![]() |
Tak faktycznie. Obiecał parchom LM w ciągu 2 lat. Jeden rok już minął. Czyli w tym sezonie celuje w MP. Kto bierze na poważnie jego chore rojenia powinien się szybko udać do najbliższego psychiatry. Ten prosty chłopek spod Bydgoszczy chce aby cały czas było głośno o nim w mediach. W poprzednim sezonie spadek (załatwiony powrót przy zielonym stoliku), w tym kolejna walka o utrzymanie. Wyniki nie predysponują do tego aby nawet jakiś podrzędny funkcjonariusz mediów pisał cokolwiek o jego geszefcie. A tak , mamy LM i ciągłe porównywanie się do Wisły na zasadzie "przykleiło się gówno do okrętu i mówi- Płyniemy".
|
Cytat:
Może rzeczywiście Lenczyk bronił się przed bliższą wspólpracą z TSV. Może tez byćtak,że Cracovia będzie dostawała odpady z TSV,lub gości do ogrania. Taki klubik filia by się zrobił:). Może Lenczyk na to się nie godził?Trudno powiedzieć,wszak na początku miłości,mówili o długim pozyciu i owocnej wspólpracy. Wtedy Filipak nie wiedział jak będzie funkcjonował klub:) Dynku.pl,wygląda na to,że on tez nie wie czego chce. |
Lenczyk po prostu ma własne zdanie (czasem słuszne, czasem głupie ale twarde i bezkompromisowe) i pewnie ze względów ambicjonalnych trudno byłoby mu współpracować z Rząsą. Jakoś nie widzę sytuacji, gdy stary Orest nie ma przekonania do decyzji Rząsy ale bez szemrania wykonuje jego polecenia. A że Rząsa vel Raza to żyd z urodzenia i przekonania to i do Filipiakowego ucha mu bliżej niż indywidualiście Lenczykowi. Summa summarum niech się koszerni duszą we własnym sosie. Mnie tylko szkoda, że się Orest sk....ł na starość tym pobytem na Kałuży i andronami jakie wygadywał.
|
Cytat:
tez mialem ,np za Saragosse ale przez ten czas gdzie trenowal pejsiastych w moich oczach stracil wszytsko. |
W sporcie nie ma sentymentów- grasz/trenujesz gdzie Cię chcą, a dodatkowo gdzie dobrze płacą. Skończyły się czasy sportowej wierności, zrozumcie to.
|
Cytat:
|
Za Saragosse to można mieć uśmiech politowania jak wpuszcza 3 wiecznych rezerwowych wtedy w przerwie.
Tak ****a prorok że zagrają taki mecz. Stary zgred i śmieszne że się pucował do nich, a oni mu takeigo wała wystawili :) |
60 milionowy budżet Lecha w przyszłym sezonie
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,79..._Lecha__W.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
Podobno za trzy lata Wielki Lech ma mieć większy budżet niż NASA :lol:
Ludzie, 60 milionów to żadne pieniądze w skali europejskiej. Myślę, że my po powrocie na Reymonta czy Legia wcale nie będziemy odstawali. |
Co by o nich nie mówić, to u Cupiała na próżno szukać słów lub działań podobnych do Rutkowskiego ;) - póki co.
A co do budżetu większego od NASA, to błąd - ma być wyższy jedynie od budżetu FBI :-D |
60 milionów to tyle co real musi zapłacić za trenera :p
Malkontenctwo z jednej megalomania z drugiej |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Niby The Sun, ale z nikąd by takiej plotki nie wzęli... |
Ulatowski Trenerem Cracovii :) kamien spadl mi z serca.
|
Cytat:
|
Cytat:
Można mieć dwa kluby? Czy może Józek zamierza przenieść Dyskopolo do Leicester? |
A czemu by nie można mieć dwóch klubów?Stac go to niech ma. Poza tym w Leicester podejrzewam,poziom zarządzania, scautingu jest na takim poziomie,jakiego w Polonii Józek nigdy nie stworzy. I coś czuje,że Polonia niedługo może być na sprzedaż. Jożef zakochał się w futbolu:)
|
Europejskie prawo tego zabrania.
The Sun i wszystko jasne. Poza tym wątpię czy byłoby go stać. |
Cytat:
Na pewno cieszy się Filipiak, który będzie na pewno w o wiele większym stopniu oddziaływać i wpływać na nowego trenejro niż miało to miejsce z Lenczykiem. Kluczowe wg mnie jest zdanie, które mówi Ulatowski, że on w Bełchatowie jedynie szlifował młode diamenty, a sprowadzaniem i wyszukiwaniem młodych graczy zajmował się ktoś inny. |
Cytat:
Fadcom,właściciel Dynamo Moskwa i AS Monaco? |
Co prawda, to temat o sezonie 2009/2010, to jednak pojawiają się tu informację mające o tym, co będzie miało bezpośredni wpływ na przyszły sezon. Tak sobie myślę, że ten sezon 2010/2011 może być najciekawszym od lat. W wielu klubach zmiany i nie da się ukryć, że te W Legii czy Polonii na lepsze, zobaczymy co stanie się w Lechu, zmiana trenera w Cracovii - może niewiele, ale na pewno na plus, a zapowiadane są też transfery. Do tego nie można zapomnieć o stadionach. Cóż... Pozostaje czekać na to, jakie kroki podejmie Wisła. Jakoś nie wierzę, że pozostaniemy bierni wobec tego, co dzieję się wokół.
|
Cytat:
Właścicielem Dynamo jest jakiś ruski bank. |
Mam nadzieję, że Wojciechowski przeniesie Dyskobolię do Leicester, a potem coś podobnego spotka Amicę :)
|
Cytat:
Poza tym to jest prawo regulujące w Unii Europejskiej (Rosji w niej nie ma). Byłą o tym mowa gdy pojawiła się plotka o przejęciu przez Filipiaka Hutnika. |
Cytat:
|
Sponsorować możesz 250 klubów. Być udziałowcem TYLKO W JEDNYM. Poza tym, że kupno Leicester City to za wysokie progi na Józia nogi. Byćmnoże swtierdził, że to dobre miejsce na umieszczenie reklamy na koszulkach albo cos wtym stylu, ale kupno to zupełnie inna rzecz.
|
Nie sadziłem,ża akcjonariat w Dynamie się zmienił. Ale skoro tak piszecie. Z CSKAA jest współ właścicielem druzyny koszykówki. Niemniej fakt,przykład rosyjski nie najlepszy. U nich wszytko jest inaczej.
|
Oczywiście 60 mln złotych, to śmiesznie mało, ale budżet Wisły będzie znacznie mniejszy. A do tego trzeba dodać, że w Amice kontrakty nie są wyższe niż 250 tys. € rocznie.
Oni po prostu są dobrze zarządzani. I widać tego efekty - te 15 mln € powoli zaczyna zbliżać Amikę do średniaków z biedniejszych zachodnich lig: belgijskiej czy austriackiej. |
A ten gość co posiada Szkockie Heart of Midlothian i Litewskie FBK Kaunas i sobie zawodników wypożycza z drużyny do drużyny?
|
Cytat:
Mnie ciekawi jak nasze czołowe zespoły będą się prezentować na nowych stadionych,z zapełnieniem których kluby mogą mieć nie lada problem.Najgorzej wydaje się być w Legii,gdzie nawet bilety darmowe mogłyby nie przyciągnąć kibiców na trybunu jak konfikt z ITI się nie skończy.Owszem ostatnio słychać że drużyna się wzmacnia,ale raz już chyba też się wzmacniała zaciagiem hiszpańskim co nie wyszło na dobre. Nawet jeśli wszystko pójdzie OK to wydaje się że stać ich średnio na 15 tysięczną frekwencje ligową co jak na 30-tysięczny stadion wrażenia raczej nie robi. Podobnie w Wiśle,myśle że standardem będzie kilkunastutysięczna widownia. W Lechu jeśli podtrzymają dobrą passe myśle że na 20 tysięcy ich stać,aczkolwiek jak na czterdzistotysięcznik również na kolana nie rzuca. Oczywiście będą mecze "na szczycie" gdzie frekwencja będzie dużo większa aczkolwiek tych będzie zaledwie kilka w sezonie. Co by nie mówić idzie na lepsze,przyjmniej jeśli chodzi o infrakstrukture.Żeby tylko przełożyło się na aspekt sportowy. |
Pozornie nie o ekstraklasie:
http://www.sport.pl/siatkowka/1,6510...e_buntuje.html Całe szczęście, że PGE wycofuje się powoli z Bełchatowa, bo za nasze pieniądze z rachunków mogło zrobić to samo w naszej ekstraklasie. Generalnie: żenada, zupełne wypaczenie idei fair play. |
Ale przecież w ligach koszykarskich i siatkarskich to "normalne" ... nawet Wisła praktykowała.
|
Odnosnie wyjatkowych sezonow. Gdzies tak od 2005 roku slysze ten slogan. Najpierw "wyjatkowosc" zapewnic mialy Zaglebie z Belchatowem, potem Arka czy Polonia, przez moment Widzew, potem Gornik, pozniej Lech (tu im w miare wyszlo, zobaczymy na jak dlugo), Slask, znowu Polonia. Bunczuczne plany miala tez Korona, Jagiellonia i Cracovia. Efekty wszyscy znamy, sezon ocenimy w czerwcu 2011.
Co do PGE, przeciez chyba miala byc ustawa o zakazie finansowania sportu przez spolki skarbu panstwa (PGE, Orlen, KGHM)? To musi w koncu sie stac bo to zamiast poprawiac sport dzieki finansowm jedynie go psuje przez korupcje i pozaboiskowe kombinacje. |
Cytat:
|
Cytat:
A nie wiem też czy czasem przy okazji fuzji z Unią nie było coś takiego praktykowane (?). |
Cytat:
Cytat:
Oczywiście protesty odnośnie wpieprzenia nazwy sponsora przed nazwę Wisła Kraków odbiły się od ściany, nawet nie wzięto pod uwagę by było teraz jak z koszykarkami bo o ile dobrze pamiętam tłumaczono, że taki sponsor postawił warunek -przed i koniec. Zgoda na umieszczenie nazwy sponsora przed nazwą klubu jak wtedy mówiono miała uratować Wawelskie Smoki przed zniknięciem z mapy Polski. Jak "uratowali" pokazali szybko. Było jeszcze gorzej. Po tym "ratowaniu" Smoki wróciły pod skrzydła TSu i mimo, że maja ciężko to nadal na tej mapie koszykówki polskiej jesteśmy. |
Cytat:
teraz musi to być bardziej udokumentowane czy uargmentowane stąd np firma Dialog jest w nazwie stadionu Zagłębia L. czy KGHM na ich koszulkach, tyle że teraz nie ma cen z kosmosu, w przypadku siatki czy innych dyscyplij kilka milionów to jest baaaaardzo dużo, z tym że nie wiem akurat jak to jest w przypadku sopockiej drużyny, trochę dziwne że daj 5mln rocznie lekką reką, ciekaw jestem jaka tam jest umowa mam nadzieję że nie będą kompinowali w takim Lubinie, Bełchatowie czy nawet Polkowicach czy Łęcznej |
"Na razie udało się sprowadzić trzech z pięciu. Wszystkich piłkarzy, którzy wzmocnią Legię, chcemy zakontraktować do 21 czerwca, bo wtedy zespół jedzie na obóz" - mówi w rozmowie z Gazetą Wyborczą wiceprezes Legii, Leszek Miklas."
Czemu u nas tak nie ma? |
Cytat:
bo w Legii są jasno postawione cele, że chcą ściągnąć tych zawodników a u nas jest tak "bedzie co bedzie, przyjdzie kto przyjdzie najelpiej bez klubu i moze uda sie tak jak z Marcelo... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl