Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

silver03 29.09.2011 20:00

Q musi usiąść na ławie, kolejny mecz i kolejne katastrofalne błędy z 4 bramek straconych 3 może zapisać na swoje konto... Mam wrażenie, że czuje się zbyt pewnie, "cobym nie zagrał i tak wyjdę w 11". Dać szanse Buno niech postraszy parę meczy Q... Do Pareiki niema co się przypierdzielać, bo jak gra się bez obrony i przeciwnik co chwile ostrzeliwuje Ci bramkę nie ciężko w końcu o błąd, a wyciąganie co chwila setek jest nierealne.

s1mone 29.09.2011 20:00

Jak już pisałem : stoperzy do wymiany. Pereiko - ostatnio zupełnie zgasł. Mam nadzieję, że wkrótce odnajdzie formę.

Niestety w meczu z Tweente wyszły dwie rzeczy :
1) Nie mamy obrony. Jedyny nasz prawdziwy obrońca jest kontuzjowany.
2) Bez Meliksona nie mamy czego szukać w Europie. Smutna prawda.

SWEET_83 29.09.2011 20:00

potwierdza się to co kiedyś pisałem od meczu z Litexem do dzisiaj nie mamy w ogóle obrony. Nawet Pereiko zawodzi ehhh

Gargamel 29.09.2011 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1171157)
Pareike tez trzeba w zimie wywalic, w kazdym waznym meczu puszcza babole.

Synek :rotfl: Pareiko raz noszony na rękach, raz do wywalenia.

Galonek 29.09.2011 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Magpie (Post 1171202)
HaHa Wiedziałem, że tak będzie postawiłem u Buka 100 zł na Twente. :)

Czyli wygrałeś całe 29-30 pln :D Pozazdrościć...

Mocny 29.09.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 1171199)
Przyczyna słabych występów w pucharach jest wg mnie prosta. Winne są kluby takie jak podbeskidzie, icki, łks, bełchatów. NIGDY nie będzie silnych zespołów w naszej półzawodowej lidze jeśli będą tam zespoły kopiące na okręgowym poziomie piłkę.

buehehehe , poprawiles mi tymi absurdaliami humor w ten zjebany dzien :rotfl:

sovinho_02 29.09.2011 20:03

Ja powiem tylko jedno: po tym meczu szkoda mi było tylko Radka, Dudu, Czarka, Daniela Bruda i Bunozy z Jovanovicem na ławce... A reszta w zimie albo po sezonie WYPIERDALAĆ. Wolę żeby grał słaby( albo nawet nie taki słaby) Damian Skołorzyński niz stary dziadek Lamey. Po sezonie zrobić gruntowną przebudowę składu i na następny sezon walczymy o europejskie puchary z następującym składem :
Kurto - Skołorzyński ( albo Burliga ), Jovanovic, Bunoza, jakiś młody Polak - Małecki, Sobolewski, Chrapek, Melikson, Sobota - Biton

I na ławce: jakis młody bramkarz, Czekaj, Nalepa, Brud, Wilk, Kirm, i reszta Młoda Ekstraklasa

Możemy takim składem nie zdobyć mistrzostwa ale przynajmniej jest jakaś perspektywa i tym chłopakom napewno będzie się chciało. Bo ja już na Jaliensa od dłuższego czasu nie moge patrzeć, a i Chavez powoli zaczyna mnie denerwować...

dzollo 29.09.2011 20:04

Przed grupą dawałem naszym szanse na zdobycie 2 punktow. tzn remis z Odense i Twente u siebie, teraz widzę, że się pomylilem i jest to nierealne. Irytujące też jest forowanie przez Maaskanta swoich nabytkow, przecież od dłuższego czasu wszyscy wiedzą, żę Jaliens jest cienki jak barszcz i można było dać szanse Bunozie. Natomiast Marko na obronie bije w każdym detalu Lameya, i mam nadzieje, że niegrał tylko i wyłącznie z powodu kontuzji bo inaczej byłby to szczyt głupoty ze strony naszego trenera. Który swoją drogą od dłuższego czasu pokazuje, że więcej niż na trenowaniu zna się na pięknym przemawianiu i opowiadaniu bajek, aż dziw że nie został politykiem.

Gwiaździsty 29.09.2011 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szark (Post 1171206)
Katastrofalna forma Sergieja Pareiki rozpoczęła się wraz z przybyciem tej poznanskiej ku..y do klubu, może pora znów zmienić trenera bramkarzy ?

Też zwróciłem na to uwagę. Chyba nieprzypadkowo to sie tak zbiegło.

BoBaSbK 29.09.2011 20:05

Tak się kończą mecze kiedy w obronie grają emeryci.

Karamazow 29.09.2011 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Magpie (Post 1171202)
HaHa Wiedziałem, że tak będzie postawiłem u Buka 100 zł na Twente. :)

Żebyś się nie udławił tym hajsem z radości.
Uporczywe wystawianie Diaza na lewej obronie robi krzywdę jemu i drużynie, z Legią bym go widział na stoperze, trzeba poczekać jak Czekaj wróci i na niego stawiać bo na kogo.

rafalek 29.09.2011 20:06

dzollo - tak, Jovanović nie grał z powodu kontuzji...

Oldpara 29.09.2011 20:06

Wynik taki jak miał być.

Jeśli chodzi o grę z przodu to byłem miło zaskoczony - kilka razy obrona Twente jęczała w szwach
Jeśli chodzi o grę w obronie - katastrofa - konieczne są zakupy. Potrzeba min 2-3 nowych obrońców. Jaliens tragedia, chciałbym oglądać w składzie Bunozę.

P.S. Pareiko wbrew temu co mówili w studiu po meczu nie grał źle. Winić go można tylko za 4 bramkę, a przynajmniej 2-3 razy 100% wyciagnął. Ktoś tu obarczał go też 1 bramką - bez przesady to był strzał z kilku metrów, obrona intuicyjna - były wielki jakby obronił, ale nie można go winić że wpadło.

Elendil 29.09.2011 20:06

Cytat:

HaHa Wiedziałem, że tak będzie postawiłem u Buka 100 zł na Twente.
wypierdalaj

Od następnego meczu obrona w składzie: Jovanovic, Bunoza, Czekaj, Palijc. W ziemie konieczne wzmocnienie bocznych obrońców + jeden napastnik + skrzydłowy... kurna, ile lat ten klub będzie w ciągłej przebudowie? Jakby w 1998 roku Cupiał wybudował 5 boisk treningowych i bazę szkoleniową, to dziś ligę wygrywalibyśmy drugim składem. Niestety w tym kraju mało kto ma cierpliwość.

kane 29.09.2011 20:08

Mnie to fascynuje, że trener z zagranicy, jeden Polak w składzie, ale styl grania jakże polski.

szark 29.09.2011 20:08

ale spoko na Legię się zepną jak na lecha i wygrają, Legia to nie Twente baa Legia to nawet nie Odense :)

WislaOnly 29.09.2011 20:10

No temat do zamknięcia na niecały rok, bo tematu gry Wisły w LE nie powinno się podejmować bo gry nie ma. I brawo dla Jaliensa i Parejki za mecz. Złote chłopaki. Boję się teraz o mecz z Legią. Obawiam się, że po niedzielnym meczu może zacząć się nerwówka.

Ogryzek 29.09.2011 20:10

I po bólu. Szkoda że tak wysoko. No ale obrona to nasza największa bolączka i bez poprawy niewiele zdziałamy w Europie z takimi emerytami z tyłu. Taka smutna prawda.

bebeto 29.09.2011 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1171200)
Żenad to przede wszystkim Twoja znajomość piłki europejskiej.

Znalazł się mędrzec... pewnie masz już szal Twente . Co to u licha "Żenad" ?

wolfy 29.09.2011 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 1171237)
Co to u licha "Żenad" ?

Literówka. Wybacz, że przeze mnie musiałeś się nad tym głowić. Nie chciałem Cię przeciążać.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 1171237)
Znalazł się mędrzec... pewnie masz już szal Twente .

Ja mam w dupie Twente. Co nie zmienia faktu, że nazywanie ich anonimami przez kibica polskiej drużyny jest zwyczajnie skrajnie głupie. Gdzie my, gdzie oni?

Karamazow 29.09.2011 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1171235)
No temat do zamknięcia na niecały rok, bo tematu gry Wisły w LE nie powinno się podejmować bo gry nie ma. I brawo dla Jaliensa i Parejki za mecz. Złote chłopaki. Boję się teraz o mecz z Legią. Obawiam się, że po niedzielnym meczu może zacząć się nerwówka.

Zamilcz pokemonie. Nawet nie wiesz jak się bramkarz twojego ukochanego klubu nazywa, po za tym Pareiko zawalił dziś jedną bramkę, przy takiej ilości strzałów i sytuacji naprawdę ciężko się nie pomylić. Niech mi ktoś przypomni, bo nie wiem czy mi się dobrze wydaje, ale Kirm był kontuzjowany podczas przygotowań do sezonu? Jako jedyny wytrzymał mecz pod względem fizycznym.

CH. 29.09.2011 20:16

Akcja i bramka Bitona
http://www.youtube.com/watch?v=wQfRKTMcyQM

palce lizac.

Mocny 29.09.2011 20:17

nie no ludzie naprawde pareiko wyjal kilka setek i moglo byc duzo wyzej , a to co wpadlo to jakby obronil to bylby po prostu fenomenem , a jest zwyczajnie niezly

wezmy taki gol na 4:1 , ktory wiekszosc z was twierdzi ze byl do obrony

otoz byl to bardzo mocny i precyzyjny strzal nie naciskanego praktycznie przez obrone zawodnika oddany z 5 metrow

pareiko zrobil co sie dalo czyli skrocil kąt oraz powiekszyl swoja powierzcnie poprzez rozlozenie raz i nog , wielu napastnikow (np brozek czy kirm) trafilo by wlasnie w niego i bylby strzal obroniony , jednak holendrowi niestety nie zabraklo precyzji i mamy gola

gol na 1:1 tu mamy główke z bodajze 4 metrow - niemialbym pretensji do pareiko nawet jakby "ani drgnął"
to wlasnie refleks i duze umiejetnosci pareiki spowodowaly ze ja prawie mial , co dla niezorientowanych nieznajacych sie forumowiczow moglo sprawic wrazenie ze byla do wyjecia

Enrico2000 29.09.2011 20:18

Naprawdę wychodzi pięknie ile znaczymy w Europie. Nie będzie kasy, nie będzie drużyny, smutna prawda.
Mam tylko nadzieję, że nasi pseudo gracze nie powiedzą więcej, że pierwsza bramka (dla przeciwnika) ustawiła mecz ...... bo takie teksty wyprowadzają mnie z równowagi.

A nasza obrona, to niestety przykro patrzeć na tych emerytów pobierających taką kasę za grę ..... szkoda słów.

Pytanie jest tylko jedno, czy Cupiał, Maaskant i dr. sportowy dalej będą prowadzili taką plitykę czy coś się zmieni w tym względzie.

bebeto 29.09.2011 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1171241)
Ja mam w dupie Twente. Co nie zmienia faktu, że nazywanie ich anonimami przez kibica polskiej drużyny jest zwyczajnie skrajnie głupie. Gdzie my, gdzie oni?

Oooo... wybacz szczwany lisie po meczu.
Po bramce Bitona pewnie się zlałeś więc nie kozacz teraz .

Elendil 29.09.2011 20:19

Dokładnie, obwinianie naszego bramkarza po tym meczu to idiotyzm

ZAGRALIŚMY BEZ OBRONY. Tyle w temacie. Do tego mega-nieskuteczny Kirm w ataku. Także o czym tu mówić...

Gwiaździsty 29.09.2011 20:19

Niestety ale mecze z europejskimi drużynami są tak naprawde wykładnikiem formy druzyny. Jak narazie to przegrywamy z Cypryjczykami, Duńczykami i Holendrami wyraźnie. Jak "silna" jest liga polska widać własnie po takich meczach. Ciekawe o czym nam opowie w następnym wywiadzie dla prasy prezes Basałaj oraz po ile bilety na nastepne mecze LE w Krakowie ?

labtec 29.09.2011 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1171203)
z grupy wychodzą dwie drużyny, a dla trzeciej pozycji jest coś przewidziane ?

Typu " lucky looser " ?

===

a co do meczu z Legią to szczerze wali mnie to, że to prestiżowy pojedynek.
Na prawdę.
To nie derby.
Wielu z Was zapomina chyba kto jest naszym największym rywalem na osiedlu czy na boisku.
( stolicy już nie odzyskamy ;) )

I drugiego października powinien od pierwszym minut zagrać Pailijć na skrzydle za Lameya, a za Jaliensa Bunoza . Tak tak...niestety Bunoza.

A za Kirma na skrzydle Nuneza. A na pozycji Nuneza Czaruś Wilk / Guła.

No ja innej opcji nie widzę, by zmotywować leniwych grajków

Arturo Qr2nów 29.09.2011 20:20

Uczepiliście się tej obrony. Fakt, defensywa w dzisiejszym meczu to cztery strachy na wróble. Uczciwie trzeba jednak przyznać, że poza krótkim fragmentem od 60 min. - przy stanie 3:1, pamiętajmy - cała drużyna wyglądała żenująco. Trzy celne podania i trzy przyzwoite przyjęcia piłki są poza zasięgiem naszych zawodników, nie mówiąc już o ruchu bez piłki, czy jakiś kombinacjach itp. Niestety, ale obecna Wisła jest słaba. Nawet z takim Ruchem przy Reymonta musimy wydzierać zwycięstwo zamiast spokojnie zrobić swoje, zaś mecze z APOELem czy Twente brutalnie obnażyły naszą "siłę". Mecz jak i rezultat przyjąłem bez większych emocji i to na trzeźwo, ale wstydziłem się za swoją drużynę. Mistrz Polski wyglądał jak jakiś holenderski drugoligowiec, wywracanie się na piłce, proste błędy w przyjęciu, dawanie się ogrywać w łatwy sposób w pojedynkach 1 na 1, dawanie zakładać sobie "siatki", "nurkowanie" itd. Zastanawia mnie kto nadaje się w tej ekipie do grania... Jovanovic, Melikson, Biton - raczej tak, Pareiko, Bunoza, Paljic, Jirsak, Nunez, Wilk, Iliev, Genkov - po solidnym recyklingu ktoś z nich być może by się nadał.

Devonisch 29.09.2011 20:20

Jaliens Lamey Diaz do wydupcenia od zaraz. Zero walki zero ambicji. Te błędy deprymuja resztę druzyny. Zakładałem porażkę po dobrym meczu i walce. Z czym my ....A chcieliśmy grać w LM?? Jak nasz trener zagra z Legia Jaliensem to będzie to czysty sabotaż. Wilk za Sobola. Generalnie bieda straszna z nasza nazwijmy to "gra".

Emenems81 29.09.2011 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 1171250)

Ty durnia strugasz czy durniem jesteś?

To, że Twente to klasowy zespół wie każdy, w tej chwili to zespół z większym potencjałem niż PSV, ktoś kto twierdzi, ze Twente to zespół przeciętny jest po prostu kretynem.

Mocny 29.09.2011 20:23

chaveza nie pomijajcie przy liscie winnych

stoper z niego tej klasy co i z kew

zreszta co my sie dziwimy ze nam fenomenalny mark janko wali bramy , jak strzelaja nam je tez zawodnicy ruchu chorzow , drugoligowej floty swinoujscie , czy nawet nie weim ktory ligowego rakowa

wolfy 29.09.2011 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 1171250)

Za dużo meczy obejrzałem, żeby po jednej bramce uznać mecz za wygrany.
Nie masz pojęcia co, gdzie i kiedy - to masz problem. Nie dziw się, że inni przewidywali możliwy wpierdól, również na tym forum. Co innego kibicowanie, a co innego realna ocena naszych możliwości...

Tu nie trzeba być szczwanym lisem, tylko mieć IQ powyżej 80 żeby zajarzyć różnicę między nami a wicemistrzem Holandii.

Barti 29.09.2011 20:26

To tylko moje zdanie, moje wyrwane z kontekstu przemyślenia...
Pareiko - najpierw Appoel teraz Twentee. Sam nie wiem co o tym myśleć... Pareiko ma nie tylko bronić ale też dyrygować obroną...
Chavez - początek sezonu OK, teraz nie wiem co się gościowi stało. Na pewno do wymiany Jaliens - bez dwóch zdań.
Jeżeli Maaskant nie wpuszcza przy przegrywanym meczu ofensywnego gracza w postaci Garguły to o czymś to świadczy. Ja uważam że Garguła w zimie do wymiany.
A co będzie z Boguskim i Genkovem? Wielka niewiadoma. Ciężki orzech do zgryzienia dla naszych fachowców...

czesiu 29.09.2011 20:26

@ Oj wolfy, wolfy, oj tofik, tofik, a jakie to ma znczenie kto kogo zatrudniał :lol: ważne kto kogo zostawi na nastepny sezon i kogo wystawia do 11. Nuneza i Jaliensa też Basałaj sam zatrudniał? Litości... :lol:
I ciągle ten sam płacz po przegranych, a że w Nikozji o to się zarabia dużo więcej niż Wiśle, a że w Odense uuuuu to się się dopiero grube mln € kasuje :lol:

Krolik 29.09.2011 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devonisch (Post 1171255)
Jaliens Lamey Diaz do wydupcenia od zaraz. Zero walki zero ambicji. .

AMEN..... Nic dodac nic ujac....

wolfy 29.09.2011 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 1171263)
@ Oj wolfy, wolfy, oj tofik, tofik, a jakie to ma znczenie kto kogo zatrudniał :lol: ważne kto kogo zostawa na nastepny sezon i kogo wystawia do 11. Nuneza i Jaliensa też Basałaj sam zatrudniał? Litości... :lol:

Jak jełop ma podpisany kontrakt to będzie nas prześladował do jego końca. Bo jest jełopem i nikt mu nie da więcej niż my.
A jak mamy na transfery kilkaset tysięcy euro a na kontrakt max trzysta, to wybacz, ale żaden poważny gracz nawet na nas nie spojrzy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 1171263)
I ciągle ten sam płacz po przegranych, a że w Nikozji o to się zarabia dużo więcej niż Wiśle, a że w Odense uuuuu to się się dopiero grube mln € kasuje :lol:

Na jakim świecie Ty żyjesz?

bebeto 29.09.2011 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1171261)

Tu nie trzeba być szczwanym lisem, tylko mieć IQ powyżej 80 żeby zajarzyć różnicę między nami a wicemistrzem Holandii.

Gdyby nie trzech muszkieterów w obronie to powiedz mi gdzie by była ta różnica ?

milosz 29.09.2011 20:30

Do przerwy co najmniej dobra gra Wisły, po przerwie niestety bardzo słabo.

Niewiele dały zmiany Palijcia czy Wilka, ale ten ostatni juz nie raz udowodnił swoją przydatność. Problemem są proste indywidualne błędy obrońców.

Za Lameya grać będzie Jovanović, prędzej czy później tak będzie i to jest dobra wiadomość. Jak dotąd uważałem że koniecznie nam potrzeba LO, pomocnika środka odpowiedzialnego za odbiór piłki ale i obdarzonego umiejętnością kreacji gry, oraz napastnika typu Delew. Czyli kogoś kto odnalazłby się na środku ataku, ale i śmiało na skrzydle. 3 newralgiczne pozycje ... po tym meczu widać jednak ogromną dziurę na srodku obrony. Jaliens ...Jaliens....Jaliens i na zmianę z Chavezem zawalają bramkę za bramką ...Owszem jest Bunoza, ale ten nie rozwiązuje problemu. Po pierwsze Jaliens to przeszłość, tak jak w mniejszym jednak stopniu, ale również Lamey ...Coś Nasi Holendrzy nie trafili z transferami holenderskich piłkarzy ...Czas na męskie decyzje Panie Maaskant, czas odsunąć od składu Jaliensa...czas odsunąć od pierwszej jedenastki Lameya (może być jako zmiennik) ...tak jak ciężko było się rozstać z Genkowem w wyjściowej jedenastce na rzecz Bitona tak teraz przed Maaskantem po europejskich meczach-testach czas na zmiany w wyjściowej jedenastce Wisły.

Domello 29.09.2011 20:30

Ogolnie to podobalo mi sie ze potrafilismy zagrozic bramce Twente. Gorzej z obrona ale do tego juz jestem przyzwyczajony.

Takie mecze sa dobre, bo widac czarno na bialym kto jest do zastapienia w skladzie. Problem polega tylko na tym, ze te braki ktore mamy raczej nie zostana zastapione wartosciowymi zawodnikami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl