Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

mitmichael 20.05.2010 14:44

Podobno Onyszko przeszedł do Polonii Warszawa!!!

http://www.90minut.pl/news/123/news1...-Warszawa.html

znowu nasz zarzad sie nie postarał. Chociaz Pawelek głupie błedy popełnia to jednak mamy z Lechem najmniej straconych bramek co nie zmienia faktu, ze Onyszko by sie przydał.

sq 20.05.2010 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 902236)
Chociaz Pawelek głupie błedy popełnia to jednak mamy z Lechem najmniej straconych bramek

Wydaje mi się że była to bardziej zasługa Głowackiego i Marcelo, niż Pawełka

mitmichael 20.05.2010 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 902243)

A mi sie wydaje, ze za duzo osob go krytykuje dlatego takie błedy popełnia. Dac mu troche swobody do grania a nie jechac po nim co chwile.

Pablooo 20.05.2010 15:58

http://s24.pl/komisja_ligi_zarobila_...je-s73905.html

masterlag 20.05.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 902260)
A mi sie wydaje, ze za duzo osob go krytykuje dlatego takie błedy popełnia. Dac mu troche swobody do grania a nie jechac po nim co chwile.

Mario od kibiców Wisły dostał niesamowite wsparcie. I odwdzięczył się "fakiem"... Jak teraz ma publiczność skandować "Mariusz Pawełek!" skoro on nie umie docenić wsparcia kibiców? Oberwało mu się w tym czasie, kiedy wszystkim się dostało... Mógł sobie ten palec wsadzić...gdziekolwiek, a nie pokazywać go.
Ja go zawsze darzyłam sympatią i dużym zaufaniem, szcz. ostatnio się poprawił- mimo, że puszczał czasami jakieś farfocle to umie gościu wyjąć kilka trudnych piłek.

Żmijka- Mario nie miał wsparcia? Miał cholerne wsparcie od kibiców szcz. jak na to, że dookoła wszyscy go zawsze krytykowali. I przypominam ci, że właśnie tym "fakiem" poczęstował nas w chwili, gdy po wszystkich naszych piłkarzach sie jechało.
Jak się nie ma nic ciekawego do dodania, to się siedzi cicho.

Żmijka 20.05.2010 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 902287)
Mario od kibiców Wisły dostał niesamowite wsparcie. I odwdzięczył się "fakiem"... Jak teraz ma publiczność skandować "Mariusz Pawełek!" skoro on nie umie docenić wsparcia kibiców? Oberwało mu się w tym czasie, kiedy wszystkim się dostało... Mógł sobie ten palec wsadzić...gdziekolwiek, a nie pokazywać go.
Ja go zawsze darzyłam sympatią i dużym zaufaniem, szcz. ostatnio się poprawił- mimo, że puszczał czasami jakieś farfocle to umie gościu wyjąć kilka trudnych piłek.

:lol::lol::lol:

Nic składniejszego nie jestem w stanie napisać czytając taką głupotę...

wolfy 20.05.2010 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 902243)

Źle Ci się wydaje. Obejrzyj sobie powtórki obu meczy, w szczególności tego na Suchych Stawach. Zresztą - w tym akurat meczu na stoperze grał Jop.

sq 20.05.2010 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 902236)
Chociaz Pawelek głupie błedy popełnia to jednak mamy z Lechem najmniej straconych bramek co nie zmienia faktu, ze Onyszko by sie przydał.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 902348)
Źle Ci się wydaje. Obejrzyj sobie powtórki obu meczy, w szczególności tego na Suchych Stawach. Zresztą - w tym akurat meczu na stoperze grał Jop.

wątpię by mitmichael miał na myśli tylko te dwa mecze, raczej chodziło mu o cały sezon

0 22 20.05.2010 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablooo (Post 902285)

Wystarczy wiedzieć na co idzie kasa z kar zamiast głupoty pisać.

EDIT: Żmijka - pw.

Żmijka 20.05.2010 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 902527)
Wystarczy wiedzieć na co idzie kasa z kar zamiast głupoty pisać.

Jak to jest szkolenie młodziezy czy tam budowanie boisk, tak?

A widziałeś jakies pieniądze na to wyłozone przez ekstraklasę ...? Bo ja nie, a "żyję" dość piłką dzieciaków ...

Szarny 21.05.2010 15:11

http://www.weszlo.com/news/4993

Grzyb sam się lepiej przygotował do gry niż cały zespół Wisły pod okiem tego maestro z Włoch.

Panie Skorża. Już wie Pan kogo zatrudnić za jakieś 20 lat, kiedy potrzebny będzie spec od przygotowania fizycznego..

Żmijka 21.05.2010 15:14

Dowiedz się kto jest u nas trenerem przygotowania fizycznego, potem pisz.

Myślę, że miejsce nie je ważne. Tak samo dobrze można przygotować się w Ciechocinku i na Malediwach. Chodzi o podejście ...

EDIT: ooo ktoś wykasował swojego posta powyżej.

Szarny 21.05.2010 15:30

Faktycznie, pomyliło się. Przepraszam Włocha ;)

Pan Bahr powinien iść do Grzyba na korepetycje.
A nawet gdyby to nie o jego metody przygotowania chodziło, a o podejście zawodników to też coś jest nie tak. Za dużo kolesiostwa, za mało profesjonalizmu.

Mishau 21.05.2010 16:08

Akurat Grzyb miał przygotowany plan treningów przez jakiegoś trenera, nie że sam sobie biegał po parku. W sumie trenował jak chciał a nie z resztą drużyny, więc mógł przygotowac się bardziej "pod siebie". Co nie zmienia faktu ze zagraniczne zgrupowania są mocno przesadzone :-/

Kluvi 21.05.2010 16:18

ludzie jak Bahr sam pracował to mieliśmy 2 mistrzostwa, a jak doszedł Makaron to się wszystko posypało. Była powtórka z Ostrawy gdzie wcześniej pracował i doprowadził klub do najgorszego miejsca chyba w historii klubu, jak odszedł wszystko wróciło do normy..

AYALA 22.05.2010 19:01

Legia-Wisła: to najwyżej 3 liga angielska
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

Blaszczu16 22.05.2010 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 903261)
Legia-Wisła: to najwyżej 3 liga angielska
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

Pamiętam mecze Wisły z Blackburn i z Tottenhamem. Na ich tle Wisła nie była jakoś bardzo gorsza. Takie pierdoły to może każdy napisać, a według mnie Wisła spokojnie by ********eła z pół I ligi angielskiej. Już tak nie dołujcie naszej ligi.

Jaroo1 22.05.2010 20:21

Cytat:

Pamiętam mecze Wisły z Blackburn i z Tottenhamem. Na ich tle Wisła nie była jakoś bardzo gorsza. Takie pierdoły to może każdy napisać, a według mnie Wisła spokojnie by ********eła z pół I ligi angielskiej. Już tak nie dołujcie naszej ligi.
Z jednej strony sie zgadzam bo zawsze mowia ze jestesmy tacy ciency, ze 3 liga angielska, co najwyzej druga liga włoska itp a jak przychodzi co do czego to a tak tragicznie nam nie idzie. Wiadomo z Realami, Barcelonami, Chelseami czy Interami napewno nie zaistniejemy ale juz z takimi sredniakami europejskimi mozemy grac na rowni tyle ze tupojawia sie taki problem. Po meczu z Tottenhamem Brozek powiedzial ze sie nabiegal w jednym meczu jak w Polsce w 3. Mysle ze niestety wiele znaczenia ma tutaj to ze na taki mecz sezonu jak z Tottenhamem my sie spinamy na 120% a oni sobie graja jak wlasnie z ta druzyna z 3 ligi ang. Wiedza ze wygraja, staraja sie ale pelnej motywacji nie ma- tak jak my gramy ze slabszymi zespolami ze wschodu (chociaz czy teraz mozna powiedziec ze one sa slabsze ;/) i tez niby ich przewyzszamy ale szalu nie ma

FraMat 23.05.2010 15:29

oto co się robi jak nie ma nawyku mistrzostwa Polski (czy tam majstra...):

Cytat:

W niedzielę rano, jak co tydzień, zadzwoniłem do mojej mamy pogadać. Ale tym razem, zamiast zwykłego paplania o niczym, było zupełnie inaczej.
- Mój Boże - zaczęła moja mama, naprawdę wzburzona. - Żebyś ty wiedział co ja przeżyłam wczoraj wieczorem!
W tym miejscu muszę dodać, że moja mama mieszka w Poznaniu, jest w wieku przedemerytalnym, jest zakręconym, oderwanym od rzeczywistości biologiem i że Lech właśnie zdobył mistrzostwo Polski.
- Słuchaj, co się działo - mówi mi mama. - W sobotę wieczorem wracałam pociągiem z Legnicy, wysiadłam na dworcu głównym i poszłam na tramwaj. Wsiadłam do tramwaju, a tam rozwrzeszczany tłum młodych ludzi w niebieskich szalikach i wszyscy krzyczeli: "kto-nie-ska-cze jest taj-nia-kiem, kto-nie-ska-cze jest taj-nia-kiem". I cały tramwaj, wszyscy pasażerowie skakali, tylko ja nie skakałam i taki starszy pan, który wsiadł ze mną, też nie chciał skakać. No to ci ludzie w szalikach podbiegli do niego i zaczęli go popychać i wołać: "Czemu nie skaczesz, tajniaku?" Więc on też zaczął skakać, a ja wybiegłam z tego tramwaju na pierwszym przystanku i szłam dalej pieszo do domu ulicą Grunwaldzką. Ale tam było jeszcze gorzej, bo całą szerokością ulicy szły grupy ludzi w niebieskich szalikach i ja byłam jedyną osobą, która szła w przeciwną stronę, bo oni wszyscy szli do centrum. I tak strasznie krzyczeli i wołali do mnie "A ty gdzie idziesz? Zawracaj i idziesz z nami na Stary!" Więc uciekłam w boczne uliczki i szłam dalej tymi małymi uliczkami, bo tam nie było nikogo, aż doszłam do szpitala na ulicy Przybyszewskiego i tam na murze szpitala stali pacjenci w piżamach. I wszyscy byli zupełnie pijani i śpiewali z całych sił, a jak przechodziłam pod tym murem, to wołali do mnie "A ty czemu się nie cieszysz, ty stara k***o". Więc znowu zaczęłam uciekać i biegłam tak długo, aż ledwo żywa dobiegłam do domu.
Powiedz mi Maciejku, z kim ten Lech grał, że oni tak się cieszyli?

za JoeMonster

Watts 23.05.2010 15:35

Ja natomiast wkleję kwiatek ze strony wyborczapinokio.pl, i o ile z filozofią prezentowaną przez tę stronę można się generalnie zgodzić, o tyle osobiście padłem przy następującym kwiatku:

Cytat:

Jesteśmy zwykłymi ludźmi, (...) czcimy pamięć Powstańców, jesteśmy Wielkopolanami, Patriotami. Jednak nie wszystkim się to podoba.
Tam w Wielkopolsce to chyba inaczej pojmują "cześć pamięci Powstańców", mając na uwadze legendarną sektorówkę z panoramą płonącej stolicy... Tak, wiem, mam kompleksy i zazdroszczę...

0 22 23.05.2010 17:20

Sektorówka była z rozwalonym pałacem kultury i nie miała żadnego zwiazku z Powstaniem Warszawskim. Tylko Warszawianie w stylu Miklasa gadali bzdury, ze to brak szacunku do PW.

Niewiedza, nie kompleksy.

Watts 23.05.2010 17:28

No tak, nie doczytałem że była to współczesna panorama. ;)

Robson_ABG 23.05.2010 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 903576)

za JoeMonster

Gdyby to nie był JM to bym powiedział, że ktoś na łeb upadł, ale jeśli to z JM wzięty tekst to śmiało moge uznać za żart...

sandbender 23.05.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 903578)
Tam w Wielkopolsce to chyba inaczej pojmują "cześć pamięci Powstańców", mając na uwadze legendarną sektorówkę z panoramą płonącej stolicy...

Jak napisał 0 22:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 903604)
Sektorówka była z rozwalonym pałacem kultury i nie miała żadnego zwiazku z Powstaniem Warszawskim.

A ja bym dodał, że:

Cała "cześć pamięci Powstańców" nie ma zapewne nic wspólnego ani z Warszawą, ani z Powstaniem Warszawskim. Raczej Wielkopolskim.

EDIT:
0 22 - nie do Ciebie to było tylko do Wattsa. Moja wypowiedź miała być w zamierzeniu rozwinięciem Twojej wypowiedzi. Dlatego dodaje powyżej kursywą, żeby było jasne.

0 22 23.05.2010 20:32

Poważnie? Ja tylko wyjaśniłem, że tamta sektorówka w żaden sposób nie uderzała w cześć innych Powstańców, co zarzucił Watts.

EDIT: No. :)

Slayer666 23.05.2010 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 903576)

(...)
za JoeMonster

Co to za bzdury? Darujcie już sobie ciągłe wklejanie linków z portalów typu joemonster, czy demotywatory. Nawet jeśli tekst był pisany "na serio", to co z tego? U nas w Krakowie jest inaczej, tak? Pełna kultura, tak? Po co skupiacie się na szukaniu na siłę wad u Lecha/Poznania? Zajmijcie się czymś pożytecznym, na przykład wymyślaniu, jak zapełnić nasz nowy stadion.

Pablooo 24.05.2010 12:30

http://s24.pl/lenczyk_nie_jest_juz_t...ii-s74097.html

szprotson 24.05.2010 12:34

W szoku!!!!

Bardzo sie ciesze ;]

przemek1902 24.05.2010 13:01

Ulatowski załata to miejsce z pewnością :)

Marszałek 24.05.2010 13:06

Lenczyk zobaczył jak słaby zespól przyszedł mu do prowadzenia. Zorientował się,że wzmocnień jakościowych nie będzie,to olał sprawę i tyle. Filipakowi zalezy tylko na tym aby ta druzyna utrzymywała się w lidze jak najmniejszym kosztem. W sumie mu się to opłaca. Za reklamę w TV zapłaciłby znacznie więcej niż rzuca na Craccovię. Wszak w czasie meczu jest to 90 minut reklamy,plus skróty w kanale otwartym,do tego zjęcia w gazetach z relacji ligowych. Jakby to przeliczyć ile to jest warte,to podejrzewam,że na Cracovie płaci dużo mniej. Przyjdzie nowy trener,może uda mu się nagromadzić punktów na początku,później równia pochyła,bo z takimi słabymi kopaczami inaczej być nie może i liczenie na szczęście,i nuż uda się utrzymać.

Poza tym uważam,że Filipak bardziej zajmie się TSV 1860.

dynek.pl 24.05.2010 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 903845)
Lenczyk zobaczył jak słaby zespól przyszedł mu do prowadzenia. Zorientował się,że wzmocnień jakościowych nie będzie,to olał sprawę i tyle. Filipakowi zalezy tylko na tym aby ta druzyna utrzymywała się w lidze jak najmniejszym kosztem.

Nie zgadzam sie. Mysle, ze Filipiak w ostatnim czasie wydaje wiecej kasy na Craxe niz Cupial na Wisle.
Do przeciez bedzie chcial jakos zapelnic ten stadion na pewno. Lenczyk sie nie sprawdzil poprostu - dostal kogo
chcial na dzien dobry (m.in. Matusiak, Golinski), a postepu zadnego nie bylo widac - ta runda byla wrecz tragiczna,
przeciez oni przechodzili poprostu obok meczow, a Lenczyk sobie siedzial w najlepsze na lawce. Mysle, ze gdyby
to trener z mniej znaczacym nazwiskiem to by polecial przed koncem sezonu. Na papierze wcale nie maja takiego
zlego skladu.

szprotson 24.05.2010 16:39

Filipiak wywalił Oresta gdyż ten, powiedział ze potrzebuje obronców kupic, a profesor na to ze przeciez ma najlepsza pare stoperów w Polsce, Polczaka i Wasiluka. Lenczyk nie podzielił zdania własciciela

Kocur 24.05.2010 17:13

Kij mu w plecy i kotwica w d...

Za te jego odzywki przed kamerami nie powinien mieć wstępu nawet na nasz parking klubowy nie mówiąc o czymś więcej.

Eustachy 24.05.2010 17:22

Nic tylko podpisac sie pod slowami przedmowcy.

A tak ogolnie rzecz ujmujac, jestesmy chyba swiadkami definitywnego konica tego trenerskiego dinozaura, bo nie sadze zeby ktos w najblizszym czasie zdecydowal sie go zatrudnic. Tym bardziej, ze popalone mosty zostawil jeszcze w paru innych miejscach (np. Belchatow, Lubin).

Ogryzek 24.05.2010 18:26

Kocur, Eustachy
Zgadzam się z wami. Też mnie Lenczyk w****ił i zawiodłem się na nim, zwłaszcza że miałem do niego sentyment.

Arturo Qr2nów 24.05.2010 19:03

Taki oto wywiad z profesurem:

-Profesor Janusz Filipiak przyznał, że zwolnienie trenera Cracovii Oresta Lenczyka nie jest wynikiem słabych wyników drużyny. Prezes klubu chce stworzyć nowy model funkcjonowania drużyny. Dyrektorem sportowym ma zostać Tomasz Rząsa.

W poniedziałek Cracovia oficjalnie poinformowała, że zarząd klubu rozwiązał z trenerem Lenczykiem kontrakt za porozumieniem stron. Czy to efekt słabszej postawy drużyny, która prawie do końca sezonu walczyła o utrzymanie?
Janusz Filipiak: To nie jest bezpośrednia przyczyna. Cracovia miała ciężki sezon z różnych powodów. Było sporo kłopotów kadrowych, poza tym z uwagi na przebudowę stadionu musieliśmy grać cały czas na wyjeździe. Mimo takich problemów okazaliśmy się lepsi w dwumeczu od Wisły Kraków. Ja wciąż bardzo cenię pana Lenczyka jako trenera. Tak naprawdę pozostawienie go na kolejny sezon, zgodnie z obowiązującym jeszcze kontraktem, byłoby dla klubu najbezpieczniejszym rozwiązaniem. Uznałem jednak, że najwyższy czas na zmianę struktury klubu, reorganizację pionu sportowego.
Czy chodzi o wprowadzenie większej liczby osób do zarządzania sprawami sportowymi? Na przykład model, w którym trener współpracuje z dyrektorem sportowym?
J.F.: Dokładnie tak. Pan Lenczyk ma dużą charyzmę i swój styl, ale nie pasuje do tego modelu. Według mnie trener powinien współpracować z dyrektorem sportowym, mającym szeroki zakres uprawnień. Zarządzanie drużyną powinno być rozłożone na kilka osób. Pan Lenczyk, moim zdaniem, nie czułby się dobrze w takiej rzeczywistości. Poza tym chciałbym, żeby Cracovia bardziej otworzyła się na współpracę z zagranicznymi klubami (firma Comarch prof. Filipiaka jest również sponsorem niemieckiego TSV Monachium - PAP).
Kto będzie nowym szkoleniowcem? Nieoficjalnie mówi się o Rafale Ulatowskim.
J.F.: Na razie nic nie mogę powiedzieć. Za wcześnie na deklaracje, skoro żadne dokumenty nie zostały podpisane. Mogę tylko ujawnić, kogo widzę w roli dyrektora sportowego. Złożyłem propozycję Tomaszowi Rząsie, który do tej pory pełnił funkcję mojego doradcy. To naturalny wybór. Czekam na jego odpowiedź.
Wspomniał pan o większej współpracy np. z TSV Monachium. Możliwa jest wymiana piłkarzy między tymi klubami?
J.F.: Zobaczymy. Właśnie po to chcę zatrudnić nowych ludzi, żeby wymyślili, jak najlepiej wykorzystać nasze kontakty z TSV. Chcemy stworzyć coś nowego, wyjść poza polski "grajdołek".
Rozstał się pan z trenerem Lenczykiem w zgodzie?
J.F.: Nie wiem, czy mi się to udało. Starałem się, żeby nasze spotkanie przebiegło w jak najlepszej atmosferze. Jak wspomniałem, bardzo cenię tego szkoleniowca, dlatego zależało mi na godnym pożegnaniu. Czy tak się stało, trzeba zapytać już samego Oresta Lenczyka. Mogę tylko powtórzyć, że powodem naszego rozstania były sprawy organizacyjne, a nie sportowe.
Ilu piłkarzy potrzebuje Cracovia, żeby w kolejnym sezonie nie bronić się przed spadkiem?
J.F.: Czterech. Jednego do obrony, dwóch do pomocy i jednego do ataku. Chodzi o naprawdę dobrych piłkarzy, którzy od razu wzmocniliby zespół.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

gigant 24.05.2010 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 904064)
Taki oto wywiad z profesurem:

-Profesor Janusz Filipiak przyznał, że zwolnienie trenera Cracovii Oresta Lenczyka nie jest wynikiem słabych wyników drużyny. Prezes klubu chce stworzyć nowy model funkcjonowania drużyny. Dyrektorem sportowym ma zostać Tomasz Rząsa.

W poniedziałek Cracovia oficjalnie poinformowała, że zarząd klubu rozwiązał z trenerem Lenczykiem kontrakt za porozumieniem stron. Czy to efekt słabszej postawy drużyny, która prawie do końca sezonu walczyła o utrzymanie?
Janusz Filipiak: To nie jest bezpośrednia przyczyna. Cracovia miała ciężki sezon z różnych powodów. Było sporo kłopotów kadrowych, poza tym z uwagi na przebudowę stadionu musieliśmy grać cały czas na wyjeździe. Mimo takich problemów okazaliśmy się lepsi w dwumeczu od Wisły Kraków. Ja wciąż bardzo cenię pana Lenczyka jako trenera. Tak naprawdę pozostawienie go na kolejny sezon, zgodnie z obowiązującym jeszcze kontraktem, byłoby dla klubu najbezpieczniejszym rozwiązaniem. Uznałem jednak, że najwyższy czas na zmianę struktury klubu, reorganizację pionu sportowego.
Czy chodzi o wprowadzenie większej liczby osób do zarządzania sprawami sportowymi? Na przykład model, w którym trener współpracuje z dyrektorem sportowym?
J.F.: Dokładnie tak. Pan Lenczyk ma dużą charyzmę i swój styl, ale nie pasuje do tego modelu. Według mnie trener powinien współpracować z dyrektorem sportowym, mającym szeroki zakres uprawnień. Zarządzanie drużyną powinno być rozłożone na kilka osób. Pan Lenczyk, moim zdaniem, nie czułby się dobrze w takiej rzeczywistości. Poza tym chciałbym, żeby Cracovia bardziej otworzyła się na współpracę z zagranicznymi klubami (firma Comarch prof. Filipiaka jest również sponsorem niemieckiego TSV Monachium - PAP).
Kto będzie nowym szkoleniowcem? Nieoficjalnie mówi się o Rafale Ulatowskim.
J.F.: Na razie nic nie mogę powiedzieć. Za wcześnie na deklaracje, skoro żadne dokumenty nie zostały podpisane. Mogę tylko ujawnić, kogo widzę w roli dyrektora sportowego. Złożyłem propozycję Tomaszowi Rząsie, który do tej pory pełnił funkcję mojego doradcy. To naturalny wybór. Czekam na jego odpowiedź.
Wspomniał pan o większej współpracy np. z TSV Monachium. Możliwa jest wymiana piłkarzy między tymi klubami?
J.F.: Zobaczymy. Właśnie po to chcę zatrudnić nowych ludzi, żeby wymyślili, jak najlepiej wykorzystać nasze kontakty z TSV. Chcemy stworzyć coś nowego, wyjść poza polski "grajdołek".
Rozstał się pan z trenerem Lenczykiem w zgodzie?
J.F.: Nie wiem, czy mi się to udało. Starałem się, żeby nasze spotkanie przebiegło w jak najlepszej atmosferze. Jak wspomniałem, bardzo cenię tego szkoleniowca, dlatego zależało mi na godnym pożegnaniu. Czy tak się stało, trzeba zapytać już samego Oresta Lenczyka. Mogę tylko powtórzyć, że powodem naszego rozstania były sprawy organizacyjne, a nie sportowe.
Ilu piłkarzy potrzebuje Cracovia, żeby w kolejnym sezonie nie bronić się przed spadkiem?
J.F.: Czterech. Jednego do obrony, dwóch do pomocy i jednego do ataku. Chodzi o naprawdę dobrych piłkarzy, którzy od razu wzmocniliby zespół.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Zastanawia mnie, czy udzielił gośc chociaż jednego wywiadu w którym nie odniósłby się do Wisły lub do porównań z naszym klubem? Wiem że trzeba się wzorować na lepszych, ale to jebie kompleksami na kilometr.

Eustachy 24.05.2010 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 904035)
Kocur, Eustachy
Zgadzam się z wami. Też mnie Lenczyk w****ił i zawiodłem się na nim, zwłaszcza że miałem do niego sentyment.

Jedyne co mnie zastanawia, to czy slowa Lenczyka byly podyktowane checia wazeliniarskiego wejscia w d.... calej AntyWisle w celu szybkiej akceptacji, czy moze inicjatywa wyszla ze strony profesora, ktorego jestem sklonny podejrzewac o wylozenie monety na tych pare zdan :-D

W obu przypadkach osobe Lenczyka umieszczam na samym dnie hierarchi ludzkich charakterow. Dla krotkiego opisu wystarczyloby jedno slowo na litere k.

A najsmieszniejsze jest to, ze pan Orest poczatkowo wystapil w roli podpalacza, lejac miod (benzyne) w postaci slow o ulubionej tematyce na wyglodniale serca AntyWisly, po czym przeistoczyl sie w strazaka, wyrazajac swe oburzenie dla nieustannych spiewow nt. Wisly, policji i calej reszty akompaniamentu artystycznego z ul. Kaluzy :lol:

Gdybym mial przyznawac tytul dla najwiekszego pajaca minionego sezonu, to z cala pewnoscia nie znalazlbym lepszego kandydata :)

Arturo Qr2nów 24.05.2010 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 904071)
Zastanawia mnie, czy udzielił gość chociaż jednego wywiadu w którym nie odniósłby się do Wisły lub do porównań z naszym klubem? Wiem że trzeba się wzorować na lepszych, ale to jebie kompleksami na kilometr.

Jebie, jebie. Tylko żeby się nie okazało, że takie urywanie nam punktów przez parchy stanie się nową tradycją. Prefesur pier*oli głupoty, ale kto wie jak poukłada ten klub... Dostał stadion, urwał Wiśle 5 pkt, utrzymał klubik i się napalił.

dynek.pl 24.05.2010 19:52

Filipiak przynajmniej wie czego chce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl