Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

yoda79 15.12.2012 13:53

A jak idzie Maleckiemu w Turcji?

siara 15.12.2012 15:06

Poniekąd i na temat....
Kto może, proszę o oddanie głosu na sędziów z Krakowa:
Tomek Musiał ( przedstawiać chyba nie trzeba ) i jego asystent Sebastian Mucha...
http://www.sedziapilkarski.pl/oceny/...syfikacja/5053

cfa 15.12.2012 16:33

http://www.weszlo.com/news/13114-And...polskiej_pilce

Takie podsumowanie ladne ze strony weszlo.com tego co Andraz powiedzial. Jednak to debil. No ale coz nie powie, ze nie gral bo jego forma byla gowniana ....

medyk 15.12.2012 20:23

dobrze mu pojechali, i jeszcze lepiej że tego antytalencia nie ma u nas, ten pajac gdyby tylko w ostatnim sezonie tak pięknie poprzeczek i słupków nie obtłukiwał to byśmy mieli kolejnego mistrza.

snyrting 15.12.2012 21:42

Kirma nigdy nie lubilem i nadal nie lubie, ale akurat w tym wypadku warto zaznaczyc, ze uzyte przez Andraza slowo "corrupt" moze rownie dobrze oznaczac slowo zepsuty.

To by nawet bardziej pasowalo do kontekstu jego wypowiedzi.

Lukasz 15.12.2012 22:17

Rios się nie sprawdza, ale prawdopodobnie zostanie w Ekwadorze.

http://www.sport.pl/pilka/1,64946,13...racy_w___.html

Wojtas 16.12.2012 00:14

Kirmowi nigdy nic nie pasowalo z poczatku myslalem ze to przez to ze go Brozek non stop opierdala ,ale ten typ poprostu tak ma.

krzycho90tswns 16.12.2012 00:38

Moze ktos powiedziec za ile sprzedali

krzycho90tswns 16.12.2012 11:59

Moze ktos powiedziec za ile sprzedali Kirma
do Groningen

JrQ- 16.12.2012 11:59

~300k

..........................

Natkan 16.12.2012 18:25

W Polsce się mówi po polsku widocznie pseudo piłkarzyno

tomo 16.12.2012 19:52

Spotkałem raz tego kopacza, szedł z Paljiciem, rozumiem że może nie mieć ochoty na pogawędki z ludźmi, ale spytałem tego frajera jedynie jak mu leci. Odburknał coś zdawkowo, natomiast Paljić pogadał chwilę. Kirm odszedł na bok i oglądał coś ciekawego co było na ścianie nieopodal... .

1q2 16.12.2012 21:02

Bezczelna menda ,swoją drogą jego tok rozumowania jest bardzo oryginalny.Wiele słyszałem u grajków ale żeby tłumaczyć siedzenie na ławie - korupcją.Weszło ma racje - 'Wrocław' powinien chujowi wysłać wezwanie na przesłuchanie

Jedyny pozytyw tej rundy to dla mnie fakt że nie muszę już oglądać tego parodysty.W Holandii gra ale statystyki ma wprost powalające - 14 meczów - 0 goli i 0 asyst;)

christof20 18.12.2012 13:37

Eskisehirspor rozwiązał umowę z Małeckim: http://www.90minut.pl/news/202/news2...-Maleckim.html

nero 18.12.2012 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 1291684)
Eskisehirspor rozwiązał umowę z Małeckim: http://www.90minut.pl/news/202/news2...-Maleckim.html

Nie ogarniam do końca...
Małecki miał grać do czerwca 2013 w Turcji. Taka umowa obowiązuje między klubem tureckim i Wisłą. Do tego podpisywana jest druga umowa między Eskisehirsporem, a Małeckim w sprawie zarobków. Oni rozwiązali umowę z Małeckim czyli co? zapłacili mu z góry i powiedzieli spadaj? a co z umową zawartą z Wisłą? Kto ma teraz mu płacić od stycznia do czerwca? kto ma zapewnić mu miejsce do trenowania? opiekę lekarską? Wisła? dlaczego Wisła? Wisła np. nie ma dla niego miejsca do czerwca 2013.
Będę wdzięczny jak ktoś napisze coś więcej np. na jakimś podobnym przykładzie.

silver03 18.12.2012 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1291710)
Nie ogarniam do końca...
Małecki miał grać do czerwca 2013 w Turcji. Taka umowa obowiązuje między klubem tureckim i Wisłą. Do tego podpisywana jest druga umowa między Eskisehirsporem, a Małeckim w sprawie zarobków. Oni rozwiązali umowę z Małeckim czyli co? zapłacili mu z góry i powiedzieli spadaj? a co z umową zawartą z Wisłą? Kto ma teraz mu płacić od stycznia do czerwca? kto ma zapewnić mu miejsce do trenowania? opiekę lekarską? Wisła? dlaczego Wisła? Wisła np. nie ma dla niego miejsca do czerwca 2013.

Wydaje mi się, że Mały po prostu wróci do Wisły. Będziemy mu płacić, będzie u nas grał chyba, że go łysy gdzieś sprzeda. Za bardzo rozkminiasz.

TOMEK 11 18.12.2012 15:17

Cytat:

Nie ogarniam do końca...

to jacuś załatwiał także wiesz:haha:

szprotson 18.12.2012 15:17

Cytat:

Nie ogarniam do końca...

wydaje mi sie ze jest jedna umowa ktora reguluje dlugosc trwania wypozyczenia oraz to, kto i ile patrykowi płaci. Biorac pod uwage to co zrobił dziś Maly w umowie musiał być zapis o możliwosc rozwiązania jej przed terminem. I od tego momentu formalnie Patryk jest graczem Wisły która płaci mu za kontrakt.
Zaskakuje mnie tylko to ze sam piłkarz rozwiązał tą umowa a nie klub...:mysli:

borys 18.12.2012 16:02

Jak to Małecki rozwiązał? przeciez wszedzie pisza ze to z niego zrezygnowali.

darek1nowa 18.12.2012 18:05

Piłkarze Wisły z pamiętnego sezonu 2002/03 (mecze z Parmą, Schalke, Lazio) – jakie były ich dalsze losy i co robią dzisiaj?
Hugues, Stolarczyk, Jop, Głowacki, Baszczyński, Uche, Strąk, Cantoro, Szymkowiak, Kosowski, Kuźba, Żurawski, Frankowski.
Każdy po kolei opisany jest w tym artykule: http://www.czasfutbolu.pl/z-cyklu-co...-wisla-200203/

Kamil 18.12.2012 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1291715)
wydaje mi sie ze jest jedna umowa ktora reguluje dlugosc trwania wypozyczenia oraz to, kto i ile patrykowi płaci. Biorac pod uwage to co zrobił dziś Maly w umowie musiał być zapis o możliwosc rozwiązania jej przed terminem. I od tego momentu formalnie Patryk jest graczem Wisły która płaci mu za kontrakt.
Zaskakuje mnie tylko to ze sam piłkarz rozwiązał tą umowa a nie klub...:mysli:

no dobra, ale w gk piszą, ze za prośbą rozwiazal umowe, turcy doszli do wniosku ze jest chujowy, i sie zgodzili, jakby im mial sie sprzydac, to juz tak latwo by zapewne nie bylo

mitmichael 18.12.2012 21:41

Piekny Robert domaga sie od Nas pieniedzy i ma dowod na to, ze mamy mu zapłacic
http://wisla-krakow.przegladsportowy...204,1,727.html

wolfy 19.12.2012 02:16

Cytat:

Nie ogarniam do końca...

Umowę podpisywał Bednarz. On też do końca nie ogarnia. Teraz na przykład kłóci się z Jovaniciem, czy po niepłaceniu mu przez trzy miesiące ten nadal jest naszym zawodnikiem. Tak więc nie zdziwiłbym się nawet, gdybyśmy na koniec to my musieli zapłacić Turkom za to, że Patryka wypożyczyli.

Poza tym Małecki nie pasuje do tego tematu. Był tylko wypożyczony.

Chyba.

Być może Jacek myślał że go wypożyczył, a w rzeczywistości - sprzedał, więc teraz Patryk jest wolnym zawodnikiem. Coś jak z Kirmem, tylko jeszcze głupiej. Wówczas temat jest OK.

Właściwie, to ja też nie ogarniam.

cfa 19.12.2012 07:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1291769)
Umowę podpisywał Bednarz. On też do końca nie ogarnia. Teraz na przykład kłóci się z Jovaniciem, czy po niepłaceniu mu przez trzy miesiące ten nadal jest naszym zawodnikiem. Tak więc nie zdziwiłbym się nawet, gdybyśmy na koniec to my musieli zapłacić Turkom za to, że Patryka wypożyczyli.

Poza tym Małecki nie pasuje do tego tematu. Był tylko wypożyczony.

Chyba.

Być może Jacek myślał że go wypożyczył, a w rzeczywistości - sprzedał, więc teraz Patryk jest wolnym zawodnikiem. Coś jak z Kirmem, tylko jeszcze głupiej. Wówczas temat jest OK.

Właściwie, to ja też nie ogarniam.

Myślę, że w ogarnięciu pomoże nam prasa. Chociaż chciałby, żeby weszlo! zrobiło wrzutkę do Jacusia :)

dostuffca 19.12.2012 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1291753)
Piekny Robert domaga sie od Nas pieniedzy i ma dowod na to, ze mamy mu zapłacic
http://wisla-krakow.przegladsportowy...204,1,727.html

Ten dowód nazywa się umową. Ktoś ją podpisał, to teraz trzeba ją respektować. Im dalej w las tym lepiej. Temu nie płacimy, tamtemu nie płacimy, temu płaciliśmy ale przestaliśmy. Widzę tłumy graczy i innych pracowników, którzy będą chcieli tu pracować :]

DEBO 19.12.2012 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 1291741)
no dobra, ale w gk piszą, ze za prośbą rozwiazal umowe, turcy doszli do wniosku ze jest chujowy, i sie zgodzili, jakby im mial sie sprzydac, to juz tak latwo by zapewne nie byl

wywieś transparent na płocie ze swoimi domysłami i przy nim stój. Małecki sam poprosił o rozwiązanie umowy mimo że zarobki za siedzenie na ławie miał drugie tyle wyższe niż zarabiał w Wiśle, Tutaj jest pewne że wskoczy do składu bo nie ma kto grać a w Turcji do końca byłby rezerwowym. A We Wiśle ponadto przy obecnej drużynie może być świecącą gwiazdą ;) z możliwością odejścia bo jak zacznie świecić to jacuś go opchnie Tomkowi Hajto ;)

Quorth 19.12.2012 12:23

Zawsze byłem za Małym i ciesze się , że wraca. Ma w sercu Białą Gwiazdę w przeciwieństwie do większości naszych kopaczy, ma niewątpliwy talent. Mały szczerze CHCE wrócić w przeciwieństwie do wielu naszych piłkarzy, dla których liczy się tylko kasa w Wisłę mają gdzieś i najchętniej za większe pieniądze by z niej odeszli.
Wypowiedź Małego:

Chcę wrócić do Wisły. Wiadomo, w jakiej ona jest w tej chwili sytuacji w ekstraklasie. Bardzo chciałbym jej pomóc w wyjściu z kryzysu. Mogłem oczywiście zostać w Turcji, siedzieć na ławce rezerwowych i zarabiać znacznie większe pieniądze niż w Polsce. Ja jednak wolę w tym momencie wrócić do kraju, do Wisły i grać. Chcę już wiosną pokazać, że ciągle stać mnie na dużo

Lukasz 19.12.2012 15:13

Maaskant:

Przestańcie się czepiać Kew Jaliensa. Gdyby nie musiał zejść z powodu kontuzji w rewanżu z APOEL-em, to Wisła Kraków awansowałaby do Ligi Mistrzów.

oraz:
Maaskant śledzi wyniki Wisły w ostatnim sezonie, ale nie czuje się winnym kryzysu byłych mistrzów Polski. - Nie zgadzam się z tym, że ci zawodnicy są już wypaleni. Może Michał Probierz nie umiał zrobić z nich lepszych graczy niż byli za moich czasów?

http://www.sport.pl/pilka/1,64946,13...y_do_Ligi.html

tofik 19.12.2012 16:14

Kirm miał wtedy sezon konia, Małecki w rundzie rewanżowej cisnął jak nigdy wcześniej i nigdy później. Melikson dopiero co przyszedł i wygrywał nam mecze swoją szybkością. Genkow się dobrze wywracał.

Ale nie sądzę, żeby to była zasługa Maaskanta. Np taki Kirm u Holendra miał formę życia, a później stracił, Małecki tak samo. Więc ta runda, w której większość grała dobrze to zbieg okoliczności a nie dzieło pięknego Roberta.

Feniks1983 19.12.2012 17:40

Oczywiście, że tak. Podzielam zdanie Tofika. Uważam, że Maaskant miał po prostu farta a już tekst, że zdobyliśmy mistrza dzięki niemu jest tylko po części prawdą. Bo był to sezon w którym praktycznie przeciwnicy dali Nam MP. Teraz jakoś Kirm nie czaruje, mimo iż jest pod skrzydłami Roberta.

Kamil 19.12.2012 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DEBO (Post 1291780)
wywieś transparent na płocie ze swoimi domysłami i przy nim stój. Małecki sam poprosił o rozwiązanie umowy mimo że zarobki za siedzenie na ławie miał drugie tyle wyższe niż zarabiał w Wiśle, Tutaj jest pewne że wskoczy do składu bo nie ma kto grać a w Turcji do końca byłby rezerwowym. A We Wiśle ponadto przy obecnej drużynie może być świecącą gwiazdą ;) z możliwością odejścia bo jak zacznie świecić to jacuś go opchnie Tomkowi Hajto ;)

i myslisz ze gdyby widzieli w nim jakikolwiek potencjal tak poprostu by go puscili?
no tak, w koncu w pilce bardziej liczy sie pomoc innemu klubowi niz wlasny interes:haha:
ps, ile ten patryk zarabial tam? bo widze ze dobrze jestes poinformowany, w koncu nie opierasz sie na domyslach tylko na faktach ;)

adam_k 19.12.2012 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek1nowa (Post 1291736)
Piłkarze Wisły z pamiętnego sezonu 2002/03 (mecze z Parmą, Schalke, Lazio) – jakie były ich dalsze losy i co robią dzisiaj?
Hugues, Stolarczyk, Jop, Głowacki, Baszczyński, Uche, Strąk, Cantoro, Szymkowiak, Kosowski, Kuźba, Żurawski, Frankowski.
Każdy po kolei opisany jest w tym artykule: http://www.czasfutbolu.pl/z-cyklu-co...-wisla-200203/

Nie wiedziałem, że nawet Hugues domagał się od nas zaległych pieniędzy przed FIFA... :-)

DEBO 19.12.2012 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 1291821)
i myslisz ze gdyby widzieli w nim jakikolwiek potencjal tak poprostu by go puscili?
no tak, w koncu w pilce bardziej liczy sie pomoc innemu klubowi niz wlasny interes:haha:
ps, ile ten patryk zarabial tam? bo widze ze dobrze jestes poinformowany, w koncu nie opierasz sie na domyslach tylko na faktach ;)

Faktami tego nazwać nie można na czym się opieram, Nazwałbym to że biorę to na chłopski rozum ;)
na przykładzie Brożka.. prożek przez "cały rok" 2010 w Wiśle zarobił 720 tysięcy złotych.
Po przeprowadzce do Turcji za jeden sezon jego wynagrodzenie to milion euro za rok gry. 5 razy tyle ile płaciła mu Wisła. ( źródło google.pl ) Małecki przed wyjazdem do Turcji chciał podwyżki która sięgnęłaby 30 tys zł miesięcznie której oczywiście nie dostał. To że w Turcji dostał 3 razy większe pieniądze jest jak najbardziej możliwe i nie wierzę aby wracał do Wisły ze względu na pieniądze. Przypomnijmy sobie za ile odszedł Mierzejewski ? ... Turcy przepłacają za swoje "gwiazdy" Mały też był zapewne przepłacany.. Dlatego klub nie robił problemów we wcześniejszym rozwiązaniu kontraktu. (chociaż tutaj mi się wydaje że w takim przypadku Wisła powinna wrócić choć połowę zainkasowanej sumy za wypożyczenia i tylko czekać jak przeczytamy kolejny news że Turkowie składają sprawę do FIFA) :)

FraMat 19.12.2012 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1291819)
Oczywiście, że tak. Podzielam zdanie Tofika. Uważam, że Maaskant miał po prostu farta a już tekst, że zdobyliśmy mistrza dzięki niemu jest tylko po części prawdą. Bo był to sezon w którym praktycznie przeciwnicy dali Nam MP. Teraz jakoś Kirm nie czaruje, mimo iż jest pod skrzydłami Roberta.

Co roku przeciwnicy dają komuś mistrza.
Jeśli Maaskant miał farta, to jestem za sprowadzeniem Maaskanta, bo szczęscie w piłce też jest ważne.

Zawodnicy wtedy dobrze grali, ale kufffa nie było to zasługą trenera.
Ot, sami wiedzieli, co trzeba zrobić. Szkoda, że nie wiedzieli tego za Kaspra w Karabachu, albo za Probierza w... (wpiszcie ktory stadion chcecie)

Wojtas 19.12.2012 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_k (Post 1291822)
Nie wiedziałem, że nawet Hugues domagał się od nas zaległych pieniędzy przed FIFA... :-)

Od Wisly kazdy odchodzacy pilakarz czegos rzada,to nie przypadek ,widac jaki to jest nieograniety bazjel.

szprotson 20.12.2012 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1291843)
)

Masz cały czas na myśli te sławetne 15 minut z Jagiellonią?

Gdyby grali dobrze to przeciez dalej Maaskant był na ławce a juz go nie ma.

E: cfa - zgodze sie. Za RM grali lepiej niż teraz, ale czy grali dobrze?

cfa 20.12.2012 10:29

Hmm może inaczej, za Maaskanta grali piach ale strzelali więcej bramek niż rywale, za Moskala zaczęli grac przyjemniej dla oka ale strzelali mniej niż rywale ...

Feniks1983 20.12.2012 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1291843)
Co roku przeciwnicy dają komuś mistrza.
Jeśli Maaskant miał farta, to jestem za sprowadzeniem Maaskanta, bo szczęscie w piłce też jest ważne.

Ot, sami wiedzieli, co trzeba zrobić. Szkoda, że nie wiedzieli tego za Kaspra w Karabachu, albo za Probierza w... (wpiszcie ktory stadion chcecie)

Nie zgodzę się z Tobą. Skoro wiedzieli wtedy to dlaczego później o tym już zapomnieli? Zresztą z tą grą to nie było znowu tak super, lepiej niż obecnie ale stylu nie było żadnego, a i mecze wygrywaliśmy przebłyskiem jakiegoś zawodnika (Mały w Gdyni, potem Maor i tak dalej). Potem był mecz z Górnikiem u Nas i Zabrze robiło co chciało z Nami (i napastnik, który jest obecnie u Nas też).

A pisząc, że przeciwnicy oddali Nam MP miałem na myśli to, że jak my remisowaliśmy lub przegrywaliśmy to inni też. Zupełnie jakby nikt w tamtym sezonie nie chciał tego mistrza zrobić.

syryls 20.12.2012 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1291919)
Nie zgodzę się z Tobą. Skoro wiedzieli wtedy to dlaczego później o tym już zapomnieli? Zresztą z tą grą to nie było znowu tak super, lepiej niż obecnie ale stylu nie było żadnego, a i mecze wygrywaliśmy przebłyskiem jakiegoś zawodnika (Mały w Gdyni, potem Maor i tak dalej). Potem był mecz z Górnikiem u Nas i Zabrze robiło co chciało z Nami (i napastnik, który jest obecnie u Nas też).

A pisząc, że przeciwnicy oddali Nam MP miałem na myśli to, że jak my remisowaliśmy lub przegrywaliśmy to inni też. Zupełnie jakby nikt w tamtym sezonie nie chciał tego mistrza zrobić.

Nie zgadzam się. 7 punktów różnicy to jest przepaśc i chyba najlepszy mistrz ostatnich lat Polskiej Ligi

Lysy 20.12.2012 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1291922)
Nie zgadzam się. 7 punktów różnicy to jest przepaśc i chyba najlepszy mistrz ostatnich lat Polskiej Ligi

Hahahaha
Ty tak na serio? To był jeden z najsłabszych mistrzów ostatniej dekady. Całe szczęście, że przed rokiem przebił nas Śląsk Wrocław który wywalczył mistrzostwo w jeszcze gorszych okolicznościach. O słabości tamtej Wisły niech świadczą wyniki:
17 wygranych, 5 remisów, 8 porażek! Oczywiście z upływem czasu nikt nie będzie pamiętał stylu w jakim zdobyliśmy mistrzostwo, aczkolwiek pisane, że to był najlepszy mistrz ostatnich lat to zwykłe kłamstwo i oszukiwanie samego siebie. Brawo dla pięknego Roberta, że udało mu się z tej przeciętnej kadrowo drużyny złożyć zespół, aczkolwiek podejrzewam, że to mistrzostwo pozostanie jego największym sukcesem w trenerskiej karierze i do końca pracy zawodowej będzie rozpowiadał jak to zdobył mistrzostwo polski. Oczywiście nie wspomni, że rywale w tamtym sezonie grali jak skończone ofermy. Niekiedy przecierałem oczy ze zdumienia, widząc jak nasza porażka ze średniakami nic nie zmieniała w tabeli bo Legia i Lech przegrywali z totalnymi ogórami!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl