacza z kolei Kazimierz Moskal.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...atuta_moskala/

Nie mam pytań.

hahaha , Szacun , ciekawe czego się jeszcze dowiem.

pan Dudi 14.11.2011 15:25

No to wygląda na to, że się Brud wygadał i wkopał zapłakanych fanów talentu Maaskanta, który przecież dostrzegał mankamenty w grze Wisły i pracował nad ich poprawą. :lol: Brak słów.

tormenthor 14.11.2011 16:11

Tak samo jak wkopali Petrescu po jego zwolnieniu kopacze, którzy mówili, że wszystkich wrzucał do jednego wora i przez to nie mieli siły biegać. A później się okazało, że były 3 grupy dostosowane do predyspozycji wytrzymałościowych każdego grajka. Litości.

pan Dudi 14.11.2011 16:15

Widać, że opinia kogoś, kto bierze udział w treningach danego trenera jest gówno warta, bo użytkownicy forum wiedzą lepiej. :lol: Jesteś najlepszy, gościu! I nie daj sobie wmówić, że jest inaczej! Powiedz piłkarzom, co ćwiczyli na treningach za Maaskanta, bo widać, że nie do końca wiedzą.

tofik 14.11.2011 16:27

Może pracowali nad czymś innym w ostatnim czasie. Może takie trenowanie po trochu wszystkiego nie jest skuteczne.
Choć z drugiej strony piłkarze mają czasu aż nadto gdy trwa liga. Wyłączając jakieś serie spotkań.

szprotson 14.11.2011 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1191507)
Może pracowali nad czymś innym w ostatnim czasie. Może takie trenowanie po trochu wszystkiego nie jest skuteczne.
Choć z drugiej strony piłkarze mają czasu aż nadto gdy trwa liga. Wyłączając jakieś serie spotkań.

ale jak masz trening godzinke dziennie to dużo nie poćwiczysz.
Rozruch z 10 minut, troche rozciagania i gadania, 5 minut, zostaje tylko 45 z czego pewnie 20 na gierke, wiec 25 minut na pogadanie o taktyce,a w sumie na tłumaczenie kilku zdań.
Chyba ze dalej działa opcja "spędzamy cały czas w klubie" ..ale wątpie .

JrQ- 14.11.2011 16:33

Wójcik, czemu nie, lepiej na pewno nie będzie, ale będzie śmieszniej.
- Gramy bez obrony ....A :D ( http://www.youtube.com/watch?v=KMIZCA648EI )

Kocur 14.11.2011 16:53

Przestańcie pisać o gościu dla którego szkoda wysłanych bajtów po sieci nawet - Cupiał nie toleruje wielu rzeczy - jedną z nich jest trzymanie w klubie sprzedawczyków.

edit:

fakt ... jest taki jeden ... :[

wolfy 14.11.2011 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1191488)
No to wygląda na to, że się Brud wygadał i wkopał zapłakanych fanów talentu Maaskanta, który przecież dostrzegał mankamenty w grze Wisły i pracował nad ich poprawą. :lol: Brak słów.

Widzisz - Ty jesteś sfrustrowany i będziesz brał za dobrą monetę każdą wypowiedź, która może uderzyć w Maaskanta. Ja pamiętam jak to z Petrescu było i jestem odpowiednio sceptyczny do przemyśleń takich piłkarskich geniuszy jak Brud.

Poczekamy i zobaczymy, co im da to ćwiczenie stałych fragmentów. Zobaczymy i ocenimy gdzie będzie za jakiś czas Wisła, a gdzie Maaskant. Bo wybacz, ale takich "znawców" jak Ty po zwolnieniu Dana była masa i widzieli w jego metodach błąd na błędzie. Dzisiaj 90% z nich ma już ciężką sklerozę, pozostałe 10% próbuje udowadniać wbrew faktom, że to Rumun był za słaby na Wisłę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1191524)
Przestańcie pisać o gościu dla którego szkoda wysłanych bajtów po sieci nawet - Cupiał nie toleruje wielu rzeczy - jedną z nich jest trzymanie w klubie sprzedawczyków.

To zależy, co rozumiesz przez słowo "sprzedawczyk". Jeżeli donoszenie na SB do kolegów, to - wiesz...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl