Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

fanfan 13.11.2010 17:09

Ja uważam że w zimie powinniśmy ściągnąć :środkowego obrońce (najlepiej lewonożnego) , lewego obrońcę , rozgrywającego , typowego wysuniętego napastnika i przebojowego skrzydłowego. To jest takie minimum , oczywiście jest nam potrzebnych znacznie więcej nowych dobrych zawodników ( dzięki działaniom w poprzednich bezmyślnych okienkach transferowych) jeśli chcemy stworzyć naprawdę mocny zespół na awans do LM i tam przyzwoite zaprezentowanie się ale wszystkiego nie da się zrobić w jednym okienku a po drugie nie jestem zwolennikiem wymiany połowy zespołu w jednym okienku bo wszyscy wiemy czym to się kończy - praktycznie cała runda przypada na zgrywanie i aklimatyzację .

Titto 13.11.2010 17:09

Z Riosa jest taki napastnik jak ze mnie zakonnica. On jest skrzydłowym!
Żurawski jest bez formy i do starego Żurawia mu bardzo dużo brakuje.
Ja bym chciał w Wiśle kogoś takiego kto będzie ładował dla nas bramki.
Wondolowski i będę szczęśliwy.

Acapelo 13.11.2010 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1010703)
Z Riosa jest taki napastnik jak ze mnie zakonnica. On jest skrzydłowym!
Żurawski jest bez formy i do starego Żurawia mu bardzo dużo brakuje.
Ja bym chciał w Wiśle kogoś takiego kto będzie ładował dla nas bramki.
Wondolowski i będę szczęśliwy.

Ta skrzydłowy z prędkością słonia. Hahaha.

To jest taki Tevez ino jeszcze nieociosany.

tofik 13.11.2010 17:51

Bramkarz środkowy obrońca i boczny obrońca to w zimie. W lecie można dokupić skrzydłowego, środkowego pomocnika lub napastnika.
To wszystko muszą być wzmocnienia nie uzupełnienia. Bo poszerzanie kadry o kolejnego przeciętnego typa, który wchodzi i niczym się nie różni od tego, który zszedł, to jest bez sensu.

WislaOnly 14.11.2010 14:55

Tak myślę, żeby ściągnąć tego zawodnika do nas, nie trzeba by chyba być bardzo bogatym. A ja bym go barrrdzo chciał :) http://pl.wikipedia.org/wiki/Siphiwe_Tshabalala

Wisielak 14.11.2010 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1011196)
Tak myślę, żeby ściągnąć tego zawodnika do nas, nie trzeba by chyba być bardzo bogatym. A ja bym go barrrdzo chciał :) http://pl.wikipedia.org/wiki/Siphiwe_Tshabalala

Marzenia, ten piłkarz byłby chętny do przyjścia do nas pare lat temu nie teraz , teraz to jemu w głowie Anglia , Hiszpania itp .

Mówiło się już , że interesuje sie nim Fulham chyba , więc nie dla nas

Też bym go widział w Wiśle :)

WislaOnly 14.11.2010 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisielak (Post 1011220)
Marzenia, ten piłkarz byłby chętny do przyjścia do nas pare lat temu nie teraz , teraz to jemu w głowie Anglia , Hiszpania itp .

Mówiło się już , że interesuje sie nim Fulham chyba , więc nie dla nas

Też bym go widział w Wiśle :)

Powiem Ci, że szkoda, bo taki zawodnik przydał by się nam. Zresztą został w tym swoim klubie w którym grał przed MŚ. Dla mnie mógł by być tą gwiazdą która przyciągnie na stadion ludzi, nie żaden stary ramol na emeryturze. :) Ehh...

Wisielak 14.11.2010 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1011244)
Powiem Ci, że szkoda, bo taki zawodnik przydał by się nam. Zresztą został w tym swoim klubie w którym grał przed MŚ. Dla mnie mógł by być tą gwiazdą która przyciągnie na stadion ludzi, nie żaden stary ramol na emeryturze. :) Ehh...

A co do tej gwiazdy , w lecie tą gwiazdą mial być (również afrykanin) A.Ayew .

Teraz takimi pilkarzem może być np Wijnaldum ;] (wg mnie to jest transfer nie realny , ale znajać naszego BOSSA to wszysytko jest możliwe :lol:)

tofik 14.11.2010 17:26

Znając naszego Bossa wszystko jest możliwe poza milionami na transfery o których śnią forumowicze :)

Wisielak 14.11.2010 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1011266)
Znając naszego Bossa wszystko jest możliwe poza milionami na transfery o których śnią forumowicze :)

Podpis masz "Za dużo na tym forum marudzenie " więc prosze Cie nie marudź :D

tofik 14.11.2010 17:43

Nie mylmy pisania prawdy z narzekaniem. Mnie to nie interesuje ile wydamy. Ale niektórzy za bardzo się nakręcają. Niby nagle miał Cupiał wykładać pieniądze, gdy przez kilka poprzednich lat starał się maksymalnie odzyskać? :)

Wisielak 14.11.2010 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1011275)
Nie mylmy pisania prawdy z narzekaniem. Mnie to nie interesuje ile wydamy. Ale niektórzy za bardzo się nakręcają. Niby nagle miał Cupiał wykładać pieniądze, gdy przez kilka poprzednich lat starał się maksymalnie odzyskać? :)

A może przez swoje doświadczenie , zrozumial żeby wygrywać potrzeba wzmocnień i pieniędzy na nie ?
Miejmy nadzieje że tak :D

wwf 14.11.2010 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1011275)

Cupiał nie ma wyjścia, musi mocno zainwestować bo dostał od miasta stadion za 400 000 000zł. Przecież po kursie za euro 3,8 to wychodzi ponad 100 milionów euro.

Gdyby nie rozbudowywać stadionu, a misto przekazało takie środki na klub, to przez kolejne 15 lat byśmy byli mistrzem polski i to nawet bez Cupiała.

Więc teraz Cupiał z tymi swoimi 80 milionami to nic wielkiego. Do tej pory mógł mówić że to on ma problem bo nikt go nie wspiera i narzekać.

Teraz miasto tak weszło w klub, że to Cupiał musi pokazać że było warto dać mu te 400 milionów złotych na klub.

szprotson 14.11.2010 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1011280)
Cupiał nie ma wyjścia, musi mocno zainwestować bo dostał od miasta stadion za 400 000 000zł. Przecież po kursie za euro 3,8 to wychodzi ponad 100 milionów euro.

Gdyby nie rozbudowywać stadionu, a misto przekazało takie środki na klub, to przez kolejne 15 lat byśmy byli mistrzem polski i to nawet bez Cupiała.

Więc teraz Cupiał z tymi swoimi 80 milionami to nic wielkiego. Do tej pory mógł mówić że to on ma problem bo nikt go nie wspiera i narzekać.

Teraz miasto tak weszło w klub, że to Cupiał musi pokazać że było warto dać mu te 400 milionów złotych na klub.

a jak nie to co? odbiorą Nam stadion?

Nie wiem czy w kwestii Cupiał jest jakiekolwiek "musi"

wwf 14.11.2010 18:05

szprotson

A ty myslisz że tak będą sobie wszyscy cicho siedzieć, jak drużyna z takim stadionem będzie broniła się przed spadkiem.

To na h*uj to było budować. Nie ma euro w Krakowie, nie będzie pucharów?? W takim razie ja już bym wolał wydać te pieniądzena nowe drogi, remonty, mieszkania komunalne, dofinansowanie do nowych miejsc pracy.

Jest stadion, ma być drużyna i wyniki.

ITI w Legie chce pakować 2 miliony euro w każde okienko. I Walter mówi wprost że dopiero teraz zainwestują na 100%. Miasto wypełniło swoją obietnicę. Dało im stadion, czyli narzędzie do zarabiania. Teraz oni muszę zrobić tylko drużynę.

Ja nie twierdzę że Cupiał coś obiecał. Ale ja będąc prezydentem Krakowa zanim bym podpisał wydatek rzędu 400 milionów złotych na prywatny biznes rządałbym gwarancji że ktoś zainwestuje równie dużo co ja.

Bądzmy szczerzy stadion zbudowany z "naszych" podatków a teraz jeszcze mam płacić za wejście na stadion. Ja tam nie słyszałem żeby Cupiał to współfinansował.

A ta śmieszna cena za wynajem 5 milonów rocznie. Cupiał musiałby wynajmować go przez 80 lat żeby to się zwróciło. Skoro Lech za 42 tyś. biletów zarabia na meczu z Red Bullem 2,5 miliona złotych, to za 35 tyś. Wisła zarobi spokojnie 2 miliony, z niezłym rywalem w lidze europejskiej. Wystarczą 3 takie mecze żeby mieć opłatę za stadion z głowy. Reszta to już czysty zarobek.

Ja bym był bardzo zadowolony, jak by mi miasto wybudowało Biurowce za 400 milionów a ja potem bym płacił miastu "tylko" 5 milionów.

Drużyna musi być.

Może być nawet tak , że Cupiał da pieniądze ale Kapka i spółka sprowadzą jakiś szrot.

maxipiter 14.11.2010 18:15

Kolego wwf trochę rozwagi: śp. Wejchert

AYALA 14.11.2010 18:20

Micanskiego bym wypożyczył lub odkupił z Kaiserslautern w którym sie nie łapie, przez pół roku chyba nie zapomniał jak sie strzela gole

wwf 14.11.2010 18:28

No tak AYALA, niezły trop, ciekawe ile Micański zarabiał w Niemczech.

AYALA 14.11.2010 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1011295)
No tak AYALA, niezły trop, ciekawe ile Micański zarabiał w Niemczech.

ale jemu tam nikt nie da 2 lat na aklimatyzacje jak u Nas że mu będą płacic za siedzenie na trybunach.Po roku jak sie nie przebije to goodbye.A w 2 Bundeslidze nie zarobi więcej niż w Wiśle.

Chyba masz racje, tak szybko go nie puszczą bo własnie wszedł z ławki i strzelił gola.

suikoden 15.11.2010 12:21

Kamil Kosowski na wylocie z klubu
http://naszsport.iq24.pl/default.asp?grupa=132064

Kamil zamiast Łobo jako nawet zmienik Malego czy Kirma to i tak duzy plus
Do tego napewno bedzie gral lepiej od Żurawia

Marszałek 15.11.2010 12:30

A ja Wam powiem,że gdy zajmiemy miejsce na "pudle" po tej rundzie, to nie będzie żadnych transferów. Boss powie,że radzicie sobie bez wzmocnień doskonale to po co ktoś nowy i kasę wydawać niepotrzebnie? Zdzisek poprze to swoim autorytetem i tyle w temacie. No może rzeczony wydrze jakiegoś biedaka z Bośni, wcześniej robiąc szum ile to klubów o niego się biło i jaki to sukces,że nas wybrał:)Przed LM się naprawdę wzmocnimy:) Tak więc transfery na później a tak na serio to będziemy się wzmacniać jak wyjdziemy z grupy LM.

radek2323 15.11.2010 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1011697)
A ja Wam powiem,że gdy zajmiemy miejsce na "pudle" po tej rundzie, to nie będzie żadnych transferów. Boss powie,że radzicie sobie bez wzmocnień doskonale to po co ktoś nowy i kasę wydawać niepotrzebnie? Zdzisek poprze to swoim autorytetem i tyle w temacie. No może rzeczony wydrze jakiegoś biedaka z Bośni, wcześniej robiąc szum ile to klubów o niego się biło i jaki to sukces,że nas wybrał:)Przed LM się naprawdę wzmocnimy:) Tak więc transfery na później a tak na serio to będziemy się wzmacniać jak wyjdziemy z grupy LM.

Mysle ze na 100% ktos z Holandi przyjdzie a kto to bedzie to czas pokaze :)

JrQ- 15.11.2010 13:22

Cytat:

A ja Wam powiem,że gdy zajmiemy miejsce na "pudle" po tej rundzie, to nie będzie żadnych transferów. Boss powie,że radzicie sobie bez wzmocnień doskonale to po co ktoś nowy i kasę wydawać niepotrzebnie?
Jak nie chce wydawać kasę, to zawsze sobie coś wymyśli, a to, że wystarczy ta kadra, a to że strata to lidera za duża. Więc spokojnie, niech zdobywają jak najwięcej punktów i będzie co będzie.

Ja generalnie wierzę w wzmocnienia, nie 8-9 jak niektórzy chcą, ale kilka konkretnych, wg mnie:
- napastnicy: Sernas(800k euro) , Nwagou (300k euro)
- pomocnik: Sobota(300k euro) , wraca Mąka (0)
- ktoś na środek i na lewą obronę (z milion euro)
- przedłużyć z Pawełkiem

Jak dla mnie w miarę realna kasa, sporo zarobiliśmy, mamy teraz stadion, myślę, że Boss coś zarzuci... I LM nasza :D :rotfl:

Co do Mariusza to mam strasznie mieszane uczucia, patrząc na całokształt jego kariery w Wiśle, to należałoby nie przedłużać kontraktu, ale mając na uwagę, jak gra ostatnio, to trochę żal go puszczać.

bonawentura 15.11.2010 19:17

Co do Soboty się zgadzam, ale to by było tyle spośród piłkarzy wymienionych przez Ciebie. Resztę trzeba sprowadzić pewnie z zagranicy. Choć ja bym z chęcią nadal widział w drużynie na ataku Piotra Grzelczaka. Jest wysoki, ma dobrą koordynację ruchową, a nam często jak dotąd brakowało wykończenia. Więc Grzelczak mógłby być lekiem na całe zło.

radek2323 16.11.2010 01:34

Aurelien Collin przydalby sie nam jak nic moze Stan uruchomi swoje kontakty w Portugalii ........:)

rozbi89 16.11.2010 10:08

Gdym był bogaty to kupiłbym Renana z Bate chłopak strzela tam na zawołanie i jest jeszcze młody.

http://www.transfermarkt.de/de/renan...ler_66008.html

HEDu 17.11.2010 09:21

http://sport.interia.pl/liga-mistrzo...-darmo,1558705

Rivaldo do nas :D

tomasz_19 17.11.2010 09:37

Gdyby to ode mnie zależało to sprowadziłbym reprezentanta WKS (nie mylić ze Śląskiem W. :P) Souleymane Bamba, 25 lat środkowy defensor szkockiego Hibernian FC, kontrakt mu się kończy w czerwcu przyszłego roku, także można by było podpisać z nim kontrakt już w zimie! Na pewno nie zarabia kokosów w Hibernian FC i podejrzewam, że moglibyśmy przebić ich ofertę. Żeby nie było to śledzę regularnie wyniki SPL i trzeba przyznać, że chłop wymiata (silny fizycznie i dobra koordynacja ruchowa) i do tego świetnie gra głową (bramka i 2 asysty), jednak 190 robi swoje.

Jeżeli dziś w spotkaniu z Polska zagra niejaki Bamba to przyjrzyjcie mu się dobrze :) Stylem gry przypomina naszego Marcepana :)

http://transfermarkt.de/de/souleyman...ler_28984.html

a oto próbka jego umiejętności http://www.youtube.com/watch?v=l8XrfVF-udk

fanfan 18.11.2010 11:05

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Mam nadzieję ,że nie odpuścimy Wołąkiewicza Wojciechowskiemu bez walki. Przydałby nam się taki wszechstronny zawodnik w defensywie a w dodatku jedyny sensowny Polak na obronę .

bridgeburner 18.11.2010 12:18

Skoro tam jeszcze SAdlok ma dojść to sie robi gęsto
możnaby zapytac o Jodłowca - w formie jest kiepskiej- wiec a nuż by go JW puścił
a to potencjalnie jest najlepszy polski stoper w lidze

suikoden 18.11.2010 13:26

Ja już dawno widziałem Jodłowca jako obronice Wisły i czekam na jego sciagniecie

KMZ 18.11.2010 14:30

x

nie wolno odpuścić Wołakiewicza ! moim zdaniem mógłby spokojnie zastąpić Diaza :) lewa obrona,srodek obrony , bardzo dobrze !

dodal bym jeszcze :

- Pawełek przedłużyć
- Darvydas Sernas
- Charles Nwaoga
- Hubert Wołąkiewicz
- Marcin Kowalczyk
- Mączyńskiego - do pierwszego składu z ŁKS !
- + ktoś z BATE , podobno kączą sie im kontrakty np : Radionow,Renane

Syn Kangura z 1984 18.11.2010 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1013118)
Ja już dawno widziałem Jodłowca jako obronice Wisły i czekam na jego sciagniecie

Wojciechowski to psychol. Pewnie wolałbym zbankrutować niż dać Jodłowcowi pograć w Wiśle :-p

Reiro 18.11.2010 15:54

Od Jodły to się koledzy odczepcie, jeśli gdzieś przejdzie to tylko za granicę.

Titto 18.11.2010 17:44

Priorytetem powinno być wzmocnienie lewej obrony a także ataku. Przydałby się też stoper.
Na lewej stronie defensywy chciałbym jakiegoś polaka. Wołąkiewicz to bardzo wszechstronny zawodnik może występować jako środkowy obrońca, boczny obrońca no i w pomocy. Dysponuję też dobrym strzałem z dystansu. Kontrakt jak wiadomo wygasa mu z końcem sezonu więc będzie do wzięcia praktycznie za darmo. Na pozycje środkowego obrońcy widziałbym Krzysztofa Bąka który również może występować na różnych pozycjach: stoper, boczny obrońca, pomocnik. No i do napadu Wondolowski, Sernas lub Nwaoga szczególnie ten drugi byłby dobrym partnerem dla Brożka. No i moim marzeniem jest, żeby wypier*olić na zbity pysk Łobodzińskiego.:-D
A Jodłowiec w mojej ocenie jest cienki jak dupa węża.

Wizard 18.11.2010 19:41

Czy Hubert strzela dobrze z dystansu... no cóż, nie przypominam sobie jakiejkolwiek bramki strzelonej przez Wołąkiewicza z dystansu ;) Z Legią to było z 15 metrów jakoś, także bez przesady ;)

Natomiast jeśli chodzi o obronę - w grze jeden na jeden z napastnikiem - moim zdaniem najlepszy w całej lidze, ułożony taktycznie, myślący na boisku. Jedyny minus Huberta to stosunkowo niski wzrost jak na środkowego obrońcę, nie wygrywa każdego pojedynku główkowego. Natomiast w grze po ziemi - klasa. Na lewej obronie prezentuje się solidnie, ale jego pozycja to środek - tam jest najlepszy. Osobiście mam nadzieję, że jednak Wołąkiewicz na dniach podpisze kontrakt. Z Lechią :)

bonawentura 18.11.2010 21:21

Bonin wydaje się dobrym tropem. Chciałbym go widzieć w Wiśle. Ale sam fakt, że wiadomość "wyprodukował" Fakt pozwala mi śmiało przyjąć, że podobnie jak Kluiverty, Chabani Nondy, czy inne Lionele Messi, nie trafi on do Wisły. A szkoda.

AYALA 18.11.2010 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1013331)
Bonin wydaje się dobrym tropem. Chciałbym go widzieć w Wiśle. Ale sam fakt, że wiadomość "wyprodukował" Fakt pozwala mi śmiało przyjąć, że podobnie jak Kluiverty, Chabani Nondy, czy inne Lionele Messi, nie trafi on do Wisły. A szkoda.

Jeśli udałoby sie rozwiązac kontrakt z Łobo to można ściagnac Bonina chociaż wolałbym kogoś młodszego.

bonawentura 18.11.2010 21:36

Może i racja, że młodszego możnaby ściągnąć. Ale kogo? Sobotę? Ewentualnie jego, ale klauzula odejścia za niego jest dramatycznie wysoka, więc nie wiem, czy dałoby się go ściągnąć.

Chyba że Ty masz kogoś innego na myśli?

AYALA 18.11.2010 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1013340)
Chyba że Ty masz kogoś innego na myśli?

obstawiam że to będa gracze z Holandii za których nie trzeba płacic.Maaskant i Valcx maja rozeznanie w tamtejszej lidze.

Ja bym postawił na zawodników z BATE Borysow bo sa w formie i co najważniejsze prawie całej drużynie za miesiąc kończą sie kontrakty i bedą za free .Skoro Lechowi udało sie kupic Kriwieca to czemu nam miałoby sie nie udac.

Co do Soboty to przyznaje że ciekawy zawodnik, ale teraz jak Śląsk zaczął wygrywac to sie nie będą chcieli osłabiac.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl