![]() |
Na razie na to spotkanie zajętych zostało prawie 18 000 miejsc. Nie ma juz biletów na cały sektor C oraz sektory A21, D21 oraz H23. Kończą się natomiast wejściówki na sektory B11, B12, B21, D11, D12, E22 i F21.
|
Cytat:
Szkoda, że tak mało ludzi, pora jest chyba idealna na mecz, mało kto jeszcze pracuje o tej porze, ci którzy mają zaoczne też już skończyli, dzienni rzadko w ogóle mają zajęcia w piątki. Tutaj marketing już wiele nie da, mecz reklamują już chyba wszędzie poza telewizją - w radiu, na słupach, w komunikacji, po uczelniach... |
Marketing? Rozwieszanie ulotek to marketing? Brak jest jakichkolwiek akcji promujacych jak i zachecajacych do przyjscia na mecz. Nasz "marketing" ogranicza sie jedynie do rozwieszenia kilkuset plakatow na tydzien przed meczem. To za malo!. Dziwi mnie to, ze przeciwnik w sumie fajny, a ja bedac caly tydzien w Krk widzialem jedynie kilka marnych plakacikow. Myslalem, ze chociaz na tego typu mecze bedzie minimum 25 tys ludzi, a jak sie okazuje po raz kolejny, nie zapelnimy stadionu majac tak fatalnie ograniczone promowanie klubu.
Żenua niestety, ja w dalszym ciagu twierdze, ze przy sprzedazy internetowej byloby nas dzis wiecej, bo sam mieszkajac kilkadziesiat km od Krakowa nie zawsze miewam czas, zeby udac sie po bilet do kasy, a wiele ludzi jest wygodnych i nie maja ochoty stac po kolejkach godzine czy dwie albo wejsc na 2ga polowe. |
Są jakieś kolejki w Strefie Kibica? :)
|
witam! jak wygląda sytuacja z pomocą przy oprawie czy trzeba będzie wejść na stadion (czyli trzeba będzie przejść z biletem przez bramki bez możliwości wyjścia poza stadion) ???
|
Szkoda wielka, bo mecz i pilkarsko i kibicowsko duzo ciekawszy niz wiekszosc ligowej młócki. I pewnie w te 18 tys. wlicza się 1600 fanów Amiki Wronki. To naprawdę kompromitujące klub liczby.
|
Akurat o tym czy sie wlicza to nie wiemy. Dzis powinno pojsc ze 2 tysi spokojnie wiec 20-21 jak najbardziej mozliwe do osiagniecia.
Co do kolejek to na pewno jakies sa ,ale najwieksze beda przed meczem od 17-18... |
Cytat:
Jakby wliczali gości, to by podali informacje, że na G4, G5 nie ma biletów. Myśle, że od 11:00 zejdzie 1000 do pory meczowej, przed meczem jakieś 2 tys jak to zawsze bywa i będzie 21 tys czyli tyle ile na Standardzie + goście Czyli frekwencja ok 22-23 tys. |
Dość ciekawą opcją są też reklamy w autobusach, na tych telewizorkach. Czasem widuje zapowiedzi meczu ;)
A i tak mam wrażenie, ze u nas marketing opiera się jedynie na tym, żeby kazać trenerowi powiedzieć, że liczy na nas i żebyśmy byli 12-stym zawodnikiem. |
Powinny powstać "wyspy" w każdej galerii handlowej, gdzie można by kupić bilety oraz z co najmniej jednym stanowiskiem do wyrobienia karty kibica. Z ładnymi dziewczynami, które by zachęcały do wyrobienia takiej karty i z możliwościami np. wygrania ze jest to robione za darmo jak się odpowie na pytanie czy coś. Do tego powiedzmy, akcje typy dziewczyna w dzień kobiet która wyrabia sobie kartę kibica na najbliższy mecz idzie za darmo z chłopakiem,który sobie już bilet kupi. Nie mówiąc już o współpracy z krakowskimi radiami gdzie można by dostać zaproszenie np. na trybunę silver (coś w stylu trójki, która rozdaje wejściówki na koncerty). Sprzedaży internetowa nie będę juz wspominał bo to oczywiste. Sklepiki w "klubach partnerskich", zniżka np 50% dla gości, którzy pokażą bilet ze przyjechali z Gdańska albo Wrocławia (albo bilet z autostrady). Współpraca z siecią telefonii komórkowej typu kup wiślacki abonament telefoniczny a karnet w pakiecie. Gość z megafonem na miasteczku studenckim wołającym na mecz. Jesteś studentem 1 roku spoza krakowa? Przyjdz załóz karte kibica a szalik dostaniesz w prezencie. Tyle możliwości, że można by pisać i pisać;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Moim zdaniem, tylko ktoś kompletnie głupi nie wie, że lepiej zainwestować i oddać w różny sposób za darmo poprzez różnego rodzaju eventy, promocje, prezenty miejsce niż zostawić je by i tak było puste. |
Cytat:
|
Cytat:
ten post powinien sie znadjowac na kazdej stronie w tym temacie to moze Góra zobaczy jak sie zwieksza frekwencje na R22 , bo fanatykow nie przybedzie nagle 15 tys. === Frekwencja 18 000 to jak na potencjał Wisły słaby wynik , zwłasza gdy 18000 - 1600 - 11000 = 5400 sprzedanych biletow na ten mecz kompromitujaca liczba ! |
Podejrzewam że jakby zrobili 1 dzień, kiedy wyrobienie Karty Kibica jest bezpłatne, to ludzie by się zabijali o to.... Taka prawda. Gdyby te 10zł za kartę dawalo cos więcej niż mozliwosć wejścia na stadion to spoko, a tak to nic nie daje. Wisła współpracuje z Multikinem. Jakby byla promocja, na przykład w poniedziałek i we wtorek z kartą kibica Wisły Kraków bilet na seanse po 10zł. Uwierzcie, każdy by leciał po te karty. A tu co? Nic. Pustka....
Edit: Przykład z Multikinem byłby korzystny dla obu stron. Wisła ma kase z Kart Kibica, Multikino wpuszcza za pol ceny do kina, gdzie ludzie obkupią się w bufecie w kukurydze i cole i cholera wie co jeszcze....... Nikt nie bedzie stratny, trzeba tylko wykazać chęci... Kolejna propozycja: okazujac karte w butiku Adidasa zniżka 10% na wszystkie ubrania i buty.... da się? Da. :D Niektorych to moze smieszyc, ale najbardziej cieszą małe rzeczy |
Cytat:
Małe bonusy za wyrobienie karty by pomogły, ale oczywiście nie załatwiły sprawy. |
Wie ktoś,ile kart kibica ogólnie zostało wyrobionych?
|
Bądźmy poważni. Dziesięć złotych jest przeszkodą? Nie róbmy jaj.
|
Cytat:
|
10 zł to żadna przeszkoda.
Ale wyobraź sobie taką scenke: "siedzi kibic z 5 kumplami powiedzmy w Gwarku koło stadionu i mówi, ej wiecie ze dzisiaj jest promocja i można wyrobić za darmo kartę kibica? Poszlibyście w końcu na jakiś mecz, bo naprawde jest zajebista atmosfera i może się wam spodoba" słowa promocja i darmo działają jako motywator do ruszenia 4liter;p prawdopodobnie 5 gości właśnie by z darmowymi kartami kupiło bilet na najbliższy mecz i pewnie nie ten najtańszy, bo jak iść pierwszy raz to żeby było dobrze widać. |
Jak im 10zł szkoda na kartę kibica a na jabola mają to niech się w dupsko ugryzą.
Kartę wyrabiałem jako student i jakoś 10zł znalazłem w kieszeni. |
Z innej strony załóżmy: Wisła robi jeden dzien promocji że kupując karnet wyrobienie karty kibica gratis. Ciekawe ile osob by pofatygowalo sie po karnecik.... to by pokazalo co jest przyczyną tego, że frekwencja mala, czy to ze karta kibica jest platna, czy to ze nie ma zainteresowania... No i bonusy. Nie wierzę, że Wisla nie jest w stanie sie dogadac z Multikinem (partnerem Wisły) odnosnie zniżek... chociaz skoro Podbeskidzie ma sprzedaz on-line, Wisła nie, to wszystko jest mozliwe...
|
Do darmowej karty kibica wielu pewnie by chciało zrobienia laski na miejscu, michy bigosu, darmowej wódki, nie pisząc o darmowym dowozie, zwycięstwa Wisły i darmowej taksówki dla zapijaczonej dupy do domu.
Najlepiej wszystko za darmo. |
Kolejka już jest...
|
Cytat:
|
Jot prostu nie rozumiesz idei promocji i tego o co mi chodziło. Tu chodzi o czysty marketng i psychologie. Aby na mecz przychodziły RÓWNIEŻ osoby, które nie miały takiego planu wcześniej i nie wiedziały, że w ogóle na taki mecz fajnie pójść. To nie chodzi o oszczędność 10zl, ale o zaszczepienie myśli. Dlatego takie promocje w żadnym wypadku nie są dla nas, bo trybuna C więcej nie pomieści a dla Januszy aby przyszli na E14-13-23-24 H-22 A22. Myślicie, że dlaczego Sony dopłaca do każdej konsoli 40dolarów? Bo w dłuższej perspektywie statystycznie im się opłaca
|
O zrobienie wspomnianej laski możecie poprosić naszych dzisiejszych gości. U nich wszystko jest kwestią ceny.
Ale to, że karta może być fajnym nośnikiem korzyści i "żyć", być fajnym gadżetem to fakt niezaprzeczalny. |
Jot, popatrz inaczej, placisz 10zl za karte kibica, chodzisz na mecze, Wisła zarabia na Tobie, chcesz isc z partnerką do kina, wybierasz Multikino, bo jest partnerem Wisły, placisz im troche mniej niż normalnie za bilety, idziesz do bufetu, kupujesz cos do zarcia itd, ogladasz film, wychodzisz zadowolony (mam nadzieje), za pare tygodni chcesz isc znowu do kina, gdzie idziesz? Do Multikina, gdzie juz byles czy do Cinema City, w którym nie ma zniżek itd? Reasumujac: Wisła zarabia, Multikino zarabia (jeżeli nie do konca w formie $$, to w formie reklamy, polecisz znajomym z kartą, że mogą obejrzeć taniej film w danym kinie...). To sie naprawde oplaca, tylko trzeba chciec cos zrobic...
|
Jak zeszliśmy na temat marketingu, w Śląsku jakoś próbują :)
http://desmond.imageshack.us/Himg21/...png&res=medium |
Cytat:
Telepie mnie jak jedna łajza z drugą pier.doli, że nie stać (tfu, stać to złe określenie, poświęcić się będzie lepsze) ich na wyrobienie KK...oczywiście rzecz jasna najlepiej za darmo. Żeby nie było, wypowiedź nie skierowana do ciebie, bo ktoś pomyśli że ci ubliżam. |
Cytat:
|
Jot ja wiem, że nie do mnie, bo mam nadzieje, że wszyscy rozumiemy ze ta część dyskusji nie dotyczy normalnych kibiców takich jak my tylko tych co mają przychodzić z pieniędzmi na najdroższe sektory. A klub jakoś nie bardzo się garnie aby te sektory wypełniać.
Jot: To nie są łajzy. To są ludzie którzy w piątek mieli do wyboru iść na kręgle do plazy, na LaserTaga w Forum albo do Multikina albo na Wisłe. Dla dużej grupy społecznej te rozrywki są równorzędne i tylko marketing decyduje na co się zdecydują. Pan Jotka: Dokładnie! nie wiedzą jak ją zrobić i nie wiedzą że chcą ją zrobić dlatego to wina klubu a nie ich. To klub powinien wychodzić z inicjatywami a nie czekać obrażony na kibiców. Wisła powinna być wszędzie nie tylko z ulotkami, ale czymś co nie wrzuca się do najbliższego śmietnika: długopisami, smyczami, kubkami, kuponami, jako partner imprez, wydarzeń kulturalnych, charytatywnych, organizator turniejów amatorskich w piłke kosza siatke. W strefie kibica powinny być atrakcje jak choćby bramka z dziurami w kartonie gdzie jak trafisz piłką to już coś masz(kubek czy smycz) albo 10 stanowisk konsol gdzie możesz zagrac sobie derby w PES'a czy FIFE. Przed Topowymi meczami strefa kibica powinna mieć bliźniaczą strefe w galeriach przepełnioną atrakcjami |
Dobrze pamiętam,że jak sie ma karnet to na nim jest mecz w PP nabity czy mi sie przyśniło?
|
Dokładnie tak, ten mecz jest w karnecie
|
Cytat:
Ktoś kiedyś podawał na forum jakieś badania, w których było napisane ile szacunkowo jest kibiców Wisły w małopolsce/Krakowie. Gdyby dac posiadaczom kart kibica jakies zniżki np do kina, to by zyskaly obie strony. Zalozmy: fanów/kibiców Wisły jest 50000. Liczę również tych, którzy Wisle ogladaja tylko w C+. Niech 10000 z nich pojdzie raz na jakis czas na film do kina. Zamiast placic 22zl, zaplaci na przykład 15zł. Kino traci 7zł, ale zyskuje zadowolonego klienta, który skorzystal z promocji. Ktoś potem mówi o pojsciu do kina, a ta osoba mówi: "No to idźmy do Multikina, dla Wiślaków zniżki". Pamiętajcie, że zysk to nie tylko $$, ale też popularność i rozpoznawalność marki. Kiedyś sponsorem Wisły było Tyskie. Byles w sklepie, masz przed sobą: Tyskie, Królewskie, Warkę. Co wybierasz? Królewskie (Legia), Warkę (Amica/Lech) czy Tyskie (Wisła)? Sprawa oczywista. Przykładów jest wiele. Taki Śląsk. Cheeseburger gratis. Nikt normalny nie bedzie jechal tylko i wylacznie po cheeseburgera do Burger Kinga. Ale już jest w świadomości: chcę jeść - wybieram lokal - wybieram BK bo reklamowal sie na Ślasku i są rabaty i gratisy - ide zamówić żarcie. Nie wierzę, że dział marketungu nie jest w stanie załatwić w paru firmach zniżki dla posiadaczy kart. Pamiętajcie że posiadacze kart to pewnego rodzaju elitarna społeczność. Maja coś czego inni nie maja - kartę kibica Wisły. |
Karnet obowiązuje na PP ?
|
Obowiązuje. :)
|
Cytat:
Wy chcecie tu ściągnąć oglądaczy piłki nożnej, a ja bym chciał, żeby na Wisłe przychodzili jej kibice! |
Cytat:
|
czy kupujac karnet na wiosne 2012 + mam tez nabity odrayu bilet na PP _
sorry za bledy |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl