![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Wklej potwierdzenie Brleka przez Nasz klub bo mi uciekło. Halilovic tez mega kot, jakie to on ma cyfry w lidze przypomnij mi ... |
Cytat:
|
Na 90 minut to akurat nie sa ich wymysly tylko zbior waszych wiarygodnych twitterow i artykulow na smiesznych portalach.
|
Cytat:
Nie wiemy również tego czy to że Kostala jeszcze nie wypozyczono to decyzja Carrillo czy klubów 1 ligi. Wbrew pozorom na skrzydlach to my nie mamy ogromnego urodzaju i być może trener czeka na rozwój sytuacji i zabezpieczenie też ławki rezerwowych. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przecież dla Kostala w 4-3-3 nie ma miejsca. Gdzie 60kg gość na 10, żeby go zdeptali?
|
Moze z Brelkiem to tak jak z Grigorie i Galamazem tamci juz byli w samolocie,a on juz był na stadionie :lol:
|
Kluivert też był blisko,ale wolał trzymać kredens :lol:
|
Generalnie wizyta Brleka na stadionie wydawała sie jasnym komunikatem - wraca. Pojawiły się pogłoski, że od poniedziałku będzie trenować z drużyną, zanim jeszcze załatwią formalności. Jeśli nic z tego nie wyjdzie to rozczarowanie będzie ogromne.
|
Cytat:
|
@Mitmichael , to że nie chcą nam go dać, to ich sprawa, co do zgłoszenia sprawy do UEFA to trzeba to przemyśleć, bo marzec tuż tuż, to może zapłacą pieniądze. później jeśli nie dadzą kasy, to jechać z nimi równo.
|
To jakieś bzdury. Mecz z Jaga jest 5 marca, a okno transferowe zamyka się 28.02. Zostało 5 dni, a więc wte albo wewte.
|
Nie dam sobie reki obciac, ale chyba po zamknieciu okienka nadal mozemy wypozyczyc Brleka.
|
Nie, nie możemy. Po zamknięciu okienka możemy podpisać i zarejestrować jedynie zawodników bezrobotnych.
|
Każda strona ma coś do ugrania, tak sie często robi w biznesie. Nie zdziwię się jeśli wypożyczenie będzie klepniete w ostatni dzień okienka. Granie na czas ma na celu skruszenie twardego stanowiska Wisły.
Genoa jest skazana na nasza dobrą wolę, ale że Włosi lubią kręcić to nic nie jest w tej sprawie proste i czytelne. |
Zanim my go wypozyczymy to moze zdazy zagrac u nas z piec meczy.Bo nie wierze ze go Carillo od tak wsadzi do skladu.A jak oni chca ze te wypozyczenie odroczenia platnosci bo bylo o tym wspominane to niech sie pierd...
|
Z tego co pisza to problemem jest to, iz u nas zdaja sobie sprawe, ze do konca rundy wypozyczac to tak sobie I chca na dluzej a Genoa niekoniecznie(przynajmniej nie za darmo).
|
ZetWuuEee na tt:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Taki że miała by ogranego gościa w ekstraklasie a nie w primaverze
|
Jeśli Wisła ma poczynić jakieś ustępstwa względem wypożyczenia Brleka to uważam ze powinna zostać również wpisana kwota pierwokupu. Kwota ta może być nawet skrajnie abstrakcyjna dla Wisły i w teorii wydawać się nie doi przeskoczenia. Nawet te 1 -2,5 mln euro. Nigdy nie możemy w piłce nożnej być niczego pewni choćby prawdopodobieństwo pewnych zdarzeń było bardzo małe to warto zostawiać sobie pewną furtkę. Pero może błyszczeć formą, strzelić 10 goli i poprowadzić drużynę do podium. Nie da się tego wykluczyć że znaleźliby się inni chętni na niego, a wtedy znowu można byłoby na nim zarobić.
|
Cytat:
|
Ja bym tam wcale nie narzekał, jakby Brlek wrócił do nas na stałe za powiedzmy anulowanie połowy długu Genoi. Jeśli postawili na nim krzyżyk to mogłaby to być dobra opcja. Oczywiście pod warunkiem, że Peter zgodziłby się na niższe - będące w naszym zasięgu apanaże.
|
Owszem, ale tutaj trzeba się zastanowić nad teoretycznie trudnym pytaniem: czy Wiśle zależy bardziej na Brleku czy na należnościach wynikających z transferu do Genoi?
Przy obecnej sytuacji klubu, stabilizacja finansowa, możliwość opłacenia długów i piłkarzy jest znacznie ważniejsza niż obecność Brleka. Szczególnie, że na jego pozycję jest kilku zawodników, którzy być może nie są tak dobrzy jak Petar, ale można nazwać ich solidnymi. I myślę, że Wisła w negocjacjach z Genuą kieruje się tym jakby tu upiec 2 pieczenie na 1 ogniu, tj. wypożyczyć Petara i ściągnąć dług od Włochów. |
Cytat:
|
jaja to są w przypadku Chrapka i kasy za jego transfer, kasy której nigdy nie zobaczymy, także trzeba ratować co się da i więcej nie robić interesów z takimi patałachami, albo robić w stylu Lecha, że bank wpłaca od razu całą kasę, a później bank się martwi jak odzyskać to z klubu, pytanie jaka prowizja będzie ze strony banku, ale myślę że lepiej stracić te powiedzmy 1-5% niż nie zobaczyć kasy z transferu lub oglądać ją tylko częściowo, jeśli zapłacili z milion euro, to ja myślę, że jak na warunki ekstraklasy, za 6-miesięczne wypożyczenie obojętnie jakiego zawodnika milion euro to są bardzo dobre pieniądze, chyba że zapłacili mniej, ale niech ktoś to wyjaśni, jeśli ma info
|
Cytat:
Cytat:
|
Fajnie, że wypożyczony został Bartosz - już zagrał w 1 składzie.
Małe ruchy, a cieszą. |
Dwie luźne informacje, proszę je traktować luźno, nie jestem informatorem, tylko dzielę się tym co usłyszałem :)
- Petar Brlek jest na testach medycznych w Katowicach ( nie wiem czy czas przeszły, czy teraźniejszy) - Carlitos miał ofertę z Almerii, jednak zaznaczył agentowi, że nie bierze pod uwagę 2 lige. |
Cytat:
Załóżmy, że została połowa długu z tych osławionych 2 milionów czyli milion. Niech płacą od ręki pół zamiast przedłużać i dają Brleka z powrotem na nasz kontrakt. 1,5 mln euro za półroczne wypożyczenie. O coś takiego warto by powalczyć moim zdaniem (jeżeli w ogóle jest możliwość dogadania się w sprawie pensji z Brlekiem na dłuższym kontrakcie), a gościa można w przyszłości znowu opchnąć. Np. Borysiuk z ekstraklasy był opychany za granicę z 3 razy. Nie wspominając o tym, że Brlek to bardzo dobry jak na nasze warunki piłkarz. |
Pomarzyć bardzo miło, ale Petar na pewno nie zgodzi się na definitywny. Ile możemy mu zaoferować? 1/3 włoskiego kontraktu?
|
To zależy czy priorytetem dla niego jest $ tu na teraz czy rozwój i regularna gra. To nie jest takie oczywiste.
|
Cytat:
|
Petar dobrze piszesz po polsku!!!
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl