![]() |
Karherop pracujesz w GW albo TVN? moja wypowiedź dotyczyła nowych rzeczy to raz (np. transferów, działań zarządu itp itd), a dwa RB9 gra taki piach, że Twoje pisanie jest po prostu żałosne... szacun byłby dla niego gdyby powiedział, nie nadaję się do Wisły odchodzę a nie chuja gram ale wydoję klub :) także weź się zastanów dobrze.
|
Popieram Kerheropa
PsycholTSW: Czyste chamstwo tak się wypowiadać o 15 strzelcu ligowym w Historii Wisły, który rozegrał dla nas prawie 300 meczy. Niezależnie od tego jaką formę prezentuje. A twoje dwa ostatnie zdania to takie .......enie neandertalczyka, żeby .......ić. Idąc twoim tokiem rozumowania prawie cały skład powinien rozwiązać kontrakty po poprzedniej rundzie (z drobnymi wyjątkami). Także daruj sobie. |
Szyfladkujesz, oj szufladkujesz
Boguski doi Wisle? No nie rozsmieszaj mnie. Nie przyłożył Dukatowi pistoletu do głowy w lipcu gdy przedluzal kontrakt, o ile mi wiadomo. To jego wina że lepszych nie ma? To może Brożka też teraz będziesz mieszał z błotem? Obaj odejdą od nas w czerwcu i za pare lat jeszcze za nini zatesknimy. Nie ma co się nad nimi pastwic, bo to ich sytuacji zdrowotnej nie polepszy. |
załóżcie sobie kółko lizania się po ... bo tak słodkie z Was chłopaki. trzeba mieć honor i godność żeby wiedzieć kiedy zakończyć i nie robić z siebie pośmiewiska, a Boguski go nie ma, zresztą Brożek wiele lepszy nie jest... za zasługi to się dostaje odznaczenia i miejsce na cmentarzu a nie profesjonalne kontrakty. mam nadzieję, że to ich ostatni sezon w Wiśle, bo szkoda mi Wisły z nimi, ich poziomu gry i kibiców którzy muszą na to patrzeć. doceniam ich osiągnięcia dla Wisły ale teraz nie wnoszą już do niej nic. i to normalne, że z kimś takim się kończy współpracę. serdecznie pozdrawiam :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Jesteś śmieszny i leczysz jakieś kompleksy ewidentnie. Trzeba nie mieć honoru i godności, aby pluć w ten sposób po klubowych ikonach. Nie uważam, że powinniśmy z nimi kontrakty latem przedłużać (przynajmniej na tą chwilę nie zasłużyli na to), ewidentnie obaj są totalnie bez formy - chociaż już bardziej wierzę w przebudzenie Rafała niż Pawła. Co nie zmienia faktu, że obydwaj zasługują na szacunek. Jak dalej będą grać słabo to Klub powinien im zrobić pożegnanie z ogromną pompą, a ty mój drogi powinieneś po prostu zamilknąć, bo w pierwszym poście skompromitowałeś się kompletnie. Z resztą wcale bym się nie zdziwił jakby Boguś odżył w systemie Carillo. Na Pawła przestałem liczyć, za duże problemy ze zdrowiem. |
Nie ma nic legendarnego w braniu pieniedzy od klubu wiedzac, ze to koniec - Paweł. Szacun za to co było, are zal patrzec.
Boguski mial sezon konia I ani na chwile nie zmienia to optyki, ze czas na zmiany. |
Boguski miał dobre dwa ostatnie sezony (w których i tak był krytykowany non stop na forum - nawet po hattrickach zdarzały się teksty typu - Boguski poza bramkami nic nie pokazał :D). Teraz faktycznie zasługuje na krytykę, bo ten sezon ma koszmarny. Co nie zmienia faktu, że mieliśmy dziesiątki Sarki-podobnych skrzydłowych, którzy mu do pięt nie dorastali pod względem statystyk a prasę na forum mieli dobrą. Szczerze np. Małecki też grał wielkie G w poprzedniej rundzie, ale on zawsze miał dobrą prasę i wierny fanclub niezależnie od formy.
Wiadomo Rafał już prochu nie wymyśli, najlepsze lata piłkarskie spędził na lekarskiej kozetce. Czasem tak bywa. Chociaż wcale się nie zdziwię, jeśli dalej będzie regularnie wychodził w pierwszym składzie w najbliższej rundzie u Carillo :D Nie zdziwi mnie też odpalenie go ze względu na słabą dyspozycję. Piłka jest nieprzewidywalna i jestem daleki od wydawania zdecydowanych osądów. Przynajmniej później człowiek nie wychodzi na głupca. |
Legendy Wisły to były kiedyś, gdy za półdarmo narażali zdrowie i niejednokrotnie mieli normalna pracę oprócz grania. Dzisiejsi piłkarze to świetnie wynagradzani pracownicy i tak należy ich postrzegać. Mają wykonać robotę za która dostają pensję. Gdyby grali za marne pieniądze to byśmy inaczej rozmawiali. Poza tym, są oni rozpieszczonymi gwiazdeczkami, z ciągłymi pretensjami, co pokazują chociażby filmiki z obozu.
Niedawno twierdzono też, że tylko prawdziwi Wiślacy będą na boisku harować, bo "najemnikom" się nie będzie chciało... Los chciał, że mamy teraz kilku takich najemników, którzy stanowią trzon i przykład dla innych, jak Llonch, Imaz, czy Velez (który gdy już jest na boisku to ostro tyra). Porównajcie ich pracę i wkład do Boguskiego, czy Brożka. A zapewniam, że Ci ostatni zarabiają więcej od Hiszpanów... Ja nie twierdzę, że nie należy im się szacunek za dokonania, ale to o czym tu mowa to zupełnie inna sprawa. |
Oczywiście że czas na zmiany. Nikt nie mowi aby na w/w dwojce opierać naszą grę. Osobiście mam nadzieję, że Broziu wyzdrowieje na tyle aby wejsc w 2-3 spotkaniach i strzelić ostatnia bramkę w karierze i godnie się pożegnać. Pożytek z niego jest już mniejszy niż z Zurawskiego gdy kończył.
Boguski wg mnie bedzie kontynuował karierę w innym klubie. Nie uważam że jego gra jeat tak tragiczna, by już kończył. I nawet w tej formie daje wiecej druzynie niz Perez, Ze czy Kostal. A co kasy jaką pobieraja... to nie widzialem tych kontraktów ale są one bardziej symboliczne, niż obciążające budżet. Przypuszczam że Ondrasek zarabia łącznie więcej niz B&B razem wzięci. |
Przecież właśnie o szacunek się rozchodzi. Sorry, jak gość, który mieni się kibicem Wisły wypisuje, że rzyga jak patrzy na Bogusia w wiślackiej koszulce to chyba trochę słabo z tym szacunkiem. Nie sądzisz?
|
W lecie z Bogusiem nie przedłużą, to się skończy wieczna dyskusja o nim.
|
Z tym Boguskim to tak jak z uczniem w szkole: jak na początku przypną Ci łatkę niegrzecznego czy lesera, to potem się to ciągnie.
Przecież RB9 nie jest drastycznie słabszy od kilku innych (bądź kilkunastu licząc tych, co się przez te lata przewinęli). Moim zdaniem zasługuje na godne pożegnanie po sezonie. |
Popieram sandomingo w 100 % i tym samym kończę w tym temacie sprawę Rafała Boguskiego a jak ktoś ma niedosyt to zapraszam do Nasi piłkarze â fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-)
|
Ze Manuel wraca do Porto. Kolejna dobra informacja dzisiejszego dnia :)
|
Ja myslalem, ze juz dawno wyjechal
|
Bo wyjechał, ale nie było to klepnięte formalnie
|
Cytat:
P.s Aby nie było nieporozumień okno transferowe trwa do 28 lutego |
Możemy przedłużyć jednostronnie umowę z Polem Llonchem.
|
Cytat:
Przecież jak przychodził do nas 2.02.2017 r. miał półroczny kontrakt + opcja przedłużenia o 1 rok. W maju 2017 r. przedłużyli o rok. Czyli teraz nie mają opcji przedłużenia ? No chyba, że czegoś nie wiemy ? |
Szkoda, że z Carlitosem nic się nie ruszyło.
|
Jovic miał też dziwnie sformułowany kontrakt co rok o rok przedłużenie.
|
Cytat:
|
|
Jakby kasa była za Pero to nie było by problemu zapłacić te 250 tys euro
|
milion zlotych za goscia ktoremu konczy sie kontrakt za pol roku i zanim wejdzie w druzynie minie 5 kolejek to byloby kretynstwo,kasą to my nie sramy...wyczekac do konca okna ,100 tys euro to max
|
100.000 euro to i tak bardzo dużo biorąc pod uwagę to co napisałeś
|
|
Gość wygląda na przyzwoitego grajka, stylem to faktycznie trochę jak Melikson, do tego szybki.
Ps, fajnie jest widzieć że do klubu wreszcie zawitała normalność i transfery robione są z głową a nie na aferę... |
Chyba za każdym razem, gdy podpisywaliśmy kogoś przez prawo Bosmana i nie wykupywaliśmy, coś złego stawało się temu zawodnikowi. Garguła miał dograć pół roku w Bełchatowie a za chwilę złapał kontuzję, która złamała mu karierę. Thwaite, niby czołowy obrońca z ligi rumuńskiej, siedział w klubie kokosa i po przyjściu do nas był zupełnie bez formy i grał jak paralityk. W sumie nie potrafię wskazać przykładu, gdy transfer, przeprowadzony dzięki Bosmanowi i nie wykupiony, nam się udał. Także, mając takie doświadczenia, lepiej pukać w niemalowane i walczyć o zbicie ceny i ściągniecie chłopaka teraz. Nawet gdyby nie zdążył zbyt wiele pograć w tej rundzie.
|
|
Arsenić chyba też w całości dotarł
|
Jovicia podpisaliśmy w ten sam sposób, natomiast tuż przed zamknięciem okna kluby doszły do porozumienia. Miejmy nadzieje że i teraz tak będzie.
Swoją drogą to niezly kocioł balkanski nam się zrobił. Serb, Bosniak, Słoweniec, Albanczyk, 3.lub 4 Chorwatów, do tego Slowak, Czech, Ukrainiec i 7 Hiszpanów. Pora chyba trochę okroic kadrę, bo nie wszyscy zawodnicy zagraniczni sa wartością dodaną. Oby prawdą okazały się plotki o wypożyczeniu Kostala oraz możliwym odpaleniu Pereza. |
Mam pewne wątpliwości, czy Arsenicia można zaliczyć jako wzmocnienie. Gdyby nie kontuzje kolegów, zbyt wiele by sobie nie pograł. Te pół roku w klubie kokosa mu wyraźnie zaszkodziło, bo potrzebował u nas kilku ładnych miesięcy nim zaczął czuć piłkę i grać przyzwoicie. Motorycznie poprawiał się z tygodnia na tydzień i wyglądał jak zawodnik wracający po kontuzji.
|
A nie da się go wypożyczyć do końca sezonu ?
|
jova , masz oczywiście racje , pytanie tylko jaka ilość $$$ jest warta tego aby zawodnik który i tak bedzie nasz trafił tu kilka miesiecy wcześniej
250k euro - napewno nie |
Cytat:
Zaszokowałeś mnie trochę. Dajmy tyle co kiedyś za Jovica, jak się nie zgodzą to módlmy się, żeby się nie połamał do lata. |
Dla mnie to jest kolejny bardzo solidny transfer. Wg mnie top, patrząc na jakim obecnie poziomie jesteśmy. Z okienka na okienko robimy coraz lepsze zakupy.
Chciałbym zobaczyć na boisku Carlitosa, Nikolę i Asmira razem. :D |
Było to już na forum?
Cytat:
|
No jak ten człowiek ma choc i 20% z Meliksona to brać na siłę ,do wora i do KrakowaxD
Melikson to chyba obok Kalu Uche najlepszy obcokrajowiec jak grał w Ekstraklasie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl