Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

felipe 23.06.2009 11:19

Hm, przecież w koszykówce mamy przepis, ze na parkeicie musi być minimum 1 Polak w każdej drużynie? I jak to się ma wobec tego do wspominanych w tym temacie przepisów UE ?
Czemu w koszykówce się dało, a w piłce nożnej miałoby się nie dać ?

Chyba, że czegoś nie zrozumiałem...

sandbender 23.06.2009 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 749997)
A powinien zrobić jak Brożek, pograć do 24-25 roku życia w Ekstraklasie aż stanie się kimś, i potem lecieć zagranicę. Ale widać Matusiaków w lidze nie brakuje.

Nigdy w życiu. Jeżeli chłop ma jakieś marzenia i chęci do ich realizacji to powinien wyjechać z Polski. Nigdy w życiu nie zagra w naprawde topowym klubie europejskim jeżeli wyjezie w wieku 25 lat.
Nawet jak teraz posiedzi sezon na ławie to więcej z tego skorzysta niż tutaj grając cały czas. Tutaj nie ma się od kogo uczyć, nie ma przeciwko komu grać, a jak już to jest to max 6 meczy w sezonie.
Na zachodzie, w dobrym klubie na każdym treningu będzie grał przeciw obrońcom, którzy są lepsi od tutejszych, z napastnikami, którzy sa lepsi od niego pod okiem trenera, który jest lepszy od tego, którego bedzie miał teraz.
Czy sobie poradzi? Jeżeli sie nie zapije, przećpa, albo ruletka go nie wciągnie, a także jezeli będzie miał podejście do zawodu jak Gortat (siedział na trybunie, pracował i ciągle powtarzał, że na pewno dostanie szanse, trener ma racje, on nie jest gwiazda i musi pracować) to będzie świetny.

A Matusiak to jest inna bajka.

0 22 23.06.2009 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 750067)
Blaszczykowski i Boruc nie uciekli od razu. Grali 2 sezony conajmniej.Nie naginaj faktow.

Od razu po otrzymaniu powaznej oferty. Czytamy ze zrozumieniem! :)

flamengista 23.06.2009 11:52

Lato odwołuje się po prostu do swojego twardego elektoratu - OZPNów i małych klubów.

Już teraz za wyciągnięcie z III ligi obiecującego zawodnika, który może się okazać totalnym niewypałem kluby rzucają kwoty 300-500 tys. złotych. Kasa zasila małe kluby, centralę i związki okręgowe, które pobierają prowizję od transferów.

Więc zwiększenie limitu oznacza, że ceny wzrosną - a więc więcej kasy wpadnie. Proste. Szansa na pomysł jest, bo jest presja na wynik podczas Euro 2012 i media mogą łyknąć haczyk.

Tylko że już widzę, jak Amika, Legia i Wisła łykają ten pomysł. Przecież już teraz w:
- Amice jest: Stilic, Arboleda, Turina, Rengifo, Djurdevic - czyli już jest wypełniony limit (teraz po przyjściu Kasprzika mają większe pole manewru);
- Legia: Mucha, Astiz, Choto, Roger, Chinyama - znowu wypełniony limit - ale odchodzi Roger, sytuacja podobna jak w Amice;
- Wisła: Singlar, Marcelo, Diaz - stosunkowo najlepiej. Ale to się może wkrótce zmienić (Bozok? Carlinhos?)

A mówimy o maksimum 5 obcokrajowcach - co w sytuacji kontuzji/kartek? Przecież już teraz obcokrajowcy stanowią minimum 50% kadry...

Proximus 23.06.2009 12:09

A jeszcze zakładając że przyjdzie bramkarz zza granicy? Kicha nie?

Flamengista:Przecież Lech ma od ch*ja groma tych obcokrajowców. Chyba nie ma wątpliwości że to właśnie im zaszkodziło by to najbardziej.

Wymieniłeś tylko tych z pierwszej 11, ale np jeśli by przegrywali na boisku beznadziejnie grałby powiedzmy Lewandowski albo Peszko. Potrzeba wprowadzić jakiegoś szybkiego piłkarza co by to rozruszał grę-Cueto. A tu dupa! Bo musi być 6 polaków. I trzeba Cueto wprowadzić np. za Rengifo który w danym meczu trzymał by ofensywną grę Lecha.

matheo91 23.06.2009 12:23

Carlinhos (zakładając że przyjdzie) raczej nie będzie w tym samym momencie na boisku co Singlar więc nie ma się czym martwić.

FredzIo 23.06.2009 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 750204)
- Amice jest: Stilic, Arboleda, Turina, Rengifo, Djurdevic - czyli już jest wypełniony limit (teraz po przyjściu Kasprzika mają większe pole manewru);

Amica jeszcze: Tanevski, Henriquez, Injac, Cueto, Buric, Golik, Handzic.
Myślę, że nie mamy się czego obawiać. Mało prawodpodobne aby ten pomysł przeszedł, jest to niezgodne z prawem unijnym. Nie ma szans, żeby kluby na to przystały, przecież w żadnej z czołowym lig nie ma takiego wymogu. Polskie kluby żądają ogromnych pieniędzy sa średnich piłkarzy i dopóki to się nie zmieni, trzeba będzie brać obcokrajowców. Też nad tym ubolewam, bo nie chce doczekać momentu w którym na fecie nasi piłkarze nie będą umieli zaśpiewać żadnej z przyśpiewek.

matheo91 23.06.2009 13:03

flamengiscie chodziło raczej o wyjściowy skład, ale też uważam że pomysł nie przejdzie.

Above 23.06.2009 14:48

Ja z innej beczki - kiedy mniej więcej można sie spodziewać terminarzu kolejek w sezonie 09/10 ?

killzone 23.06.2009 15:06

Pewnie wtedy jak dojda, kto w tej lidze ma grać :D

Eustachy 23.06.2009 16:09

Chinyama przeszedl operacje i wroci za ok. 2 miesiace, wobec czego rzeklbym, ze Legia jest mocno urypana.
Przynajmniej do momentu, az nie sciagna jakiegos napastnika, co w obecnej sytuacji wydaje sie absolutna koniecznoscia.

U nas sytuacja podobna i gdyby cos przydarzylo sie Brozkowi, Wisla stanelaby w obliczu katastrofy.
Dlatego poszukiwania sensownego snajpera powinny byc rownie intensywne i oby wreszcie owocne.

Wojtas 23.06.2009 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 750320)
Pewnie wtedy jak dojda, kto w tej lidze ma grać :D

Gdzies ktorys leśny dziadek w jakims wywaidzie mowil,ze baraz to moga zagrac nawet 3 dni przed startem sezonu ,ktory uwaga (tu powiedzial to z wielka duma,moze order orla bialego mu za to ??) :Liga wystartuje Planowo !! :lol:

Nie wazne kto,wazne ze wystartuje :lol:

saklak1906 23.06.2009 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 750204)
Lato odwołuje się po prostu do swojego twardego elektoratu - OZPNów i małych klubów.

Już teraz za wyciągnięcie z III ligi obiecującego zawodnika, który może się okazać totalnym niewypałem kluby rzucają kwoty 300-500 tys. złotych. Kasa zasila małe kluby, centralę i związki okręgowe, które pobierają prowizję od transferów.

Więc zwiększenie limitu oznacza, że ceny wzrosną - a więc więcej kasy wpadnie. Proste. Szansa na pomysł jest, bo jest presja na wynik podczas Euro 2012 i media mogą łyknąć haczyk.

Tylko że już widzę, jak Amika, Legia i Wisła łykają ten pomysł. Przecież już teraz w:
- Legia: Mucha, Astiz, Choto, Roger, Chinyama - znowu wypełniony limit - ale odchodzi Roger, sytuacja podobna jak w Amice;
- Wisła: Singlar, Marcelo, Diaz - stosunkowo najlepiej. Ale to się może wkrótce zmienić (Bozok? Carlinhos?)

A mówimy o maksimum 5 obcokrajowcach - co w sytuacji kontuzji/kartek? Przecież już teraz obcokrajowcy stanowią minimum 50% kadry...

Ale mowimy o 5 obcokrajowcazh w klubie czy wyjsciowej jedenastce? bo nie jestem na bierzaco.

Ale z tym co napisales zgadzam sie co do slowa. PZPN chce wiecej zarobic na transferach i dla tego ten niedozeczny pomysl z limitem obcokrajowcow.

Ja rozumiem ze chca zeby stawiac na naszych:> :> :> ale to zamiast podniesc poziom naszej ligi radykalnie obnizy poziom. Bo nie czarujmy sie w Polsce nie ma tak wielu dobrych grajkow zeby zasilic czolowe kluby z ekstraklasy.
A co za tym idzie jak sie jakas perla znajdzie to takie kluby jak Wisla, Legia, Lech beda placic bajonskie sumy za transfery

szprotson 23.06.2009 23:07

http://www.futbol.pl/artykul/56058.html

w szoku;O
Jakby nie było, trenował w Arsenalu i jest drugim bramkarzem Szwedów

PasiorWKS 24.06.2009 00:02

Zagłębiłem się w tego Shaabana i trochę się niepokoję. Z jednej strony jest to jeden z niewielu piłkarzy, o których słyszałem, zanim przyszli do naszej ykstraklasy. Z drugiej jednak w ciągu ostatniego 1,5 roku zagrał w ok. 10 meczach, więc jego forma jest wielką niewiadomą. Co nie zmienia faktu, że nazwisko robi wrażenie :D

Arked 24.06.2009 00:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vacs (Post 750071)
6+5 mała rewolucja w Ekstraklasie!

Szykuje się mała rewolucja w polskiej ekstraklasie. PZPN poważnie zastanawia się nad wprowadzeniem formuły 6+5, czyli takiej, kiedy na boisku w ligowym meczu w jednej drużynie gra sześciu Polaków i pięciu piłkarzy z zagranicy.

http://www.waszapilka.pl/artykul,101...w_Ekstraklasie

Taka jakby w Polsce grało dużo obcokrajowców. Przeciwnie. jest ich mało i wprowadzanie takiego przepisu jest zupełnie bez sensu. Wystarczy spojżeć na statystyki na transfermarkt.de.

Nasza liga jest jedną z tych gdzie gra niewielu obcokrajowców (18.9% wszystkich zawodników). Dla porównania w lidze słowackiej stanowią oni 25%, a w rumuńskiej 34% (o lepszych ligach nawet nie wspomnę). Nijak to się ma do poziomu reprezentacji, natomiast korelacja między liczbą cudzoziemców a poziomem ligi jest wyraźnie dodatnia. Tak więc nie mam pojęcia skąd w PZPN takie poronione pomysły.

matizaq 24.06.2009 11:24

Lech podaje swoją listę transferowych życzeń. Ale I-ligowcy chcą miliony...
Grzegorz Kasprzik i Tomasz Mikołajczak są już w Lechu Poznań. Reszta zależy od sprzedaży Semira Stilicia. Lecha interesują tacy piłkarze jak Chrapek, Sadlok, Chałas, Cetnarski, Jodłowiec, Słowak Zapotoka i Prejuce Nakoulma z Burkina Faso.....

http://www.sport.pl/sport/1,65025,67...czen__Ale.html

Oczywiście większość nazwisk nie jest zaskoczeniem. może z wyjątkiem Nakoulmy, który jak dla mnie nie jest piłkarzem nawet na ekstraklasę. Jezeli kwoty o, których jest mowa są prawdziwe to naprawdę trzeba brać tego Drozdowicza ,póki ma w miarę przywoitą cenę .Nie wydaje mi sie żeby był gorszy od Chrapka , który według Podbeskidzia jest wart... 1,5 miliona

MCX 24.06.2009 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 750615)
http://www.futbol.pl/artykul/56058.html

w szoku;O
Jakby nie było, trenował w Arsenalu i jest drugim bramkarzem Szwedów

http://www.futbol.pl/artykul/56123.html

Hammarby dementuje tą informację.

sq 24.06.2009 23:32

jednak jakieś ziarnko prawdy było :)
bramkarz jest ze Szwecji...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez www.slaskwroclaw.pl
Ivo Vazgec podpisał kontrakt ze Śląskiem

Ivo Vazgec (na zdjęciu z lewej) od 1 lipca będzie piłkarzem Śląska. Szwedzki bramkarz związał się z wrocławskim zespołem trzyletnią umową. - Jestem bardzo szczęśliwy, że trafiłem do tak profesjonalnego klubu - powiedział zawodnik chwilę po złożeniu podpisu na dokumentach.

Vazgec ma 23 lata i występuje na pozycji bramkarza. Posiada obywatelstwo szwedzkie (zagrał nawet jeden mecz w tamtejszej młodzieżówce), ale z pochodzenia jest Chorwatem.
- Urodziłem się w miejscowości, która obecnie znajduje się w granicach Bośni. Po wybuchu wojny domowej w Jugosławii razem z rodzicami wyemigrowałem do Szwecji, w której mieszkam już 15 lat. Ale czuję się Chorwatem. Gra w chorwackiej reprezentacji jest moim największym marzeniem - stwierdził Vazgec.

Przez ostatnie pół roku piłkarz bronił barw szwedzkiego IFK Norrköping. Wcześniej zaliczył epizody m.in. w greckiej Larisie i duńskim Aalborgu.

- To były krótkie przygody. Larisa przestała mi płacić, więc wróciłem do Skandynawii. Z kolei do Aalborga byłem tylko wypożyczony i po zakończeniu sezonu, w którym zespół zdobył mistrzostwo kraju, z powrotem znalazłem się w domu. W Norrköping grało mi się dobrze, ale stwierdziłem, że czas już na większe wyzwania. Mój wybór padł na Polskę, bo to kraj z silną ligą, która słynie z dobrej szkoły bramkarskiej - przyznał nowy nabytek Śląska.

O swoim nowym klubie Vazgec wie już dość sporo.

- Wiem, że jest profesjonalnie zarządzany, a w zeszłym sezonie zajął szóste miejsce w lidze i zdobył Puchar Ekstraklasy. Wiem także, że trener Ryszard Tarasiewicz jest dobrym fachowcem, a przed laty był wyśmienitym zawodnikiem. Wiele o Śląsku i Wrocławiu opowiedział mi Marcin Burkhardt, z którym grałem w Norrköping - mówił bramkarz.

Po podpisaniu umowy Vazgec udał się w podróż powrotną do Szwecji, by załatwić formalności związane z przeprowadzką. We Wrocławiu pojawi się ponownie w poniedziałek.

flamengista 25.06.2009 11:38

No właśnie dziwiłem się, skąd taki dobry bramkarz w bądź co bądź przeciętnym zespole przeciętnej polskiej ligi.

Ivo Vazgec to jednak dwie klasy niżej, niż Rami Shaaban.

PasiorWKS 25.06.2009 20:39

Tak ogólnie patrząc na przymiarki polskich klubów, to zaczyna się ściąganie coraz lepszych graczy. Z Widzewem trenuje np. Bośniak Djurić, jedna z największych gwiazd tamtej ligi, zanosi się że do Legii wróci ktoś z dwójki Mięciel - Saganowski, Wisełka też nie próżnuje, Lech miał udane okienko w zeszłym sezonie, do Zagłębia Lubin przyjeżdża zdolny Chorwat Milenko Bosnjak. Śląsk też testuje ciekawych graczy.
Myślę, że jeszcze 3-4 lata i nasza liga zacznie się liczyć coraz bardziej w Europie i stanie się atrakcyjna dla wielu graczy z poza granic naszego kraju :D

Wojtas 25.06.2009 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PasiorWKS (Post 751502)
Tak ogólnie patrząc na przymiarki polskich klubów, to zaczyna się ściąganie coraz lepszych graczy. Z Widzewem trenuje np. Bośniak Djurić, jedna z największych gwiazd tamtej ligi, zanosi się że do Legii wróci ktoś z dwójki Mięciel - Saganowski, Wisełka też nie próżnuje, Lech miał udane okienko w zeszłym sezonie, do Zagłębia Lubin przyjeżdża zdolny Chorwat Milenko Bosnjak. Śląsk też testuje ciekawych graczy.
Myślę, że jeszcze 3-4 lata i nasza liga zacznie się liczyć coraz bardziej w Europie i stanie się atrakcyjna dla wielu graczy z poza granic naszego kraju :D

Powazne firmy i ludzie zaczeli bawic sie w futbol,i sa efekty.

sharkey 26.06.2009 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 751592)

Fakt masz racje, ale mam nadzieje że im się to równie szybko nie znudzi jak się okaże, iż naszym "bogaczom" kryzys nadszarpnie fundusze i uznają, że jest nieopłacalne hobby!

1q2 26.06.2009 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sharkey (Post 751600)
Fakt masz racje, ale mam nadzieje że im się to równie szybko nie znudzi jak się okaże, iż naszym "bogaczom" kryzys nadszarpnie fundusze i uznają, że jest nieopłacalne hobby!

Nie powinno się znudzić - 'bum' na piłkę przed nami, będą stadiony - mówię Wam że za 10 lat będzie przychodzić po kilkanaście/kilkadziesiąt tys ludzi na większość meczów...czy to nie spieprzy klimatu jak choćby na wyspach, to już inna sprawa ale są kraje gdzie kibiców przychodzi mnóstwo a mecz to nadal nie jest piknik party.

Gordian 26.06.2009 00:17

Z tego co widzę to oni wszyscy (Rutkowski, Walter, Wojciechowski, Cacek, Krauze, wcześniej Klicki, Drzymała) nic się nie nauczyli na doświadczeniach i błędach Wisły, więc nie sądzę żeby ich "hobby" potrwało długo. Żeby się udało coś osiągnąć z klubem to w moim odczuciu potrzeba trzech rzeczy:
1. Bazy sportowej. Dwa boiska oświetlone i podgrzewane + 1 sztuczne pod balonem. Jedno z tych dwóch pierwszych z ok. 6000 krzesełek. Do tego budynek (siłownia, basen, odnowa biologiczna etc) i hotel. Takie coś myślę żeby się opłaciło, bogaczom zbudować na własny koszt, bo można to wynajmować drużynom na obozy szkoleniowe, można urządzać zawody etc.
2. Potrzeba szkółkę piłkarską z prawdziwego zdarzenia. Jesli klub by się nie zgodził na przejęcie tej już istniejącej to założyć nową. Młodziki trenowałyby w bazie szkoleniowej właściciela.
3. Sieć skautingu z prawdziwego zdarzenia. Lech coś próbował ale wyszło wielkie g. (jeden S. to trochę mało)
Wtedy można się bawić w fubol. Ostatnia nadzieja w Solorzu. Niedawno zapowiadał że będą się koncentrować na wychowankach. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

1q2 26.06.2009 00:19

Gordian - a to jest inna kwestia że co nowy to zabiera się do tego od dupy strony - no ale u nas nikt nie myśli perspektywicznie.

sharkey 26.06.2009 00:20

No nie wiem... miejmy nadzieję, że tak będzie ale dobrze wszyscy wiemy że nie każdy ma tyle serca i cierpliwości do piłki co Pan Cupiał :)

Arked 26.06.2009 01:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 751606)
Nie powinno się znudzić - 'bum' na piłkę przed nami, będą stadiony - mówię Wam że za 10 lat będzie przychodzić po kilkanaście/kilkadziesiąt tys ludzi na większość meczów...czy to nie spieprzy klimatu jak choćby na wyspach, to już inna sprawa ale są kraje gdzie kibiców przychodzi mnóstwo a mecz to nadal nie jest piknik party.

Pod tym względem Niemcy powinni być naszym wzorem do naśladowania. Bundesliga ma najwyższą średnią widzów ze wszystkich lig piłkarskich, a dobry doping nadal obecny jest na stadionach. Absolutnie nie powinniśmy iść drogą Premiership.

vote-for-mikey 26.06.2009 07:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 751608)
1. Bazy sportowej. Dwa boiska oświetlone i podgrzewane + 1 sztuczne pod balonem. Jedno z tych dwóch pierwszych z ok. 6000 krzesełek. Do tego budynek (siłownia, basen, odnowa biologiczna etc) i hotel. Takie coś myślę żeby się opłaciło, bogaczom zbudować na własny koszt, bo można to wynajmować drużynom na obozy szkoleniowe, można urządzać zawody etc.

A na huhu 6k krzesełek? bo nie bardzo to rozumiem...

AYALA 26.06.2009 09:10

powrót Antoniego Ptaka do ŁKS-u ? http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53714,t...wiadomosc.html

dawidTS 26.06.2009 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 751678)
powrót Antoniego Ptaka do ŁKS-u ? http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53714,t...wiadomosc.html

tak czy siak i tak już spadli :rotfl:

MCX 26.06.2009 11:21

Nie wiem, czy tylko ja mam taki nawyk, ale jak zaczynam czytać artykuł i napotykam - informuje "Fakt" - automatycznie przerywam lekturę.
Jasne, że Przegląd Sportowy również jest mało wiarygodny, ale z "Faktem" może konkurować jedynie "Super Ekspres" :D Szkoda czasu.

Marszałek 26.06.2009 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 751592)

Póki co to ciężko to stwierdzić czy będzie aż tak fajnie jak piszecie. Jeden transfer, dobry, wiosny nie czyni w żadnym wypadku. Dopóki nie będzie profesjonalnych zarządzających sportem w klubach to będzie wszytko opierało się na zasadzie. Jeden dobry transfer na 10 niewypałów. Coś tam Solorz mówił,że z Bundesligi chce sćiągnąć zarządzajacych, zobaczymy co czas pokaże.

Pan Jotka 26.06.2009 12:04

Jezeli ma wrocic Ptak to na miejscu kibiców ŁKS wywióżłbym pana Klejmana już dzisiaj na taczkach. A próby utrzymania klubu w Ekstraklasie bym sobie odpuścił, bo jak widać jest zależność: klub zleci to nie będzie miał "cud-sponsora" w postaci pana Ptaka. A jak beda grali w Ekstralidze to polski futbol zasczyci na nowi ten pan ktory W.Y.J.E.B.A.Ł już: ŁKS, Piotrcovie, Pogoń Szczecin, a przymierzał sie do Lechii Zielona Góra.

Gordian 26.06.2009 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 751652)
A na huhu 6k krzesełek? bo nie bardzo to rozumiem...

Asekuracyjnie. Zdarzy się przypadek taki jak teraz i Wisla nie ma gdzie grać. 6000 siedzisk to minimum chyba żeby licencje dostać. Chyba że się mylę.

Wojtas 26.06.2009 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 751757)
Póki co to ciężko to stwierdzić czy będzie aż tak fajnie jak piszecie. Jeden transfer, dobry, wiosny nie czyni w żadnym wypadku. Dopóki nie będzie profesjonalnych zarządzających sportem w klubach to będzie wszytko opierało się na zasadzie. Jeden dobry transfer na 10 niewypałów. Coś tam Solorz mówił,że z Bundesligi chce sćiągnąć zarządzajacych, zobaczymy co czas pokaże.

Co do polityki nowych wlascicieli itd,czyli to o czym piszesz (profesjonalizacja ) ,madrze podsumowal to chyba Laporta:Real kupuje gwiazdy,My je wychowujemy .

Zdecydowanie stoje za rozwiazeniem Katalończykow ,bo to jest nie tylko inwestycja ale i szeroko zakrojony plan na przyszlosc,takie cos zaczyna budowac tez Wenger w Arsenalu i fajnie by bylo jakby pomyslleli o tym ci ktorzy chcą dzis budowac zespoly na cos wiecej niz Liga Polska.Tylko Polacy chca miec wszytsko "na juz",zobaczymy czy ktos okaze sie byc cierpilwym.

Nergal 26.06.2009 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 751747)
Nie wiem, czy tylko ja mam taki nawyk, ale jak zaczynam czytać artykuł i napotykam - informuje "Fakt" - automatycznie przerywam lekturę.
Jasne, że Przegląd Sportowy również jest mało wiarygodny, ale z "Faktem" może konkurować jedynie "Super Ekspres" :D Szkoda czasu.

Nie tylko Ty tak masz. Jak widzę Przegląd Sportowy też zaczynam tak reagować ale mimo wszystko czasem doczytam do końca. No ale żeby nie było, że nasze dziennikarstwo sportowe leży na łopatkach dzisiaj obok plakatu Wisły z GK bardzo fajny tekst napisał pan Wojciech Batko o naszej drodze do MP:)

sharkey 26.06.2009 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nergal (Post 751873)
... dzisiaj obok plakatu Wisły z GK bardzo fajny tekst napisał pan Wojciech Batko o naszej drodze do MP:)

Czy Pan Wojciech Batko nie jest przypadkiem spokrewniony z piłkarzem rezerw Wisły Maciejem Batko????

:)
Pozdrawiam

Żmijka 26.06.2009 22:41

Nie wiem czy przypadkiem czy planowo :lol: ale jest.

dj_ibutti 26.06.2009 23:22

Nawet w linii prostej ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl