![]() |
Podobno Onyszko przeszedł do Polonii Warszawa!!!
http://www.90minut.pl/news/123/news1...-Warszawa.html znowu nasz zarzad sie nie postarał. Chociaz Pawelek głupie błedy popełnia to jednak mamy z Lechem najmniej straconych bramek co nie zmienia faktu, ze Onyszko by sie przydał. |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Ja go zawsze darzyłam sympatią i dużym zaufaniem, szcz. ostatnio się poprawił- mimo, że puszczał czasami jakieś farfocle to umie gościu wyjąć kilka trudnych piłek. Żmijka- Mario nie miał wsparcia? Miał cholerne wsparcie od kibiców szcz. jak na to, że dookoła wszyscy go zawsze krytykowali. I przypominam ci, że właśnie tym "fakiem" poczęstował nas w chwili, gdy po wszystkich naszych piłkarzach sie jechało. Jak się nie ma nic ciekawego do dodania, to się siedzi cicho. |
Cytat:
Nic składniejszego nie jestem w stanie napisać czytając taką głupotę... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: Żmijka - pw. |
Cytat:
A widziałeś jakies pieniądze na to wyłozone przez ekstraklasę ...? Bo ja nie, a "żyję" dość piłką dzieciaków ... |
http://www.weszlo.com/news/4993
Grzyb sam się lepiej przygotował do gry niż cały zespół Wisły pod okiem tego maestro z Włoch. Panie Skorża. Już wie Pan kogo zatrudnić za jakieś 20 lat, kiedy potrzebny będzie spec od przygotowania fizycznego.. |
Dowiedz się kto jest u nas trenerem przygotowania fizycznego, potem pisz.
Myślę, że miejsce nie je ważne. Tak samo dobrze można przygotować się w Ciechocinku i na Malediwach. Chodzi o podejście ... EDIT: ooo ktoś wykasował swojego posta powyżej. |
Faktycznie, pomyliło się. Przepraszam Włocha ;)
Pan Bahr powinien iść do Grzyba na korepetycje. A nawet gdyby to nie o jego metody przygotowania chodziło, a o podejście zawodników to też coś jest nie tak. Za dużo kolesiostwa, za mało profesjonalizmu. |
Akurat Grzyb miał przygotowany plan treningów przez jakiegoś trenera, nie że sam sobie biegał po parku. W sumie trenował jak chciał a nie z resztą drużyny, więc mógł przygotowac się bardziej "pod siebie". Co nie zmienia faktu ze zagraniczne zgrupowania są mocno przesadzone :-/
|
ludzie jak Bahr sam pracował to mieliśmy 2 mistrzostwa, a jak doszedł Makaron to się wszystko posypało. Była powtórka z Ostrawy gdzie wcześniej pracował i doprowadził klub do najgorszego miejsca chyba w historii klubu, jak odszedł wszystko wróciło do normy..
|
Legia-Wisła: to najwyżej 3 liga angielska
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
oto co się robi jak nie ma nawyku mistrzostwa Polski (czy tam majstra...):
Cytat:
|
Ja natomiast wkleję kwiatek ze strony wyborczapinokio.pl, i o ile z filozofią prezentowaną przez tę stronę można się generalnie zgodzić, o tyle osobiście padłem przy następującym kwiatku:
Cytat:
|
Sektorówka była z rozwalonym pałacem kultury i nie miała żadnego zwiazku z Powstaniem Warszawskim. Tylko Warszawianie w stylu Miklasa gadali bzdury, ze to brak szacunku do PW.
Niewiedza, nie kompleksy. |
No tak, nie doczytałem że była to współczesna panorama. ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cała "cześć pamięci Powstańców" nie ma zapewne nic wspólnego ani z Warszawą, ani z Powstaniem Warszawskim. Raczej Wielkopolskim. EDIT: 0 22 - nie do Ciebie to było tylko do Wattsa. Moja wypowiedź miała być w zamierzeniu rozwinięciem Twojej wypowiedzi. Dlatego dodaje powyżej kursywą, żeby było jasne. |
Poważnie? Ja tylko wyjaśniłem, że tamta sektorówka w żaden sposób nie uderzała w cześć innych Powstańców, co zarzucił Watts.
EDIT: No. :) |
Cytat:
|
|
W szoku!!!!
Bardzo sie ciesze ;] |
Ulatowski załata to miejsce z pewnością :)
|
Lenczyk zobaczył jak słaby zespól przyszedł mu do prowadzenia. Zorientował się,że wzmocnień jakościowych nie będzie,to olał sprawę i tyle. Filipakowi zalezy tylko na tym aby ta druzyna utrzymywała się w lidze jak najmniejszym kosztem. W sumie mu się to opłaca. Za reklamę w TV zapłaciłby znacznie więcej niż rzuca na Craccovię. Wszak w czasie meczu jest to 90 minut reklamy,plus skróty w kanale otwartym,do tego zjęcia w gazetach z relacji ligowych. Jakby to przeliczyć ile to jest warte,to podejrzewam,że na Cracovie płaci dużo mniej. Przyjdzie nowy trener,może uda mu się nagromadzić punktów na początku,później równia pochyła,bo z takimi słabymi kopaczami inaczej być nie może i liczenie na szczęście,i nuż uda się utrzymać.
Poza tym uważam,że Filipak bardziej zajmie się TSV 1860. |
Cytat:
Do przeciez bedzie chcial jakos zapelnic ten stadion na pewno. Lenczyk sie nie sprawdzil poprostu - dostal kogo chcial na dzien dobry (m.in. Matusiak, Golinski), a postepu zadnego nie bylo widac - ta runda byla wrecz tragiczna, przeciez oni przechodzili poprostu obok meczow, a Lenczyk sobie siedzial w najlepsze na lawce. Mysle, ze gdyby to trener z mniej znaczacym nazwiskiem to by polecial przed koncem sezonu. Na papierze wcale nie maja takiego zlego skladu. |
Filipiak wywalił Oresta gdyż ten, powiedział ze potrzebuje obronców kupic, a profesor na to ze przeciez ma najlepsza pare stoperów w Polsce, Polczaka i Wasiluka. Lenczyk nie podzielił zdania własciciela
|
Kij mu w plecy i kotwica w d...
Za te jego odzywki przed kamerami nie powinien mieć wstępu nawet na nasz parking klubowy nie mówiąc o czymś więcej. |
Nic tylko podpisac sie pod slowami przedmowcy.
A tak ogolnie rzecz ujmujac, jestesmy chyba swiadkami definitywnego konica tego trenerskiego dinozaura, bo nie sadze zeby ktos w najblizszym czasie zdecydowal sie go zatrudnic. Tym bardziej, ze popalone mosty zostawil jeszcze w paru innych miejscach (np. Belchatow, Lubin). |
Kocur, Eustachy
Zgadzam się z wami. Też mnie Lenczyk w****ił i zawiodłem się na nim, zwłaszcza że miałem do niego sentyment. |
Taki oto wywiad z profesurem:
-Profesor Janusz Filipiak przyznał, że zwolnienie trenera Cracovii Oresta Lenczyka nie jest wynikiem słabych wyników drużyny. Prezes klubu chce stworzyć nowy model funkcjonowania drużyny. Dyrektorem sportowym ma zostać Tomasz Rząsa. W poniedziałek Cracovia oficjalnie poinformowała, że zarząd klubu rozwiązał z trenerem Lenczykiem kontrakt za porozumieniem stron. Czy to efekt słabszej postawy drużyny, która prawie do końca sezonu walczyła o utrzymanie? Janusz Filipiak: To nie jest bezpośrednia przyczyna. Cracovia miała ciężki sezon z różnych powodów. Było sporo kłopotów kadrowych, poza tym z uwagi na przebudowę stadionu musieliśmy grać cały czas na wyjeździe. Mimo takich problemów okazaliśmy się lepsi w dwumeczu od Wisły Kraków. Ja wciąż bardzo cenię pana Lenczyka jako trenera. Tak naprawdę pozostawienie go na kolejny sezon, zgodnie z obowiązującym jeszcze kontraktem, byłoby dla klubu najbezpieczniejszym rozwiązaniem. Uznałem jednak, że najwyższy czas na zmianę struktury klubu, reorganizację pionu sportowego. Czy chodzi o wprowadzenie większej liczby osób do zarządzania sprawami sportowymi? Na przykład model, w którym trener współpracuje z dyrektorem sportowym? J.F.: Dokładnie tak. Pan Lenczyk ma dużą charyzmę i swój styl, ale nie pasuje do tego modelu. Według mnie trener powinien współpracować z dyrektorem sportowym, mającym szeroki zakres uprawnień. Zarządzanie drużyną powinno być rozłożone na kilka osób. Pan Lenczyk, moim zdaniem, nie czułby się dobrze w takiej rzeczywistości. Poza tym chciałbym, żeby Cracovia bardziej otworzyła się na współpracę z zagranicznymi klubami (firma Comarch prof. Filipiaka jest również sponsorem niemieckiego TSV Monachium - PAP). Kto będzie nowym szkoleniowcem? Nieoficjalnie mówi się o Rafale Ulatowskim. J.F.: Na razie nic nie mogę powiedzieć. Za wcześnie na deklaracje, skoro żadne dokumenty nie zostały podpisane. Mogę tylko ujawnić, kogo widzę w roli dyrektora sportowego. Złożyłem propozycję Tomaszowi Rząsie, który do tej pory pełnił funkcję mojego doradcy. To naturalny wybór. Czekam na jego odpowiedź. Wspomniał pan o większej współpracy np. z TSV Monachium. Możliwa jest wymiana piłkarzy między tymi klubami? J.F.: Zobaczymy. Właśnie po to chcę zatrudnić nowych ludzi, żeby wymyślili, jak najlepiej wykorzystać nasze kontakty z TSV. Chcemy stworzyć coś nowego, wyjść poza polski "grajdołek". Rozstał się pan z trenerem Lenczykiem w zgodzie? J.F.: Nie wiem, czy mi się to udało. Starałem się, żeby nasze spotkanie przebiegło w jak najlepszej atmosferze. Jak wspomniałem, bardzo cenię tego szkoleniowca, dlatego zależało mi na godnym pożegnaniu. Czy tak się stało, trzeba zapytać już samego Oresta Lenczyka. Mogę tylko powtórzyć, że powodem naszego rozstania były sprawy organizacyjne, a nie sportowe. Ilu piłkarzy potrzebuje Cracovia, żeby w kolejnym sezonie nie bronić się przed spadkiem? J.F.: Czterech. Jednego do obrony, dwóch do pomocy i jednego do ataku. Chodzi o naprawdę dobrych piłkarzy, którzy od razu wzmocniliby zespół. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
Cytat:
|
Cytat:
W obu przypadkach osobe Lenczyka umieszczam na samym dnie hierarchi ludzkich charakterow. Dla krotkiego opisu wystarczyloby jedno slowo na litere k. A najsmieszniejsze jest to, ze pan Orest poczatkowo wystapil w roli podpalacza, lejac miod (benzyne) w postaci slow o ulubionej tematyce na wyglodniale serca AntyWisly, po czym przeistoczyl sie w strazaka, wyrazajac swe oburzenie dla nieustannych spiewow nt. Wisly, policji i calej reszty akompaniamentu artystycznego z ul. Kaluzy :lol: Gdybym mial przyznawac tytul dla najwiekszego pajaca minionego sezonu, to z cala pewnoscia nie znalazlbym lepszego kandydata :) |
Cytat:
|
Filipiak przynajmniej wie czego chce.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl