Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

speedfashion 18.02.2011 14:32

Te kontuzje to wcale nie taka dobra sprawa. Legia gra przecież z naszą sąsiadką...

Swoją drogą - że też jeszcze nikt się na tym Terziottim nie poznał...

mr_kwolf 18.02.2011 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1052677)
Te kontuzje to wcale nie taka dobra sprawa. Legia gra przecież z naszą sąsiadką...

Swoją drogą - że też jeszcze nikt się na tym Terziottim nie poznał...

Wiesz, Cracovii wiele nie pomoże nawet wygrana, a każda strata punktów Legii przybliża nas do mistrzostwa. Wole mieć mistrza i Cracovie w Ekstraklasie niż nie mieć mistrza i spadek innowierców.

lucas1906 18.02.2011 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1052679)
Wiesz, Cracovii wiele nie pomoże nawet wygrana, a każda strata punktów Legii przybliża nas do mistrzostwa. Wole mieć mistrza i Cracovie w Ekstraklasie niż nie mieć mistrza i spadek innowierców.

Dokładnie! Ja osobiście w tym meczu jestem tylko i wyłącznie za Pasami. Ich zwycięstwo jest tylko korzyścią dla nas.

Ar222 18.02.2011 14:49

Ja to bym się najbardziej cieszył, gdyby obie sprzeczne racje (utratę punktów przez Legię i Cracovię) pogodził remis i po punkciku :D
Niemniej nie powstrzymam się od truizmu i powiem, że nie powinniśmy się oglądać na przeciwników i kontuzje Legii, tylko sami grać swoje. Zwłaszcza, jeśli chcemy coś ugrać w pucharach, a nie tylko w naszej para-Ekstraklasie.

donecki 18.02.2011 14:49

Wisła Widzew 12 marca 18:15

KarolOutlawz 18.02.2011 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas1906 (Post 1052683)
Dokładnie! Ja osobiście w tym meczu jestem tylko i wyłącznie za Pasami. Ich zwycięstwo jest tylko korzyścią dla nas.

a dla mnie pejsy mogą nawet nie zdobyć jednego punktu do końca sezonu, a mistrzem czy zostaniemy to zależy tylko od nas

szczebrzeszcz 18.02.2011 14:58

to Legia w końcu pozyskała tego Kelhara??

wszędzie piszą, że tak tylko na 90minut.pl cisza....

jak to jest??

dynek.pl 18.02.2011 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 1052693)
to Legia w końcu pozyskała tego Kelhara??

wszędzie piszą, że tak tylko na 90minut.pl cisza....

jak to jest??

teraz jakiegos konkretnego goscia biora -> http://www.90minut.pl/news/147/news1...zem-Legii.html

kreseq 18.02.2011 15:52

Kelhar ma podpisac kontrakt. Dopiero wrocili ze zgrupowania wiec pewnie na dniach.

Co do Hubnika to ciekawie wyglada. Trzeba jednak przyznac ze runde zycia ma w tej chwili, a ma juz 27 lat.Zobaczymy co z tego wyjdzie.

PS: Bedzie gral z 7.... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Ws4GhigtkIU - tutaj te jego 12 bramek.

emj10 18.02.2011 15:56

Normalnie szok z tym Pepikiem. Spodziewałem się jakiegoś ogórasa z Afryki, albo ewentualnie "gwiazdora" przed 40-stką, a tutaj proszę zawodnik, który może z miejsca wskoczyć do pierwszego składu. Teraz pozostaje pytanie czemu transfer dokonywany jest 2 miesiące za późno, bo na dobrą sprawę tego zawodnika mogli wyciągnąć już na początku stycznia.

Marcin_fan 18.02.2011 16:05

może dlatego że do 31 stycznia mógł przejsc do zachodniego klubu i też to że z Legią dogadał sie dopiero teraz... a nie np 3 lutego...

martonas 18.02.2011 16:26

Na pewno zapowiada się lepiej niż reszta waszych napastników ;) Chociaż też jeszcze nie wiadomo czy gość nie miał po prostu rundy konia, bo w wczesniej jakąs zabójczą skutecznoscią nie grzeszył.

Z ciekawości wszedłem sobie na stronę Sigmy żeby zobaczyć co tamtejsi kibice mają o nim do powiedzenia i wszyscy piszą, że jeszcze by zrozumieli jakby gosc poszedł gdzies na zachód do lepszej ligi, ale na wypożyczenie do polskiej ?! :)))

gizmowisla 18.02.2011 16:50

chłopcy spokojnie ....to tylko Youtube .... na JUTUBIE to i z Łoba mozna zrobic gwiazde ....spokojnie z tymi opiniami

Arked 18.02.2011 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1052728)
Na pewno zapowiada się lepiej niż reszta waszych napastników ;) Chociaż też jeszcze nie wiadomo czy gość nie miał po prostu rundy konia, bo w wczesniej jakąs zabójczą skutecznoscią nie grzeszył.

Z ciekawości wszedłem sobie na stronę Sigmy żeby zobaczyć co tamtejsi kibice mają o nim do powiedzenia i wszyscy piszą, że jeszcze by zrozumieli jakby gosc poszedł gdzies na zachód do lepszej ligi, ale na wypożyczenie do polskiej ?! :)))

Biedaki jeszcze nie wiedzą, że nasza liga jest lepsza :P Ale na poważnie, w ciągu kilku sezonów zostawimy ligę czeską daleko w tyle. Wspomnicie moje słowa.

Proud 18.02.2011 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1052736)
chłopcy spokojnie ....to tylko Youtube .... na JUTUBIE to i z Łoba mozna zrobic gwiazde ....spokojnie z tymi opiniami

Tylko, że to fimik z jednej rundy :)

Wydaje mi się, że będzie wzmocnieniem Legii.

szprotson 18.02.2011 17:12

Nie jestem fanow pilkarzy z YT ale ten filmik z Czechem obejrzałem. I co?
I facet wygląda na piłkarza i to prawdziwego.
Niestety, Liga Polska zweryfikuje wszystko, nawet najlepszego piłkarza można u nas zajechać w dwa tygodnie...

gizmowisla 18.02.2011 17:13

Tylko, że to fimik z jednej rundy :)

Wydaje mi się, że będzie wzmocnieniem Legii.

Ja nigdzie nie napisalem ze to nie bedzie wzmocnienie -( 157 meczow - 37 bramek ) ... ja tylko nauczony doswiadczeniem nie popadam nigdy w hura optymizm nie widzac czlowieka w akcjii ... tak samo jak wiem ze na Youtubie mozna z kazdego grajka zrobic kandydata do Barcy ..... osobiscie tak samo podchodze z rezerwa do NASZEGO nowego napadziora ktorego jeszcze nikt nie widzial w akcjii .... nauczylem sie po prostu z opiniami poczekac jakis czas a nie od razu popadac w skrajne emocje

Velo 18.02.2011 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1052737)
Biedaki jeszcze nie wiedzą, że nasza liga jest lepsza :P Ale na poważnie, w ciągu kilku sezonów zostawimy ligę czeską daleko w tyle. Wspomnicie moje słowa.

Piłkarsko może nie, ale na pewno jeśli chodzi o otoczkę i kibiców to już zostawiamy ich z tyłu.

MCX 18.02.2011 18:37

Pełniący obowiązki Prezesa Zarzadu Artur Kapelko poinformował o zmianie nazwy klubu z Górnik Łęczna S.A. na GKS Bogdanka S.A. - To górnicy stworzyli ten klub, a kibice śpiewają "Górnik GKS", dlatego zależało nam aby rodowód i tradycja górnicza były zachowane. Cieszymy się, że Bogdanka ma swojej strategii marketingowej ma wspieranie sportu, piłki nożnej, w tym naszego klubu. Bez środków finansowych z kopalni piłka nożna na pierwszoligowym poziomie w Łecznej byłaby niemożliwa - powiedział Kapelko.

http://gornik.leczna.pl/

Zwracam uwagę na pewien paradoks. Górnik zmienił nazwę na Bogdanka, a dla kibiców dalej będzie Górnikiem. Lech po fuzji z nazwy nadal pozostał Lechem ale i tak jest... Amicą :D

kreseq 18.02.2011 18:47

MCX - Ostrzegam, ze lepiej nie mowic tak na Gornik bo kibice sie pogniewaja ;)

Dla mnie to ostre s....ysynstwo i wspolczuje im z calego serca.

Arked 18.02.2011 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Velo (Post 1052761)
Piłkarsko może nie, ale na pewno jeśli chodzi o otoczkę i kibiców to już zostawiamy ich z tyłu.

Jeśli chodzi o otoczkę i kibiców to oglądają nasze plecy już od dłuższego czasu... Mi chodzi też o poziom sportowy. Czesi dobrze szkolą młodzież (choć ostatnie wyniki ich reprezentacji wskazują na regres) i to jest jedyne w czym w tym momencie są lepsi od nas. Moim zdaniem Ekstraklasa także sportowo w ciągu najbliższych lat zdystansuje Gambrinus Lige.

PhantomRanger 18.02.2011 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1052785)
Pełniący obowiązki Prezesa Zarzadu Artur Kapelko poinformował o zmianie nazwy klubu z Górnik Łęczna S.A. na GKS Bogdanka S.A. - To górnicy stworzyli ten klub, a kibice śpiewają "Górnik GKS", dlatego zależało nam aby rodowód i tradycja górnicza były zachowane. Cieszymy się, że Bogdanka ma swojej strategii marketingowej ma wspieranie sportu, piłki nożnej, w tym naszego klubu. Bez środków finansowych z kopalni piłka nożna na pierwszoligowym poziomie w Łecznej byłaby niemożliwa - powiedział Kapelko.

http://gornik.leczna.pl/

Zwracam uwagę na pewien paradoks. Górnik zmienił nazwę na Bogdanka, a dla kibiców dalej będzie Górnikiem. Lech po fuzji z nazwy nadal pozostał Lechem ale i tak jest... Amicą :D

U nas kibice śpiewają "nasz TS"i dobrze, że jakiś geniusz nie wpadł na pomysł zmiany nazwy klubu na TS Telefonika S.A czy też w Warszawie KP International Trading and Investments Holdings S.A[ w skrócie KP ITI S.A, bo przecież też macie przyśpiewkę związaną z ITI. :rotfl:

Maciuś 20.02.2011 16:26

Nędzny jest ten mecz, a murawa wyglada jakby wczoraj byly tam ziemniakowe wykopki.

kreseq 20.02.2011 16:31

Nedzny mecz ale jak sie patrzy na Mierzejewskiego to ma sie wrazenie ze jest to mecz tego wlasnie zawodnika+10 bezrobotnych z lapanki pod dworcem a graja przeciwko 11 gornikom, ktorzy wlasnie zeszli z nocnej zmiany na grubie.

kamilo584 20.02.2011 16:37

Mam to was małe pytanie, czy na mecz z arką wybierają sie kibice WISŁY ?

szczebrzeszcz 20.02.2011 16:38

jak ktoś ma Cyfrę to proponuję przełączyć dwa kanały niżej, leci Leverkusen - Stuttgart
teraz znowu przełączcie "puchar"...
a potem jeszcze raz na Niemców

i jak wrażenia? :D

emj10 20.02.2011 16:43

Proponuję nie dokonywać tak drastycznych zmian poziomu oglądanego futbolu. Grozi to czymś więcej niż zwykłą zgagą.

Dzisiejszy mecz można podsumować jednym słowem - wykopki :D

Teqcontroller 20.02.2011 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamilo584 (Post 1053539)
Mam to was małe pytanie, czy na mecz z arką wybierają sie kibice WISŁY ?

Tak.

1906 znaków,

Teqcontroller 20.02.2011 16:50

Pyry 1:0 w dupe :D

emj10 20.02.2011 16:50

Maniek już płacze. Kabaret :D

Semper Fidelis 1985 20.02.2011 16:52

No no arboleda i 1-0 dla groclinu ... Najlepsze jest to ze dwie zgody craxy (na trybunach typy w szalikach craxy) a śpiewają "jazda z ku*wam, kolejorz jazda z kur..."

E:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1053557)
Chyba Amikorz zamyka sobie definitywnie droge do przyszlorocznych europejskich pucharow.

Właśnie to miałem dopisać

speedfashion 20.02.2011 16:54

Arboleda nie uwajal i mamy tego efekty!

Ktoś tam pisał, że wykopki. Ja pamiętam wykopki z dzieciństwa i muszę powiedzieć, że szło to o wiele płynniej. :P

Mecz uświadamia mi, że wszyscy polscy kibice to masochiści...

Maciuś 20.02.2011 16:57

Kartoflana kopanina. Chyba Amikorz zamyka sobie definitywnie droge do przyszlorocznych europejskich pucharow.

rw88 20.02.2011 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1053534)
Nedzny mecz ale jak sie patrzy na Mierzejewskiego to ma sie wrazenie ze jest to mecz tego wlasnie zawodnika+10 bezrobotnych z lapanki pod dworcem a graja przeciwko 11 gornikom, ktorzy wlasnie zeszli z nocnej zmiany na grubie.

Czy ja wiem? Mierzejewski w tym meczu akurat zbyt wiele ciekawego nie pokazał, walczy jak wszyscy. Mi dużo bardziej podoba się Sadlok, cała masa czystych przechwytów, czasem w trudnych sytuacjach - z taką grą widzę go jako podstawowego środkowego obrońcę w kadrze, pytanie tylko czy jest on w stanie trzymać taką formę przez całą rundę. Dobrze uzupełnia go Jodłowiec.

Dla polskiej piłki źle by było, gdyby Lech nie był w następnym sezonie w gronie czterech reprezentantów Polski w europejskich pucharach, ale tak po prawdzie to czy Polonia, czy Jaga, czy Korona nie są zdecydowanie słabsze piłkarsko od Lecha i żal mi ich nie będzie. Szkoda tylko ich łatwych punktów w pierwszych fazach pucharowych, bo mieliby rozstawienie pewne.

szprotson 20.02.2011 17:00

Cytat:

Kartoflana kopanina. Chyba Amikorz zamyka sobie definitywnie droge do przyszlorocznych europejskich pucharow.

Przeciez LE wygrają.

I teraz pytanie : Który mecz z poprzedniej rundy nie był kopaniem się po czole?

rabi86 20.02.2011 17:01

Spokojnie jeszcze się nawet pierwszy mecz nie skończył, więc mają szanse. Brakuje jednak przebojowego skrzydłowego, bo Kiełb to nie jest jednak Peszko. Przynajmniej na razie.

Telus 20.02.2011 17:04

Cytat:

imo jak przegraja z braga i z polonia odpadna to beda mogli sie skupic na ekstraklasie w ktorej wcale nie sa do konca przegrani.

Acima 20.02.2011 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 1053561)
Spokojnie jeszcze się nawet pierwszy mecz nie skończył, więc mają szanse. Brakuje jednak przebojowego skrzydłowego, bo Kiełb to nie jest jednak Peszko. Przynajmniej na razie.

Kiełb nie jest za szybki, więc nigdy nie będzie grał na tym poziomie co Peszko na skrzydle.

emj10 20.02.2011 17:07

Sadlok z Jodłowcem grają dziś napawdę bardzo dobrze. Jeśli Rudnevs sobie przy nich nie pograł to strach myśleć co zrobią z gorszymi od niego napastnikami.

Kiełb to płaczek i to jest największy problem tego zawodnika. Jest zbyt delikatny, a Peszko przy nim to był prawdziwy czołg.

tofik 20.02.2011 17:10

Ciekawe co my pokażemy z Arką i co Legia z Cracovią. Zapowiada się pasjonujący piątek. NOT.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl