![]() |
Cytat:
Ale nie odpadna. Posmaruja gdzie trzeba i dostana 5 tys euro kary. |
Byłyby jaja jakby Legia odpadla, tymbardziej, że Bereszyński grał parę minut w końcówce meczu, gdzie wynik był przesądzony.
Pewnie będzie jakaś kara $$$ |
Cytat:
Żałoba w lodówce, nawet śledź po żydowsku się rozmroził z bólu. |
Cytat:
|
Skorża zastąpi Rumaka
|
To jest tak jak wiejski klub z Wronek po przeprowadzce do Poznania był pewny, że Europę podbije :)
|
Walkower dla Celticu? Zbyt piękne, aby było prawdziwe... ale wszystko oddałbym za minę Leśnodorskiego w tej sytuacji.
Zagrywka Celticu może i poniżej pasa, ale za frajerstwo się płaci. |
Cytat:
|
gratulacje za zdecydowanie pokonanie na boisku Celtiku dla L.
a jak dostaną walkowera to się najwyżej szczerze pośmiejemy. mam to w d. Tylko Wisła |
Szkoda Rumaka, teraz pewnie go wywalą a tak do czwartej by doszli i pewnie z jakimiś duńczykami/austriakami by odpadli i by go zostawili. To źle bo może w końcu będą mieć trenera :/
|
Celticowi chyba weszło w krew wygrywanie dwumeczów przy zielonym stoliku, po tym jak na boisku zostali zgwałceni (wcześniej podobna sytuacja ze Sionem). Wzbudza to we mnie zwyczajne obrzydzenie...
|
Decyzja UEFY do jutra do 12. Albo bedzie wylosowany rywal albo papa
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Chciałbym, by wylecieli z hukiem za takiego farfolca, ale nie wierzę w to- grajek wszedł przy rozstrzygniętym dwumeczu na kilka chwil - to na pewno nie pozostanie bez znaczenia. (I mimo wszystko słusznie) |
Tyle, że Bereszyński faktycznie 3 mecze pauzował, a nie wiemy tylko tego co jest w papierach.
|
Łukasz Załuska, bramkarz Celticu Glasgow
Słyszałem o tym zamieszaniu, bo zaczęli do mnie dzwonić ludzie z Polski. W Szkocji była o tym zupełna cisza. To dla mnie ogromne zaskoczenie. Nic o tej sprawie wcześniej nie wiedziałem, więc tak naprawdę trudno cokolwiek mądrego na gorąco powiedzieć. Nie wiem, czy władze Celticu zrobiły cokolwiek, aby interweniować w UEFA w tej sprawie. Szczerze mówiąc, nie wierzę w powodzenie takiej akcji. Moim zdaniem byliśmy znacznie gorsi w dwumeczu. Legia pokazała nam miejsce w szeregu. Zwyciężyła zasłużenie i bardzo wyraźnie. Jak dla mnie sprawa została załatwiona na boisku i chyba tak to trzeba zostawić. Tonący brzytwy się chwyta. |
|
On był tylko nieuprawniony a Bereszyński był zawieszony, ale fakt wydaję mi się że na karze finansowej się skończy
|
Mimo, że ich nie lubię to mam nadzieje, że tylko na karze finansowej się skończy. W dwumeczu ich rozwalili 6:1 w dodatku Bereszyński wszedł tylko pod koniec i na wynik nie miał żadnego wpływu więc moim zdaniem byłoby niesprawiedliwe żeby ukarali ich walkowerem.
|
Myślicie, że Leśny robi teraz gałe, czy dopiero tworzą listę komu będzie robić tej nocy :lol:
|
Cytat:
|
W tej chwili nic nie wiadomo. PZPN podobno grzebie we własnych papierach, bo lista zawodników szła przez nich do UEFA.
Cytat:
|
Tak czy inaczej, byłoby to absolutnym ewenementem, gdyby w ten sposób się wykluczyli z 4.rundy el.LM. Internet by im nie odpuścił, a władze klubu nie potrafiłyby się z tego wytłumaczyć chyba przez długi czas.
O Lechu szkoda pisać. Od samego początku tego sezonu grają piach i tylko to, że poukładał im się mecz z Piastem daje im obecnie aż 4 pkt. Jak się nie wezmą za siebie, to żaden inny Złotousty im nie pomoże. Cieszy mnie, mimo wszystko, awans Ruchu zwłaszcza, że pokazali charakter. Zagrali całkiem przyzwoicie, na to co patrzyłem, walczyli do samego końca. Jedyne, co martwi, to że wstąpi w nich jakiś nowy bodziec i mogą chcieć przerwać w niedzielę swoją fatalną ligową passę. |
W przypadku jesli go nie zglosili decyzja musi byc tylko jedna- walkower. amica-szacun, a co do celticu i braku honoru.. MYslicie, ze gdyby legia byla na miejscu szkotow to by nie kombinowali ? Bo ja nie wierze ze nie .. ;)
|
Cytat:
Troszke mnie martwi, ze nasza postawa z Lechem to nie koniecznie moglbyc rezultat naszej swietnej dyspozycji a poprostu wynik tego, ze Amica nie potrafila sobie dzis poradzic z druzyna z 4 zawodowymi zawodnikami,(reszta to kelnerzy, strazacy, policjanci itp.) i poziom jaki prezentuje na to chwile zachacza o zart, a tak na boku mowiac to naprawde jest przykre z kim potrafia przejebac polskie zespoly, dlatego uwazam ze mozemy miec problemy z Ruchem ktory napewno bedzie na fali |
Cytat:
Kolejną sprawą jest to, że np. jakby ukarali finansowo klub to potem inne mogłyby tak kombinować w przypadku kluczowych zawodników ,,wystawmy ich, dostaniemy karę, ale i tak odbije nam to kasa z awansu". Kto wie jak było tutaj. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że w profesjonalnych rozgrywkach, w profesjonalnym klubie ,,z wrażenia zapomnieli" sobie o jego karze. To nie jest podwórkowa liga szóstek, tylko eliminacje do Ligi Mistrzów. Też jestem zawsze za tym, żeby wynik meczu weryfikowało tylko boisko, tyle, że za głupotę się płaci to raz, a dwa skoro na boisku przebywał nieuprawniony zawodnik (słusznie nieuprawniony) to to też takie fair nie jest względem choćby zasady ,,niech wygra sport". Aczkolwiek osobiście wolę, żeby jednak to Legia awansowała do IV rundy. Szczerze to nie chce mi się potem przez lata słuchać, że gdyby nie to to by grali w LM itp. |
Stanowski:
"Celtic został poproszony o pismo, że nie będzie występował na ścieżkę odwoławczą, ale nie wiadomo, czy będzie miał zamiar takie napisać. Cały problem w tym, że Celtic mógłby odwołać się do Trybunału w Lozannie i tam - na suche przepisy - pewnie by wygrał. Tego obawia się UEFA." No to po nas ? |
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Wa...3396&_ticrsn=3
Cóż, kiedyś Celtic w podobnej sytuacji był bezwzględny. |
Cytat:
I jest to zupelnie inna sytuacja niz gra nieuprawnionego zawodnika Ale Uefa to mafia, my faszysto-rasisci, a Celtic to kupa kasy i szansa na derby z Anglikami lub mecze z Barca. Byc moze nas wyjebia. Ktory to juz raz :) Grunt ze na boisku dostali słodki wpierdziel. |
Cytat:
http://www.weszlo.com/2011/12/31/chr...-koniec-walki/ |
Cytat:
to jest taka sama sytuacja jak by był zawieszony za kartki a trener o tym zapomnial i go wystawił. Od C klasy to 1 ligi jest za to walkower i nie ważne czy gra 90 minut i strzela 3 bramki czy 2 minuty i nie dotyka piłki. ktoś tutaj ewidentnie zajebał sprawe i jeśli poniesiecie konsekwencje to możecie winić tylko siebie a nie szukać spisków. |
ale jaja...
|
Cytat:
Absurd bo Beres odbebnil swoja kare - 2 mecze z Irolami i jeden ze Szkotami. A co zrobi mafia to inna sprawa. On w meczu w Edynburgu NIE BYL zawieszony. |
jak odbebnił skoro wynika że nie był zgłoszony do tych spotkan, chyba nie wiesz co piszesz...
Cytat:
|
Cytat:
A szkoda bo świetnie się oglądało polski klub tak grający w pucharach, szczególnie druga bramka w rewanżu, rozklepali owcojebców jak chcieli. No ale takie jest życie, teraz zdołowani walkowerem pewnie nawet nie awansują do LE. A już jakby jakimś cudem awansowali to i tak przepada im 3mln Euro za play-offy LM. |
Jutro o 9:00 komitet dyscyplinarny UEFA poda decyzję.
Powiem szczerze, że nie wiem co mam powiedzieć...Przynajmniej nie przejmuje się już tym kogo wylosujemy, byle by tylko być losowanym w ramach LM, a nie rozgrywek LE. Zgłoszony, nie zgłaszany...odbębnił, nie odbębnił....każdy interpretuje jak chce. UEFA też nie ma sztywnych reguł na to, bo inaczej już by ogłosili walkower. Tak więc dajmy sobie spokój z wróżeniem. Dziennikarze zerują na tym, tak jak wspominany przez mnie Stanowski. Każdy ma teraz niby nie wiadomo skąd informacje, ale żadnych źródeł nie podaje. Niejaki Iwański, mówi że dostaje SMS od znajomego reportera za Szkocji...śmiech na sali. Ja pokładam tylko nadzieje w tym, że to była III, a nie IV rudna bo wtedy by coś takiego nie przeszło. Nikt by kasy nie puścił, a Celtic i tak nie wjedzie do LM...później będą im wypominać, że nawet sama UEFA nie mogła ich wciągnąć do rozgrywek. |
Haha ale zycie jest przewrotne, pamietam jeszcze po meczu w wawie jeden tutaj edukowal nas strasznie, zebysmy brali przyklad jak klub ma byc poukladany, a tu sie okazuje, ze takiego burdelu to nawet u nas nie ma...
Nie miescie mi sie w glowie jak w klubie gdzie pracuje wiecej ludzi niz w Biedronce... mozna cos takiego odjebac...troche mi was jest zal, ale z drugiej strony za glupote i brak kompetencji trzeba placic. Jak bedzie walkower (bo wedle przepisow powinien taki byc) to najbardziej chce mi sie smiac z cwaniaka Vdorjiaka ..."do trzeciego tez bym podszedl"... haha i tej jednej brameczki wlasnie moze braknac. |
Niczego nie braknie, bo bramki nie mają tutaj żadnego znaczenia. Walkower dla Szkotów eliminuje Legię nawet jeśli w Warszawie by było 10-0
|
To dzisiaj i wczoraj mieliśmy kompromitacje i na boisku, i poza nim.
Amika po prostu się ośmieszyła tym remisem z amatorami, którzy trenują po wykładach i ćwiczeniach. Goście kasujący po tysiąc euro miesięcznie ogrywają profesjonalistów z budżetem kilkunastu mln euro :D. Jak mówiłem, bez trenera nie ma co startować w LE. Kolejny w....... zafundowany przez Rumaka. Facet przez 3 sezony regularnie pokazuje, ze z trenerką ma niewiele wspólnego, a liczba kompromitacji jakie już zaliczył jest po prostu olbrzymia. Co do Legii, to nie wiem, czemu piszecie o Celtiku, skoro to obserwator UEFY zauważył błąd warszawiaków(pewnie miał liste pauzujących za kartki, itd.). Przepisy od lat są jasne i każdy choć trochę się orientujący dobrze wie, ze aby kara była odbębniona, to zawodnik musi być zgłoszony do danych rozgrywek. Inaczej, to nie miałoby sensu...a takie przepisy są logiczne i słuszne. Wiadomo, że na boisku Legia była o klase lepsza, ale teraz zostaje już na łasce Platiniego...a patrząc na kary jakie zbierał klub i na dziwne zachowania na trybunach w ostatnich latach, to decyzja może być tylko jedna. Najsmieszniejsze w tym wszystkim, ze podobno w Edynburgu, kibole Legii dali "popis" i Fuck UEFA, to była główna przyspiewka :). Także panowie, trzeba być stanowczym i trzymać się swojego zdania, a nie teraz błagać ta organizacje o jak najmniejszy wymiar kary. Na pochwały zasługuje tylko Ruch...klub z malutkim budżetem, z miernymi kopaczami i dochodzą do IV rundy el. do LE. Brawo! |
Ruch pokazał , że nie liczą się gwiazdeczki w składzie jak u Lecha a zaangażowanie, walka do końca i konsekwencja...tego nauczył ich Kocian
Świetnie w Ruchu bronil Kaminski to on jest glownie ojcem zwyciestwa. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl