Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Karherop 22.02.2018 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi7 (Post 1494557)
Słomka zagrał w 1 składzie w 2 sparingach na 6. Zobaczymy czy zacznie grać chociaż w lidze. Biorąc pod uwagę, że gość w poprzedniej rundzie nie łapał się nawet na ławkę rezerwowych GKS-u, to ten ruch należy rozpatrywać tylko i wyłącznie negatywnie, zważywszy że GKS nie ma zespołu rezerw i Słomka ostatnie pół roku spędził na "świetnym" wyglądaniu na treningach.

Słomka byl najlepszym grajkiem w ostatnim ich jesiennym meczu. Wiosna miala byc jego na lewej obronie ale... GKS rozwaza zatrudnienie Matiji Spicicia. To wlasnie on w ostatnim sparingu wystapil na pozycji Słomki.

szprotson 22.02.2018 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1494550)
up + Kostal i Halilović, zagranie z Brlekiem też mistrzowskie :-)

Kostal to ten ktorego nikt z 1 ligi nie chcial wypozyczyc? No, prze talent.
Wklej potwierdzenie Brleka przez Nasz klub bo mi uciekło.
Halilovic tez mega kot, jakie to on ma cyfry w lidze przypomnij mi ...

Charlie 22.02.2018 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1494555)
Według plotek ma przejść do przedostatniej w I lidze Łęcznej, wiec problemów z przebiciem nie powinien mieć.
Wedlug mnie facet ma problemy z psychiką, pewnością siebie.

To niech pójdzie, a wtedy będziemy sie zastanawiać czy sie przebije. Na razie siedzi u nas bez jakichkolwiek szans na grę. A te plotki z 90minut.pl uważam za średnio wiarygodne.

wiesniak842 22.02.2018 18:27

Na 90 minut to akurat nie sa ich wymysly tylko zbior waszych wiarygodnych twitterow i artykulow na smiesznych portalach.

Karherop 22.02.2018 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1494561)
To niech pójdzie, a wtedy będziemy sie zastanawiać czy sie przebije. Na razie siedzi u nas bez jakichkolwiek szans na grę. A te plotki z 90minut.pl uważam za średnio wiarygodne.

Nie wiem po co wrzutka w kierunku 90minut.pl, ale ok.

Nie wiemy również tego czy to że Kostala jeszcze nie wypozyczono to decyzja Carrillo czy klubów 1 ligi. Wbrew pozorom na skrzydlach to my nie mamy ogromnego urodzaju i być może trener czeka na rozwój sytuacji i zabezpieczenie też ławki rezerwowych.

wiertar 22.02.2018 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Toeju (Post 1494556)
A kiedy miał to pokazać, skoro nie dostaje szans na grę?
Dlatego na jego miejscu zabiegałbym o wypożyczenie, by grać systematycznie - gra, gra, gra - to podstawa u młodych.

Skoro na treningach i sprawingach nie pokazuje tyle żeby łapać się choćby do 18 meczowej przy tylu kontuzjach to wybacz...

_ukoL 22.02.2018 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1494569)
Skoro na treningach i sprawingach nie pokazuje tyle żeby łapać się choćby do 18 meczowej przy tylu kontuzjach to wybacz...

Jest po prostu cienki. Sad but true.

Charlie 22.02.2018 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1494566)
Nie wiem po co wrzutka w kierunku 90minut.pl, ale ok.

Nie wiemy również tego czy to że Kostala jeszcze nie wypozyczono to decyzja Carrillo czy klubów 1 ligi. Wbrew pozorom na skrzydlach to my nie mamy ogromnego urodzaju i być może trener czeka na rozwój sytuacji i zabezpieczenie też ławki rezerwowych.

Nie jest to wrzutka, po prostu ograniczone zaufanie. Na skrzydłach jest Boguś, Małecki, Imaz, a niewykluczone, że dojdzie też do jakiś wariacji z Wojtkowskim, czy nawet Carlitosem grającym jako wolny elektron. Jeśli Kostal ma wejsć z ławki trzy razy i zaliczyć ~60 minut w rundzie to zdecydowanie wole opcje wypożyczenia, nawet za cel jakiegoś kombinowania.

ashkeczup 22.02.2018 20:34

Przecież dla Kostala w 4-3-3 nie ma miejsca. Gdzie 60kg gość na 10, żeby go zdeptali?

Wojtas 22.02.2018 20:53

Moze z Brelkiem to tak jak z Grigorie i Galamazem tamci juz byli w samolocie,a on juz był na stadionie :lol:

brylant17 23.02.2018 10:20

Kluivert też był blisko,ale wolał trzymać kredens :lol:

Charlie 23.02.2018 10:30

Generalnie wizyta Brleka na stadionie wydawała sie jasnym komunikatem - wraca. Pojawiły się pogłoski, że od poniedziałku będzie trenować z drużyną, zanim jeszcze załatwią formalności. Jeśli nic z tego nie wyjdzie to rozczarowanie będzie ogromne.

mitmichael 23.02.2018 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1494591)
Generalnie wizyta Brleka na stadionie wydawała sie jasnym komunikatem - wraca. Pojawiły się pogłoski, że od poniedziałku będzie trenować z drużyną, zanim jeszcze załatwią formalności. Jeśli nic z tego nie wyjdzie to rozczarowanie będzie ogromne.

Wczoraj twittery cwierkaly, ze dolaczy dopiero po meczu z Jagiellonia. Baaardzo dziwne jest to wszystko, Genoa leci sobie z nami w kulki, najpierw nie chce dac pieniedzy za Brleka a teraz nie mozna sie z nimi dogadac w sprawie jego wypozyczenia. Jezeli dalej beda sobie z nas jaja robic klub powinien to zglosic do UEFY, ktora jest bardzo uczulona na takie sprawy.

PSYCHOLTSW 23.02.2018 10:59

@Mitmichael , to że nie chcą nam go dać, to ich sprawa, co do zgłoszenia sprawy do UEFA to trzeba to przemyśleć, bo marzec tuż tuż, to może zapłacą pieniądze. później jeśli nie dadzą kasy, to jechać z nimi równo.

rozarian 23.02.2018 11:00

To jakieś bzdury. Mecz z Jaga jest 5 marca, a okno transferowe zamyka się 28.02. Zostało 5 dni, a więc wte albo wewte.

dawiss 23.02.2018 11:23

Nie dam sobie reki obciac, ale chyba po zamknieciu okienka nadal mozemy wypozyczyc Brleka.

TIR_DO_SŁUBIC 23.02.2018 11:28

Nie, nie możemy. Po zamknięciu okienka możemy podpisać i zarejestrować jedynie zawodników bezrobotnych.

Karherop 23.02.2018 11:34

Każda strona ma coś do ugrania, tak sie często robi w biznesie. Nie zdziwię się jeśli wypożyczenie będzie klepniete w ostatni dzień okienka. Granie na czas ma na celu skruszenie twardego stanowiska Wisły.

Genoa jest skazana na nasza dobrą wolę, ale że Włosi lubią kręcić to nic nie jest w tej sprawie proste i czytelne.

Ma_niek 23.02.2018 11:36

Zanim my go wypozyczymy to moze zdazy zagrac u nas z piec meczy.Bo nie wierze ze go Carillo od tak wsadzi do skladu.A jak oni chca ze te wypozyczenie odroczenia platnosci bo bylo o tym wspominane to niech sie pierd...

MB1906 23.02.2018 11:51

Z tego co pisza to problemem jest to, iz u nas zdaja sobie sprawe, ze do konca rundy wypozyczac to tak sobie I chca na dluzej a Genoa niekoniecznie(przynajmniej nie za darmo).

brylant17 23.02.2018 11:52

ZetWuuEee na tt:

Cytat:

Petar Brlek w Krakowie ma zostać do niedzieli. Do tego czasu wyjaśni się przyszłość Chorwata.
Może już dziś podpisać kontrakt lub w weekend. Cierpliwości

Karherop 23.02.2018 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1494602)
Z tego co pisza to problemem jest to, iz u nas zdaja sobie sprawe, ze do konca rundy wypozyczac to tak sobie I chca na dluzej a Genoa niekoniecznie(przynajmniej nie za darmo).

Jeśli tak faktycznie jest to musielibyśmy umorzyc Genoii część długów. Nic dziwnego że negocjacje ida ciężko.

czaro 23.02.2018 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1494602)

Ja bym walczył o postanowienie, wg którego Brlek grałby u nas do końca rundy, w której Genua spłaciłaby całość zobowiązań. Albo by wreszcie zapłacili, albo by u nas grał. A wynagrodzenie za transfer wciąż należne i wymagalne.

Karherop 23.02.2018 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1494605)
Ja bym walczył o postanowienie, wg którego Brlek grałby u nas do końca rundy, w której Genua spłaciłaby całość zobowiązań. Albo by wreszcie zapłacili, albo by u nas grał. A wynagrodzenie za transfer wciąż należne i wymagalne.

Jaki mialaby w tym i interes Genoa?

wiertar 23.02.2018 17:45

Taki że miała by ogranego gościa w ekstraklasie a nie w primaverze

wester 23.02.2018 17:56

Jeśli Wisła ma poczynić jakieś ustępstwa względem wypożyczenia Brleka to uważam ze powinna zostać również wpisana kwota pierwokupu. Kwota ta może być nawet skrajnie abstrakcyjna dla Wisły i w teorii wydawać się nie doi przeskoczenia. Nawet te 1 -2,5 mln euro. Nigdy nie możemy w piłce nożnej być niczego pewni choćby prawdopodobieństwo pewnych zdarzeń było bardzo małe to warto zostawiać sobie pewną furtkę. Pero może błyszczeć formą, strzelić 10 goli i poprowadzić drużynę do podium. Nie da się tego wykluczyć że znaleźliby się inni chętni na niego, a wtedy znowu można byłoby na nim zarobić.

czaro 23.02.2018 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1494611)
Jaki mialaby w tym i interes Genoa?

Na miejscu Genui walczyłbym o coś zupełnie innego. Ale tak na zdrowy rozum - "nie zapłacisz, nie masz Brleka" brzmi sprawiedliwie.

s1mone 23.02.2018 19:38

Ja bym tam wcale nie narzekał, jakby Brlek wrócił do nas na stałe za powiedzmy anulowanie połowy długu Genoi. Jeśli postawili na nim krzyżyk to mogłaby to być dobra opcja. Oczywiście pod warunkiem, że Peter zgodziłby się na niższe - będące w naszym zasięgu apanaże.

pietruch 24.02.2018 03:14

Owszem, ale tutaj trzeba się zastanowić nad teoretycznie trudnym pytaniem: czy Wiśle zależy bardziej na Brleku czy na należnościach wynikających z transferu do Genoi?
Przy obecnej sytuacji klubu, stabilizacja finansowa, możliwość opłacenia długów i piłkarzy jest znacznie ważniejsza niż obecność Brleka.
Szczególnie, że na jego pozycję jest kilku zawodników, którzy być może nie są tak dobrzy jak Petar, ale można nazwać ich solidnymi.
I myślę, że Wisła w negocjacjach z Genuą kieruje się tym jakby tu upiec 2 pieczenie na 1 ogniu, tj. wypożyczyć Petara i ściągnąć dług od Włochów.

brylant17 24.02.2018 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1494623)
Ja bym tam wcale nie narzekał, jakby Brlek wrócił do nas na stałe za powiedzmy anulowanie połowy długu Genoi. Jeśli postawili na nim krzyżyk to mogłaby to być dobra opcja. Oczywiście pod warunkiem, że Peter zgodziłby się na niższe - będące w naszym zasięgu apanaże.

Bez jaj kupujesz piłkarza i za niego nie płacisz ? A teraz co chcesz by nam nie płacili no qrwa! jakiś czas spędził we Włoszech,a teraz zabawka się znudziła to oddają

TOMEK 11 24.02.2018 09:45

jaja to są w przypadku Chrapka i kasy za jego transfer, kasy której nigdy nie zobaczymy, także trzeba ratować co się da i więcej nie robić interesów z takimi patałachami, albo robić w stylu Lecha, że bank wpłaca od razu całą kasę, a później bank się martwi jak odzyskać to z klubu, pytanie jaka prowizja będzie ze strony banku, ale myślę że lepiej stracić te powiedzmy 1-5% niż nie zobaczyć kasy z transferu lub oglądać ją tylko częściowo, jeśli zapłacili z milion euro, to ja myślę, że jak na warunki ekstraklasy, za 6-miesięczne wypożyczenie obojętnie jakiego zawodnika milion euro to są bardzo dobre pieniądze, chyba że zapłacili mniej, ale niech ktoś to wyjaśni, jeśli ma info

PhantomRanger 24.02.2018 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pietruch (Post 1494647)
Owszem, ale tutaj trzeba się zastanowić nad teoretycznie trudnym pytaniem: czy Wiśle zależy bardziej na Brleku czy na należnościach wynikających z transferu do Genoi?
Przy obecnej sytuacji klubu, stabilizacja finansowa, możliwość opłacenia długów i piłkarzy jest znacznie ważniejsza niż obecność Brleka.
Szczególnie, że na jego pozycję jest kilku zawodników, którzy być może nie są tak dobrzy jak Petar, ale można nazwać ich solidnymi.
I myślę, że Wisła w negocjacjach z Genuą kieruje się tym jakby tu upiec 2 pieczenie na 1 ogniu, tj. wypożyczyć Petara i ściągnąć dług od Włochów.

Nie mamy aż tak dobrej kondycji finansowej, aby lekką ręką "umarzać" 1,5 mln euro. Podpisali umowę kupna, niech płacą. Jeżeli nie będą płacić, Wisła powinna skierować sprawę do UEFY. Brlek może do nas przyjść, ale na naszych warunkach i bez jakiegokolwiek umarzania należności.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1494648)
Bez jaj kupujesz piłkarza i za niego nie płacisz ? A teraz co chcesz by nam nie płacili no qrwa! jakiś czas spędził we Włoszech,a teraz zabawka się znudziła to oddają

Dokładnie. Przekonali się, że jest za słaby na ligę włoską i teraz chcą tylnymi drzwiami wycofać się z tej transakcji licząc, że u nas potrenuje [ jeszcze za to zapłacimy ], a oni go później sprzedadzą.

forthy 24.02.2018 19:23

Fajnie, że wypożyczony został Bartosz - już zagrał w 1 składzie.
Małe ruchy, a cieszą.

CrazyBoy96 24.02.2018 22:57

Dwie luźne informacje, proszę je traktować luźno, nie jestem informatorem, tylko dzielę się tym co usłyszałem :)

- Petar Brlek jest na testach medycznych w Katowicach ( nie wiem czy czas przeszły, czy teraźniejszy)
- Carlitos miał ofertę z Almerii, jednak zaznaczył agentowi, że nie bierze pod uwagę 2 lige.

s1mone 24.02.2018 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1494648)

Jeśli by podpisał z nami na 4 lata np. to byłby to dobry deal.

Załóżmy, że została połowa długu z tych osławionych 2 milionów czyli milion. Niech płacą od ręki pół zamiast przedłużać i dają Brleka z powrotem na nasz kontrakt.

1,5 mln euro za półroczne wypożyczenie.

O coś takiego warto by powalczyć moim zdaniem (jeżeli w ogóle jest możliwość dogadania się w sprawie pensji z Brlekiem na dłuższym kontrakcie), a gościa można w przyszłości znowu opchnąć. Np. Borysiuk z ekstraklasy był opychany za granicę z 3 razy. Nie wspominając o tym, że Brlek to bardzo dobry jak na nasze warunki piłkarz.

ashkeczup 25.02.2018 00:44

Pomarzyć bardzo miło, ale Petar na pewno nie zgodzi się na definitywny. Ile możemy mu zaoferować? 1/3 włoskiego kontraktu?

s1mone 25.02.2018 12:55

To zależy czy priorytetem dla niego jest $ tu na teraz czy rozwój i regularna gra. To nie jest takie oczywiste.

Pero 25.02.2018 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CrazyBoy96 (Post 1494689)
Dwie luźne informacje, proszę je traktować luźno, nie jestem informatorem, tylko dzielę się tym co usłyszałem :)

- Petar Brlek jest na testach medycznych w Katowicach ( nie wiem czy czas przeszły, czy teraźniejszy)
- Carlitos miał ofertę z Almerii, jednak zaznaczył agentowi, że nie bierze pod uwagę 2 lige.

Tych informacji nie słyszałem ale pierwsza może być prawdziwa bo testy medyczne Wiślaków od czasów Wdowczyka odbywają się w Katowicach.

wiesniak842 25.02.2018 13:19

Petar dobrze piszesz po polsku!!!

czaro 25.02.2018 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1494708)
Petar dobrze piszesz po polsku!!!

Zaznaczmy też, że interesuje się naszą drużyną już od dziecka. To już 11 lat z nami Wiślakami!!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl