![]() |
Jeśli prowadzone negocjacje zbliżają się do finiszu, to tym bardziej zalecany jest spokój. "Spalić" transfer na ostatniej prostej można bardzo łatwo - z dużą szkodą dla Wisły. Myślę, że wielu z nas "aż skręca" ciekawość, jednak chyba dla dobra Wisły NIE PODAWANIE konkretnych nazwisk i aktualnej sytuacji negocjacyjnej będzie najlepszym rozwiązaniem.
Sam chciałbym wiedzieć, czy klub tylko uzupełni luki, czy wzmocni się solidnie. Skoro jednak nie wiem, tym bardziej nie zamierzam siać plotek. Zbymak i macios w dobrej wierze chcieli podzielić się ciekawostkami na forum, kiedy jednak okazało się, że wiadomości wyciekają do różnych stron www i gazet - przystopowali. Ciągnięcie ich za język niewiele da. Kibicowanie uczy też cierpliwości. I mnie, i wielu obecnych tu forumowiczów. Życzę wszystkim, aby dziennikarze nadal błądzili po omacku, a nasz klub - zakontraktował kilku (nawet dość drogich) ale solidnych graczy. Howgh i - jak by to powiedzieli futbolowi Indianie - do najbliższego transferu! Oby już niebawem. |
@wiślak1906forever
fajnie wypromowal swoja stronke:) transfery beda pewnie za niedlugo! Moze jakis dobry reprezentant swojego kraju?? |
Cytat:
Dziwić się że codziennie kilka osób rezygnuje z pisania na forum... |
Pozyskanie jednego środkowego obrońcy w kontekście gry zespołu w pucharach i lidze a także końcem kariery sportowej za pół roku Clebera i odejściu Marcelo w zimowym okienku transferowym to strzał w stopę - zważywszy na fakt że formacja defensywna to newralgiczny punkt każdej drużyny - a nam z podstawowego składu w obronie pozostało dwóch zawodników Piotrek Brożek i Marcelo - z tym że jedynym klasowym graczem w tej formacji jest wyżej wymieniony Brazylijczyk....
Bez jakości w obronie nie mamy czego szukać w europejskich pucharach - kto w razie kartek czy kontuzji Marcelo będzie go mógł zastąpić bez szkody dla jakości gry.... Także zapowiadane transfery przez Jarosza na wymienione pozycje muszą uwzględniać kilka aspektów - a zapowiedz sprowadzenia 5 zawodników tak jak nasz dyrektor wykonawczy podawał to minimum - nie mające nic wspólnego ze wzmocnieniem składu a łataniem dziur..... Garguła,Singlar, Boguski to zawodnicy po wielomiesięcznych kontuzjach trzeba brać to także pod uwagę.... Środek pola to 34-letni zawodnik, nieobliczalny Diaz i Jirsak - jak dla mnie mało jakości, nie wspominając o skrzydłowych.... |
Cytat:
|
Cytat:
Heniu ma czas wszystko poukładać i on wie najlepiej jak co i kiedy.Dostanie zawodników o odpowiedniej klasie którym specjalnie aklimatyzacja z zespołem potrzebna nie będzie.To nie jest Maciuś skorża który transfery robił 31 sierpnia bądź 28 lutego... Basałaj, Jarosz, Kasperczak - ludzie na odpowiednich stanowiskach |
Cytat:
co Ty znow za dyrdymaly opowiadasz.. to nie Skorza decydowal o tym kiedy beda transfery i czy w ogole... co pare dni Kasperczak powiedzial? ze on nie wie co z transferami i ma nadzieje ze kogos mu kupia.. Kasperczak nie wie kiedy dolaczy stoper na miejsce Glowackiego i czy w ogole.. tylko czeka jak my |
Włoskie media podają, że transfer Makinwy jest dogadany i jego finalizacja to kwestia najbliższych godzin.
Tak więc najwiązując do posta kibicwisły1906 tym pierwszym jest Makinwa, oby tym drugim nie okazał się Aracic! |
zbymak
Ja nie wątpię w to że coś tam być może wiesz nt transferów.. ale wydaje mi się że aż bardzo się lansujesz tym faktem.. bierz przykład z maci0sa. Obecnie Twoje posty mają mniej więcej taki wydźwięk: "wiem coś ale nie powiem, ale chce żebyście wiedzieli że coś wiem" Bez urazy ale tak to wygląda. I żeby nie było ot. Jak dla mnie Makinwa będzie znaczącym wzmocnieniem Wisły... ale chyba bardziej w kontekście grania w pomocy niż w ataku. Chłop jest jeszcze kilka latek przed 30 więc jeszcze trochę może zdziałać w piłce kopanej. A doświadczenia z Seria A nikt mu nie odbierze. A jesli już przyjdzie do Wisly to tylko na zasadzie wypożyczenia z opcja pierwokupu.. z której my nie skorzystamy zapewne gdyż Lazio ceni zawodnika na 1 mln euro. |
a na jakich stronach?..daj linka
|
Cytat:
|
Wybaczcie, że nie na temat: Ale Kirm dziś w meczu z Anglią reprezentuje biedę!!!:/ Smutno się na niego patrzy...:/
|
Cytat:
|
http://www.youtube.com/watch?v=F6obGJSFUPU
http://www.youtube.com/watch?v=QKUkH0SlFLg :rotfl: czyli co w koncu? pamietajcie o prawach autorskich.. a tak calkiem serio to nikt jakos specjalnie sie nie wybija w zespole Kirma.. cala druzyna gra bez polotu .. wazne zeby sie ogrywal na tle takich rywali.. |
Cytat:
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...krok-od-wisly/ |
Czyli wedle tego newsa my kupujemy Makinwę, nie wypożyczamy..dobrze widzę?
|
według newsa sf.pl nic nie wiadomo :) oni chyba strzelają bo usłyszeli o ofercie minimalnej Wisły i uwaliło im się że to musi być definitywny. zobaczymy
a teraz uwaga patrzcie i płaczcie (ze śmiechu) http://legionisci.com/news/38101_Chc...reanczyka.html |
Co do Makinwy napiszę tylko tyle, że SF, czyli sportowe Science Fiction wie najczęściej tyle, ile "podprowadzi" z naszego forum. Dlaczego Włosi tak bardzo chcą się pozbyć Makinwy wiedząc, że Wisła nie zapłaci im milionów? Jednym z powodów jest tzw. limit graczy spoza UE. Lazio sprowadza kolejnych zawodników, m.in z Urugwaju, stąd "wolne" miejsce w pakiecie graczy spoza Unii Europejskiej jest im pilnie potrzebne.
Przepraszam, że nie przekaże więcej wieści z włoskich portali, ale nie chcę za darmo dokarmiać SF, a naszym działaczom utrudniać rozmów. |
nie wiem jak można się starać o zawodnika, który mało co grał, a jego skuteczność jest wielką niewiadomą... zamiast poszukać jakiegoś dobrego zawodnika z Bałkanów to oni starają się ściągnąć tu zawodnika, którego pensja 3krotnie przewyższa pensję najlepiej opłacanego piłkarza w Wiśle... to jest niezrozumiałe dla mnie... no chyba, że ma to być ruch marketingowy...
|
Cytat:
|
Cytat:
wierzysz w to? Wisla na pewno zaplacila przyslowiowe grosze jak za takiego zawodnika a kontrakt na pewno nie bedzie najwyzszy.. przeciez tez sobie zdaja sprawe kim on jest i jakie ma statystyki.. no ale to Serie A, u nas moze sie okazac duzym wzmocnieniem, to pewnie na takiej zasadzie ze poniekad jest to ryzyko, czy warte swieczki to sie okaze, i ze na pewno nie musieli duzo placic ani dawac mu pensji nie wiadomo jak wysokiej, musialo im sie to oplacac i tyle.. ale wpierw zaczekajmy na to potwierdzenie.. sam mam mieszane uczucia ale jak juz wspomnialem to Serie A.. dlatego trudno to zweryfikowac, zwykle ryzyko za dosc przyzwoite pieniadze, moze warto.. skreslac chlopa na starcie nie ma sensu.. ilu to juz takich pilkarzy przychodzilo i kazdy sie lapal za glowe.. a potem bilo w piers, ze jednak bylo warto! |
No widzę, że ledwo napisałem posta na forum, a już na polskich portalach pojawiają się informacje o Makinwie.
|
info pojawilo sie tutaj http://www.calciomercato.com/lazio/m...mouth-incontro
|
No i co z tego ,że bedzie za darmo jak pensje zawoła nie na frytki.Po roku albo zaplacimy okolo 1 mln albo odejdzie wypromowany.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
może z 2 ligi Rosyjskiej dałoby sie kogoś ciekawego pozyskac ? Poziom chyba wyższy niż w naszej ekstraklasie jak sie ogląda skróty.http://onedivision.ru/
|
Cytat:
Więc wątpię lepiej testować brazyliany z ligi stanowej... |
Cytat:
|
Wisła wie, że przespała organizacyjnie wiele miesięcy. Zarówno Cupiał jak i Basałaj są świadomi opóźnień i tego, że za wiele spraw wzięto się po niewczasie. Dlatego ten sezon jest spisany na straty. Uda się kogoś pozyskać - to się uda. Nie uda - trudno, powalczymy o miejsca w pucharach. Wie o tym również Kasperczak. Oczywiście nikt oficjalnego komunikatu tej treści nie wyda, ale taka jest niestety prawda. Możecie mi wierzyć lub nie, ale nikt w klubie (poza kibicami) żadnymi transferami się nie emocjonuje. Wisła ma rok, żeby odzyskać blask.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl