Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

donPedro23 28.04.2009 11:49

Może nie wszyscy wiedzą: "Jeśli decyzja o degradacji Jagiellonii zostanie podtrzymana, to bez względu na wynik białostoczanie zostaną przesunięci na 14. miejsce w tabeli, a baraże zostaną odwołane." (gazeta.pl)

7 kotów 28.04.2009 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 716464)
Parodia. Typowo polskie myślenie. W takich warunkach Messi i inne "taborety" (np. Lennon, Wright-Phillips itp.) nie przebiliby sie nawet do pierwszego składu drużyny juniorów. I jak tu się dziwić się, że brakuje nam zawodników tego typu, a w kadrze dominują wielkie kołki bez techniki i szybkości.

wlasnie.
Przypomnijmy ze z pozycji gwiazdy swoj kontrakt ze Spadcovia negocjowalo takie pilkarskie byle co jak Wasiluk. I wynegocjowalo calkiem niezly.

mr_kwolf 28.04.2009 11:56

Dobrze czytam że Lech nie wziął tego Markovica o którym można było na tym forum przeczytać że "kopara opada"? No ale jak widać Smuda nie widział filmików na youtube ani nie patrzył że grał wcześniej w Dynamie Kijów a to przecież jest najważniejsze.

wolfy 28.04.2009 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 716462)
Lech zrezygnowal z Marjana Markovicia. Powod? Po paru dniach treningow odkryto ze Serb jest...za niski

Matko - jacy wy jesteście dziecinnie naiwni...
Naprawdę sądzicie, że odkryli to dopiero po kilku dniach treningu :rotfl:

Poszło o pieniądze, albo nie przeszedł badań. Dziwne, że przy naszych transferach zawsze doszukujecie się trzeciego lub nawet czwartego dna ("zarząd od początku nie chciał go kupić" etc.), a w przypadku Lecha łykacie wszystko jak pelikan rybki.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 716472)
Dobrze czytam że Lech nie wziął tego Markovica o którym można było na tym forum przeczytać że "kopara opada"? No ale jak widać Smuda nie widział filmików na youtube ani nie patrzył że grał wcześniej w Dynamie Kijów a to przecież jest najważniejsze.

Nie wątp w geniusz skautingu Lecha. To wśród domorosłych menadżerów dogmat.

szczebrzeszcz 28.04.2009 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 716466)
Powaznie ze ten Handzic w pare miechow urosl 5 cm?

nie wiem, w którejś z gazet tak napisali

a że zagrał raptem 3 niepełne mecze w MESIE, to coś musi być na rzeczy, a ostatni ponad miesiąc temu... ta bramka dla młodzieżówki tutaj zaskakuje...
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=9743&id_sezon=73

toć nasi młodzieżowcy więcej grają
np Leczczak czy Rajfur

choć mylić się mogę bo ten Handzić jest w pierwszej kadrze, może dlatego

7 kotów 28.04.2009 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 716475)

..A ja rosne i rosne, i niedlugo przerosne mame, tate i sosne... !

szczebrzeszcz 28.04.2009 13:23

wiem że to mało wiarygodne źródło ;P
a że temat wzrostu z przymrużeniem oka trzeba traktować, to i źródło nie zawsze musi być poważne ;)

sq 28.04.2009 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 716475)

a że zagrał raptem 3 niepełne mecze w MESIE, to coś musi być na rzeczy, a ostatni ponad miesiąc temu... ta bramka dla młodzieżówki tutaj zaskakuje...
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=9743&id_sezon=73

toć nasi młodzieżowcy więcej grają
np Leczczak czy Rajfur

choć mylić się mogę bo ten Handzić jest w pierwszej kadrze, może dlatego

odnosnie mlodych grajacych w ME... tak szczerze ciekaw jestem jak taki piłkarz zagrałby w pierwszej drużynie. gdzie podania otrzymywalby nie od juniora tylko od reprezentanta kraju...

wislak68 29.04.2009 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 716798)
odnosnie mlodych grajacych w ME... tak szczerze ciekaw jestem jak taki piłkarz zagrałby w pierwszej drużynie. gdzie podania otrzymywalby nie od juniora tylko od reprezentanta kraju...

...a kryłby go nie junior ale np: reprezentant kraju.

saklak1906 29.04.2009 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 716798)

A to jest jakas roznica kto podaje pilki? nie wiem automatycznie sie do buta przykleji i nie bedzie na piec metrow odskakiwac:rotfl: :rotfl: . Mozesz to wytlumaczyc strasznie jestem ciekawy

1q2 29.04.2009 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 716940)
A to jest jakas roznica kto podaje pilki? nie wiem automatycznie sie do buta przykleji i nie bedzie na piec metrow odskakiwac:rotfl: :rotfl: . Mozesz to wytlumaczyc strasznie jestem ciekawy

Coś Ty dziś taki wojowniczy:>?
A różnica jest spora wd mnie.Po prostu lepiej się gra z ludźmi którzy lepiej grają w piłkę nż z tymi co słabiej:) - możesz liczyć na więcej podań/bardziej celnych, na to że i partnerzy będą lepiej wychodzić na pozycje itp.
Przerabialiśmy to choćby w PE, gdzie jak grał drugi skład + 1 bądź 2 z pierwszego , to wszyscy grali nieprawdopodobna padaczke.

saklak1906 29.04.2009 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 716956)
Coś Ty dziś taki wojowniczy:>?
A różnica jest spora wd mnie.Po prostu lepiej się gra z ludźmi którzy lepiej grają w piłkę nż z tymi co słabiej:) - możesz liczyć na więcej podań/bardziej celnych, na to że i partnerzy będą lepiej wychodzić na pozycje itp.
Przerabialiśmy to choćby w PE, gdzie jak grał drugi skład + 1 bądź 2 z pierwszego , to wszyscy grali nieprawdopodobna padaczke.

A zpienili mnie w robocie na dzien dobry to mnie nosi.Nie to bylo pytanie szydercze ,ale dla mnie nie jest istotne czy zgrywa do mnie Bechkham czy Zdzisiek z A klasy okergu podkarpackiego byle by bylo celne i dobre. A jak jestem drwalem to i tak z tym nic nie zrobie bez roznicy od kogo przyszla pilka.

Ale zeby podanie moglo byc zagrane trzeba sie jeszcze umiec ustawic, zastawic. Bo coz z tego ze beda chciec do napastnika zagrac nawet i 1000 pilek jak on bedzie zel ustawiony- z pustego to i Salomon nie naleje

szprotson 29.04.2009 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 716960)
A zpienili mnie w robocie na dzien dobry to mnie nosi.Nie to bylo pytanie szydercze ,ale dla mnie nie jest istotne czy zgrywa do mnie Bechkham czy Zdzisiek z A klasy okergu podkarpackiego byle by bylo celne i dobre. A jak jestem drwalem to i tak z tym nic nie zrobie bez roznicy od kogo przyszla pilka

jak cie Becks dobrze przyceluje to wystarczy że będziesz stał drewniaku :)

Ar222 29.04.2009 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 716960)
dla mnie nie jest istotne czy zgrywa do mnie Bechkham czy Zdzisiek z A klasy okergu podkarpackiego byle by bylo celne i dobre. A jak jestem drwalem to i tak z tym nic nie zrobie bez roznicy od kogo przyszla pilka.

Niby prawda, z tym że nie do końca :) Jednak Beckham prawdopodobnie zagra do Drewniaka w ciągu meczu więcej celnych i dobrych piłek niż Zdzisiek. A skoro drewniak będzie dostawał więcej celnych podań, to wzrasta też szansa, że a nuż którejś nie spieprzy ;) Wiadomo że cudów się w ten sposób nie osiągnie, ale jednak gra z lepszymi od siebie powoduje jakieś tam równanie w górę.

Wojtas 29.04.2009 15:32

Cytat:

Adrian Sikora wróci do polskiego klubu?

Takiego obrotu sprawy nie wyklucza menedżer napastnika hiszpańskiego drugoligowcaRealu Murcia Jarosław Kołakowski, którego cytuje "Przegląd Sportowy".
Adrian ma jeszcze przez dwa lata ważną umowę z klubem. Pojawia się jednak możliwość odejścia w czerwcu - powiedział Kołakowski. - Jest spore zainteresowanie ze strony polskich zespołów. Nie wykluczamy, że Sikora przeniesie się do Widzewa - dodał.

- To na pewno ciekawy zawodnik. Warto byłoby się zastanowić nad jego ściągnięciem - powiedział trener Widzewa Łódź Paweł Janas.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

Myśle ze o takim Sikorze mozna by pomyslec.

Tylko ciekawe jak u niego z formą,bo z tego co przejrzałem to w Murcii zaduzo to on nie gra.

I kolejny zapaleniec liczący na "kariere" szykuje sie do powrotu,troche smutne.

Gordian 29.04.2009 16:23

Bunt w Lechu?

Ile w tym prawdy to nie wiadomo, ale sytuacja bardzo przypomina, tą którą miał pewien czarnoskóry piłkarz marzący o Ajaxie.

Pan Jotka 29.04.2009 17:30

Bye Bye Cracovio :D

Jaga zostaje w Ekstraklasie.

mr_kwolf 29.04.2009 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 717097)
Bye Bye Cracovio :D

Jaga zostaje w Ekstraklasie.

ale co ma Cracovia do pozostania Jagi w Ekstraklasie?

flamengista 29.04.2009 17:43

Jeśli nawet Stilic się buntuje, to jest to bunt z gatunku "na złość babci odmrożę sobie uszy". Bo na słabszej grze traci tylko on sam.

Więc ja w to nie wierzę. Stilic dobrze wie, że w razie super-oferty Amika jednak go sprzeda.

Z Uche sprawa jednak była taka, że on myślał że ma kwotę odstępnego wpisaną w kontrakt i chciał to wykorzystać. Więc jakieś argumenty miał, choć okazały się w końcowym rozrachunku za słabe.

Maciuś 29.04.2009 18:31

Legia dostaje w kuper hihi

bartek89TS 29.04.2009 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 717138)
Legia dostaje w kuper hihi

91minuta i nadal dostaje :)

Illargui 29.04.2009 18:37

Legia dostaje, bo Mucha zaliczył paradę sezonu:D

harthausen 29.04.2009 18:41

trzeba sobie będzie forum Ruchu poczytać, pewnie chłopy w lekkim szoku :D

Maciuś 29.04.2009 18:45

W szoku to bede ja jak Ruch bedzie nas reprezentowal w europejskich pucharach.

Kocur 29.04.2009 18:45

Tyle że ten finał (zakładając że Ruch u siebie nie wtopi) to może być dla nich kula u nogi.

Według mnie powinni się skupić na utrzymaniu bo nie zapeszając znowu będzie sytuacja że w pucharach gra klub z niższej ligi ...

Aro1234 29.04.2009 18:46

:o zadziwiło mnie to...

w szoku to ja będę jak Ruch zagra w pucharach, a nie utrzyma się w lidze :lol:

Proud 29.04.2009 18:49

dla nas dobrze, bo Legia przed meczem w Krk będzie grała na całego w Chorzowie :) dobry wynik:)

martin_6 29.04.2009 18:58

A jak to dokładnie będzie? Zakładając, że Ruch przejdzie Legię i przegra w finale, które miejsce w lidze zwycięscy finału dawałyby Ruchowi PUEFA? Tylko mistrz, czy tez 2. miejsce?

Maciuś 29.04.2009 19:05

Pierwsze i drugie.

Aro1234 29.04.2009 19:09

Czyli tym finalistą jakby nie patrzeć musi być Lech, bo Polonia raczej druga w lidze nie będzie :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl