Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

orzeu 09.03.2010 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SkMk (Post 867050)
Ja uważam, że w pewnym momencie będziemy zmuszeni zrobić to co, kiedyś zrobiła Cracovia. Poleci parę szyb, pogonimy się z policją, telewizja zrobi parę reportaży. Oni ****a myślą, że mają do czynienia z członkami spółdzielni mieszkaniowej, domagającymi się postawienia trzepaka. W końcu miarka się przebierze.

ps. jeśli moderatorzy uznają post za szkodliwy, niewłaściwy, czy bezsensowny, proszę usunąć

Co tu niewlasciwego? Paru radnych chyba chce nas wrecz do tego sprowokowac bo smieja sie nam w twarz.

Grzadq 09.03.2010 22:40

Też uważam, że w pewnym momencie skończy się ton dobrotliwy. Skoro nie chcą dać stadionu, żeby kibice tam się wykrzyczeli, to w końcu ludziom zaczną puszczać nerwy.

orzeu 09.03.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 866565)
Od 157 mln...

Oczywiście nie może być tak, że będziemy płacili za stadion tyle samo co Cracovia. Nasz jest większy i lepszy...

Jedyne rozsądne wyjście to założenie spółki miasta z Wisłą, która zostałaby operatorem stadionu i odprowadzała część zysku do kasy miasta. Wisła powinna płacić 1% wartości biur, które wynajmuje pod swoją działalność. Dodatkowo miasto czerpałoby 100% zysków z innych imprez na stadionie niż mecze Wisły.

Z tym sie zgadzam ale pozycja wyjsciowa do negocjacji powinna byc "my i oni tyle samo". Niech miasto samo zauwazy ze mamy stadion wiekszy. Bo na razie to dajemy sie wodzic za nos i pileczka jest po naszej stronie jesli chodzi o ustepstwa bo "jak nie to nie dokoncza nam budowy".

PiotrG 09.03.2010 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 867041)
Btw dobrze liczę że budowa stadionu kosztuje 350mln zł już zakontraktowanych + 30 mln na ściankę szczelinową + 70 mln na dokończenie = 450 mln zł??

Do tej pory budowa kosztuje 430mln PLN (wraz z tymi 30mln których zażądał w listopadzie wykonawca).
Nie trudno się domyśleć, że budowa pochłonie 505mln PLN.

flamengista 09.03.2010 22:57

Prawda jest taka, że nie ma innego wyjścia jak ten stadion dokończyć. Zostawienie wszystkiego rozgrzebanego oznaczać będzie koszmarne straty finansowe dla Krakowa. I niemal pewną wizytę NIK w radzie miasta i biurze prezydenta.

Wyrzucić kilkaset milionów złotych na przeciętny stadion, wybudowany przez miernego architekta - niefajnie.
Wyrzucić kilkaset milionów złotych na do niczego niepotrzebną ruinę tuż przy Błoniach - tragiczne.

Więc to potrząsanie szabelką przez radnych to nic innego, jak gra polityczna. Oni nie mają innej alternatywy. Zablokowanie dokończenia budowy stadionu to samobój polityczny.

crazykaro 09.03.2010 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 867077)
Do tej pory budowa kosztuje 430mln PLN (wraz z tymi 30mln których zażądał w listopadzie wykonawca).
Nie trudno się domyśleć, że budowa pochłonie 505mln PLN.

No rzeczywiście. Na stronie stadionwisly.pl koszty budowy wynosiły 399mln + 30 mln = 430mln

Trybuna zachodnia 08'09 - 06'10
prace ziemne 08'09 - 10'09
narożnik (fundament) 08 2009
narożnik (konstrukcja do 22,5m) 08'09 - 12'09
płyta denna 09'09 - 11'09
konstrukcja nośna (-6m - 9,5m) 10'09 - 12'09
konstrukcja nośna (9,5m - 22,5m) 01'09 - 02'10
budowa pomieszczeń 12'09 - 04'10
stopnice (poziom1) 01.10
stopnice (balkon) 02'10 - 03'10
instalacje, wykończenia 03'10 - 06'10
taras nad trybuną 03'10 - 04'10
konstrukcja stalowa 04'10
zadaszenie trybuny 05'10 - 06'10
montaż krzesełek 06 2010

Patrząc na to kiedy to miało być zrobione a kiedy będzie to rzeczywiście można miec 'wątpliwości' dotyczące oddania stadionu w lipcu

Plastman 09.03.2010 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 867080)
Prawda jest taka, że nie ma innego wyjścia jak ten stadion dokończyć.

Na prawdę? Mnie w tym kraju NIC nie zdziwi. Więc daleki jestem od bycia spokojnym o losy stadionu.

orzeu 09.03.2010 23:14

Cytat:

Prawda jest taka, że nie ma innego wyjścia jak ten stadion dokończyć. Zostawienie wszystkiego rozgrzebanego oznaczać będzie koszmarne straty finansowe dla Krakowa. I niemal pewną wizytę NIK w radzie miasta i biurze prezydenta.

Wyrzucić kilkaset milionów złotych na przeciętny stadion, wybudowany przez miernego architekta - niefajnie.
Wyrzucić kilkaset milionów złotych na do niczego niepotrzebną ruinę tuż przy Błoniach - tragiczne.

Więc to potrząsanie szabelką przez radnych to nic innego, jak gra polityczna. Oni nie mają innej alternatywy. Zablokowanie dokończenia budowy stadionu to samobój polityczny.

Moze wlasnie tych strat chca niektorzy radni aby pozbyc sie Majchrowskiego? W kilkanascie osob, odpowiedzialnosc rozlozy sie i wielkiej szkody im to tak naprawde nie wyrzadzi. Bo powiedzmy sobie szczerze, ile osob swiadomie glosuje w wyborach lokalnych? Myslisz ze wiecej niz 15%?
Na glosowania przychodzilo po 15 kibicow to myslisz ze oni sie boja jakiejkolwiek opinii publicznej?

tofik 09.03.2010 23:18

Cytat:

Jestem podobnego zdania. Przecież za takie marnotrawstwo czekałby ich kryminał!

runner 09.03.2010 23:28

Mnie zastanawia inna kwestia, skoro nie zdążą z dachem do lipca to:
Co z murawą - jeżeli zamierzają ją obniżyć i wykonać instalację z ułożeniem nowego dywaniku przed lipcem, tak aby można było rozgrywać mecze to kiedy będą układać dach ??
Elementy dachu na trybunę wschodnią pokrywały prawie połowę obecnej powierzchni murawy. Montaż dachu z oświetleniem potrwa super optymistycznie 1miesiąc-1,5miesiąca.Czyli montaż po rozgrywkach Ekstraklasy ??
A jeżeli tak, to czy nie zniszczy jej dach który pewnie znowu rozłożą na części jej powierzchni ?? Myślę że da się ją przykryć mimo wszystko sprzęt i dźwigi będą sobie po niej jeździły

it 09.03.2010 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 867091)
Jestem podobnego zdania. Przecież za takie marnotrawstwo czekałby ich kryminał!

Niestety, nikogo nic by nie czekało.
Ewentualną odpowiedzialność karną lub z tytułu naruszenia dyscypliny finansów publicznych może ponieść najwyżej prezydent, a nie radni.
Radni są właściwie bezkarni - poza odpowiedzialnością polityczną (czyli właściwie w naszych realiach żadną) nie grozi im właściwie nic.

A prezydent wybroni się łatwo. Dysponuje dokumentami, w świetle których zarzutów niegospodarności postawić mu nie będzie można.
Zapewne przedstawi projekt uchwały pozwalający na sfinansowanie pozostałej części budowy.
Ale jeśli rada się na to nie zgodzi, to prezydent nie będzie mógł nic zrobić.

PiotrG 09.03.2010 23:41

Według mnie wykonawca nie zgodzi się na montaż dachu bez dostępu do murawy - czyli płytę boiska zaczną obniżać dopiero po skończeniu dachu (takie były warunki przetargu zapewne). Montaż konstrukcji od tyłu znacznie skomplikuje prace i podniesie ich koszt. Zresztą radzę nie napalać się na lipiec, bo może być niezły zonk.

LukL 10.03.2010 08:41

Montaż konstrukcji zadaszenia od tyłu jest wykluczony .Dźwigary dachowe w takim przypadku trzeba by nie tylko wynieść w górę, ale przenieść po za segmenty ram. Do tego potrzebny jest dźwig znacznie większy jak ten "kolos" który był latem na budowie. Ewentualnie wielkie helikoptery. Sprawę dodatkowo komplikuje stropodach za budynkiem trybuny na którym żaden większy dźwig nie będzie mógł stanąć. Co się tyczy montażu zadaszenia ze strefy między placem gry a trybuną to teoretycznie 17,5 m mogłoby wystarczyć. Jednakże i tu ciężko sobie wyobrazić budowę i wynoszenie dźwigarów dachowych na tak wąskiej przestrzeni.

Tak naprawdę jedyna realna możliwość (zakładając że Wisła od lipca będzie rozgrywać mecze na swoim stadionie) to budowa dachu w przerwie zimowej.

Tenzen 10.03.2010 09:11

LukL - na a potem w przerwie zimowej wjadą ma nową murawę ciężkie maszyny i rozłożą się z elementami dachu i trzeba będzie wymieniać na nową półroczną murawę. Ja to widzę tak, że zagramy u siebie około października, aż skończą.

Co do tego pomostu technicznego do telebimu to jest straszny. ktoś pisał, że pod dachem miało być montowane dodatkowe oświetlenie, teraz to już odpada.
Powinni go zrobić nie wzdłuż dachu a zza telebimu do pierwszego daszku.

JEDREK76 10.03.2010 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 867060)
Co tu niewlasciwego? Paru radnych chyba chce nas wrecz do tego sprowokowac bo smieja sie nam w twarz.

Też mi się to wydaje coraz bardziej koniecznością, żeby się wreszcie zaczęli z nami liczyć, bo jak na razie to tak niestety swoimi wypowiedziami jak i co gorsze działaniami plują nam po prostu w twarz. Tylko inną sprawą jest to, że jeśli po raz któryś przyszłoby 50-200 osób na takową demonstrację byłaby to kompromitacja dająca im pretekst do traktowania nas a'la Hutnik.

zloty1906 10.03.2010 09:37

Z dzisiejszej GK

stadion Wisły będzie gotowy na lipiec?

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...piec,id,t.html

Marceli_szpak 10.03.2010 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 867137)
... ktoś pisał, że pod dachem miało być montowane dodatkowe oświetlenie, teraz to już odpada.
Powinni go zrobić nie wzdłuż dachu a zza telebimu do pierwszego daszku.

http://img690.imageshack.us/img690/9065/dachf.jpg

...może to o to chodzi?

Wicked 10.03.2010 09:59

Jak dobrze się przyglądniesz kamerce na C, to zobaczysz ze w tym miejscu zamontowany jest podest (na razie od strony E) Więc zapewne oświetlenie pojawi się na tym podeście.

Pan Jotka 10.03.2010 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 867138)
Też mi się to wydaje coraz bardziej koniecznością, żeby się wreszcie zaczęli z nami liczyć, bo jak na razie to tak niestety swoimi wypowiedziami jak i co gorsze działaniami plują nam po prostu w twarz. Tylko inną sprawą jest to, że jeśli po raz któryś przyszłoby 50-200 osób na takową demonstrację byłaby to kompromitacja dająca im pretekst do traktowania nas a'la Hutnik.

Problemem w zorganizowaniu takiej demonstracji jest fakt, iż ktś musi taką manifestację zwołać.A nikt nie weźmie odpowiedzialności za ewentualne zniszczenia. Nie idealizowałbym Basztowej tak jak robią to pejsy, bo tak naprawde to byl tylko pretekst do zaakceptowanai tego co i tak bylo postanowione względem Cracovii. Cos jak zatopienie Lusitanii dla USa zeby przystąpic do I wojny Światowej.
Zauważcie, że podbne maifestacje odbywały sie w Łodzi, Bydgoszczy, Świdniku i kilku innych miatach jakich już nie pamietam. Same manifestacje nic nie dały. Albo byla zgoda wśród rządzacych miastem na jakieś działania albo tej zgody nie było. Ja bym prostestował na miejscu mieszkańcow Krakowa w sposób czynny podczas wyboró i nie udzielił mandatu żadnemu z decyzyjnych. Bo to dla mnie kpina , że budują stadionb, a im bliżej końca tym coraz bardziej prawda wychodzi na jaw.Brak zaplecza finansowego, bierność w szukaniu operatora stadionu, brak porozumienia z Wisłą na wynajem tegoż stadionu. Dla mnie to dyletanctwo w daleko posuniętej formie.

Bartii 10.03.2010 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,7644258,Euro_2012___prawie__wszystko_gra. html (Post 867147)
Zgodnie z harmonogramem przebiegały prace na najważniejszych dla organizacji Euro 2012 budowach stadionów w Gdańsku, Poznaniu, Warszawie oraz Krakowie i Chorzowie. Dwa pierwsze oraz stadion w Krakowie mają być zresztą gotowe jeszcze w tym roku.

Tu tez informują ze idzie zgodnie z harmonogramem..:/

orzeu 10.03.2010 10:29

Do mtego o czym mowisz konieczne jest uruchomienie machiny medialnej. Naglasnianie sprawy gdzie sie da, uruchomienie prowislackich dziennikarzy i wreszcie aktywnosc nas samych przez pisanie pism, maili czy nawet glupie wpisy na forach internetowych. Rozpieprzenie miasta niekoniecznie mogloby nam przyniesc korzysc ale pokojowa manifestacja z udzialem tlumu juz predzej bo dotarloby to do masowego odbiorcy przez media.

Najwazniejszym wyjazdem rundy nie bedzie wg mnie Bytom, Gdansk ani Bialystok tylko wyjazd na plac Wszystkich Swietych. Blokada ulicy od Filharmonii po Wande, w efekcie korek taki zeby wszyscy bez wyjatku dowiedzieli sie co sie dzieje i kto robi sobie jaja z mieszkancow miasta.

Swoja droga, to jest szczyt bezczelnosci:
Cytat:

Teraz okazuje się, że trzeba jeszcze dołożyć ok. 75 mln zł na dokończenie remontu. Szefowa Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu Joanna Niedziałkowska twierdzi, że mniej więcej tyle brakuje.
A kto pani Asiu sprawil ze tyle brakuje?

Dagobert 10.03.2010 10:44

witam ma ktoś większe pliki z planami trybuny wschodniej z podziałem na strefy? podobnie jak na linku ale większe
http://stadionwisly.info/dane_techni...buna_wschodnia

Arapaho 10.03.2010 11:02

SKWK powinna zwołać manifestację.
Zebrać się pod Reymonta.Poinformować ludzi z tydzień wcześniej.Nawet jak 200 os.pójdzie to TV i gazety od tym bedą pisały i bedzie szum.Te łajzy z UM plują nam w twarz i tak bedą pluć bo mają świadomość że mamy słabą reprezentację polityczną, dzialacze to najemnicy i kładą lagę , kibice maja problem z organizacja poza meczami.Tak było do tej pory.Czas zjednoczyć środowiska Wislackie i zrobic pokojową manifestację.
Póki czas trzeba też wykorzystać to Cupiał to mimo wszystko wielki kibic Wisły- problemem są jego pomagierzy.Moze jakiś kontakt z Bossem przez SKWK?
Ludzie cos trzeba robić.Źle się dzieje a może być o wiele gorzej.

SpoXsteR 10.03.2010 11:40

kładą pomosty techniczne .. wiec z pewnością będzie oświetlenie pod dachem
http://i44.tinypic.com/1059mya.jpg

pewnie nie będzie to estetycznie wyglądać (już nie wygląda) ale co zrobić..

KaRaSTSW 10.03.2010 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 867173)
kładą pomosty techniczne .. wiec z pewnością będzie oświetlenie pod dachem
http://i44.tinypic.com/1059mya.jpg

Ale czy to na całej długość dachu bedzie to oświtlenie ?

Wicked 10.03.2010 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 867173)

a co powiesz na Poznańskie pomosty?

http://budowa.maroonpoint.com/2010/s0319.jpg

Czy oświetlenie montowane pod dachem, nie miało tylko doświetlać pola karnego, oraz eliminować efekt "4 cieni" na piłkarzach?

wojtala88 10.03.2010 13:10

Ludzie ale te pomosty techniczne będą tylko na chwile. Na czas zamontowania świateł..one nie zostaną tam na stałe:) widzieliście gdzieś na świecie żeby takie pomosty wisiały w trakcie meczu??:D

Emilio 10.03.2010 13:35

^ Będą na stałe.

SpoXsteR 10.03.2010 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtala88 (Post 867198)
Ludzie ale te pomosty techniczne będą tylko na chwile. Na czas zamontowania świateł..one nie zostaną tam na stałe:) widzieliście gdzieś na świecie żeby takie pomosty wisiały w trakcie meczu??:D

nie wiem o których piszesz.. ale jeśli o te w Poznaniu to będą na stałe.. u nas zapewne też

orzeu 10.03.2010 14:29

Moze zalozyc nowy temat o rozgrywkach politycznych wokol stadionu? Bo tutaj rozmowa sie rozmywa na dwa frotny. Budowa vs polityka.

Tenzen 10.03.2010 14:53

No raczej na stałe będą. Raczej nie będą wprowadzać dźwigów na stadion i montować i demontować ich na nowa za każdym razem gdy trzeba będzie sprawdzić stan techniczny, coś naprawić, wymienić.

pan Dudi 10.03.2010 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 867226)
Moze zalozyc nowy temat o rozgrywkach politycznych wokol stadionu? Bo tutaj rozmowa sie rozmywa na dwa frotny. Budowa vs polityka.

Chyba kiepski pomysł, ewentualnie mógłbyś założyć temat z 1 postem i go zamknąć. Post powinien zawierać zwrot- kto przeciw stadionowi Wisły- wypierdalać.

A tak na poważnie, to trzeba właśnie podkreślać te związki budowy stadionu z krakowską polityką, żeby ludzie wiedzieli, że niektórzy politycy (reprezentujący w końcu swoich wyborców i dbający o ich dobro) i tak mają gdzieś to, czy 500 baniek z miejskiej kasy pójdzie się paść, czy będzie przez lata służyć tysiącom kibiców. Najważniejsze dla nich i tak jest dojebanie drugiej opcji politycznej. W tym przypadku idzie o radnych PiS, na którą to partię miałem głosować w najbliższych wyborach, ale po wczorajszym występie Batora mam ich głęboko w dupie i mojego głosu na pewno nie dostanie banda egoistów, dla których liczy się tylko interes własnej partii. Może jak zaczną panie i panowie "politycy", "reprezentanci ludu" dostawać maile informujące ich, że przez swój egoizm i, tak jak w przypadku Batora, ignorancję przenikającą się z głupotą, tracą głosy ludzi, to może poczują, że stołki im się palą i zechcą zrobić coś dla ludzi, a nie partii/ układów.

1q2 10.03.2010 16:15

Problem jest w tym że tak na prawdę sabotując stadion(w sensie dodatkowych kosztów) taki radny ugra więcej niż będąc za jedyną racjonalną opcją czyli dokończeniem go jak najszybciej.
Nie czarujmy - zdecydowana większość mieszkańców Krakowa ma głęboko w dupie czy będą stadiony czy nie - co więcej, taka obrona miejskich pieniędzy jaką zaprezentował Bator -większości się spodoba więc koleś jedzie po całości.

Jedyna(złudna) nadzieje że jeśli przyjdzie co do czego to zwycięży rozsądek, tyle że rozsądek w polityce rzadko zwycięża a już przed wyborami to praktycznie nigdy -stąd rzucony pomysł - chcecie stadionu to sobie zbierzcie na niego pieniądze, całkiem możliwe że wygra.

Mi tylko przykro że ze strony klubu jest taka bryndza

joshi 10.03.2010 16:51

1q2 nie do końca się z Tobą zgodzę- sprawdziłem dokładnie na stronie miasta w biuletynie informacji publicznej ile potrzeba głosów żeby trafic do rady miasta. Taki Bator dostał 1775 głosów z okręgu nr 6, już mi się nie chce szukać jakie dzielnice on obejmuje, ale jeśli przyjęlibyśmy że Kibice Wisły kierowali się tylko i wyłącznie tym kto jak działał na rzecz stadionu, to sory ale koleś nie ma szans. Bo z tego wynika, że strata kilkuset głosów to jest dla polityka śmierć.

Arapaho 10.03.2010 16:55

Ze strony klubu nie ma kto reagować.RN - to nie klub - to goście pilnujacy kasy Bossa i tyle.Prezesa nie ma, a Ochalik i Jarosz wykonuja co kaze RN - jak nie to jest to co w listopadzie z Flakiem.
Ja się tylko dziwie że żydy jeszcze nie są daleko przed nami .Taki marketing polityczny jaki uprawiaja w Krk musi przynieśc im korzyści.Ale widocznie to przychodzi z czasem.
Baza treningowa też jest u nich lepsza a ma być jeszcze rozbudowana.Oni teraz zaczynają walkę o tereny Hutnika i Cichy Kącik, Hale - a efekty będą dopiero za 4-5 lat.Filipiak to taki typ ze podjarał się zabawą w klub piłkarski i robi wszystko żeby wygryźc Cupiala z roli lidera.Gdyby nie zrypał sprawy ze Stawowym, wczesniej zaczął starania o bazę treningową i kupił lepszych grajków to oni byliby liderem.
Przesadzam?
Zobaczymy.Pisałem rok temu że będą jaja ze stadionem to mnie to zjechaliście jak burą sukę.
Mamy totalną indolecję w dzialaniu.Zaczynając od działaczy SSA , TS ,SKWK i reszty kibiców. My - kibice- we własnym gronie nie umiemy sie dogadać i zorganizować.Jak w takim razie wymagać tego od najemników w SSA.Każdy ciągnie w swoja strone my troche poklepiemy przed monitorem co by tu niby nie zrobić, co powinni inni zrobić,a to ,a tamto.
I co z tego?Nic.Wśród nas kibiców-jedni nie działają- bo maja za daleko do Krakowa , inni -bo nie będa rozmawiać z kimś tam bo maja jakieś zaszłości, innym się nie chce, jeszcze inni są za młodzi a nastepni są za starzy.Ogólne dobro Wielkiej Wisły kończy się przed monitorem albo na jakimś tam działaniu kiedy są mecze.A niedlugo nastanie czas kiedy Boss się wkurzy a wtedy.....no cóż może będzie lepiej bo 3/4 userów zniknie z tego forum :)

SkMk 10.03.2010 17:23

Żeby ruszyć machinę w postaci Akcja Kibiców Wisły na rzecz stadionu musiałoby zacząć działać :
SKWK, Ultra Wisła, Wisła Graffiti, fan-cluby... Nagłośnić akcję, plakaty, malunki na murach. Osoby mające poważanie na trybunach i osiedlach, nakręcają całość. Napinka na forum jak przed derbami. Akcję potraktować priorytetowo, gdyż chodziłoby o sprawę ważniejszą niż wyjazd do Poznania, czy D na czerwono. Takie działania z miesięcznym wyprzedzeniem, poprzedzającym np. demonstrację pod UM i zesrają się wszystkie Batory, czy Majchrowskie. A jak Cracovii wybudują stadion, a my będziemy się tułać po Sosnowcach, czy Hutniku to radni mają jak w banku pokojową i spokojną manifestację.

derr 10.03.2010 17:28

Najważniejsza jest kasa!!!!Spokojnie nie ma co sie podniecać tu starozakonnymi sa w strefie spadkowej
Lenczyk już nas trenował ...W ogole nie dramatyzujmy jest zle ale poczejkajmy na jakieś fakty ,
jasne powinnismy zapobiegac ale patrzac na to wszystko teraz to jestesmy na pierwszym miejscu
mamy wyrobiona marke (przynajmniej w Polsce ),buduje sie nam stadion , kibiców mamy sporo,
dosyc bogaty własciciel który mam nadziej ze choc troche tak jak ja kocha ten klub.Polacy maja
słonosci do przesady i ogromnych lamentów

Grzadq 10.03.2010 18:00

Też jestem za jakąś akcją, ale do tego niezbędne jest SKWK.

Arapaho 10.03.2010 18:00

derr prosze ci ę obudz sie. Popatrz dalej niż dziś, tu i teraz .na jakie jeszcze fakty czekasz?czy fakty w postaci - braku min.50-75 mln to nie fakt?czy to że większośc w Radzie Miasta jest przeciwko daniu kasy to nie fakt? Czy to że stadion na bank nie będzie na lipiec to nie fakt?czy to że nie mamy żadnego zaplecza treningowego to nie fakt?czy to że w klubie nie ma kasy na wiele rzeczy a z kazdym meczem poza R22 tej kasy jest mniej to nie fakt?czy to ze chyba z miesiąc nie ma SSA prezesa to nie fakt?

orzeu 10.03.2010 18:05

Podstawa jest dzialanie wspolne wszystkich kibicow Wisly. Slowa swoje kieruje otwarcie do SKWK i zwiazanych z nim ludzmi ze wzgledu na ich sile i przewodnictwo kibicom Wisły na stadionie i poza nim oraz wislakrakow.com, wislaportal.pl i innych zwiazanych z Wisla ludzi, ktorzy dzialaja medialnie i maja wplyw na odbior nas w mediach. Zakopcie row miedzy Wami, wrog jest gdzie indziej. Wszyscy chcemy dobra Wisły, nawet jesli czasem rozumiemy je w inny sposob.
SKWK i ludzie zwiazani z Wisła w internecie i mediach - razem macie gigantyczna sile i za Wami pojda wszyscy jesli tylko wspolnie obierzecie jeden cel.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl